Куди сходити і чим зайнятися в Коблеві: найкращі місця для ненудного відпочинку

Коблеве — невелике селище на березі Чорного моря між Одесою та Миколаєвом, найбільша рекреаційна зона Миколаївської області, перлина Чорноморського узбережжя. Завдяки зусиллям українських та молдавських підприємців, останні 50 років курорт активно розвивався. 

Зазвичай Коблеве приваблює туристів золотими пісками та чистою водою морського узбережжя, але цього року у зв’язку з війною пляжі доведеться замінити іншими розвагами, а плавати та засмагати – біля басейну. BlogPokuponTeam довідалася докладніше, чим зайнятися, куди сходити і що подивитися у Коблеві, щоб відпочинок запам’ятався як дорослим, так і дітям. 

Акції
Від 3 ночей влітку на базі «Міраж» під Одесою
Коблево (Миколаївська область), Курортний проспект, 50А
-24%
2580 грн
2059.0 грн
Від 3 ночей на базі відпочинку «Міраж» під Одесою
Коблево (Миколаївська область), Курортний проспект, 50А
-20%
1800 грн
1439.0 грн
Показати всі
2 акцій

Читайте:

Відпочинок у готелях Коблева

У морі цього року не скупатися, але у Коблеві є готелі, де можна відпочити не гірше, ніж на пляжі: з купанням у чистому блакитному басейні та релаксом на шезлонгу під спекотним південним сонечком. Бронюйте номери та плануйте свою ідеальну літню відпустку ??

Котеджний комплекс «Sunrise»: 4 доби відпочинку для двох чи трьох у номері люкс за 5100 6800 грн – з релаксом у відкритому басейні з дитячою зоною (6 х 12 м), користуванням зоною барбекю з мангалами.

«Del Mar»: 2 дні проживання для двох за 1199 1500 грн – з плаванням у басейні, користуванням спільною кухнею та зоною барбекю.

Акції
Від 3 ночей влітку на базі «Міраж» під Одесою
Коблево (Миколаївська область), Курортний проспект, 50А
-24%
2580 грн
2059.0 грн
Від 3 ночей на базі відпочинку «Міраж» під Одесою
Коблево (Миколаївська область), Курортний проспект, 50А
-20%
1800 грн
1439.0 грн
Показати всі
6 акцій

Куди піти у Коблеві

Піти в аквапарк

Коли море недоступне, в спеку рятує аквапарк ?? «Орбіта» в Коблеві – ідеальне місце для тих, хто хоче освіжитися, позасмагати та отримати порцію адреналіну, скатившись із крутих гірок у прохолодну воду.

аквапарк орбіта коблево

В аквапарку є безліч водних атракціонів на будь-який смак: від найпростіших до екстремальних з високим рівнем складності (на них веселіше!). Окремо є дитяче містечко та локація для дітей від 3 до 10 років, тож сюди можна прийти цілою родиною, і ніхто не занудьгує. Особливо якщо скористатися знижкою від Покупону, що дозволяє заощадити 50% ?

аквапарк у коблеві

Де знаходиться: Коблеве, Курортний проспект, 7.

Відвідати винзавод «Коблево»

Ще в 1790-х роках англієць Томас Кобле (герой взяття Очакова, військовий, на честь якого було названо село Коблеве) почав культивувати на землях селища виноград і помідори. А майже 200 років по тому був побудований найвідоміший український винзавод — ПАТ «Коблево». Завод володіє виноградниками площею близько 2,5 тисяч гектарів.

Винзавод «Коблево»

Поїхати на екскурсію? — Легко. Винзавод проводить ознайомлювальні тури як всередині будівлі, так і по виноградниках. На екскурсії детально розповідають історію створення заводу, про його потужності, технології виробництва вин і тонкощі професії сомельє.

Екскурсія на винзавод «Коблево»

Найочікуваніша частина екскурсії, звичайно ж, дегустація вина і бренді. Також вам запропонують відвідати галерею заводу, в якій зібрані найкращі картини художників Причорномор’я.

Де знаходиться: Виноградне, вулиця Виноградна, 2А.

Сходити у дельфінарій

Дельфінарій «Немо» запрошує дорослих і дітей на денні та вечірні шоу-виступи морських мешканців: дельфіни, морські котики і леви станцюють, заспівають, намалюють картину і виконають неймовірні трюки для глядачів. Хочете познайомитися з морськими артистами ближче? Можете поплавати з дельфінами, зробити з ними фото під водою і на березі.

Дельфінарій «Немо» у Коблево

Після шоу не поспішайте залишати дельфінарій — загляніть в океанаріум на території комплексу. Розігрався апетит? Тоді вам в піцерію, яка притягує гостей дельфінарію своїми неймовірними ароматами.

Де знаходиться: Коблеве, вулиця Морська, 163.

Відпочити у Родео Парку

Комплекс розваг «Родео Парк» — унікальне місце для веселого дозвілля всієї сім’ї.

Комплекс розваг «Родео Парк»

Парк оформлений в стилі Дикого Заходу і пропонує тематичні розваги для дорослих та дітей: приборкання механічного бика і коня, батути, веселі атракціони, міні-гольф в «Індійському селі», катання на квадроциклі, стрільба в тирі з арбалета, лука, пневматики, страйкбольної або пейнтбольний гвинтівки, дротиками.

Комплекс розваг «Родео Парк» у Коблево

Найспритніші гості комплексу зможуть випробувати свою удачу на «Призових сходах», подолавши яку можна виграти призи та сувеніри від «Родео Парк». У жаркий день гріх не скупатися в прохолодному басейні комплексу і пограти на волейбольному майданчику. Зголоднівши, відвідайте місцевий ресторанчик.

Відпочинок у комплексі розваг «Родео Парк»

Після активного дня в «Родео Парк» гості орендують номери і будиночки для відпочинку, паряться в лазні. На території комплексу є автостоянка. 

Де знаходиться: Коблеве, вулиця Морська, 148.

Сходити до Луна-Парку

Куди ще піти в Коблеві з дитиною або друзями? Звичайно ж у Луна-парк. Ввечері туристи, як метелики тягнуться з усіх куточків Коблева до яскравих вогників десятків атракціонів для дорослих та дітей. Центрифуга, машинки, автогонки, кімната страху, каруселі, водні скутери, тир, ігрові автомати та інші розваги веселять приїжджих гостей сонячними літніми днями та теплими вечорами.

Де знаходиться: Коблеве, проспект Курортний, 34-42.

Устрична ферма

«Устриці Скіфії» — перша устрична ферма в Україні. Завдяки місцевій екосистемі, устриці ростуть в виключно чистому середовищі проживання, що безумовно впливає на виражений унікальний смак молюсків.

Устрична ферма у Коблево

Устрична ферма регулярно проводить екскурсії з дегустацією, але ви можете приїхати сюди просто так — поласувати морським делікатесом з чудовим видом на Тилігульський лиман. Вартість однієї устриці – 30-40 грн, також можна замовити пакетну дегустацію, в яку входить екскурсія фермою, 3 або 6 устриць і келих сухого білого вина. Вартість пакету – 330 грн за маленький (3 устриці) та 540 грн за великий (6 устриць). 

Устрична ферма

Де знаходиться: Червоноукраїнка, вулиця Тилігульська.

Акції
Від 1 ночі зі сніданками у «Optima Одеса 4*»
Одеса, Пантелеймонівська вулиця, 25
-15%
1104 грн
935.0 грн
Від 2 ночей відпочинку в готелі «Ажур» в Одесі
Одеса, Довга вулиця, 33/3
-25%
1300 грн
975.0 грн
Показати всі
18 акцій

Що подивитися у Коблеві та неподалік від курорту

Коблеве не має в своєму культурному арсеналі важливих історичних пам’яток, музеїв, театрів та архітектурних шедеврів, але, завдяки природній спадщині, славиться своїми мальовничими морськими краєвидами, різноманітністю флори і фауни, археологічними знахідками.

Скульптура слона

Стародавня скульптура слона

У липні 2009 року на одному з пляжів в Молдавській частині курорту, дві маленькі дівчинки виявили дивний камінь, що стирчав з піску під час відливу. Почавши розкопки, дівчатка привернули увагу близько сотні туристів, які поспішили їм на допомогу.

Виявилося, що в піску перебувала старовинна скульптура слона, що датується XVI-XVII століттям. Час неабияк попсував статую: у слона був відсутній хобот, але відмінно проглядалися химерні візерунки і накидка на спині тварини. Є припущення, що скульптура перевозилася одним з кораблів, який зазнав краху біля берегів сучасного Коблева. Побачити пам’ятку можна на пляжі, навпроти ресторану «Глечик».

Де знаходиться:

Тилігульський лиман

Тилігульський лиман — найчистіший (прозорість води — до 7 м) та глибокий лиман регіону, відокремлений від Чорного моря пересипом. Його довжина становить 80 км.

Лиман відомий своїми лікувальними властивостями і сірководневою гряззю, яку застосовують для лікування різних хвороб кісткової і м’язової системи. Дивно, але поблизу немає жодного грязелікувального пансіонату, хоча органи влади вже не один рік планують його будівництво. Місцеві жителі та туристи приїжджають сюди лікуватися «дикуном», зупиняючись на нічліг в наметових містечках.

Тилігульський лиман

Через сильні вітри води лиману відмінно підходять для кайт-серфінгу, тому тут регулярно проводились тренування і міжнародні змагання з цього екстремального виду спорту.

Тилігульський лиман у Миколаївській області

Де знаходиться:

Регіональний ландшафтний парк Тилігульський

Тилігульський ландшафтний парк, до складу якого також входить орнітологічний заказник, — заповідний об’єкт площею близько 8200 га. Тут охороняються унікальні види представників флори і фауни, частина яких занесена в Червону книгу України, проводяться наукові дослідження і туристична діяльність з популяризацією поширення екологічних знань (екотуризм).

Регіональний ландшафтний парк Тилігульський

У парку відмінно збереглася природна рослинність цього краю: трав’янисті болота, водні співтовариства, земляні та кам’янисті степи, засолені луги, солончаки і солонці, деревно-чагарникові зарості та багато іншого.

Регіональний ландшафтний парк Тилігульський у Миколаївській області

Тилігульський парк — місце масового гніздування перелітних птахів під час міграції. Тут можна зустріти 270 видів пернатих, серед яких незвичайні та рідкісні види – це рожевий пелікан, малий баклан, жовта чапля, чорний лелека, колпиця.

Тилігульський парк

Де знаходиться:

Акції
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
3600 грн
2519.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Показати всі
86 акцій

Миколаївський зоопарк

Миколаївський зоопарк вважається кращим зоопарком України по догляду та утриманню тварин, і одним з кращих звіринців в Європі по тваринному підбору. Колекція зоопарку налічує близько 4500 особин, що належать до 450 видів. Більше 50 видів тварин України представлені тільки в Миколаївському зоопарку. Миколаївський звіринець був прийнятий до Європейської асоціації зоопарків в 1993 році, ставши першим зоопарком України, який заслуживи членство в асоціації EAZA.

Миколаївський зоопарк

Де знаходиться: Миколаїв, площа Миколи Леонтовича, 1.

Заповідник «Ольвія»

Заповідник «Ольвія» — історико-культурна спадщина України періоду античності. Місто Ольвія було одним з чотирьох найбільших держав північного Причорномор’я і торговим центром, в якому займалися виноробством та риболовлею. Заснована в першій половині VI століття до нашої ери, Ольвія існувала майже 1000 років.

Заповідник «Ольвія»

У 1924 році були знайдені руїни стародавнього міста і заснований археологічний заповідник, який на даний момент належить Інституту археології НАН України. Розкопки на території заповідника ведуться і до тепер, проходять роботи по реставрації та консервації знахідок.

Археологічний заповідник «Ольвія»

Де знаходиться: Парутине, Миколаївська область.

Сосновий бір

В українській зоні Коблева знаходиться сосновий бір і, звичайно ж, безліч баз відпочинку, які пропонують свої послуги на території лісового масиву. Ви можете відпочити тут дикуном з наметами, а можете зупинитися в комфортабельних номерах або будиночках. Приїхати сюди однозначно варто, адже не так часто морський курорт може похвалитися чистим лікувальним повітрям хвойних лісів неподалік.

Сосновий бір

Де знаходиться:

Сосновий бір біля Коблево

Розглядаючи екскурсійні маршрути з Коблева, обов’язково влаштуйте виїзд до яскравої Одеси.

Акції
Від 1 ночі зі сніданками у «Optima Одеса 4*»
Одеса, Пантелеймонівська вулиця, 25
-15%
1104 грн
935.0 грн
Від 2 ночей в «Asiya Hotel» біля моря в Одесі
Одеса, Семена Яхненка вулиця, 10А
-25%
2000 грн
1499.0 грн
Показати всі
4 акцій

Читайте також:
? Що подивитись в Одесі за 2 дні
? Де смачно поїсти в Одесі
? Куди сходити в Одесі з дитиною
? Куди поїхати на вихідні з Одеси
? Де посмажити шашлики в Одесі

Як дістатися

Через відсутність залізничного сполучення в Коблеве можна потрапити тільки дорожнім транспортом (на автобусі, маршрутці або таксі). Селище знаходиться в Миколаївській області, але межує з Одеською, що дуже зручно, адже дістатися сюди можна з двох обласних центрів відразу, причому ближче буде саме з Одеси (55 км). З Миколаєва — 78 км.

Як доїхати з Одеси

З центрального автовокзалу Одеси можна доїхати у Коблеве на автобусі, маршрутки частіше їдуть від автостанції Привокзальна або Привоз. У пік сезону автобуси і маршрутні таксі відправляються кожні 30 хвилин з 6.00 і до 21.00. Час в дорозі — 1 година 30 хвилин.

Як дістатися з Миколаєва

З Миколаєва автобуси до Коблева відправляються від автовокзалу Центральний. Маршрутки до курортного селища курсують на Привокзальній площі залізничного вокзалу «Миколаїв-пасажирський» та від автостанції Приміська. Час в дорозі — 2 години.

З інших міст

Коблеве пов’язане прямими автобусними рейсами з багатьма обласними центрами України. У будь-який час сюди можна дістатися з автовокзалів Києва, Дніпра, Львова, Чернігова, Вінниці, Херсона, Умані та інших міст. У гарячий сезон вводяться додаткові рейси з інших міст країни та найближчого зарубіжжя.

Читайте також:
? Куди поїхати на море в Україні
? Відпочинок в Карпатах влітку
? Де відпочити в Карпатах з дітьми
? Розваги курорту Буковель
? Цікаві пам’ятки Західної України
? Лавандові поля України

Коблеве – чудовий та недорогий курорт для літнього відпочинку з дитиною. Діліться у коментарях своїми враженнями від готелів з басейнами, в яких вам пощастило відпочити ?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *