Лімфодренажний масаж: опис, техніки, відгуки та протипоказання

Шкіра виглядає в’ялою, пористою, схильною до ціанозу (синюшності), а тіло і обличчя часто набрякають? Це можуть бути прояви як генетики і стресів, так і дисфункції біологічних процесів в організмі. Але все можна виправити! Редакція Покупона розповість що таке лімфодренажний масаж, коли і як часто його робити, які є протипоказання, і що про нього говорять реальні відгуки. А також в якості бонусу ловіть знижку до 75% від Покупона на лімфодренаж обличчя і тіла в кращих б’юті салонах вашого міста.

Читайте в нашій статті:

Що таке лімфомасаж

Лімфатичний масаж, або лімфодренаж – це процедура, яка стимулює кровообіг і циркуляцію лімфи. Тому дуже часто застосовується в терапії та косметології. Лікувальний і естетичний ефект досягається за рахунок правильного прокачування міжклітинної рідини по лімфатичних судинах. 

Лімфодренаж

Ця прозора в’язка субстанція відіграє важливу роль в обміні речовин і очищенні клітин і тканин організму від токсинів і продуктів метаболізму. І оскільки (на відміну від кровоносної) лімфатична система позбавлена власного насосу, і лімфа рухається повільно, під невеликим тиском, важливо допомагати їй з циркуляцією. Особливо при виникненні патологічних симптомів у вигляді набряків, важкості в ногах тощо.

Щоб усунути застій міжклітинної рідини і налагодити її відтік, фахівці вдаються до різних масажних технік: ручних і апаратних. Причому лімфодренажний масаж можна робити як на все тіло, так і локально: в області ніг, живота, рук, обличчя.

Вважається що лімфатичний масаж реально проводити навіть вдома, масажуючи спину сухою щіткою або за допомогою спеціального домашнього апарату чи банок. Але якщо потрібно ретельно опрацювати все тіло або важкодоступні місця, або у вас є протипоказання до тієї чи іншої техніки, краще звернутися до професійного масажиста. Це не так дорого, як може здатися на перший погляд, якщо скористатися знижками від Покупона до 75% на лімфодренаж.

Читайте також: Чи допомагає масаж схуднути

Показання до лімфодренажу

Як ми вже говорили, лімфодренажний масаж застосовується не тільки в косметологічних, але й в лікувально-профілактичних цілях: 

  • Здійснює загальнозміцнюючу дію на організм та імунітет.
  • Позбавляє від набряків за рахунок нормалізації відтоку міжклітинної рідини і усунення застоїв лімфи.
  • Проводить детокс організму. Лімфодренаж стимулює роботу всіх клітин і прискорює виведення токсинів і продуктів метаболізму.
  • Покращує обмін речовин, що особливо важливо для схуднення.
  • Зміцнює стінки кровоносних судин.
  • Помітно зменшує відчуття важкості в ногах і запобігає болю в литках. Цим симптомом часто страждають любительки високих підборів.
  • При варикозі на ранніх стадіях і судинних зірочках.
  • Лімфомасаж бореться з рецидивуючим набряком, в тому числі після операції (крім онко).
  • Лікарі можуть призначити лімфодренажний масаж в якості реабілітації після хірургічних операцій, травм, при постійному сильному навантаженню на руки і ноги. Консультації фахівців – в кращих клініках вашого міста або онлайн – можна отримати зі знижкою Покупона до 80%. Часто пакет за сертифікатом крім огляду лікаря включає також діагностику та програму лікування.
Пресотерапія - різновид лімфодренажу

Паралельно лімфатичний масаж надає естетичний вплив:

  • Знижує прояв целюліту.
  • Покращує загальний стан (тонус) шкіри.
  • Служить допоміжною процедурою для схуднення: в ногах, руках, талії.
  • Позбавляє живота після пологів.
  • Лімфодренажний масаж обличчя ефективний від мішків під очима.

Читайте також: Ліпший масаж для схуднення

Лімфатичний дренажний масаж: ручний і апаратний

Традиційно існує два підходи до проведення процедури – мануально і за допомогою спеціальних апаратів. Не можна однозначно сказати, який лімфатичний масаж – ручний чи апаратний – краще та ефективніше. У кожного є свої сильні аргументи. 

Ручний лімфодренажний масаж ніг
Ручний лімфодренажний масаж ніг

На відміну від традиційного класичного масажу, в техніці лімфодренажу переважають неквапливі, плавні, штовхаючі, іноді надавлюючі рухи. Вважається, що професійний масажист краще відчуває м’які тканини і судини, тому ретельніше опрацьовує проблемні ділянки обличчя і тіла. В цьому випадку вагоме значення відіграють досвід і кваліфікація фахівця. Ручний лімфатичний масаж може застосовуватися як для тіла, так і для обличчя

З точки зору косметології обличчя лімфодренаж:

  • здійснює потужний ліфтинг-ефект,
  • зменшує або повністю усуває друге підборіддя,
  • прибирає мішки під очима,
  • розгладжує дрібні зморшки.
Ручний лімфодренажний масаж обличчя
Ручний лімфодренажний масаж обличчя

У свою чергу, лімфодренажний апаратний масаж має велику кількість програм, розроблених під вирішення тієї чи іншої задачі. Навченому фахівцеві залишається підібрати оптимальний режим впливу, виходячи з індивідуальних показань і протипоказань пацієнта, і запустити роботу приладу. 

Щодо вартості процедури, то ручний і апаратний знаходяться приблизно в одному ціновому діапазоні. Годинний сеанс масажу всього тіла в Києві обходиться в середньому в 500 грн, зони на вибір (ніг, рук, спини, живота) – близько 300 грн. Якщо брати до уваги те, що лімфодренажний, як і будь-який інший масаж, потрібно проходити курсом в 7-12 сеансів, виходить чималенька сума. Але ви можете заощадити завдяки Покупону і оплатити курс лімфодренажу зі знижкою до 75%. Один сеанс вийде в підсумку від 150 до 300 грн. А лімфодренажний масаж обличчя – взагалі за 100 грн сеанс замість 300 грн!

Апаратний лімфомасаж
Апаратний лімфомасаж

Читайте також: Як правильно доглядати за шкірою обличчя

Апаратний масаж лімфи – різновиди

Як і ручний, апаратний лімфомасаж активно впливає на лімфатичну систему в цілому. Під час сеансу м’язи розслаблюються, судини розширюються, міжклітинна рідина починає поступово циркулювати і розподілятися по організму. І з кожною наступною процедурою лімфа стає рідшою і жвавою, що прискорює процес виведення продуктів метаболізму, кровообіг і живлення клітин. 

Стимулювати лімфообіг можна різними техніками.

Пресотерапія

Техніка пресотерапії надає лімфодренажний ефект за рахунок позитивного і негативного тиску на шкіру. Процедура підходить для тіла і дозволяє опрацювати одночасно вісім ділянок тіла: області ніг, сідниць, рук і живота, передню, задню і внутрішню поверхні стегон. Оброблювані зони одягаються в спеціальний костюм (манжети), куди по черзі нагнітається і здувається повітря. За рахунок такого стиснення і розширення лімфатичних вузлів ліквідується застій лімфи. В середньому один сеанс пресотерапії триває близько 20-30 хвилин, з частотою – 2 рази на тиждень.

Відгуки реальних клієнтів свідчать про те, що користуючись такою технікою лимфодренажа за 10-12 процедур можна:

  • істотно підтягти шкіру, поліпшити тонус і запобігти її передчасному старінню;
  • помітно знизити прояв целюліту;
  • позбутися набряків;
  • відновитися після хірургічних операцій;
  • забути про хронічну втому ніг.

У числі вагомих аргументів пресотерапії і той факт, що одна процедура здатна замінити від до 15 сеансів ручного масажу. А це суттєво економить бюджет на повноцінному курсі з 10-15 процедур. А якщо ще й знижкою від Покупона скористатися, то можна отримати програму корекції фігури і оздоровлення ще дешевше до 90%! Так, якщо по прайсу салону процедура пресотерапії однієї зони в Києві коштує близько 200 грн, то з сертифікатом від Покупона за ці ж гроші ви отримаєте курс з 10 процедур на одну зону.

Пресотерапія

Якщо у вас є генетично схильні показання для регулярного проведення процедури (набряклість, варикоз) і ви не хочете прив’язуватися до салонів краси, рекомендуємо домашній варіант апарату для пресотерапії. Одного разу купивши девайс, ви зробите розумний внесок у підтримання власного здоров’я в домашніх умовах. А Покупон і тут допоможе заощадити завдяки вигідному кешбеку на апарат для пресотерапії.

Як проходить процедура пресотерапії дивіться на відео

Апаратна міостимуляція тіла

Міостимуляція – техніка, яка ефективно застосовується для спалювання жирів, схуднення і корекції фігури, відновлення м’язових волокон, зміцнення і нарощування м’язів, поліпшення циркуляції крові і міжклітинної рідини, омолодження і ліфтингу обличчя. Ефект залежить від обраної програми. 

Як працює міостимуляція? На проблемну зону кріпляться електроди, що подають імпульсний розряд, під дією якого м’язи поперемінно скорочуються і розслабляються. На відміну від мікрострумової терапії, електроди не рухаються поверхнею тіла або обличчя.

За відгуками курс з 10-20 процедур дозволяє прибрати до 5 см з живота, стегон і сідниць, помітно підтягти шкіру. А ось з целюлітом краще боротися іншими методами за типом вакуумно-роликового масажу. 

Відчуття під час сеансу залежать від індивідуальної чутливості та потужності імпульсів: від легкого поколювання до неприємно інтенсивного здригання. В середньому міостимуляцію рекомендують проходити 3 рази на тиждень по 20-30 хвилин. А щоб економити на процедурі, не забувайте про знижки від Покупона до 50%. Якщо вартість процедури однієї зони в середньому 300 грн по Києву, то з сертифікатом від Покупона (при оплаті курсу з 7 процедур одразу на 4 зони) один сеанс обійдеться до 100 грн!

Міостимуляція тіла для схуднення, позбавлення від целюліту, активізації крово- і лімфообігу
Міостимуляція тіла для схуднення, позбавлення від целюліту, активізації крово- і лімфообігу

Ендермоліфт, або вакуумно-роликовий LPG

Ендермологія, або як її частіше називають вакуумно-роликовий масаж, щільно вкоренилася в області естетики обличчя і тіла. Навіть пластичні хірурги прирівнюють її дію до операційної ліпосакції, тільки без серйозних наслідків. А результат після курсу процедур зберігається протягом не менше півроку.

Як ефективний і доступний метод, ендермологія застосовується для:

  • схуднення і корекції фігури;
  • поліпшення кровообігу і лімфодренажу;
  • усунення целюліту і в’ялості шкіри;
  • тонізації м’яких тканин;
  • омолодження обличчя і усунення таких естетичних проблем, як друге підборіддя і зморшки;
  • при набряках;
  • позбавлення від рубців і розтяжок;
  • реабілітація після травм і операцій;
  • відновлення після вагітності і пологів;
  • оздоровлення організму в цілому.
Костюм для лімфодренажу

Суть запатентованого апаратного методу полягає в глибокому і ретельному опрацюванні м’яких тканин і підшкірно-жирової клітковини за допомогою спеціального апарату. Маніпула з вакуумом і двома роликами захоплює шкіру і розбиває проблемні застійні ділянки. В результаті чого запускається кровотік, лімфообіг, ліполіз в тканинах, синтез колагену, розслабляються м’язові спазми.

Залежно від індивідуальних показань і оброблюваної зони – ніг, живота, обличчя, стегон, сідниць, рук – фахівець використовує насадки різних розмірів, задає відповідний запрограмований режим і потужність. Тому як стверджують реальні відгуки робити LPG не боляче.

Для процедури потрібен спеціальний захисний костюм. Це забезпечує оптимальну ефективність і робить вплив маніпул на тіло більш плавним і щадним. Його як правило вистачає на весь курс 10-15 сеансів. Далі, якщо тканина втратила еластичність і злегка потягнулася, старий костюм доведеться змінити на новий. 

Вакуумно-роликовий масаж LPG всього тіла займає близько 45 хвилин, обличчя – до 15 хвилин. Рекомендована частота сеансів – 2-3 рази на тиждень і 1 раз в 1-2 місяці для підтримки результату. А Покупон допоможе зробити лімфодренаж з LPG ще доступніше – користуйтеся знижками до 85%.

Як діє технологія масажу на лімфатичну систему і підшкірно-жирову клітковину дивіться на відео

Лімфодренаж: протипоказання

Виявляється, незважаючи на дуже позитивні терапевтичні особливості лимфодренажа, у нього є деякі протипоказання, які слід враховувати перед виконанням процедури.

Основними протипоказаннями є:

  • Онкозахворювання, в тому числі після хірургічного видалення пухлини і лімфовузлів.
  • Запалення лімфатичних судин.
  • Набряки в результаті гострого запалення.
  • Тромбоз глибоких судин (і протягом останніх шести місяців після лікування).
  • Шкірні захворювання і відкриті рани.
  • Пороки серця і серцева недостатність.
  • Висока температура тіла.
  • Епілепсія.
  • Туберкульоз легенів.

Крім основних, існують і особливі протипоказання у разі виконання лімфатичного масажу обличчя:

  • Запалення, інфекція, алергія.
  • Рани і будь-які пошкодження шкіри.
  • Видалення зуба і гнійне ураження зубів.
  • Новоутворення по ходу лімфатичних вузлів.
  • Хворе горло і мигдалини.
  • Гіпертиреоз (не можна масажувати шию).

Слід пам’ятати, що перед виконанням процедури необхідна медична консультація. Спеціаліст повинен визначити необхідність лимфодренажа, а також кількість сеансів масажу.

Лімфатичний масаж

Одне ми знаємо точно – лімфатичний масаж – не просто естетична примха, а спосіб зміцнити здоров’я. Якщо ваша шкіра останнім часом стала менш пружною, ноги сильно втомлюються або на них з’явилися судинні зірочки, а консилер не в змозі приховати синці і набряклість під очима, спробуйте серію лімфатичного масажу і обов’язково поділіться враженнями.

Залишилися питання про лімфодренаж? Запитуйте в коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *