Що взяти з собою в аквапарк: чек-лист потрібних речей

Аквапарк – класна розвага в будь-яку пору року. Криті або під відкритим небом – водні атракціони однаково люблять і дорослі, і діти ??❤️. Захочете відпочити дешевше – беріть квиточки зі знижкою від Покупон до 50%, а поки BlogPokuponTeam розповість що потрібно, а що не варто брати з собою в аквапарк, щоб відпочинок пройшов максимально комфортно.

Купальний костюм

Незалежно від віку – дитина чи дорослий відвідувач – в аквапарк треба брати з собою спеціальний одяг (замовляйте та отримуйте кешбек до 15% ?):

  • Жінкам – купальник (від 459 ₴), неважливо суцільний чи роздільний, головне, з бюстом. Кататися на водних гірках практичніше і зручніше в бюстгальтері (топі) з бретелями і зав’язками, що надійно фіксується на тілі, нікуди не підстрибує і не з’їжджає. А ось фоткатися на пляжі можна вже і в монокіні з глибоким декольте ?
  • Дітям – ніяких голеньких тілець, мінімум в трусиках. Малюкам – підгузники-трусики для плавання. Для старших дівчаток – підліткові купальники з верхом, для хлопчиків і юнаків – плавки. До речі, лайфхак для батьків з маленькими дітками, які не вміють плавати, але дуже хочуть поплескати в басейні і попустувати на гірках в аквапарку, – купальник-поплавок дозволяє безпечно триматися на воді без нарукавників і окремого жилета.
  • Чоловікам – плавки, пляжні шорти (від 299 ₴).

Читайте також:
✔️ Як обрати жіночий купальник
✔️ Модні купальники 2021

Змінне взуття для басейну і пляжу

В аквапарк можна брати з собою будь-які гумові або латексні тапочки: сланці, в’єтнамки, крокси, шльопанці, закриті аквашузи (від 199 ₴) з антиковзаючою підошвою. Замовляйте чоловічі, жіночі шльопанці, в’єтнамки для дівчаток і хлопчиків з кешбеком до 15% від Покупона.

Захист від сонця: окуляри, крем, головні убори

Косметика до і після засмаги, сонцезахисні окуляри, панамки, кепки, косинки – можуть стати в нагоді, якщо будете відпочивати в аквапарку під відкритим небом, наприклад в «Одесі», «Затоці», «Коблево». Оновлюйте сонцезахисний крем кожні дві години або після купання, пийте багато рідини і ховайтеся періодично в тінь, аби не отримати тепловий удар. 

В аквапарку під відкритим небом треба мати з собою захист від сонця
В аквапарку під відкритим небом треба мати з собою захист від сонця

Читайте також:
✔️ Як правильно засмагати
✔️ Ліки від сонячного опіку
✔️ Правила засмаги у солярії

Рушник

В аквапарку вам обов’язково знадобиться мінімум один рушник для кожного: витиратися і зігріватися після водних процедур, застеляти шезлонг. А якщо плануєте відвідати ще й банний комплекс на території (як в «Терміналі» в Києві або «Пляжі» у Львові), то ще плюс один. 

Якщо потрібно брати рушників на всю сім’ю – 2 дорослих і діти, – то збереться чимала сумочка. Напередодні візиту можна уточнити в адміністрації, чи можна взяти рушники в оренду на місці, або підшукати більш компактні варіанти, типу швидковисихаючих з мікрофібри, яка супер швидко поглинає і випаровує вологу.

Засоби гігієни

Перш ніж зайти в зону водних розваг, відвідувачі аквапарку в обов’язковому порядку повинні прийняти душ. Візьміть з собою звичний косметичний засіб, яким користуєтеся в повсякденному житті: мило, гель для душу, інтимної гігієни, шампунь, мочалку. 

Якщо після будете мити голову, розрахуйте час так, щоб встигли її добре висушити (особливо, якщо час перебування в аквапарку лімітований). Фен є в роздягальнях, з собою брати не треба, хіба що ви плануєте візит в годину пік або в розпал літнього сезону, в період сильного напливу людей. Тоді можна прихопити з собою компактний фен особистого користування (від 195 грн з кешбеком від Pokupon), який не займе в сумці багато місця.

Під час критичних днів жінкам краще користуватися тампонами і вчасно міняти, щоб уникнути протікання.

Для відвідування лазні, сауни, хамама на території комплексу можна взяти банну шапочку і масажний ролик. Чи можна користуватися своїми віниками і аромамаслами краще уточнити в адміністрації.

Аксесуари для басейну

Батьки часто цікавляться питанням чи можна брати діткам з собою в аквапарк іграшки для пляжу і надувні аксесуари. Зазвичай правилами заборонено проносити з собою надувні круги, матраци тощо. А ось нарукавники і плавальні жилети можна і потрібно брати – в них набагато зручніше купатися, та й рятувальні аквапарківські потрібно здавати після кожного атракціону.

Гумові шапочки для басейну, окуляри для плавання і беруші потрібно брати, якщо вам так комфортніше перебувати у воді.

Іграшки для води

Для малюків можна взяти іграшки для ігор у воді: надувні качечки, відерця, лійочки, пирскавки, водні пістолети. Але не набирайте багато. Дитина навряд чи буде грати всіма, коли навколо стільки гірок ?, а ось загубити їх дуже легко.

Дітям в аквапарк можна взяти мінімум надувних іграшок
Дітям в аквапарк можна взяти мінімум надувних іграшок

Читайте також:
✔️ Гайд по Затоці
✔️ Що подивитися в Одесі за 2 дні
✔️ Пляжі Скадовська
✔️ Відпочинок в Залізному Порту
✔️ Чим зайнятися в Коблево

Перекус

За правилами проносити їжу в зону водних атракціонів заборонено. Якщо зголодніли, поїсти можна або в кафе-барі на території аквапарку, або в роздягальні. В останньому випадку можете взяти з собою перекус з дому, «заморити черв’ячка» і повернутися до розваг.

Заборона не поширюється на дитяче харчування. Маленькій дитині обов’язково потрібно взяти його особливу їжу – молочну суміш, розчинну кашку, дитяче пюре, напій. А погодувати малюка завжди можна за столиком в зоні фудкорту.

Перекус в аквапарку
Перекус в аквапарку

Фотокамера

В аквапарку завжди хочеться зробити масу класних фоток. Можете взяти свій фотоапарат, але постійно носити його з собою не варто. Зніміть фотосет і занесіть назад в роздягальню подалі від води. 

Чи такий це хороший варіант – вирішувати вам. Треба вміти фотографувати в умовах поганого освітлення (в критих комплексах), постійного руху і бризок води. Якщо у вас немає аквабоксу або чохла для зйомок у воді – краще не ризикувати. Довірте фотосесію професійним фотографам, які пропонують послуги на місці. Більш того, на деяких гірках встановлюють окремі камери, які дозволяють «спіймати» вас в емоціях з недоступного ракурсу.

Тютюнові аксесуари

Якщо ви багато курите, дізнайтеся, чи обладнані на території аквапарку спеціальні зони для куріння. Тоді цигарки, айкос чи вейп можна взяти з собою.

Персональні ліки

Зазвичай на території аквапарку працює медпункт, куди можна і треба звернутися у разі виникнення екстрених нещасних випадків. Персонал забезпечений засобами тільки першої необхідності, тому якщо ви регулярно приймаєте конкретні ліки (сердечники, діабетики, астматики тощо), їх краще взяти з собою.

Залиште все цінне поза аквапарком

Не забувайте про те, що аквапарк – громадське місце, тому не варто брати з собою цінні речі, або їх доведеться залишити в шафці (рідше в камері схову). В будь-якому випадку адміністрація не несе відповідальність за їх збереження і цілісність, тим паче якщо залишите їх де-небудь без нагляду. 

Активним відвідувачам, які планують оббігти всі атракціони, рекомендуємо все ж залишити вдома техніку, великі суми готівки, шпильки, ювелірні прикраси (їх легко загубити в сильному потоці води) та інші предмети, без яких на відпочинку можна обійтися.

Захистити техніку від води допоможуть спеціальні водонепроникні чохли

Що ще почитати:
✔️ Топ аквапарків України
✔️ Куди поїхати на море з дитиною
✔️ Курорти Чорного і Азовського морів в Україні
✔️ Сплави по Україні
✔️ Де в Україні покататися на вейку і кайті


Ось, мабуть, і все, що знадобиться в аквапарку, якщо інше не продиктовано внутрішніми правилами водного комплексу. І якщо у вас є що додати – пишіть в коментарях ?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *