Пішохідні маршрути Славського: куди піти любителям активного відпочинку

Пішохідні маршрути Славського: куди піти любителям активного відпочинку

Славське – чудовий курорт для сімейного відпочинку, який пропонує гірськолижні розваги взимку та активний відпочинок навесні, влітку та восени. Дістатися до Славського легко практично з будь-якого куточка України завдяки зручному транспортному сполученню. В околицях курорту є що подивитися: тут ви знайдете цікаві пам’ятки, а природна краса залишить враження на рік вперед. Серед популярних розваг у Славському – пішохідні маршрути, і BlogPokuponTeam розповість про найголовніші.

Акції
Від 2 ночей відпочинку з харчуванням у «Дзвінка»
Славське (Львівська область), Івана Франка вулиця, 67Б
-53%
3240 грн
1599.0 грн
Виграй літній відпочинок у «Перліна Карпат» у Славському
Славське (Львівська область), Івана Франка вулиця, 43Б
-0%
0 грн
20 грн
Показати всі
6 акцій

Славське-Погар

Протяжність – 2,8 км
Тривалість – менше години

Погар – гірська вершина, на яку чи не в першу чергу йдуть гуляти туристи. Тут знаходиться найближчий (трохи менше ніж 1 км) до центру Славського витяг. Шлях на Погар легко подолати навіть з дітьми – він не тільки короткий, але і відносно пологий. Туристи піднімаються вгору менше ніж 300 метрів.

Маршрут Славське–Погар для любителів активного відпочинку

Дорогою на Погар ви можете побачити альтанки та спеціальні локації для пікніка. На вершині гори на вас чекає гарний краєвид, невелика колиба та лавки з їжею та напоями, іноді можуть запропонувати прогулянку верхи. У серпні та вересні в цих місцях можна перекусити малиною та ожиною прямо з кущів – їх тут росте вдосталь. Спуститися вниз можна як пішки, на своїх двох, так і на витягу, якщо хочете дати ногам відпочинок і просто насолодитися видами.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
3600 грн
2519.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Показати всі
79 акцій

Славсько-Менчил

Протяжність – 8 км
Тривалість – 2-3 години

Менчил – не просто природна пам’ятка, як і інші гори Карпат. У цих місцях створювалась історія: у 1915 році саме тут 5 місяців тривали спекотні бої між арміями Російської та Австро-Угорської імперій, а в період Другої світової війни та після неї в районі гори Менчил діяли збройні формування УПА. Тому, гуляючи цим нескладним маршрутом, ви можете не тільки отримувати задоволення від краси місцевої природи, але й задуматися про складні перипетії минулого нашої країни. Перепад висот на цьому пішохідному маршруті складає 585 м.

Якщо ви шукаєте пішохідні маршрути, цікаві місця та екскурсії Славським та околицями, значить на курорті ви плануєте затриматися щонайменше на пару днів. У Славському багато можливостей зняти житло недорого та з гарним сервісом: готелі з басейном, котеджі з чаном, бази відпочинку, апартаменти. Середні ціни коливаються в діапазоні 1500-2000 грн за добу проживання на двох, але на Покупоні ви можете знайти гарне та комфортне житло дешевше зі знижкою до 50%.

Маршрут №5013 (Славське-Татарівка)

Протяжність – 11 км
Тривалість – 2-3 години

Один із найпростіших пішохідних маршрутів із Славського – на гору Татарівку (Тетерівку). Для нього характерні пологі підйоми, що робить цей шлях легким і комфортним навіть для дітей і початківців у хайкінгу та трекінгу. Розкішними панорамними видами цей маршрут, однак, не потішить – гора Татарівка лісиста, тож більшу частину шляху ви пройдете в тіні дерев. Компенсує відсутність простору і пейзажів безліч малинників і кущів ожини, де в сезон ягід можна робити смачні паузи.

Пішохідний маршрут  Славське-Татарівка для  активного відпочинку у Карпатах
Акції
Від 2 ночей в готелі «Konopka Forest Home & SPA»
Поляниця (Івано-Франківська область), Вишня урочище, 283
-25%
2400 грн
1799.0 грн
Від 2 ночей влітку у «Пацьорка» поблизу Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Олекси Довбуша вулиця, 84
-30%
5400 грн
3779.0 грн
Показати всі
26 акцій

Маршрут №5001 (Славсько-Ільза)

Протяжність – 8,7-10 км (залежить від того, як спускатиметеся)
Тривалість – 2-4 години

Шлях на Ільзу вже відносять до піших маршрутів середнього рівня складності, хоча для більшості піднятися на цю гору не складе особливих труднощів. Старт дороги на Ільзу – за 2 км від центру Славського, біля церкви та цвинтаря. Звідти до вершини йти 5 кілометрів, з поступовим набором висоти до 400 метрів. Як і попередній, цей маршрут теж пролягає через малинники, тож йти без зупинок не вийде. Не заблукати допоможуть покажчики – орієнтуйтеся на біло-червоний маршрут 5001.

Підійнятися на гору Ільза

Незважаючи на загальну легкість маршруту, будьте обережні: на шляху на вершину на вас чекає кілька складних ділянок зі слизьким камінням і крутими підйомами. Останні 300 метрів шляху доведеться пробиратися через густу хащу, але панорама, яка відкриється з Ільзи, вартує того.

Акції
Тур «Карпати-Трускавець» на 7 днів
Трускавець (Львівська область), Дрогобицька вулиця, 7
-35%
13000 грн
8449.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням у «Соламія» у Трускавці
Трускавець (Львівська область), Лисенка вулиця, 15
-20%
4000 грн
3199.0 грн
Показати всі
13 акцій

Маршрут №5011 (Славське-Високий Верх)

Протяжність – 25 км
Тривалість – увесь день

Високий Верх – найвища гора Славського, користується великою популярністю у туристів. Витяг на вершину знаходиться за 6 км від Славського, в селі Волосянка. І там, і там є готелі, бази відпочинку, котеджі, але у Славському вибір набагато більший, тому на відпочинок частіше зупиняються тут і звідси пішки піднімаються на Високий Верх.

Піший маршрут на Високий Верх

Щоб зійти на Високий Верх, вам також знадобиться весь день, тому краще виходити з ранку. Шлях від підніжжя до вершини дорівнює трохи більше 3 кілометрів, набір висоти – приблизно 550 метрів. Цей маршрут не з простих, але фінал його буде гідною нагородою за ваші зусилля, адже у найвищій точці гори поєднуються три області: Львівська, Івано-Франківська та Закарпатська.

На вершині Високого Верха на вас чекають типові гірські розваги: зіп-лайн, катання на конях, ресторан, шашлики на фуд-корті. Якщо хочете поєднати ретріт на природі з веселим дозвіллям, смачною їжею та захоплюючими активностями, цей маршрут вам вкрай рекомендований.

Акції
Від 2 ночей з харчуванням у «Соламія» у Трускавці
Трускавець (Львівська область), Лисенка вулиця, 15
-20%
4000 грн
3199.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням в «Вілла Ігнатьєва»
Східниця (Львівська область), Шевченка вулиця, 99
-25%
1560 грн
1170.0 грн
Показати всі
25 акцій

Славсько-Тростян

Протяжність – 12 км
Тривалість – 1 день

Гора Тростян – ще одна вершина, на яку варто піти пішки, якщо ви приїхали до Славського. Маршрут зазвичай стартує від бази відпочинку «Чотири сезони» або від залізничного вокзалу (але від готелю все-таки ближче, тому він частіше стає опорним пунктом). Дорога йде вздовж річки Опір, потім, в районі залізничної станції Тернівка, можна починати підйом.

Похід на гору Тростян з Славського

На горі Тростян є канатна дорога та бугельні витяги для лижників, фуд-корт із смачною їжею, ароматний карпатський чай, незамінний у лижний сезон. З самої вершини відкриваються просто неймовірні гірські панорами.

Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі відпочинку у комплексі «Krakow»
Київ, Брест-Литовське шосе, 8А
-26%
1195 грн
885.0 грн
Показати всі
71 акцій

На карті нижче можна подивитися розташування крісельних та бугельних витягів на околицях Славського:

Читайте також:
? Ідеї відпочинку у Славському
? Розваги курорту Буковель
? Відпочинок у Карпатах восени
? Куди поїхати у Карпати з дітьми
? Що подивитися у Львові
? Що треба знати підкорювачу Говерли

А ви любите Карпати та прогулянки гірськими стежками? Діліться своїми улюбленими маршрутами по Славському та не тільки.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *