Кращі настільні ігри: топ 30+ настілок для дітей та дорослих

Лучшие настольные игры для всей семьи

Хто любить грати в настільні ігри, той погодиться, що це мега захоплююча та весела розвага для дорослих і дітей. Причому не важливо, де і з ким ви захочете зіграти – в офісі з колегами під час перерви на каву, з друзями в клубі настілок або вдома всією родиною. Важливо лише правильно вибрати настільну гру. Як правило, безпрограшний варіант – це щось зі списку популярних настільних ігор. BlogPokuponTeam зробили огляд найкласніших і прикольних дорослих і дитячих настілок для ненудного дозвілля, а ще приготували знижки на доставку їжі, тому що, як показує практика, під час посиденьок завжди хочеться з’їсти щось смачненьке ?

Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
55 акцій

Читайте в нашому огляді:

Цікаві настолки для всієї родини і компанії

Безсмертні класичні ігри типу шахів і шашок будуть жити вічно, але найбільш ходовими і популярними настільними іграми прийнято вважати настолки на трьох і більше осіб, які розвивають творче, стратегічне й економічне мислення.

Новорічна гра від «Cootasks»

Насправді, збиратися компанією і грати у Новорічну гру від «Cootasks», відомого своїми картковими іграми для дорослих «69», можна не лише на Новий рік, а будь-коли: вдома, в офісі, на корпоративі у ресторані, на природі тощо.

До набору входить 15 карток з оригінальними, веселими і прикольними завданнями типу створити пісню під заданий біт або заміксувати коктейль з чогось, а з чого саме дізнаєтесь з картки, якщо стало цікаво ?
Гравець рандомно витягує картку, стирає захисне покриття зі скретч стрічки і читає, що саме йому потрібно зробити. На сайті Покупон гру можна купити зі знижкою до 30% всього за 119 грн.

Настільна карткова гра для компанії Новорічна
Акції
Показати всі
1 акцій

«Крила» («Wingspan»)

Ця стратегічна сімейна гра вийшла у 2019 році, одразу стала найобговорюванішою настілкою року і залишається популярною й досі. Згідно з міжнародним світовим рейтингом BGG (BoardGameGeek) вона має майже 8 балів з 10 і входить у топ 30 найкласніших настільних ігор у світі. Гра також відзначена як одна з кращи стратегій та арт-проектів; має кілька версій – птахи Європи і Океанії.

«Крила» – найкраща настільна гра для всієї родини

За сюжетом ви – любителі птахів, дослідники, орнітологи та колекціонери, які прагнуть знайти та залучити найкращих птахів у свою мережу заповідників дикої природи. Перемагає той, хто набрав найбільшу кількість очок після чотирьох раундів. Гра розрахована на дорослих і дітей від 10 років, у команді до 5 осіб.

Детально про сюжет та правила гри можна дізнатись з відео огляду

Відео огляд стратегічної настільної гри «Крила»

«7 Чудес» («7 Wonders»)

Вийшовши у 2010 році, настільна розвиваюча гра «7 Чудес» входить у топ-100 кращих настілок світу. На сьогодні до базової версії існує багато доповнень, зокрема «Армада», де ви можете підкорювати моря, та «Архітектори», де будуються світи. Можна грати як всією родиною, так і великою компанією до 7 гравців включно, ідеально – 5. Вік: 10+.

Відео огляд сімейної настільної гри «7 Чудес: Архітектори»

«Хора. Розквіт імперії» («Khôra: Rise of an Empire»)

Ще одна сімейна гра для дорослих і дітей-підлітків. Кожен гравець є главою квітучого міста-держави в Стародавній Греції. Сплануйте і дійте відповідно до своєї стратегії, виконуючи один з 7 доступних кроки: у сфері філософії, законодавства, культури, торгівлі, військової діяльності, політики та розвитку. 

Вам потрібно буде постійно адаптуватися до ситуації та перебігу подій на картковому полі, переміщуючи маркери вгору на своїх Економічних, Культурних і Військових Доріжках. Одна гра триває 9 раундів; розрахована на 2-4 гравці віком від 14 років.

Настольная игра «Хора» – обзор

Монополія

Найпопулярніша економічна і стратегічна гра, відома у всьому світі! Хочете стати мільйонером? Тоді радимо потренуватися саме на «Монополії». Проявіть свою кмітливість і бізнес-навички, набуваючи велику нерухомість, але врахуйте, що удача також відіграє чималу роль. У грі можуть брати участь 2-8 осіб.

Найкраща стратегічна настільна гра для компанії «Монополія»

Огляд гри:

Цивілізація         

Стратегічна настільна гра, сюжет якої заснований на популярному однойменному комп’ютерному симуляторі. Пориньте у світ політичних інтриг, військових маніпуляцій, релігійних передумов і інноваційних досліджень, піднімаючи з колін свою націю. «Цивілізація» легко зайде новачкам: правила доступні і зрозумілі. Гра призначена для невеликої компанії: двох, трьох або чотирьох осіб.

«Цивілізація» – настільна гра стратегія для дорослих та дітей

Огляд гри:

Каркасон        

Шедевральна стратегічна і економічна гра, яка підкорила весь світ. Скажімо без перебільшення: новачки справляються з розумінням правил гри всього за 5 хвилин, що вже говорити про просунутих любителів настолок. Глибина ігрового процесу вражає різновидом тактичних ходів, а ігрова ситуація може змінитися в лічені секунди. Мета гри: правильно використовувати свої ресурси, будуючи дороги і споруди, засіваючи поля і призначаючи персонажів на ту чи іншу роботу, збираючи максимальну кількість очок. Але будьте обережні, пропустивши навіть несуттєву деталь в своєму ході або рішенні суперника, ви можете втратити кров’ю і потом зароблені очки на користь опонента. У грі беруть участь від 2 до 5 осіб. 

У топі класна економічна гра для створення стратегій «Каркассон»

Огляд гри:

Акції
Година гри в VR тир або симулятор польоту в VR BRO
Київ, Михайла Драгоманова вулиця, 6/1
-25%
300 грн
229.0 грн
1 година гри або проходження квесту в «Space VR»
Київ, Сержа Лифаря вулиця, 3
-30%
400 грн
289.0 грн
Показати всі
5 акцій

Манчкін   

Карткова фентезі гра дозволить вам випробувати весь спектр емоцій: радість, смуток, сміх, злість і навіть образу на сусіда. Будьте готові прочитати кілька сторінок правил гри — жарти в сторону, все серйозно! Незважаючи на час, витрачений на ознайомлення з інструкцією, ця захоплююча історія про лицаря, який воює з монстрами в підземеллі за скарби і свій статус, зведе вас з розуму (в хорошому сенсі). Гра дозволяє учасникам дурити один одного усіма способами, але так, щоб інші гравці цього не помітили, а от коли прийде час попросити у них дружньої допомоги, будьте готові поторгуватися. Грати можна в компанії 3-6 чоловік.      

Якщо шукаєте прикольні настільні ігри, зверніть увагу на «Манчкін»

Огляд гри:

Пандемія     

Цю гру люблять підлітки за адреналін і атмосферность. У кооперативній стратегічній медичній грі «Пандемія» кожен гравець виступить в ролі вчених, військових і інших спеців, які борються зі стрімко обравшим обороти смертельним вірусом. З кожним ігровим ходом спалахи вірусу з’являються по всьому світу. Завдання гравців — згуртуватися і знайти ліки, зупинивши епідемію до повного знищення людства. У партії можуть взяти участь 2-4 гравця.    

Пандемія

Огляд гри:

Жах Аркхема    

Ще одна командна гра в жанрі жахи і детектив. Кожен учасник виступає в ролі детектива з певними здібностями. Вам належить познайомитися зі світом древніх богів, таємниць і моторошного окультизму, розвиваючи свої навички. Всі доступні в грі сценарії переплітаються в одну атмосферну сюжетну лінію, створюючи ціле художнє оповідання. Проходьте локації збирайте докази, боріться з монстрами, піднімайте свій level і розкривайте жахливу таємницю Аркхема. Кількість гравців: 2-4 людини.

Жах Аркхема

Огляди гри:

Свинтус   

Полюбляєте захоплюючі карткові ігри на увагу і швидкість реакції? «Свинтус» — та сама гра, яку ви порадите всім друзям і колегам. Учасникам необхідно якомога швидше позбутися від своїх карт, зіставляючи їх за кольором, малюнком або номіналом з верхньою картою в колоді. Для інтересу і веселощів на карти нанесені смішні персонажі з тваринного світу, які за своїми характеристиками дуже нагадують звичайних офісних співробітників. Чи підкинете ви свиню опонентові, щоб швидше отримати перемогу? Швидше за все так, адже саме це від вас і потрібно — створювати перешкоди і пакостити іншим! У грі можуть брати участь 2-8 гравців.

Свинтус

Огляд гри:

Доббль (Dobble)      

Хтось вважає це дитячою картковою грою на розвиток уваги і реакції, але як би не так! Дорослі можуть рубитися в цей хіт-продажів не слабкіше діточок! Класичний варіант гри включає в себе 55 карток з вісьмома різними картинками на кожній і п’ятьма варіаціями гри. Ваша основна задача: швидше за противників знайти ідентичну картинку з картки у вас на руках і верхньою картою колоди, після цього озвучити знахідку і … далі необхідно слідувати правилам однієї з п’яти ігор, яку ви виберете в інструкції. У партії можуть брати участь від 2 до 8 осіб.

Доббль (Dobble)

Огляд гри:

Еліас (Alias)    

У цю знамениту карткову розвиваючу гру може грати велика компанія від 4 до 40 осіб, дуже популярна штука на вечірках! Всім учасникам необхідно розділитися на команди і зайняти стартову позицію на ігровій дошці. За сигналом таймера кожна команда грає свій хід: одна людина намагається пояснити слово або фразу з карток, не використовуючи однокореневі слова. Можна говорити з командою синонімами або антонімами, але все це на ваш розсуд. Чим більше слів відгадає ваша команда, тим більше очок ви отримаєте і будете ближче до бажаного фінішу. Гра дуже весела і захоплююча!

Еліас (Alias)

Відео огляд гри:

Діксіт  

Унікальна карткова гра для душі на асоціативне мислення. Можливо, вам доводилося грати в її не менш цікавий аналог «Імаджинаріум»: правила гри повністю ідентичні. Чарівні ілюстрації і ваша уява створять відчуття легкої магічної казки наяву. У кожному раунді є активний гравець, який вибирає одну зі своїх карт і називає іншим гравцям асоціацію. Асоціація може бути передана гравцям словом, фразою, піснею, жестом або навіть мелодією, але вона не повинна бути занадто легкою або складною, адже далі учасники будуть скидати зі своїх карт найбільш підходящі за змістом зображення, а після голосувати за кращий збіг асоціації і картинки на карті. Чи зможете ви заробити очки або віддасте виграш іншому учаснику? Допустима кількість гравців: від 3 до 6 осіб.

Діксіт

Огляд гри:

Дженга    

Хочете розважитися у веселій компанії, особливо не напружуючи звивини? Тоді «Дженга» — саме те, що вам потрібно! Популярна гра не потребує представлення, але, якщо хто не знає, принцип простий: кожному гравцеві необхідно дістати брусочек знизу або середини вежі і встановити його зверху так, щоб конструкція не зруйнувалася. На початку гра не здасться складною, але з кожним ходом підстава вежі стає все більш кволою і тут вже необхідно включити логіку і показати непогані навички координації рухів. Грати можна в компанії до 12 осіб.

Дженга

Огляд гри:

Акції
1 година VR гри в «Future Side VR»
Київ, Княжий Затон вулиця, 2/30
-30%
400 грн
279.0 грн
Година гри в VR тир або симулятор польоту в VR BRO
Київ, Михайла Драгоманова вулиця, 6/1
-25%
300 грн
229.0 грн
Показати всі
13 акцій

Уно       

Дивно, як в маленькій картонній упаковці вмістилася така весела розважальна гра в карти. Правила прості, тому новачки вливаються дуже швидко. Завдання кожного гравця якомога швидше скинути карти з рук в загальну колоду за принципом збігу кольору або номіналу карти, але все було б не так весело, якби не додаткові картки, які полегшують або ускладнюють процес гри всім учасникам. Уважність, швидкість реакції і удача допоможуть вам здобути перемогу. І не забудьте вигукнути «Уно!». У грі можуть брати участь від 2 до 10 чоловік.

Уно

Огляд гри:

Мафія       

Краща карткова рольова гра всіх часів і народів! Кожному гравцеві потай від інших учасників присвоюється певна роль: мирний житель, мафія, доктор, шериф (в класичному варіанті гри, ролей може бути більше). Завдання законослухняних громадян — знайти і знешкодити мафію шляхом голосування перш, ніж мафія розправиться з кожним з учасників. Хто є хто? Кому можна довіряти, а кого залишити під прицілом? Вирішуйте скоріше, поки мафія не зробила свій наступний кривавий вибір. Кількість гравців: дивіться на упаковці.

Відео огляд гри:

Колонізатори      

Одна з найпопулярніших сімейних економічних стратегій. Гравці засновують поселення будують дороги, міста і відкривають шляхи до нових земель, натомість отримуючи ресурси і розвиваючи торгівлю. Перемогу здобуде той, хто перший збере 10 очок, а значить потрібно включити кмітливість і привести до процвітання свою колонію швидше опонентів.

Настільні ігри тільки для дорослих

Коли намічається вечірка 18+, всі рамки і обмеження стираються, а правила стають не такими вже й суворими. Обережно, діти! Ці настолки тільки для дорослих ;)

Акції
Від 1 ночі у готелі «Classic Hotel» у Харкові
Харків, Мистецтв вулиця, 14
-59%
2470 грн
1100.0 грн
Від 1 ночі з сніданками у «Gintama Hotel» у Києві
Київ, Трьохсвятительська вулиця, 9
-40%
2000 грн
1299.0 грн
Показати всі
135 акцій

Карти конфлікту

Полюбляєте чорний гумор? Тоді карти конфліктів — саме те, що потрібно для вашої веселої компанії. Кожне коло активний гравець вибирає і зачитує вголос каверзне питання, а решта учасників вибирають зі своїх карт з відповідями не менше каверзну відповідь таким чином, щоб розсмішити активного гравця сильніше всіх. Виграє той, хто смішив активного гравця частіше за інших опонентів. Кількість учасників: до 30 осіб. 

Карти конфлікту 1

Відео огляди версій гри російською мовою та з українським колоритом:

Доросла гра для двох «69»

Карткова еро-гра для двох «69» від «Cootasks» носить інтимний характер і створена спеціально для того, щоб підтримувати пристрасть між партнерами та робити інтимне життя ненудним. Скретч-картки є у двох форматах залежно від тематики завдань: «69 Diablo» та «69 Black».

Настільна гра для двох «69»
Акції
Аналіз визначення COVID-19 в мережі «Ескулаб»
Київ, Олександра Довженка вулиця, 3
-25%
200 грн
178.0 грн
Показати всі
3 акцій

Вибухові кошенята 18+

Блудна версія популярної карткової гри, в якій учасникам потрібно брати карти із загальної колоди і постаратися не потрапити на кошеня з бомбою. Звичайно ж, у вас будуть картки з спецздібностями, які допоможуть уникнути підриву, до того ж ви можете насолити своїм опонентам, віддавши їм свій хід або змусити взяти більше однієї картки за раз. Виграє той, хто жодного разу не підірвався. Оформлення блудної версії йде на межі пристойності, тому високоморальним гравцям краще утриматися від подібного роду розваги ;) Грайте в компанії від 2 до 5 осіб.

Вибухові кошенята 18+
Вибухові кошенята 18+ карти

Огляд гри:

Кортекс 18+

Творці спокусливої карткової гри стверджують, що розмір вашого мозку теж має значення :) Це гра на кмітливість, пам’ять, тактильні відчуття, уважність і логіку. Наприклад, чи зможете ви на швидкість підібрати правильну позу з Камасутри або на дотик відрізнити пікантні предмети? Виконуйте завдання, отримуйте бали і доведіть, що ви — найспритніший і чуттєвий гравець в компанії. Кількість учасників: від 2 до 6 осіб.

Кортекс 18+

Огляд гри:

Карти правди        

Класна карткова гра для веселої компанії, яка розуміє гумор і не будує образи через дрібниці. Кожен учасник вибирає собі персонажа, який, за його суб’єктивною думкою, найкраще його описує. Всім гравцям видають карти голосу. Учасники по черзі зачитують питання з колоди, а після показують свою карту голосу із зображенням персонажа одного з опонентів, який найбільше відповідає питанню. Бал отримує той, хто збирає більшість голосів. У грі є 4 варіанти ігрового процесу — вибирайте будь-який, веселощі гарантовані. Кількість учасників: 3-8 чоловік. 

Карти правди
Карти правди 1

Огляд гри:

Градус

Куди ж без алко-ігри на дорослих вечірках? Вибачте, любителі ЗОЖа. Виконуйте завдання з карток, розділених на шість тематичних колод: базова, пікантна, воруши тілом, алкотреш, мозок on і жестяк. За кожне виконане завдання ви отримуєте бали і рухаєте свою фішку на особистій планшетці в формі келиха, а якщо завдання з якихось причин буде не виконано, готуйтеся пити штрафну! У грі можуть брати участь від 3 до 10 гравців.

Градус

Огляд гри:

Топ найкорисніших і веселих ігор для дітей

Ігри для дітей — не тільки розвага, а й важлива складова правильного розвитку, тому розглянемо які сучасні дитячі ігри пропонують нам провідні виробники.

Акції
Вхідний квиток до парку розваг «Мадагаскар»
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
Знижка 40% у мотузковому парку «Активна країна»
Київ, Оболонська набережна
-40%
0 грн
10 грн
Показати всі
46 акцій

«Ферма» (або «Африка»)

Малюкам від двох років сподобається весела гра-лабіринт від німецького виробника Bino, в якій потрібно підібрати голову тварини до його тулуба. Гра розвиває пам’ять, координацію рухів, просторове мислення і уяву. Всі деталі створені з еко-матеріалів безпечних для дитини.

«Ферма»

Дитяче лото «Будинок»

Французький виробник Djeco знає толк в дитячих настільних іграх. Під цією торговою маркою була випущена ціла серія барвистих лото-карток і фішок для малюків від 2-3 років, але найбільше нам сподобалася гра «Будинок». Правила прості: дитині потрібно зіставити фішки з малюнками на картках, тим самим спостерігаючи за повсякденним життям двох діточок.

Дитяче лото «Будинок»

Огляд гри:

Доміно «Раз, два, три»

І знову Djeco виривається вперед, але на цей раз представляючи батькам крихіток своє доміно для малюків від 4 років. На картонні прямокутні фішки нанесені цифри і зображення тварин. Мета: зіставити правильним боком фішки за кількістю тварин або за відповідними цифрами.

Доміно «Раз, два, три»

Доміно добре розвиває мислення і пам’ять малюків, тому будь-яка варіація популярної дитячої гри буде корисна для дитини.

Гра-запам’ятайка     

Вітчизняний виробник «Ранок» випустив класну серію карткових ігор на розвиток пам’яті, мислення і уваги для діток 5-6 років. У цю гру, що важливо, можна грати багаторазово, тренуючи і розвиваючи навички дитини до досконалості.

Гра-запам’ятайка Тварини

Огляд гри:

Черепашачі перегони

Ця захоплююча барвиста дитяча гра з простими правилами від Hobby World затягує в свій черепашачий світ навіть дорослих. Завдання кожного гравця — швидше за всіх переправити свою черепашку по камінцях до морської води, долаючи всі перешкоди, які підлаштовують противники. Вікові обмеження: 5+.

Черепашачі перегони ігрове поле

Огляд гри:

«Хто я?»

Весела гра для діток від 6 років. Всі учасники надягають на голову обручі і прикріпляють один одному картку з картинкою так, щоб їх власники не бачили зображення. Завдання кожного гравця відгадати що саме намальовано на його картці: за одну хвилину необхідно поставити якнайбільше питань, на які можна відповісти «Так» або «Ні». Вже зрозуміли що зображено на картинці? Тоді швидше називайте слово. Програє той, хто останнім розгадає свою картку.

Хто я?

Огляд гри:

Шалені сови

А ця гра від українського виробника Vladi Toys сприяє розвитку лінгвістичних навичок і словникового запасу дітей 6-7 років. Оригінальні картки-фішки розкладаються на рівній поверхні совами догори, і кожен учасник по черзі відкриває фішку зі складом, намагаючись створити з відкритих складів слово. Виграє той, хто зібрав більше слів, схопивши потрібні фішки бистріше суперників.

Шалені сови

Огляд гри:

Змійки та драбинки

Відомий вітчизняний виробник Arial створив веселу розважальну гру-бродилку для діток від 7-8 років, причому вам пропонується два варіанти гри: бродилка по клітинках і сходах з кубиком або квест-гра на швидкість проходження навколо ігрового поля.

Змійки та драбинки

Щаслива ферма

Стратегічна гра для діток від 8 років і їх батьків. На початку партії у кожного гравця є своє фермерське господарство: тварини, город і умовна сума монет, яку потрібно з розумом використовувати для розвитку свого господарства. Переможе той гравець, чия ферма буде процвітати.

Щаслива ферма

Крокодил

Діти від 9-10 років будуть в захваті від популярної активної гри в показуху або, як її ще називають, «Крокодил». Дитина повинна показати вказане в картці слово, не промовляючи жодного слова або звуку, використовуючи тільки свою міміку і жести. До речі, гра буде цікава не тільки дітям, а й дорослим. Дивіться не лусніть від сміху ;)         

Крокодил

Огляд гри:

Ticket to Ride

Маленьким і великим любителям географії буде цікава гра «Ticket to Ride»: подорожуйте по світу на поїзді, прокладаючи найбільш вигідні маршрути залізниці, з’єднувати міста, пускайте нові склади і обганяйте суперників, заробляючи бали. Рекомендований вік для діток: 9+.

Ticket to Ride

Огляд гри:

Ерудит

Адаптований на українську та російську мову аналог гри Scrabble. Ми не будемо радити конкретного виробника, так як принцип знаменитої інтелектуальної гри у всіх один — скласти слова з плашок з буквами, які вам дістануться випадковим чином. Кожна буква має свою цінність: на плашках зазначено кількість балів, яку ви отримуєте при використанні конкретної букви в слові. Мета: зібрати якомога більше балів, ставши самим ерудованим гравцем в цій партії. Гра підходить для підлітків, дорослих і дітей від 10 років.

Ерудит

Огляд гри:

Таким був наш ТОП кращих настільних ігор за версією редакції Покупона. Яку ще круту настолку ви знаєте? Пишіть у коментарях ;)

2 коментарів
  • Таня

    Обожаю настолки! Мое детство прошло с бродилками и Эрудитом, молодость с Мафией с Коровой, и сейчас, когда уже свои дети, я продолжаю играть с ними. Мы все уже переиграли и Джангу, УНО, Монополию, и подобные ей. От Hasbro классные игры, яркие и оригинальные. Мы даже сами мастерили с малышней разные варианты логических игрушек и бродилок с любимыми героями. Кстати, рекомендую игру Яса. Там карточки и надо по правилам перебивать из партнеру по цвету и номиналу цифры. В общем интересно. И Кто первый есть игра. Там тоже карточки и специальные тотемчики, при определенной комбинации карточек надо схватить первому этот тотемчик. Крик такой стоит дома во время этой игры))) Эмоции)

  • Влада

    Понравился вариант настольной игры в Дженгу. Мы часто собираемся с компанией в бар, и за столом играем в покер но вот в Дженгу хотелось бы еще попробовать., начиталась про эту игру и насмотрелаcь видео, это круто, думаю заряд позитива будет обеспечен.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *