Куди поїхати на море з дитиною: кращі курорти України

Море – любов на все життя. Шум хвиль, сонячний пляж, легкий бриз – так хочеться подарувати все це дитині. Тому питання, де провести літо або теплі місяці весни та осені з дитиною, актуальне для більшості батьків. Адже треба співставити фінанси, вік малюка, ризики від зміни клімату, харчування та багато іншого. Редакція Покупону розповість, з якого віку можна брати дитину на море, які морські курорти найкраще підходять для відпочинку з маленькими дітьми, і в яких готелях зупинитися зі знижками до 75%.

де відпочити на морі з дитиною

З якого віку їхати відпочивати на море

Абсолютних протипоказань до «подорожей з пелюшок» немає. Не важливо, їдете ви відпочивати з однорічною дитиною або з п’ятирічкою. Важливо враховувати застереження і рекомендації педіатрів, вибирати чисте море, комфортний готель з хорошими умовами і розваги за віком дітвори.

Для школяра важливо, щоб поруч був аквапарк і побільше водних атракціонів. Трирічному малюкові вистачить піщаного пляжу і мілководдя з пасочками і нарукавниками. А у відпустці з немовлям потрібні колиска під парасолькою, сухий підгузник і пляшечка з харчуванням.

А щоб не нервувати зайвий раз за здоров’я дитини, обов’язково перед поїздкою покажіться педіатрові і здайте загальний аналіз крові та сечі. Переконавшись, що все в порядку і самопочуттю малюка нічого не загрожує, ви забезпечите собі максимум спокою під час відпочинку.

Читайте також: Що взяти на море?

з якого віку брати дитину на море

Відпочинок з маленькою дитиною в Україні та за кордоном: за і проти

Море всюди солоне. Але хочеться побувати в різних місцях і показати дитині якомога більше, в тому числі і відвезти за кордон. На будь-якому курорті є свої плюси і мінуси.

Чим добре відпочивати в Україні

  • Відсутність стресів у дитини через зміну клімату та часового поясу.
  • Для відпочинку на морі в Україні можна знайти дуже бюджетні варіанти. А допоможуть в цьому супер-знижки Покупону до 75% на відпочинок біля моря.
  • Відпочинок в Україні не потребує оформлення закордонних паспортів, дозволів на виїзд, медичних страховок, віз та інших паперових нюансів.
  • В екстремальних випадках ви зможете скористатися доступною по грошах медициною і в найкоротші терміни повернутися додому.

Особливості відпочинку за кордоном

  • На популярних світових курортах ви знайдете готелі, ресторани і розваги, повністю адаптовані під відпочинок з дітьми. У сімейних готелях передбачені: пеленальні столики в туалеті на пляжі, окрема дитяча кухня, блендер в ресторані готелю, дитячі ігрові зони тощо.
  • Більш чисті і доглянуті пляжі. В Україні всього 15 пляжів, зазначених блакитним прапором, тоді як майже все узбережжя Егейського моря офіційно визнано екологічно чистим.
  • Більший вибір розваг для дітей і більш дружнє ставлення до них. У більшості ресторанів ви знайдете дитячі стільчики, розмальовки для дітей старшого віку, а готелі обов’язково оснащені дитячими майданчиками.
  • Широке розмаїття напрямків на будь-який смак і гаманець: найпопулярніші і відносно недорогі – Болгарія, Чорногорія, Туреччина, Хорватія, менш бюджетні – Греція, Кіпр, екзотичні країни типу Таїланду.

Проте, є і не зовсім приємні нюанси:

  • Відпочинок з дітьми за кордоном пов’язаний з більш довгою дорогою, будь то переліт або поїздка на наземному транспорті.
  • Складнощі в акліматизації. Дітям не рекомендовано різко змінювати кліматичні умови. Тому такі країни, як, наприклад, Єгипет, не рекомендуються для поїздок з дітьми до 5 років.
  • Наявність медичної страховки обов’язкова. А для поїздки з дітьми – повної туристичної. Це додаткові і немалі витрати.
  • Мовний бар’єр. І хоча ця проблема відходить у минуле, але для маленької дитини вона може бути актуальна, тому що спілкуватись з однолітками в 3 роки простіше рідною мовою.
  • Ризик заразитися коронавірусом. Як би нам не хотілося зворотного, пандемія все ще не закінчилася, а це значить, що шанс підхопити заразу в аеропорті, на кордоні або на самому курорті, як і раніше, великий.

Читайте також: Коронавірус: як передається, симптоми зараження і методи захисту.

Куди поїхати влітку з дитиною на Чорне море

Таке з дитинства знайоме кожному українцю ласкаве Чорне море ㅡ гарний варіант для першої відпустки з малюком. Воно не дуже солоне, помірно тепле і спокійне. Основні курорти на Чорному морі:

  • Одеська область – Одеса, Затока, Кароліно-Бугаз, Грибівка.
  • Херсонська область – Залізний Порт, Скадовськ, Джарилгач.
  • Миколаївська область – Коблево, Кінбурнська Коса, Очаків, Рибаківка.
куди поїхати з дитиною на чорне море

Затока

У Затоці маса вигідних пропозицій для відпочинку з дітьми. Для батьків з більш старшими дітьми цікавими є наявність аквапарку і близькість курорту до Одеси. Інфраструктура Затоки добре розвинена, ви зможете сходити до луна-парку, покататися на яхті, більшість пляжів обладнано роздягальнями, а поруч є кафе і ресторани. Поїздку в Затоку з дитиною краще спланувати на пік сезону – липень-серпень, коли температура повітря і води стабільна.

Де можна недорого зупинитися ???

«Promenad II» – від 2399 (3200) грн в липні за 3 дні в апартаментах з міні-кухнею для сім’ї до 4-х чоловік. Користування відкритим дорослим і дитячим басейном при бажанні оплачується окремо – 100-150 грн день. На території готельного комплексу розташований також готель «Promenade», де 3 дні проживання в апартаментах для двох обійдеться від 2559 грн замість 3200 грн.

Готель «Гармонія» з видом на море, дитячим майданчиком і літньою терасою – від 2299 (3100) грн за 3 дні в номері стандарт для двох з Wi-Fi і користуванням паркінгом.

«Гірський Орел» – пансіонат для сімейного відпочинку. Є номери різних категорій – від дерев’яних будиночків до однокімнатних люксів. З купоном можете відпочити дешевше – від 1496 грн замість 1760 грн 3 дні для двох з триразовим харчуванням і Wi-Fi.

Читайте також: Сонячний опік: перша допомога і як вибрати захист.

Коблево

Одним з популярних курортів на Чорному морі, куди цікаво поїхати відпочити з дитиною, вважається Коблево. Розташований недалеко від межі Миколаївської та Одеської областей: до Одеси – 55 км, до Миколаєва – 78 км. Добиратися нескладно, але з пересадкою – з поїзда (Одеського чи Миколаївського залізничного вокзалу) на автобус.

Пляжі – піщані і чисті, вода в Коблево-Рибаківській зоні за останніми лабораторними дослідженнями МОЗ України (початок липня 2021 року) безпечна для купання. 

Чим можна урізноманітнити і доповнити пляжний відпочинок з дітьми в Коблево:

  • Подивитися шоу дельфінів в Дельфінарії «Немо».
  • Попустувати в одному з аквапарків – «Коблево» або «Орбіта».
  • Зайнятися серфінгом.
  • З’їздити на екскурсію на винзавод.
  • Побувати в найбільшому розважальному комплексі курорту – «Родео парку». На території в 1 га туристам пропонують відпочити біля відкритого басейну, пограти в гольф, постріляти в тирі, покататися на атракціонах і багато іншого.

За відгуками відпочиваючі рекомендують займати житло ближче до моря, мовляв в глибинці – не дуже високий рівень комфорту і сервісу. Але хто на який бюджет розраховує. BlogPokuponTeam підібрав варіанти, щоб відпочинок з маленьким дитям пройшов і комфортно і недорого ??

Пансіонат «Миколаїв» з великим дитячим майданчиком, кінотеатром, водними гірками у відкритому басейні і волейбольним майданчиком – від 13799 (15500) ₴ за 6 днів з липня для чотирьох в сімейному номері з Wi-Fi.

Готель «Del Mar» знаходиться прямо на пляжі, з червня по серпень номер люкс зі знижкою від Pokupon можна забронювати від 1049 (1500) ₴ за 2 дні для двох. Є Wi-Fi і загальна кухня. Маленьким дітям проживання безкоштовно, від 6 років і дорослим – 200 грн додаткове місце.

Пляжний готель «Лагуна» на третій лінії, в 750 метрах від моря підійде для сімей з дітьми старшого віку. У готелі є відкритий басейн, дитячий майданчик, бар, ресторан і зелена зона відпочинку. У вартість сертифіката від 4339 грн замість 5100 грн за 4 дні для двох в номері стандарт з кондиціонером входить також триразове харчування. Дітям до 5 років проживання безкоштовне без окремого спального місця.

Залізний порт

Залізний Порт знаходиться в Херсонській області і вважається одним з найбільш недорогих і тусовочних курортів для відпочинку на морі в Україні. Тож сюди, якщо і їхати з дитиною, то не зовсім маленькою, або шукати житло подалі від галасливих пляжних вечірок і активного нічного життя на узбережжі. Прибережна смуга довга і широка, багато облаштованих пляжів, кафешок і розваг. Дітям буде цікаво відвідати Лунапарк, аквапарк, поплавати на катамаранах. І обов’язково включіть у поїздку екскурсію на по-своєму екзотичний острів Джарилгач.

Читайте також:
✔️ Чим зайнятися в Залізному Порту
✔️ Українські Мальдіви на острові Джа

Зупинитися можна як у бюджетному приватному секторі (від 100 грн за одного), так і в більш комфортних готельних умовах – BlogPokuponTeam рекомендує ??

Готельний комплекс «27 Перлин» знаходиться в центрі Залізного Порту. На території відкритий басейн, безкоштовний Wi-Fi, парковка. За сертифікатом в липні можна відпочити – від 2299 грн замість 2900 грн за 3 дні в номері стандарт для двох. Проживання дітей до 5 років безкоштовне без надання окремого місця. Відпочинок по знижці можливий, якщо просумувати купони.

комплекс 27 перлин
27 перлин

Пансіонат «Адажіо» – райський куточок для сімейного відпочинку в спокійній обстановці. Якраз те, що потрібно батькам з грудною або маленькою дитиною. У готелі є два відкриті басейни з дитячою зоною, ігровий майданчик, послуги аніматорів, Wi-Fi, тенісний корт. Бронюйте зі знижкою Покупона – від 2549 (3000) ₴ за 3 дні в липні в номері стандарт.

готель адажіо
у готелі адажіо

Одеса

Одеса – найбільший курорт України на чорноморському узбережжі. Тут ви зможете знайти велику кількість готелів, орієнтованих на сімейний відпочинок, приватних апартаментів, квартир, хостелів. З маленькою дитиною краще селитися ближче до пляжу, і обирати локації менш тусовочні, якщо вночі хочеться тиші ??

В Одесі знаходиться один з найбільших аквапарків України, Дельфінарій «Немо», маса крутих фотолокація уздовж всієї набережної, Траса Здоров’я, пляжні кінотеатри під відкритим небом…

Читайте також: Куди сходити з дитиною в Одесі Що подивитися в Південній Пальмірі за 2 дні Де в Одесі смачно і недорого поїсти Пляжі Одеси з відгуками і фото Топ аквапарків України

Пляжний сезон в Пальмірі починається з кінця травня (більше побродити по місту і намочити пальчики ніг) і триває до середини вересня. Де рекомендуємо зупинитися ми ??

? Для тих, хто мріє про тихий відпочинок, прекрасно підійде база відпочинку «Зелений кампус» з великим басейном, лежаками, парасольками від сонця, дитячим майданчиком, зоною барбекю і Wi-Fi. Бронюйте – від 1785 (2100) грн за 3 дні в номері стандарт для двох зі сніданками в липні.

зелений кампус
зелений кампус готель

? Готель «Raziotel Marenero» знаходиться в центрі міста і визначних пам’яток і підійде туристам з дітьми старшого віку, мета поїздки яких максимально пізнати столицю гумору. Є стандарт і сімейні номери – від 993 (1169) грн для одного зі сніданками, Wi-Fi і користуванням паркінгом.

? «Морський 4 *» в 100 метрах від пляжу. Є критий басейн, фітнес-центр, дитячий майданчик, оренда авто з водієм, сауна, Wi-Fi. Бронюйте – від 1749 грн замість 2795 грн номер стандарт для двох зі сніданками в липні.

Відпочинок на Азовському морі з дитиною: дрібне для «найдрібніших»

Узбережжя Азовського моря за правом вважається осередком «дитячих курортів». Море мілке, несолоне, клімат тут помірний і дозволяє уникнути проблем з акліматизацією дитини. Широкі піщані пляжі добре підходять для сімейного відпочинку з дітьми. Тут майже немає хвиль, тому малюкам набагато простіше плавати і грати у воді.

відпочинок на азовському морі з дитиною

Плюс Азовського моря – вартість. У порівнянні з Чорним на курортах цієї акваторії можна відпочити недорого, але без втрати якості. Ідеальний час для планування відпустки – в червні, липні, серпні і на початку вересня.

Найпопулярніші курорти Азовського моря для відпочинку з дітьми:

  • Кирилівка.
  • Бердянська коса.
  • Арабатська стрілка.
  • Приморськ.
  • Приморський Посад.
  • Степанівка.

Кирилівка

Кирилівка – найбільш розвинений з точки зору інфраструктури курорт Азова. Тут є аквапарк «Острів скарбів», дельфінарій «Оскар», великий вибір кафе, ресторанів і житла на будь-який бюджет, заповідник Острів Бірючий. Прекрасна екологія і чисті пляжі Федотової і коси Пересип допоможуть вам і дитині не тільки розслабитися, але й оздоровитися.

Що ще почитати:
✔️ Гайд Кирилівкою
✔️ Історія і маршрути заповідника Асканія-Нова
✔️ Найцікавіші тури і екскурсії по Україні

Обирайте житло з кращих пропозицій на Покупоні ???

? База відпочинку «Техас» на Федотовій косі з великим літнім басейном, дитячим ігровим майданчиком, гірками, зоною відпочинку, мангалами, пляжними вечірками і загальною кухнею для самостійного готування їжі – від 2160 (2700) ₴ за 4 дня в стандарті для двох. Є сімейні чотиримісні номери.

? Комплекс «Біла акула» на початку Федотової коси, поблизу найбільш обожнюваних дітьми водних розваг і шоу, з відкритим басейном, наповненим очищеною морською водою, Wi-Fi, батутом, гойдалками, барбекю зоною і паркінгом – від 1599 (2000) грн за 3 дня в номері люкс для двох.

? Хороший бюджетний готель «Вілла Марія» з басейном, шезлонгами, дитячим майданчиком, пісочницею, барбекю, Wi-Fi на всій території, загальною кухнею і власної кав’ярнею – від 1569 грн замість 2100 грн за 4 дні в номері люкс для двох в кінці серпня і вересні. Триразове харчування – 200 грн, до 5 років проживання дитини безкоштовно.

Арабатська стрілка

Довга вузька коса з піщаними пляжами на південному сході Херсонської області між затокою Сиваш і Азовським морем. Якщо поставити собі за мету пройти пішки від початку до кінця, не вистачить і доби. Арабатка сміливо може конкурувати з іншими курортами з приводу інфраструктури, проте, чим далі від Генічеська, тим більша ймовірність усамітнитися і зануритися в спокійний релакс. Тут мілко, вода прогрівається швидко, серфінгісти так і майоріють на хвилях.

На косі три курорти:

  • Генічеська Гірка (Генгорка), де розваг для дитини більше, ніж достатньо.
  • Щасливцеве з гейзером.
  • Найвіддаленіше Стрілецьке, де знаходиться йодо-бромисте джерело і гліцеринове озеро.

Читайте також:
✔️ Пляжі Генічеська та Арабатки
✔️ Рожеві озера на півдні України

Уздовж всього узбережжя можна знайти як приватний сектор і кемпінги, так і комфортабельні готельчики. Парочку недорогих за рахунок знижки від Pokupon можемо порекомендувати ?❤️?

? Пансіонат «Дольче віта» в Стрілковому з ігровими майданчиками, барбекю зоною, загальною кухнею, Wi-Fi та паркінгом – від 1869 грн замість 2200 грн за 3 дні для двох в номері люкс. 

? Готель «Лямер» в Генгорці розрахований на сімейний відпочинок з дитиною, можна забронювати як двомісний, так і п’ятимісний номер – від 1359 (1600) ₴ стандарт за 3 дні для двох з червня по серпень. У вартість сертифіката входить користування альтанками та мангалами на території, Wi-Fi і загальною кухнею.

Що ще почитати:
✔️ Куди поїхати влітку в Карпати
✔️ Де відпочити в липні
✔️ Відпочинок на початку літа
✔️ Де відпочивати в серпні
✔️ Оксамитовий сезон на морі і в Карпатах у вересні

Де відпочити сім’єю на морі за кордоном

Якщо гострите лижі за кордон, на пляжик, в які-небудь теплі країни, то для відпочинку з дитиною радимо не дуже спекотні, з недовгим перельотом, бажано без пересадок і з мінімальними обмеженнями для в’їзду-виїзду в умовах коронавірусної пандемії:

  • Туреччина. Більшість путівок формату все включено. У Сіде – довгі піщані пляжі, в Кемері – галькові і гірські пейзажі. Пляжний сезон, коли море тепле (+23-29 градусів) і комфортно плавати, – в червні, липні, серпні, вересні та жовтні. Потрібен ПЛР тест і страховка від COVID-19. В дорозі – близько 2-х годин літаком.
  • Албанія – сонячна і тепла країна з приємним м’яким кліматом. Кращий час для відпочинку з маленькою дитиною – серпень. Обирайте – розважальний Дуррес з піщаними пляжами Адріатичного узбережжя, найпівденніший спокійний курорт Ксаміл з білосніжним піском біля Іонічного моря, один з кращих курортів країни Вльора… Летіти 2 години. ПЛР тест не потрібен.
  • Болгарія – один з безпечних туристичних напрямків, відзначений знаком Safe Travel Всесвітньої ради з подорожей і туризму (WTTC). Приваблює сім’ї з дітьми широкими піщаними пляжами, близькістю до України і альтернативою транспорту. З немовлям краще летіти на літаку (1,5-2 години без пересадок), поїздка на автобусі займає близько 18 годин. Пляжний сезон на морі триває з червня по вересень, але самі болгари рекомендують відпочивати тут влітку в липні чи серпні. За 72 години до проходження паспортного контролю туди потрібно здати ПЛР тест на COVID-19.
  • Єгипет – осінній напрямок для відпочинку на морі з дитиною. Ідеально відпочити можна з кінця вересня до кінця листопада, температура води що в Середземному, що на Червоному морі прогріта до +24-27°С. Влітку в червні, липні і серпні вкрай спекотно, повітря прогрівається до +40 градусів. Чартерним рейсом летіти близько 3,5 години. Потрібен ПЛР тест на COVID-19 терміном дії не більше ніж 72 години до проходження паспортного контролю.
  • Греція. Пляжний відпочинок на морі з дітьми (Родос, Крит) ідеально спланувати на кінець травня-початок червня або у вересні-жовтні. Для в’їзду в країну потрібно здати ПЛР тест на COVID-19 не раніше, ніж за 72 години до проходження паспортного контролю. Тривалість перельоту прямим рейсом з України в середньому 3,5 години.
  • Чорногорія. Відпочивати краще в кінці травня, червні, вересні та першій половині жовтня, не так жарко – на Адріатичному морі. Летіти близько 2,5 годин, їхати автобусом – 19 годин. ПЛР тест і самоізоляція по поверненню не потрібні.
  • Кіпр. Приємний теплий і сонячний пляжний сезон, без виснажливої спеки, відзначається в травні (повітря до +30, вода до +22 градусів) і вересні. Можна відпочивати в Айя-напі, Лімасолі, Протарасі, Пафосі. До 3-х годин подорожі літаком. За 72 години потрібно здати ПЛР тест на ковід.
Албанська Рів'єра на Іонічному морі, Хімара
Албанська Рів’єра на Іонічному морі, Хімара

А ви вже придумали, на який морський курорт поїдете з дитиною відпочивати? Діліться в коментарях планами, ідеями та досвідом поїздок на море з дітьми ;)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *