Дружбівський кар’єр: все про відпочинок на блакитному озері

Дружбівський кар’єр: все про відпочинок на блакитному озері

У Житомирській області є чудове місце – Дружбівський кар’єр. Ви напевно бачили фото та відео красивого блакитного озера з білим пляжем та глиняними насипами навколо ? Настав час дізнатися, де знаходиться ця краса і, можливо, самим туди вирушити. BlogPokuponTeam розповість, чим прекрасні ці місця та як туди дістатися ?

Акції
4 заняття аквааеробікою у школі «CitySwim»
Київ, Олександра Кониського вулиця, 3/9
-30%
960 грн
669 грн
Від 1 ночі з басейном у готелі «Райський дворик»
Київ, Погребський Шлях, 26
-62%
3800 грн
2399.0 грн
Показати всі
4 акцій

Коротка історія Дружбівського кар’єру

На сьогодні гранітний кар’єр у селі Дружба Житомирської області – доступна для відвідування туристами локація, але ще кілька десятків років тому тут видобували кварцито-піщаник для будівництва. Розробку корисних копалин розпочали ще за радянських часів, у післявоєнний час, а після розпаду СРСР Дружбівський кар’єр належав підприємству Міноборони України «Дружбівський кар’єр нерудних копалин «Кварц». У 2020-му кар’єр перейшов у власність Фонду державного майна.

Історія Дружбівського кар’єру

Божевільну популярність Дружбівський кар’єр отримав два роки тому – коли місцеві оператори зняли його з повітря за допомогою квадрокоптера. Облетівши українські соцмережі, фото та відео мальовничого озера з білосніжними берегами на березі спровокували справжній потік туристів, які поспішають побачити цю красу на власні очі.

Відпочинок на Дружбівському кар’єрі

Дружбівський кар’єр – чиста прозора водойма з аквамаринового кольору водою, її максимальна глибина становить 30 метрів. Видобуток кварцу тут припинили 20-30 років тому, за цей час кар’єр заповнила чиста вода: тала та дощова, вода з підземних джерел.

Відпочинок на Дружбівському кар’єрі
Відпочинок на Дружбівському кар’єрі з родиною
Акції
Тур в Буковель «Весняний релакс» з Miracle Travels
Вся Україна
-24%
12500 грн
9999.0 грн
Тур вихідного дня до Карпат з «Miracle Travels»
Вся Україна
-22%
6500 грн
5015.0 грн
Показати всі
91 акцій

Завдяки відсутності мулу та водоростей, блакитне озеро своєю прозорістю нагадує морську лагуну на тропічному курорті, ефект посилюють білі насипи піску та глини. За екзотичне поєднання кольорів Дружбівський кар’єр називають то «українськими Мальдівами», то «Житомирським Памуккале», але насправді ця локація настільки унікальна, що будь-які порівняння будуть зайві, тільки-но ви її побачите. Мальовнича блакитна водойма в білому кар’єрі – справжній скарб української природи, який, в умовах обмеженого доступу на узбережжя, цілком може замінити південні моря ?️

Відпочивати на озеро їдуть здебільшого дикуном – у селі Дружба немає розвиненої туристичної інфраструктури та якихось особливих зручностей. Люди приїжджають із наметами, мангалами, килимками та парасольками, щоб не лише купатися, а й пожити якийсь час на природі, насолодитися місцевими краєвидами та подихати свіжим повітрям. У селі є магазин, але якщо ви хочете організувати шашлики, краще скупитися основними продуктами вдома.

Відпочинок дикуном на Дружбівському кар’єрі
Відпочивати на блакитному озері в Україні

Зняти будиночок або будь-яке інше житло поблизу Дружбівського кар’єру не вийде, але можна забронювати номер у готелі в Коростені (82 км від Дружби) або в Оленську (34 км).

Дружбівський кар’єр з висоти пташиного польоту ?

Акції
Виграй літній відпочинок на віллі «Оберіг» у Східниці
Східниця (Львівська область), Бориславська вулиця, 30
-0%
0 грн
20 грн
Виграй SPA відпочинок на День Конституції у Буковелі
Поляниця (Івано-Франківська область), Вишня урочище, 338
-0%
0 грн
20 грн
Показати всі
220 акцій

Як дістатися

З Києва громадським транспортом дістатися Дружбівського кар’єру непросто: треба доїхати приміським потягом до Коростеня, а там пересісти на електричку до Олевська – вона проїжджає через станцію Рудня Радовельська, яка знаходиться за 7 км від Дружби. Цю відстань доведеться подолати пішки. Електричка Коростень-Олевськ ходить двічі на день, вранці та ввечері.

Підлаштовуватися під розклад поїздів і витрачати час і сили на пішу прогулянку від станції до кар’єру багатьом незручно, тому, якщо є можливість, туристи вважають за краще приїжджати в ці гарні місця своїм власним транспортом. З Києва на автомобілі можна дістатися трасою Е373/М07. Дружбівський кар’єр знаходиться не зовсім під Києвом – їхати зі столиці до озера близько 3 годин – але це не так вже і довго, якщо ви зібралися з ночівлею на кілька днів.

Детальніше маршрут дивіться на мапі:

Читайте також:
? Красиві локації для фотосесії під Києвом
? Кращі комплекси з басейном у Київській області
? Куди поїхати з дітьми під Києвом
? Де посмажити шашлики у Києві та області
? Пляжі Київської області
? Коростишівський кар’єр
? Відпочинок у Карпатах влітку

А ви вже були на Дружбівському кар’єрі чи тільки плануєте? Діліться планами та враженнями у коментарях ?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *