Де поїсти в Одесі: ресторани та кафе, де смачно, ситно та недорого

Одеса зустрічає гостей багатою палітрою гастрономічних смаків, зібраних з усього світу. І якщо є на землі кухня, яка може зрівнятися з італійською у неперевершених смакових якостях, з мексиканською – у корисності, азіатською – в екзотичності, українською – по ситності і французькою – у вишуканості, то це одеська кухня.

А зі знижками Покупону не зрівняється ніщо, тож читайте огляд і економте з нами до 50% на їжі в кращих ресторанах, кафе та сервісах доставки в Одесі. Ми, тим часом, розповімо, де смачно і ситно поїсти, посидіти за чашкою кави або організувати швидкий і недорогий перекус.

де поїсти в одесі

Заклади чисто одеської кухні

Корінним одеситам властива безумовна любов до своєї малої батьківщини: до вуличок Одеси, її домівок, скверів, повітря, жителів і, звичайно ж, кухні. Ви повинні або також перейнятися теплотою і любов’ю, або можете більше не приїжджати до найкращого міста на Землі (жарт, звичайно, приїжджайте, і точно закохаєтесь :)).

На голодний шлунок не побачиш всю красу Одеси

Як окрема і незалежна, одеська кухня сформувалася під впливом багатьох країн світу: Молдавії, України, Росії, Туреччини, Грузії, Італії, Болгарії та Греції. Крім дарів моря в ресторанах і кафе Одеси часто зустрічаються традиційні одеські страви: фарширована риба, форшмак, плов з мідіями, биточки з тюльки, запечені рапани з сиром і часником тощо.

«Компот»

Один з найбільш колоритних закладів Одеси, який уособлює одеську кухню. «Компот» – це мережа кафе з французьким шармом і теплою одеською гостинністю. Її засновник – український ресторатор Сава Лібкін – в меню кожного свого закладу ділиться особистим досвідом кулінарного експерта і гурмана.

«Компот» підійде для посиденьок у будь-якому форматі:

  • Нагодувати дітей? Будь ласка – є дитяче меню.
  • Хочете перекусити на прогулянці – замовляйте їжу на винос.
  • Любите поїсти легко і смачно – в «Компоті» сніданки all day long з 08:00 до 23:00. Тобто якщо ви захочете улюблений омлет або скрембл з лососем о 18:00 вечора, тут до таких побажань завжди готові.
  • Літня тераса.
  • Бенкети.
По дитячому яскравий та теплий інтер’єр, як і найулюбленіший напій дитинства – компот.
По дитячому яскравий та теплий інтер’єр, як і найулюбленіший напій дитинства – компот.
Про «Компот» на Фонтанці Одеси.

Де: Пантелеймонівська вулиця, 70, Адміральський проспект, 1, 5-я станція Великого Фонтану, проспект Маршала Жукова, 2.
Середній чек: 200 грн.
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад.

Концептуальний сімейний ресторан «Маман»

Можливо, для деяких одеська кухня і звучить тривіально, але тільки не тут. Корінна одеситка, маман, не схожа на типову маму-домогосподарку, яка все життя проводить біля мартену. Ні, вона любить готувати і робить це смачно, з ентузіазмом. Але ненав’язливо і в своє задоволення, в проміжках між подорожами по світу. Кращі рецепти, кулінарні тенденції і досвід світових шеф-кухарів знаходять відображення в її стравах.

Салат «Олів’є» навіть з креветками або ростбіфом, або фарширований перець, які комусь здадуться банальними і звичними, тут отримують друге життя. У «Maman» їх готують за унікальним сімейним рецептом і подають не менш оригінально.

Справжня «MAMAN» годує тебе з любов’ю!
Справжня «MAMAN» годує тебе з любов’ю, смачно і недорого!

«Маман» об’єднує людей, які люблять смачно поїсти.

Неймовірно затишна літня тераса «Maman» в Пале-Роялі, зеленому дворику через наскрізний вихід зліва від центрального входу, розрахована на 66 гостей.
Неймовірно затишна літня тераса «Maman» в Пале-Роялі, зеленому дворику через наскрізний вихід зліва від центрального входу, розрахована на 66 гостей.

Крім звичних страв, в меню закладу представлені хоспер-страви, приготовані на відкритому вогні: найніжніші стейки, шашлик, м’ясо з овочами.

Маленький зал «Маман» на 4 столика, оформлений у вінтажному стилі з великою кількістю антикварних деталей і прикрас.
Маленький зал «Маман» на 4 столика, оформлений у вінтажному стилі з великою кількістю антикварних деталей і прикрас.

Сніданки готують кожен день: з 12:00 до 13:00 по буднях і до 14:00 у вихідні. З напоїв – 6 видів ягідно-фруктового лимонаду, алкогольні настоянки власного виробництва.

смачні страви у маман

Особливу увагу в ресторані приділяють посуду і подачі страв: бефстроганов подається разом з картопляним пюре в чавунному казані, картопля фрі – у відерці з тартаром, а молоко до еспресо – в мініатюрних порційних пляшках.

М'який і соковитий італійський стейк «Тальята» з ароматним картопляним пюре.
М’який і соковитий італійський стейк «Тальята» з ароматним картопляним пюре.

У залі працюють офіціантки в яскравих коктейльних сукнях з маленькими сумочками через плече.

Яким би оригінальним не було меню, все одно найбільш затребуваними салатами були і є «Цезар» і «Грецький». Навіщо боротися з гостями, коли можна дати їм саме те, чого вони хочуть, тільки в тому вигляді, в якому бачить їх наша маман.

Де: Ланжеронівська вулиця, 18. Ресторан «Maman» знаходиться у центрі Одеси, навпроти готелю «Mozart», на першому поверсі двоповерхового жилого будинку, а через зелений дворик «Пале-Рояль», розташований ліворуч від головного входу, можна вийти прямо до Оперного театру
Середній чек: 200 грн.
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад.

Ресторани кухонь світу

Одесити завжди шанують традиції і пам’ятають про своє коріння. Разом з тим вітають страви сучасної кухні народів світу.

Грузинський ресторан «One Gogi»

Ресторан грузинської кухні «One Gogi» в Одесі – райський куточок для любителів відмінних хінкалі, хачапурі, долми і грузинського вина. Він прекрасно підійде тим, хто шукає недорогі заклади з традиційною кухнею і теплою затишною атмосферою.

В одеському ресторані «One Gogi» ви не чекаєте довго страву, а отримуєте її буквально відразу, протягом 15-20 хвилин.
В одеському ресторані «One Gogi» ви не чекаєте довго страву, а отримуєте її буквально відразу, протягом 15-20 хвилин.

Ресторан «Ван Гогі» відрізняється швидкістю і демократичністю. Заклад працює за форматом швидкого обслуговування, акцентуючи увагу на якості кухні і доступних цінах.

Тут так само смачно і недорого, як і затишно. Теплі пастельні тони, цегляна кладка, дрова для декору і плафони з лози – відчувайте себе як вдома.
Тут так само смачно і недорого, як і затишно. Теплі пастельні тони, цегляна кладка, дрова для декору і плафони з лози – відчувайте себе як вдома.

Це ідеальне місце, щоб зустрітися з друзями, посидіти і ситно перекусити першим, другим і десертом. Для іменинників діє знижка 50% на меню бару, а при самовивозі їжі можна заощадити цілих 30%.

Хачапурі і хінкалі з хорошим червоним вином - ось запорука вдалого вечора!
Хачапурі і хінкалі з хорошим червоним вином – ось запорука вдалого вечора!

Де: Буніна вулиця, 29.
Середній чек: 150-200 грн, але якщо скористатись знижкою Покупону, то смачно поїсти тут можна на 50% дешевше! 
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад.

Nonna

Ресторан «Nonna» відкриє для вас багатий світ східної, європейської, італійської, японської та, звичайно ж, української кухні. В меню знайдуться кулінарні шедеври і для фанатів пасти, і для цінителів суші, і для прихильників класичного червоного борщу.

нонна
Смачний сендвіч підкорить ваше серце з першого погляду, що вже казати про смак!

У закладі завжди по-домашньому затишно, офіціанти зустрічають гостей привітними посмішками, оточуючи кожного турботою і увагою. Тут ви завжди можете відпочити душею і тілом, смачно поїсти самому або з друзями, отримати гастрономічне та естетичне задоволення. Відвідувачі ресторану завжди залишаються задоволені якістю обслуговування, розмаїттям страв і талантом шеф-кухаря.

ресторан нонна
Страви, приготовані місцевим шеф-кухарем, за смаком можуть змагатися з шедеврами мішленівських ресторанів

Де: Преображенська вулиця, 42; Пантелеймонівська вулиця, 64.
Середній чек: 300 грн, але якщо скористатися знижками Покупону, то смачно поїсти тут можна на 50% дешевше!
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад.

Full Cup 

Для вас не існує нічого смачнішого за великий гарячий хот-дог і чашку кави? Тоді кав’ярня «Full Cup» – саме той заклад, який вам потрібен. Тут ви завжди можете вгамувати голод апетитним бургером, хот-догом, круасанами і ролами з різноманітними начинками. На десерт – різнокольорові макаруни і пончики з глазур’ю.

макаруни в фул кап
Один тільки вид макарунів піднімає настрій

Кавомани неодмінно оцінять лінійку розмірів кавової чашки: S, M, XL і XXL. Крім підбадьорливого напою можна замовити освіжаючий лимонад або ароматний трав’яний чай.

кава
Ідеальний розмір для кавоманів – XXL

Де: Люстдорфська дорога, 119Б.
Середній чек: 100 грн, а зі знижкою Покупону – на 50% дешевше!
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад.

Bardak

Арт-бар «Bardak» – місце і для творчих людей, і для тих, хто любить весело і голосно відпочивати, і просто для гурманів. Тут завжди панує атмосфера свята і драйву: запальні танці, повні іскрометного гумору стендап-вечори, камерні концерти – в «Бардаку» нудно не буває!

бардак
Соковиті бургери, які насилу вміщаються в рот, – фішка закладу

Саме тут ви знайдете найсмачніші і найсоковитіші бургери, найзолотавішу картопельку фрі, найапетитніші м’ясні та морські сети. На сніданок в барі подають яйця Бенедикт, сирники, гранолу, на обід – наваристі супчики, на кшталт, сирний з морепродуктами або королівський буябес з лососем і лангустином. Не забудьте скуштувати крильця в медовому соусі, камамбер фрі і кальмарів в клярі. А ще тут кращі в місті буріто, які за смаком можна порівняти з оригінальними американськими.

Як щодо аперитиву з лимончиком?

Де: Віце-Адмірала Жукова провулок, 2.
Середній чек: 300 грн, а зі знижкою Покупону ви можете заощадити на меню 50%!
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад. 

Ресторан «Garden Cafe» 

Один з найзатишніших гастрономічних куточків Одеси. Ресторан «Garden Cafe» – справжній зелений рай для тих, хто мріє про сніданок в запашному саду.

Свіжі салати – і смачно, і корисно
Свіжі салати – і смачно, і корисно

Просторі і світлі зали ресторану радо зустрічають гостей, а в теплу пору року улюбленим місцем відвідувачів стає літній майданчик, що потопає в зелені і квітах. Заклад чудово підходить для душевних посиденьок тет-а-тет, дружніх зустрічей, романтичних побачень і грандіозних бенкетів, про які можна заздалегідь домовитися з адміністрацією.

Меню європейської кухні рясніє смачними і ситними стравами, головна фішка яких – мікрозелень, що надає їжі особливу свіжість і яскравий настрій. Обов’язково спробуйте одну з фірмових страв ресторану: клубний сендвіч з курячим філе, карпаччо з лосося з каперсами і сиром «Пармезан», тайський салат з філе телятини, овочами, кунжутом і фірмовим соусом від шеф-кухаря і інші, не менш привабливі твори мистецтва гастрономії.

Від страв до декору – професіоналізм персоналу в кожній деталі
Від страв до декору – професіоналізм персоналу в кожній деталі

У «Garden Cafe» ви знайдете спокій ситої та щасливої людини, оточеної ненав’язливою естетикою простих інтер’єрів і літнього зеленого саду. Приємного відпочинку!

Де: Генерала Бочарова вулиця, 7А.
Середній чек: 250 грн, і не забудьте скористатись знижками Покупону до 50%! 
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад.

Піцерія «Пицца тут»

Коли думаєш, куди б сходити перекусити прямо зараз, то на розум в числі перших зазвичай спадає саме піцерія. І не дивно – піца, традиційна італійська вулична їжа, так щільно увійшла до нашої гастрономічної повсякденності, що без неї вже складно уявити веселі посиденьки з друзями або родиною.

Гаряча, свіжа, ситна – це все про піцу в «Піца тут»
Гаряча, свіжа, ситна – це все про піцу в «Піца тут»

Одна з найкрутіших піцерій в Одесі – «Пицца тут» – так і манить: заходьте швидше та зкуштуйте цієї свіжої піци з хрусткою скоринкою і тягучим сирком! І правильно, варто зайти туди, як ви зрозумієте, що прийшли куди треба. Стильний мінімалістичний інтер’єр, привітний персонал і апетитна їжа – тут є все що потрібно для ситного і смачного перекусу.

Смачну їжу можна замовити і додому, і в офіс: вона приїде до вас швидко і без проблем
Смачну їжу можна замовити і додому, і в офіс: вона приїде до вас швидко і без проблем

Де: Семена Палія вулиця, 120/1.
Середній чек: 150 грн, і ще дешевше – зі знижкою Покупону 50%! 
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад.

Кулінарне мистецтво буде вдосконалюватися до тих пір, поки смакові рецептори людини приноситимуть йому відчуття не тільки ситості, але і щастя.

Ресторан «Хаджибей»

«Хаджибей» – просторий і світлий ресторан кримськотатарської кухні в Приморському районі Одеси, який відкрився восени 2018. Дітище Михайла Серебріна і Дмитра Ковбасюка – успішних рестораторів, засновників більш ранніх закладів «Брати Гриль», «Mantra beach club» и «Хінкальня» в Одесі.

Високі, важкі вхідні двері «Хаджибея» так само легко і широко відкриваються назустріч гостям, як і душа кримського татарина. Ассаляму алейкум!
Високі, важкі вхідні двері «Хаджибея» так само легко і широко відкриваються назустріч гостям, як і душа кримського татарина. Ассаляму алейкум!

Дуже колоритний заклад, інтер’єр якого спроектований архітектором Денисом Беленко в східноєвропейському стилі, в дусі автентичної татарської хати: масивні парадні двері, дерев’яні столи з лавками, фрески на вікнах, орнаменти на стінах, світильниках і м’якій обшивці сидінь.

Як символ кращих м'ясних традицій – шампура стали декоративною обробкою огорожі і перил другого ярусу ресторану.
Як символ кращих м’ясних традицій – шампура стали декоративною обробкою огорожі і перил другого ярусу ресторану.

У ресторані «Хаджибей» можна не те що ситно і смачно поїсти, а й вельми недорого.

Романтична вечеря з димком в «Хаджибеї»: скумбрія і овочі прямо з мангалу. Пориньте в східну казку!
Романтична вечеря з димком в «Хаджибеї»: скумбрія і овочі прямо з мангалу. Пориньте в східну казку!

У меню представлені чебуреки вегетаріанські з картоплею, стандартні з м’ясом і на сухій сковороді (янтики), плов, татарські пельмені з волоським горіхом джевізлі татар аш, манти, шашлик, традиційні східні десерти (рахат лукум, пахлава) та інші страви.

Холодний суп язма з овочами, курячий або м'ясний – чудова ситна прохолода в літній день!
Холодний суп язма з овочами, курячий або м’ясний – чудова ситна прохолода в літній день!
У «Хаджибеї» щодня варять казан плову, щоб на всіх гостей вистачило!
У «Хаджибеї» щодня варять казан плову, щоб на всіх гостей вистачило!

Де: Єкатерининська вулиця, 31/33.
Середній чек: 250 грн.
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад.

Кафе «Givi to me»

Грузинська кухня – одна з найдавніших у світі, яка славиться спокон вічними традиціями щедрості і гостинності. Якщо ви хочете познайомитися з нею в Одесі, то хінкалі-бар «Гіві Ту Мі» з відкритою кухнею і шеф-кухарем грузином Гіа Міріанашвілі – один з таких закладів.

Перший поверх хінкалі-бару «Givi To Me» в Одесі.
Перший поверх хінкалі-бару «Givi To Me» в Одесі.

Це не зовсім грузинський ресторан в класичному розумінні, і частина страв в меню не є автентичними, але атмосфера без сумніву просякнута безумовною любов’ю до їжі і гостей.

У хінкалі не завжди кладуть рубане м'ясо – так вважають в кафе «Givi To Me». Але незмінною складовою місцевої грузинської кухні залишається смак «так, що пальчики оближеш»!
У хінкалі не завжди кладуть рубане м’ясо – так вважають в кафе «Givi To Me». Але незмінною складовою місцевої грузинської кухні залишається смак «так, що пальчики оближеш»!

У хінкалі-барі «Givi To Me» стільки місця – скільки потрібно. На цокольному поверсі дві зали, на першому – один, два крісла-качалки біля входу і тихий затишний літній дворик з камерною атмосферою. Заклад загалом вміщує 100 відвідувачів. Для гостей тут нерідко грає жива музика, яка надає цьому місцю додатковий шарм.

У залі цокольного поверху можна розміститися відразу компанією за великими столами.
У залі цокольного поверху можна розміститися відразу компанією за великими столами.

Над дизайном кафе працював Слава Балбек – популярний український архітектор, автор дизайну проектів «The Cake», «The Bar», «Kama» та інших. У «Givi To Me» дуже багато дерева. Всі меблі виготовлені вручну, посуд привезений з п’яти країн світу, а традиційні грузинські сковорідки кеци виготовлялися під замовлення в українських гончарів.

За камерною атмосферою і смачною грузинської їжею приходите на літній майданчик хінкалі-бару «Гіві Ту Мі».
За камерною атмосферою і смачною грузинської їжею приходите на літній майданчик хінкалі-бару «Гіві Ту Мі».

Важко не звернути увагу на дрібниці, зроблені з тонким смаком: смугасті доріжки на підлозі, графіка в хіпстерському стилі, чайники в якості горщиків для вазонів, лого на посуді, кружки і стакани з написами напоїв на кшталт тих, які були в радянських їдальнях, меню з картинками та іронічними назвами страв.

Ті самі металеві кружки: для чорного чаю, молока і інших напоїв.
Ті самі металеві кружки: для чорного чаю, молока і інших напоїв.
Інтер'єр і декор в стилі лофт – ніщо так не виглядає прекрасно, як до дрібниць продумана простота.
Інтер’єр і декор в стилі лофт – ніщо так не виглядає прекрасно, як до дрібниць продумана простота.

У закладі завжди щедрі сніданки, обіди та вечері, приготовані невтомними руками Гіві з щіпоткою відкритої і доброї його душі в кожній страві. У будні дні з 12:00 до 16:00 тут можна замовити бізнес-ланч, по суботах – пізні сніданки (бранчі) і їжу на винос.

Крім традиційних грузинських пельменів в меню закладує  ще багато інших грузинських страв:

  • Різноманітні салати з овочів і рослин в сирому, тушкованому, вареному, смаженому і печеному вигляді з приправами (лобіо, пхалі);
  • Хачапурі (по-аджарські, по-мегрельскі і по-лазські);
  • Суп харчо (обов’язково разом з чачею);
  • Грузинські сендвічі;
  • Спрінг-роли;
  • Сациві;
  • Чанахи;
  • Десерти;
  • Багатий вибір грузинських вин тощо.
Оригінальна сервіровка і подача блюд в «Гіві Ту Мі» – як не спробувати таку красу?!
Оригінальна сервіровка і подача блюд в «Гіві Ту Мі» – як не спробувати таку красу?!
Хінкалі – основа меню кафе-бару «GiviToMe», і їсти їх потрібно виключно руками.
Хінкалі – основа меню кафе-бару «GiviToMe», і їсти їх потрібно виключно руками.

Крім традиційних грузинських пельменів в меню закладу ще багато інших грузинських страв: різноманітні салати з овочів і рослин в сирому, тушкованому, вареному, смаженому і печеному вигляді з приправами (лобіо, пхали), хачапурі (по-аджарський, по-мегрельськи і по-лазськи), суп харчо (обов’язково разом з чачею), грузинські сендвічі, спринг-роли, сациві, чанахи, десерти, багатий вибір грузинських вин і багато іншого.

Хачапурі «Гострий кинджал» в новому амплуа від шеф-кухаря грузинського хінкалі-кафе «Гіві Ту Мі».
Хачапурі «Гострий кинджал» в новому амплуа від шеф-кухаря грузинського хінкалі-кафе «Гіві Ту Мі».

Будете в Одесі, заходите в гості. «Великий грузинський обід» завжди готовий вчасно.

Де: Рішельєвська вулиця, 9А.
Середній чек: 250 грн.
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад.

«Риба» – морська кухня з видом на Чорне море

Морепродукти – одна з головних складових громадського харчування в Одесі, а ресторан «Риба» – одне з топових і відвідуваних закладів середземноморської кухні в місті.

Інтер'єр в стилі модерн, в ненав'язливих кавових, білих і блакитних відтінках.
Інтер’єр в стилі модерн, в ненав’язливих кавових, білих і блакитних відтінках.

За іронією або завдяки щасливому випадку, рибну тематику меню визначило не тільки географічне, а й територіальне розташування закладу. Ресторан знаходиться в 600 метрах від пляжної зони: з літньої тераси відкривається шикарна панорама моря, а вітер доносить вуаль прохолодного свіжого бризу.

Тільки уявіть: сніданок зі сходом сонця під крики чайок і не менш романтична вечеря на відкритій терасі «Риби».
Тільки уявіть: сніданок зі сходом сонця під крики чайок і не менш романтична вечеря на відкритій терасі «Риби».

Оскільки «Риба» – це ресторан середземноморської кухні, в меню переважають страви з морепродуктів. Але при цьому гармонійно доповнюються м’ясними делікатесами, європейською та японською кухнею. А для кращого засвоєння смачних страв в закладі часто звучить жива музика.

Навіть смачний десерт в рибній тарілці.
Навіть смачний десерт в рибній тарілці.

Ресторан «Риба» піклується про те, щоб вам було не тільки смачно і ситно, але і максимально комфортно. Для зручності гостей з дітьми тут передбачені дитячі стільчики. Для постійних клієнтів діє дисконтна система, також ніяких труднощів не складе замовлення їжі на винос. Смачного!

Де: Фонтанська дорога, 155.
Середній чек:  250-400 грн.
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад.

Одеська закусочна «Фарширована риба»

«Фарширована риба», в минулому «Риба у вогні» – ще один заклад Сави Лібкіна, куди можна сходити в центрі Одеси і скуштувати різноманітні рибні страви, приготовані з найсвіжіших чорноморських морепродуктів.

В основному меню велика кількість закусок, в тому числі улюблений з дитинства салат Олів’є, але з рапанами і без картоплі, хрустка рибка, локшина з мідіями і анчоусами, форшмак, ікра мойви. Рибні страви дружно поділяють меню з простою, смачною і зрозумілою одеською їжею.

Рибна закусочна «Фарширована риба» в Одесі – від смажених хрустких бичків до м'яса мідій в вершково-сирному соусі.
Рибна закусочна «Фарширована риба» в Одесі – від смажених хрустких бичків до м’яса мідій в вершково-сирному соусі.

У меню кафе представлені вегетаріанські страви, їжа без глютену і без лактози.

Родзинка барної карти в закусочній «Фарширована риба» – тут вам не просто алкоголь, а рибальські наливки, місцева горілка і холодне домашнє вино, якого ви більше ніде не знайдете. Причому дегустувати можна все і відразу.

Легендарна наливочка «Ранок Аркадія» на томатному розсолі і горілці.
Легендарна наливочка «Ранок Аркадія» на томатному розсолі і горілці.
Що означає: рибка відрами, наливка річкою – оригінальна подача простих і зрозумілих страв у «Фаршированій рибі».
Що означає: рибка відрами, наливка річкою – оригінальна подача простих і зрозумілих страв у «Фаршированій рибі».

Приваблює весела і легка атмосфера, без пафосу і манерності. Вас приймають, як старих добрих друзів, з затишком і комфортом, а по п’ятницях та суботах ввечері – ще й з живою музикою.  

В інтер’єрі, оригінальній подачі страв, формі офіціантів витримана морська стилістика: біло-блакитна кольорова гамма посуду, матроська уніформа.

Де: Червоний провулок, 1 (на перетині з Дерибасівською).
Середній чек: 300 грн.
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад.

Міський ринок їжі

З відкриттям в центрі Одеси міського ринку їжі на вулиці Рішельєвська, 9А (19 липня 2017 року) це місце стало невід’ємною точкою туристичного паломництва в будь-який час року. Величезний двоповерховий фудкорт, в якому розташувалась безліч найрізноманітніших закладів з смачної їжі, став своєрідною гастрономічною меккою і для одеситів, і для туристів.

Міський ринок їжі

Міський ринок їжі розташований на двох поверхах унікальної будівлі площею 1200 м2 з купольними автентичними стелями, вітражними вікнами, важкими дверима, сценою та особливою атмосферою. Над дизайном проекту працював Слава Балбек.

Міський ринок їжі в Одесі – це гастрономічна локація: більше десятка хороших бістро вуличної їжі, стільки ж барів і концертний майданчик.
Міський ринок їжі в Одесі – це гастрономічна локація: більше десятка хороших бістро вуличної їжі, стільки ж барів і концертний майданчик.

Це більше, ніж фудкорт вуличної їжі найкращих концептуальних кафе і барів, де ви можете недорого поїсти, спробувати їжу і напої на будь-який смак і градус. Це місце для спілкування, зустрічей, побачень і розваг. Тут часто проходять майстер-класи, рок-фестивалі, діджей-сети, дегустації, звані обіди і вечері, драйвові вечірки і концерти – Їж.Пий.Танцюй!

Де: Рішельєвська вулиця, 9А.
Середній чек: 200 грн.
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад.

Китайське бістро «ChinChin»

Китайський ресторан швидкого харчування «Chin Chin» пропонує смачні та апетитні страви китайської кухні, різноманітне меню, об’ємні порції і демократичні ціни. У меню: бао, WOK, локшина, спринг-роли, дім-сами, смажене молоко і фрукти в карамелі на десерт.

Для поціновувачів китайської кухні: креветки в темпурі від «ChinChin» – 98 грн, 5 штучок.
Для поціновувачів китайської кухні: креветки в темпурі від «ChinChin».
Китайський ресторан швидкого харчування «Чінчін» в Одесі на вулиці Єврейська, 47.
Китайський ресторан швидкого харчування «Чінчін» в Одесі на вулиці Єврейська, 47.

Де: Єврейська вулиця, 47/31.
Середній чек: 160 грн.
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад.

Кафе «Молодість» – back to 90’s

Відомий і улюблений одеситами недорогий заклад Алекса Купера в хіпстерському стилі про смачну просту їжу і ностальгію за 90-ми.

Через сітку – вид з 2-го поверху на великий загальний стіл на 1-ому.
Через сітку – вид з 2-го поверху на великий загальний стіл на 1-ому.

Хто тут вже побував, не задаються питанням де поїсти або випити холодненького пива під закуску, а йдуть прямо у кафе «Молодість» в центрі Одеси.

На другому поверсі кафе-ностальгії «Молодість».
На другому поверсі кафе-ностальгії «Молодість».

Тут завжди людно і шумно, але при цьому просторо – цілих 3 поверхи, кожен з унікальним настроєм: довга барна стійка на 1-му поверсі для любителів поговорити з барменом, маленькі столики на 2-му поверсі для любителів пограти на старих приставках і подивитися старий відік, столики на двох і найтихіша обстановка на 3-му. А на вулиці є літня тераса під навісом для тих, хто хоче подихати свіжим повітрям.

Просто, душевно, по-домашньому ...
Просто, душевно, по-домашньому …
Яєчня з лікарською – чисто студентський сніданок, який не потребує представлення.
Яєчня з лікарською – чисто студентський сніданок, який не потребує представлення.
Ароматний форшмак зі скибочками бородинского і лоханочкою червоного борщу.
Ароматний форшмак зі скибочками бородинского і лоханочкою червоного борщу.

«Молодість» – місце, де кожен знайде собі заняття. Тут можна не тільки смачно поснідати, пообідати та повечеряти, а й пограти в настолки, організувати бізнес-обід і стати слухачем міні-концертів одеських кавер-груп.

Зрозумілі пельмені з простою юшечкой – все як у 90-ті.
Зрозумілі пельмені з простою юшечкой – все як у 90-ті.

Де: Грецька вулиця, 19.
Середній чек: 150 грн.
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад.

Смачні бургери від «Cooper Burgers»

Гастробар «Cooper Burgers» – один з найкращих гастробарів в Одесі, де подають справжнісінькі бургери з м’ясними котлетами, пишними булками і соусами власного виробництва.

В меню безумовно є салати, супи, ланчі, напої і десерти. Абсолютно всі страви готуються зі свіжих продуктів найвищої якості, без разморозок і тривалого зберігання.

Сезонні продукти привозять з ферми сім’ї Алекса Купера, яка займається сільським господарством з 1980-х, а булочки для бургерів випікаються за фірмовим рецептом у власній пекарні.

Кус-кус з овочами на грилі, в'яленими томатами і домашнім багетом з крем фетою – 156 грн, 600 г. Як вам такий ланч в Cooper Burgers?
Кус-кус з овочами на грилі, в’яленими томатами і домашнім багетом з крем фетою – 156 грн, 600 г. Як вам такий ланч в Cooper Burgers?

Де: Грецька вулиця, 19.
Середній чек: 200 грн.
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад.

«Atelier. Design & Coffee» – кава в місті

Концептуальна кав’ярня «Atelier. Design&Coffee» – ще один шедевр (серед численних успішних закладів в Україні та за її межами) відомої студії архітектури і дизайну Belenko Band.

Забавна інсталяція стільців на стелі в кав'ярні «Ательєр».
Забавна інсталяція стільців на стелі в кав’ярні «Ательєр».

Це прекрасне місце, щоб посидіти і насититися позитивною і теплою енергетикою на весь день. У «Atelier» можна як поживно і корисно поснідати, так і посидіти з келихом хорошого вина або дозволити собі трохи смачних десертів, зовсім c «фінгер фуд».

Доти не почнеш куштувати, поки спершу не надивишся – такі кулінарно-естетичні шедеври в «Atelier».
Доти не почнеш куштувати, поки спершу не надивишся – такі кулінарно-естетичні шедеври в «Atelier».
Ви тільки не подумайте – це зовсім не кімнатні квіти, а справжнісінький десерт з малиновим кулі, шоколадною землею, шоколадно-мигдальною крихтою і крем чізом.
Ви тільки не подумайте – це зовсім не кімнатні квіти, а справжнісінький десерт з малиновим кулі, шоколадною землею, шоколадно-мигдальною крихтою і крем чізом.

Фірмове блюдо закладу – будда-боул – маленькі порції рослинної їжі, зібраної в одній круглій тарілці. Щось нове і дуже корисне! Тренд здорового способу життя і харчування на самому піку своєї популяризації.

В одеському кафе «Ательер» є великі і маленькі будда боули. Цей з сьомгою, авокадо, кукурудзою, сочевицею і свіжими овочами. Приємного і корисного апетиту!
В одеському кафе «Ательер» є великі і маленькі будда боули. Цей з сьомгою, авокадо, кукурудзою, сочевицею і свіжими овочами. Приємного і корисного апетиту!

Інтер’єр вийшов неймовірно атмосферним: в м’якій колірній гамі зелені, сірого і бежево-коричневого, що поєднує в собі сучасний лофт і елементи радянської комунальної квартири з шифоньєрами, меблевою стінкою, швейною машинкою, плиткою і великою кількістю живих рослин в горщиках. Влітку можна посидіти на відкритому майданчику, ну а якщо полювання прогулятися, то їжа на винос – до ваших послуг.

Ательє Одеса

Де: Преображенська вулиця, 9А.
Середній чек: 120 грн.
Дивіться більше інформації та відгуки про заклад.

В Одесі погано не буває. Якщо вам треба смачно поїсти або гостей нагодувати, ви таки за адресою! І якщо, читаючи цю статтю, ви захотіли спробувати всю цю смакоту і зірватися сюди на вихідні, то можете підшукати відмінні апартаменти за вигідною ціною зі знижкою Покупону (щоб захопливо, яскраво і недорого).

А може, у вас є свої улюблені гастро-місцинки, де можна влаштувати справжнє свято шлунка? Діліться своїми відкриттями!

4 коментарів
  • Татьяна

    Шикарная подборка. надеюсь 06.06.2020 что из этих мест уже будет открыто в Одессе

  • Люсси

    отличный обзор! Бываю в Одессе раз в месяц и все-равно нашла для себя несколько новых мест) Компот с фаршмаком и Рынок Еды – конечно, номер 1) да и все заведения Купера , каждое по-своему прекрасно, с душой ребята подходят к делу

  • Артем

    о, спасибо, как раз планирую посетить скоро Одессу. Обязательно нужно будет посетить что-то из списка

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *