Як правильно займатися анальним сексом

За підсумками Pornhub Insights 2023 анальний секс увійшов у четвірку найпопулярніших категорій перегляду. Це говорить про те, що доволі велика кількість людей збуджується від цього тілесного контакту або фантазує на цю тему і навіть хотіли би спробувати. Чому людей збуджує анальний секс, чи можна отримати від нього задоволення і як ним правильно займатися, якщо ви впевнені у своєму бажанні і готовності? 

BlogPokuponTeam звернулась до думки багатьох сексологів та підготувала статтю про нетрадиційний секс, яка буде корисна всім, хто любить експерименти, хоче розширити асортимент інтимної близькості у парі і привнести у своє сексуальне життя ще більше нових, класних відчуттів. Читайте як правильно займатися анальним сексом, щоб не було боляче і як зробити його безпечним.

Акції
Показати всі
11 акцій

Читайте у нашому огляді:

Чому люди фантазують про анальний секс

Якщо у вас з’являються думки зайнятися анальним сексом, особливо спробувати перший раз, дуже важливо прислухатися до самого себе, своїх істинних бажань, стимулюючих факторів, наявності стримуючих думок та упереджень. Адже тільки при відвертому бажанні тіло здатне максимально розслабитися і пережити насолоду, а не болючий досвід.

Акції
Від 1 ночі у готелі «Classic Hotel» у Харкові
Харків, Мистецтв вулиця, 14
-59%
2470 грн
1100.0 грн
Від 1 ночі зі сніданками в «City Club» у Харкові
Харків, Юрія Гагаріна проспект, 145
-50%
1580 грн
869.0 грн
Показати всі
130 акцій

Фантазії про секс через анальний прохід можуть виникати з кількох причин:

  • Заборонений плід. Табуювання у певних культурах того чи іншого виду тілесного контакту може викликати бажання порушити ці соціальні норми. 
  • Пошук нових, більш інтенсивних сексуальних відчуттів – «а давай спробуємо, може нам сподобається?».
  • Бажання домінувати і контролювати, пробувати більш владний і грубий секс.
  • Пошук різноманіття, чогось кардинально нового, що відрізняється від стандартних форм сексуальних стосунків. Анальний секс не замінить традиційний (та й займатися ним так часто не можна), але факт залишається фактом: пікантний спосіб розширює уявлення про сексуальність, відтінки задоволення, сприяє поліпшенню взаємин всередині пари, зміцнює сім’ї, робить відносини партнерів ближчими і довірчими.
  • Відмова від гендерних ролей у сексі.
  • Фантазії про анальний секс можуть бути спричинені бажанням відчути глибшу довіру та емоційну близькість з партнером.
  • Несвідоме нав’язування певного виду статевих відносин у відповідному еротичному відео контенті. 

Анус як ерогенна зона

Анальний отвір містить досить високу концентрацію нервових закінчень і для багатьох може бути ерогенною зоною. Зустрічаються жінки, яким наприклад, притаманний винятково анальний тип оргазму, коли стимуляція будь-яких інших ерогенних зон не приносить їм бажаного задоволення.

Статевий або сороміцький, пудендальний (від латинського nervus pudendus) нерв є одним з основних тазових нервів, який іннервує область заднього проходу, промежину та зовнішні статеві органи. Цей нерв відіграє вирішальну роль у сексуальній функції та оргазмі. Під час статевого збудження стимуляція статевих органів, включаючи клітор у жінок і пеніс у чоловіків, активує статевий нерв. Цей нерв передає сенсорні сигнали до мозку, сприяючи приємним відчуттям, пов’язаним із сексуальною активністю. Причому сфінктер ануса, який приймає участь у задоволенні, скорочується як у жінок, так і чоловіків.

Задоволення від анального статевого акту може наступати також за рахунок непрямої стимуляції близько розташованих до анального отвору передміхурової залози у чоловіків та піхви і ніжок клітора у жінок. Крім того, проникаючи в анус, чоловіки можуть переживати більш яскраві відчуття завдяки тактильному тиску на пеніс.

Акції
Від 1 ночі у будиночках комплексу «Krakow»
Київ, Брест-Литовське шосе, 8А
-30%
1700 грн
1189.0 грн
Від 1 ночі в мотелі «Карман» у Києві у будні
Київ, Стеценко вулиця, 46
-25%
800 грн
599.0 грн
Показати всі
21 акцій

Чи безпечно займатися анальним сексом?

Мабуть ще ніхто із сексологів не сказав про те, що займатися сексом через анальний отвір корисно, адже як не крути, природним його не назвеш. Слизова прямої кишки не пристосована до проникнення ззовні і може легко травмуватися, якщо не підготуватися заздалегідь і діяти необережно. Далі ми більш детально розкажемо як підготувати себе і що потрібно зробити, перш ніж розширювати свої чуттєві горизонти.

Пам’ятайте також про те, що незахищений анальний секс, як і вагінальний чи оральний, може стати причиною зараження інфекціями, які передаються статевим шляхом (ІПСШ), у тому числі ВІЛ/СНІД, вірус папіломи людини (ВПЛ), сифіліс, генітальний герпес, кандидози. Ставтеся до вибору партнерів свідомо і відповідально (тим більше, якщо вони часто міняються), займайтеся сексом у презервативі і тільки з людьми, яким довіряєте, які пройшли необхідні аналізи і мають свіжі довідки про стан інтимного здоров’я. 

Під час анального сексу, як в принципі і завжди, дуже важливо дотримуватися інтимної гігієни. Не рекомендують поєднувати анальне та вагінальне проникнення без відповідних гігієнічних процедур між контактами. Змішування різних бактеріальних мікрофлор може спричиняти запалення слизової оболонки піхви у жінок. Але і чоловікам не варто нехтувати обережністю: під час анального статевого акту без презерватива в уретру чоловіка можуть потрапити агресивні бактерії та мікроби з прямої кишки, і як наслідок – викликати простатит та загрозу імпотенції.

Сфінктери ануса відновлюється в середньому упродовж 10-14 днів після проникнення. 

Не можна зловживати проникненням в анальний отвір дуже часто, інакше це може призвести до неприємних проблем:

  • розриви, недостатність (м’язовий дефект) анального сфінктера, коли анус перестає спазмувати, втрачає свою здатність відкриватися і закриватися і призводить до нетримання калу;
  • випадіння прямої кишки;
  • поява геморою;
  • тріщини заднього проходу;
  • мікротравми слизової прямої кишки і анодерми (епітеліальної вистилки анального каналу).
Акції
Обстеження у гінеколога в «Гармонія Здоров'я»
Київ, Ревуцького вулиця, 40В
-70%
940 грн
279.0 грн
Комплексне обстеження у гінеколога у «ЛЕДА»
Київ, Гарматна вулиця, 38А
-60%
1000 грн
399.0 грн
Показати всі
50 акцій

Правила гігієни і безпеки сексу через анальний отвір

Фантазії фантазіями, але безпека і ваше здоров’я – понад усе. Тому, пам’ятайте про основні правила та заборони під час анального сексу: 

  • Не користуйтеся лубрикантами зі знеболюючим або заморожуючим ефектом – так ви ризикуєте втратити відчуття дискомфорту і отримати мікротравми.
  • Не захоплюйтеся клізмами, оскільки можете порушити природну мікрофлору в анальному проході, що призведе до тріщин слизової під час контакту. Постійно і систематично їх робити не можна, тим паче при відсутності медичних показів.
  • Не рекомендують кінчати в анальний отвір, адже наявність еякуляту у прямій кишці жінки також може порушити мікрофлору кишечника, призвести до збоїв у його роботі та дисбактеріозом.
  • Категорично забороняється займатися анальним сексом при захворюваннях прямої кишки: геморої, тріщинах, пухлинах.
  • Не бажано практикувати секс в попу при вагітності, особливо якщо лікар призначив жінці статевий спокій.
  • Якщо під час анального сексу, ви відчуваєте будь-який дискомфорт або біль, припиніть експеримент негайно. Наступного разу дайте собі більше часу підготуватися.
  • Наважуватися на анальний секс у сп’янілому стані – не кращий варіант. Хай це буде зважене і добровільне рішення без примушень та псевдо стимуляторів.
  • Якщо користуєтесь іграшками для дорослих, обов’язково після кожного статевого акту очищайте їх спеціальними дезінфікуючими засобами.
Акції
Обстеження у уролога у клініці «Тева Мед»
Киев, Полтавская улица, 10
-77%
1990 грн
499.0 грн
Обстеження в уролога в «Поліклініка Сім'я»
Київ, Харківське шосе, 56
-65%
1190 грн
499.0 грн
Показати всі
37 акцій

Перший раз – як правильно підготуватися

Незалежно від того, новачок ви у цій справі чи з досвідом, успіх кожного разу залежить від правильної підготовки.

Бажання та настрій

Перше, що потрібно зробити, – це підготуватися психологічно. Від збудження, налаштованості і готовності експериментувати з коханим партнером залежить дуже багато. 

І найголовніше – робіть це тільки тоді, коли відчуваєте справжнє бажання та інтерес. Тільки при взаємній згоді можлива вдала спроба і досвід. Якщо один з партнерів висловлює бажання, цікавість, фантазію, а інший не погоджується – не потрібно тиснути і змушувати, інакше невдала спроба може взагалі відбити найменше бажання повертатися до цієї теми будь-коли.

Акції
VIP-обгортання «Альгіотерапія» у «BodyLike»
Київ, Щекавицька вулиця, 30/39
-70%
4000 грн
1199 грн
VIP-обгортання в спа-капсулі в «BodyLike»
Київ, Щекавицька вулиця, 30/39
-70%
4000 грн
1199 грн
Показати всі
121 акцій

Дієта та очищення кишківника

Є моменти, які в силу природних процесів властиві виключно анальному сексу. Відтак, щоб під час стимуляції і масажування ерогенної зони спокійно розслабитися і думати тільки про приємне, завчасно подбайте про «легкий» стан всередині.

Щоб правильно підготуватися до анального сексу, потрібно витримати кількагодинну легку дієту і при необхідності зробити клізму
Щоб правильно підготуватися до анального сексу, потрібно витримати кількагодинну легку дієту і при необхідності зробити клізму

У день, коли ви рішуче налаштовані експериментувати, не перевантажуйте шлунок. За 3 години до сексу рекомендують виключити з раціону клітковину (бобові, зернові, овочі, фрукти, ягоди), м’ясо, свіжу випічку, газовані напої, пиво, квас – продукти, які викликають здуття живота (метеоризм).

Якщо все ж таки відчуваєте заповненість кишечника, за кілька годин перед анальним сексом можна зробити очищаючу клізму. Краще купити в аптеці готову клізму (Мікролакс, Норгалакс, Нормакол, Енема) або гліцеринові супозиторії зі швидкою послаблюючою дією, або зробити самостійно відвар лікарських трав (липа, ромашка, шавлія) з додаванням кількох ложок кефіру (для підтримання внутрішньої мікрофлори). Кишечник очиститься природним чином, і вас нічого не буде обмежувати. Але не зловживайте. Часті клізми вимивають природне середовище.

А взагалі: погоджуючись на такий вид сексу, обидва партнери мають розуміти, що може статися підтікання калових мас. І цього аж ніяк не треба соромитися, адже це природній процес. Приймайте і реагуйте свідомо, по-дорослому: підготуйте заздалегідь вологі серветки, рушничок – щось, чим можна буде прибрати наслідки.

Акції
До 3 відвідувань інфрачервоної сауни у «Дана-Віта»
Київ, Анни Ахматової вулиця, 13В
-66%
350 грн
139.0 грн
2 години відвідування джакузі-залу в «Aroma Sauna»
Київ, Січових Стрільців вулиця, 21
-25%
1100 грн
825.0 грн
Показати всі
44 акцій

Гігієна

При будь-якому інтимному контакті потрібно щонайменше сполоснути статеві органи теплою водою протягом хвилини або прийняти повноцінний душ. 

Якщо вам подобається стимулювати анус пальцями – візьміть за правило тримати нігті чистими і доглянутими, не кажучи вже про банальне миття рук щоразу, як мова заходить про тендітне інтимне здоров’я.

Атмосфера

Створіть романтичну, спокійну атмосферу: запаліть свічки або аромапалички, надіньте гарну еротичну спідню білизну, увімкніть улюблену музику (з радістю ділимось добіркою треків на будь-який смак).

Стимуляція

Запам’ятайте, тендітна зона не любить сильних, різких рухів. Щоб проникнення було не болючим, потрібно попередньо розслабити і розробити отвір. Для цього можна користуватися пальцями (у презервативі) або підходящими іграшками для дорослих. 

Анальні іграшки, щоб розслабити і делікатно розширити стінки ануса
Анальні іграшки, щоб розслабити і делікатно розширити стінки ануса
Акції
Студійна індивідуальна фотосесія у «Bilyk studio»
Київ, Соборності проспект, 22/1
-55%
2000 грн
899.0 грн
Показати всі
20 акцій

Якщо хочете спробувати зайнятися анальним сексом перший раз або практикуєте його рідко, тоді щоб послабити м’язи і розширити сам отвір користуйтеся засобами різного діаметру, починаючи з найменшого, наприклад 1 см. Для початківців добре підійдуть прямі або конусоподібні силіконові вібратори, анальні пробки, кульки з гладкою текстурою. Слідкуйте, щоб іграшка була з зовнішнім фіксатором або тримачем, щоб можна було дістати її у будь-який момент. 

Самофіксуючі анальні іграшки можна використовувати також під час традиційного сексу для більш яскравих відчуттів за рахунок подвійного проникнення. Причому задоволення і додаткову стимуляцію відчувають обоє партнерів.

Ніколи не користуйтесь нічим, що може повністю потрапити всередину, інакше доведеться звертатися по допомогу до лікаря, щоб витягти з попи чужорідний предмет.

Акції
Показати всі
1 акцій

Лубриканти

Це взагалі незамінний атрибут, яким би видом сексу ви не займалися. Але для анального – особливо. Задній прохід по своїй природі не здатний виділяти природний слизовий секрет (змазку), задача якого полегшити вхід і рухи під час фрикцій.

Крім того, для безболісного проникнення під час анального сексу важливо максимально розслабити м’язи, а це можливо тільки з лубрикантом. Для анального сексу радять засоби на силіконовій основі (для більш тривкого і стійкого ковзаючого ефекту) та з розігріваючим ефектом.

Не поспішайте купувати лубриканти з охолоджуючим ефектом або анестетиком. Біль і не зовсім приємні відчуття – головні індикатори того, коли потрібно вчасно зупинитися.

Чому важливо використовувати спеціальні лубриканти, а не вазелін чи крем, наприклад? Вся справа в дуже тендітній і ніжній мікрофлорі всередині. Формула лубриканту розробляється з урахуванням оптимального pH, містить у складі заспокійливі, загоюючі, антибактеріальні та дезінфікуючі компоненти, у той час як оливкова олія для цього просто не призначена.

Використовуючи подібні підручні засоби, ви можете спровокувати запалення, свербіж, печіння, молочницю, мікротріщини і навіть ранки всередині. Краще один раз купити хороший якісний змащувач для анального сексу, якого вистачить на довгий час, ніж економити на своєму здоров’ї.

Акції
Знижка 40% на меню кухні в ресторані «Мітла»
Київ, Прорізна вулиця, 21
-40%
0 грн
30 грн
Знижка до 35% на меню кухні у ресторані «Дубаї»
Київ, Велика Васильківська вулиця, 1-3
-35%
0 грн
25.0 грн
Показати всі
73 акцій

Вибір пози

В анальному сексі для «приймаючого» партнера важливо також вибрати правильну позу, в якій жінка сама могла б контролювати швидкість і глибину пенітрації. Для цього добре підходять пози, лежачи на боку або на спині.

Читайте також:
✔️«Ти був емейзінг»: як чоловікові продовжити статевий акт 
✔️Еротичні фільми: 17 пристрасних стрічок
✔️Імбілдінг для жінок – як і навіщо тренувати інтимні м’язи
✔️Як займатися віртуальним сексом
✔️Ідеї та правила рольових ігор у ліжку

Особисте сексуальне життя – індивідуальне рішення кожного. Якщо анальний секс приносить задоволення і зміцнює відносини партнерів, цьому можна тільки порадіти. Головне робити це акуратно, правильно і за спільною згодою. Діліться у коментарях своїми міркуваннями ;)

11 коментарів
  • Олександр

    Доброго дня. Скажіть будь ласка чи можна засовувати язик чим дальше

    • {:ru}Татьяна Софиенко{:}{:uk}Тетяна Софієнко{:}

      Вітаємо ? Якщо обом приємно і подобається – чому б ні? ?

  • Сергей

    Подскажите какой лучше использовать анальный душ и какие смазки ?если можно название )))

  • Володимир

    А ми пробуєм але щось не входить дружина каже що вона маленька а ти великий .запитаннями може розмір пеніса помішати зайнятися анальним сексом,?

    • Татьяна Софиенко

      Добрий день, Володимир. Перш за все, хочемо наголосити на тому, що анальний секс не є природним, хоч багато хто його практикує і бажає спробувати. Займатися ним чи ні вирішувати кожному особисто, звісно враховуючи відчуття та налаштування партнера. Якщо жінка відчуває сильний біль, дискомфорт, навряд чи варто її змушувати до цього. Великий розмір пенісу партнера дійсно може завадити жінці займатися анальним сексом, особливо якщо пара практикує вперше. Проте, якщо обоє мають відверте бажання спробувати, ПОСТУПОВО і ДУЖЕ ОБЕРЕЖНО можна розробити анальний отвір і розтягнути гладку мускулатуру внутрішнього сфінктера. Для цього краще протягом певного часу користуватися допоміжними засобами (анальні пробки, фалоімітатори, вібратори тощо), спочатку найменшого діаметру, потім трішки більшого, ще більшого і т.д., по наростаючій. І обов’язково це має відбуватися з достатньою кількістю лубриканта, оскільки, на відміну від вагіни, пряма кишка не виробляє власного змащення. При цьому жінці потрібно максимально розслабитися і не боятися, а чоловікові діяти обережно, повільно і делікатно. Якщо раптом після спроб анального сексу виникли певні ушкодження чи патології, слід невідкладно звернутися до лікаря-проктолога, можливо, навіть, відмовитись від даного виду сексу.

  • Жанна

    А вот мне интересно, вот сколько не пыталась, без смазки, оно больно очень, и расслабилась , и всё равно не помогает, и вот к чему вопрос? оно будет на столько же больно, ибо как то по мягче

    • Татьяна Софиенко

      Жанна, здравствуйте. К этому виду секса надо подходить аккуратно и продвигаться постепенно). 1) обязательно нужно использовать смазку для анального секса, лучше с разогревающим эффектом. 2) для начала желательно разрабатывать мышцы ануса с помощью специальных игрушек, например, анальных пробочек и фаллоимитаторов небольшого диаметра и размера. 3) лучшему расслаблению способствует возбуждение. постарайтесь максимально расслабиться и настроиться на секс. можно попробовать возбуждающие капли и прочие афродизиаки, создать соответствующую атмосферу и обстановку. 4) выберите удобную позу для начинающих (миссионерская, догги, 69). И учтите, что с первого раза такой секс может не получиться, пробуйте по чуть-чуть, и со временем мышцы привыкнут и поддадутся. Желаем вам приятных и ярких оргазмов :).

  • Інна

    Хочемо проекспериментувати стаття дуже допоможе

  • Сеня

    Люблю анальный секс . Я женщину и она меня. Это просто бомба

  • Ася

    спасибо, наконец нашла что-то основательное на тему, которая для всех так хочется и колется))

  • Артем

    Очень полезная статья, спасибо.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *