Куди поїхати в Карпати і на вихідні за місто у березні

Куди поїхати у березні: гори, спа, заміський відпочинок

Березень – це вже не холодна зима, але й до тепла далеко. У цей період ще можна встигнути покататися на лижах і насолодитися засніженими гірськими краєвидами, а можна рвонути у вихідний тур або погрітися в спа. PokuponBlogTeam розповість, де можна відпочити на початку весни 2024 року, в яких готелях зупинитися і скільки коштуватиме відпустка. Читайте та користуйтеся знижками від Покупону на відпочинок до 60%.

Акції
Виграй літній відпочинок на віллі «Оберіг» у Східниці
Східниця (Львівська область), Бориславська вулиця, 30
-0%
0 грн
20 грн
Виграй SPA відпочинок на День Конституції у Буковелі
Поляниця (Івано-Франківська область), Вишня урочище, 338
-0%
0 грн
20 грн
Показати всі
245 акцій

Читайте у нашому огляді:

Карпати

Традиційно березень вважається оксамитовим сезоном для гірськолижного відпочинку. У Карпатах на цей місяць прогнозується плюсова температура повітря вдень – у середньому +7°C зі змінними опадами. Якщо не трапляться аномалії, погода у березні сприятиме катанню на лижах та сноуборді.

Поїхати в карпати у березні

Якщо ціль вашої відпустки – провести максимальну кількість часу на спусках, вирушайте на будь-який гірськолижний курорт України, який вам до душі, та користуйтеся знижками від Покупону до 60%, щоб подорожувати дешевше ?

Буковель

Курорт Буковель (Поляниця) – це 60 км трас, 16 підйомників, купа розваг, у тому числі екстремальних; розвинена транспортна розв’язка. Якщо погода не надто сприяє катанню на лижах, на схилах Буковеля запускають снігогенератори, щоб туристи могли кататися та отримувати задоволення.

Буковель у березні 2024

Буковель, будемо відвертими, славиться аж ніяк не бюджетними розцінками на відпочинок, проте зовсім не обов’язково відмовляти собі у відпочинку на найкрутішому гірськолижному курорті України, якщо є можливість скористатися знижками Покупону.

Хочеться ні про що не думати та кайфово відпочити за готовою програмою? Гірськолижний тур від компанії «TOP Tours» гарантує вам 3 дні драйвового катання на найкращих трасах Буковеля. У вартість туру 3779 6150 грн входять переїзди, проживання 3 дні/2 ночі на одного в готелі, сніданки та катання на лижах. Поспішайте бронювати місця на березень!

«Новий»: 2 дні відпочинку для двох за 4199 5600 грн зі сніданками та орендою альтанки з мангалом.

«Mardan Palace 4*»: 3 дні проживання для двох за 2999 4000 грн – зі сніданками, безлімітним відвідуванням спа (сауна на дровах, римська парна, соляна кімната, джакузі та два критих басейни), релаксом у зоні відпочинку та орендою альтанки з мангалом.

«Podgore Spa & Resort»: 2 доби відпочинку для двох за 4959 6200 грн – зі сніданками, релаксом у сауні, плаванням у критому басейні, грою в більярд та арендою альтанками з мангалом. 

Акції
Від 2 ночей у квітні зі сніданками і SPA у «Гора»
Поляниця (Івано-Франківська область), Подина урочище, 261
-20%
5000 грн
3999.0 грн
Від 3 ночей зі сніданками у «Гора» у Буковелі
Поляниця (Івано-Франківська область), Подина урочище, 261
-20%
9600 грн
7679.0 грн
Показати всі
15 акцій

Готелі і курорти поблизу Буковеля

Зупинитися можна не тільки у Поляниці (де і розташовані підйомники), а й в одному з курортних селищ поблизу, де вартість житла трохи нижча, а якість сервісу не гірша. Єдиним мінусом може бути лише час, який доведеться витратити на те, щоб дістатися гірськолижних спусків Буковеля: від Яблуниці – 13,5 км, Татарова – 15 км, Микуличина – 27,5 км, з Квасів – 35 км.

Розповідаємо, де зупинитись з максимальним комфортом 👍👇

«GORGANY resort & SPA» (Яблуниця): 2 доби відпочинку для двох за 7099 8880 грн – з триразовим харчуванням та безлімітним спа (басейн, римська, фінська та фіто-сауна, джакузі, душ вражень та соляна кімната).

«СКЕЛЯ» (Микуличин): 2 дні проживання для двох за 2199 4200 грн з дворазовим харчуванням та відвідуванням спортзалу.

«Лісова казка» (Кваси): 1 доба відпочинку для двох за 1275 1700 грн з дворазовим харчуванням та грою у більярд.

Акції
Від 2 ночей влітку у «Пацьорка» поблизу Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Олекси Довбуша вулиця, 84
-30%
5400 грн
3779.0 грн
Від 2 ночей SPA-відпочинку у «Kasimir Resort»
Буковель (Івано-Франківська область), Вишня урочище, 230
-45%
6400 грн
3499.0 грн
Показати всі
24 акцій

Яремче

За 40 кілометрів від Буковеля знаходиться ще один популярний курорт Яремче – одна з найекологічніших локацій в Україні. У березні тут, за наявності снігу та морозів, можна покататися на лижах та санчатах. З інших розваг тут доступні захоплюючі прогулянки природою, колоритний гуцульський базар, де можна купити сувеніри, купання в карпатському чані та багато іншого.

Де зупинитися 👍👇

«Yaremche Club Hotel» (Яремче): 2 дні відпочинку для двох за 3899 5200 грн – зі сніданками, заняттями у спортзалі та орендою альтанки з мангалом.

«Карпатські зорі» (Яремче): 2 доби проживання для двох за 5199 6400 грн – зі сніданками та вечерями, безлімітним відвідуванням спа-зони та релаксом у кімнаті відпочинку.

Акції
SPA-відпочинок з харчуванням у «Карпатські зорі»
Яремче (Івано-Франківська область), Петраша вулиця, 6А
-20%
6400 грн
5199.0 грн
До 20 відвідувань соляної кімнати в «Oriona»
Київ, Антоновича вулиця, 99
-65%
260 грн
99.0 грн
Показати всі
2 акцій

Драгобрат

Курорт Драгобрат – мекка фрірайду: мало того, що розташований на найбільшій висоті в порівнянні з іншими, так тут ще й сніг тримається довше, ніж на інших гірськолижних курортах. 

Зазвичай у березні на Драгобраті вистачає кучугур, але іноді, якщо рано настає відлига, на снігу утворюється тверда крижана кірка – наст – і катання стає проблематичним, особливо для недосвідчених новачків. Але навіть якщо не вийде стати на лижі, не біда – Драгобрат сам по собі є чудовим місцем для відпочинку, тут багато крутих готелів, чудові гірські пейзажі та чисте повітря.

Драгобрат у березні 2024

Підібрали для вас кілька варіантів недорогого житла 🤗 👇

«Alpine Eco Chalet & Wellness»: 4 доби проживання для двох за 8959 11200 грн – з дворазовим харчуванням, настільними іграми та кімнатою для сушіння лиж/бордів. 

«Freerider»: 3 дні відпочинку для двох осіб за 5039 6300 грн з дворазовим харчуванням, настільними іграми та користуванням кімнатою для зберігання лиж та бордів.

Акції
Від 3 ночей з харчуванням у готелі «У Роберта»
Чорна Тиса (Закарпатська область)
-20%
8100 грн
6479.0 грн
Показати всі
1 акцій

Читайте також:
🔷 Незабутній відпочинок на курорті Буковель
🔶 Розваги та цікаві пам’ятки Яремче
🔷 Більше драйву: все про Драгобрат
🔶 Кращі новинки кіно: що у прокаті

Славське

Курорт Славське можна за правом назвати однією з перлин Львівської області – він не надто поступається Буковелю в плані інфраструктури, але при цьому більш дешевий та затишний. Гірськолижні траси тут є практично на кожній горі: це Тростян, Високий Верх, Менчул, Захар Беркут та інші. Славське зручно розташоване в гірській долині та захищене від вітрів, що робить його особливий мікроклімат приємним для активного відпочинку та розслаблюючих прогулянок на природі.

Вибираючи житло для відпочинку, зверніть увагу на готель «Золота підкова»: тут на вас чекає номер з видом на ліс та річку, можливість орендувати альтанку з мангалом та користуватися приватною свердловиною з чистою водою. 2 дні відпочинку удвох обійдуться вам у 3149 3700 грн.

Акції
Від 2 ночей в готелі «Славський» у Карпатах
Славське (Львівська область), Устияновича вулиця, 35
-15%
3300 грн
2809.0 грн
Від 2 ночей відпочинку з харчуванням у «Дзвінка»
Славське (Львівська область), Івана Франка вулиця, 67Б
-53%
3240 грн
1599.0 грн
Показати всі
9 акцій

Мигове

Невеликий та затишний курорт Мигове – колоритне, спокійне та мальовниче місце у Покутсько-Буковинській частині Карпат. Тут можна покататися на лижах, за сприятливих погодних умов – не лише весь березень, а й до середини квітня. Прогулянки горами, екскурсії, смачна їжа та кайфове дозвілля у лазні та карпатському чані – це та багато іншого чекає охочих відпочити у Мигові.

Зупинитись рекомендуємо у готелі «Карпати»: тут всього за 5599 8700 на вас чекають 2 дні відпочинку на двох – зі сніданками, трансфером, відвідуванням сауни чи карпатської купелі на вибір, масажем ніг рибками Гарра Руфа, фітобочкою, безлімітним спа та настільними іграми.

Іршава

Для неквапливого та тихого відпочинку всією сім’єю чи наодинці з коханою людиною підійде Іршава. Це невелике спокійне містечко у Закарпатській області, розташоване у передгір’ї Карпат на двох берегах однойменної річки. Іршава прекрасна гармонійним поєднанням міського ландшафту з мальовничою первозданною природою: прямо з міста відкривається чудовий краєвид на гори. За 8 км від Іршави розташований гірськолижний курорт Осій, тож якщо березень ще порадує сніговою погодою, туди можна буде з’їздити покататися на лижах.

В Іршаві рекомендуємо зупинитися у спа-готелі «Астур». У вартість 2549 3500 грн входить 2 дні проживання для двох – з дворазовим еко-харчуванням, відвідуванням спа до 5 годин на день, більярдом, безкоштовною риболовлею та відвідуванням міні-зоопарку на території готелю.

Акції
Від 2 ночей All Inclusive у SPA-готелі «Іллара»
Іршава (Закарпатська область), Шевченко вулиця, 145
-24%
3600 грн
2799.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням в «Астур» на Закарпатті
Іршава (Закарпатська область), Собатине урочище
-30%
3700 грн
2675.0 грн
Показати всі
5 акцій

Кам’яниця

Село Кам’яниця знаходиться в Ужгородському районі. Це невеликий та дуже затишний населений пункт, на околицях якого є багато цікавого: старовинний Невицький замок, урочище «Тепла яма» з дубово-буковими гаями, і сам Ужгород, який розташований за півгодини їзди від Кам’яниці. Якщо давно мрієте про спокійний релакс, то це місце ідеально підходить для ваших планів. Особливо якщо провести відпустку в спа-готелі «Kamelot Hotel Rezort & Spa»: 2 доби відпочинку з усіма зручностями та заняттями в тренажерному залі обійдуться вам всього 2856 3360 грн для двох.

Виноградів

Поїздка до Виноградова – чудова ідея для тих, хто хоче поєднати відпочинок на природі та прогулянки гарними історичними локаціями. Місто має багату та давню історію, тісно пов’язану з минулим сучасної Угорщини.

Пам’ятки Виноградова заслуговують на окрему увагу: саме місто знаходиться біля підніжжя мальовничої Чорної гори, яка в незапам’ятні часи була вулканом. Любителям старовини обов’язково варто погледіти на костел Вознесіння XIII століття та руїни середньовічного замку під назвою Канків, чи, як кажуть у народу, «закарпатський стоунхендж». З найближчих до нас за часом пам’яток історії – палац баронського роду Перені, зведений XVI-XVIII ст., і старовинний францисканський монастир. Обов’язково завітайте до музею леквару, традиційного закарпатського сливового повидла, яке обов’язково потрібно продегустувати.

Відпочивати рекомендуємо у комплексі «Чорна скеля»: у вартість 4499 6000 грн входить 2 дні відпочинку на двох зі сніданками, відвідуванням спа-зони (хаммам та джакузі), грою у настільний теніс та орендою альтанки з мангалом.

Лікувальні курорти

Якщо ваша відпустка має терапевтичний характер, то безперечно варто поїхати на лікувальний курорт. В Україні великий вибір гарних недорогих здравниць: Трускавець, Східниця, Поляна (Свалява) та інші.

Релакс і спа у березні
Акції
Від 1 ночі з басейном в «Forest Camp»
Мигово (Чернівецька область), Довбуша вулиця, 15Б
-34%
5500 грн
3799.0 грн
Показати всі
71 акцій

Трускавець

Недорогий бальнеологічний курорт Трускавець поєднує у собі красу природи, чисте повітря, джерела мінеральної води та повноцінний сервіс в оздоровчих комплексах. Прогулянки, спа-процедури, лікувальні процедури, корисна їжа, мінеральні води – ідеальні компоненти для здоров’я, міцного імунітету і турботи про себе.

Трускавець у березні 2024

«Европа»: 2 дні відпочинку для двох за 2629 3500 грн – зі сніданками, масажем шийно-комірної зони, релаксом у фінській сауні.

Акції
Тур «Карпати-Трускавець» на 7 днів
Трускавець (Львівська область), Дрогобицька вулиця, 7
-35%
13000 грн
8449.0 грн
Від 2 ночей в квітні в готелі «Royal Grand Hotel»
Трускавець (Львівська область), Суховоля вулиця, 61
-20%
3132 грн
2505.0 грн
Показати всі
12 акцій

Східниця

Невелике селище Східниця у Львівській області – ідеальне місце для тих, хто прагне поєднати спокійний розслаблений відпочинок з оздоровленням і профілактикою здоров’я. У Східниці розташовано 38 джерел води, яка за складом нагадує «Боржомі», кімната-музей народного побуту та кілька старовинних церков. У 8 км від оздоровчого курорту знаходиться парк-заповідник «Тустань», якому можна присвятити окрему екскурсію.  

Невелике селище Східниця у Львівській області

У Східниці цілком можна запланувати якісний і водночас бюджетний відпочинок. Розповідаємо, де 👇

«Вілла Ігнатьєва»: 2 дні проживання для одного за 1248 1560 грн – з дворазовим харчуванням, відпочинком у сауні на дровах з басейном, релаксом у соляній кімнаті, грою у більярд та настільний теніс.

«Оберіг»: 2 доби проживання для двох за 1799 2400 грн – з дворазовим харчуванням, релаксом у лазні, оздоровленням мінеральною водою, настільними іграми та бадмінтоном. 

Акції
Від 2 ночей з харчуванням в «Вілла Ігнатьєва»
Східниця (Львівська область), Шевченка вулиця, 99
-25%
1560 грн
1170.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Villa Grand»
Східниця (Львівська область), Галицького вулиця, 26
-20%
2200 грн
1760.0 грн
Показати всі
8 акцій

Сатанів

Невелике селище під таємничою назвою Сатанів знаходиться у Хмельницькій області. Це місце із захоплюючою історією, яка сягає часів Великого князівства Литовського, гарною природою та мінеральною водою з унікальним складом. Тут багато чудових пам’яток: Сатанівський замок, збудований польськими шляхтичами, Свято-Троїцький монастир, старовинна міська брама. Дивовижне поєднання витонченої архітектури, середньовічної атмосфери, мальовничих пейзажів та цілющих водойм робить Сатанів ідеальним курортом для спокійного оздоровчого відпочинку.

Поїхати навесні на відпочинок у селище Сатанів

Де зупинитися? Бронюйте номери в «VitaPark Сонячний Прованс»: 3 дні відпочинку для одного коштуватиме вам 3829 4788 грн. У вартість входить дворазове харчування, консультація лікаря, оздоровлення водою «Нафтуся Збручанська», заняття у тренажерному залі, скандинавська ходьба, відвідування кінотеатру та гра у настільний теніс та більярд.

Акції
Від 2 ночей з харчуванням у «Соламія» у Трускавці
Трускавець (Львівська область), Лисенка вулиця, 15
-20%
4000 грн
3199.0 грн
Від 2 ночей в квітні в готелі «Royal Grand Hotel»
Трускавець (Львівська область), Суховоля вулиця, 61
-20%
3132 грн
2505.0 грн
Показати всі
30 акцій

Читайте також:
🔷 Що подивитися і чим зайнятися у Славському
🔶 Топ гірськолижних курортів України
🔷 Місто здоров’я Трускавець – відпочиваємо з користю
🔶 Нові серіали, які варто подивитися
🔷 Прийоми, які допоможуть самостійну вивчити англійську

Міста – куди з’їздити

Березень – перший місяць весни, міста починають прокидатися після зимового сну, струшують з себе сніг та бурульки, пожвавлюються і стають привітнішими. Саме час провести відпустку в одному з них: насолодитися старовинною архітектурою, скуштувати смаколиків у місцевих кафешках, подивитися пам’ятки та просто змінити звичну обстановку на щось нове та оригінальне.

Львів

На думку українців, Львів займає перше, або друге – у кого як – місце в рейтингу найромантичніших міст України. Хтось любить Львів за сердечну атмосферу, надихаючу архітектуру, камерність вуличок, а хтось – за кулінарні шедеври і незрівнянну каву ? Провести навесні березневу відпустку у Львові означає поринути у світ любові, культури і наснаги.  

Подорож до Львову у березні
Подорож до Львову у березні

Рекомендуємо зупинитися в «UCU INN» – комфортабельному готелі з сучасними стильними інтер’єрами та всіма необхідними зручностями. Доба проживання у стандартному номері твін на двох коштуватиме 1359 1700 грн.

Акції
Від 1 ночі в «Optima Дворжець» у Львові
Львів, Городоцька вулиця, 107
-15%
1761 грн
1495.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Едем» у Львові
Львів, Городоцька вулиця, 95А
-38%
5400 грн
3519.0 грн
Показати всі
8 акцій

Чернівці

Це місто входить в топ відвідуваних місць в Україні, а все завдяки Чернівецькому національному університету, який прославився схожістю зі школою чаклунства Хогвартс. Чернівці ідеально підходять для подорожі на вихідних, для тих, хто захоплюється величністю архітектури, шукає затишні вулички і гастрономічні пригоди в рамках недорогого бюджету.

Подорож до Чернівців
Чернівці у березні
Чернівецький університет

Де краще зупинитися у Чернівцях? Відмінний варіант – готельно-ресторанний комплекс «Knaus». У суму 3759 4700 грн входять 2 дні відпочинку в номері президентський люкс для двох, сніданки, релакс у сауні та джакузі. 

Одеса

Перлина біля моря гарна у будь-який сезон. У березні в Одесі вже пахне весною, а якщо спуститися до моря, то можна відчути перші вайби пляжного сезону, хоча до нього ще три місяці. Обов’язково прогуляйтеся Дерибасівською, послухайте вуличних музикантів, візьміть стаканчик кави і привітайтеся з Дюком. За культурною програмою звертайтесь до Оперного, за історією міста – до місцевих екскурсоводів, за неповторною атмосферою йдіть до одеських двориків, а коли зголоднієте, не забудьте скуштувати биточків із тюлечки чи знаменитий форшмак у затишній кафешці.

Відпочинок в Одесі

Де в Одесі зупинитися? Розповідаємо 😉👇

«Royal Street»: 1 день відпочинку для двох за 595 850 грн з усіма зручностями.

«Ажур»: 2 дні відпочинку для двох за 829 1100 грн. 

Акції
Від 3 ночей влітку на базі «Міраж» під Одесою
Коблево (Миколаївська область), Курортний проспект, 50А
-24%
2580 грн
2059.0 грн
Від 3 ночей на базі відпочинку «Міраж» під Одесою
Коблево (Миколаївська область), Курортний проспект, 50А
-20%
1800 грн
1439.0 грн
Показати всі
6 акцій

Заміський відпочинок

Коли не хочеться їхати далеко, але звична обстановка все ж таки набридла… варто поставити рутину на паузу і влаштувати собі релакс-вікенд за містом. Забронюйте собі затишний номер у крутому готелі – і нехай весь світ зачекає хоча б пару днів, доки ви відновитеся та відпочинете.

А ми підкажемо, куди втекти 😉👇

«City Holiday Resort & SPA 5*» (Петропавлівська Борщагівка, Київська область): 1 доба проживання для двох за 4499 6000 грн зі сніданками, сауною та спелеотерапією.

«Гірський струмок» (Гора, під Києвом): 1 день відпочинку для двох у фінському будиночку із сауною за 2799 3500 грн. 

«Krakow» (під Києвом): 1 доба відпочинку для двох за 885 1195 грн з усіма зручностями та бонусом у вигляді знижки 20% на меню ресторану.

«Вишеград» (Вишгород, Київська область): 1 день відпочинку для двох за 1439 1800 грн зі сніданками. 

«Чудодієво» (Вишпіль, Житомирська область): 1 день відпочинку для двох за 2599 3750 грн – зі сніданками, релаксом у лазні, спортивною риболовлею, скандинавською ходьбою, грою у настільний теніс та катанням на човні чи катамарані. 

«Nester-House» (Шацькі озера, Волинська область): 2 доби проживання для двох за 2299 3400 грн зі сніданками та купанням у гарячому чані.

«Залив» (Сарни, Рівненська область): 2 дні відпочинку для двох за 3699 5280 грн зі сніданками, орендою альтанки з мангалами, відвідуванням спортклубу, катанням на велосипедах та спортивною рибалкою.  

Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі відпочинку у комплексі «Krakow»
Київ, Брест-Литовське шосе, 8А
-26%
1195 грн
885.0 грн
Показати всі
75 акцій

Читайте також:
🔷 Що подивитися і куди піти у Львові
🔶 Перлина біля моря: гайд по Одесі
🔷 Прогулянка Чернівцями: найкрутіші локації
🔶 Куди піти з дитиною у Києві
🔷 Куди поїхати на вихідні з Києва
🔶 Як правильно фотографуватися: корисні лайфхаки

А які у вас travel плани на найближче майбутнє? Чи плануєте відпустку та куди хочете поїхати? Діліться у коментарях 😊

5 коментарів
  • Лалисея

    март это начало весны, уже хочется куда-то бежать и ехать))у мужа в марте др, всегда стараюсь что-то спланировать что бы ему понравилось. ездили в польшу, словакию ,и по Украине в Одессу, Днепр

  • Saddy222

    в марте правда везде все гораздо дешевле и билеты можно урвать по приличной скидке. мы так за 9 евро в Вену летали и скажу я вам, погода была супер – солнечно и ветра не было, насладились выходными, и за город выезжали в резиденции и насмотрелись красоты

  • Саша Мати

    в марте можно отлично провести время в испании. мы так ездили в том году погода была супер для прогулок. или же если хочется нырнуть в лето то египет конечно. можно очень дешево найти

  • sakun.anne

    Как-то в марте ездили с мужем тур по Европе, мне не очень понравилось. довольно холодно, гулять не так приятно как в сентябре например. но благодаря статье вдохновилась что в марте у нас низкий сезон и можно наверное отдохнуть с хорошей скидкой в каком-нибудь спа отеле.

  • Инесса

    в марте насколько я помню еще несколько лет назад на драгобрате на лыжах катались. а вообще конечно если по Европе то месяц довольно таки непредсказуемый. были на 8 марта в Польше, погода была солнечнбылоая, но все же холодно еще по -зимнему, долго не погуляешь. благо интересных кафе куда хочется заглянуть много

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *