Фільми та мультики для гарного настрою: що подивитися з сім’єю на вихідних

Один із способів відволіктися і підняти собі настрій – подивитися класний легкий смішний захоплюючий фільм. Ми зібрали кращу добірку добрих і підбадьорюючих комедій, які не тільки прикрасять ваше дозвілля, але і надовго піднімуть настрій.

Читайте в нашому огляді:

Кращі фільми за 2018-2021 рік

Поїздка в Америку 2

Минуло понад 30 років з тих пір, як принц Замунди вперше приїхав в Америку в пошуках справжнього кохання. Тепер уже король Акім, який отримав кермо влади після смерті батька, повертається в Нью-Йорк в пошуках свого незаконно народженого сина, щоб знайти собі наступника і уникнути війни з сусіднім королівством.

Смішний і легкий фільм, від якого не варто чекати драматичних поворотів сюжету. Те що потрібно для легкого весняного вечора в колі друзів. До речі, щоб дивитися було веселіше замовляйте їжу з доставкою на сайті Покупона зі знижками до 60%.

Рік: 2021.
Жанр: комедія.
Рейтинг IMDB: 5,3

Друзі: Возз’єднання

27 років минуло з моменту виходу ситкому, і ось вони: Рейчел, Фібі, Моніка, Джоуї, Чендлер і Росс знову разом. Приємна ностальгія, кумедні історії та світові зірки в якості спеціальних гостей – ось що приготували для нас режисери фільму.

Серіал «Друзі» можна назвати культовим, який з часом не втратив своєї актуальності. Крім іскрометного гумору, тут піднімаються найважливіші життєві теми любові і дружби. Спецвипуск не розчарував фанатів у всьому світі. В ході перегляду складається враження, ніби зустрівся зі старими друзями.

Рік: 2021. 
Жанр: комедія, спецвипуск.
Рейтинг IMDB: 8,1.

Біллі Айліш: Злегка розмитий світ

«Темна конячка» сучасної поп-музики Біллі Айліш нарешті відкрила двері в своє особисте життя. У документальній стрічці показана повсякденна рутина співачки: довгі дороги між концертами, спілкування з родиною та колегами, запис і випуск дебютного альбому.

Не дивлячись на те, що фільм триває більше 2 годин, переглядається він на одному диханні. Життєстверджуюча історія 17-річної дівчини змушує задуматися над своїм життям, цілями, і шансами, які нам підкидає доля.

Рік: 2021.
Жанр: документальний фільм, біографія.
Рейтинг IMDB: 7,8.

Новини з усього світу

Ветеран війни Джефферсон Кайл Кідд, роз’їжджає по Дикому Заходу і переказує газетні новини місцевим жителям. Одного разу на своєму шляху він зустрічає десятирічну Джоханну – дівчинку, викрадену плем’ям Кайова і виховану в дусі індійської громади. Капітан бере на себе зобов’язання доправити сироту до тітки і дядька – єдиних родичів, які зосталися живими. В дорозі їх чекають природні лиха, жорстокі бандити і чимало неймовірних пригод.

Треба сказати, що фільм вийшов добрим і місцями зворушливим. Цікаво спостерігати за розвитком відносин головних героїв. Серед жорстокості і страху завжди знайдеться місце для справжніх людських вчинків.

Рік: 2020.
Жанр: вестерн, драма, пригоди.
Рейтинг IMDB: 6,8

Зірки впали на Алабаму

Популярний голлівудський агент Брайс Діксон відправляється до Алабами на зустріч випускників. Виявляється, що всі його однокласники давно одружені, і він один без сім’ї і дітей. Щоб не впасти в бруд лицем, чоловік умовляє свою клієнтку Медісон Белл прикинутися його подружкою. Звичайно ж, гра з Амуром не сходять з рук просто так.

Знаєте, є фільми, після яких хочеться жити. Взяти долю в свої руки, різко щось поміняти, знайти кохання, поспілкуватися зі старими друзями, поїхати до батьків, нарешті. Ось такий цей фільм – приємний, веселий і романтичний.

Рік: 2021.
Жанр: драма, комедія, мелодрама.
Рейтинг IMDB: 7,1

Пампушка

Уіллоудін Діксон – дівчина з пишними формами. Будучи дочкою колишньої королеви краси, їй неодноразово доводилося чути закиди і підколки від вічно стрункої мами, яка, до того ж, є членом суддівського складу на щорічному місцевому конкурсі «Міс Незабудка». В пам’ять про померлу улюблену тітоньку, Уіллоудін вирішує взяти участь в конкурсі, тим самим оголошуючи протест.

На сьогоднішній день тема бодіпозитиву, як ніколи актуальна. Комедія «Пампушка» піднімає важливі теми прийняття себе і свого тіла. В ході перегляду картини з’являється почуття гордості і захоплення по відношенню до головної героїні. Адже вона зуміла відстояти свою індивідуальність і не побоялася засудження оточуючих.

Рік: 2018.
Жанр: комедія, мелодрама.
Рейтинг IMDB: 6,6.

Шазам!

Звичайний школяр Біллі Бетсон випадково переймає суперсилу від старого чарівника. Тепер, вигукнувши слово «Шазам!», хлопець перетворюється на дорослого чоловіка-супергероя. Спочатку це здавалося кумедним, поки на горизонті не з’явився злий доктор Таддеус Сивана.

«Ніби нам не вистачає супергероїв» – скажете ви, однак крім «геройської» місії в фільмі розкривається тема сімейних цінностей, духовності і підтримки близьких людей. Легкий і веселий фільм не залишить байдужим навіть самого завзятого противника фентезі.

Рік: 2019.
Жанр: бойовик, пригоди, фантастика, фентезі, комедія.
Рейтинг IMDB: 7

Ісі і Оссі

Ісі – дочка мільйонерів, живе в розкоші і мріє про кар’єру шеф-кухаря в Нью-Йорку. Однак батько дівчини планує віддати її в пристойний університет, щоб в майбутньому вона могла очолити сімейну бізнес-імперію. Дізнавшись про це Ізі тікає з дому і влаштовується працювати в невеликий кафетерій, де і знайомиться з юним боксером Оссі. Молоді люди створюють хитромудрий план, в ході виконання якого поступово закохуються одне в одного.

Рік: 2020.
Жанр: комедія, мелодрама.
Рейтинг IMDB: 6,4

Зелена книга

«Зелена книга» – путівник для безпечного пересування темношкірих в 1960-х роках в США. Саме по ньому відправляються в концертний тур двоє абсолютно різних людей: балакучий водій-вибивала Тоні Лір і відомий джазовий педантичний піаніст Дон Ширлі. Чи зможуть ці двоє стерпіти один одного протягом всієї поїздки?

Автори фільму намагаються зруйнувати стереотипи про поділ за расовою ознакою. З одного боку темношкірий піаніст – людина, гідна поваги і визнання, з іншого – простакуватий італієць Тоні. Дружба героїв змушує нас відійти від шаблонного мислення, зламати расові забобони і вийти на новий рівень соціального розвитку.

Рік: 2018.
Жанр: драма, комедія, трагікомедія, біографія.
Рейтинг IMDB: 7,4.

Хороший лікар

Серж – єдиний черговий лікар швидкої, який погодився працювати в переддень Різдва. Маючи важкий характер і погані звички, на його ім’я надходять численні скарги пацієнтів, але це не заважає йому бути професіоналом своєї справи. Незважаючи на свято, диспетчер лікарні передає Сержу безліч заявок на виклик лікаря додому, але от біда – Серж збиває кур’єра служби доставки і травмує спину. Щоб пацієнти не залишилися без уваги, кур’єр Малик погоджується допомогти лікареві і виконати за нього всю роботу.

Відмінна комедія на вечір – суміш лікарського цинізму і оптимізму. Особливо актуальна в зимовий час, так як події розгортаються напередодні Різдва. Навряд чи подібне могло статися в реальному житті, проте фільм залишає тільки позитивні емоції і підсилює віру в людей.

Рік: 2019.
Жанр: комедія.
Рейтинг IMDB: 6,6.

Собаче життя 1, 2

Обидві частини прекрасного сімейного фільму несуть добро і позитив в кожній хвилині кінострічки. Як розказує сценарій, собаки – не тільки вірні друзі, захисники і супутники, які люблять людей всім серцем, і бачать в них сенс свого існування, але і одна з причин, яка може назавжди змінити людське життя.

Рік: 2017, 2019.
Жанр: сімейний, драма, про тварин.
Рейтинг IMDB: 2017 рік – 7,2; 2019 – 7,4.

Нові серіали за 2020–2021 рік

Люпен

Ассан Діоп – звичайний хлопець, який живе щасливим життям, але одного разу все змінилося радикально. Його батька звинуватили в крадіжці дорогого кольє Марії-Антуанетти, після чого чоловік не витримав ганьби і покінчив життя самогубством. Ассан вирішує помститися за батька. Натхненний романами про знаменитого злодія Арсена Люпена, хлопець планує вкрасти безцінний кольє з Лувру. Але чи все йде за планом?

Історія дуже нагадує відомого нам Робіна Гуда, однак в цьому міні-серіалі благородна мета носить особистий характер. Обидва сезони глядач з нетерпінням чекає розв’язки –  чи вдасться хлопцеві довести правоту і відстояти честь батька?

Рік: 2021.
Жанр: комедія.
Рейтинг IMDB: 7,9

Тед Лассо

Тед Лассо – наставник провінційної американської футбольної команди, який випадково їде до Англії, щоб стати тренером місцевого ФК «Річмонд». Все б нічого, але Тед абсолютний профан в європейському футболі.

Серіал затягує з першого епізоду. Цікаво спостерігати, як на перший погляд простому і надмірно оптимістичним тренеру, вдається розтопити серця агресивних гравців і пихатих журналістів.

Якщо ви в пошуку класного серіалу, то запасайтеся смаколиками і вривайтесь в захоплюючий світ футболу разом з Тедом Лассо. До речі, про смачну їжу –  у нас є відмінні огляди по кращим делівері-сервісам їжі в Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі та Львові.

Рік: 2021.
Жанр: комедія.
Рейтинг IMDB: 7,9

Чому жінки вбивають

У Каліфорнії стоїть шикарний особняк, в якому живуть відразу три сімейні пари, тільки в різний час. Вже цікаво, чи не так? Сюжет серіалу крутиться навколо головних героїнь – господинь будинку. Бет Енн – лагідна і послужлива, Симона – світська левиця, і Тейлор – відомий адвокат і феміністка. Що ж об’єднує таких різних жінок? Дивіться, буде цікаво.

Рік: 2021.
Жанр: чорна комедія.
Рейтинг IMDB: 9,4.

Локі

Чарівний лиходій Локі рятується втечею від переслідувачів через тимчасову петлю. І цим вчинком викликає розрив просторово-часового континууму. Тепер за нього береться управління тимчасовими змінами – міжпросторова організація, яка ловить диверсантів і стежить за ходом часу. Богу обману дають ще один шанс виправитися – на пару з агентом Мобіус він ловить більш серйозного злочинця.

Фанатам Marvel серіал дуже зайде, тим більше це продовження останніх «Месників». Сюжет заплутаний, але не нудний. Локі вчить нас, що змінюватися ніколи не пізно, навіть якщо ти бог обману.

Рік: 2021.
Жанр: пригоди, фантастика, фентезі.
Рейтинг IMDB: 9

Колишня з того світу

Популярний письменник Чарльз Кондомайн переживає складну творчу кризу. У пошуках осяяння чоловік звертається за допомогою до медіуму і проводить спіритичний сеанс. Але щось пішло не так, і замість натхнення ясновидиця викликає дух першої дружини романіста. Тепер у Чарльза дві дружини і одна велика проблема.

Рік: 2020.
Жанр: комедія.
Рейтинг IMDB: 5,4. 

Мультфільми для дорослих і дітей

Любов, смерть і роботи (2 сезон)

Другий сезон складається з 8 короткометражок, кожна з яких має свою тему. Боротьба людей і роботів, проблеми батьків і дітей, контроль популяції в сучасному світі – всього лише невелика частина сюжетних ліній в серіалі.

«Любов, смерть і роботи» злегка похмуро, але реалістично, показує нам найважливіші соціальні проблеми.

Рік: 2021.
Жанр: анімація, комедія, жахи, фантастика, фентезі
Рейтинг IMDB: 8,5 

Душа

Нерішучий вчитель музики Джо Гарднер все життя працює в нью-йоркській школі, прищеплюючи своїм підопічним любов до мистецтва. Чоловік любить джаз і мріє сам виступати на великій сцені. Одного разу у нього з’являється така можливість, але несподівано з Джо трапляється біда.

Після перегляду мультфільму залишається двояке враження. Картина вийшла зворушливою і життєствердною. З одного боку – хочеться проживати в повній мірі кожен день свого життя, з іншого – з’являється смуток і жаль з приводу даремно витраченого часу.

Рік: 2020.
Жанр: анімація, комедія, драма, фентезі
Рейтинг IMDB: 8,1

Бос-молокосос

Тім – семирічна дитина, яка весело і безтурботно проводить свій час з рідними. Але все змінюється, коли в сімействі відбувається поповнення: тепер у Тіма є молодший братик, який випробовує на міцність нерви всіх членів сім’ї.

Відгуки про цю картину розділилися: одні нарікають на занадто закручений сюжет і нереалістичність того, що відбувається, але з іншого боку – на те він і мультик. Так чи інакше, автори фільму піднімають тему амбіцій як в сім’ї (за любов батьків), так і в офісі.

Рік: 2017.
Жанр: комедія.
Рейтинг IMDB: 6,3.

Дім

Рятуючись від вороже налаштованих інопланетян-загарбників, прибульці з племені Був прилетіли на Землю і оселилися по сусідству з людьми. Таке співіснування вже увійшло в норму речей, але попереду людство і фіолетових невдалих «гостей» чекає ще одне випробування. Вороже плем’я Горгів дізналося де сховалися Буви і готове напасти. Відтепер доля рідної Землі залежить від маленької дівчинки Дар і добродушного прибульця О.

Зворушливий і душевний мульт, залишився недооціненим критиками, а дуже даремно! Фільм про добро, дружбу і справедливість, про відвагу маленької істоти перед глобальними питаннями. Під час перегляду картини переповнюють емоції: від хвилювання до сліз радості. Те що потрібно для перегляду з дітьми.

Рік: 2015.
Жанр: пригоди, фентезі.
Рейтинг IMDB: 6,6.

Як приручити дракона 1, 2, 3

Серія пригодницьких мультфільмів оповідає насичену подіями історію дружби молодого вікінга Іккінга і міфічної істоти – чорного дракона Беззубика.

В першу чергу всі три частини мультфільму – про міцну дружбу. Поряд з цим, піднімається тема самопожертви заради чужого блага, конфліктів між дітьми і батьками, страху перед незвіданим. Мультик вчить нас хоробрості, шляхетності і справедливості.

Рік: 2010, 2014, 2019.
Жанр: пригоди, фентезі, комедія.
Рейтинг IMDB: 2010 рік – 8,2; 2014 року – 7,8; 2019 – 7,5.

Упс… Ной відприв!

Ной будує ковчег, який повинен врятувати по парі тваринного виду від майбутнього всесвітнього потопу. Але не всім живим істотам вдалося пройти відбір. Ті, хто залишилися без рятувальної «каюти», не згодні з таким рішенням і продумують план таємного проникнення на судно.

Альтернатива біблійної історії вийшла повчальною і зворушливою. Мультик розкриває тему дітей і батьків, показує як важлива дружба і взаємовиручка в складні моменти, адже тільки згуртувавшись в одну команду звірятам вдається уникнути потопу.

Рік до: 2015.
Жанр: пригоди, комедія.
Рейтинг IMDB: 5,8. 

Ріо 1, 2

Знайомтеся, Голубчик – унікальний синій папуга-ара, який проживає разом зі своєю господинею в Міннесоті. Позбавлений своїх диких інстинктів, він не вміє літати, та й взагалі поводиться нетипово для птиці. Одного разу, Голубчик дізнається, що він – останній синій самець ари на планеті, але є ще самочка, яка знаходиться в Бразилії. З цього моменту і починається велика і неймовірна пригода Голубчика в сонячному Ріо.

«Ріо» – супер-хіт у світі мультиплікації: яскравий, барвистий і захоплюючий, дитяче кіно з недитячими темами. Тут зачіпаються проблеми сімейного життя, протистояння добра і зла, навіть вирубка лісів Амазонки. Будемо вірити, що завдяки подібним картинам, наші діти виростуть більш усвідомленими і дбайливими до природи.

Рік: 2011, 2014.
Жанр: пригоди, комедія.
Рейтинг IMDB: 2011 – 6,9; 2014 року – 6,3.

Пісня моря

Цей незвичайний мультик занурить вас в магічний світ останньої представниці «селки» – тюленячого народу з кельтских легенд, що живе в морі. Саорсі з роду «селки» – добра дівчинка з карими очима, що вирішила втекти від своєї бабусі, щоб врятувати чарівних істот, які застрягли в звичайному світі людей.

Неймовірно атмосферний кіно. Красиві акварельні ілюстрації в супроводі ірландської музики повністю занурюють нас в вир кельтських легенд. Незважаючи на це в «Пісня моря» зачіпаються серйозні сімейні проблеми: смиренність з втратою близької людини, непрості відносини брата і сестри, різниця поколінь. Як і належить мультфільму – все закінчується добре. Відмінний мультик для домашнього перегляду, який залишить після себе тільки приємні емоції.

Рік: 2014.
Жанр: пригоди, фентезі.
Рейтинг IMDB: 8,1.

Нікчемний я 1, 2, 3

У серії мультфільмів про грізного і жахливого ватажка армії міньйонів ви побачите яким насправді може бути злий і похмурий чоловік, якщо його оточать теплотою, турботою і любов’ю три маленькі кумедні дівчинки.

«Нікчемний я» ідеально підходить для сімейного перегляду. У трилогії якнайкраще ілюструється перемога добра над злом, і розуміння, що навіть самого страшного лиходія може змінити ласка і любов.

Рік: 2010, 2013, 2017.
Жанр: комедія.
Рейтинг IMDB: 2010 рік – 7,6; 2013 – 7,3; 2017 – 6,3.

Співай

Популярність і слава —  хто не прагне їх, особливо, коли дійсно є що показати? Це смішний мультфільм про простих жителів тваринного світу, які приходять на музичний кастинг, щоб довести всім і самим собі, що вони здатні підкорити світ, та ще й виграти солідний грошовий приз.

Відмінний фільм, легкий і ненав’язливий, особливо «зайде» любителям вокальних шоу. Однозначно прикрасить будь-який, навіть самий нудний вечір.

Рік до: 2016.
Жанр: комедія.
Рейтинг IMDB: 7,1.

Звірополіс

Джуді Хоппс — непосидюча зайчиха, чия сміливість, сила волі і бажання справедливості привела її на службу в структури охоронців правопорядку. З перших днів роботи новий офіцер поліції намагається всіляко проявити себе, але це виявляється досить складно, коли навколо маленької і беззахисної зайчихи працюють такі сильні, великі і мужні звірі. Джуді нічого не залишається, як заявити про себе, розкривши одну серйозну справу, яка загрожує всім жителям Зверополіса.

Рік: 2016.
Жанр: комедія, пригоди.
Рейтинг IMDB: 8,0.

Рататуй

Ремі – прекрасний кухар, що володіє неймовірним почуттям смаку. Його ідеальний нюх дозволяє комбінувати різноманітні продукти, видаючи шедеври кулінарного мистецтва. І все б нічого, та Ремі – це щур, який живе на звалищі, і мріє досягти висот кулінарії. Мрії поступово стають реальністю, коли Ремі знаходить спосіб маніпулювати прибиральником престижного ресторану, готуючи разом з ним відмінні страви.

«Рататуй» – глибокий і життєвий мультик. Тут піднімається відразу кілька важливих тем, про які ми не так часто замислюємося. Здається, що фільм дуже сподобається творчим людям. Адже тут показані труднощі на шляху становлення особистості, сумніви перед вибором – вчинити креативно або як всі, і протистояння з сім’єю, яка ніяк не хоче змиритися з вибором дитини. Знайомо, чи не так?

Рік: 2007.
Жанр: комедія.
Рейтинг IMDB: 8,0.

Кінохіти для підняття настрою

Тисяча слів

Літературний агент Джек МакКол – майстер переконань: він може вмовити будь-яку людину підписати вигідний контракт, заробляючи на цьому чималі гроші. Одного разу, МакКол зустрічається з доктором, сучасним гуру, який хоче видати свою книгу. Але замість успішної операції Джек отримує незвичайне дерево Бодхі на своєму газоні. При кожному сказаному слові літературного агента, з дерева падає один лист. Проблема в тому, що, коли опаде все листя – Джека не стане.

Пам’ятаєте дитячу приказку: «Слово не горобець: вилетить – не впіймаєш»? Фільм «Тисяча слів» саме про це. Картина змушує замислитися над сенсом життя і вічних цінностях, про ті важливі слова, які обов’язково потрібно встигнути сказати своїм близьким.

Рік: 2012.
Жанр: комедія, драма.
Рейтинг IMDB: 5,9.

Незважаючи ні на що

Саллі – юнак, який мріє пройти стажування в найпрестижнішому готелі Мюнхена, та є одне «але» – він бачить всього на 5% з 100. Керуючись покликом серця, хлопець шле запит на проходження практики, в якому не вказує інформацію про свою недугу, і отримує швидку відповідь – п’ятизірковий готель запрошує Саллі на співбесіду. Як юнак ухитриться зберегти свій діагноз в таємниці, дивіться у фільмі, заснованому на реальних подіях – «Не / дивлячись ні на що».

У стрімкій гонці сучасного життя ми рідко замислюємося про оточуючих. Чи не звертаємо увагу на людей з обмеженими можливостями, живучи в своєму «ідеальному світі». Цей фільм про доброго хлопця з великим серцем, який не побоявся труднощів, і за це отримав найвищу нагороду.

Рік до: 2017.
Жанр: драма, комедія.
Рейтинг IMDB: 7,1.

Дюплекс

Алекс і Ненсі – молода закохана пара, яка по щасливому випадку заселяється в затишну дуплексну квартиру. Єдиний мінус – літня бабця з нестерпним характером, яка доживає свої розмірені дні по сусідству. Після кількох божевільних тижнів проживання в дуплексі, пара вирішує всіма способами позбутися від нестерпної літньої пані.

Місцями сумна і повчальна, але все ж комедія, еталон американського чорного гумору. Тут є над чим посміятися, і є над чим замислитися. Чи завжди мета виправдовує засоби? І як далеко ми здатні зайти заради заповітної мрії?

Рік: 2003.
Жанр: комедія.
Рейтинг IMDB: 5,9.

Вигнанець

Життя Чака Ноланда – керівника однієї з найбільших поштових компаній – розписана по хвилинах: Чак дорожить репутацією своєї служби і робить все, щоб посилки приходили вчасно, а клієнти залишалися задоволені. Жертвуючи особистим життям, Ноланд відправляється в чергове відрядження на службовому літаку, який потрапляє в зону турбулентності над Тихим океаном і розбивається. Вижити вдається лише йому: хвилі прибивають дрейфуючого Чака до дикого острова, на якому розкидані численні посилки з літака.

Незважаючи на досить рівний сюжет, драма переглядається на одному диханні. Фільм показує нам одну з глобальних проблем сучасності – самотність. У кожного з нас є свій «безлюдний острів», де ми самостійно переживаємо свої «крахи» і життєві негаразди. Однак, завдяки прекрасній грі Тома Хенкса і безлічі смішних моментів, фільм залишає приємний післясмак.

Рік: 2000.
Жанр: пригоди, драма.
Рейтинг IMDB: 7,8.

Запах жінки

Чарлі – небагатий учень випускного класу елітної приватної школи і свідок однієї витівки, яку влаштували його однокурсники-хулігани, щоб насолити директору. Оскаженілий такою витівкою, директор ставить ультиматум: або Чарлі називає імена винуватців, або залишає стіни навчального закладу. Поки є кілька днів на роздуми, Чарлі влаштовується доглядальником до сліпого колишнього військового Френку, який має досить кепський і важкий характер.

У фільмі переплітаються два світи: юності і зрілості, проникливості і наївності, цинізму і романтики. В результаті вимушеного спілкування кожен з чоловіків отримує своє: Чарлі – вчиться не зраджувати свої принципи, а полковник знаходить душевний спокій і радість життя.

Рік: 1992.
Жанр: драма.
Рейтинг IMDB: 8,0. 

Між небом і землею

Девід – архітектор, нещодавно переїхав в зйомну квартиру. Облаштовуючи своє нове гніздечко, він зустрічає дивну дівчину Елізабет, яка стверджує, що тут якась помилка і квартира належить їй. Збентежений раптовими появами дівчини, Девід змінює замок на дверях, але і це не зупиняє настирливу Елізабет, адже вона може проходити крізь стіни….

Життєстверджуюча і добра комедія, місцями мелодрама, зайвий раз змушує замислитися над сенсом життя і про Боже провидіння. Несподівана ситуація для обох героїв в результаті обернулася на благо. Якби не трагічні події, Елізабет так би і не дізналася, що таке справжнє кохання.

Рік: 2005.
Жанр: комедія, драма.
Рейтинг IMDB: 6,7.

Шоу Трумана

Труман Бербанк – законослухняний громадянин і добропорядний член суспільства, що живе в милому спальному районі міста. Ідеальне життя протікає розмірено і без особливих труднощів, поки Труман не починає підозрювати, що всі люди навколо нього – актори, а рідне передмістя – величезний знімальний майданчик.

В якомусь сенсі фільм виявився пророчим, адже медіа XXI століття загрузло в різних реаліті-шоу, стрімах і прямих ефірах. Межа реального та віртуального світу настільки змазалась, що мимоволі задаєшся питанням – чи не я новий Бербанк Труман?

Рік: 1998.
Жанр: фантастика, драма.
Рейтинг IMDB: 8,1.

Гола правда

Високоморальна продюсерка ранкового шоу – Еббі – успішна кар’єристка, але в особистому житті їй чомусь не щастить. В один день керівництво телевізійної компанії наймає нового ведучого «експерта у відносинах» для вечірнього телешоу – Майка: грубого і хамовитого хлопця, переконаного, що всі чоловіки – збочені самці, яким від жінок потрібно одне – секс. Еббі і Майк зовсім не знаходять спільної мови, але з часом їх об’єднує одна інтрижка.

Від ненависті до любові один крок. Пройшовши через безліч пригод, курйозних ситуацій та боротьби за лідерство, герої фільму закохуються в один одного. Любов – ось основний посил комедії. Легка і романтична картина, яка однозначно прикрасить ваш вечір.

Рік: 2009.
Жанр: романтична комедія, мелодрама.
Рейтинг IMDB: 6,4.

Форрест Ґамп

Форрест Ґамп – великодушний і добрий хлопець з великим серцем, але з невтішним діагнозом – слабоумство. Історія Форреста, здавалося б, повинна бути дуже важкою, адже оточуючі не завжди з розумінням ставляться до таких людей. Але це не так – юнак цілком задоволений своїм цікавим життям і бачить навколо тільки хороше. Ця легка і така добра картина обов’язкова до перегляду всім людям, які загрузли в вихорі уявно серйозних проблем.

Глибокий і життєстверджуючий фільм, одночасно викликає співчуття і захоплення до головного героя. Історія Форреста показує нам – везіння не існує, а успіх це не мета, а шлях до нього.

Рік: 1994.
Жанр: комедія, драма, мелодрама.
Рейтинг IMDB: 8,8.

Дружина напрокат

Пластичний хірург Денні винайшов дуже практичний метод для заманювання дівчат в ліжко: він прикидається сумним одруженим чоловіком, якому зраджує дружина. Метод працює безвідмовно, поки Денні не закохуватися в юну красуню Палмер. Вирішивши покінчити з обманами, він знімає обручку і проводить з нею незабутню ніч. На ранок дівчина випадково виявляє «символ узаконеної любові», а Денні нічого не залишається як придумати чергову неправдиву історію про дружину, з якою він перебуває в процесі розлучення. На превеликий подив хірурга, Палмер хоче познайомитися з дружиною Денні, яку тепер необхідно терміново знайти.

Одна з кращих комедій сучасного кінематографа, яка однозначно підніме вам настрій. Легке і романтичне кіно, після якого хочеться негайно відправитися у відпустку. Головний посил фільму – одна маленька брехня може потягнути за собою цілу низку неприємностей.

Рік: 2011.
Жанр: романтична комедія, мелодрама.
Рейтинг IMDB: 6,4.

Шіттс Крік

Сюжет серіалу закручений навколо сім’ї Роуз – представників вищого суспільства. Джонні Роуз – глава сімейства, який заробив мільярдні статки на мережі відеосалонів. Його дружина – актриса дешевих мильних опер і ситкомів. Діти: світська левиця Алексіс і хіпстера Девід. Здається, що майбутнє подружжя Роуз вирішене. Однак бізнес Джонні несподівано терпить крах і сім’я змушена переїхати з шикарних апартаментів в скромний будиночок у містечку Шіттс Крік.

Незважаючи на комедійний жанр, в серіалі піднімаються серйозні соціальні питання і вдало висміюються штампи сучасного суспільства.

Рік: 2015.
Жанр: комедія.
Рейтинг IMDB: 8,5.

Планета Ка-Пекс

Загадкова людина в темних сонцезахисних окулярах потрапляє в психіатричний інститут: він стверджує, що прилетів з іншої планети під назвою Ка-Пекс. Лікар незвичайного пацієнта – Марк Пауелл – проводить ряд досліджень, які підказують йому, що в словах «прибульця» все-таки є частка правди.

Глибокий і багатогранний фільм після перегляду залишає безліч питань: «хто ми – тіло чи душа?», «Чи піддається психіка людини аналізу?» і в кінці-кінців «чи існують інопланетяни?».

Автори фільму залишають за нами право розібратися, що сталося насправді. Можливо, Марк божевільний, який ховається від реальності, щоб уникнути нестерпних страждань, а може і правда – інопланетний гість.

Рік: 2001.
Жанр: драма, детектив.
Рейтинг IMDB: 7,4.

Друзі, діліться в коментарях фільмами, які колись підняли вам настрій і прогнали нудьгу! Які сімейні фільми та мультики вам сподобалися? Приємного перегляду ?

1 коментар
  • Карина

    Для спасения вечера от скуки помогают мне легкие фильмы комедии или же ужасы из части “заклятия”.
    А вот смешных фильмов могу много насоветовать самых разных от старых до новых, это “Это все она”, “Евротур”, “ИЗ 13 В 30”, “Звездная болезнь”, “Бунтарка”, “Мгновения Нью-Йорка”, “Оторва”, “Пошли в тюрьму”, “Дом с паранормальными явлениями”, вообщем в моем арсенале таких фильмов еще очень много. Но фильм, который мне действительно сильно поднял настроение это “Поймай толстуху если сможешь”, после этого фильма очень заряжаешься позитивом.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *