Відпочинок біля води у Харкові: пляжі, басейни й аква-зони

Відпочинок біля водойм – відмінна можливість втекти від бетонних тротуарів і вихлопів автомобілів, поніжитися під сонечком на піщаному пляжі і насолодитися свіжістю озерного вітерця. Можна влаштувати затишні посиденьки на природі – посмажити шашлики, овочі на грилі. А якщо скучили за більш комфортним відпочинком – ласкаво просимо до відкритого басейну, фірмових коктейлів і вишуканих літніх терас. У Харкові є все! BlogPokuponTeam зібрала найдостойніші варіанти релаксу біля води, а ще підготувала круті знижки до 35% на заміський відпочинок. 

Читайте в нашому огляді: 

Відкриті басейни і аква-зони Харкова

Сучасні пляжні комплекси просто створені для комфортного відпочинку. На вас чекають блакитні басейни з чистою водою і гідромасажем, зручні м’які лежаки, бар з коктейлями і привітний персонал. Які ж заклади з аква-зонами шанують харків’яни і гості міста? 

 «Хвиля» 

У фітнес-центрі «Хвиля» ви знайдете все для комфортного відпочинку біля води: 

  • Великий басейн розміром 25 х 19 м. Вода тепла, 27-28°C, і чиста завдяки цілодобовій системі дезінфекції та фільтрації. 
  • Дитячий басейн. 
  • Водні гірки. 
  • Гідромасаж (джакузі).
  • Обладнаний літній майданчик для засмаги. 
«Хвиля»

Ціна: 279 грн, а зі знижкою 55% від Покупона відпочити і розважитися в аквазоні в Сб і Нд з 15:00 до 21:00 обійдеться в 160 грн. Адреса: вул. Астрономічна, 7А 

Ресторан «Osteria Pinocchio» 

В першу чергу «Osteria Pinocchio» – це ресторан традиційної італійської кухні, але піднявшись на другий поверх, ви побачите літній майданчик з відкритим басейном. Біля басейну є диванчики, шезлонги і бар. Чимало відгуків, що в ресторані обстановка добра, затишна – ідеальне місце для сімейних посиденьок з дітьми. 

Ресторан «Osteria Pinocchio»

Ціни: відпочинок біля басейну в будні для дорослих – 150 грн, дітям до 12 років – 100 грн, у вихідні – 200 і 150 грн. Середній чек по меню: 400 грн, а дешевше – зі знижкою 50% від Покупона на все меню кухні та бару. Адреса: вул. Клочківська, 28. 

Заміська садиба «Наша Дача»  

Біля Бєлгородського шосе розташувалася заміська садиба «Наша Дача» – це прекрасний варіант для сімейного відпочинку. Обстановка в садибі затишна, домашня і чарує дачний колорит, – насправді здається, що міські турботи десь далеко-далеко.

Заміська садиба «Наша Дача»

На садибі є ресторан, баня, літній майданчик і спа, а також басейн, біля якого шезлонги і гамаки під парасольками. А кухня садиби істинно виправдовує дачну автентичність – печеться хліб, маринується перець, збивається крем для тортів, на мангалі смажиться м’ясо і щоліта вариться варення. На дачі люблять відзначати весілля, дитячі свята та дні народження в колі сім’ї та друзів. 

Заміська садиба «Наша Дача»
Заміська садиба «Наша Дача»

Ціни. Вартість басейну для дорослих – 350 грн, для дітей до 12 років – 175 грн. Дітям до 5 років – вхід вільний. Адреса: вул. Батумська, 4А. 

Готель «Superior Golf & SPA Resort» 

Готель «Superior Golf & SPA Resort»

«Superior Golf & Spa Resort» –  це найбільш респектабельний і благородний простір для курортного відпочинку в Харкові. І неспроста, адже це перший і єдиний гольф-курорт в Україні. Інфраструктура першокласна: готель 5 зірок, спа, ресторани, величезне зелене поле для гольфу, дитячий майданчик і тенісні корти, – всього не перелічити. Розташувався курорт біля листяного лісу і озера з прекрасними білими лебедями. 

Готель «Superior Golf & SPA Resort»

Ціни. Відвідування аквазони: цілий день в будні – 700 грн, а у вихідні – 800 грн. Адреса: пр. Академіка Курчатова, 1А 

Готельно-ресторанний комплекс «Традиція» 

«Традиція»

У комплексі «Традиція відкрита літня зона, її основна перевага – це великий і глибокий басейн під відкритим небом. Басейн оточений просторим літнім майданчиком, він обладнаний лежаками і парасольками, також є острівці для затишних посиденьок компанією до 20-ти чоловік. 

Ціни. Стандартне розміщення біля басейну: у будні – від 250 грн, а в п’ятницю і в вихідні – від 300 грн. VIP розміщення на окремому острівці біля басейну для компанії до 10-ти осіб – від 3000 грн. Ціни меню ресторану: шашлик – 110 грн за 100 г, салат Цезар – 210 грн, фреш – від 50 грн. Адреса: с. Подвіркі, вул. Свердлова, 42а. 

Готельно-ресторанний комплекс «Будиночок Лісника» 

«Будиночок Лісника»

«Будиночок лісника» оточений густим лісом, це прекрасна обстановка для затишного відпочинку, відстороненого від метушливого міста. На території є 25-метровий басейн, готель і ресторан. Гості кажуть, що кухня ресторану дуже смачна, та й до того ж без захмарних цін. 

Ціни. Вартість відпочинку біля басейну: будні – 250 грн, вихідні та свята – 350 грн. Дітям до 7 років – безкоштовний вхід. Для гостей готелю діють знижки на відпочинок біля басейну: будні 50%, а у вихідні 30%. Ціни меню ресторану: наприклад, салат «Цезар» з куркою – 129 грн, сік апельсиновий – 80 грн, а пиво світле – 55 грн. Адреса: Білгородське шосе, 3А. 

Екоклуб «Patio» 

Екоклуб «Patio»

Эко-клуб «Patio» розташувався посеред Лісопарку. Комплекс досить непогано впорядкований: чудова літня площадка з найчистішим басейном, шезлонги, прохолодні напої і кальяни. Тут можна не тільки розслабитися під сонечком з коктейлем, але і орендувати велосипед або повправлятися в мотузковому парку. 

Екоклуб «Patio»

Ціни. Відпочинок біля басейну в будні – 200 грн, а у вихідні у вихідні і свята – 400 грн. Дітям до 6 років – вхід безкоштовний. Оренда маленької альтанки (10-12 осіб) – 1500 грн, а великий (20-100 осіб) – 4000 грн. Також можна взяти вугілля для мангала за 100 грн. Прокат велосипеда – 50 грн за годину. Адреса: вул. Батумська, 16. 

Готельно-ресторанний комплекс «Райський сад» 

«Райський сад»

Затишний простір, який знаходиться за межею міста, всюди мальовничі пейзажі. У комплексі «Райский Сад» часто проводять свята, весілля та дні народження – на території поміщається до 200 чоловік. Комплекс досить впорядкований: 3 басейни, парасольки, шезлонги, літня тераса, приватні альтанки і банкетний зал. 

«Райський сад»

Ціни. Вхід на територію басейну в будні – 200 грн, а у вихідні – 300 грн, дітям до 5 років безкоштовно. А номер в готелі обійдеться у 500 грн. Адреса: вул. Литвинівських, 8. 

Готель «Сафарі»  

Готель «Сафарі»

Комплекс «Сафарі» підкуповує своїм місцем розташування: не часто знайдеш шматочок умиротвореної природи в самому центрі міста. Берег річки, поруч – ліс, а це неповторний лісовий аромат і свіжість річкового вітру. Гості можуть поніжитися під сонячними променями на шезлонгу, поплавати в 25-метровому басейні. Любителям активного відпочинку сподобається зона для гри в бадмінтон, настільний теніс та міні-футбол. Також в комплексі є окремий дитячий басейн, альтанки та майданчики для барбекю з мангалом.  

Готель «Сафарі»

Ціни: Вартість відпочинку біля басейну: будні – 200 грн, вихідні – 250 грн. Оренда альтанки біля річки на 10 осіб – 500 грн. Адреса: Гидропарковая вулиця, 23А.

Пляжний комплекс «Arkada Disco Pool» 

«Arkada Disco Pool»

В Олексіївському лугопарку знаходиться пляжний комплекс «Аркада», – там добре відпочивати як з сім’єю і дітьми, так і компанією друзів. Зауважимо, що в «Arkada Disco Pool» найбільший басейн у всьому Харкові. 

«Arkada Disco Pool»

Благоустрій клуб-готелю вище всяких похвал: 5 басейнів, 2 ресторани, 2 лазні, 5 дерев’яних будиночків, готель з 12 номерами, 2 літні майданчики, і навіть стрип-бар. Розважальна програма змусить вас знатно повеселитися – запальні шоу, традиційні та тематичні вечірки біля басейну і найкращі діджеї. Також можна орендувати альтанку біля басейну. Багатьом гостям припали до душі меню кухні комплексу, коктейлі і кальяни. 

Ціни. Вхід в басейн в будні і вихідні: 300 і 400 грн відповідно. Дітям до 3 років – вхід безкоштовний. З меню: піца «Маргарита» – 120 грн, салат Цезар – 165 грн. Адреса: пров. Буковий, 27. 

Нічний клуб «Arizona Beach club» 

«Arizona Beach club» по праву можна назвати найкращим простором для літніх вечірок під відкритим небом. Антураж клубу вражає – велика простора територія, що потопає в зелені, а поруч водойму і пляж, також 5 барів, один з яких прямо в басейні. 

«Arizona Beach club»

Розваг безліч, всіх не перелічити, – навіть в приставку можна зіграти. Відмітна риса клубу, це жива музика на вечірках, та й взагалі, часті концерти популярних виконавців. 

«Arizona Beach club»

Ціни. Відвідування басейну в будні – 300 грн, а у вихідні – 400 грн. Для дітей до семи років вхід вільний. Адреса: пров. Буковий, 10. 

Читайте також: Що взяти з собою в басейн

Топ-5 пляжів Харкова і поруч

У список найкращих природних зон для безпечного пляжного відпочинку в Харкові ми відібрали п’ять: Журавлівський і Жовтневий Гідропарк, Олексіївський і Основ’янський Лугопарк, а також Безлюдівське водосховище. Всі ці пляжі та водойми обладнані медпунктами, на території чергують рятувальники. А ось в яких місцях купатися не можна – вони небезпечні: пляжі на річці Ляхівці і Есхар, на Печенізькому водосховищі і біля Чугуївського молокозаводу.

Журавлівский Гідропарк

Адреса: вул. Героїв Праці, 2-а.

Журавлівський гідропарк знаходиться на березі річки Харків. Річка Харків — це улюблене місце для пляжного відпочинку в харків’ян. Все тому, що гідропарк наповнений густою зеленою рослинністю й знаходиться в межах міста, а це зручна транспортна розв’язка.

Журавлівский Гідропарк

На території гідропарку є вільні й платні пляжі. Великою популярністю у харків’ян і гостей міста користується платний пляж — «Акважур» при ресторані «Мельница». Знаходиться він прямо біля річки, поблизу соснового лісу. Платний пляж облаштований в повній мірі: шезлонги, парасольки, навіси, туалети, душові кабінки — все це входить у вартість входу, також є камери схову. Та розваг на платному пляжі чимало: гірки, батути, настільний теніс та баскетбольні майданчики, а також є прокат човнів і гідроциклів. Ще важлива особливість — є вільний Wi-Fi.

На пляжі «Акважур» безліч кав’ярень, лавок з фаст-фудом і чимало місць, де можна взяти пиво, прохолодний напій та інші принади пляжної естетики. А прямо через річку розташована одна цікава розвага — мотузковий парк «Корсар», де можна пройтися по захоплюючим мотузковим конструкцій, починаючи з трюму корабля й закінчуючи крижаний безоднею на висоті 12-15 метрів.

Акважур
Пляж «Акважур»

Безкоштовний пляж не облаштований. Оренди шезлонгів і парасольок — немає, навісів там мало, та й простір для плавання мізерний, близько до берега знаходяться буйки. У дні похмурі або в будні, коли мало відпочиваючих — можна залишитися голодним, і все тому, що кафешки й лавочки з їжею в такі дні просто закриті. Досить вагомий недолік безкоштовного пляжу — це недоглянутість й сміття, за пляжем погано стежать, недостатньо прибирають.

Олексіївський лугопарк

Адреса: пров. Буковий.

На пляж Олексіївського лугопарку — вхід вільний. Інфраструктура пляжу добре розвинена на відміну від безкоштовного пляжу Журавлівки: можна орендувати лежаки, парасольки, і навіть катамаран.

Олексіївський лугопарк

На пляжній зоні розташовані затишні альтанки, там можна влаштуватися чималою компанією та влаштувати пікнік, приготувати шашлики. У пішій доступності від пляжу можна знайти бари та лавки з вуличною їжею. Але у пляжу є особливість — брудна вода, та й небезпечних зон для плавання там надміру. Тому в більшості своїй пляж призначений не для купання, а для того, щоб загоряти, відпочивати біля берега.

Олексіївський лугопарк

В межах Олексіївського лугопарку знайдуться й більш респектабельні місця для тих, хто любить відпочивати в упорядкованому середовищі, де є і курортний антураж, і гідне обслуговування. Серед таких місць, де можна відпочити біля басейну й погуляти на вечірці, можна виокремити шанований багатьма «Arkada Disco Pool» та «Arizona Beach club».

Водні розваги

А тим, хто любить екстрим, можна покататися на вейкборді, наприклад, у вейк-парку «Red Monkey» – зі знижкою Покупона до 60% від 30 хвилин катання обійдеться від 659 грн замість 1500 грн.

Пляжі на Безлюдівці

Адреса: вул. Полунична, 187.

Пляжі на Безлюдівці
Пляж Олександра

Безлюдівське водосховище знаходиться за межею міста, приблизно у 40 хвилинах їзди від Харкова. Харків’яни люблять це місце: пісок там білий, плавний вхід до води, зайшовши глибше, можна попірнати, а вода — найчистіша. Пляжі розташовані на трьох озерах — Подборовское, Нагорьевское й Коваленки, є платні й безкоштовні зони:

Пляжі на Безлюдівці
Пляж «Nebo»

Платні пляжі добре облаштовані: є навіси, можна орендувати лежаки, човни, катамарани й навіть альтанки. Для дітей є спеціальні зони, ігрові майданчики, водні гірки та аніматори, а для дорослих — бари й клуби. На пляжах голодувати не доведеться — є безліч точок, де можна випити й перекусити. На безкоштовних пляжах інфраструктура не розвинена, проте це сподобається тим, хто хоче відпочити від галасливої цивілізації. Також багатьох приваблює відпочинок в сосновому лісі поблизу озера.

 Пляж «Пісочниця»
Пляж «Пісочниця»

На Безлюдівка слід їхати і любителям позасмагати голяка, на місцевий нудистський пляж. Щоб до нього потрапити, потрібно пройти озеро з правого боку, повз шлагбаума і піщанки, далі здадуться бетонні блоки – орієнтуйтеся на Лиманський провулок. 

Основ’янський лугопарк

Адреса: вул. Достоєвського, 1-б.

Основ'янський лугопарк

Основ’янський лугопарк перебуває поблизу до однойменної залізничної станції. У лугопарк приїжджають, щоб відпочити від міського шуму й суєти. Вхід на озеро безкоштовний. У минулому, в радянські часи, там проводилися змагання з плавання, — на місцевості можна зустріти залишки занедбаних глядацьких трибун. Основ’янський лугопарк не забудований, там менше цивілізації, але більше первозданної природи — відкриваються чудові краєвиди.

Основ'янський лугопарк

Лугопарк — це прекрасний варіант для затишного пікніка, можна розвести багаття, і підсмажити над ароматним димком щось смачненьке. Але є один недолік, вода в озері брудна, каламутна. Варто також пам’ятати, що недотримання екологічних вимог загрожує штрафами. Що стосується благоустрою зони, там можна орендувати тапчан, матрац, альтанку біля озера, є також обладнані туалети. В межах лугопарка можна знайти кілька кафешок. Перед пляжем є безкоштовна парковка.

Пляж Удянського гідропарку

Адреса: пров. Керченський, 7.

Пляж Удянського гідропарку

Удянський гідропарк розташований на берегах річки Уди та славиться своєю чистотою, буйною зеленою рослинністю й усамітненими куточками. Вхід у гідропарк вільний. На пляжах парку можна орендувати альтанку та мангал. Шанувальники водних прогулянок можуть взяти напрокат човен або катамаран.

Пляж Удянського гідропарку

Багато хто приїжджає на озеро, щоб порибалити — там водяться карасі, щуки й окуні. Що стосується інфраструктури: туалети та автостоянка присутні, також є майданчик для дітей та місця для гри в футбол та баскетбол.

Відпочинок біля води за містом 

База «Seno Val» 

Пристрасним любителям відпочинку на природі варто трохи від’їхати від Харкова. База «Seno Val» розташована в 36 км від міста, на березі Сіверського Донця: проживання в будиночках-зрубах з санвузлом і міні-кухнею, від 840 (1200) грн за 1 день відпочинку для чотирьох. Харчування також можна замовляти по меню. На доглянутій території є дитячий басейн, волейбольний майданчик, настільний теніс і футбол. Працює сервіс оренди байдарок і квадроциклів. 

База відпочинку «Seno Val»
База відпочинку «Seno Val» 
База відпочинку «Seno Val»
Альтанка

Адреса: Зміївський район, Харківська область. Як доїхати: з автостанції на Кінному ринку автобусом «Харків-Слобожанське» до повороту на с. Задонецьке. Звідти пішки кілька кілометрів по звивистій дорозі або зловити попутку. Координати GPS: 49.592589, 36.345520

База відпочинку «Дружба» 

База відпочинку «Дружба» – комплекс з дерев’яних будиночків в лісі, поряд з селищем Старий Салтів, на березі річки Сіверський Донець (45 км від Харкова). Проживання в будиночках економ-класу вийде ще бюджетніше зі знижкою до 35% від Покупона. На території бази є літня кухня, холодна і гаряча вода, платна стоянка, з розваг – настільний теніс, більярд. 

База відпочинку «Дружба»
База відпочинку «Дружба» 
База відпочинку «Дружба», Старий Салтів
База відпочинку «Дружба», Старий Салтів 

Адреса: Старий Салтів (Харківська область), Лужанський шлях, 6. Координати GPS: 50.101994, 36.795220

У Харкові можна прекрасно провести літню відпустку, канікули або просто вихідні. Є пляжі з розвиненою інфраструктурою, а є місця незабудовані, без розваг, – вони сподобаються тим, хто кайфує від повного єднання з природою. Вибираючи місце під сонцем біля водойми, будьте пильні, купайтеся лише в дозволених місцях і там, де чергують рятувальники. 

Читайте також: 

Де в Харкові посмажити шашлики 

Куди поїхати на вихідні з Харкова 

А куди ви найчастіше ходите поплавати і позасмагати? Діліться секретами про найкращі місця для літнього відпочинку в Харкові :)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *