Макіяж — страшна сила, або як стати візажистом

Що потрібно, щоб стати візажистом, крім бажання робити людей красивішими та вміти гарно фарбуватися, навіть для себе? З чого почати – зі спеціалізованих курсів або самоосвіти в домашніх умовах – залежить тільки від ваших цілей і амбіцій. #PokuponBlogTeam розповість, як стати професійним візажистом або стилістом, розкриє премудрості і нюанси мистецтва макіяжу і поділиться знижками до 70% на курси візажистів і макіяжу для себе.

Шлях до успіху через професійні курси

Якщо ви хочете стати професійним затребуваним візажистом міжнародного класу, працювати на телебаченні або в світі подіумної моди, то без спеціальної освіти, курсів, дипломів, сертифікатів підвищення кваліфікації і, зрозуміло, практики не обійтися. Як мінімум, досвідчені гуру візажу допоможуть заповнити прогалини в навичках, проконтролюють, чи правильно ви закріпили матеріал, проведуть відпрацювання на різних типажі і стилях.

робота візажиста

В яких випадках варто записатися на курси візажу

  • Ви хочете навчитися мистецтву макіяжу з нуля, але не знаєте, з чого почати, а самоучкою бути не хочете.
  • Ви твердо впевнені в тому, що професія візажиста – це ваше покликання і хочете реалізуватися саме в цій галузі.
  • Ви мрієте стати стилістом – людиною, яка допомагає клієнту знайти відповідний гардеробу, стилю життя і особливостям обличчя та фігури повсякденний макіяж, вчить клієнтів правильного нанесення макіяжу (щоб і вони самі змогли його наносити).
  • Вам бракує теоретичної чи практичної бази. В якийсь момент свого обличчя й обличчя кращої подруги для практики стає замало, і ви розумієте: для того, щоб розвиватися як візажист, корисно попрацювати з різними типажами зовнішності.
  • Вам не жаль витратити гроші на курси, хоча ви усвідомлюєте, що малими витратами тут не обійдеться. Втім, астрономічні суми платити теж не обов’язково, якщо користуватися знижками Покупону на курси візажу, які дозволяють заощадити до 70%. Тим більше, послуги хорошого стиліста-візажиста добре оплачуються, і навчання вийде досить швидко окупити.
процес нанесення макіяжу

На професійних курсах візажу ви навчитеся:

  • Правильно готувати шкіру до макіяжу та наносити косметику.
  • Вибирати та використовувати за призначенням пензлі, спонжі, а також правильно за ними доглядати.
  • Підбирати макіяж і косметичні засоби, виходячи з зовнішніх даних моделі, підкреслювати достоїнства і приховувати недоліки.
  • Володіти технікою денного, вечірнього, святкового і креативного макіяжу для фотосесій і показів мод.
  • Грамотно вибудовувати взаємини з клієнтами. До сфери обов’язкових умінь візажиста, крім макіяжу, належить здатність спілкуватися з людьми таким чином, щоб вони виходили від вас і красиві, і позитивно налаштовані.
  • Стійкість до стресів. Робота візажиста, як і будь-яка інша, що передбачає безпосереднє спілкування з людьми, є складною та вимагає міцних нервів. Справжній профі повинен знати не тільки, як красиво нафарбувати клієнта, а й як знаходити компроміси, правильно реагувати на обурення клієнта і якісно вирішувати проблеми, якщо такі виникають.

Читайте також: Як правильно наносити макіяж

Хороша школа візажу – це можливість завести корисні знайомства і надалі працевлаштуватися. Не бійтеся конструктивної критики візажиста, який проводить навчання. Не соромтеся попросити номер телефону моделі, якщо захочете отримати відгуки про макіяжі для свого блогу або сторінки в соцмережах.

Як навчитися мистецтву візажу самостійно

Не всі популярні б’юті-майстри закінчували спеціальні школи, але це не завадило їм побудувати власний бренд і підкорити світ макіяжу майстерно виконаними роботами. Звичайно, під керівництвом досвідченого викладача освоїти тонкощі справи простіше, але і самостійно, при належній старанності, наявності таланту і розвиненого почуття прекрасного, теж можна опанувати ази. Особливо якщо зараз ви без грошей, а робити красиві макіяжі дуже хочеться.

візаж у салоні

У наш час існує величезний спектр можливостей для тих, хто хоче навчитися чогось самостійно, особливо якщо це візаж. Численні туторіали, відео-інструкції, майстер-класи в Інстаграмі, Ютубі та Тік-Току здатні дати непогану базу візажисту-початківцю. У всякому разі, себе-то ви вже точно зможете красиво нафарбувати, подивившись пару відосиків з цікавими техніками макіяжу.

Закріпити результат самостійного навчання завжди можна на курсах макіяжу для себе. У школі вас навчать аналізувати свій типаж, риси обличчя, правильно підбирати косметику під кольоротип і тон шкіри, маскувати недоліки і підкреслювати переваги. Записуйтеся на уроки макіяжу для себе і економте з Покупоном до 60%.

З чого почати самостійне навчання візажу? Якщо ваша мета створювати красу за допомогою макіяжу, почніть з наступного:

  • Вивчіть тренди. Макіяж – це повноцінна робота з обличчям. Ви не бровіст і не майстер вій – вам потрібно мислити ширше.
  • Запасіться косметикою. На перших порах вона може бути непрофесійною, але чим більше, тим краще.
  • Не бійтеся експериментувати: змішувати тональні основи, створювати макіяж в непоєднуваних кольорах, фарбуватися одним засобом (наприклад, використовувати рум’яна в якості губної помади і тіней для повік).
  • Знайдіть моделей різних типажів, щоб вміти красиво нафарбувати і кругловиду дівчину з повними щічками, і володарку худого обличчя з тонкими рисами, і пекучу брюнетку, і попелясту блондинку. Ми впевнені, що ваші подруги, колеги, мами – всі одна на одну не схожі і, зрозуміло, хочуть виглядати красиво. Тож подаруйте їм хвилинку щастя і заодно відточіть своє вміння працювати з різними типами зовнішності.
  • Дивіться відеоуроки і майстер-класи провідних візажистів. Багато які професійні школи діляться порадами і «трюками» в макіяжі, особливо що стосується контурінгу обличчя. Пара підписок на топові канали допоможуть вам розібратися в основах і відточити навички.

Читайте також: 
Створення вечірнього макіяжу
Інструкція для денного макіяжу

Лайфхак для візажиста початківця

Для максимального успіху мало просто закінчити курси візажу або подивитися сотню навчальних роликів. Якщо ви хочете стати відомим і успішним майстром макіяжу, мрієте прикрасити своїми роботами глянсовий журнал, то вам потрібно запам’ятати і регулярно використовувати цілу серію лайфхаків. Спеціально для вас – найважливіші і корисні поради від справжніх профі.

пензлі для макіяжу

Практика, практика і ще раз практика

Найслушніший лайфхак для тих, хто бажає відточити свою майстерність до міжнародного рівня, – практикуйтеся: на собі, подругах, родичах, моделях, надавайте послуги візажиста фотографам на умовах TFP. Змиріться з тим, що спочатку вам, швидше за все, доведеться працювати в нуль на перспективу – але тіште себе тим, що в подальшому ваші зусилля і витрати окупляться з лишком.

Вивчайте чужий досвід

Навіть досвідчені візажисти не гребують звертатися до досвіду інших майстрів, переймати їх фішки, адже будь-яке мистецтво – це те, чому вчаться все життя. Візажист, який вважає, що йому більше нічого перейняти у інших професіоналів, – поганий візажист, навіть якщо за плечима у нього не одна сотня успішних робіт. Вивчайте тренди, впроваджуйте вдалі прийоми профі, зазирайте час від часу до портфоліо провідних світових візажистів – це допоможе вашому поглядові залишатися свіжим і чіпким.

Продавайте себе

Навіть якщо ви будете створювати геніальні образи, вам не набрати клієнтської бази і не прославитися на весь б’юті-світ, якщо ваші роботи ніхто не бачитиме. Викладайте своє портфоліо в соцмережах – бажано, щоб в ньому було багато прикладів мейку в різних стилях і на різних типажах. Люди повинні бачити, що ви вмієте працювати з різними обличчями, і вам підвладний не тільки повсякденний нюд, але й яскраві вечірні, весільні та креативні макіяжі.

Не забувайте і про грамотну роботу з аудиторією: розповідайте про себе, свій професійний досвід, будьте привітні з підписчиками, кожен з яких – ваш потенційний клієнт. Ваше ім’я має стати вашим особистим брендом. До цього вдасться швидко прийти, якщо ще й знати секрети просування в інтернеті. Хочете заглибитися в цю тему? Записуйтеся на онлайн-курси з реклами в соціальних мережах зі знижкою Покупону до 90% і швидше втілюйте в реальність нові знання.

набір косметики

Не бійтеся невдач

Творчі провали, незадоволення клієнтів, негативні відгуки, відмови при прийомі на роботу – з цим стикаються не тільки візажисти-початківці, але і ті майстри, що вже «зуби з’їли» в своєму ремеслі. Не турбуйтеся, якщо щось пішло не так, адже кожна поразка – це життєвий урок і цінний професійний досвід. Робіть висновки з кожного факапу, фокусуйтеся на цілі і йдіть далі, у що б то не стало.

Не ображайтеся на критику

Якщо ви звернулися до професійного візажиста з проханням оцінити вашу творчість, не опускайте руки, якщо він вкаже вам на недоліки. Конструктивна критика – двигун прогресу. Можливо, ви погано «розтушовуєте» тональний засіб біля крил носа? Підкреслюєте лущення на шкірі? Або вибираєте засіб з жовтим подтоном, коли у моделі рожевий? Вбирайте кожне зауваження і працюйте над виправленням помилок. Досвід ментора – на вагу золота.

макіяж нареченої

Шлях до мрії не буває легким, але дорогу здолає той, хто йде. Якщо ви не мислите свого життя без перетворення людей за помахом вашої кисті – почніть діяти вже зараз. Наберіться терпіння, і хто знає, можливо, результати саме вашої праці з’являться на сторінках модного глянцю та на екрані телевізорів.

Читайте також:
Тренди макіяжу 2021
Модні губи: кольори, текстури, форми

Чи готові гризти граніт візажної мистецтва, або, можливо, вже займаєтеся цим? Діліться своїм досвідом і успіхами в коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *