Як розблокувати телефон без пароля

Смартфони — сховище конфіденційної інформації: від особистих фотографій до банківських реквізитів (номера рахунків, карт і т.д.). Логічно, що в них передбачений захист від стороннього доступу. Але в повсякденності з кожним може трапитися, що забув пароль, графічний ключ або відбиток якого пальця потрібен для доступу в смартфон, і той заблокувався.

Що робити в такому випадку? Точно не панікувати, адже є перевірені способи, як обійти пін-код і блокування гаджета. У цій статті #PokuponBlog окремо опишемо варіанти розблокування смартфонів на андроїд ? (Samsung, Huawei, LG, Xiaomi, Sony, Meizu і т.д.) і, звичайно ж, айфонів ??

Читайте:

Розблокування Android-смартфона

Розробники ОС Андроїд завбачливо залишили лазівки як розблокувати смартфон без сторонньої допомоги.

Smart Lock

Функція доступна користувачам телефонів з 2015 року на Android версії 5.0 і вище і вимагає попередньої активації: «Налаштування» → «Захист»

Залежно від моделі смартфона відповідна опція підписана по-різному: в Самсунг —  «Геолокація і захист», в Meizu — «Відбитки і безпека», в Xiaomi і Huawei — «Агенти довіри», в Oppo — «Безпека пристрою» або «Захист і місце розташування», в OnePlus — «Безпека та блокування екрану» і т.д.

Smart Lock дає можливість розблокувати смартфон трьома способами:

  • Довірений пристрій — по Bluetooth підключаються навушники, планшет або інший смартфон, який автоматично разлочить вам девайс без необхідності введення пароля.
  • Безпечне місце — наприклад, ваш будинок. Потрібно лише зафіксувати це в настройках функції, і як тільки гаджет опиниться в межах даної локації, він автоматично надасть до себе доступ.
  • Ідентифікатор особи — досить дати Андроїд переконатися, що смартфон в руках його господаря за допомогою фронтальної камери, і він автоматично розблокується.

Google

Спосіб обійти пароль і розблокувати смартфон до 2015 року випуску з операційною системою Android 5.0 і нижче. Сучасний телефон дозволяє лише зробити екстрений виклик — в поліцію, швидку або служби порятунку. Обов’язкова умова його виконання — підключення до інтернету через мобільну мережу або до домашнього Wi-Fi. А далі потрібно:

  1. П’ять разів введіть будь-яку комбінацію символів/жестів на екрані введення пароля або графічного ключа, після чого з’явиться напис «Забули пароль?».
  2. Натисніть на нього і у вікні, що з’явиться введіть логін і пароль від облікового запису Google, прив’язаною до смартфону. Після розблокування можна задати нову комбінацію для блокування Android або вибрати інший метод захисту.

Досить часто користувачі недооцінюють значимість гугл-аккаунта в ОС Android і забувають до нього пароль. Скинути загублений і задати новий можна за допомогою спеціального сервісу Google з комп’ютера. Використовуйте будь-який з 5-ти запропонованих системою варіантів відновлення, крім телефонного.

Hard Reset — скидання налаштувань

Якщо перший і другий варіанти розблокування смартфона вам не підходять, можна скинути пристрій до заводських налаштувань. Але при цьому не уникнути втрати даних, так як процедура повністю очищає пристрій від зайвої інформації до заводського стандарту.

Для цього потрібно активувати меню «Recovery» однією з комбінацій кнопок телефону на увімкненому пристрої:

  • Кнопка збільшення звуку + кнопка живлення.
  • Кнопка звуку + кнопка «Додому».
  • Кнопка звуку + кнопка живлення + кнопка «Додому» (центральна клавіша).

Клавіші треба натиснути і утримувати одночасно приблизно 5-10 секунд. Зробивши все правильно, на екрані з’явиться службове меню, де за допомогою кнопок гучності потрібно вибрати пункт «Recovery», потім — команду «Wipe data / factory reset». Далі підтвердіть дії «Yes, delete all user data» і натисніть «Reboot system now». Через хвилину настройки на вашому телефоні будуть відновлені до заводських, і ви зможете виставити все заново і користуватися вже новим паролем.

Меню рекавери на андроїд
Меню рекавери на андроїд

Find My Mobile

Власники смартфонів від корейського гіганта Samsung, можуть скористатися сервісом Find My Mobile: він не тільки розблокує вам смартфон, але і знайде при необхідності. Потрібні лише аккаунт в системі Самсунг і активоване інтернет-з’єднання у телефоні.

  1. Заходимо і логінемось на сайті Find My Mobile з ноутбука або комп’ютера.
  2. Вибираємо заблокований смартфон і натискаємо «Розблокувати».

Методи розблокування iPhone

Розблокувати пароль на айфоні важче, ніж на Самсунг, Леново, Мейзі або будь-якому іншому смартфоні на андроїд. Доведеться повністю скинути налаштування пристрою, інакше вам будуть доступні тільки екстрені виклики.

ICloud

Кожен смартфон від Apple прив’язаний до аккаунту в iCloud. Для скидання потрібно:

  1. Зайдіть на сервіс на комп’ютері і авторизуйтесь.
  1. В меню «Знайти IPhone», натисніть на значок смартфона і виберіть «Стерти IPhone». Так ви зможете зробити повне скидання.

Майте на увазі, що після скидання всі файли з айфона будуть видалені, проте блокування більше не буде. Уберегти себе від втрати даних можна тільки за допомогою заздалегідь проведеного резервного копіювання.

ITunes

Альтернатива попередньому методу, що дозволяє розблокувати айфон без пароля, уникнувши втрати даних.

  1. Запустіть ITunes на комп’ютері, підключіть до нього iPhone через USB-кабель і синхронізуйте дані, щоб не втратити їх в разі невдалої спроби,
  2. Зробіть екстрений перезапуск. На айфоні 6 — необхідно затиснути «Home» і бічну клавіші на 10 секунд, на 7-й моделі — кнопку зменшення гучності і бічну клавішу приблизно на такий же час, а на 8-й і старше — збільшення, а потім зменшення гучності, після чого натиснути на бічну кнопку до появи меню відновлення.
  3. У вікні, натисніть «Відновити». Якщо раптом айфон вийшов з режиму відновлення — зробіть повторний перезапуск.
Скидання блокування роботи айфона через ITunes
Скидання блокування роботи айфона через ITunes

Відновлення займе кілька годин. Гарантуйте пристрою умови безперервної роботи на цей час, адже якщо перервати процес, дані смартфона швидше за все будуть безповоротно втрачені. Але і сама по собі ITunes досить нестабільна.

4uKey

Якщо ви не пам’ятаєте свій пін-код від iPhone, можна скинути пристрій до заводських налаштувань за допомогою спеціальної безкоштовної і дуже простої у використанні програми — 4uKey. Скачайте її собі на комп’ютер і підключіть до нього заблокований айфон через USB-кабель. Після синхронізації, програма сама запропонує видалити блокування. Також вона допоможе видалити обліковий запис Google зі смартфона на андроїд, якщо забули пароль.

Читайте також:
Як зробити скріншот
Гальмує ноутбук: чому і що робити
Як знімати круті відео

Сподіваємося, якийсь із описаних способів допоміг вам розблокувати андроїд-смартфон або айфон. Знаєте інші методи? Поділіться з нами в коментарях :)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *