Масажі для схуднення: який краще зменшує об’єми і позбавляє від целюліту?

Існує три способи схуднути. Радикальний – за допомогою старанних дієт і спорту, ненав’язливий – косметичною корекцією фігури, або грамотний – за допомогою всього потроху. Редакція Покупона розповість які бувають масажі для схуднення, чим вони відрізняються, що краще та ефективніше: лімфодренажний або вакуумно-роликовий, Старвак або lpg, апаратний або ручний масаж. Чи справді вони допомагають швидко схуднути і назавжди позбутися целюліту. А також розповімо як заощадити до 85% на процедурах.

Читайте в нашій статті:

Масаж для корекції фігури – чи реально схуднути

Незалежно від того, яким шляхом ви вирішили худнути – за допомогою дієт, спорту або коригувальних косметичних процедур, – зменшення об’ємів відбувається за рахунок виведення з організму рідини, жирової та безжирової маси (м’язів).

За допомогою масажу через шкіру виводяться, в першу чергу, вода, жир і продукти обміну. Посилення метаболізму, циркуляції крові, лімфообігу, припливу кисню в клітини не тільки покращує тургор шкіри, але й сприяє моделюванню силуету і позбавляє від зайвих об’ємів. Тому якщо хочете схуднути (в боках, талії, на животі, стегнах, сідницях), зменшити прояв целюліту, зробити шкіру більш пружною і бархатистою, а силует – більш окресленим, масажі цьому тільки посприяють. Головне, враховуйте протипоказання до процедури і дотримуйтесь регулярності.

Читайте також наш огляд «Чи допомагає масаж схуднути».

Ручний та апаратний масажі для схуднення – який краще

З точки зору ефективності як мануальний, так і апаратний масаж для схуднення дають однаково позитивний результат. Але все ж варто враховувати деякі нюанси, зважити всі за і проти.

Досвід майстра

Ефективність ручного антицелюлітного масажу безпосередньо залежить від професіоналізму масажиста. Довіряти потрібно перевіреним майстрам, спираючись на реальні відгуки. Їх можна знайти на Покупоні в розділі «Схуднення і корекція фігури». Обирайте процедуру, яка вас цікавить, майстрів і читайте відгуки, які допоможуть прийняти рішення.

На відміну від ручного, ефективність апаратного масажу для схуднення в меншій мірі залежить від досвіду і спеціальних навичок майстра. Програму масажу виконує сам апарат, а кінцевий результат до і після зводиться до компетентності майстра правильно підібрати той чи інший режим і не нашкодити з урахуванням правильної діагностики стану тіла і наявності протипоказань.

Обладнання

Якщо ви хочете вдатися до апаратного масажу, цікавтеся у косметолога, на якому апараті він працює. LPG і Starvac – запатентовані технології, але це не означає, що не існує способу краще та ефективніше. Косметологія розвивається, і з’являються аналогічні апарати, створені на основі більш нових технологій, які успішно справляються із завданням схуднути, позбутися целюліту і підтягнути шкіру. Не соромтеся запитувати у майстри, чи є сертифікат якості на косметологічне обладнання.

Ціна

Щоб зробити ручний антицелюлітний масаж, досить одних рук. Апаратний передбачає використання спеціальних приладів. Яких саме – залежить від техніки і виду апаратного масажу. Різний підхід – різна вартість. Причому апаратний, незважаючи на більші інвестиції, обходиться дешевше мало не в 1,5 рази. Як правило, через те, що руки майстра більше відпочивають і вимагають менших зусиль.

Болючість

Перед тим як робити масаж для схуднення – Старвак, LPG, баночний, вакуумно-роликовий або будь-який інший – багатьох цікавить питання чи боляче це? І який масаж менш болючий – мануальний чи апаратний. 

Крім того, що болючість процедури залежить від індивідуального порогу чутливості, велике значення має інтенсивність, з якою працює майстер або програма, а також стадія целюліту. Чим вона вища, тим більша ймовірність, що масаж буде болючим. На третій і четвертій стадії, коли можна неозброєним оком побачити ознаки целюліту (бугри, ямки, синюваті набряки, нерівності), через уражені нервові закінчення відчуття болю виникають навіть при стисканні складки рукою. 

В цілому, досвідчений косметолог здатний регулювати інтенсивність процедури, щоб пацієнтові було максимально комфортно.

Техніка

Мануальний масаж руками дає можливість майстру особисто регулювати силу і глибину натискання, краще відчувати і опрацьовувати проблемні місця. Руками вдається грунтовніше виконувати техніку охоплюючого розминання, яка дозволяє піднімати і впливати на потрібний м’яз. Апаратний масаж регулює силу впливу в рамках заданої програми.

Результат до і після

Результат процедури залежить від індивідуальних фізіологічних особливостей організму і кількості процедур в курсі лікування.

Як бачите, не можна зробити однозначних висновків, який з масажів краще. Більш того, різні види можна чергувати: один сеанс робити апаратний масаж, наступний – мануальний. І пам’ятайте, важливо не перевантажувати організм в боротьбі за результат, а отримувати задоволення від процесу на шляху до ідеалу.

Лімфодренажний масаж: ручний або пресотерапія

Лімфодренаж – один з найпопулярніших і улюблених масажів. У тому числі після 30 років, коли починають з’являтися перші ознаки старіння шкіри. Лімфомассаж обирають завдяки його максимальній безпеці, безболісності, а также ліфтингу і детоксу шкіри, які не змушують себе довго чекати. 

Крім релаксуючого впливу на нервову систему, лімфатичний масаж має загальнозміцнювальний оздоровчий, терапевтичний та естетичний вплив. 

Лікар-флеболог призначає цей вид масажу при хронічній втомі і тяжкості в ногах, для лікування варикозного розширення вен 1-2 стадії, ревматоїдного артриту, вегетосудинної дистонії, для профілактики тромбозу і тромбофілії. А головна особливість лімфодренажу – розганяти і усувати застій лімфи, виводити з організму зайву рідину і збагачувати клітини киснем – зараховує його до списку найефективніших масажів для схуднення.

Лімфодренажний масаж допомагає схуднути, позбутися целюліту, тяжкості в ногах, варикозу і набряків.

Якщо вам потрібно дуже швидко зменшитися в об’ємах, стати стрункішою, зробити шкіру пружною і позбутися набрякового целюліту, лімфодренажний масаж з цим вдало впорається. Крім того, він м’яко підготує вас до сильнішого антицелюлітного масажу.

За реальними відгуками і результатами впродовж курсу лімфодренажного масажу можна схуднути в середньому на 5 см в об’ємі. А перші позитивні результати помітні вже після 3-4 сеансів. 

Ручний лімфодренаж або пресотерапія – що вибрати

Лімфатичний масаж буває двох видів – ручний і апаратний. Лімфодренаж за допомогою апарату – не що інше, як пресотерапія, або пресомасаж. Відповідно у багатьох постійно виникає питання, який масаж краще? Що вибрати: ручний лімфодренажний чи апаратну пресотерапію? 

Так ось, однозначної відповіді – немає. Обидві процедури отримують позитивні відгуки. Залишається хіба що зрозуміти для себе особливості кожної, зіставити ціни, зважити всі за і проти і відштовхуватись від особистих уподобань.

Лімфодренаж показаний при ожирінні, зайвій вазі, схильності до набряклості, при заняттях спортом і наявності фізіологічних проблем.

Поряд з ефектом схуднення, детокс і зміцнення судинної системи ручний лімфатичний масаж дарує приємні тактильні відчуття, особливо в поєднанні з масажною олією. Руки масажиста мають більш чутливу здатність, краще відчувають, більш гнучко, усвідомлено опрацьовують ніжні лімфатичні вузли і глибокі м’язові шари. Миттєво реагують на будь-які зміни під час процедури і автоматично змінюють силу впливу на більш комфортну для клієнта. 

Ручний лімфатичний масаж
Ручний лімфатичний масаж

Плавні, повільні, розігріваючі площинні погладжування переходять до більш активних рухів зі змінним натисканням на лімфатичні судини для поліпшення відтоку лімфи. Масаж проводиться у напрямку потоку лімфи, знизу до верху, аналогічно тому, як тканинна рідина в міжклітинному просторі циркулює по судинах. 

Вважається, що курс професійного ручного лімфодренажного масажу, по 1-2 години через день, значно швидше справляється із завданням зменшити об’єми, підтягнути шкіру, розгладити рельєф і позбутися набряклого целюліту. Але тільки, якщо ви потрапите до хорошого досвідченого фахівця. До речі, на Покупоні зібрані відгуки про майстрів та косметологічні салони з усього інтернету.

Пресотерапія, або апаратний лімфодренажний масаж, активно впливає на лімфатичну систему шляхом здавлювання повітря. Процедура проводиться за допомогою спеціального костюма, який служить компресійною системою. У період тиску зайва рідина виштовхується з м’язової тканини в кровотік і лімфу і виводиться з організму природним шляхом. Інтенсивність апаратного пресомасажу регулюється за допомогою вибору потрібної програми.

Ще одним критерієм вибору між мануальним лімфатичних масажем для схуднення і пресотерапією є ціна процедури. Ручний масаж апріорі не може бути дешевим. Незважаючи на те, що апаратний лімфодренаж вимагає більших інвестицій, головним чином, за рахунок вартості дорогого устаткування. Ціна мануального сеансу по Києву в середньому 450 грн. У той час як пресотерапії – 150-250 грн за один сеанс. Але у нас є і приємна новина. З Покупоном можна дозволити собі більше і зробити ручний лімфодренажний масаж зі знижкою до 65% і пресотерапію зі знижкою до 90%! Причому багато салонів пропонують відразу комплексну програму пресотерапії, кавітації (ліпосакції ультразвуком), ліполазера з обгортанням тіла.

Пресотерапія, або апаратний лімфодренажний масаж
Пресотерапія, або апаратний лімфодренажний масаж

Загальні рекомендації

Лімфатичний масаж рекомендують проходити курсом з проміжком в 1 день:

  • Ручний від 4 до 10 сеансів по 1-2 години кожен.
  • Пресотерапія від 3 до 15 сеансів по 40 хвилин кожен. 

Фахівці рекомендують поєднувати апаратний лімфодренаж (як і Старвак або будь-який інший метод апаратної корекції) з кавітацією – ультразвуковою ліпосакцією. Оскільки один механічний вплив не здатний зруйнувати жирові клітини, з їх розщепленням успішно справляється низькочастотна ультразвукова хвиля (оптимально 37-42 КГц). Під її впливом тригліцериди вивільняються з жирової тканини і виводяться з міжклітинного простору природним метаболічним шляхом: 90% продуктів розпаду – через лімфатичну систему і 10% потрапляє в кров у вигляді молекул глюкози.

Тривалість програми визначає фахівець в залежності від індивідуальної схильності до набряків і ступеня набрякового целюліту. Як правило він накопичується в ногах: щиколотки, бедра, коліна, стегна. Після лімфодренажного масажу ніг проблема на час зникає. Тому фахівці рекомендують повторювати курс кожні 3-6 місяців.

Під час курсу важливо дотримуватися питного режиму. Перші 2 години після процедури важливо не пити і не їсти. На наступний день (краще в першій половині дня) потрібно випивати не менше 2 літрів чистої негазованої води.

Перед процедурою проконсультуйтеся з флебологом, пройдіть обстеження, можливо з УЗД, якщо вас турбують біль, важкість і втома в ногах, поява ущільнень і почервоніння вен. За посиланнями, ви знайдете відмінні знижки до 75% від Покупона на діагностику та обстеження.

Наочно техніку ручного лімфодренажного масажу можна подивитися на відео

Більше дізнайтеся про лімфодренажний масаж з нашого спеціального огляду.

Вакуумно-роликовий масаж, LPG або Starvac

LPG, Старвак, вакуумно-роликовий масаж на апаратах Zemits Shape, Nova-600, SLIMMING та інших аналогах – це все різновиди сучасних і ефективних апаратних моделюючих масажів. Вони дають можливість зменшувати прояв жирових відкладень, коригувати обсяги, окреслювати силует, підтягувати і розгладжувати шкіру. Такий ефект досягається за рахунок поліпшення циркуляції крові, насичення клітин киснем і прискорення клітинного метаболізму. Будь-який з цих масажів можна назвати антицелюлітним.

Ці масажі об’єднує принцип загального фізіологічного впливу на організм. Під час процедури активно масажуються шкіра, підшкірно-жирова клітковина і м’язові тканини. На відміну від вакуумного баночного масажу, який також проводять з метою схуднення, вакуумно-роликові апарати поєднують в собі як мінімум дві технології: вакуумної компресії і механічного роликового масажу. 

Що дає вакуумно-роликовий масаж:

  • повертається м’язовий тонус;
  • підшкірно-жирова клітковина стає більш однорідною;
  • сповільнюється фіброз (ущільнення, потовщення і рубцювання) тканин;
  • зникає в’ялість, шкіра набуває більш підтягнутого і пружного вигляду;
  • прискорюється обмін речовин;
  • поліпшується циркуляція крові і лімфотоку;
  • запускається синтез колагену, еластину і гіалуронової кислоти;
  • зменшуються об’єми тіла: на стегнах, сідницях, животі;
  • зникають прояви целюліту у вигляді бугорків, нерівностей, так званої «апельсинової кірки»;
  • зникає м’язовий гіпертонус (перенапруження м’язів), спазми;
  • шкіра підтягується після різкого схуднення;
  • зникає обвисання черевної стінки, живіт стає більш плоским і підтягнутим;
  • сприяє формуванню пружною форми сідниць;
  • активно бореться з розтяжками;
  • зміцнює м’язовий каркас;
  • надає релаксуючий вплив на центральну нервову систему.

Логічно виникає питання який з цих масажів вибрати, якщо за відгуками кожен з них дає хороші результати і сприяє схудненню, ліфтингу шкіри і позбавляє від целюліту.

Як діє вакуумно-роликовий масаж

Залежно від обладнання форма маніпули (насадки), набір режимів, методик і програм в одному апараті можуть відрізнятися. Секрет ефективності і помітних результатів корекції фігури до і після полягає в поєднанні декількох видів впливу. Як мінімум: вакуумної компресії і механічного роликового масажу. Більш сучасні апарати також включають радіохвильовий ліфтинг, світлотерапію і інфрачервоний вплив.

Що робить вакуум:

  • розслабляє поверхневі і глибинні шари тканин,
  • активізує прокачування біологічних рідин,
  • стимулює викид біологічно активних речовин,
  • розм’якшує і розгладжує рубцеву тканину,
  • запускає лімфу, зменшує венозно-лімфатичні застої,
  • насичує киснем фібробласти (клітини у шкірі, які при кисневому голодуванні накопичуються у вигляді нерівностей, створюють товсті і пружні волокна і призводять до появи целюліту),
  • сприяє виведенню вільних радикалів і токсичних відходів з організму.

Що робить роликова насадка:

  • активно опрацьовує підшкірно-жирову клітковину, сприяючи зменшенню об’ємів і розгладженню целюліту;
  • сприяє зменшенню набряклості;
  • опрацьовує м’язові тканини, знімаючи спазми і сприяючи розслабленню м’язів.
Маніпула LPG апарату
Маніпула LPG апарату
Роликовая насадка апаратної корекції фігури starvak
Роликовая насадка апаратної корекції фігури starvak
Маніпула Starvac EVO3D нового покоління DXTWIN і DXSMART
Маніпула Starvac EVO3D нового покоління DXTWIN і DXSMART

Під час апаратної корекції фігури Starvac маніпулою з трьома 6-ти лопатими роликами, яка створює подвійну складку і подвійний негативний тиск, досягається потрійний ефект: венозно-лімфатичний дренаж, детоксикація і ліполіз, тонізація та ліфтинг шкіри.

Маніпула для вакуумно-роликового масажу живота і стегон на апараті Zemits Bionexis
Маніпула для вакуумно-роликового масажу живота і стегон на апараті Zemits Bionexis

Як проходить процедура вакуумно-роликового масажу

Масаж для схуднення і моделювання фігури LPG проводиться в спеціальному костюмі, який за щільністю нагадує колготки 60 DEN. Так досягається більш щадний вплив на епідерміс, судини і капіляри. Що особливо актуально для пацієнтів з низьким больовим порогом чутливості і слабкою кровеносно-судинною системою, коли на ногах є куперозна сітки і судинні зірочки.

LPG-масаж проводиться в спеціальному костюмі
LPG-масаж проводиться в спеціальному костюмі

Спеціаліст задає потрібні параметри програми – оздоровлення або моделювання контурів тіла – і водить маніпулою по масажних лініях.

Під час сеансу LPG масажу можна розслабитися і навіть заснути.

На відміну від ЛПГ, вакуумно-роликовий масаж на апараті Старвак, або іншому аналозі, проводиться без костюма, по відкритій шкірі, з використанням масажної олії або активної антицеллюлитної косметики. Це, з одного боку, позначається на ціні масажу і здешевлює процедуру. З іншого, шкіра отримує додаткове зволоження та живлення. 

Електричний компресор всмоктує повітря з банки, а косметолог в цей час ніжно водить насадкою по тілу, вздовж масажних ліній.

Апаратний масаж Starvac
Апаратний масаж Starvac

Існує думка, що механічна дія вакуумно-роликових масажів за типом Starvac більш агресивно впливає на шкірний покрив і може залишати невеликі синці, гематоми і крововиливи, якщо у пацієнта тендітні судини і капіляри. 

Масаж для схуднення Старвак
Масаж для схуднення Старвак

Однак, звертаючись до косметолога з великим клінічним і практичним досвідом роботи в області корекції фігури, при правильній діагностиці стану шкіри, жирових відкладень і набряклості, врахуванні показань і протипоказань, виборі оптимальної методики і програми, а також грамотному проведенні процедури, ризик синців чи гематом – мінімальний.

Більше про антицелюлітний ефекті LPG масажу читайте в нашому спеціальному огляді.

Апаратний масаж для схуднення – це боляче?

Будь-яка з процедур створює відчутне, але помірно болісний механічний вплив. 

На яких зонах проводиться масаж

Одним з переваг сучасних вакуумно-роликових масажів для схуднення, корекції фігури і омолодження (Старвак, lpg, або аналогів) є їх мультифункціональність і адаптація під всі ділянки обличчя і тіла. А комплексний підхід і опрацювання всіх проблемних зон (стегна, ноги, сідниці, руки, живіт і т.д.) дозволяє досягти ідеального ефекту. 

Вартість апаратних масажів для схуднення

Середня ціна lpg-масажу в Києві – 350-450 грн за один сеанс всього тіла. Сюди ж додайте вартість оренди або купівлі спеціального костюма. Якщо купуєте окремий для себе – близько 400-450 грн (купити можна прямо в салоні). Або доплачувати кожну процедуру в середньому по 50 грн за оренду костюма на місці. Після кожного використання костюм дезінфікується і переться. Особистого вбрання може вистачити як мінімум на кілька курсів. У міру зношування (прання і масажів, після яких еластична тканина має властивість розтягуватися) старий костюм потрібно буде замінити на новий.

Звичайна ціна процедури Старвак для тіла – 500-600 грн в Києві, а ціна вакуумно-роликового масажу на аналогових апаратах варіюється в діапазоні 200-400 грн однієї зони в залежності від тривалості процедури. 

З огляду на, що для досягнення хорошого і тривалого результату потрібно проходити курс не менше 8 процедур, корекція фігури виливається в кругленьку суму. Але є і приємна новина. За допомогою знижок Покупон можна заощадити і пройти курс масажів значно дешевше:

Ціни вказані за одну процедуру тривалістю 20-35 хвилин.

Як часто робити апаратну корекцію фігури

Будь-який вакуумно-роликовий масаж, в тому числі LPG і Starvac, рекомендують робити курсом в середньому 10-12 процедур, з частотою 2-3 рази на тиждень, або з перервою між сеансами не більше 2-3 днів. Точну кількість процедур може визначити досвідчений косметолог на індивідуальній консультації, враховуючи всі особливості пацієнта.

Рекомендована тривалість сеансу – від 30 до 60 хвилин, в залежності від оброблюваної зони. 

Щоб закріпити і якомога довше зберігати досягнутий результат, після проходження базового курсу рекомендують проходити 1-2 підтримуючі процедури щомісяця. Або повторювати курс циклом 2-3 рази на рік. 

Також для більш помітного ефекту до і після апаратної корекції фігури необхідно дотримуватися загальних рекомендацій:

  • За 3-4 дні до апаратного масажу Starvac або LPG зробити пілінг тіла. Можна самостійно вдома, використавши готовий косметичний (за кожну покупку на Покупоні повертається кешбек) або домашній скраб з натур продуктів (меленої кави, крупної морської солі, перетертих вівсяних пластівців, рукавичкою Кесе). Або побалувати себе кохану комплексною spa програмою зі знижкою Покупона до 85%.
  • За 15 хвилин до і після процедури вакуумно-роликового масажу бажано випивати по склянці звичайної води без газу і підсолоджувачів.
  • За 2 години до і після процедури забороняється їсти.

Баночний масаж або вакуумно-роликовий

Баночний або вакуумний масаж без застосування роликової насадки відносять до статичної вакуумної терапії. Її успішно застосовують не тільки в косметології, а й в медицині. Принцип дії дуже простий. У спеціальній ємності – банці – створюється подвійний вертикально-горизонтальний перепад тиску. В результаті відбувається активне масажування тканин, в організмі запускаються фізіологічні, біохімічні та обмінно-регуляторні процеси. 

Опитування пацієнтів після курсу процедури показало, що набряклість істотно зменшується, м’язовий каркас стає пружним і підтягнутим, тіло набуває більш чіткі контури, а шкіра – здоровий рожевий відтінок. Баночний масаж обличчя розгладжує зморшки, ефективно бореться з набряками повік і другим підборіддям. Більш того, надає потужний розслабляючий вплив на загальний психосоматичний стан.

Баночний масаж
Баночний масаж

В апаратному вакуумно-баночному масажі перепад тиску створюється за допомогою комп’ютерного насоса. При використанні скляних банок для корекції фігури або загальної терапії – за допомогою нагрівання вогнем або механічною грушею. У силіконових або скляних банках з клапаном – за допомогою механічного насоса.

Як результат баночний масаж значно покращує стан шкіри, розгладжує її структуру, надає помітний ліфтинг-ефект. Це один з найбільш ефективних антицелюлітних масажів нарівні з ручним. Якщо роликовий метод доставляє вам сильний дискомфорт або біль, а недостатньо висока потужність впливу не дає бажаних результатів, тоді є сенс зупинитися на вакуумно-баночному масажі.

Баночний масаж можна проводити вдома самостійно, але треба бути дуже обережними. Через недосвідченість або некомпетентність на тілі можуть залишатися синці, гематоми і крововиливи. Тому заощадити можна більш безпечним способом – за допомогою знижок на Покупоні до 75% на вакуумно-баночний масаж кваліфікованими косметологами і в кращих салонах краси вашого міста.

Масаж для схуднення в домашніх умовах

Не знаючи правильної техніки, без спеціального навчання самому собі складно правильно зробити моделюючий або антицелюлітний ручний масаж. В такому випадку на допомогу приходять домашні масажери: міостимулятори, мезороллери, сухі щітки, апарат для масажу пресотерапії в домашніх умовах тощо. Незамінна в побуті річ, якщо ви хочете регулярно підтримувати своє тіло у відмінній формі, а шкіру підтягнутою і гарною. На всі масажери для тіла на Покупоні діє кешбек – замовляйте онлайн з доставкою до дверей від Нової пошти і отримуйте частину витраченої суми на рахунок.

Але враховуйте, що домогтися позитивного результату – схуднути, зменшити обсяги і прояви целюліту – можна за умови регулярних процедур і комплексного підходу. Масаж ефективний при достатньому фізичному навантаженні, правильному харчуванні, додаткових обгортаннях тіла, контрастних обливаннях тощо.

Протипоказання до масажів для схуднення

Оскільки будь-який масаж безпосередньо впливає на тканини і внутрішні органи, стимулює приплив крові і відтік лімфи, існують протипоказання до його застосування. Масаж для схуднення – не виняток. Від нього варто утриматися при наявності загальних проблем зі здоров’ям:

  • Пухлини будь-якого характеру і локалізації. Посилений кровотік прискорює поділ клітин і призводить до розростання утворень.
  • Вагітність і лактація. Але не завжди. Завдяки щадним масажним методикам вагітним можна проводити лімфодренажний або вакуумно-роликовий масаж для лікування венозної недостатності і надмірної набряклості ніг. Але тільки після консультації і призначення лікаря: акушера-гінеколога або флеболога.
  • Перші дні менструації у жінок. Активний кровообіг може спровокувати рясні кровотечі.
  • Гострі інфекційні захворювання і гарячкові стани. Масаж додатково чинить навантаження на судини, серце та інші органи.
  • Різке виснаження організму.
  • Ранній післяопераційний період.
  • Гемофілія й інші захворювання, при яких кров погано згортається. Моделюючий масаж, ручний або апаратний, може призвести до утворення на тілі великих гематом.
  • Виражений склероз судин зі схильністю до тромбозів і крововиливів.
  • Неврози з афективними станами і судорожними припадками.
  • Ниркова і печінкова недостатність. 
  • Захворювання серцево-судинної системи. Під час ліпомасажу і протягом ще декількох годин після нього венозний кровотік знаходиться в стані як від фізичного навантаження середньої інтенсивності. При будь-якій недостатності таке навантаження неприпустиме.
  • Гормональні збої, захворювання ендокринної системи, в тому числі цукровий діабет. Щоб не виснажувати ослаблений організм, з дозволу лікаря можуть бути призначені масажі – ручний або апаратний лімфатичний, або вакуумно-роликовий – в більш легких формах, з помірним навантаженням. 

До місцевих протипоказань відносяться:

  • Гнійні, грибкові ураження шкіри та інші шкірні захворювання в зоні проведення масажу.
  • Гематоми.
  • Грижі будь-якої етимології.
  • Тромбоз глибоких вен, флебіт, гострий тромбофлебіт, запалення лімфатичних судин.
  • Перший час після ліпосакції. Ручні масажі або апаратну корекцію фігури можна проводити тільки після того, як шкіра повністю відновиться, або вдаватися до дуже легкого масажу з помірною інтенсивністю.
  • Наявність кардіостимулятора, ендопротезів в зоні впливу.

У будь-якому випадку, перед процедурою рекомендуємо проконсультуватися з косметологом. А також з метою зберігати здоров’я на хорошому рівні дотримуватися планових обстежень: терапевт, дерматолог, флеболог, кардіолог, ендокринолог, гастроентеролог, мамолог – раз на рік, гінеколог і уролог – 2 рази в рік. Покупон допомагає економити і дає можливість проходити діагностику та лікування у лікарів, здавати аналізи, робити УЗД, КТ та МРТ зі знижками до 85%, і консультуватися з лікарями навіть онлайн зі знижкою до 75%.

Масажі для схуднення мають повне право так називатися. Скинути 10 кг або схуднути на пару розмірів навряд чи вийде. Проте цілком реально зменшитися на 2-3 зайвих сантиметри в боках, талії і стегнах, позбутися від зайвих жирових відкладень і зменшити прояви целюліту. Регулярно проходьте підтримуючі процедури коригувальних масажів, ведіть здоровий спосіб життя, і ваше тіло завжди буде красивим і підтягнутим. А які масажі робите ви? Діліться досвідом.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *