Відпочинок на озері Світязь: готелі, розваги, ціни, як дістатися

Світязь відпочинок: бази відпочинку, готелі, розваги, ціни

Україна славиться унікальними локаціями природного походження. Одне з таких місць – озера Волині Шацькі та, зокрема, Світязь. Чарівна краса, лікувальна кришталево чиста вода, густі хвойні ліси навколо – Шацькі озера відпочинок занурює в атмосферу повного релаксу та дарує абсолютний відпочинок. BlogPokuponTeam розповість, як дістатися, де найкращий Світязь відпочинок зі знижками, і чим зайнятися, щоб відпустка принесла незабутні враження.

Акції
Від 2 ночей з харчуванням у «Галицький двір»
Світязь (Волинська область), Гушово урочище, 24
-25%
4600 грн
3449.0 грн
3-денний тур на Шацькі озера від «Miracle Travels»
Вся Україна
-23%
6320 грн
4929.0 грн
Показати всі
3 акцій

Відпочинок на Світязі

Світязь – найглибше озеро в Україні, належить до групи Шацьких озер. Це популярний курорт, куди щорічно приїжджають туристи, щоб отримати крутий повноцінний відпочинок на березі природної водойми.

Світязь – найбільше та найглибше озеро в Україні природного походження

Середня глибина озера Світязь сягає 6,9 м, максимальна – 58,4 м. Щоб дістатися до глибини та повноцінно поплавати, потрібно пройти від берега не менше 300-500 метрів – всю ця відстань вода дорослому буде по коліно, а дно – піщане та рівне. Завдяки мілководдю на березі тут настільки популярний відпочинок з дітьми. Вода досить комфортна для купання – температура води Світязь влітку зазвичай становить близько 20 градусів.

Озеро Світязь відпочинок – яке житло доступне на курорті:

  • Бази відпочинку з басейном і без.
  • Будинки у приватному секторі.
  • Кемпінг біля водойми.
  • Готелі Світязь.
Акції
Від 4 ночей з басейном у «Славутичі Закарпаття»
Поляна (Закарпатська область), Курортно-Бічна вулиця, 1
-15%
6800 грн
5779.0 грн
Відпочинок восени з сніданками у «Чорна скеля»
Виноградів (Закарпатська область), Віннички урочище
-25%
6000 грн
4499.0 грн
Показати всі
56 акцій

Де знаходиться озеро Світязь

Світязь знаходиться у Волинській області на території Шацького природного парку недалеко від смт Шацьк, у міжріччі Прип’яті та Західного Бугу. Це озера Волинської області, вони ж Шацькі (понад 30 водойм). Світязь є найбільшим і найглибшим в Україні, але водночас найпривабливішим для сімейного відпочинку з маленькими дітьми.

Таємничий та прекрасний Світязь – перлина України
Акції
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Георгій»
Орявчик (Львівська область), Перша Розтока вулиця, 5А
-25%
6550 грн
4909.0 грн
Від 3 ночей SPA-відпочинку в «VitaPark Карпати»
Жденієво (Закарпатська область), Шевченка вулиця, 257
-15%
9399 грн
7989.0 грн
Показати всі
63 акцій

Бази відпочинку Світязь

Високий сезон стартує десь у середині липня (якщо порадує погода). Щоб відпочинок на Світязі приніс задоволення, необхідно завчасно подбати про місце проживання. Навколо знаходиться кілька селищ, де можна знайти готелі або зняти будиночок.

Де можна відпочити, щоб отримати весь спектр вражень та розслабитися на повну? Розповідаємо, де можна влаштувати якісний відпочинок – читайте та обирайте готель, бази відпочинку Світязь, місце для кемпінгу.

Акції
Від 3 ночей у вересні з басейном «Aqua Hotel»
Солотвино (Закарпатська область), Спортивна вулиця, 1
-25%
1300 грн
975.0 грн
Відпочинок All-inclusive восени в Солотвино Резорт
Солотвино (Закарпатська область), Рибник урочище
-35%
4500 грн
3149.0 грн
Показати всі
4 акцій

Відпочинок Світязь в урочищі Гушово

Урочище Гушово – популярне місце на озері Світязь, де можна відпочити. Знаходиться у лісі на південній стороні водойми. Завдяки чистому повітрю, наповненому ароматами хвої, тут можна не лише відпочити, а й оздоровитись. У Гушовому налічується понад 20 баз відпочинку та пансіонатів, з інфраструктури – магазини, медпункт, ринок, невеликі ресторанчики. Тут можна зняти житло біля Центрального пляжу.

Озеро Світязь де зупинитись 👇

Галицький двір Світязь – база відпочинку, розташована неподалік озера, оточена хвойним лісом. Сюди приїжджають як для релаксу, так і для проведення свят та ділових зустрічей. База відпочинку Галицький двір – це триповерховий корпус із сучасними комфортними номерами, котеджі, ресторан та спа-зона. На території комплексу також є мисливський будиночок, спа-салон та продуктовий магазин.

Зі знижкою від pokupon.ua вартість відпочинку складає всього 3449 замість 4600 грн. У цю суму входить:

  • 2 дні проживання для двох у номері напівлюкс.
  • Відпочинок на Світязі з харчуванням: сніданки, обіди, вечері.
  • Гра в більярд та настільний теніс.
  • Заняття у тренажерному залі.
  • Користування альтанкою та мангалом.
Акції
Від 2 ночей з харчуванням у «Галицький двір»
Світязь (Волинська область), Гушово урочище, 24
-25%
4600 грн
3449.0 грн
Показати всі
1 акцій

Світязь зняти житло

На південному березі озера розташоване село Світязь бази відпочинку. Тут можна орендувати житло біля озера: готелі з басейном і без та приватні садиби. Облаштовані пляжі, атракціони, кафе та бари зі смачною їжею, гостинність місцевих мешканців роблять село рекордсменом за кількістю відпочиваючих.

Гряда бази відпочинку

Шацькі озера підходять не тільки для спокійного відпочинку та ретриту на природі. Урочище Гряда Світязь на східному березі – чудовий варіант для тих, хто любить повеселитися. Велика кількість дискотек та нічних клубів зробило селище найпопулярнішим місцем відпочинку серед молоді – це центр нічного життя на озері Світязь.

Акції
Тур вихідного дня до Карпат з «Miracle Travels»
Вся Україна
-22%
6500 грн
5015.0 грн
Тур до Буковелю Осінній релакс від Miracle Travels
Вся Україна
-24%
12500 грн
9999.0 грн
Показати всі
76 акцій

Відпочинок Світязь – Шацьк

Селище з головною транспортною розв’язкою по всій групі Шацьких озер. Він однаково віддалений від Світязя та урочища Гряда. У Шацьку одразу три водойми: Світязь, Чорне Велике та Люцимер, на берегах яких облаштовані пляжі для відпочинку. Також у селищі є торговий центр, кілька супермаркетів, тематичні кафе, ресторани та бари.

Озеро Світязь відпочинок в урочищі Ступа

Урочище Ступа – знаходиться на північному березі, за 200 метрів від берега, є комплексом елітних котеджів з охороною. Відпочинок на озері Світязь у Ступі користується популярністю серед поціновувачів дорогого відпочинку з комфортом та затишком.

Читайте також:
🔷 Термальні води Закарпаття: релакс з користю для здоров’я
🔶 Санаторії Солотвино: де відпочити на солоних озерах
🔷 8 кращих курортів Карпат для відпочинку з дітьми
🔶 100+ модних ідей манікюру на короткі нігті
🔷 23 крутих ідеї, куди піти з дитиною у Києві

Відпочинок на озері Світязь у Пульмо

Село Пульмо розташоване між озерами Пулемецьке та Світязь. Тут можна орендувати будиночок у приватному секторі, підійде для любителів тихого, невибагливого відпочинку з родиною.

Кемпінг на Світязі

Якщо вас цікавить озеро Світязь відпочинок із наметами, то ви звернулися за адресою. Оскільки водоймище знаходиться на території заповідника, відпочивати дикуном можна лише у спеціально відведених для цього місцях.

Найбільший кемпінг на Шацьких озерах – це рекреаційний пункт «Незабудка», розташований у лісовому масиві на березі Світязя. На території містечка – альтанки, загальні туалети, вода, освітлення, сміттєві баки. При в’їзді розташовані бари та магазини з продуктами харчування та побутовими товарами.

Приїхати відпочивати з наметом можете будь-коли. Протягом дня до вас підійдуть працівники кемпінгу і ви зможете оплатити своє перебування прямо на місці. Ціни більш ніж доступні: поставити намет (на компанію до чотирьох осіб) коштує 30 грн за добу, стільки ж стоянка машини.

Акції
Від 4 ночей на базі «Лісова казка» під Києвом
Рокитне (Київська область), Піщане урочище
-20%
10000 грн
7999.0 грн
Від 1 ночі з басейном в готелі «Райський дворик»
Погреби (Київська область), Погребський Шлях, 26
-57%
3800 грн
1999.0 грн
Показати всі
28 акцій

Цікаві факти про озеро Світязь

Побачивши Світязь вперше, відчуваєш захоплення від величі природи, яка створила таке диво, здається, що ти опинився на березі моря. У вітряну погоду хвилі сягають півтораметрової висоти – це незабутнє видовище.

Але природна краса – це далеко не все, що є. Що ще варто знати про Світязь, щоб вашому захопленню не було меж?

  • Озеро Світязь розміром із футбольне поле: завдовжки 92,2 м та шириною – 40 м, площа становить 26,22 км2.
  • Карстове Світязь походження говорить про те, що утворилося воно внаслідок провалу геологічних відкладень у підземні порожнечі. Інша версія свідчить, що озеро з’явилося у процесі відходження Дніпровського льодовика.
  • Живлять озеро підземні води та артезіанські джерела, завдяки цьому вода тут м’яка та прозора, дно видно навіть на глибині кількох метрів.
  • Унікальний хімічний склад – срібло, йод та гліцерин – наділяють воду лікувальними властивостями, шкіра після купання стає еластичною та зволоженою.
  • Легенда про Світязь стверджує, що він з’явився завдяки красуні-дочці князя Тугана. Якось він зі своїми дружинниками пішов воювати, залишивши землі без захисту, і це його турбувало. Дочка заспокоїла батька, запевнивши, що бачила віщий сон, а коли вороги підступили до міста, вона звернулася до богів по допомогу. Ті сховали місто – воно провалилося під землю, на його місці з’явилося озеро Світязь, а на його поверхні зацвіли латаття на згадку про красу дочки Тугана. Кожен недруг, намагаючись зірвати їх, гинув на місці.
Акції
Відпочинок восени з сніданками у «Чорна скеля»
Виноградів (Закарпатська область), Віннички урочище
-25%
6000 грн
4499.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Milli & Jon»
Поляниця (Івано-Франківська область), Вишня урочище
-35%
5500 грн
3575.0 грн
Показати всі
38 акцій

Світязь пляж

На березі відпочиваючих встановлені дерев’яні парасольки від сонця, лежаки. Покриття – трав’яне, але ближче до води є жовтий пісок, захід розчищений від очеретів та трави.

Зон для купання на Світязі кілька:

  • Центральний пляж озера Світязь на південному березі.
  • Пляж приватного сектору, розташований впритул до котеджного селища Іллічівка.
  • Пляж Озеро Світязь із боку Шацька.
  • Пляж Затоки Лука знаходиться в однойменній затоці в південно-східній частині водойми.
Краще місце для сімейного відпочинку на Волині – озеро Свитязь
Акції
Від 2 ночей з басейном «Private Cottage 375»
Поляниця (Івано-Франківська область), Центральна вулиця, 375
-30%
9000 грн
6299.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Milli & Jon»
Поляниця (Івано-Франківська область), Вишня урочище
-35%
5500 грн
3575.0 грн
Показати всі
39 акцій

Куди піти на Світязі

Основні види відпочинку в Шацькому парку – це плавання та прийом сонячних ванн, але не тільки. Після релаксу на пляжі можна розважитись і додати яскравих спогадів про відпочинок на Світязі. З кожним роком інфраструктура розваг зростає, розширюється перелік послуг та покращується їх якість. Розповідаємо, що подивитись і чим зайнятись на озері:

  • Кайт-серфінг. Беріть в оренду кайт чи уроки для початківців.
  • Прогулянка катамаранами, байдарками або човном. Чому б не помилуватися краєвидами вдалині від берега?
  • Віндсерфінг. Вітрова погода на Світязі дарує унікальну нагоду підкорити півтораметрові хвилі.
  • Дайвінг. Якщо ви ще не в клубі любителів дайвінгу, пробне занурення під воду – обов’язковий пункт у вашому відпочинку.
  • Велопрогулянки. Прогуляйтеся Шацьким заповідником, знайдіть затишний куточок побути наодинці з собою далеко від шуму.
  • Для дітей тут величезний вибір атракціонів: водні гірки, лабіринти, батути, водні кулі, віртуальна реальність, дитячі машинки, човники та інше.
  • Мотузковий парк – розвага, без якої вже не обходиться жодна паркова зона. Підкорювати мотузкові маршрути люблять як діти, так і дорослі?
  • Екскурсії – поєднання приємного з корисним. Прогулянка на позашляховику, байдарках або велосипедах у супроводі гіда – чудовий варіант дізнатися про цікаві факти, послухати стародавні легенди, побачити первозданну красу природи.
  • Ковзани. У зимовий період одягайте ковзани і гайда ковзати під зоряним небом на чистому морозному повітрі, це подарує вам неймовірні емоції.
  • Катання на буєрі – зимова розвага на спеціальному судні, яке ковзає по льоду за рахунок сили вітру.
  • Сауна та лазня. Популярна розвага серед місцевих мешканців та туристів. Взимку для сміливців є можливість поринути у крижану ополонку.
  • Озеро Світязь риболовля – ловити рибу можна з берега або з човна. У Світязі живе близько 30 видів риб. Легко ловиться плотва та окунь, складніше – лящі, щука, соми та вугор.
Акції
День у парку розваг «Мадагаскар» у Блокбастері
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
Квиток на шоу для дітей «Wonka show» 8.09
Київ, Русанівська набережна, 12/1
-30%
350 грн
245.0 грн
Показати всі
126 акцій

Як доїхати до Шацьких озер

Швидкий та недорогий спосіб дістатися до Шацьких озер – поїздом до Ковеля. А звідти, пересівши на автобус (на автовокзалі за адресою бульвар Лесі Українки, 40), можна доїхати до потрібного вам селища чи мікрорайону на озері Світязь. Також з Ковеля можна доїхати власним авто – трасою Е373/М07, яку в народі називають «Варшавкою», дорогу відбере у вас близько години.

Ті, хто мешкає поблизу Волинської області (Луцьк, Рівне, Тернопіль, Львів, Нововолинськ, Володимир), можуть скористатися прямими автобусами, які курсують з автостанцій (розклад дізнавайтеся безпосередньо у вашому населеному пункті).

Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
58 акцій

Читайте також:
🔷 Куди поїхати на море в Україні – кращі морські курорти
🔶 Їдемо на екскурсію: 12 найцікавіших маршрутів Україною
🔷 Як позбавитись від целюліту: топ способів досягти гладенької шкіри
🔶 Романтичний Львів: куди зводити дівчину на побачення
🔷 Куди піти з дитиною у Львові: кращі ідеї розваг

А ви плануєте відпочинок на озері Світязь? Можливо, раніше вже їздили на Шацькі озера та можете щось розповісти про відпочинок, готелі, розваги? Діліться планами та враженнями у коментарях 🤗

1 коментар
  • Андрій

    відпочивали якось взимку, знімали будиночок у приємних місцевих, була цікава екскурсія і дуже смачкі угрі на мангалі)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *