Обгортання від целюліту та для схуднення: яке найефективніше

Обгортання від целюліту та для схуднення: яке найефективніше

Для тих, хто намагається схуднути, прибрати живіт і боки і постійно намагається підтримувати себе у формі, не секрет, що успіх криється в комплексному підході. Якщо регулярні фізичні вправи, збалансоване харчування, спеціальні дієти сприяють ефективному зменшенню ваги, то обгортання не тільки посилює цей ефект, але й робить шкіру більш пружною та підтягнутою.

Що таке обгортання, які види бувають, чим обгортатись, як робити процедуру в домашніх умовах і уникнути поширених помилок, які заважають досягти бажаного результату, – розповість BlogPokuponTeam. А також підкаже, де шукати знижки до 80% на комплексні програми обгортань у найкращих салонах міста.

Акції
До 5 сеансів ручної ліпосакції в «Osoba.massage»
Київ, Бориса Гмирі вулиця, 1Б/6
-69%
2250 грн
679.0 грн
До 7 сеансів ендосфера-терапії у Body Icon Studio
Київ, Саперне Поле вулиця, 3
-60%
1100 грн
489.0 грн
Показати всі
22 акцій

Як обгортання допомагають від целюліту

Обгортання – не що інше, як косметична маска на все тіло або окрему його зону. Так і хочеться сказати велике спасибі тому, хто додумався огортати кремами, маслами, гелями, бальзамами шкіру не тільки обличчя, а й тіла, адже спектр завдань, з якими чудово справляються косметичні обгортання, досить широкий:

  • боротьба з целюлітом;
  • зменшення обсягів та корекція контурів тіла;
  • очищення ороговілого шару епідермісу та поліпшення його стану;
  • насичення шкіри киснем та покращення кровообігу;
  • підвищення тонусу та вирівнювання рельєфу шкіри;
  • усунення розтяжок;
  • покращення обміну речовин;
  • зміцнення імунітету;
  • повне розслаблення та релаксація;
  • оздоровчий та лікувальний ефект.

Головним фактором впливу таких процедур виступає «ефект сауни» (біохімічний процес розщеплення жиру та виведення його лімфатичною системою) та посилена компресія за рахунок обгортань під плівку або дренаж.

Акції
Програма «Мінус 10 сантиметрів» від «BodyLike»
Київ, Щекавицька вулиця, 30/39
-60%
10850 грн
4339 грн
Показати всі
99 акцій

Види обгортання

За температурним режимом впливу і складом компонентів косметичне обгортання може бути 3-х видів:

  • гаряче;
  • холодне;
  • нейтральне.

Гарячі види обгортань стимулюють активний кровообіг у зонах нанесення та сприяють насиченню епідермісу корисними мікроелементами. Саме такий спосіб активно бореться з целюлітом та локальними відкладеннями жиру (особливо у поєднанні з масажем). За рахунок виведення зайвої підшкірної рідини зменшуються обсяги у будь-якій зоні: живота, стегон, ляжек, ніг.

Крім антицелюлітного та жироспалюючого, холодні процедури мають протинабрякову та тонізуючу дію. Раптове охолодження епідермісу стимулює відтік лімфи, виводить зайву рідину разом із токсинами та шлаками через печінку та нирки. Кріообгортання ідеально підійдуть для людей з проблемами судин — в результаті вони звужуються, зменшуються набряки та прояви судинної сіточки. Вважається, що обгортання тіла холодного типу делікатніші, оскільки піт виділяється в мінімальній кількості.

Під час нейтрального обгортання відбувається вапоризація – пори шкіри відкриваються і «всмоктують» активні компоненти в підшкірний жировий прошарок, отримуючи необхідне зволоження та харчування.

Акції
Релакс-масаж у 4 руки у студії «BestMassage»
Київ, Харківське шосе, 182
-33%
1500 грн
999.0 грн
2 сеанси релакс-масажу у студії «Mpro Studio»
Київ, Академіка Палладіна проспект, 18/30
-68%
1800 грн
559.0 грн
Показати всі
196 акцій

Протипоказання до обгортань

Неважливо, яка у вас мета – оздоровлення або схуднення за допомогою обгортань, – головне враховувати обмеження щодо здоров’я до проведення процедури:

  • печінкова недостатність та хвороби печінки;
  • ниркова недостатність, хронічний пієлонефрит та інші хвороби нирок;
  • серцево-судинні захворювання;
  • дерматологічні захворювання шкіри;
  • механічні пошкодження шкірного покриву типу саден, порізів;
  • гінекологічні захворювання (міома матки, ендометріоз);
  • злоякісні утворення;
  • варикоз (дозволяється холодне обгортання, але тільки за вказівкою лікаря);
  • тромбофлебіт;
  • гіпертонія (для гарячих обгортань);
  • цистит;
  • при вагітності та годуванні груддю;
  • цукровий діабет;
  • підвищена чутливість шкіри;
  • індивідуальна непереносимість чи алергія на один з компонентів обгортання.

Якщо у вас є підозри на наявність будь-яких захворювань, симптоми або сумніви, перед процедурами обгортання слід проконсультуватися з косметологом і при необхідності пройти детальніше обстеження з аналізами, звернувшись до сімейного або профільного лікаря (флеболога, дерматолога, кардіолога, гінеколога, ендокринолога).

Акції
Обстеження у проктолога в центрі «Медлайн»
Київ, Героїв Сталінграда проспект, 20
-54%
650 грн
299 грн
Обстеження у проктолога у «Гармонії Здоров'я»
Київ, В'ячеслава Чорновола вулиця, 12
-65%
730 грн
249.0 грн
Показати всі
156 акцій

Як робити обгортання, щоб був гарний ефект

Щоб процедура була максимально ефективною та корисною, слід дотримуватися трьох важливих етапів.

1. Підготовка

Процес обгортання сприяє виведенню рідини з організму, тому перед процедурою рекомендується випити кілька склянок води, можна з лимоном, трав’яний або зелений чай, будь-який, який подобається: м’ята, чебрець, липа, малина.

Перед нанесенням «тілесної» маски косметологи рекомендують очистити шкіру, прийнявши ванну або теплий душ, зробити пілінг (скрабування), щоб максимально розкрити пори та підготувати їх до насичення корисними речовинами.

Перед нанесенням обгортання очистіть шкіру
Перед нанесенням обгортання очистіть шкіру

У салонах для цього часто використовують морську сіль, тростинний цукор, рукавичку Кесе. У домашніх умовах можна скористатися будь-яким доглядовим косметичним засобом або натуральною сумішшю (найкращі рецепти ви знайдете нижче).

Акції
До 3 відвідувань інфрачервоної сауни у «Дана-Віта»
Київ, Анни Ахматової вулиця, 13В
-66%
350 грн
139.0 грн
2 години відвідування джакузі-залу в «Aroma Sauna»
Київ, Січових Стрільців вулиця, 21
-25%
1100 грн
825.0 грн
Показати всі
44 акцій

2. Саме обгортання

Процедуру для живота і стегон найкраще робити натщесерце або через 2 години після їжі. І так, щоб прибрати живіт, особливо ненависну складку внизу, – обгортання відмінно підходять ? Читайте відгуки і переконайтеся у цьому самі.

Холодну або теплу масу (залежно від виду обгортання) необхідно нанести руками на одну або кілька проблемних ділянок – живіт, стегна, сідниці, верхню частину рук – добре масажуючи і поплескуючи шкіру. Таким чином, засіб буде швидше проникати у тканини. Потім обернути зону харчової плівкою у 2-3 шари.

Після нанесення маски оберніть зону тіла плівкою
Після нанесення маски оберніть зону тіла плівкою

Якщо ви застосовуєте бандажне обгортання, то просочіть еластичні бинти складом рідкішої консистенції (з маслами, розчином кофеїну-бензоату, екстрактами виноградних кісточок, вина та іншими кислотами). Але не затягуйтеся надто туго, щоб не порушити кровообіг.

Якщо ви пробуєте якийсь компонент вперше – мед, гірчицю, перець, корицю, цитрус тощо, перед нанесенням маски рекомендують робити алергопробу. Нанесіть невелику кількість складу на внутрішній згин ліктя та зачекайте 10-15 хвилин. Якщо помітили почервоніння, відчули свербіж, щипання, печіння, змивайте обгортання негайно. Такий рецепт вам не підходить. Замініть активний компонент на інший, на який у вас не буде алергічної реакції.

Бандажне обгортання для схуднення
Бандажне обгортання для схуднення

Обгортання слід починати з ніг, поступово піднімаючись вгору, по току лімфи. Після «укутування» харчовою плівкою або бандажними бинтами необхідно одягти щільну білизну або одяг. При гарячих процедурах для посилення ефекту рекомендують вкритися теплою ковдрою.

Перебуваючи у масці, ви можете спокійно займатися повсякденними справами, читати книгу, дивитися фільм, відпочивати, робити легку фізичну розминку. Якщо мета домашніх обгортань – схуднення, зменшення об’ємів тіла та спалювання жиру, тоді дуже рекомендуємо робити обгортання на ніч. У проміжку часу з 22 до 24 години вечора організм виробляє соматотропний гормон, який сприяє схуднення за рахунок процесів метаболізму. Уявіть якого антицелюлітного ефекту, зменшення об’єму в талії та стегнах можна досягти дуже швидко, якщо підкріпити біохімічну дію обгортаннями!

Але якщо ви хочете позбавитися не тільки підшкірної води, але й дістатися жиру, забезпечивши більш тривалий і стійкий результат схуднення, тоді варто доповнити маски апаратним масажем. Далі ми дамо рецепт чим обертатися, як робити масаж у домашніх умовах у цьому та інших випадках, а також які є доступні альтернативи.

Залежно від чутливості шкіри та компонентного складу маски процедура в середньому займає від півгодини до двох годин. При першому обгортанні не перестарайтеся з часом, за принципом — що довше, то краще ефект. Це не той випадок. Починайте поступово: з півгодини, збільшуючи наступні сеанси на 5-10 хвилин.

Акції
Знижка на ендосфера-терапію в «Laser Health»
Київ, Хрещатик вулиця, 44
-30%
1450 грн
149.0 грн
Ендосфера тіла на оригінальному апараті у «BSfera»
Київ, Успішна вулиця, 8
-40%
800 грн
549.0 грн
Показати всі
95 акцій

3. Завершальний етап

Після закінчення часу плівку розмотують і змивають обгортання теплою водою. Можна прийняти ванну з додаванням морської солі, яка закріпить виведення рідини та детоксикацію організму. Тіло після процедури необхідно зволожити будь-яким способом: за допомогою молочка, крему, лосьйону чи олії.

Залежно від того, яким обгортанням ви вирішите побалувати своє тіло, можна досягти різного результату, у тому числі і схуднути. До речі, обгортання для схуднення – дуже популярна косметична процедура не тільки в салонах краси, але і в домашніх умовах, зробити яку можна озброївшись необхідними знаннями та недорогими підручними засобами.

Обгортання для схуднення в домашніх умовах

Всі обгортання проводяться в одній і тій же послідовності, за однією методикою: підготували шкіру, нанесли склад, обернулися плівкою (при необхідності утеплилися), витримали відведений час, змили та нанесли доглядове молочко для тіла.

А тепер розглянемо найефективніші та найпопулярніші рецепти складів, які можна використовувати вдома чи в лазні самостійно.

1. Медові обгортання

В основу таких масок для тіла входить мед – дуже корисний, ефективний, цілющий продукт, який має нещадну, науково доведену жироспалюючу властивість. Якщо у вас відсутня на нього алергія, тоді мед допоможе не лише побороти застуду, а й схуднути ?

Натуральний продукт (будь-якого виду) у складі косметичного обгортання стимулює обмін речовин, посилює кровообіг, розщеплює «поганий» (білий і щільний) жир, що зібрався у м’яких тканинах і на животі, допомагає зменшити обсяги в стегнах і талії, насичує епідерміс корисними речовинами, тонізує та сприяє пружності шкіри.

Медове обгортання має потужну жироспалюючу дію
Медове обгортання має потужну жироспалюючу дію

Можна використовувати мед як самостійно, так і доповнювати іншими компонентами: корицею, гірчицею, перцем, імбиром, сіллю, ароматичними маслами (які гармонують з будь-яким рецептом), содою, сухим молоком та вершками. Експериментуючи зі складом, можна досягти різного результату.

Акції
До 5 сеансів антицелюлітного масажу в «Ідеал»
Київ, Боголюбова вулиця, 30
-54%
500 грн
279.0 грн
До 3 сеансів вакуумного масажу в «Татуаль»
Бровари, вул. Симоненка, 117
-55%
800 грн
399.0 грн
Показати всі
15 акцій

Гаряче гірчично-медове обгортання

По праву вважається ефективним антицелюлітним та ліфтинговим обгортанням. Крім того, що гірчиця ефективно бореться з проявами целюліту на початкових стадіях, має антисептичний і протизапальний ефект, вона ще служить для підтяжки в’янучої шкіри. Маска з медом і гірчицею діє на шкіру як очищуючий пілінг, роблячи її більш гладкою і еластичною.

Рецепт:

  • 2-3 столові ложки гірчичного порошку розбавити невеликою кількістю води кімнатної температури (до консистенції густої сметани).
  • Додати 3 ст. л. попередньо розігрітого на водяній бані меду, ретельно розмішати до отримання однорідної маси.
  • За бажанням можна додати 1-2 краплі ефірної олії перцевої м’яти або будь-якої з цитрусових (апельсинової, грейпфрутової, мандаринової, лимонної).

Час витримки: 30-60 хвилин.

Акції
Біозавивка волосся зі зміцненням у «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-56%
2350 грн
1099.0 грн
До 10 сеансів кавітації та масажу в «J`adore»
Київ, Ярославів Вал вулиця, 14Г
-77%
1350 грн
499.0 грн
Показати всі
164 акцій

Пекуче медово-перцеве обгортання

Перець посилює кровотік, розгладжує нерівності в’ялої шкіри, підтягує недосконалості обвислого тіла. Протипоказаний при чутливій, сухій шкірі та варикозі. Для косметичних масок підійде дрібно мелений червоний пекучий, чорний, кайєнський перець, аптечна перцева настойка.

Рецепт:

  • 2-3 ст. меду розігріти на водяній бані.
  • Додати 0,5-1,5 ст. меленого червоного перцю та змішати до однорідної маси. Для першого разу концентрацію можна взяти менше.
  • 4-5 ст. оливкової олії.
  • За бажанням можна додати та посилити ефект маски гірчицею або свіжо натертим на дрібній терці імбиром – по 1-1,5 ст.л. Імбир – ворог целюліту. Натурпродукт посилює кровообіг і лімфообіг у підшкірно-жировій клітковині, сприяє розщепленню жирів та розсмоктування запалених жирових вузликів; має потужний ефект підтяжки та омолодження шкіри.

Час аплікації: не довше 20 хвилин, щоб уникнути сильного подразнення та опіків на шкірі.

Антицелюлітне медове обгортання з імбиром
Антицелюлітне медове обгортання з імбиром

Холодне обгортання: мед із морською сіллю

Натуральна морська сіль насичує шкіру корисними мікроелементами, покращує кровопостачання, нормалізує рух лімфи, виводить шлаки та зайву рідину з тканин, паралельно надає відлущувальний та масажний ефект, актуальний при в’ялості шкіри.

Рецепт:

  • 250-300 г меду.
  • 2 ст. морської солі.
  • 4-5 крапель олії абрикосових кісточок (підійде також мандаринове або апельсинове).
  • Все ретельно перемішайте і нанесіть на тіло, дотримуючись загальної інструкції.

Час витримки: 40-60 хвилин.

2. Антицелюлітне кавове обгортання

Кава – не тільки смачний і ароматний напій, але і відмінний засіб для догляду за шкірою. Натуральна кава, крім кофеїну, складається з вітамінних та мінеральних речовин, полісахаридів та ефірних олій, які сприяють активізації процесів розщеплення жирів та виведенню їх з організму.

Кавові обгортання — справжня бомба у боротьбі із зайвим об’ємом та целюлітом у вигляді «апельсинової кірки». Але це не всі переваги. Обгортання з використанням кави допомагають позбутися в’ялого, втомленого виду шкіра, а також розтяжок після вагітності, пологів, різкого схуднення.

Обгортання з додаванням кавової гущі стимулюють кровообіг і активно борються з целюлітом
Обгортання з додаванням кавової гущі стимулюють кровообіг і активно борються з целюлітом

Для масок можна використовувати і кавову гущу після заварювання кави (незалежно від способу), але досягнете більше скрабуючий, відлущувальний ефект. Для насичення шкіри живильними компонентами та вираженої антицелюлітної та жироспалюючої дії краще натуральна кава ультра дрібного помелу (в ідеалі свіжомелених зерен).

Обгортання з кавою та ефірними оліями:

  • 80-100 грам меленої натуральної кави залити окропом (до утворення кашки) і настояти 5 хвилин.
  • Додати 1 ст. оливкової (краще першого холодного віджиму) або кокосової олії (яка також чудово попереджає появу розтяжок при вагітності та схудненні).
  • Плюс 8-10 крапель ефірної олії чайного (для тонізуючого ефекту) або апельсинового (саме для схуднення) дерева.
  • Все ретельно змішайте, дайте настоятися 3-5 хвилин і наносьте на живіт, стегна, ляжки, сідниці, дотримуючись загальної поетапної інструкції.

Час витримки: 40-50 хвилин.

Читайте також:
✔️Який масаж прибирає обсяги та бореться з целюлітом
✔️Дієти та вправи, щоб прибрати боки та вушка на талії
✔️Що таке LPG і як він впливає на схуднення

3. Шоколадне обгортання проти целюліту

Шоколад – не тільки десерт, що піднімає настрій, а й досить приємний спосіб схуднення. Насичений кофеїном і таніном, антиоксидантами, а також вітамінами А, В, D і F, гарячий шоколад сприяє спалюванню підшкірного жиру, зменшуючи цим прояв целюліту, прискорює обмін речовин і регенерацію клітин. З його допомогою можна досягти не тільки тонізації та пружності шкіри, але й глибокої релаксації на тлі ароматерапії.

Для шоколадного обгортання підходить шоколад без добавок, з щонайменше 50% вмістом какао. У домашніх умовах можна використовувати також какао-порошок. Забирайте в скарбничку шоколадний рецепт для схуднення, тим більше, що він доступний і простий у приготуванні.

Шоколадні обгортання – солодкий та ароматний спосіб схуднути
Шоколадні обгортання – солодкий та ароматний спосіб схуднути

Один із найпоширеніших рецептів антицелюлітного шоколадного обгортання:

  • 250 мл молока підігрійте на водяній бані.
  • Додайте 300 г какао-порошку або натріть на крупній тертці 1 плитку чорного натурального шоколаду.
  • Повільно помішуючи, доведіть до однорідної маси, зніміть із вогню та остудіть.
  • За бажанням можна додати 3 ст. меду (для цілющого впливу, живлення та зволоження) або 0,5 ч.л. меленого пекучого перцю (для більш вираженого жироспалювального ефекту).

Час витримки: 60-90 хвилин, для масок із перцем – 20-25 хвилин.

Акції
Манікюр та педикюр з покриттям у «Lina Nails»
Київ, Вадима Гетьмана вулиця, 27
-43%
400 грн
269.0 грн
Манікюр та педикюр у студії «Xuxunails Service»
Київ, Новгород-Сіверська вулиця, 1
-67%
300 грн
139.0 грн
Показати всі
17 акцій

4. Водоростеве обгортання з ламінарією

Водорості – своєрідна концентрована енергія моря. Вони як губка вбирають різні біологічно активні компоненти, насичені жирними кислотами Омега-3, кальцієм, магнієм, натрієм, вітамінами групи В, альгінатами, йодом і сіллю.

Водоростьові обгортання сприяють посиленому розщепленню підшкірного жиру, активному оновленню клітин, виводять зайву рідину з тканин, надають тонізуючу, зміцнюючу, омолоджуючу, регенеруючу, розгладжуючу та ліполітичну дію. Водоростева терапія є відмінною профілактикою варикозу.

Як правильно підготувати дари моря для холодного та гарячого обгортання, щоб отримати максимальну користь?

Водоростеві обгортання сприяють не тільки схуднення, але й насичують організм
Водоростеві обгортання сприяють не тільки схуднення, але й насичують організм

Рецепт дуже простий: 500-600 гр листя ламінарії залийте 4-5 літрами холодної (для холодного сповивання) або гарячої (для теплого) води, щоб вони розм’якшилися і набрякли. Якщо використовуєте сухий мікронізований порошок, відштовхуйтесь від пропорцій, вказаних на упаковці. Склад можна використовувати як у чистому вигляді, так і з додаванням 8-10 крапель ефірної олії: мигдальної, кокосової, апельсинової, імбирної, абрикосових кісточок.

А ось рецепт з екстрактом ламінарії:

  • Візьміть за основу медову (3-4 ст.л. меду) або молочну (4-5 ст.л. сухого молока, розведеного водою до кашки) суміш.
  • Додати 1 ч.л. екстракту ламінарії.
  • За бажанням додайте 1 яєчний жовток.
  • 5-6 крапель ефірної олії лимона.
  • 3-4 краплі камфорної олії. З цим потужним антицелюлітним компонентом, що розігріває, треба бути дуже акуратними і в жодному разі не наносити на шкіру в чистому вигляді. Велика концентрація може спровокувати алергічну реакцію, подразнення шкіри, почервоніння, свербіж, висипання і навіть опік. Перед застосуванням обов’язково ознайомтеся з протипоказаннями та зробіть алергопробу.

Після нанесення та загортання зачекайте 60-90 хвилин і змивайте під теплим душем.

Екстракт ламінарії для водоростевих обгортань
Екстракт ламінарії для водоростевих обгортань

Після холодного обгортання водорості в індивідуальному порядку можна використовувати повторно, хоча їхня ефективність суттєво знизиться. Після процедури помістіть їх у воду, де вони замочувалися, та зберігайте у прохолодному місці не довше трьох днів.

Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 3 ночей SPA-відпочинку в «VitaPark Карпати»
Жденієво (Закарпатська область), Шевченка вулиця, 257
-15%
9243 грн
7855.0 грн
Показати всі
79 акцій

5. Оцтове обгортання

Оцет – простий і доступний продукт, який знайдеться під рукою кожної господині. Але для косметичних цілей важливо використовувати яблучний оцет (причому при виборі переконайтеся, що ви купуєте не ароматизатор).

Для оцтових обгортань беріть яблучний оцет
Для оцтових обгортань беріть яблучний оцет

Отже, що робить яблучний оцет:

  • Звужуючи судини, допомагає усунути варикоз та провести його профілактику. Причому для цього не обов’язково робити обгортання, достатньо розтерти уражені ділянки на ногах.
  • Позбавляє судинної сітки за допомогою насиченого комплексу вітамінів A, B, C, P, E та мінералів.
  • Провокує струс обмінних процесів, які в результаті прискорюються і починають краще виконувати свої функції, у тому числі виганяти зайву рідину і поганий жир. Загалом оцтове обгортання сприяє схуднення та зменшення обсягів у талії, на животі, у ляшках.
  • Чинить протигрибкову, антиоксидантну дію.
  • Сприяє усуненню розтяжок на шкірі.
  • Допомагає позбутися пітливості.
Оцтові обгортання ефективно борються з в'ялістю шкіри, целюлітом, розтяжками та зміцнюють стінки судин
Оцтові обгортання ефективно борються з в’ялістю шкіри, целюлітом, розтяжками та зміцнюють стінки судин

Рецепт глиняного обгортання з оцтом

  • 3 ст. косметичної глини залити окропом і дати настоятися 15-20 хвилин. Блакитна – очищає, тонізує, підвищує еластичність шкіри, має виражений антицелюлітний ефект, немає протипоказань. Зелена стимулює процеси оновлення клітин, служить для підтяжки шкіри, від розтяжок та апельсинової кірки. Червона має виражену антиоксидантну, омолоджуючу та зміцнювальну властивість. Жовта та чорна – природні жироспалювачі, підтягують та тонізують шкіру, вирівнюючи її поверхню. Біла глина бореться із забрудненнями, підвищує еластичність епідермісу, збагачує його вітамінами та мінералами.
  • Додати 2-3 ст. яблучного оцту.
  • 1 ч. л. меленої кориці.
  • Змішайте та нанесіть маску на 40-60 хвилин, користуючись загальними рекомендаціями щодо нанесення.
Акції
Цілий день розваг у мережі парків «Fly Park»
Київ, Оболонський проспект, 21Б
-30%
250 грн
175.0 грн
Вхідний квиток до парку розваг «Мадагаскар»
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
Показати всі
222 акцій

Бандажне оцтове обгортання

Розбавте яблучний оцет із водою у пропорції 1:1, змочіть бинти для обгортання (можна замінити марлею) та обмотайте тіло на 30-120 хвилин.

До речі, до складу з оцтом краще не додавати ефірні олії, оскільки під досить агресивною дією вони втрачають свої корисні властивості.

6. Обгортання з косметичними засобами

Щоб ефект при схудненні порадував вас, рекомендуємо чергувати як види обгортань, так і доповнювати домашні натуральні рецепти готовими кремами.

Формула хорошого крему зазвичай містить комплекс корисних інгредієнтів – екстракти різних морських водоростей, зеленої кави, мінерали термальних вод, олії, гіалурон, а також незамінні для пружності та рівного рельєфу колаген та еластин.

Віскі сповивання Styx

Бандажне віскі обгортання Стікс – популярна косметична процедура в салонах краси. Але якщо постаратися та розібратися у косметичних засобах, її можна провести і вдома.

Методика полягає у нанесенні на шкіру спеціальних складів від виробника Styx, які потрібно підібрати самостійно, залежно від проблеми, яку бажаєте вирішити (у салоні косметику підбирає фахівець).

Як робити:

  • Перед процедурою сповивання необхідно нанести захисний крем, який захистить шкіру за невеликих порізів.
  • Далі на шкіру наноситься кремова основа.
  • Потім тіло щільно обертається еластичними пов’язками (бандаж), просоченими лосьйоном і загортається в плівку. Після цього бажано накритися пледом, щоб посилити трофіку тканин та для кращого усунення локальних набряків.
  • Тривалість витримки – 60 хвилин. Після цього бинти необхідно зняти та нанести на шкіру лосьйон, який потрібно змити через 10 годин після процедури.
Акції
До 7 сеансів пресотерапії в кабінеті «BeBeauty»
Київ, Голосіївський проспект, 130/57
-64%
1200 грн
549.0 грн
До 5 сеансів пресотерапії у салоні «Арт стиль»
Київ, Леоніда Бикова бульвар, 7А
-67%
900 грн
299.0 грн
Показати всі
28 акцій

Косметичні обгортання в салонах

Існує багато видів обгортань, які можна зробити самостійно і в домашніх умовах, з доступними продуктами та мінімальною витратною частиною. Але обгортання в салоні також входять в комплексну SPA і моделюючу контури тіла програму. За один сеанс ви отримаєте не лише зволоження та живлення за допомогою маски, але й весь комплекс процедур для посилення ефекту схуднення чи оздоровлення.

Салонні обгортання тіла (як правило шоколадне, медове, водоростеве) чудово доповнюються ручним або апаратним масажем, ультразвуковою кавітацією, пресотерапією, розпарюванням у спа-капсулі чи хамамі. Плюс до всього ви можете повністю розслабитись, адже за вас все зробить майстер. Це, зрозуміло, не так дешево, як зробити обгортання вдома, але ви завжди можете заощадити до 80% вартості в салоні зі знижками на Покупоні

Обгортання з вакуумним масажем, ліполізом, лімфодренажем і LPG дають шалений ефект до і після
Обгортання з вакуумним масажем, ліполізом, лімфодренажем і LPG дають шалений ефект до і після
Акції
SPA-програма «Досконалість» у студії «Аерідес»
Київ, Липська вулиця, 5
-64%
800 грн
479.0 грн
До 10 сеансів пресотерапії від «Natalimage»
Київ, Перемоги проспект, 67
-65%
750 грн
319.0 грн
Показати всі
18 акцій

Чим ще посилити ефект обгортань

Незважаючи на багатообіцяючі результати після обгортань, швидко схуднути і досягти фігури своєї мрії не вийде лежачи на дивані, обмотавши себе харчовою плівкою та тріскаючи тістечка.

До цього треба підходити комплексно: дотримуватись правил здорового харчування, дієт (якщо вам потрібно досягти швидкого ефекту), забезпечити собі оптимальне фізичне навантаження. Це не обов’язково має бути біг чи силові тренування у тренажерному залі. Підберіть спортивні заняття до душі: йогу, фітнес, стретчинг, танці та досягайте поставленої мети.

Акції
До 10 занять стретчингом у студії «FreeLady»
Київ, Академіка Богомольця вулиця, 7/14
-51%
700 грн
399.0 грн
До 8 занять Pole dance в студії «FreeLady»
Київ, Академіка Богомольця вулиця, 7/14
-46%
700 грн
399.0 грн
Показати всі
158 акцій

Як часто можна робити обгортання

Частота проведення обгортань залежить від цілей процедури, стану здоров’я та косметики, що використовується. У середньому фахівці рекомендую проводити терапію – 2-3 рази на тиждень із перервою в 1-2 дні. Але перед тим, як почати, обов’язково ознайомтеся з інструкцією косметичного засобу.

Читайте також:
✔️Правильне харчування – запорука здорового життя
✔️Які є види танців і який вибрати?
✔️Як зробити ідеальну попу за місяць
✔️Які аналізи потрібно здавати щороку
✔️Куди поїхати на вихідні із Києва
✔️Що цікавого подивитись у Буковелі

А ви вже робили обгортання? Який ефект? Доповнюйте нашу добірку своїми рецептами в коментарях та запитуйте, якщо залишилися питання на тему.

5 коментарів
  • Даша

    Дякую за чудові рецепти! Із задоволенням скористаюсь деякими найближчим часом. На https://save24.me/insurance прочитала рецепт обгортання мед+блакитна глина, вже пробувала, дуже сподобалось, шкіра ніжна і до того ж глина чудовий антисептик. Рекомендую.

  • Алина

    А мне по душе процедура горячего медового обертывания, делала для полного очищения моей кожи., Понравилось все, кожа не травмируеться абсолютно, и эффект полного расслабления. вообщем для тех комуц не вредны гарячие обертывания, советую.

  • Алла

    Как-то столько противопоказаний для этой процедуры, что и не хочется рисковать и делать…Так почитать по названию ничего особенного, а вон сколько всяких мелочей. Похоже это явно не для меня процедура. Хотя кому-то наверное помогает, кому можно. Но все-таки может полезнее будет просто заниматься спортом и добавить какой-нибудь антицеллюлитный массаж.

  • Марго

    Ни разу не пробовала обертывания… где-то глубоко в подкорке сидит недоверие ко всем этим процедурам)) Мне кажется, что без здорового питания и спорта все эти процедуры что мертвому припарка)) Но, возможно, я ошибаюсь?? Надо будет попробовать что-то из рецептов, наврное, как наберусь смелости… Правда, не гарантирую, что скажем шоколадная смесь будет в итоге использована по назначению :D (то есть для обертывания)))

  • Алина

    Я проходила курс холодных обертываний в салоне, так как у меня очень хрупкие капилляры и сосуды то париться мне нельзя вообще, иначе здравствуй сеточки и звездочки. По своему опыту могу сказать, что метод эффективен, не сразу конечно, но через пару сеансов (точно не скажу через сколько именно, не помню, да и это индивидуально у каждого) стал виден результат. Кожа стала более упругой и ровнее, ушли несколько лишних см. В общем результатом довольна, а вместе со спортом вообще возможно добиться идеала) Порадовало и то, что даже уже имеющиеся у меня сосудики стали менее заметны после крио)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *