Як підібрати ідеальну форму брів за типом і рисами обличчя

Брови – важлива складова макіяжу і всього образу. Достатньо помилитися з оформленням, і це відразу впадає у вічі. Яку форму та колір брів підібрати, виходячи з типу обличчя, та як підтримувати їх доглянутими максимально довго – розбиралася BlogPokuponTeam. А ще – підготувала круті знижки до 65% на послуги бровістів у найкращих салонах вашого міста.

Акції
Ламінування брів у «Flamingo beauty studio»
Київ, Героїв полку Азов вулиця, 32
-50%
400 грн
229.0 грн
Ламінування брів та вій в «Haimanova Browmaster»
Київ, Басейна вулиця, 9А
-49%
500 грн
299.0 грн
Показати всі
12 акцій

Контур або як вибрати пропорцію брів 

Для брів будь-якої форми важливо зберігати правильні пропорції. Так вони будуть дійсно добре виглядати на обличчі і згладжувати нюанси, які вам не подобаються в обрисах. Попередньо необхідно вищіпати зайві волоски і тільки потім малювати брови: спочатку олівцем, а потім вже наносити більш стійкий макіяж. 

Брова умовно ділиться на три частини: 

  • основа (А),
  • вигин – відрізок від початку до верхньої точки, так званого вигину (В),
  • кінчик або хвостик (С).

В ідеалі ширина основи брови і до вигину повинна бути однаковою і складати близько 4-6 мм, основа може бути трохи більшою, але не більше 20%. Початок брівки – один із тих нюансів, який задає тон її загальному вигляду, погляду та красі обрисів обличчя. Відступивши від перенісся трохи далі звичайного, можна візуально зменшити ніс, пом’якшити риси і «розкрити» погляд.

Побудова форми брови
Побудова форми брови

Щоб не визначати пропорції брів виключно «на око», озбройтеся звичайним олівцем і дотримуйтесь покрокової інструкції: 

  • Прикладіть олівець до обличчя так, щоб утворилася вертикальна лінія від крила носа до початку брови. Та точка, в якій опинився один кінець лінії вгорі, і повинна служити початком брови. 
  • Щоб визначити, де повинна розташовуватися верхня точка вигину, прокладіть лінію від центру підборіддя через зіницю до лінії брови. 
  • Щоб позначити, де бути кінчику, прикладіть олівець від крила носа через зовнішній куточок ока. Причому не варто ні занадто задирати хвостик (інакше погляд буде здаватися здивованим), ні опускати його (інакше очі будуть сумними). 

Як побудувати потрібну форму брів ниткою, дивіться на відео 

Акції
Ламінування вій та моделювання брів
Київ, Софії Русової вулиця, 3В
-61%
400 грн
229.0 грн
Ламінування брів та вій в «Haimanova Browmaster»
Київ, Басейна вулиця, 9А
-49%
500 грн
299.0 грн
Показати всі
11 акцій

Як скорегувати риси обличчя за допомогою форми брів

Для досягнення ідеального результату, при побудові форми брів також зверніть увагу на особливості рис обличчя: 

  • Посадка очей. Очі широко посаджені, коли відстань між ними більше, ніж їх ширина. У цьому випадку початок брови повинен бути якомога ближче до перенісся. Близько посаджені очі – відстань між ними менше, ніж їх ширина. Початок брови краще робити не від внутрішнього куточка (як це прийнято), а від «першої вії», щоб очі візуально «розсунути».
  • Ніс. За допомогою брів можна змістити акценти і візуально відволікти від довгого носа. Варто малювати вигнуті, довгі брови, розташовані не близько одна до одної. 
  • Маленькі (азіатські) очі. Тонка і округла лінія брови візуально вирішить вашу проблему. Азіаткам (як втім і всім жінкам) головне не перестаратися з вищипуванням волосків, які з віком починають рідше рости. 
  • При навислій повіці: створюючи форму, обов’язково робіть брови трохи піднятими, а лінію вигину – витонченою, щоб візуально приховати набряклість. 

Підбір брів за типом обличчя 

Той чи інший тип обличчя має свої анатомічні особливості, будову: широкий лоб, вилиці, масивне або звужене підборіддя і т.д. Завдання брів – згладити обриси і надати обличчю скульптурності. 

Різні форми брів у відповідності з типом обличчя
Різні форми брів у відповідності з типом обличчя 

Кругле обличчя 

Круглолицим дівчатам з пухкими щоками варто підбирати форму брів, яка візуально зробить обличчя довшим і вужчим, підніме лоб вище і виділить вилиці. Домогтися виразності допоможе вигин у верхній точці брови – злегка кутастий підйом і загострений хвостик. 

Овальне обличчя 

Овальне обличчя (класичний овал) необхідно візуально «випрямити» за допомогою максимально прямих і рівних брів. Уникайте різких вигинів, заломів і загострень, прагніть до м’яких і плавних ліній. Кутасті брови «будиночком» зроблять ваше обличчя надто суворим, а надто круглі – надмірно витягнутим. 

Квадратне обличчя

Для квадратного обличчя характерна широка лінія щелепи. Пом’якшити геометрію обличчя допоможе м’яка лінія брів без гострих кутів і хвостиків. Брови не повинні бути вузькими, в «ниточку», інакше їх не буде видно.

Прямокутне обличчя 

Моделювання брів для подовженого обличчя форми прямокутник базується на тих самих принципах, що і для квадратного – м’які лінії і плавний вигин. 

Трикутне обличчя (серце) 

У власниць серцеподібного типу обличчя високе чоло і верхня частина візуально більша в порівнянні з нижньою. Для трикутного контуру у формі серця підійдуть дугоподібні брови, з піднесеним «хвостиком». А ось прямих ліній на обличчі серцеподібної форми краще уникати. 

Ромбоподібне обличчя 

Форма ромбовидного обличчя трохи кутаста. За допомогою м’якої, плавної лінії брів можна візуально згладити вигини і зайву загостреність. Уникайте різких зламів і прямих ліній – вони тільки підкреслять кутастість обрисів і не підійдуть ромбовидному типу обличчя. 

Акції
Ламінування брів і вій в «Rogacheva Brows»
Київ, Кирилівська вулиця, 160Б
-45%
300 грн
209.0 грн
Ламінування брів у «Flamingo beauty studio»
Київ, Героїв полку Азов вулиця, 32
-50%
400 грн
229.0 грн
Показати всі
7 акцій

Як підібрати ідеальний колір 

Коли ідеальна форма знайдена, брови проріджені пінцетом або оформлені ниткою – залишається тільки додати фарбування. 

Підбір кольору брів
Підбір кольору брів

Колір брів: як підібрати за кольоротипом

Важливо підібрати ідеальний колір фарби, тіней або гелю для брів, щоб досягти гармонії з відтінком волосся і загальним кольоротипом. Це дозволить підкреслити красу очей, погляд набуде виразності і глибини, а образ заграє свіжими фарбами. 

  • У натуральних блондинок як правило брови і вії такі ж світлі, як і волосся. Фарбування на один-два тони темніше коренів волосся дозволить зробити не надто помітні брівки густішими і більш яскравими. Попелястим блондинкам підійдуть брови з сіруватим підтоном, дівчатам з золотистим волоссям – карамельні кольори, світло-русявий і світло-коричневий. 
  • Природним шатенкам або брюнеткам, перефарбованим в світлий блонд, швидше за все доведеться освітлити на тон свої надмірно темні брови. Звичайні засоби для макіяжу брів не дадуть бажаного ефекту. Їх колір просто не зможе перебити природний власний пігмент. Краще записатися на процедуру до професійного бровіста – на Покупоні фарбування і корекція брів зі знижкою до 55%
  • Каштановим шатенкам для фарбування бровок найкраще підійде фарба з коричневим підтоном, а холодним, попелястим – пігмент з сірим відливом. 
  • Дівчатам від природи рудоволосим при фарбуванні брів також слід враховувати відтінок волосся. Так, з волоссям в теплих рудих відтінках найкраще гармонують теракотові і мідні брівки. А якщо у вас холодний рудий з червоно-синім або коричневим підтоном, то брови краще фарбувати в коричневі відтінки. 
  • Натуральним брюнеткам з чорними або дуже темними від природи бровами і зовсім не варто морочитися з приводу їх кольору. Легке освітлення стилісти радять дівчатам з надмірно тонкими бровами (темні кольори зорово роблять їх ще тоншими), і тим, хто хоче пом’якшити контрасти в зовнішності і візуально виглядати молодше. 

Не впевнені, що точно визначили свій кольоротип, і обраний вами відтінок для фарбування дійсно підійде? За будь-яких сумнівів зверніться до бровіста або візажиста – шукайте послуги майстрів зі знижками до 70% від Покупона.

Акції
Урок «Макіяж для себе» від стиліста «Di Visage»
Київ, вулиця Володимирська, 51-53
-60%
1600 грн
649.0 грн
Виїзний макіяж від візажиста «Di Visage»
Весь Київ
-50%
1000 грн
499 грн
Показати всі
3 акцій

Техніки фарбування брів 

Для фарбування бровок підійдуть як салонні техніки, так і домашня корекція. 

  • Декоративна косметика – просто, легко і швидко, але короткочасно. Є маса засобів, які допоможуть намалювати красиві брови. Скористайтеся олівцем для очей, бажано м’яким, щоб ваші брівки були максимально природними. Для більш тривалого ефекту підійде тінт – колір на бровах зберігається кілька днів. Для легкого фарбування можна використовувати тіні. 
  • Фарба і хна. Стійкий і натуральний ефект на кілька тижнів. Різниця між хною і фарбою в тому, що фарба також забарвить шкіру (як при татуажі), а хна додатково зміцнить волоски. 
  • Перманентний макіяж (татуаж, пудрове напилення, мікроблейдинг) за допомогою спеціального інструменту. Майстер може створювати різний колір, ефект фарбування та форми брів. Істотний плюс татуажу чи мікроблейдингу – тривалий ефект. Але є й негативний бік: невдалий татуаж не змиєш міцелярною водою, як у випадку з олівцем. Тому перед візитом до майстра обов’язково зверніть увагу на відгуки про його роботу, подивіться портфоліо з реальними результатами – на Покупоні ви знайдете коментарі, зібрані з усього інтернету, та знижки до 70% на послуги майстрів татуажу.
Акції
Перманентний макіяж у студії «Graff_pm»
Київ, Ярославська вулиця, 11В
-64%
1500 грн
599.0 грн
Перманентний макіяж брів від Оксани Карпенко
Київ, Оболонський проспект, 34
-65%
1700 грн
599.0 грн
Показати всі
9 акцій

Оформлення брів: поради на кожен день 

Поради по оформленню брів
Поради по оформленню брів
  • Головна порада – не поспішайте максимально вискубувати волоски на бровах до ниточок. Якщо ви мама дівчинки підлітка – підкажіть, як їй правильно доглядати за бровами, підберіть форму разом. 
  • Видаляти зайві волоски на бровах можна по-різному: вискубувати пінцетом, робити корекцію ниткою, як професійні бровісти, або навіть воском. В останньому випадку важливо бути дуже акуратними. Захопивши волосків більше ніж потрібно, ви можете залишити лисий острівець там, де зовсім не збиралися. 
  • Якщо у вас ще не набита рука під малювання брів, використовуйте спеціальний трафарет. Виглядає як заготовка, яку ви прикладаєте до своєї брови і просто малюєте форму за готовим зразком. 
  • Як і при підборі косметики, засіб для візажу брів необхідно протестувати при штучному і денному освітленні. Так ви краще зрозумієте, як обраний відтінок буде виглядати в приміщенні і на вулиці. 
  • Робіть селфі: коли справа стосується помилок у макіяжі та промахів у стилі, фотографія інформативніша, ніж дзеркало.
  • Хочете надати натуральним бровам темнішого відтінку? Поекспериментуйте з відтінковими гелями, тінями, олівцями та іншими засобами для моделювання брів. Якщо колір вам не підходить, ви просто його змиєте і заразом станете чіткіше розуміти, яка колірна гама вам личить, а яка – ні.
  • При оформленні брів у салоні враховуйте, як часто потрібно буде оновлювати результат тієї чи іншої процедури. Для підтримки простого фарбування бажано відвідувати салон раз на два-три тижні. А ось татуаж чи мікроблейдинг досить оновлювати раз на один-два роки, а може й рідше. Якщо не вкладаєтеся в термін, вас виручить відтінковий гель. 
Акції
Ламінування брів у «Flamingo beauty studio»
Київ, Героїв полку Азов вулиця, 32
-50%
400 грн
229.0 грн
Ламінування брів та вій в «Haimanova Browmaster»
Київ, Басейна вулиця, 9А
-49%
500 грн
299.0 грн
Показати всі
7 акцій

Читайте також: 
✔️Модні брови 2023: актуальні тренди
✔️Як відростити густі брови
✔️Перманентний макіяж: догляд до та після процедури
✔️Зачіски з чолкою 2023: ідеї на будь-яку довжину волосся
✔️Кератин для волосся: який і коли краще використовувати
✔️Ідеї гарного манікюру

А як ви малюєте собі брови: самі чи звертаєтеся до професійного майстра? Діліться в коментарях своїм досвідом і перевагами.

1 коментар
  • Нина

    Я лично рисую себе брови обычным мягким карандашом, немного разтушевываю аккуратно кисточкой. Еще со школы сама как начала рисовать себе брови, так и продолжаю. Пытаюсь сама себе подобрать стиль и максимально естественно окрашивать свои брови.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *