Як зробити красиві брови самому: техніки, покрокова інструкція, відео

Незалежно від того які брови зараз в тренді – густі, широкі, вузькі або модельні – у кожного є своя ідеальна форма, яка прикрашає обличчя не гірше. Головне знати, як правильно оформити, вищипати, красиво намалювати, причесати, підрізати і укласти брови, щоб вони виглядали максимально ефектно. 

Чи можна самостійно зробити ідеальні пропорції, і які салонні процедури посилять красу брів – розбиралася BlogPokuponTeam. А ще підготувала круті знижки до 80% в найкращих салонах вашого міста. 

Читайте в нашому огляді: 

Правила оформлення брів: форма, пропорції, колір 

Хочете, щоб брови не просто «були» на обличчі, а прикрашали його, підкреслювали красу овалу і виразність погляду? Тоді при оформленні враховуйте основні правила: 

  • Форма брів повинна відповідати формі і рисами обличчя. Наприклад, брови «будиночком» з їх чіткими куточками і деякою різкістю добре згладять занадто кругле обличчя. А ось для овального обличчя краще підійдуть прямі рівні брови, без різких зламів і загострень. Брови «будиночком» зроблять обличчя занадто суворим. 
  • Брови повинні бути симетричними, однаковими і мати правильні пропорції незалежно від форми. 
  • Колір і тон брів повинен гармоніювати з кольоротипом. Наприклад, блондинкам зі світлими від природи, непомітними бровами, варто вибрати колір брів на один-два тони темніше коренів волосся. Але не більше! А природним шатенкам і брюнеткам, які перефарбувалися у блондинку, навпаки, доведеться трохи освітлити надмірно темні брови. 

Читайте також: Як правильно підібрати форму брів 

Корекція брів: видалення волосків своїми руками 

Є чимало способів надати бровам красиву форму, які можна використовувати вдома самостійно. Найшвидший і звичний в домашніх умовах – за допомогою пінцета. При цьому найзручніше використовувати щипчики зі скошеними краями. А можна ще вискубати спеціальним епілятором або трімер-стайлером. Ними зручно користуватися дівчатам і чоловікам з густими бровами, а також тонкими пушковими без насиченого кольору, які зазвичай важко захопити звичайним пінцетом. Домашні епілятори для брів цілком можна порівняти з таким способом вищипування як трідінг – видалення волосків ниткою в салоні. Вищипуючи ниткою навіть найкоротше і непомітне волосся, вдається зберегти брови красивими і ідеальними протягом місяця. 

Якщо ви взялися вискубати брови самій або самому собі в домашніх умовах, переконайтеся, що гармонійно промалювали форму. Новачкам або любителям радимо користуватися трафаретами – вже готовими шаблонами з потрібним контуром. Вони підійдуть не тільки для того, щоб намалювати брови олівцем або тінями, але і для того, щоб правильно зробити корекцію. За допомогою трафарету робити однакові, симетричні бровки дуже просто. 

Вибираючи трафарет, пам’ятайте, що його форма повинна максимально повторювати природну форму ваших брів і за параметрами підходити до обличчя.

Трафарет для брів
Трафарет для брів 

Давайте розберемо покрокове керівництво, щоб навчитися видаляти зайві волоски самій собі максимально безболісно, ​​правильно, красиво і швидко: 

  • Щоб під час корекції пінцетом не було боляче, використовуйте простий і доступний лайфхак. Візьміть ментоловий спрей для ротової порожнини, закрийте очі сухим ватним диском і розпорошіть його на область брови. Активні речовини в спреї (ментол, евкаліпт та інші) охолодять шкіру і знизять больові відчуття, і вам буде простіше вищипувати волоски. Якщо спрею під рукою немає, візьміть кубики льоду – вони дадуть ще більш потужний ефект «заморозки». 
  • Візьміть білий косметичний олівець і відзначте ним ті точки, в яких брова повинна починатися і закінчуватися. 
  • Прикладіть трафарет до початку брови і обведіть по контуру білим олівцем – так ви визначите нижню межу лінії брівки. Верхній край краще не чіпати, тому що там великий ризик наробити помилок, в результаті чого ваше обличчя зміниться не на краще. 
  • Визначивши контур майбутньої ідеальної брівки, розчешіть волоски у напрямку їх росту. Починайте вискубувати ті, що залишилися за межами білих ліній, намагаючись не заходити всередину. Видаляти волоски потрібно по одному, чіткими швидкими рухами. Щоб було простіше домогтися симетричності на обох бровах, стилісти радять вискубувати їх паралельно: по парі волосків на одній брови, потім стільки ж на іншій, і так далі. 
  • Не забудьте підстригти відросле волосся, щоб воно не вибивалося із загальної маси: розчісуємо його спочатку вгору, зрізаємо ножицями зайве за верхнім контуром, потім розчісуємо вниз і зрізаємо аналогічно. 
  • Після того, як ви закінчили вискубувати бровки, обробіть волоски і шкіру навколо антисептиком, щоб швидше пройшли почервоніння і знизився ризик потрапляння інфекції. 

Ще більше рад і корисних лайфхаків про вищипування брів ви знайдете в цьому відео: 

Теперь, коли ми вискубали брівки, переходимо до їх оформлення за допомогою косметичних засобів. 

Швидкі способи намалювати красиві брови вдома

Оформлення брів тінями 

Тіні – прекрасний варіант для любительок м’якого і ненав’язливого макіяжу. Використовуючи їх, ви гарантовано досягнете стриманого і максимального природного вигляду бровок. А все завдяки тому, що їх набагато простіше розтушовувати, ніж інші засоби. Особливо хороша корекція брів тінями в комбінації з макіяжем смокі айз. Для нюдового або мейка з акцентом на губах краще брати олівець. 

Оформити бровки тінями зовсім нескладно: 

  • Для початку за допомогою спеціальної щіточки розчешіть ваші бровки, щоб надати їм акуратну форму і доглянутий вигляд. 
  • Візьміть хайлайтер або світлий консилер з шимером – використовуючи їх, висвітліть зони під і над бровою. 
  • Тіні (краще брати матові, спресовані, і зрозуміло природних русявих і коричневих відтінків) наберіть скошеним пензлем. Найтемніший відтінок нанесіть на куточок, середній використовуйте для кінчика. Растушевка повинна бути дуже м’якою для природного ефекту – особливо на початку і на кінчику брови. 
  • Підкресліть найсвітлішим відтінком область прямо під бровкою, щоб зробити погляд «відкритим». 
  • Закінчивши творчий процес, зніміть сухим чистим пензликом надлишки тіней і закріпіть результат за допомогою гелю для брів. Щоб додати брівкам обсягу, наносіть його зигзагоподібними рухами. 
Око та акуратна доглянута брів крупним планом

На відео – макіяж бровок за допомогою тіней і помадки для брів 

Як оформляти брови олівцем 

Олівець – ідеальний засіб для власниць рідкісних бровок, брів з тонким хвостиком або без нього. За допомогою олівця можна акуратними штрихами заповнити всі залисінкі і порожнечі між волосками, щоб зробити бровки візуально більш густими. Правда, в деяких випадках краще спробувати відростити волоски, а не маскувати лисини. 

Читайте також: Як відростити брови 

Отже, фарбуємо брови олівцем: 

  • Попередньо розчешіть волоски щіточкою, надаючи їм більш акуратного вигляду. 
  • Як і з тінями, перед використанням олівця зовсім не зайвим буде висвітлення надбрівних і подбрівних зон за допомогою хайлайтера або консілера зі світловідбиваючими частинками. 
  • Використовуючи олівець, підкресліть природну форму брів, при цьому прорисовуючи короткими штрихами відсутні волоски. Слідкуйте за тим, щоб у штрихів був той самий напрямок, що і у зростання реальних волосків. 
  • Акуратно позначте контур брови зверху і знизу. Щоб промальовувати верхній контур, зачешіть волоски вниз, а для нижнього – вгору. Лінії, створені олівцем, добре розтушуйте, щоб вони виглядали природно. 
  • Зафіксуйте броумейк прозорим гелем для брів. І не забудьте трохи розпушити волоски на початку лінії брови, щоб надати їм об’єму і візуальної густоти.  
Брів, якої торкається олівець, крупним планом

Техніка оформлення брів за допомогою олівця і тіней – на відео 

Як  самій собі оформити брови хною 

Фарбування брів хною (біотатуаж) користується великою популярністю серед представниць прекрасної статі, і не дарма. Хна – повністю натуральний продукт, який має високу стійкість і відрізняється демократичною ціною. 

Використання хни в домашніх умовах – ідея ризикова, якщо у вас ще мало досвіду в цій справі. Можна купити не дуже якісну хну, яка або зовсім не візьметься, або зафарбує нерівномірно. До того ж, якщо рука не набита, або ви не відточили ідеальне оформлення, то ризикуєте місяць проходити з дефектом. Але багато дівчат все одно вирішуються на фарбування хною і шукають інструкції, як правильно це зробити вдома своїми руками. 

Розповідаємо: 

  • Перед фарбуванням важливо підготувати шкіру в області брів – відлущити за допомогою скрабу і знежирити міцелярної водою
  • Хну необхідно розвести окропом до одержання суміші, яка за консистенцією нагадує сметану. Дайте отриманій пасті із хни і води заваритися і настоятися 2 хвилини. Крім класичної порошкоподібної хни є вже готові пастоподібні суміші. Наприклад, паста для мехенді підійде і для фарбування брів в домашніх умовах. Якщо хочете стійкий, насичений колір, на цьому засобі не варто економити, краще вибирати високо пігментовану натуральну хну, наприклад, з ефектом татуажу. Якщо купуєте засіб вперше, орієнтуйтеся на відгуки. 
  • Лайфхак: якщо ви хочете темніший відтінок, робіть заварку на основі міцного чорного чаю, світліший – заливайте хну гарячим відваром ромашки, а якщо хочете додати брівкам рижіни – змішайте з какао. 
  • Коли суміш заварилася, можна приступати до фарбування. Починати краще з кінчика брови, потім перейти до середини лінії, і тільки в кінці фарбувати голівку. Фарбувати брови потрібно пензликом, і стежити, щоб хною були покриті не тільки волоски, але і шкіра. 
  • Закінчивши процедуру фарбування, почекайте близько 10 хвилин, поки хна висохне. Після висихання суміш необхідно витримати на шкірі близько п’яти хвилин, потім змити теплою водою, змішаної з лимонним соком. Якщо ви хочете добитися більш насиченого і яскравого відтінку, можете потримати хну довше або навіть повторити нанесення фарби на вигин і хвостик. З досвідом в цій справі вам стане набагато простіше регулювати час, необхідний для дії хни. 
Фарбування брів хною: ефект до і після
Фарбування брів хною: ефект до і після 

Звертайтеся до досвідчених і професійним майстрам, щоб оформити брови правильно і красиво, ще й зі знижкою до 75% від Покупона: ціна від 99 грн замість 200 грн. 

Як оформити брови хною покроково дивіться на відео 

Оформление брів і доглядові процедури в салоні

Можна швидко і красиво намалювати брови вдома самій собі. Але іноді потрібен більш стійкий, якісний макіяж, навчитися якому не завжди виходить. Або більш глибокий догляд, який зробить брівки ідеальними – тоді звичайно без професійної допомоги не обійтися. Майстер-бровіст допоможе створити максимально природну форму, зробить якісну укладку волосків і намалює відсутні там, де є необхідність. 

Читайте відгуки, дивіться приклади робіт до і після – і вибирайте послуги найкращих бровистів зі знижками до 80% від Покупона. 

Трейдінг 

Процедура трейдінг (трідінг) – одна з найпопулярніших у багатьох салонах краси. Ниткою з натурального матеріалу (бавовни або льону) видаляються зайві волоски в зоні брів. Трейдінг – це справжнє мистецтво: майстер особливим чином переплітає і натягує нитку між пальцями, щоб захопити кожен волосок окремо і вирвати його з цибулиною. 

Вищипування брів ниткою

Процедура ідеальна для обличчя: із мінімальним впливом на епідерміс, дозволяє швидко і точно видаляти навіть пушкові волоски. На відміну від вищипування за допомогою пінцета, видаляються не окремі зайві волоски, а обробляється ціла область. При цьому виходить рівна і чітка лінія брови. Ефект зберігається до місяця. 

Косметичне і лазерне вищипування 

Епіляція брів воском – проводиться з використанням спеціальних воскових смужок або твердого матеріалу аналогічно тому, як видаляється небажане волосся на тілі. Достатньо кропіткий процес, зате дає чистий результат, який тримається до 1,5 місяців.

Епіляція брів воском крупним планом

Куди більш надійний, але і дорогий спосіб – лазерна епіляція. На корінь кожного волоска направляють світлові імпульси, які руйнують волосяні цибулини. У них припиняється живлення, зупиняється кровопостачання і, як наслідок, волосок більше не росте. Для досягнення максимального ефекту зазвичай потрібно кілька сеансів. На цей спосіб видалення зайвого волосся варто звернути увагу тим, у кого дуже густі і активно зростаючі брови, що зрослися на переніссі. Лазерна епіляція дозволяє зробити ідеальні бровки і назавжди забути про постійну корекцію. 

Біофіксація 

Біофіксація – одна з новинок в області сучасних технологій броумейка, яка вже встигла завоювати любов багатьох дівчат. Після цієї процедури неслухняні волоски, що ростуть в неправильному напрямку, лежать ідеально. Ще один плюс біофіксаціі – довготривалий ефект до 2 місяців. 

Процедура передбачає три етапи: 

  • Укладка волосків в потрібному напрямку за допомогою вигнутого пінцета, фіксація укладки клеєм, силіконовим або на водній основі і спеціальною плівкою. 
  • Фарбування брів хною або професійної фарбою. 
  • Корекція результату: видалення зайвих волосків, що виходять за межі ідеальної форми. 
Змащення брів спеціальною сумішшю для біофіксації
Біофіксація оновлюється раз на 2-3 місяці

Ламінування 

Один з видів довгострокової укладки брів з доглядовим ефектом. На відміну від біофіксаціі, ламінування дозволяє не тільки зафіксувати волоски і надати неслухняним бровам потрібну форму, а й оздоровити, зміцнити бровки. На Покупоні оформлення брів і вій за допомогою ламінування можна зробити зі знижкою до 60%

Ламінування

Читати також: Ламінування волосся 

Колагенування 

Колагенування – процедура для тих, хто може похвалитися густими і довгими від природи волосками брів і потребує ретельної їх укладки. Після колагенування бровки набувають красивого вигляду і отримують комплексний догляд. У складі засобів, що наносяться на шкіру, немає шкідливих речовин на зразок аміаку, окислювачів і консервантів. Зате присутні такі корисні компоненти, як колаген і овес. Ефект укладки тримається до 2-х місяців. 

Брови до і після колагенування

Колагенування: ефект до і після
Колагенування: фото до та після
Ефект до і після процедури колагенування

Пудрове напилення 

Пудрові брови продовжують залишатися на піку популярності. Бажаного ефекту косметологи домагаються, вводячи рідкий пігмент в підшкірний шар за допомогою спеціального апарату. В результаті виходять гарні бровки з ефектом м’яко розтушованого макіяжу олівцем або тінями. За допомогою цієї технології заповнюються прогалини між волосками, коригується форма, створюються чіткі контури. Одним з переваг процедури є тривале збереження результату – до 2-х років. Пудрове напилення або будь-який інший вид перманентного макіяжу брів можна зробити дешевше зі знижкою до 80% від Покупона.

Пудрові брови: ефект до і після
Пудрові брови: ефект до і після 
Пудрове напилення

Читайте також: Перманентний макіяж і татуаж: актуальні техніки 

Мікроблейдінг 

Мікроблейдінг дає чудовий результат у вигляді максимально природних брів з детально промальовані волосками. Досягається потрібний ефект шляхом уприскування пігменту в мікропорізи від спеціального тонкого леза-голки. Цей метод корекції брів обирають завдяки ефекту натуральності: намальовані волоски майже не відрізнити від справжніх, якщо не сильно придивлятися! 

Мікроблейдінг – хороший вихід для дівчат з проблемними, надмірно вищипаними і асиметричними бровами. Процедура дозволяє зробити широкі, однакові бровки з ефектом густоти. Послуги майстра мікроблейдінга шукайте на Покупоні зі знижкою до 70%.  

Мікроблейдінг
Мікроблейдінг

На відео – приклади виправлення різних проблемних брів з фото до і після 

А у вас виходить робити брови красивими в домашніх умовах або все-таки більше довіряєте оформлення професійним майстрам? Які методи подобаються найбільше? Чи задоволені формою? Діліться досвідом в коментарях.

1 коментар
  • Аля

    Я выбрала из этой статьи для себя более щадящие 2 способа по оформлению бровей. Это покраска их хной или обычным карандашом. Идеи мне приглянулись, раньше я красила без всяких подсказок сама, а теперь решила попробовать советы по покраске бровей. Надеюсь эффект мне понравиться.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *