Чернівці: що цікавого можна подивитися, куди сходити і де зупинитися

Буковина славиться своїми визначними пам’ятками, а що вже говорити про її головний культурний центр – Чернівці. У цьому місті чудово все: і архітектура, і парки, і загальна атмосфера. Чернівці – місце, в якому хочеться затриматися якомога довше, але що робити, якщо відпустка закоротка і на огляд місцевих красот у вас всього кілька днів? #PokuponBlogTeam розповість цікаві факти про місто, що подивитися в Чернівцях, де найбільш гарні та цікаві місця, куди поїхати неподалік, щоб отримати масу яскравих вражень за один-два дні. 

Акції
Від 2 ночей зі сніданками та сауною в «Knaus»
Чернівці, Поштова вулиця, 4
-20%
4700 грн
3759.0 грн
Показати всі
1 акцій

Пам’ятки Чернівців

Будинок-корабель

Якщо ви приїхали в Чернівці потягом, то піший туристичний маршрут зручніше починати з цієї будівлі. Одна з найвидатніших архітектурних пам’яток Чернівців – це Будинок-корабель на перехресті вулиць Головної та Шолом-Алейхема. Він був побудований в кінці XIX століття, і місцеві донині називають його «шіфа», що перекладається з німецької як «корабель». І не дарма – будівля дійсно нагадує судно! Вузький фасад корабельним носом дивиться на південь, просторий балкон на другому поверсі навіює асоціації з палубою, а баштовий шпиль впирається в небо, немов щогла.поверсі навіює асоціації з палубою, а баштовий шпиль впирається в небо, немов щогла.

Будинок-корабель на перетині Головної та Шолом-Алейхема
Будинок-корабель на перетині Головної та Шолом-Алейхема
Акції
Від 2 ночей з харчуванням у Пацьорка біля Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Незалежності вулиця, 40
-35%
5200 грн
3379.0 грн
Від 2 ночей відпочинку в готелі «Новий» у Буковелі
Поляниця (Івано-Франківська область), Вишня урочище, 7Б
-25%
2600 грн
1949.0 грн
Показати всі
23 акцій

Вулиця Ольги Кобилянської

Тільки по одній вулиці в Чернівцях не їздять машини – Ольги Кобилянської (раніше в 1786 році Молодіївській, потім Панській). Саме сюди ми пропонуємо пройтися після Будинка-корабля. На самому початку вулиці ви знайдете будівлю колишньої елітної кав’ярні «Габсбург», в якій пила каву сама Леся Українка. Вона вирізняється на тлі інших споруд красивою фігурною башточкою та ефектним забарвленням фасаду, що поєднує в собі пастельні відтінки бежевого і блакитного.

Вулиця Ольги Кобилянської у вечірніх вогнях
Вулиця Ольги Кобилянської у вечірніх вогнях
Будівля колишньої кав'ярні «Габсбург»
Будівля колишньої кав’ярні «Габсбург»
Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 1 ночі з басейном в «Forest Camp»
Мигово (Чернівецька область), Довбуша вулиця, 15Б
-34%
5500 грн
3799.0 грн
Показати всі
3 акцій

У центральній частині вулиці розташований Краєзнавчий музей, а поряд із ним височіє кафедральний собор Святого Духа.

Чернівецький обласний краєзнавчий музей
Чернівецький обласний краєзнавчий музей
Собор Святого Духа
Собор Святого Духа

В кінці вулиці Кобилянської знаходиться Німецький Народний Дім, побудований в дусі неоромантизму німецьким архітектором Густавом Фрічем.

Німецький Народний Дім
Німецький Народний Дім

Прогулянка маршрутом однієї вулиці принесе вам море естетичного задоволення, яскравих вражень і ефектних світлин для соцмереж ?

Акції
Від 3 ночей з харчуванням у «Кремениця 2»
Вижниця (Чернівецька область), Назарія Яремчука вулиця, 89А
-33%
7500 грн
5039.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням та лазнею у «Казка»
Виженка (Чернівецька область), Велика Виженка вулиця, 325
-31%
4250 грн
2999.0 грн
Показати всі
5 акцій

День міста Чернівців традиційно відзначається у першу суботу жовтня. У 2023 році свято випадає на 7 жовтня.

Вірменська церква

З вулиці Кобилянської маршрут можна продовжити по вулиці Вірменській, на якій знаходиться Вірменська церква. Любителям екзотики сподобається незвичайна архітектура вірменської церкви східного обряду, присвяченої святим апостолам Петру і Павлу. Стиль, в якому її спроектував вже згадуваний раніше Йозеф Главка, поєднує в собі елементи готики, романської архітектури і бароко. Церкву була зведено в 1875 році, і наразі вона використовується не тільки для богослужінь, а й для органних концертів.

Вірменська церква
Вірменська церква

Миколаївський собор

На вулиці Руській вас чекає православний собор святого Миколи Чудотворця, який з першого погляду приваблює своєю оригінальною архітектурою. Насправді, «кручені» куполи, які виглядають незвично в очах багатьох туристів, характерні для румунського церковного стилю неоромінеск.

Миколаївський собор
Миколаївський собор

Миколаївський собор був єдиною православною церквою, в якій не припинялися богослужіння в радянський період. Завдяки цьому здебільшого збереглося його унікальне оздоблення: старовинний різьблений іконостас, ікони, бронзове панікадило, вітражі під куполами і інше церковне начиння.

Акції
До 2 години прокату квадроциклів від «Kvadro_bro»
Бровари (Київська область), Молодіжна вулиця, 6
-25%
1200 грн
899.0 грн
До 2 годин прокату квадроциклів від «Kvadro Kiev»
Київ, Погребський шлях, 58
-20%
1200 грн
959.0 грн
Показати всі
9 акцій

Музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської

Роздивилися собор у всіх деталях? Тепер можна неспішно повернутися Руською на Головну вулицю, і звідти прогулятися до Театральної площі, яку прикрашає музично-драматичний театр. Це красива будівля також відноситься до числа архітектурних символів Чернівців. Театр імені Ольги Кобилянської був побудований за проектом віденських архітекторів, його урочисте відкриття відбулося в 1905 році. Ім’я знаменитої української письменниці було присвоєно театру тільки в 1954 році.

Фасад будівлі оформлений в стилі віденського бароко і доповнений елементами модерну, в нішах ви побачите бюсти таких видатних майстрів мистецтва, як Гете, Бетховен, Моцарт, Шевченко, Пушкін та інші.

Музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської
Музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської

Для маршруту вихідного дня подивитися будівлю зовні буде достатньо. А ось якщо ви приїхали до міста не на один, а на більшу кількість днів, обов’язково відвідайте це місце. Що подивитися всередині? По-перше, виставу. Репертуар театру шикарний: від п’єс вітчизняних авторів до світової класики. По-друге, зверніть увагу на розкішну ліпнину і поєднання вишневих і золотих відтінків в оформленні інтер’єру, які створюють ефект справжньої розкоші.

Чернівецький національний університет

Навряд чи ми помилимось, якщо скажемо, що більшість людей, почувши згадку про Чернівці, в першу чергу згадують знаменитий університет. Чернівецький університет був заснований у 1875 році – в цей час місто входило до складу Австро-Угорської імперії, і навчання тут велося німецькою мовою.

Чернівецький національний університет: вид з висоти пташиного польоту
Чернівецький національний університет: вид з висоти пташиного польоту

Втім, сама будівля, побудована архітектором Йозефом Главкою, до кінця Другої світової війни належала не університету, а Буковинської єпархії. Тут було розташовано резиденцію митрополитів Буковини і Далмації, про що красномовно свідчить чудовий храм Трьох Святителів – головна прикраса архітектурного комплексу. На території університету також знаходиться дендропарк, де ви можете помилуватися зеленню і скульптурними композиціями.

Акції
Знижка 40% на доставку від ресторану «Шашличок»
Доставка по Києву та області до 30 км
-40%
0 грн
30 грн
Знижка 35% на меню кухні в «Gulo Хачапурі»
Київ, Еспланадна вулиця, 30
-35%
0 грн
25 грн
Показати всі
72 акцій
Храм Трьох Святителів на території колишньої резиденції митрополитів Буковини і Далмації
Храм Трьох Святителів на території колишньої резиденції митрополитів Буковини і Далмації

Внутрішнє оздоблення будівлі не менш ефектне, ніж екстер’єр. У центральному, «митрополичому» корпусі знаходяться неймовірної краси зали: Мармурова, або Синодальна, Червона, Блакитна та Зелена. Семінарський і Монастирський корпус також заслуговують на увагу – тільки обережно, прогулянка дивовижно красивими коридорами та авдиторіями може викликати напад неконтрольованої ностальгії за студентськими роками та бажання отримати другу вищу прямо в Чернівецькому університеті, який часто називають «українським Гоґвортсом». 

Центральна площа

Після прогулянки до Чернівецького університету обов’язково завітайте на Центральну площу Чернівців – «Площу Ринок» (прямо як у Львові). Тут життя вирувало завжди, починаючи з того часу, коли вона грала роль головного міського ринку, через який проїжджали європейські та східні купці.

Міська ратуша на Центральній площі Чернівців – «Серце міста»
Міська ратуша на Центральній площі Чернівців – «Серце міста»

Головну прикрасу площі – міську ратушу, збудовану в 1843-1847 роках за проектом Андрія Микулича, – називають «серцем міста». Її видно здалеку завдяки двоярусній вежі з мідним шпилем. Поруч із ратушею розташований художній музей, який зайняв приміщення Дирекції Буковинської ощадної каси. Прикрашене мозаїчним панно, ця будова вважалася однією з найкрасивіших у всій Австро-Угорській імперії.

Мозаїчне панно на фасаді Чернівецького обласного художнього музею
Мозаїчне панно на фасаді Чернівецького обласного художнього музею

Центральна площа є ефектним архітектурним ансамблем: крім ратуші та музею, її прикрашають будівлі колишніх готелів «Під чорним орлом», «Золотий лев» та «Париж».

Акції
Від 2 ночей з харчуванням у «Астур» на Закарпатті
Іршава (Закарпатська область), Собатине урочище
-30%
3500 грн
2549.0 грн
Від 1 ночі у «City Holiday Resort & SPA 5*»
Петропавлівська Борщагівка (Київська область), вул. Велика Кільцева, 5
-25%
6000 грн
4499.0 грн
Показати всі
30 акцій

Читайте також:
? Причини поїхати до Карпат восени
? Заради чого варто відпочивати у Миговому
? Чим захоплює західна Україна
? Що нового та цікавого почитати цього року
? Все про «український Памір» – що це і де знаходиться 

Що подивитися в околицях

Круті пам’ятки та цікаві туристичні місця є не тільки в Чернівцях, а й поруч. Якщо плануєте відпочивати в Чернівцях або Чернівецькій області (Мигове, Вижниця та інші курорти), то розповідаємо, що можна подивитися в околицях ??

Хотинська фортеця

В Україні чимало старовинних фортець, але Хотинська, зрозуміло, відноситься до числа найкрасивіших і добре збережених. Фундамент перших фортифікаційних споруд на цьому місці був закладений ще в V столітті. Того вигляду, в якому ми знаємо фортецю сьогодні, вона набула тільки в XV столітті.

Вид на Хотинську фортецю
Вид на Хотинську фортецю

В Хотинської фортеці багата історія: нею розпоряджалися галицько-волинські князі і молдавські господарі, вона була під владою Речі Посполитої, Османської та Російської імперій. Тільки з середини XIX століття вона перестала бути оборонною спорудою, а в ХХ столітті перетворилася на музей і одну з найпопулярніших декорацій для історичних фільмів.

Хотинська фортеця з висоти пташиного польоту
Хотинська фортеця з висоти пташиного польоту

Відстань до Хотинської фортеці – 63,4 км.

Акції
Знижка 50% на вхідний квиток до аквапарку «Пляж»
Львів, Княгині Ольги вулиця, 114
-50%
0 грн
25.0 грн
Показати всі
67 акцій

Заліщики і Хрещатицький монастир

Місце, яке поєднує в собі красу мальовничих пейзажів і чарівність старовини, – панорама на березі міста Заліщики. У цьому місці його круто огинає Дністер, завдяки чому невелике містечко з певного ракурсу схоже на річковий острів.

Вид на Заліщики
Вид на Заліщики 

Якщо встати на протилежному березі, який обривом нависає над річкою, то можна побачити і самі Заліщики, і автомобільний міст, що веде до міста, і блискучі маківки Хрещатицького монастиря. Перші чернечі поселення з’явилися на території ще в XVII столітті. А в 1768 році тут був офіційно заснований Хрещатицький чоловічий монастир і зведена церква святого Іоанна Богослова. За радянських часів релігійний комплекс використовували як турбазу, але вже в 1991 році тут знову зазвучали молитви і чернечий спів.

Церква святого Іоанна Богослова в Хрещатицькому монастирі
Церква святого Іоанна Богослова в Хрещатицькому монастирі

Відстань до Хрещатицького монастиря – 47,5 км.

Акції
Від 2 ночей з харчуванням в «Вілла Ігнатьєва»
Східниця (Львівська область), Шевченка вулиця, 99
-25%
1560 грн
1170.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням і лікуванням у Сонячний
Поляна (Закарпатська область), Курортна вулиця, 3А
-25%
3400 грн
2700.0 грн
Показати всі
29 акцій

Садиба Оренштайна і Сторожинецький дендропарк

Обов’язково завітайте до садиби Оренштайна. Її було побудовано в кінці XIX століття багатою родиною Флондерів, але вельми скоро продано єврейському меценатові та землевласникові Оренштайну. Саме його стараннями тут в 1912 році був закладений розкішний Сторожинецький дендропарк, – найбільший парк в Чернівецькій області – що займає 17,5 гектарів.

Садиба Оренштайнів
Садиба Оренштайнів

У дендропарку ви знайдете дві освіжаючих водойми, ботанічний майданчик, куточок карпатської природи. А ще тут у відкритих вольєрах гуляють стрункі козулі, горді павичі, строкаті фазани, цесарки і дикі качки. Також на території парку з 1945 року функціонує навчальний заклад – лісовий котедж.

Один із ставків Сторожинецького дендропарку
Один із ставків Сторожинецького дендропарку

Відстань до садиби Оренштайнів – 24,7 км.

Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 4 ночей на базі «Лісова казка» під Києвом
Рокитне (Київська область), Піщане урочище
-20%
10000 грн
7999.0 грн
Показати всі
45 акцій

Скельний монастир в Галиці

Хочете ще більше пам’яток старовини? Тоді вирушайте до Галиці, де розташований скельний Свято-Миколаївський чоловічий монастир. Заснований близько ХІ-ХІІ століття, він спочатку називався Галицьким скитом, потім став Свято-Георгіївським і був перейменований на честь святого Миколая в 1820 році після того, як в ніч на день святого Миколая в небі над монастирем з’явився хрест із зірок.

На оглядовому майданчику скельного монастиря в Галиці: вид на Дністер
На оглядовому майданчику скельного монастиря в Галиці: вид на Дністер

Скельний комплекс складається з 20 висічених у твердій породі келій, до яких прибудовані зовнішні стіни. Монастир займає ряд східчастих терас з сходовими переходами і кам’яними арками, звідки відкривається неймовірний вид на Дністер.

Відстань до Галиці – 140 км.

«Український Памір» 

За містичними пейзажами і незвичайними світлинами на пам’ять вирушайте до гори Томнатик на півдні Чернівецької області. Саме на її вершині розкинула свої величезні куполи закинута радіолокаційна станція «Памір».

Радіолокаційна станція «Памір» на вершині Томнатика
Радіолокаційна станція «Памір» на вершині Томнатика

Незвичайна пам’ятка користується великою популярністю серед туристів. І не дарма – станція виглядає своєрідним пам’ятником футуризму, навіваючи асоціації з космічними пейзажами і історіями про прибульців. Підйом на Томнатик і знайомство з давно вже не працюючою станцією залишиться у ваших спогадах на все життя!

Відстань до РЛС «Памір» – 132 км.

Акції
Від 1 ночі з басейном в «Forest Camp»
Мигово (Чернівецька область), Довбуша вулиця, 15Б
-34%
5500 грн
3799.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням в готелі «Forest Camp»
Мигове (Чернівецька область), Довбуша вулиця, 15Б
-48%
7800 грн
3999.0 грн
Показати всі
62 акцій

Розваги в Чернівцях

Ботанічний сад

Чернівці – місто різнопланове, тут легко можна організувати не лише культурно-екскурсійну програму, а й розважальну. Запрошуємо додати у відпочинок найпопулярніші в Чернівцях розваги ??

Тюльпани в ботанічному саду
Тюльпани в ботанічному саду

У ботанічному саду налічується 755 видів листяних порід, 437 – хвойних, оранжерея може похвалитися 920 видами тропічних рослин. А в дендрарії росте 768 видів і 385 декоративних форм і сортів рослин: квітів, трав, кущів. Одних тільки тюльпанів тут 100 сортів! Якщо цифри вам ні про що ні говорять, просто повірте на слово – навесні і влітку тут справжній рай.

Музей народної архітектури та побуту

Насичуючи туристичний маршрут розвагами, не обійдіть увагою Чернівецький музей народної архітектури та побуту. Сюди можна прийти з дітьми, і зрештою будуть задоволені всі!

Автентичні млини
Автентичні млини

Скансенів в Україні досить багато: в Києві, Львові, Переяславі-Хмельницькому, Ужгороді, і старими будиночками з побілкою і плетеним з лози тином, здавалося б, нікого не здивуєш, але це помилка. В кожного музея архітектури і побуту є своя родзинка, історія, унікальність.

У Чернівецькому скансені на вас чекають цілих 9 гектарів автентичної краси. Вам не доведеться їхати далеко, щоб погуляти по Хотинщині, Західному Подністров’ю, Прикарпаттю, Гуцульщині і навіть Стародавній Буковині – та побачити, як жили наші далекі предки в різних куточках Західної України. А з красою їхнього духовного світу вас познайомить дивовижний музейний храм – Миколаївська церква 1810 року, в якій, до речі, зовсім недавно встановили нове панікадило.

Прогулюючись скансеном в Чернівцях, можете відвідати один з частих тут культурних заходів, наприклад, літературно-музичну вечірку або нічну театралізовану екскурсію з елементами містики. А можете стати гостем справжнього гуцульського весілля, зіграного з дотриманням споконвічних традицій. На свята і у вихідні в Музеї регулярно проводяться творчі проекти, майстер-класи, тематичні вікенди. Вишенькою на торті до вашої прогулянки скансеном стане ситний обід в місцевій корчмі або пікнік, який можна влаштувати біля млина.

Симпатичні будиночки в Музеї народної архітектури та побуту – справжня сільська ідилія
Симпатичні будиночки в Музеї народної архітектури та побуту – справжня сільська ідилія

Літній театр

Якщо у відпустці чи подорожі кортить отримати більше яскравих вражень і розбавити відпочинок живою музикою, а на вулиці – літо, то вирушайте до Літнього театру в Чернівцях. У теплу пору року він стає осередком культурного життя міста: тут проводяться гучні концерти топових українських виконавців, стендап-вечори, вистави, фестивалі просто неба та яскраві шоу зі спецефектами. Літній театр розрахований на 1800 глядачів. Подивитися афішу та купити квитки завжди можна на сайтах типу Карабас, Контрамарка тощо.

? Знаходиться Літній театр у парку ім. Т.Г. Шевченка, за адресою вулиця Садова, 1.

Літній театр в Чернівцях

Кінотеатр «StarMax» 

Перлина розважального світу Чернівців – кінотеатр «StarMax» – чекає на тих, хто цінує високу якість. 4 зали місткістю від 105 до 113 осіб, найбільші у Чернівцях екрани, об’ємний 3D-звук та гіперреалістичне 4K-зображення ?, власна попкорн-кухня ?, зручні крісла (а у VIP-зонах – ще й розкладаються, щоб можна було дивитися фільм лежачи) – коротше кажучи, справжній рай для кіноманів.

«StarMax» вважається одним із найкращих кінотеатрів у західній Україні, тому якщо ваш приїзд до Чернівців співпав із прем’єрою крутого блокбастера чи очікуваного вами фільму – не прогавте шанс насолодитися кінопоказом у максимально крутих умовах ?

? Адреса кінотеатру – вулиця Головна, 119б.

Кінотеатр «StarMax» в Чернівцях

Торговельний центр «Depot» 

Шопоголіки, увага! Місце, де розбігаються очі, а руки не знають, за що хапатися, – торговельний центр Depot. Сотні магазинів одягу, взуття, ювелірки, парфумерії, косметики, аксесуарів та домашнього текстилю, кінотеатр, ігрові апарати, дитячі розваги, кафе – тут ви знайдете все, що зробить ваше дозвілля яскравішим та захоплюючим. А приємні покупки стануть чудовим нагадуванням про веселий вікенд.

ТРЦ «Depot» знаходиться за адресою вулиця Головна, 265А.

Торговельний центр «Depot» в Чернівцях

Де зупинитися

Якщо Чернівці – тільки частина вашої екскурсійної програми, і ви хочете відпочити на свіжому повітрі ближче до природи, радимо зупинитися де-небудь біля гір. Вибирайте житло – готелі та апартаменти – ближче до Чернівців, щоб вам зручно було вивчати і місто, і область. Де можна зупинитись ?

«Provintsia» (Мигове, 57 км до Чернівців): 2 дні відпочинку для двох за 1889 2700 грн з усіма зручностями та відпочинком в альтанці з мангалом. 

«BRB Park Hotel» (Виженка, 80 км від Чернівців): затишний готель з широким спектром послуг, сауною, джакузі просто неба і басейном з підігрівом. Зі знижкою Покупону 2 доби проживання на двох зі сніданками та сауною коштуватимуть 2699 4550 грн. 

Де смачно поїсти в Чернівцях

Правильне завершення захоплюючої прогулянки – смачний обід чи вечеря у топовому закладі. У Чернівцях є круті ресторани, кафе, бари, паби, де можна поїсти смачно, ситно, у приємній атмосфері та при цьому недорого. Ловіть список найкращих закладів міста ?

  • «Буковинська Троя» – база відпочинку та ресторан у передмісті Чернівців. Заклад має два поверхи, в меню – європейська кухня та фірмові авторські страви: «Бігун пустелі», «Барракуда», «Карета для Попелюшки». У процесі виготовлення кулінарних шедеврів використовуються продукти власного виробництва.
  • «Панська Гуральня» – один із найколоритніших ресторанів Чернівців, оформлений у старовинному стилі. Фішка інтер’єру – гармонійне поєднання червоної цегли, добротного дерева, розкішних люстр та візерункової плитки. У такому атмосферному місці особливо приємно дегустувати страви буковинської кухні, смачні домашні наливки, ароматні настоянки та крафтове пиво.
  • «DiBocca» – заклад європейської та італійської кухні, де можна замовити гарячу піцу з хрусткою скоринкою, ситну пасту, апетитне різотто. Лаконічний стильний інтер’єр стане ідеальним тлом для ваших інстафото.
  • «Rita Steinberg» – приємна локація, де не тільки смачно, але й затишно, багато в чому завдяки великій кількості зелені, що прикрашає стіни та стелі. Відвідувачі хвалять перші страви, салати та десерти. З екзотичної їжі тут можна скуштувати страви близькосхідної, зокрема ізраїльської кухні: хумус, фалафель, фаршировану рибу.
  • Кав’ярня «Чашка» – невеликий гарний заклад із ноткою дорогої старовини. Заглянувши сюди, можна випадково перенестися в часі, кудись у 19 століття, епоху джентльменів та леді, для яких чаювання – це справжній ритуал.
  • «Гопачок» – якщо скучили за національною кухнею, вам сюди. Тут домінують українські кулінарні шедеври, але можна познайомитись і з румунськими, і з європейськими. Відгуки підказують, що сюди варто зайти не лише заради смачної та ситної їжі, а ще й заради доброзичливого персоналу, що створює особливий домашній настрій.

Як дістатися

До Чернівців, оскільки це великий обласний центр, досить просто дістатися практично з будь-якого міста України. З Києва, Львова, Одеси, Івано-Франківська без проблем можете доїхати до Чернівців на поїзді. Через Київ доведеться їхати тим, хто з Дніпра і Харкова – з цих двох міст прямий поїзд до Чернівців, на жаль, не йде.

Також ви завжди можете прийти на автовокзал свого міста і купити квитки на автобусний рейс. 

Читайте також:
? Де відпочити в Карпатах з дітьми
? Буковель – наймодніший курорт Карпат
? Модні тренди осінь-зима
? Новинки кіно, які варто побачити

А ви вже бували в Чернівцях або тільки плануєте? Діліться в коментарях враженнями від поїздки або планами і мріями, якщо тільки збираєтеся їхати!

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *