18+ Як жінкам правильно мастурбувати: способи і техніки

У тому, що секс корисний для здоров’я і психіки, немає сумнівів. Але секс без повноцінного задоволення і завершальної кульмінації – оргазму – як торт без вишеньки. І якщо у чоловіків цей фізіологічний процес може наступити більш ненав’язливо, то жінкам в більшій мірі властива проблема аноргазмії. Яку роль в отриманні сексуального задоволення грає мастурбація (здатність саму себе задовольнити), які способи і техніки мастурбації існують, чим можна і не можна користуватися, як робити це приємно – про це та багато іншого читайте в нашій інструкції по жіночій мастурбації.

Акції
Показати всі
11 акцій

Для чого жінки мастурбують

Якщо раніше в силу низької толерантності, сексуальної скутості і освіченості самозадоволення вважалося чимось ганебним, гріховним і збоченим, то зараз в мастурбації знаходять масу плюсів:

  • Краще пізнаєш своє тіло, розвиваєш сексуальність, своє чуттєве і спокусливе «Я».
  • Відкриваєш нові сексуальні фантазії, ерогенні зони і нову гамму відчуттів.
  • Релаксуєш, позбавляючись від стресу і нудьги.
  • Покращуєш емоційний фон за рахунок припливу ендорфінів.
  • Тонізуєш м’язи тазового дна (мастурбація – як різновид імбілдинг).
  • Підвищуєш лібідо, що неодмінно позитивно позначається на відносинах з партнером.
Мастурбація – один із способів краще пізнати своє тіло шляхом самозадоволення
Мастурбація – один із способів краще пізнати своє тіло шляхом самозадоволення

Дійсно, мастурбація як спосіб самозадоволення абсолютно нешкідлива і в багатьох випадках навіть корисна. Головне, розуміти, що це не єдиний метод отримання оргазму, і що мастурбацією не можна тотально замістити природні сексуальні відносини. Нововідкриті реакції потрібно обов’язково відпрацьовувати на інтимних зв’язках з партнером – це одна з важливих складових гармонійного сексу. А якщо відчуваєш залежність, інші способи не задовольняють належним чином, варто звернутися за консультацією до сексолога.

Акції
Консультації з психоаналітичною терапією
Київ, Петра Сагайдачного вулиця, 29/1
-78%
700 грн
249.0 грн
Показати всі
3 акцій

Які є види мастурбації

Класифікація досить умовна, оскільки немає чітких правил і канонів як робити це краще і правильно. Головне завдання зробити приємно самому собі шляхом стимулювання геніталій. 

А це відбувається у всіх по-різному: хтось доводить себе до оргазму, стимулюючи тільки клітор (один з найпоширеніших видів мастурбації серед дівчат і жінок), а якійсь дівчині потрібна мастурбація з проникненням, щоб дійти до піку і отримати вагінальний оргазм, або масаж внутрішніх і зовнішніх ерогенних зон одночасно. 

Незважаючи на те, що самозадоволення – річ вельми делікатна, тонка і індивідуальна, є загальні поради сексологів, які зроблять процес задоволення приємніше і багатогранніше.

Акції
Майстер-клас «Контактна стайня»
Копачів (Київська область)
-35%
600 грн
389.0 грн
Видалення куперозу на обличчі в Natalimage
Київ, Перемоги проспект, 67
-69%
500 грн
259.0 грн
Показати всі
10 акцій

Чим мастурбувати

Можна:

  • Руками – пальцями, долонями – бюджетний і максимально доступний спосіб. 
  • Душем. Стимулюючи клітор струменем води, ви активізуєте одночасно кілька видів рецепторів: тактильні, які реагують на дотик, тиск, вібрацію, і температурні. Але будьте обережні, потрапляючи в вагіну водопровідна вода може спровокувати дісвагіноз, запальні процеси, іноді цистит.  
  • Сексуальними іграшками. Переваги – різноманітність форм, розмірів, функціоналу, максимально приємна, адаптована текстура.

Для мастурбації не можна використовувати будь-які побутові підручні предмети:

  • Фрукти та овочі, близькі за формою до чоловічих геніталій, – огірки, морква, банани. По-перше, це не гігієнічно, навіть якщо здається, що ви їх ретельно промили. По-друге, вони можуть виявитися недостатньо міцними в порівнянні з замінниками члена з секс шопу, і замість задоволення можна отримати головний біль з приводу того, як витягти шматочок відламаної м’якоті. Але якщо сильно припекло і ризик не лякає, обов’язково користуйтеся презервативом.
  • Будь-які тверді предмети фалічної форми – свічки, дезодоранти, пляшки тощо. По-перше, їх поверхня так само непридатна для контакту з мікрофлорою піхви. По-друге, груба непіддатлива форма може викликати дискомфорт і травмувати стінки вагіни.
  • Електрощітку в якості вібратора.
  • Електричні лампочки, через свою крихкість. У стані ейфорії ви можете не контролювати силу і розчавити скло всередині, що призведе до серйозних травм і створить загрозу життю.

Поради як правильно мастурбувати, щоб було приємно

  1. Мастурбації як правило передує сильне сексуальне бажання, збудження. Чоловікам досить погортати плейбойський журнал або подивитися еротичне відео. Жінкам більшою мірою властиво фантазувати про свій об’єкт потягу.
  2. Мастурбувати краще максимально розслабленими, не відволікаючись на сторонні фактори. Ніхто не говорить, що задоволення можна отримати тільки в замкненій на ключ кімнаті чи теплій аромаванні (для дівчини існують й методи кінчити непомітно для оточуючих), проте так можна навчитися максимально концентруватися на своїх відчуттях, фантазіях, реакціях і налаштуватися на потрібну хвилю.
  3. Пестощі і дотики приємніші, якщо змащувати руки чи вібратор спеціальним лубрикантом або масажною олією. Купуючи секс-іграшку, звертайте увагу з яким саме змащувачем – на водній або силіконовій основі – вона сумісна.
  4. Вивчайте кожен куточок своїх геніталій. Клітор, безумовно, – один з важливих інтимних органів з великою концентрацією нервових закінчень, але це не означає що тактильні або оральні (якщо ви займаєтеся статевим актом з партнером) пестощі великих і малих статевих губ, зовнішньої області піхви чи ануса здаються менш приємними.
  5. Перетворіть мастурбацію в японську традицію чаювання :). Почніть з повільного, неквапливого розігріву всього тіла – хвилину-дві. Погладжування внутрішньої частини стегон, живота, грудей, шиї, волосся викликають фантазії і розігрівають бажання, отримуйте задоволення від процесу. 
Акції
Від 1 ночі зі сніданками в «City Club» у Харкові
Харків, Юрія Гагаріна проспект, 145
-50%
1580 грн
869.0 грн
Від 1 ночі у готелі «Classic Hotel» у Харкові
Харків, Мистецтв вулиця, 14
-59%
2470 грн
1100.0 грн
Показати всі
140 акцій

Способи і техніки мастурбації

Як правильно стимулювати геніталії залежить від того, чим ви будете це робити: руками або за допомогою спеціальних секс-іграшок. Маючи різноманітну форму, текстуру, довжину і режими вібрації, вони допомагають жінкам швидше знайти і зрозуміти свої ерогенні точки A, G, пізнати глибокий вагінальний оргазм.

1. Стимуляція клітора пальцями

Найпростіший спосіб досягти оргазму без проникнення – простимулювати нервові закінчення клітора пальцем, одним або декількома. Важлива порада – не варто активно масажувати відразу клітор, почніть з клиторального капюшона, з легких погладжувань вгору-вниз, в сторони і по колу, з метою все того ж розігріву. Добре збуджена, дівчина може посилити відчуття стисканням, поплескуванням, частішими і швидшими рухами, акцентом на клітор, а також неглибоким проникненням пальцями у піхву.

2. Кліторальна мастурбація з вібро режимом

Використання секс-іграшок в якості вірних помічників багато в чому розв’язує вам руки і відкриває нові чуттєві кордони:). Метелик – чудовий вібратор для клітора, розроблений спеціально для цієї області. Набір режимів швидкості, інтенсивності, технік і комплектацій (є моделі з вагінальними стимуляторами) – вібратори-метелики або вібронасадки на палець можна використовувати як для самозадоволення, так і для інтимних ігор з партнером. 

Вібратор-метелик з поясним кріпленням для стимуляції клітора
Вібратор-метелик з поясним кріпленням для стимуляції клітора
Метелик для мастурбації з проникненням
Метелик для мастурбації з проникненням
Акції
Від 1 ночі у будиночках комплексу «Krakow»
Київ, Брест-Литовське шосе, 8А
-30%
1700 грн
1189.0 грн
Від 1 ночі в мотелі «Карман» у Києві у будні
Київ, Стеценко вулиця, 46
-25%
800 грн
599.0 грн
Показати всі
17 акцій

3. Вакуумні помпи

Вібропомпи і вакуумні масажери – інтимні іграшки, які відкривають нові грані чутливості сосків, клітора і статевих губ. 

Вібропомпа для клітора
Вібропомпа для клітора

4. Мастурбація піхви

Жінкам несказанно повезло з різноманітністю відчуттів. У нас беззаперечна привілея перед чоловіками – ми можемо кінчити не тільки багаторазово протягом одного статевого акту, але й різними способами. Щоб дійти до вагінального оргазму, важливо не тільки стимулювати вагіну біля входу, але і всередині. Краще і комфортніше це робити за допомогою вібратора або фалоімітатора. Головним чином вони відрізняються один від одного наявністю пульсуючого механізму. В іншому – розмірами, формами, матеріалом, функціоналом. 

Наприклад, вібратор з двома насадками – для вагіни і ануса – мастурбує відразу кілька ерогенних зон, відкриваючи нові відчуття і даруючи неймовірно сильну насолоду. За допомогою виключно стимуляції руками самій собі може бути складно домогтися такого ефекту. А ось вібратори з загнутою голівкою відмінно справляються з пошуком видатної точки G, яка анатомічно розташована на передній стінці піхви, на відстані приблизно 5-7,5 см від входу. 

Вібратор для вагінальної мастурбації в точці G
Вібратор для вагінальної мастурбації в точці G

Щоб дістатися до найглибшої ерогенної ділянки, точки А, на передній стінці піхви ближче до шийки матки, знадобиться фалоімітатор не менше 10 см в довжину. Фалоімітатори на присосках або секс-ляльки в чоловічій подобі, дозволяють жінкам мустурбувати не тільки в положенні лежачи, але й в позі «наїзниці».

І не забувайте, що будь-яку секс-іграшку приємніше використовувати з лубрикантом і ретельно очищати після кожного використання. Бережіть своє інтимне здоров’я.

5. Чим мастурбувати анус

Анальна зона – дуже ерогенна, оскільки тут зосереджена велика кількість нервових закінчень, дуже ніжна і делікатна (про те як правильно підготуватися до анального сексу читайте в нашому окремому огляді). А поки, що потрібно знати про мастурбацію ануса і чим вийде зробити приємно:

  • Зона вимагає максимальної збудженості і розслабленості.
  • Як і в будь-якому інтимному питанні, особливу увагу потрібно приділити гігієні. 
  • Спочатку самозадоволення таким шляхом можна проводити пальцем (продезинфікувавши попередньо руки або надівши медичні рукавички) або з використанням спеціальних секс-іграшок: вібраторів маленького діаметра (гладких або легкої ребристості), анальних бус і ланцюжків, анальних корок.
  • Обов’язково використовуйте лубрикант, чим би ви не мастурбировали.
  • Дотримуйтесь плавності і неквапливості рухів.
  • Виходьте так само плавно і неквапливо, як і здійснювали проникнення.
  • Після кожного використання ретельно очищайте іграшку спеціальними засобами.
Пробки для анальної мастурбації
Пробки для анальної мастурбації
Акції
Вхідний квиток на «Швидкі побачення» в Speedating
Київ, Софіївська вулиця, 14
-48%
698 грн
369.0 грн
Романтичне побачення на даху від «Altecho»
Київ, Юрія Шумського вулиця, 5
-25%
2100 грн
1559.0 грн
Показати всі
3 акцій

Читайте також:
✔️Імбілдінг для жінок – як і навіщо тренувати інтимні м’язи
✔️Ідеї рольових ігор у ліжку
✔️Аналізи на гормони – які, коли і як правильно здавати
✔️Як займатися віртуальним сексом
✔️Еротичні фільми: 17 пристрасних стрічок
✔️Які аналізи потрібно здавати щороку

Сподіваємося, наші рекомендації допоможуть вам пізнати солодку негу. А що ви думаєте з приводу жіночої мастурбації? Чи подобається вам це робити, наодинці або з партнером? Діліться пікантними інсайтами в коментарях ;)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *