Як доглядати за перманентним макіяжем: правила до і після процедури

Все про процедуру перманентного макіяжу

Перманентний макіяж брів, губ, повік чи вій – справжній порятунок для сучасної дівчини та жінки. Усього година часу, і у вас ідеальні губи, брови, стрілки на очах або міжвійка, які вже не потрібно фарбувати та виводити щодня. Процедура досить проста, відносно безболісна і цілком безпечна, якщо дотримуватися запобіжних заходів і правильно доглядати після. BlogPokuponTeam розповість, що потрібно робити до процедури татуажу, як і чим доглядати шкіру після неї, а що робити категорично заборонено. Якщо ви тільки збираєтеся робити перманентний макіяж або його корекцію – знижки на татуаж від Покупона зроблять процедуру доступнішою.

Акції
Лазерне видалення татуажу брів або тату
Бровари, Симоненка вулиця, 117
-54%
650 грн
299.0 грн
Лазерне видалення татуажу брів в Natalimage
Київ, Перемоги проспект, 67
-54%
650 грн
299.0 грн
Показати всі
38 акцій

Як підготуватись до сеансу татуажу?

Перед відвідуванням майстра перманентного макіяжу немає серйозних обмежень. Лише потрібно дотримуватися парочки правил:

  • Приблизно за тиждень до сеансу не рекомендується відвідувати солярій, проходити процедуру пілінгу або користуватися скрабами (щоб не подразнювати та не травмувати шкіру).
  • З метою профілактики герпесу за 3-5 днів до та 1-3 дні після процедури перманентного макіяжу на губах рекомендовано пропити курс противірусних препаратів із протигерпетичною активністю (Ацикловір, Вальтрекс тощо). Це стосується всіх, оскільки вірус герпесу присутній в організмі у 95% людей.
  • За один день до процедури відмовтеся від спиртних та енергетичних напоїв, оскільки алкоголь, як і кофеїн, знижує згортання крові.
  • На татуаж краще йти без косметики на обличчі, якщо у майстра не виявиться під рукою тоніка або молочка для зняття макіяжу. Краще перед візитом очистити ту зону, де наноситиметься перманентний макіяж.
  • Якщо хочете перекрити старий татуаж більш натуральними відтінками або спробувати нові техніки виконання, не виключено, що спочатку треба буде вивести стійкий темний мутувавший пігмент, і тільки потім наносити свіжий перманент. У цьому випадку до процедури краще пройти 1-3 сеанси видалення татуажу лазером, щоб досягти «чистішого» кінцевого результату. Так чи інакше, спочатку проконсультуйтеся зі спеціалістом, щоб він міг оцінити стан і дати найкращі рекомендації у вашому конкретному випадку.
Акції
Перманентний макіяж у студії «Graff_pm»
Київ, Ярославська вулиця, 11В
-64%
1500 грн
599.0 грн
Перманентний макіяж брів від Оксани Карпенко
Київ, Оболонський проспект, 34
-65%
1700 грн
599.0 грн
Показати всі
9 акцій
Виведення стрілок на очах – після видалення лазером можлива наступна корекція
Виведення стрілок на очах – після видалення лазером можлива наступна корекція

Коли татуаж робити не можна – протипоказання до процедури

Татуаж, як і будь-яка інша інвазивна процедура, має низку абсолютних і відносних протипоказань. Перед походом до фахівця з ними необхідно ознайомитись, щоб не нашкодити своєму здоров’ю.

Абсолютні протипоказання:

  • Інсулінозалежна форма цукрового діабету.
  • Патології крові: знижене згортання, лейкемія, гемофілія та інші захворювання.
  • Тяжкі соматичні хвороби: гепатити типу В і С; СНІД, ВІЛ та будь-які імунні порушення; серцева, ниркова та печінкова недостатність, астма.
  • Наявність новоутворень невідомої етіології, онкологічні захворювання чи проходження курсу хіміотерапії.
  • Схильність до келоїдних рубців (якщо раніше ви не стикалися з цією проблемою і не знаєте, є у вас генетична схильність до утворення рубців чи ні – необхідно звернутися до дерматолога за консультацією та призначенням аналізу).
  • Перший триместр вагітності (у цей період починається формування плода та перебудова гормонального фону, дуже важливо максимально вберегти себе від будь-яких стресових факторів).
  • Алкогольне чи наркотичне сп’яніння.

Процедура допустима лише з дозволу лікаря за наявності таких факторів:

  • Епілепсія.
  • Психічні та нервові захворювання.
  • Гострі запальні процеси.

Відносні протипоказання:

  • Високий артеріальний тиск.
  • Вагітність після першого триместру та період годування груддю – у ці періоди у жінок змінено звичний гормональний фон та поріг чутливості до болю непередбачено змінюється (процедура може бути дуже болючою), також неможливо гарантувати результат процедури татуажу (колір пігменту може змінитися під час загоєння).
  • Алергічні реакції (перед процедурою потрібно зробити алергічний тест на пігмент, нанести його на зап’ястя).
  • Запальні захворювання шкіри у зоні проведення татуажу.
  • Герпес у стадії загострення у зоні де буде проводитись татуаж.
  • Період менструації в перші кілька днів рясних виділень і на початку, коли можуть бути болючі відчуття, які тільки додадуть дискомфорт під час процедури.
  • Схильність до запальних захворювань слизової оболонки очей.
Акції
Обстеження у дерматолога у центрі «Велес»
Київ, Анни Ахматової вулиця, 13В
-64%
600 грн
239.0 грн
Консультація дерматолога у центрі «Прайм+»
Вишневе, Святошинська вулиця, 27Б/70
-43%
490 грн
279 грн
Показати всі
17 акцій

Догляд за татуажем у перші дні після нанесення

Як не крути, татуаж – процедура травматична. Нехай не настільки, як художнє татуювання, але все ж таки пігмент вводиться вглиб шкіри, а мікроголки травмують шкірний покрив. Відповідно, за ранкою необхідний спеціальний догляд. Рекомендації, як доглядати за татуажем повік, брів, губ чи міжвійного простору мають загальний характер.

Під час та відразу після сеансу майстер обробить зону впливу антисептичним засобом, після чого відповідальність за загоєння покладається на вас. Користуйтеся нашими порадами та процес відновлення пройде швидко та без проблем ?:

1️⃣ Після того, як приблизно через 1-2 години пройде первинна реакція пошкодженої шкіри (набряк, почервоніння), почне виділятися лімфатична рідина (сукровиця). Її необхідно видаляти кожні 15-20 хвилин, щоб вона не встигала засохнути та утворити скоринку. Для цього використовуйте ватний диск (або м’яку чисту тканину без ворсу), змочений в антисептику. Найчастіше для догляду фахівці рекомендують Хлоргексидин, але можна використовувати і Мірамістин. Пам’ятайте, сильно терти ранку не можна – обробляйте обережно, легкими рухами.

При татуажі повік буває, що набряк не проходить і до другої доби. У такому випадку можна користуватися антигістамінними засобами та прикладати холодний компрес. Для цього оберніть лід або холодний металевий предмет чистим рушником і прикладіть до очей, але не протирайте льодом безпосередньо повіки.

2️⃣ Свіжий перманентний макіяж не можна мочити. А якщо це сталося, необхідно промокнути зону ватним тампоном чи паперовим рушником. На другий день можна акуратно вмиватися, краще мінеральною чи кип’яченою прохолодною водою. Але це не стосується догляду за татуажем губ. Їх протипоказано мочити до та після утворення скоринок (під час вживання води бажано користуватися соломинкою).

3️⃣ З першого дня після процедури татуажу губ або брів регулярно, але не частіше 3-4 разів на день, наносьте на травмовану зону мазь Бепантен або Пантенол. Вони зволожують шкіру, допомагають їй швидше гоїтися і мінімізують ризик утворення скоринок. Зверніть увагу, що для догляду за стрілками або міжвійковим татуажем мазь потрібно використовувати тільки після утворення скоринок (щоб не закупорювати пори).

4️⃣ Не чіпайте перманентний макіяж руками. У жодному разі не можна чухати або здирати скоринки. Вам необхідно перетерпіти цей етап, інакше ризикуєте, разом із скоринкою, видалити і фарбу, залишивши помітну лисину. Догляд антисептичними засобами, після утворення скоринок, можна припинити, але це не стосується татуажу міжвійного простору. При міжвійці обробляти зону антисептиком потрібно до повного загоєння!

Щоб полегшити свербіж очей після татуажу повік або міжвійки, прикладайте компрес із відвару ромашки, звіробою, шавлії. Змочіть ватний диск у теплому відварі (1 ч. л. подрібненої трави на 200 мл окропу) і потримайте на повіках 10 хвилин.

Дотримуючись рекомендацій по догляду, ваш татуаж буде красивим і насиченим
Дотримуючись рекомендацій по догляду, ваш татуаж буде красивим і насиченим

Подальший догляд

Щоб процес загоєння проходив правильно, а пігмент проявився рівномірно, слід пам’ятати, що заборонено робити з татуажем протягом перших двох-трьох тижнів після сеансу:

  • Ходити в лазні, сауни та взагалі розпарювати ті зони, де було проведено процедуру.
  • Робити будь-який вид пілінгу.
  • Купатися в морі чи басейні.
  • Приймати антибіотики (організм може сприйняти натуральний пігмент як стороннє тіло та почати відторгати його).
  • Протягом трьох тижнів також не можна приймати сонячні ванни, засмагати на пляжі або в солярії, а після цього терміну ще тиждень-два потрібно обов’язково користуватися сонцезахисним засобом з SPF від 35.
  • Категорично заборонено підфарбовувати косметичними засобами зони, які у процесі загоєння здаються нерівномірно заповненими пігментом.

Корекція татуажу

Після першого сеансу та повного загоєння в деяких випадках може знадобитися корекція перманентного макіяжу, яка проводиться не раніше ніж через місяць. Залежно від того, яку техніку виконання ви обрали: пудрові брови, стрілку з розтушовкою або без, акварельні губи або будь-яку іншу – майстер вас попередить.

Наприклад, для пудрових брів, де використовується тіньова техніка напилення, подальша корекція просто необхідна. Через специфічне нанесення пігменту під час загоєння колір може стати світлішим, або можуть проявитися невеликі прогалини в заповненні. Після корекції всі ці нюанси зникнуть, і ви станете щасливою дівчиною з ідеальним стійким макіяжем, ефекту якого вистачає на 2-3 роки в залежності від техніки та зони.

Врахуйте також, що згодом потрібно буде час від часу звертатися до майстра за повторним проведенням процедури або перекриттям. Користуйтеся знижками на перманентний макіяж у найкращих майстрів вашого міста.

Етапи прояву пігменту після процедури пудрового напилення брів: після сеансу татуаж виглядає дуже яскраво, потім блідне, а через місяць набуває бажаного відтінку
Етапи прояву пігменту після процедури пудрового напилення брів: після сеансу татуаж виглядає дуже яскраво, потім блідне, а через місяць набуває бажаного відтінку

Читайте також:
✔️ Модні жіночі стрижки
✔️ Тренди у фарбуванні волосся
✔️ Манікюр осінь-зима: актуальні дизайни

А який татуаж у вас, як проходив процес загоєння, як доглядали його, чи виникали складнощі та ускладнення? Діліться у коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *