Що робити, коли нудно: 26 ідей для душі і користі

что делать когда скучно

Коли нудно і робити нічого – це ще гірше, ніж самому переробити купу справ :). Чим зайнятися і що такого можна зробити, щоб врятуватися від нудьги і неробства? BlogPokuponTeam зібрала найрізноманітніші ідеї – від ненав’язливих банальних до оригінальних і корисних. Жінка, чоловік чи дитина – кожен знайде свій інтерес, тож займайтеся і не сумуйте ??

1. Подивіться кінофільм

Тут важливо не помилитися з вибором. Інакше стане не тільки нудно, але й прикро, що витратили дорогоцінний час, а фільм виявився ніяким. Тому, перше – обирайте з улюбленого жанру, і друге – обов’язково дивіться рейтинг та відгуки. Погортайте наші добірки кращих фільмів для підняття настрою, кінострічки українського кінематографа, кращі екранізації часів.

Дуже добре, якщо у вас вдома є підписка SWEET.TV, Київстар ТВ, Мегого або інших провайдерів. У каталогах кожного знайдеться величезна кількість фільмів і серіалів високої HD якості, а зі знижкою Покупона на підписку до 50% вдасться ще й добре заощадити.

Подивіться фільм для настрою
Подивіться фільм для настрою
Акції
Квиток у кінотеатр просто неба «Кінодром»
Київ, Олександра Довженка вулиця, 4
-25%
200 грн
149 грн
До 360 днів підписки на кінотеатр «SWEET.TV»
Вся Україна
-54%
1494 грн
699.0 грн
Показати всі
12 акцій

2. Приготуйте нову страву

Це не обов’язково мають бути складні у приготуванні кулінарні шедеври. Зробіть те, що не займе багато часу і принесе не тільки задоволення, але й користь. Наприклад, ви коли-небудь робили фруктове смузі чи морозиво самостійно? А даремно! Для цього знадобиться небагато: блендер, свіжі фрукти, йогурт, сік. Вдале поєднання інгредієнтів можете заздалегідь загуглити в інтернеті.

Восени і взимку особливо актуальні супи, їх можна приготувати з того, що є в холодильнику або збігати в магазин за бракуючими інгредієнтами. Щоб порадувати себе та близьких, подивіться із акцій майстер-класи з приготування. Ось побачите – результат вам сподобається!

Смузі – смачне і корисне блюдо швидкого приготування
Смузі – смачне і корисне блюдо швидкого приготування
Акції
Показати всі
8 акцій

3. Можна зробити манікюр

Доглядати за собою – те, що любить робити кожна представниця жіночої статі, в будь-якому віці і з великим задоволенням. Варто тільки почати, як туга, смуток і лінь моментально випаровуються. Втім і чоловікам властиво піклуватися про свою зовнішність. Це ж не аборигени якісь, хоч і не сидять годинами у салонах краси ?

Тож, якщо сумно, і повно вільного часу, придивіться до своїх пальчиків. Можливо потрібно підпиляти нігтики, підрізати кутикулу, змастити олійкою, дівчатам – ще й нафарбувати звичайним або гель-лаком. Це ж стосується і педикюру, особливо коли закриті чобітки поступаються відкритим туфлям і босоніжкам. Повірте, заняття дуже втягує, заспокоює та робить плин часу непомітним.

Але якщо, знову ж таки, ліньки робити собі самій, продзвоніть майстрів, хто готовий вас прийняти прямо зараз, або запишіться на найближчий час зі знижкою від Покупон – це також корисне заняття, яке потребує вільного часу, якого у вас зараз вдосталь ?

Читайте також:
✔️Актуальний манікюр осінь-зима 2022-2023
✔️Матовий манікюр: ідеї гарного дизайну
✔️Як робити педикюр у домашніх умовах

4. Почитайте книгу

Хто думає, що це занудство, той сильно помиляється. Читання – велика насолода, незалежно від того що читаєш – легкий любовний роман, лірику, драму чи освітню літературу. Коли нема чим зайнятися, саме час переглянути домашню бібліотеку, закачати новинки в електронну книгу або прикупити пару бестселерів в паперовому варіанті. Наші літературні огляди підкажуть що почитати: із вічної класики, захоплюючих творів для молоді, психології і саморозвитку та іншого. А для різноманітності можна почитати на свіжому повітрі, якщо дозволяє хороша сонячна погода, або під теплим пледиком з дітлахами або другою половинкою.

Читання – корисна ідея чим зайнятися, коли стало нудно
Читання – корисна ідея чим зайнятися, коли стало нудно

5. Спробувати різні зачіски

Давно хотіли спробувати заплести коси, накрутити локони, зробити гофре, стильну зачіску, випрямити волосся, подивитися чи пасуватимуть вам кольорові пасма? Найслушніша мить для жінок та дівчат – коли повно вільного часу і хочеться зайнятися чимось приємним і не надто зарозумілим.

Тож відкривайте ролики в ютубі, читайте наші туторіали, і якщо сильно захопитеся – записуйтесь на курси перукаря зі знижкою 20%.

Експериментуйте із зачіскою
Експериментуйте із зачіскою
Акції
Жіноча стрижка з укладкою в «Alena Beauty Salon»
Київ, Леся Курбаса проспект, 18
-50%
350 грн
249.0 грн
Стрижка з фарбуванням від Ігоря Ніколаєва
Київ, Михайлівський провулок, 20
-43%
450 грн
279.0 грн
Показати всі
9 акцій

Читайте також:
✔️Як плести колосок – покрокові схеми плетіння
✔️Зачіски на коротке волосся
✔️Тренди жіночих стрижок
✔️Модні кольори волосся

6. Експерименти з мейкапом

Саме час освоїти легкі прийоми для крутого і швидкого макіяжу: від натуральних веснянок, ідеальної форми брів, стійких стрілок до збільшення губ за допомогою косметики. Особливо, якщо візаж – ваше хобі чи покликання.

Більше трьох десятків ідей з відео ? наразі вистачить, щоб не було сумно, а взагалі якщо надумаєте навчитися класно фарбуватися, то велкам до гуру-майстрів на майстер-класи зі знижкою від Покупона до 85%.

Акції
Урок «Макіяж для себе» від стиліста «Di Visage»
Київ, вулиця Володимирська, 51-53
-60%
1600 грн
649.0 грн
Урок «Макіяж для себе» від майстра Катерини Бятець
Київ, Софії Русової вулиця, 3В
-60%
1500 грн
599 грн
Показати всі
2 акцій

Читайте також:
✔️Як стати візажистом
✔️Модні брови: тренди сезону
✔️Перманентний макіяж: актуальні техніки

7. Коли нудно – ворожіть

Неймовірно, на скільки питань можуть відповісти карти Таро та інші методи екстрасенсів, ясновидців, нумерологів і ворожок. Хочете дізнатися своє призначення, сильні вроджені особисті якості, розібратися в складній життєвій ситуації, дізнатися наскільки ви сумісні зі своїм партнером тощо? Тоді записуйтеся на езотеричний сеанс – онлайн, в пару кліків, ще й зі знижкою від Покупона до 80%.

Коли нудно, можна поворожити
Коли нудно, можна поворожити

8. Поселфитись

Уявляєте, скільки потрібно часу і кадрів, щоб зробити класну фоточку, гідну поста на вашій сторінці Insta або FB? Причому, є стільки мобільних додатків, які дозволяють скомпонувати серію селфі в короткий ролик, доповнити фото прикольними написами, смайлами, малюнками, наситити кольори, навести контрастність, різкість, виправити невдалі моменти на знімку. І часу у вас в даний момент хоч відбавляй :). Точно не буде нудно :). Поради з відео допоможуть прокачати навички селфомана

9. Поміркуйте

Якщо одноманітність вганяє вас у зневіру, займіть мозок чимось нестандартним і максимально захоплюючим. Подумайте над актуальною для вас темою та знайдіть 10 варіантів відповідей та рішень. Наприклад:

1️⃣Що б ви хотіли зробити, а руки так і не дійшли, але обов’язково втілете це у життя після нашої перемоги ???

2️⃣Куди б поїхали відпочити або які місця хотіли б відвідати?

3️⃣Як можна заробити гроші додатково до основної роботи?

4️⃣Які слабкі сторони у собі хотіли б виправити?

5️⃣Які нові навички освоїти тощо.

Влаштувати мозку зарядку – корисне заняття в будь-який час
Влаштувати мозку зарядку – корисне заняття в будь-який час

10. Розгадати кросворд або судоку

Захоплююче заняття, яке не тільки відволікає, коли вам нудно, але й відмінно тренує мозкову активність.

Судоку або будь-яка інша головоломка перемикає думки і проганяє нудьгу
Судоку або будь-яка інша головоломка перемикає думки і проганяє нудьгу

11. Час розім’ятися

Спорт – прекрасна ідея. Не хочете робити силові вправи, качати прес чи напружуватися комплексом Табата, бігом, стрибками на скакалці? Можна підбадьоритися більш спокійною і розміреною активністю: розтяжкою, пілатесом, йогою. Причому, не обов’язково тягнути свою «тушку» ? в тренажерний зал або фітнес-клуб (хоча багатьом важлива зміна обстановки і робоча атмосфера). Займатися можна з тренером не виходячи з дому, скориставшись пропозиціями Покупона на онлайн заняття зі знижкою до 70%. Крім того, що такий формат здається гнучким і практичним, тренер може видозмінювати тренування, уникаючи адаптації м’язів до навантажень. 

А зараз спробуйте прогнати нудьгу і зробити комплекс стретчінга

Акції
До 12 занять фітнесом, ТRX або табатою в «Le’Fit»
Київ, Володимира Івасюка вулиця, 8А
-58%
700 грн
369.0 грн
До 5 місяців відвідування мережі клубів MalibuFIT
Київ, Володимира Івасюка проспект, 16В
-65%
880 грн
480.0 грн
Показати всі
30 акцій

12. Потанцюйте

Не менш бадьоре, корисне для здоров’я і приємне заняття – танці. Причому коли нудно, однаково позитивно впливають як ритмічні, так і повільні рухи. Не тільки помітно поліпшується настрій, але і мозок починає працювати на повну. Хочете не просто зробити танці тимчасовою розвагою, а навчитися танцювати правильно і красиво? Покупон зібрав кращі пропозиції танцювальних шкіл зі знижками до 70%.

Акції
До 12 занять танцями у студії «У такт»
Київ, Миколи Закревського вулиця, 61/2
-50%
750 грн
449.0 грн
5 занять східними танцями у школі «Аль-Таїс»
Київ, Олександра Довженка вулиця, 3
-80%
500 грн
99 грн
Показати всі
18 акцій

13. Помедитуйте

Медитація – проста вправа для релаксації і концентрації на внутрішньому стані душі і тіла. Заняття благотворно впливає на нервову систему і на здоров’я в цілому, підвищує продуктивність, розвиває творчий потенціал, відновлює гармонію.

Усамітніться (на свіжому повітрі, якщо є можливість), сядьте зручніше, розслабтеся, закрийте очі, зробіть кілька глибоких вдихів і починайте ніби дивитися в темряву, концентруючи увагу на своїх відчуттях. Розвіюйте сторонні, непотрібні думки. Через 5-10 хвилин медитації ви відчуватимете спокій, легкість, гармонію.

Медитація
Медитація

14. Пограйте в дартс

Неймовірно захоплююча гра, в яку можна грати навіть одному. Якщо у вас такої немає, візьміть ідею на замітку і в наступний раз, коли вам стане нудно, діставайте і кидайте дротики. І час займете, і влучність відпрацюєте:). 

15. Займіть себе настолкою

Якщо у вас є компанія, пограйте в командні ігри на двох-трьох. Це підходяще заняття як для дітей, так і дорослих. Діставайте, що у вас є, а також підберіть варіанти для різноманітності на майбутнє. Редакція Покупона підготувала огляди топ кращих дорослих і дитячих настолок.

В настолки можна грати одному або знайти компанію, щоб не було нудно
В настолки можна грати одному або знайти компанію, щоб не було нудно

16. Як щодо вивчення мови?

Нудьга і незнання що робити в даний момент можуть стати поштовхом до чогось мега корисного, що дозволить виробити в собі нові навички, прокачати знання, поліпшити якість життя. Якщо вивчення іноземної мови якимось чином може вам допомогти просунутися по кар’єрних сходах, влаштуватися на кращу роботу, завести нові знайомства, вільно подорожувати, то чому б ні? Читайте про те, як швидко вивчити англійську і німецьку мову, а також користуйтеся вигідними пропозиціями онлайн навчання іноземної мови зі знижками до 95%!

Вивчайте мову не виходячи з дому
Вивчайте мову не виходячи з дому

17. Заведіть свій город

Зрозуміло не той, що в селі на 100 соток ?. Вдома можна обійтися міні городиною на підвіконні. Виростити можна дуже багато смачного і корисного: від мікрозелені до екзотичних фруктів. Наш гайд по вирощуванню безпестицидних вітамінів в домашніх умовах вам на допомогу.

Акції
Показати всі
1 акцій

18. Займіться творчістю

Малювання неймовірно сильно відволікає та займає, як будь-яка інша творчість. І, повірте, ви зможете створити мальовничий шедевр не гірше за професійного художника :). Як? Берете готову картину за номерами та розфарбовуєте. А якщо такої немає під рукою, курси живопису допоможуть вам розкрити в собі талант художника. 

Акції
До 8 занять живописом для дітей у «Безмежність»
Київ, Метрологічна вулиця, 111
-51%
160 грн
99.0 грн
До 12 занять живописом в арт-студії «Tvorcha»
Київ, Січових Стрільців вулиця, 1-5
-63%
400 грн
299.0 грн
Показати всі
10 акцій

І звичайно, одним малюванням творчість не обмежується. Втілюйте ідеї простих виробів, щоб не нудьгувати

19. Заведіть щоденник

Це заняття не складне, актуальне для кожного, але потребує максимального залучення. Щоденник – це ваше відображення і вимагає не менш тендітного ставлення. Навіть його зовнішній вигляд повинен викликати естетичне задоволення. Принагідно підберіть собі гарний блокнот або щоденник і записуйте туди свої думки, почуття, значимі і хвилюючі події життя.

Вести щоденник
Вести щоденник

20. Заспівайте улюблених пісень

На ютубі багато пісень з караоке. Вмикайте і підспівуйте ?. До речі, якщо ви в принципі любите співати, уроки вокалу зі знижкою до 70% від Покупона будуть дуже доречними.

Співайте і не сумуйте
Співайте і не сумуйте
Акції
До 6 занять вокалом від Назара Корняка
Київ, Олександра Кониського вулиця, 11
-61%
600 грн
369.0 грн
До 5 занять вокалом у студії «D-Vox Music Studio»
Київ, Туманяна вулиця, 15
-54%
500 грн
319.0 грн
Показати всі
5 акцій

21. Пограти на фортепіано

Підійде будь-який інструмент, на якому ви граєте або вчитесь грати: гітара, барабани, піаніно, скрипка… Не пропустіть можливість скористатися мега знижками Покупона до 70% на навчання грі на барабанах і фортепіано.

Хобі – найкращі ліки від нудьги
Хобі – найкращі ліки від нудьги
Акції
До 8 індивідуальних занять фортепіано в «OlBer»
Київ, Івана Франка вулиця, 40Б
-57%
1200 грн
599.0 грн
Показати всі
1 акцій

22. Пориньте в ностальгію

Дістаньте свої дитячі фотоальбоми, подивіться якими були ваші батьки, бабуся з дідусем в молодості. Приємні спогади дитинства зігрівають душу. Можливо, якась фотографія надихне вас роздрукувати фотокнигу, фотобрелок або навіть полотно з улюбленим знімком, а зі знижками Покупона до 40% вийде дешевше.

Переглядати фотоальбом – миле заняття
Переглядати фотоальбом – миле заняття

23. Організуйте зустріч

Якщо вам нудно сидіти вдома одному, домовтеся про зустріч з друзями: влаштуйте посиденьки з балаканиною про се-те, сходіть в кіно, кафе чи антикафе, зробіть міні-пікнічок на природі, якщо погода дозволяє. Причому, можна не морочитися по кухні, а замовити готові страви з доставкою, куди скажете, ще й зі знижкою Покупона до 55%. А якщо виходити не хочеться, то запросіть друзів на костюмовану онлайн вечірку через zoom.

Посиденьки
Посиденьки
Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
55 акцій

24. Підженіть хвости

Можливо, зробити те, що ви завжди відкладали на потім, і не найприємніше з занять. Але варто вам його завершити, як відчуєте себе героєм, скинувши гору з плечей. Як мінімум, забезпечений гарний настрій і задоволеність собою.

Зробив діло – можна відпочити
Зробив діло – можна відпочити

25. Займіться прибиранням

Але як?! Перемийте посуд з закритими очима, спробуйте скласти в посудомийку більше, ніж влазить зазвичай (повірте, той ще пазл), складіть пасьянс шкарпеток :), наведіть порядок в куточках, куди не доходять руки, розберіть гардероб і дитячі іграшки, відсортуйте, що вам більше не потрібно, і віддайте на благодійність – це буде великий плюсик в вашу карму. А щоб прибирання було в радість і не віднімало багато часу, читайте як правильно і швидко прибирати.

Прибирання
Прибирання – корисне заняття під час нудьги

26. Підрахуйте калорії

Скільки чого ви з’їдаєте за день, і скільки це калорій? Не те, щоб нам було шкода, чи ми обмежували вас у їжі, але зараз вкрай модно бути здоровими і правильно харчуватися. Тож, якщо не маєте чого робити, складіть список продуктів, які вживаєте, проаналізуйте, наскільки вони корисні, від яких варто відмовитись і складіть орієнтовну денну норму, щоб тримати себе у формі, худнути чи набирати вагу.

Про принципи правильного харчування ми писали окремо, а для підрахунку калорій та планування меню можна скористатись мобільним застосунком онлайн-калькулятора, або ж звернутися до професійних дієтологів, які проконсультують та все детально роз’яснять. На Покупоні до речі діють знижки на програми харчування до 80% – замовляйте онлайн.

Переглянути харчування – гарне заняття, коли нудно і не знаєш чим зайнятися
Переглянути харчування – гарне заняття, коли нудно і не знаєш чим зайнятися
Акції
Програма «Eximia body-контуринг» у «BG Lab»
Київ, Євгена Чикаленка вулиця, 20А
-61%
1300 грн
699.0 грн
Показати всі
6 акцій

Як бачите можна знайти багато цікавих і корисних занять, щоб не нудьгувати вдома. Пишіть в коментарях, чим ви волієте займатися, коли робити нічого.

9 коментарів
  • Діана

    мені нічого не допомогло мені досі нудно

    • {:ru}Ангелина Гончаренко{:}{:uk}Ангеліна Гончаренко{:}

      Вітаємо! Шкода, що ви не знайшли розраду від нудьги. Подумайте, що вас веселить, надихає і дарує приємні емоції, це можуть бути навіть банальні речі – розібрати шафу і переміряти весь одяг під улюблені пісні, підібрати нові образи, влаштувати генеральну чистку від старих речей, пересадити вазони, спробувати приготувати щось, що раніше ніколи не робили, поекспериментувати зі смаками, перебрати книжки на полиці, можливо захочеться перечитати улюблену, подзвонити кращому другу, а можна і просто полежати, нічого не робити і прислухатись до своїх думок, може вони кудись приведуть) А якщо і це все не допоможе, а у вас є натхнення вийти з дому – екстремальні розваги, нові відчуття і адреналін чудово справляються з нудьгою.

  • настя

    Ніщо не підходе мені очень-очень скучно що нічого не хочу…

  • Неля

    А ще можна
    1 поспати
    2 зайнятися сексом

  • Неля

    А ще можна
    1 поспати

  • Антоніна

    Ще тут не витачє
    Налякати сусідів співами
    Залипнути в ютуб
    Походити по магазинам

  • Артем

    Ещё можно:
    1. Залипнуть в Youtube
    2. Пригласить друзей в ресторан
    3. Почитать этот блог))
    4. Посмотреть какие-то развлечения на Покупон
    5. Пойти в ТРЦ, пошопиться.
    6. Полистать ленту Инстаграмма или Фейсбука

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *