Як відростити густі брови: найефективніші способи зробити це швидко

Гарні широкі та густі брови – тренд, який вже кілька років не виходить з моди і, як і раніше, виглядає сучасніше та стильніше, ніж тонкі та перещипані. Але як досягти такого ефекту, якщо після численних вищипування вони перестали зростати, проблеми зі здоров’ям роблять їх рідкісними і лисуватими, або якщо природа спочатку наділила не дуже виразними ниточками?

PokuponBlogTeam розповість, чи можна врятувати брови, що порідшали після корекції, як відростити їх заново, повернути густоту і красиву природну форму, які засоби правильно використовувати для прискорення росту брів у домашніх умовах, а коли краще довіритися лікарю або косметологу. Читайте та застосовуйте на практиці!

Акції
Ламінування брів у «Flamingo beauty studio»
Київ, Героїв полку Азов вулиця, 32
-50%
400 грн
229.0 грн
Нарощування вій від майстра Світлани Продан
Київ, Глибочицька вулиця, 73
-53%
800 грн
419.0 грн
Показати всі
15 акцій

Чому не ростуть брови

До того, як у моду увійшла природна густина й ширина, вийти на вулицю чи в офіс, не надавши бровам тонкої вишуканої форми за допомогою пінцету, було майже непристойно. Тому чимало дівчат регулярно вищипували брови у гонитві за «ідеальними» ниточками, доки трендом не став стиль а-ля Делевінь.  

Багаторічне вищипування за допомогою пінцету не може пройти безслідно, тому, намагаючись повернути природну густину своїм бровам, не одна модниця зіштовхнулась з тим, що вони просто не відростають через механічне ушкодження цибулин. Однак вищипування – не єдиний фактор, винний у тому, що ваші брови погано ростуть. 

На їхню густину впливають також:

  • Наявність фізичних травм та опіків, котрі перешкоджають нормальному ростові волосків.
  • Невдалий татуаж пігментом низької якості, який спровокував хімічний опік та ушкодження (чи навіть відмирання) фолікул.
  • Алергічна реакція на хімічний барвник – також провокує випадання брів та вій.
  • Гормональні порушення (нерідко пов’язані з віковим падінням рівня естрогену та тестостерону), гіпотиреоз (дефіцит тиреоїдних гормонів). 
  • Залізодефіцитна анемія. 
  • Депресі та стрес. Накопичення внутрішньої напруженості та негативу, постійні стреси, тривожність та депресивний стан віднімають в організма усі сили, що може призвести до порідіння та випадання брів.
  • Дерматологічні захворювання, що зачіпають шкіру надбрівних дуг, виснажують роботу волосяних цибулин, внаслідок чого брови втрачають колишню густину й красу. 
  • Побічні ефекти, викликані ліками та гормональними препаратами, що їх регулярно приймають, а також хіміотерапією.
  • Генетика. Не всім природою надано густі брови. У деяких від народження кількість волосяних фолікулів настільки мала, що бажана густота для них просто недосяжна.

Кожний з цих випадків припускає особливий підхід до відновлення брів, і про ці прийоми ми детально розповімо далі.

чому не ростуть брови

Навіть якщо ви зіткнулися з однією з перерахованих вище проблем, це не означає, що надія на красиві і густі брови втрачена. Відростити їх заново можна! Процес тривалий та трудомісткий, але не безнадійний. Час, який знадобиться вам на те, щоб обзавестися красивими і густими бровами, залежить від того, які причини викликали їх порідіння або випадання. Він може зайняти як місяць, і півроку-рік.

Акції
Ламінування вій, фарбування брів в «Шармель»
Вишгород (Київська область), Мазепи проспект, 5
-800%
320 грн
159.0 грн
Ламінування брів та вій у «PIPPin beauty bar»
Київ, Борщагівська вулиця, 117
-70%
650 грн
199.0 грн
Показати всі
10 акцій

Як швидше відростити брови

Для початку надамо кілька корисних базових порад щодо догляду за бровима, яких однаково важливо дотримуватись й тим, в кого є реальна проблема з їх ростом і густотою, й тим, хто цікавиться темою з метою профілактики:

Відмовтесь від пінцету 

Це буде нелегко зробити, особливо якщо є звичка вищипувати зайві волоски щотижня, але якщо ви не відмовитесь від неї хоча б на два-три місяці, то не зрозумієте, яким є потенціал росту у ваших брів. Не торкаючись деякий час до пінцету та дозволивши бровам відрости, наскільки це можливо, ви побачите, з якою швидкістю вони ростуть, в яких місцях наявні проблеми з ростом, чи є лисинки.

Очищуйте брови

Ороговілі часточки шкіри, залишки косметики – все це сприяє закупорюванню пор та утрудненню зростання нових волосків, тому якщо ви хочете, аби ваші брови краще росли, виглядали більш густими та широкими, не забувайте про очищення під час вмивання з використанням міцелярної води та відлущуючих пілінгових засобів. 

Робіть масаж брів

Ця порада перестане здаватися дивною, щойно ви згадаєте про те, що брови – це те ж волосся, тільки над очима. А якщо існують рекомендації масажувати голову для покращення кровообігу та живлення цибулин, то цей же засіб добре працюватиме й для брів. 

Робіть цю процедури три-чотири рази на тиждень: пальцями, чистою зубною щіткою чи в комплексі масажу обличчя. Масажуйте брови коловими рухами за лінією росту, приділяючи кожній по 2-3 хвилини. Й не забувайте, що навіть просте розчісування брів не тільки надасть їм більш доглянутий вигляд, але й покращить кровообіг у цибулинах, а це значно прискорює ріст волосків.

масаж для брів

Дбайте про здоров’я

Дотримуйтесь режиму, висипайтеся, відпочивайте, регулярно займайтеся фізичною активністю. Вище ми писали про те, що порідлілі брови та волосся на голові – це поширений симптом проблем зі здоров’ям (зокрема – щитовидкою), які необхідно якнайшвидше вирішувати. Якщо помітили, що з бровами не все добре, і точно знаєте, що пінцет і хімія ні до чого, запишіться до ендокринолога і здайте необхідні аналізи: загальний та біохімічний аналіз крові – у разі, якщо брови тонкі та рідкісні, на гормони – якщо лисуваті особливо на кінчиках.

Акції
Аналізи у мережі лабораторій «Дніпролаб»
Київ, Ялтинська вулиця, 8
-40%
215 грн
129.0 грн
Аналіз визначення COVID-19 в мережі «Ескулаб»
Київ, Олександра Довженка вулиця, 3
-25%
200 грн
178.0 грн
Показати всі
99 акцій

Читайте також:
? Як правильно здавати аналізи
? Здаємо аналізи на гормони
? Розшифрування результатів аналізів

Правильно харчуйтесь

Слідкуйте за рівнем вітамінів та мікроелементів, і особливо заліза – від його нестачі розвивається анемія, яка супроводжується випаданням волосся та порідженням брів. Рідше виникає B12-дефіцитна анемія, тому рівень цього вітаміну також необхідно контролювати.

Раціон повинен бути збалансованим, в ньому обов’язково повинні бути присутні м’ясо, риба, яйця, молочні продукти, свіжі овочі та зелень. При дефіциті заліза треба збільшити вживання червоного м’яса та печінки – саме в цих продуктах його зміст найбільший, а крім того, з них він максимально засвоюється. Їжте більше авокадо, лосося та арахісу – вони багаті на біотин, який стимулює ріст волосся. Також лікар може прописати вам спеціальні залізовмісні препарати чи біодобавки. 

правильне харчування
Акції
Програма «Eximia body-контуринг» у «BG Lab»
Київ, Антоновича вулиця, 72
-61%
1300 грн
699.0 грн
Показати всі
6 акцій

Мінімум макіяжу

Відмова від агресивного макіяжу або зведення його до мінімуму доповнить базовий догляд за бровами, допоможе швидше відростити їх і звести нанівець наслідки невдалого вищипування.

Різноманітність косметики, особливо якщо фарбуєтеся кожен день і віддаєте перевагу повному «марафету», закупорює пори і заважає шкірі дихати. Волосяним цибулинам необхідний кисень, який забезпечує їхнє харчування, а отже, і нормальне зростання волосся.

Якими засобами відновити брови

З усього переліку косметичних засобів можна виділити найефективніші, які допоможуть відростити брови навіть після татуажу, хіміотерапії, багаторічного вищипування. До таких засобів відносяться натуральні олії, сироватки та рослинні інгредієнти. За допомогою природних засобів ви зможете усунути проблему лисуватих брів з лисинами, поганого зростання після хімічного опіку, наслідків невдалої корекції.

як відновити брови

Олії

Різноманітні олії – один з кращих натуральних засобів допомогти бровам. Найефективнішими маслами для зростання брів вважаються касторова, оливкова, кокосова, реп’яхова і арганова. В них містяться  важливі для росту волосся вітаміни, протеїни, антиоксиданти й амінокислоти, які справляють цілющий вплив на волосяні цибулини. 

Для досягнення ефекту необхідно щоденно перед сном наносити обрану вами олію (реп’яхову, арганову, касторову або іншу на вибір) на коріння волосків за допомогою ватної палички, попередньо ретельно вмившись та видаливши залишки косметики. Перед використанням будь-якої з олій не забудьте провести тест на алергічну реакцію: нанесіть пару крапель на шкіру на ліктьовому згині та зачекайте кілька годин.

олії для відновлення брів

Важливо пам’ятати, що олії, як і будь-які інші натуральні засоби (про які ми поговоримо нижче), що використовуються у домашніх умовах, не подарують вам моментального результату. Аби досягти успіху, вам доведеться наносити лікувальні суміші щоденно протягом декількох місяців, а у деяких випадках відновлення росту може тривати близько року.  

Вазелін

Універсальний зволожуючий засіб – вазелін. Він відмінно підходить для відновлення брів після татуажу, пом’якшує та зволожує шкіру навколо, створюючи бар’єр, який замикає у ній вологу, захищає від негативного впливу навколишнього середовища, сухості та подразнень. Зволожена шкіра швидше відновлюється, що сприяє кращому відростанню нових волосин. 

Як використовувати вазелін? Його необхідно у невеликій кількості наносити на попередньо очищену зону перед сном за допомогою щіточки чи ватної палички. Однак будьте обережні: якщо перестаратись і нанести засіб надто рясним шаром, з’явиться ризик залишити жирні плями на постільній білизні. 

вазелін живить шкіру в зоні брів

Цибулевий сік

Цибулевий сік – цінне джерело сірки, селену, а також вітамінів В і С. З його допомогою можна стимулювати ріст волосин, зміцнити фолікули та повернути бровам колишню густину. Багатьом ідея використовувати цибулевий сік може здатися невдалою через різкий запах, однак його можна нейтралізувати, додавши кілька крапель лимонного соку.

Як зробити маску з цибулевого соку:

  • Подрібніть головку цибулі у блендері до кашки та вичавіть сік.
  • Змочіть у соці ватний диск, покладіть на шкіру в зоні брів та потримайте протягом години.
  • По завершенню часу змочіть ватний диск у лимонному соці та видаліть їм залишки маски.  
цибулевий сік для брів

Алое вера

Алое вера – універсальна рослина, котру використовують для найрізноманітніших медичних і косметичних потреб. Стане у пригоді вона й у тому випадку, якщо ви хочете відновити брови та повернути їм колишню красу.

Алое вера містить алоенін – речовину, що прискорює ріст волосся, відновлює його структуру, робить більш еластичним і менш ламким. Екстракт алое вера добре вбирається, за консистенцією скоріше водянистий, ніж клейкий, тому його можна наносити на корені волосся кілька разів на день без абияких незручностей.   

Як користуватись:

  • Видавіть сік алое вера з листка рослини. 
  • Увітріть сік у шкіру в області брів м’якими масажними рухами. Робити це краще на шкірі, яку вже було очищено з використання ензимного пілінгу, гелю-скатки чи делікатного скрабу. 
алое вера допоможе відновити брови

Ефективні засоби для тих, хто хоче прискорити зростання брів

Відрощування брів наново – тривалий та трудомісткий процес. У нормі їх цикл росту займає близько 3-4 місяців, у запущених випадках – довше. Не у всіх вистачає терпіння чекати довше стільки часу, поки тонкі пошкоджені волоски знову стануть густими та здоровими. Або брови від природи тонкі чи перещипані, погано піддаються більшості відновлювальних засобів, і дівчата шукають максимально ефективні способи відрощування.

Отже, що ж робити, якщо треба терміново відновити брови у всій їхній красі та густоті? Що може допомогти, якщо природа обділила вас густими бровами з народження, але все одно хочеться бути у тренді? Чи можна відростити їх за тиждень та скільки часу знадобиться на відрощування там, де їх немає від самого початку (наприклад, після хіміотерапії або гоління)?

Нікотинова кислота

За допомогою нікотинової кислоти, яку легко придбати у будь-якій аптеці, можна швидко та ефективно відростити брови, зробити їх густішими, довшими та здоровішими. Вона містить вітамін РР, який справляє корисний вплив на волосяні луковиці, покращує кровообіг та живить фолікули, однак її не варто використовувати дівчатам, що страждають від купероза та серцево-судинних захворювань. Перед застосуванням також не забудьте уважно прочитати інструкцію, аще краще – попередньо проконсультуватись з дерматолгом та трихологом

нікотинова кислота допоможе швидше відростити брови
Акції
Обстеження у дерматолога у центрі «Велес»
Київ, Анни Ахматової вулиця, 13В
-64%
600 грн
239.0 грн
Обстеження у дерматолога в центрі «Ластівка»
Київ, Срібнокільська вулиця, 12
-49%
750 грн
389.0 грн
Показати всі
16 акцій

Як використовувати нікотинову кислоту для брів?

  • Найпростіший засіб: відчинити ампулу, нанести кілька крапель нікотинової кислоти на чисту щіточку, провести щетиною по бровам за ростом волосин, а залишки засобу промокнути сухою паперовою серветкою.
  • Зробіть маску, змішавши нікотинову кислоту з касторовою олією у співвідношенні 1 ампула вітаміну та ⅓ чайної ложки олії. Перед тим, як змішувати речовини, олію трохи підігрійте на водяній бані. Змішавши її з кислотою, нанесіть на брови, потримайте близько години, але в жодному разі не лягайте так спати, щоб уникнути з’явлення набряків. 
  • Ще одну ефективну маску можна отримати, якщо змішати 1 ампулу нікотинової кислоти та 1 капсулу вітаміну Е, котрий також сприяє прискореному відростанню волосин та відновленню пошкоджених фолікулів. Отриману суміш нанесіть на брови, залиште на 40-60 хвилин, потім промокніть сухою серветкою.

Сироватки для росту брів

Допоможуть швидше відростити і зробити густішими брови різноманітні сироватки, призначені для росту вій і брів. Діляться вони на два основні види:

  • Гормональні сироватки (на кшталт Latisse, Careprost, Advanced Lash). В їхньому складі містяться гормони-простагландини, отримані штучним шляхом. Вони ефективно стимулюють ріст волосин та дозволяють відрощувати красиві та густі брови протягом тижня чи кількох днів, в залежності від того, наскільки серйозною є проблема. Однак використовувати подібні препарати без консультації лікаря вкрай небажано, а якщо ви вагітна, то й зовсім протипоказано. 
  • Негормональні (на кшталт Mavala Double-lash, Talika Lipocils, Adonia BrowRevive). Їхній склад базується на натуральних компонентах, завдяки чому засоби є абсолютно безпечними, однак не дають того моментального ефекту, що його спричиняють сироватки на основі гормонів росту. Їхній вплив – більш м’який та природній, чекати на результат доведеться довший час, але без ризику для здоров’я. 
сироватка для брів

Як замаскувати пошкоджені брови

Коли не виходить швидко відростити брови, вони занадто пошкоджені після татуажу або невдалого вищипування, або просто відсутні (після хіміотерапії, опіку), то постає питання про те, як їх зробити густіше хоча б візуально. Далеко не всі готові чекати результату тижнями та місяцями і ходити із залисинками та неідеальною формою. Також багатьох цікавить, що робити, якщо брови ростуть нерівномірно – іноді це трапляється, навіть якщо їх вдалося швидко відновити.

Замаскувати лисини, поки вони не заросли, можна самостійно – за допомогою олівця, гелю для брів, туші та звичайної щіточки. Олівцем ми коригуємо форму і промальовуємо волоски в тих місцях, де їх не вистачає. Щіточкою розчісуємо, надаючи їм акуратний вигляд, фіксуємо гелем, а тушшю – надаємо насиченого відтінку і густоти.

Якщо у вас немає часу та бажання щодня займатися моделюванням брів, завжди можна в салоні вибрати послугу фарбування у волосковій техніці. Майстер професійно замаскує голі ділянки на бровах, домальовує волоски там, де їх немає, для надання візуального об’єму та густоти, скоригує форму. Таке фарбування виглядає досить природно і непомітно, особливо якщо спочатку у вас не сильно поріділі брови. Також можна спробувати нарощування, якщо залисини надто впадають у вічі і вам хочеться більш натурального ефекту.

Фарбування у волосковій техніці: до та після
Фарбування у волосковій техніці: до та після
Акції
Ламінування вій, фарбування брів в «Шармель»
Вишгород (Київська область), Мазепи проспект, 5
-800%
320 грн
159.0 грн
Ламінування брів та вій у «PIPPin beauty bar»
Київ, Борщагівська вулиця, 117
-70%
650 грн
199.0 грн
Показати всі
13 акцій

Читайте також:
? Як зробити красиві брови самостійно
? Фарбування брів власноруч
? Модні тренди оформлення брів

А ви задоволені своїми бровами? Діліться у коментарях, що вже встигли спробувати з числа відомих методів відрощування брів?

1 коментар
  • Ира

    Жаль, у меня волосяной покров на бровях очень скудный.. После того как я выщипала их еще в школе, с тех пор они растут по сей день с натяжкой. Думаю все таки попробовать методы которые тут прописаны, мало ли поможет, буду только рада.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *