Відпочинок в Карпатах восени: 9 ідей куди поїхати в гори в Україні

Хочете провести осінню відпустку в Карпатах? Тільки уявіть: яскраві фарби природи, красива архітектура, автентичний гуцульський колорит, активні розваги на свіжому повітрі – просто казка! Нам залишається тільки доповнити вашу мрію добіркою найкрасивіших і найцікавіших місць в Карпатах, куди варто поїхати у вересні, жовтні або листопаді. Бронюйте відпочинок в Карпатах та Закарпатті – зі знижками Покупону до 60% він буде не тільки приємним, а й по приємній ціні.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками в «Перлина Карпат»
Славське (Львівська область), Івана Франка вулиця, 43Б
-37%
3610 грн
2680.0 грн
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Показати всі
77 акцій

Буковель

Популярний і найбільший гірськолижний курорт Карпат в селі Поляниця Івано-Франківської області. Перше, що хочеться відзначити, – це розвинена інфраструктура комплексу і широкий спектр розваг.

Природа у Карпатах

Чим зайнятись

Якщо ви любите багато ходити – займіть свій час пішою прогулянкою. Очистити легені свіжим хвойним повітрям, поповнити стрічку Інстаграму барвистими світлинами, «дати їжу» зоровим рецепторам і нагуляти гарний апетит.

У самому Буковелі працює підйомник, звідки відкривається шикарний панорамний вид, а якщо трохи пройтися або проїхатися автівкою пішохідним маршрутом №2, то матимете змогу спостерігати ще більше красот з оглядового майданчика.

Якщо полюбляєте рибалити, то до середини жовтня в Буковелі працює штучне озеро, в якому розводять форель. Риболовля платна, снасті можна взяти напрокат. А якщо прихопили свою амуніцію – вирушайте на вільні хліби: місцеві рибалки ловлять гірську струмкову форель в річках Прут і Маленький Прутець. Осінь, з вересня приблизно до грудня-січня, – відповідний для цього період. У цей час риба вирушає на тривалий нерест і проявляє максимальну активність.

Буковель насичений екстремальними атракціонами, які доступні з вересня по листопад:

  • Спуски по канатах на швидкості Roller Coaster.
  • Зіплайн на канатній дорозі Bike Zip.
  • Прогулянки на сігвеях, квадроциклах або сноубайках, якщо в листопаді випадає достатня кількість снігу.
  • Велопрогулянки, які так полюбляють активні туристи. У велопарку Буковеля є три маршрути: «синій» для початківців, «червоний» для досвідчених велосипедистів та «чорний» для професіоналів-екстремалів. Вибирайте зручний для вас веломаршрут і крутіть педалі, дотримуючись вказівників на дорозі.
Активний відпочинок у Карпатах

Якщо ви приїхали в Карпати восени заради підкорення вершин, то ось найближчі цілі для гірських походів з Буковеля:

  • Хом’як (1542 м);
  • Синяк (1665 м);
  • Малий Горган (1592 м). 

Найбільше туристів приваблює кам’янистий відкритий Горганський хребет з туристичними стежками гарної прохідності і помірними перепадами висот. Навіть новачки в туризмі можуть спокійно гуляти тут без інструктора.

Прогулка зі скандинавскими палками у горах
Гори у Карпатах

Обов’язково відвідайте один з місцевих гастрономічних закладів. У Буковелі вистачає колоритних ресторанів і колиб: «Грибова Хата», «Salo», «Борзо вареники», «Панорама бар» тощо.

З Поляниці легко дістатися до красивих водоспадів: Женецький Гук в Татарові, Пробій і Дівочі сльози в Яремче.

Природа у Поляниці
Акції
Від 2 ночей з харчуванням у Пацьорка біля Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Незалежності вулиця, 40
-35%
5200 грн
3379.0 грн
Від 2 ночей відпочинку в готелі «Новий» у Буковелі
Поляниця (Івано-Франківська область), Вишня урочище, 7Б
-25%
2600 грн
1949.0 грн
Показати всі
23 акцій

Що подивитись

При в’їзді до села Поляниця, біля риночку сувенірів і товарів ручної роботи, де, до речі, можна пошопитись, є перевернутий будинок. Платіть за вхід і робіть фото скільки завгодно. Інтер’єр оформлений таким чином, що у вас виникне ілюзія, ніби ви ходите по стелі.

Перевернутий будинок у Поляниці

Де зупинитись

У Буковелі, як і у всіх населених пунктах Карпат, представлений різний формат житла: від приватних садиб (мало не кожен місцевий мешканець здає в оренду кімнату або спальне місце) до розкішних готелів з окремими спа-комплексами. Лазні, сауни, хамам, чан на карпатських травах, закриті басейни, масажні послуги стануть прекрасним доповненням до осіннього відпочинку в Карпатах.

Середня ціна добового проживання на двох у Буковелі у 2023 році становить 1500-3000 грн. На Покупоні ви знайдете оптимальні бюджетні варіанти проживання в Буковелі з харчуванням за найкращою ціною ??

«Mardan Palace 4*»: готельний комплекс рівня люкс, схожий на справжній казковий палац, зі спа-центром, басейном, соляною шахтою та тренажерним залом. У вартість 4125 5500 грн входить 2 дні проживання на двох, сніданки, плавання в басейні, безлімітний спа-релакс, барбекю, спортивне дозвілля та інші зручності та розваги.

«Гора»: 3 дні відпочинку для двох за 7199 9000 грн – у цю суму входять сніданки, плавання у панорамному басейні з видом на гори, спа-релакс (хамам, мультісауна, фітобар).   

«Villa Leku SPA Resort»: 2 дні проживання на двох за 3149 4200 грн – зі сніданками, відвідуванням спа (сауна на дровах, римська парна, басейн), плаванням у басейні, орендою барбекю та мангалу.

«Новий»: 2 доби відпочинку для двох за 3079 4100 грн, у суму входить плавання в басейні з підігрівом, оренда альтанки з мангалом, велопрокат (2 години), сауна (1 година).

Яремче

Ще один великий курорт Прикарпаття, куди дістатися легко і просто, навіть якщо ви подорожуєте машиною. Прямо в Яремче зупиняються потяги зі Львова та Києва, а з Івано-Франківська з залізничного вокзалу щопівгодини відправляються ще й маршрутки. Але не тільки тому сюди з’їжджаються мільйони туристів.

Чим зайнятись

В Яремче можна цілий день гуляти, не пропускаючи жодної вулички, і просто милуватися красою природи. Але ви ж приїхали в Карпати за «something special» – чимось таким, чого більше ніде немає. Тому доповнюйте піші прогулянки походами в гори – звідси стартують організаційні тури як на прилеглі вершини (Маковиця 984,5 м, Хом’як 1542 м), так і на Говерлу.

Гора Маковиця знаходиться в самому Яремче, а ось щоб піднятися на гору Хом’як, треба проїхатися до Татарова приблизно 25 км. Від самої дороги починається головний туристичний маршрут №1 – стежка середньої складності, з якою повинен впоратися будь-який активний та енергійний турист.

Гора Маковиця
Гора Маковиця у Яремче

У поході ви можете заночувати в горах в наметі або повернутися в найближчий населений пункт і зняти житло.

У сусідньому селі Микуличин (трохи більше 15 км) працює гуцульська броварня. Якщо ви любитель пива, то просто зобов’язані спробувати унікальне ягідне. Гуцульське пиво – втілення натуральності та автентичності.

Гуцулььська броварня у Карпатах
Гуцулььська броварня у Микуличин

Якщо ви гурман і цікавитесь кухнями світу, тоді ідея влаштувати гастротур по місцевих кафе, колибах і ресторанах не здасться вам божевільною. Мало не в кожному закладі подають традиційні гуцульські страви: ніжний бануш з кукурудзяної муки і сметани, схожий на молдавську мамалигу, бограч – шикарний угорський гуляш по-закарпатськи в хлібних тарілках, грибну юшку, деруни та інші ласощі. Причому рецепти приготування можуть відрізнятися від закладу до закладу.

Ресторани уКарпатах

Шопінг – мила справа для кожного туриста, тільки жінки люблять робити це акуратно і довго, а чоловіки – швидко і конкретно. У будь-якому випадку в Яремче ви знайдете як мінімум два великих сувенірних ринки: в центрі і біля водоспаду Пробій плюс багато дрібних крамничок і сувенірних лавок по місту. Оригінальні штучки, які відразу привертають увагу: вишитий український одяг (сукні, сорочки, спідниці), віночки на волосся, біжутерія ручної роботи, вовняні шкарпетки і гетри з орнаментами і малюнками, обереги додому, глиняний посуд, ароматне мило і косметика ручної роботи, хвойний мед, шишки в сиропі, сушені білі гриби, домашнє вино, стилізовані пляшки для напоїв і багато іншого.

Сувернірний ринок у Яремче

Відчуваєте, що засиділися? Активний екстрим зовсім поруч – буквально на кожному кроці в Яремче пропонують покататися на джипах, квадроциклах, велосипедах, конях або влаштувати сплав по річці.

Що подивитись

У числі найбільш відомих пам’яток Яремче – водоспад Пробій, вельми пологий, але неймовірно красивий. Водоспад Дівочі сльози після нього вражає, але не настільки.

Водоспад Пробій

Зазирніть до Яремчанського тваринного заповідника по вулиці Грушевського – вольєрного господарства Карпатського національного природного парку, де в просторих загонах, обгороджених металевою сіткою, живуть плямисті олені, козулі, дикі кабани та інші тварини. Їх можна годувати хлібом, сушками, яблуками та придбаним на місці кормом.

Де зупинитися

«Карпатські зорі»: комфортабельний комплекс із просторими номерами, критим басейном, солярієм, джакузі, більярдом та дитячою кімнатою. За 3499 4520 грн ви отримаєте 2 дні відпочинку, сніданки та вечері, безлімітний спа-релакс. При готелі є стоматологічний та масажний кабінети.

Акції
SPA-відпочинок з харчуванням у «Карпатські зорі»
Яремче (Івано-Франківська область), Петраша вулиця, 6А
-20%
6400 грн
5199.0 грн
До 20 відвідувань соляної кімнати в «Oriona»
Київ, Антоновича вулиця, 99
-65%
260 грн
99.0 грн
Показати всі
2 акцій

Мигове

Якщо ви шукаєте ідеальне місце для тихого, спокійного і максимально усамітненого відпочинку, то Мигове обов’язково прийдеться вам до смаку. До низки незаперечних переваг курорту належить красива природа, свіже повітря і безліч джерел з цілющою мінеральною водою.

Природи у Миговому

У Миговому розташований популярний гірськолижний курорт, куди з’їжджаються взимку з усієї України. Сніг в цих краях випадає рано – вже в грудні тут все біле. А до цього – цілих три місяці золотої осені, яка перетворює полонини на справжнє диво.

Чим зайнятись

В осінню пору в Миговому на вас чекає чимало варіантів дозвілля. Гостям курорту доступні як активні розваги, так і спокійний релакс з повним розслабленням. Знайдуться цікаві заняття та для тих, хто хоче поринути в місцевий традиційний колорит.

Любителі довгих прогулянок оцінять захоплюючі маршрути Миговим та околицями:

  • Мигово-Долішній Шепіт – 8-годинна піша подорож, під час якої ви побачите Ділянку барвінку малого, урочище Майдан, здійсните підйом на гору Перехрестя (1012 м), прогуляєтеся по мальовничому перевалу Мачерка (971 м) і побуваєте в селі Долішній Шепіт. Довжина шляху – 20 км.
  • Маршрут Мигово-Дунавець Фундоя – триває 10 годин і включає в себе підйом на гори Кичера (792 м) і Ясіннік (769 м), прогулянку по долині потоку Малого Сонця, відвідування села Банилів-Підгірний і урочища Дунавець Фундоя. Під час цього походу можна подивитися заказник «Зубровиця», джерела солоних вод і насолодитися фантастичними пейзажами з гірських вершин. Протяжність маршруту – 22 км.
Гори у Миговому

Не хочете далеко ходити? Тоді вирушайте на ринок Берегомет всього в 7 кілометрах від Мигового. Він розрахований на туристів, зацікавлених пізнати колорит закарпатського життя, як воно є, тут панує «своя атмосфера» – автентична і, головне, смачна. Обов’язково купіть місцевої домашньої бринзи, свіжого хліба, меду і в’яленого м’яса.

Для оздоровчого релаксу тут є урочище Солонець і басейни з «Нафтусею». Скупатися у чані з солоною водою і цілющими травами можна в будь-яку пору року.

Що ще є в Миговому?

  • Пейнтбольний клуб, який працює в будь-який сезон.
  • Рафтинг: спуски по річці Черемош проводять до жовтня.
  • «Трембіта» – великий розважальний центр для тих, кому хочеться розбавити тишу і спів пташок веселою музикою. Тут ви знайдете ресторан, боулінг, дитячий кінозал і нічний клуб.
Розваги у Миговому

Де зупинитись

Діапазон цін на добове проживання для двох у Мигові восени 2023 – від 800 грн у сімейному номері до 8500 грн у котеджі.

«Provintsia»: затишний котедж для пари або великої компанії друзів з усіма необхідними зручностями, альтанкою та мангалом, а також басейном з підігрівом. 2 дні проживання для двох коштуватимуть 1889 2700 грн.  

Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 1 ночі з басейном в «Forest Camp»
Мигово (Чернівецька область), Довбуша вулиця, 15Б
-34%
5500 грн
3799.0 грн
Показати всі
3 акцій

Драгобрат

Курорт Драгобрат – місце, де можливий і спокійний сімейний відпочинок з прогулянками та розвагами, і медитативний ретріт на природі, і по-справжньому екстремальний відпочинок, повний драйву та адреналіну.

Курорт Драгобрат

Чим зайнятися

Восени Драгобрат відкриває перед туристами цілий спектр приємних можливостей від піших прогулянок до катання на лижах. Лижний сезон тут починається, зазвичай, у грудні, але у деякі роки достатньо снігу випадає вже наприкінці листопада – тож стежте за прогнозами погоди, якщо хочете потрапити на кучугури ?

Що на вас чекає на Драгобраті восени:

  • Трекінг – піші походи по гірських рівнинах, унікальна можливість усамітнитися з первозданною природою, подихати свіжим повітрям в оточенні дивовижних краєвидів, отримати психологічну розрядку після напруженої робочої рутини.
  • Велотуризм – для тих, хто не уявляє подорожі без стрімкої їзди на велосипеді.
  • Верхова їзда – заспокійливі кінні прогулянки – це відмінна розвага як для закоханої пари, так і для сім’ї з дітьми.
  • Альпінізм – захоплююче проведення часу для любителів полоскотати собі нерви висотою та подоланням складних перешкод.
  • Риболовля – медитативне заняття для любителів посидіти у тиші на березі річки або озера, а потім влаштувати неповторний бенкет з ароматної юшки, звареної на свіжому повітрі.
  • Катання на підйомнику – розвага, яка забезпечить незабутні враження та безліч прекрасних пейзажних фоток на згадку.
  • Полювання на ягоди та гриби – найбільш осіннє заняття, адже золотий час між літом та зимою це ідеальний сезон для соковитих, смачних дарів лісу.
  • Лазня, сауна, чан – те що треба для розслаблення після тривалих прогулянок гірськими стежками і високими хвойними лісами.
Відпочити на природі у Драгобраті

Де зупинитися

Драгобрат багатий готелями, турбазами і відпочинковими комплексами, тож вибір житла може виявитися непростим ? Але ми трохи полегшимо це завдання, порекомендувавши круті готелі зі знижкою ?

«Alpine Eco Chalet & Wellness»: стильний та затишний готель у горах, з по-домашньому теплою атмосферою, комфортними номерами, лазнею, чаном та фітобочкою. У вартість 3039 3800 грн входить 2 дні відпочинку на двох – з орендою мангалу, настільними іграми та всіма зручностями.   

«Freerider»: 2 діб проживання для двох за 2559 3200 грн з усіма зручностями, доступними на території готелю.

Акції
Від 3 ночей з харчуванням у готелі «У Роберта»
Чорна Тиса (Закарпатська область)
-20%
8100 грн
6479.0 грн
Показати всі
1 акцій

Вижниця

Вижниця – особливе місце в Чернівецькій області (75 км від Чернівців), на березі річки Черемош, в оточенні гір та хвойно-листяних лісів, звідки, власне, і починаються Карпати. Благодать місцевого краю в цілому викликає відчуття райського спокою та ідилії.

Чим зайнятись

У цьому маленькому буковинському містечку знаходиться перевал Німчич або, як його ще називають, Турецька Вершідь (584 м) – повне романтики приголомшливе місце Буковинських Карпат з видом на Черемош. Свого часу тут побували такі історичні особистості, як Іван Франко, Юрій Федькович і Леся Українка.

Восени туристи активно досліджують тутешні пішохідні, велосипедні та водні маршрути, насолоджуються кінними прогулянками, покатушками на квадроциклах. А ті, кого ваблять гори, підкорюють чергові вершини. І не забудьте про SPA по-карпатськи – купання в чанах на різнотрав’ї неймовірно розслаблюють і тонізують.

Що подивитись

Приблизно в 16 км від Вижниці є одне маленьке село Розтоки (в народі «Буковинська Швейцарія»), яке входить до двадцятки унікальних сіл України. Саме тут знаходиться легендарне урочище Протяті Камені – група скель, що чарують красою ландшафту. Величезні камені усіяні тріщинами і зяючими порожнечами, що з’явились внаслідок тектонічних рухів, звідки і пішла їхня назва.

Протяті Камені у Вижниці

З цієї ж стежки можна вийти на вершину гори Просічка (913 м) і помилуватися краєвидами Прикарпаття.

Печера Довбуша – ще одне місце, куди прагне потрапити кожен турист, який приїхав відпочивати до Вижниці. Це творіння тектонічних зрушень в масивних пісковиках, оповите стародавніми легендами про ватажка опришківського народного повстанського руху Олексу Довбуша.

А ще побувайте біля скелі Кам’яна багачка в селі Усть-Путила, яка дуже нагадує жіночу фігуру, високу і струнку, і за легендою нібито і є скам’янілою від прокляття скупою магнаткою. У Вижницькому районі налічується більше 10-ти водоспадів: Міква у Виженці, Чемернарський Гук в селі Долішній Шепіт, Сич в Розтоках та інші.

Кам'яна багачка в селі Усть-Путила

Де зупинитись

«Кремениця»: затишний готельний комплекс розташований на березі річки Черемош і оточений надзвичайно красивими краєвидами. На території є мангали, карпатський чан із видом на річку, ресторан української кухні та бювет мінеральної води «Нафтуся». У вартість 2599 3900 грн. входить 3 дні відпочинку для двох, дворазове харчування, карпатський чай, відпочинок у джерельному чані, оренда альтанки з мангалом.

Акції
Від 3 ночей з харчуванням у «Кремениця 2»
Вижниця (Чернівецька область), Назарія Яремчука вулиця, 89А
-33%
7500 грн
5039.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням та лазнею у «Казка»
Виженка (Чернівецька область), Велика Виженка вулиця, 325
-31%
4250 грн
2999.0 грн
Показати всі
5 акцій

Читайте також: 
? Буковель – цікавинки та розваги курорту
? Найкрасивіші водоспади Карпат
? Що взяти з собою у похід
? Що подивитися в Яремче 
? Як відпочити у Ворохті
? Що треба знати підкорювачу Говерли
? Курорт Мигове  

Славське

Крупний гірськолижний курорт Львівської області, розташований в самому серці Карпат, в долині річок Опір і Славка. Тільки за офіційними даними в селищі міського типу налічується 11 трас протяжністю 22 км. Але, зрозуміло, восени у Славському снігу ви не застанете, якщо тільки не накликати природні аномалії. З вересня по листопад – затишшя у всіх Карпатах, адже це не сезон для лиж та сноубордів. У цей час туристи приїжджають сюди за пішими прогулянками, місцевими пам’ятками, смачною гуцульською їжею, колоритом і спа-відпочинком.

Що подивитись

У тих, хто подорожує автівкою, завжди в рукаві козир – за день можна відвідати не одне, а відразу кілька культових місць. Але якщо ви приїхали громадським транспортом, приєднуйтесь до групових екскурсій  і слідкуйте за розкладом місцевих маршруток і автобусів.

У списку must to visit місць в Славському і поблизу:

  • Архітектурний та природний пам’ятник історії, державний історико-культурний заповідник Тустань в маленькому селі Урич: загадкові сірі скелі, залишки середньовічного оборонного комплексу, стародавнє наскельне місто-фортеця, який не має аналогів в світі, Музей історії Тустані та церква Святого Миколая.
  • Водоспад Кам’янка (Каменецький) в 7 км від районного центру Сколе і 30 км від Славське.
  • Найбільший карпатський водоспад Шипіт в 6 км від села Пилипець Закарпатської області.
  • Озеро Синевир та Реабілітаційний центр бурих ведмедів.
  • Мукачівський замок або, як його ще називають, Замок Паланок в Мукачеві (141 км).
  • Скелі Довбуша в селі Бубнище (110 км від Славське).
  • Гірське озеро Хащованське.
  • Джерело сили «Писана Криниця» на горі Високий Верх (Захар Беркут) в Волосянці – геологічна пам’ятка природи, одна з легенд про яку говорить, що, напившись з джерела, ви скинете парочку років.
  • Похід на гору Тростян.

Де зупинитись

Діапазон цін на добу проживання для двох у Славському восени 2023 року коливається від 300 грн у двомісному номері з мінімальними зручностями до 6000 грн у віллі з двома спальнями. На Покупоні можна пригледіти житло за бюджетною ціною та з великою кількістю додаткових послуг ?

Акції
Від 2 ночей в готелі «Славський» у Карпатах
Славське (Львівська область), Устияновича вулиця, 35
-15%
3300 грн
2809.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в «Перлина Карпат»
Славське (Львівська область), Івана Франка вулиця, 43Б
-37%
3610 грн
2680.0 грн
Показати всі
8 акцій

Іршава

Туристів приваблюють старовинні іршавські будівлі, традиційні народні ремесла, скелі вулканічного походження і прекрасна природа.

Чим зайнятись і що подивитись

Приблизно в 12 км від Іршави знаходиться Національний природний парк «Зачарована долина», де варто побувати і побачити найоригінальніший в Україні скельний масив і унікальне сфагнове болото. Це може стати початком чи продовженням вашого туристичного походу по Карпатам.

Прогулянки містом принесуть масу задоволення і красивих фото. З визначних пам’яток варто виділити Центральний міст у вигляді арки довжиною 50 метрів, Довжанський замок в селі Довге, побудований в XVIII столітті в долині річки Боржава, єдину в Європі діючу 300-річну кузню-музей «Гамора» в селі Лисичово.

Кузня-музей «Гамора»

Де зупинитись

Комфортно і красиво відпочивати можна і в горах, якщо вибрати туристичний комплекс з великим переліком послуг. Рекомендуємо ?❤️

«Астур»: готельно-ресторанний спа-комплекс стоїть на березі приватної водойми, яка сама по собі плюсик для фанатів риболовлі, адже тут можна рибалити скільки завгодно. Крім того, готель пропонує широкий спектр послуг: спа, сауна, ресторан, більярд, екскурсії та прогулянки. На території є міні-зоопарк та вуличний камін для любителів особливої атмосфери. 2 доби проживання для двох обійдуться в 2549 3500 грн – в цю суму входить дворазове харчування, спа, розваги, спортивна рибалка. 

Трускавець

Справжнє місто здоров’я – Трускавець. Воно знаходиться в Дрогобицькому районі Львівської області і являє собою досить бюджетний, але дуже приємний курорт з мінеральними цілющими водами.

Природа у Трусковці

Перше, що кидається в очі, коли приїжджаєш до Трускавця – тут затишно і спокійно, незважаючи на те, що курорт є одним з найпопулярніших в Україні. У Трускавці знаходиться близько 20 санаторіїв, клімат помірний і м’який. У самому місті та околицях ви знайдете 14 джерел мінеральних вод: «Нафтуся», «Юзя», «Марія», «Софія», «Броніслава» та інші.

На води до Трускавця приїжджають для профілактики і лікування таких захворювань:

  • Запальні процеси печінки, жовчовивідних шляхів, нирок і сечостатевої системи в стадії ремісії.
  • Жовчнокам’яна і сечокам’яна хвороба.
  • Цукровий діабет.
  • Захворювання серцево-судинної системи.
  • Хвороби шлунка.

Що подивитись

Трускавець – прекрасне місце для неквапливих прогулянок і тут є що подивитися. Особливу увагу привертають природні пам’ятки, які найкраще оглядати влітку і восени в гарну теплу погоду.

Обов’язково зазирніть до ландшафтного парку «Підгір’я» – напевно, найкрасивішого місця в Трускавці. Тут ви сповна зможете насолодитися приємними оку пейзажами і декоративними озерами. У місцевому міні-зоопарку живуть олені, козулі, леопард, рись і строкаті павичі, познайомитися з якими будуть раді і дорослі, і діти. Крім барвистих локацій і селфі-зон на вас чекають затишні альтанки, дитячий майданчик і смачні гуцульські страви в етнокафе «Гражда». 

Парки у Трусковці
Парки для відпочинку у Трусковці

Приємним місцем для прогулянок є і парк «Адамівка», закладений ще в 1895 році. На тінистих алеях панує тиша і спокій, ви завжди можете присісти на лавку і насолодитися красивими доглянутими ландшафтами. По парку розкидані пам’ятні монументи та скульптурні групи, які додатково прикрашають тутешні пейзажі. «Адамівка» має статус заповідної зони, тут заборонено їздити на транспорті, проте можна цілком легально покататися на екологічно чистому «кінному» таксі.

Зробивши променад по парках, відвідайте Музей історії Трускавця, обов’язково підійдіть до Костелу Успіння Пресвятої Богородиці і зробіть пару пам’ятних світлин біля старовинної вілли Клюберг і статуї Христа Спасителя, яка нагадує про аналогічну скульптуру в Ріо-де-Жанейро. 

Відпочинок у Трусковці

Читайте також: Що подивитись в Трускавці 

Де зупинитись

Трускавець вважається недорогим курортом з широким діапазоном цін. Доба проживання для двох тут коштує від 490 грн у двомісному номері з мінімальними зручностями до 5870 грн у номері люкс зі сніданком та покращеним сервісом. А з Покупоном ви можете відпочити ще дешевше ?

«Соламія»: комфортабельний готель із затишними номерами, рестораном та соляною кімнатою. 2 доби відпочинку для двох з триразовим харчуванням коштуватимуть 2559 3200 грн.

Акції
Від 2 ночей з харчуванням у «Соламія» у Трускавці
Трускавець (Львівська область), Лисенка вулиця, 15
-20%
4000 грн
3199.0 грн
Від 2 ночей в готелі «Royal Grand Hotel»
Трускавець (Львівська область), Суховоля вулиця, 61
-20%
2760 грн
2205.0 грн
Показати всі
14 акцій

Курорти Закарпаття

Закарпатська область славиться своїми ефектними краєвидами, колоритом та пам’ятками. Тут можна організувати незабутню відпустку на будь-який смак: у форматі лінивого релаксу в готелі зі спа, гірничо-похідний, культурний. А можна зібрати бінго та поєднати все в одну програму.

З розваг на закарпатських курортах доступні ті ж, що й в інших туристичних локаціях Карпат: гірські походи, піші, кінні та велопрогулянки, катання на квадроциклах, грибне полювання та збирання ягід у лісі, лазневий відпочинок та купання у чані, рафтинг. І, звичайно ж, захоплюючі екскурсії найкрасивішими природними локаціями та пам’ятками історії та культури, яких тут не перерахувати.

Що подивитись

Якщо ви зупинилися в одному із затишних готелів Закарпаття, вам, напевно, закортить огледіти околиці по максимуму. Розповідаємо, що у тутешніх краях привертає найбільшу увагу туристів:

  • Село десяти музеїв Колочава – одне з найдовших сіл України завдовжки 15 км. У ньому знаходиться аж десять музеїв архітектури, побуту, історії та культури.
  • Оленяча ферма – єдина на всю країну ферма, де займаються розведенням плямистих оленів. Знаходиться між селами Іза та Липча.
  • Замок графа Шенборна – казково гарна будова кінця 19 століття. При ньому є англійський сад, в якому можна побачити ставок, що формою повторює карту Австро-Угорської імперії.
  • Чинадіївський замок Сент-Міклош – пам’ятка архітектури 15 століття, врятована від руйнувань та відреставрована сім’єю закарпатських художників.
  • Замок Паланок в Мукачеві – один з найефектніших замків, що добре збереглися, не тільки в Україні, а й у Східній Європі. Якщо зберетеся на екскурсію сюди, обов’язково прогуляйтеся і по Мукачеву.  
  • Ужгородський замок – пам’ятка архітектури епохи середньовіччя, що нині виконує функцію краєзнавчого музею. Візит до замку обов’язково варто включити до програми прогулянки Ужгородом.

Де зупинитись

На Закарпатті багато курортів різного типу, вибирай не хочу. Найчастіше вибір того чи іншого готелю для відпочинку диктує подальшу програму розваг та екскурсій, враховуйте це, вибираючи місце проживання. А ми підкажемо, де найкрутіші знижки ??

«Чорна скеля» (Поляна): 2 дні відпочинку для двох за 4499 6000 грн – зі сніданками, спа-релаксом (хамам, джакузі), настільним тенісом, орендою альтанки з мангалом. 

«VitaPark Поляна» (Поляна): 3 дні проживання за 6645 7818 грн – з дворазовим харчуванням, консультацією лікаря-косметолога, користуванням бюветом мінеральної води «Поляна Квасова», відвідуванням критого басейну, сауни, спортзалу. 

«Орлине гніздо» (Виноградів): 3 доби проживання для двох за 5999 7500 грн – з триразовим харчуванням, медичними процедурами за призначенням лікаря, плаванням у відкритому та критому басейнах, грязелікуванням, вправами на дошці Євмінова та заняттями у спортзалі. 

Дивіться понад 40 пропозицій відпочинку в Карпатах від Покупон.

Акції
Від 1 ночі з басейном в «Forest Camp»
Мигово (Чернівецька область), Довбуша вулиця, 15Б
-34%
5500 грн
3799.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням в готелі «Forest Camp»
Мигове (Чернівецька область), Довбуша вулиця, 15Б
-48%
7800 грн
3999.0 грн
Показати всі
62 акцій

Читайте також:
? Найзахопливіші тури та екскурсії Україною
? Де відпочити в Карпатах з дітьми
? Гірськолижні курорти України
? Що подивитись у Мукачеві
? Цікаві пам’ятки Ужгорода
? Відпочинок у Славському
? Що подивитися у Трускавці 

Осінь у Карпатах робить відпочинок по-своєму чудовим та насиченим – кому релаксом, а кому – екстримом. Вирішили, куди їхатимете відпочивати? Діліться у коментарях.

1 коментар
  • Natalia

    О таких местах, как Ужанский национальный природный парк в Закарпатье, говорят: увидеть и влюбиться. Это уникальный клад мирового масштаба, симбиоз дикой природы и богатств закарпатского народного культурного наследия. Сегодня на территории нацпарка растут самые старые в Украине тысячелетние дубы, находятся древние буковые пралеса, сходятся границы трех государств и открываются удивительные горные панорамы.

    Ужанский национальный природный парк занимает площадь почти 40 тысяч гектаров в массиве Восточных Карпат и левобережной части верховья речки Уж Великоберезнянского района. Парк создан в 1999 году на базе регионального резервата «Стужица». Для того чтобы сохранить уникальные карпатские ландшафты и улучшить экологическую ситуацию в стране в целом. Сам резерват «Стужица» начинает свою историю еще со времен Австро-Венгрии! Уже вначале ХХ в. существенно вырос туристический интерес к здешним природным достопримечательностям. Именно в то время тут появляются первые путеводители и туристические маршруты.

    Сегодня Ужанский национальный природный парк является членом единственного в мире Международного биосферного резервата «Восточные Карпаты», участники которого – национальные парки Бещадский в Польше и «Полонины» в Словакии. Кроме того, Ужанский НПП входит в «Европарк» – Европейскую федерацию природно-заповедных территорий.

    Настоящим богатством парка считаются буковые пралеса. Здешние природные условия сделали это место сказкой – прекрасные, величественные, древние буки, ели и яворы, оплетенные плющом, и украшены моховыми покрывалами, растут здесь уже веками. Для Европы это не только редкость, а и просто чудо! Вот почему более 3 тысяч га пралесов нацпарка – в списке Всемирного природного наследия ЮНЕСКО под названием «Девственные буковые леса Карпат».

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *