Популярні види і стилі танців: все про сучасну хореографію

Танець – мистецтво самовираження, можливість відчути гармонію між тілом і душею. У танці можна імпровізувати, творити і отримувати задоволення від руху. І звичайно, це спосіб підтримувати себе у відмінній фізичній формі. Сучасна хореографія дуже різноманітна – від простих повторюваних па до технічно складних рухів в кардіо темпі, що вимагають спеціальної підготовки. Танцювальні студії пропонують безліч напрямків – від уроків середньовічних танців до тверка і стрип-дансу. Які є стилі танцю, що зараз в тренді – розбиралася #PokuponBlogTeam, а ще підготувала знижки до 80% на абонементи в танцювальні студії вашого міста.

Акції
До 8 занять танцями у студії «У такт»
Київ, Миколи Закревського вулиця, 61/2
-50%
750 грн
449.0 грн
5 занять східними танцями у школі «Аль-Таїс»
Київ, Олександра Довженка вулиця, 3
-80%
500 грн
99 грн
Показати всі
24 акцій

Балет і його сучасні форми

Класичний балет

Класичний балет

Зародився ще в XVI столітті, як хореографічні мініатюри в оперних виступах. Пізніше став самостійним видом сценічного мистецтва. Основний виразний засіб балету – класичний танець. Це ціла система геометрично чітких, вивірених рухів, дотримання позицій рук, ніг, корпусу. Балетна постановка – ні що інше, як театральний спектакль з певним сюжетом, вираженим за допомогою хореографії. Значення мають не тільки танцювальні па, а й пантоміма, якою виконавці передають емоції своїх героїв.

У сучасних школах танців кожен бажаючий може приміряти на себе балетну пачку і пуанти. Починати займатися балетом оптимально з 6-7, а то і з 10 років. У цьому віці дитина вже більш вимоглива до себе і готова сприймати методику класичного танцю. У більш ранньому віці бажано водити малюка на більш прості танцювальні заняття з викладанням у вигляді гри, знайомства з ритмами та музикою.

Джаз-модерн

Стиль танцю родом з Німеччини і США ХХ століття став спробою відмовитися від канонічних балетних рухів. У ньому змішана балетна класика, джазова імпровізація і сучасна на той момент вулична хореографія, використовуються зовсім інші ритми і теми для постановок.

Контемпорарі

Контемпорарі, або сучасний сценічний танець, також бере початок з заперечення класичних балетних канонів. Це пошук нових способів висловити думки і емоції в танці. Контемп привніс в танець східні буддійські мотиви. Крім рухів, деякі техніки побудовані також на диханні і роботі зі свідомістю. Йому властива «робота на підлозі», часто виконавці танцюють босоніж.

Акції
До 8 занять танцями у студії «У такт»
Київ, Миколи Закревського вулиця, 61/2
-50%
750 грн
449.0 грн
До 10 занять балетом у «Kyiv Ballet Studio»
Київ, Саксаганського вулиця, 145
-55%
700 грн
419.0 грн
Показати всі
16 акцій

Джаз

Цей стиль сучасного танцю – результат злиття європейської і африканської культур.  Розвивався паралельно з музикою 20х-40х років ХХ століття. В основі – імпровізація, почуття ритму і висока майстерність танцюриста. Джаз включає в себе широкий діапазон танцювальних стилів.

Кекуок

Сьогодні кекуок можна побачити тільки в театральних постановках або фільмах, але на початку ХХ століття це був абсолютний прорив. Цей афроамериканский танець став прабатьком всіх джазових напрямкiв в хореографії. Англійською танець називається «cake walk» – «прогулянка за пирогом», що пов’язують зі звичаєм нагороджувати найкращих танцюристів пирогом.

Бугі Вугі

Під час Другої світової війни на території Європи знаходилося багато американських солдатів, які привезли з собою свої звичаї і культуру. Бугі-вугі виник на основі лінді-хопу і виконувався сольно або в парі під рок-н-рол. До сих пір перший популярніший в Європі, а другий в США.

Чечітка або степ

У перекладі з англійської «step» означає «крок». Чечітка є танець, заснований на вистукуванні ритму черевиками. Якщо засновники чечітки стукали об дубову підлогу твердою підошвою, то сучасні черевики для степу мають металевий носок і п’ятку на підборах для більш дзвінкого звуку.

Чарльстон

Цей танець виконували дівчата, висміюючи прихильників «сухого» закону в США.  Маючи афроамериканське коріння, чарльстон виконувався під модний на той час джаз. Танець вважався аморальним, поки його не показали на Бродвеї, де він заслужив масу шанувальників, і танцювальну лихоманку вже було не зупинити.

Лінді-хоп

Лінді-хоп розвивався з джазовою музикою. Темношкірі музиканти колесили на автобусах з штату в штат, підриваючи танцполи. Шанувальники вже не могли танцювати, як раніше, ритми і темп були зовсім не ті. Таким чином в сухий степ додалися рухи африканських народних танців, які повністю відповідали вільному і розкріпаченому духу свінгових танців.

Читайте також: Як навчитися танцювати

Народні танці світу

Український гопак

Войовничий танець запорізьких козаків з безліччю складних стрибків, присідань, махів ногами і вертінням. Спочатку гопак виконувався виключно чоловіками. Козаки ставали в коло, в центрі якого двоє побратимів змагалися в танці, демонструючи швидкість, спритність і гнучкість. Уже пізніше з’явилися і жіночі партії, але солістами э тільки чоловіки. Своєю популярністю до цього дня гопак завдячує ансамблю Павла Вірського.

Гопак – українські народні танці

Ірландські танці

Популярна кельтська джига, швидкий ріл і хорнпайп з елементами чечітки – різновиди, які найбільш часто використовуються в сучасних ірландських постановках. У 90-х народні танці Ірландії просто підірвали світ хореографії завдяки шоу Riverdance. Їм властива безліч дрібних рухів ногами, в той час, як руки часто вільно опущені вниз.  Найбільш видовищно виглядають виступи за участю десятків танцюристів, що рухаються синхронно.

Акції
8 занять ірландськими танцями у «Fire dance»
Київ, Маршала Тимошенка вулиця, 9
-67%
600 грн
199 грн
Показати всі
1 акцій

Гавайські танці

Стародавній танець остров’ян, екзотична гавайська хула отримала широку популярність у всьому світі. За допомогою танцю гавайці висловлюють любов до всього живого, кожен рух несе свій особливий сенс. Цей танець має оздоровчий і гармонізуючий ефект, сприяє зміцненню постави, розвитку гнучкості, поліпшенню стану суглобів, м’язів і зв’язок.

Грузинські танці

Об’єднують в собі народні танці різних регіонів Грузії. Найчастіше грузинські танці виконуються чоловіками у вигляді змагання або парами під романтичну мелодію, а постановки мають свій класичний сценарій. Найпопулярніші серед грузинських танців  – Перхулі і Хорумі – занесені в список нематеріальної культурної спадщини Грузії.  Сучасний грузинський танець можна побачити у виконанні гастролюючих по всьому світу труп, найвідоміша з яких – балет Сухішвілі.

Іспанське фламенко

Фламенко народився на півдні Іспанії, з’єднавши в собі мавританський, циганський і європейський стилі музики і танцю. Фламенко виконують дівчата й жінки різного віку, одягнені в довгі іспанські спідниці. Найчастіше сольно під акомпанемент гітари і кастаньєт, на яких грають чоловіки. Для фламенко характерні вистукування ритму каблуками і своєрідні, чаруючі рухи рук, особливо кистей.

Фламенко – вид народного танцю
Акції
5 занять східними танцями у школі «Аль-Таїс»
Київ, Олександра Довженка вулиця, 3
-80%
500 грн
99 грн
4 заняття східними танцями у школі «Isfahan»
Київ, Лариси Руденко вулиця, 6А
-90%
1000 грн
99 грн
Показати всі
2 акцій

Бразильська капоейра

Капоейра виникла як бойове мистецтво з елементами танцю, але поступово перебралося зі спортивних залів і пляжів на танцювальні майданчики.  Багато амплітудних рухів, трюків і махів ногами, що нагадують удари і підсічки,  – основа цього виду бразильського мистецтва.

Індійська Натья

Натья – це театральне дійство з певним сюжетом, що виникло ще в Стародавній Індії.  Вважається, що це музично-хореографічне мистецтво несе ритуальний характер і лежить в основі мало не всієї культури індійського народу. Величезне значення мають костюми, гра очима, повороти голови і рухи руками.

Польський краков’як

Народний танець виник в околицях Кракова. Спочатку виконувався лише чоловіками, а пізніше парами. У XIX столітті перебрався з народних ярмарків і свят в королівські палаци, а пізніше на балетну сцену. Танець швидкий і завзятий з безліччю підскоків і поворотів.

Бальні танці

На сьогоднішній день бальні танці – це не ті, які танцюють на балах, а скоріше спортивні бальні танці. Танцювальні змагання включають дві програми: європейську і латиноамериканську. Серйозно займатися бальними танцями потрібно починати з раннього дитинства.

Європейська програма

Включає парні танці, які виникли і були популярні на балах і вечірках в країнах Європи.  На змаганнях зі спортивно-бальних танців існує строгий дрес-код: дівчата в довгих бальних сукнях, хлопці – в смокінгах спеціального крою.

Вальс

Найвідоміший серед парних танців, знайомий багатьом ще зі шкільних випускних. Танець з трьох па, які виконуються в кожну частку такту. В обов’язковій програмі спортивних бальних танців існує повільний і швидкий віденський вальс. Також вальс – найпопулярніший танець молодят.  

Танго

Хоча танго має аргентинське походження, широка популярність прийшла до нього у Франції. У європейському виді свої правила виконання, тоді як аргентинське танго — суцільна імпровізація. Відрізняється і музика – у змагальних танцях відсутні барабани. Але головна риса латиноамериканського танго від бального — пристрасть і соціальна спрямованість, які й принесли йому всесвітнє вподобання.

Фокстрот

Найскладніший танець європейської програми. Виник в США на початку 20 століття, але з гастролерами перебрався на європейський континент. Плавні рухи партнерів і ковзаючі по підлозі кроки створюють враження повного єднання пари.

Квікстеп

Виник в результаті того, що на змаганнях деякі музиканти занадто прискорювали мелодію для фокстроту. У підсумку організаторам довелося поставити обмеження на темп фокстроту, а новий швидкий танець, що вже утворився, іменувати квікстепом (в перекладі з англійської «швидкий крок»). Квікстеп – легкий завзятий танець з безліччю різноманітних кроків і підплигувань, запозичених з інших стилів, виконуваний в дуже швидкому темпі.

Латиноамериканські танці свободи

З усього розмаїття латинських танців спортивні змагання включають тільки п’ять різновидів. Ми вирішили згадати ще кілька популярних латинських танців, які рекомендуємо розучувати удвох зі своєю другою половинкою.

Самба

Танець став популярним завдяки щорічному бразильському карнавалу, на якому змагаються численні школи самби. Один з різновидів цього національного бразильського танцю увійшла в програму бальних танців. Музиці властиві сінком, поліритмія і перехресні ритми.

Ча-ча-ча

Мабуть, найпопулярніший серед танців Карибського басейну. Відрізняється чітким ритмом, що свого часу привернуло увагу французького хореографа П’єра Лавель, який і привіз ча-ча-ча в Європу. Спочатку танці ча-ча-ча і дансона не відрізнялися, але пізніше музика для ча-ча-ча прискорилася і народився новий танець, а дансона, навпаки сповільнилася, породивши новий напрямок танців – румбу.

Румба

Найповільніший з танців латиноамериканської програми родом з бідних кварталів Куби. Цей напрямок вважається танцем рабів, в якому вони всіляко намагалися проявити свою свободу. Танцювальній техніці властиві широкі кроки і плавні еротичні рухи.

Румба – латиноамериканські танці

Пасадобль

Іспанський танець, що імітує кориду – бій з биком. Партнер зображує тореадора, а партнерка мулету – червону тканину в його руках. Досить жорсткий танець з виразними рухами, в якому чітко фіксується голова виконавців, а корпус постійно напружений.

Джайв

Танець афро-американського походження, що виник в США. Виконується завжди останнім в обов’язковій програмі змагань, оскільки дуже швидкий і вимагає від танцюристів крім майстерності хорошої витривалості. Основні рухи ногами крок-приставка-крок з боку в бік. Вага тіла завжди попереду і постійно переноситься з боку в бік.

Бачата

Якщо перші п’ять танців давно виконуються в спортивно-бальній програмі, то бачата ніякого відношення до цих змагань не має. Зародившись в Домінікані, вона стала відомою в наших краях не так давно, але стрімко заслужила популярність. Основні рухи ногами – чотири кроки на кожен такт з акцентом на останньому, найчастіше в цей момент піднімається і опускається стегно. Головна особливість бачати – якась інтимність, адже партнери знаходяться дуже близько один до одного.

Сальса

У сальсі змішалися мало не всі види латиноамериканських танців. По суті спочатку це була чиста імпровізація, яка завдяки характерній мелодії з часом почала набувати унікальні риси. У танці верхня частина корпусу практично нерухома, акцент робиться на талію, стегна і ноги.

Історичні палацові танці

Серед танців, які виконувалися в королівських палацах з епохи Відродження, популярним залишився тільки вальс. Тільки він входить до європейської програми танцювальних змагань. Однак, сьогодні існує безліч клубів за інтересами, які займаються історичною реконструкцією. Часто саме в таких організаціях можна вивчити подібні танці і відчути себе персонажем історичного фільму.

вальс
  • Полонез – парний танець, заснований на поклонах чоловіків і реверансах жінок.  Як правило, полонез відкривав королівські бали.
  • Англез був популярний по всій Європі від англійських палаців до Петербурга. У танці чоловіки переходили від партнерки до партнерки, передбачався якийсь елемент залицяння кавалерів за дамами.
  • Менует – досить складний повільний і тривалий парний танець з безліччю комбінацій і зв’язок. Як правило, його танцювали спочатку балу.
  • Гросфатер – веселий, завзятий і рухливий танець слідував після метуета. Пари хаотично пересувалися по залу і навіть за його межі, виконуючи нескладні обов’язкові рухи.
  • Полька – обов’язковий танець на балу, що походить від народних танців центральної Європи. Польку танцюють в швидкому темпі, ледь встигаючи перебирати ногами кроки. Припускають, що навіть назва танцю походить від чеського слова «půlka» – «півкроку».
  • Угорка – базові рухи для цього танцю були взяті з угорського танцю чардаш. Її також називають «циганський танець». Угорка, як і польський краков’як входила в доповнену програму балу.
  • Кадриль – танець передбачав безліч па і переходів і ділився на кілька частин, між якими була перерва, щоб пари могли відпочити.
  • Мазурка – найважливіший танець на балу, на який дам запрошували заздалегідь, і до моменту танцю все пари вже були сформовані. Після виконання швидкої мазурки з безліччю махів ногами і подскоков кавалери проводили дам до столу і становили їм компанію за вечерею.
  • Падекатр – парний танець, що складається з вальсових рухів і ковзаючих кроків. Падекатр мав свою постановку і не входив в обов’язкові танці на балу. Пізніше цей термін запозичили в балет, позначивши танець чотирьох виконавців.
  • Гавот – помірний легкий танець, який стався від французьких народних танців.  У першій частині кавалер підтримує даму за талію і пари йдуть ланцюжком по колу виконуючи руху синхронно: кроки, повороти, поклони. Друга частина, як правило, вальсуюча.
  • Котильйон – невимушений веселий танець, в якому пари базікали і жартували одне над одним. Котильйон виконувався в завершенні балу, після чого кавалери зобов’язані були проводити дам додому або в інше місце, куди ті забажають.

Street dance: танці вулиць

Хіп хоп

Hip-Hop виник з однойменним стилем музики і змішав в собі всі вуличні танці, які існували на той момент. Це був танець свободи в якому молоді люди могли висловлювати себе, розповідати свої історії.  Кожне покоління танцюристів, кожна школа привносять в техніку танцю свою стилістику і родзинку. Ось чому можливості цього танцювального напрямку практично безмежні. 

Акції
Hip-hop та контемпорарі для дітей у «FitMotion»
Київ, Срібнокільська вулиця, 12
-51%
550 грн
319.0 грн
До 16 групових занять у «Move Sport Club»
Київ, Василя Симоненка вулиця, 5
-64%
1450 грн
680.0 грн
Показати всі
9 акцій

Крамп

Стиль з’явився в неблагополучних районах американських міст серед темношкірого населення, як альтернатива вуличного насильства. Замість бійок підлітки і молоді люди почали влаштовувати танцювальні батли, на яких могли випустити накопичену негативну енергію. Особливість крампа в тому, що під час танцю все тіло максимально напружене, а виконавець робить різкі рвучкі рухи руками, ногами, головою і корпусом. Що природно, крамп більш популярний серед хлопців.

Брейк данс

Танець виник на вулицях США в 70-х. Рухи «в підлогу» плавно переросли в рухи «на підлозі». Брейк поєднує в собі елементи латиноамериканських танців, в тому числі капоейри, а також бойові мистецтва і гімнастичні трюки.

Акції
Показати всі
19 акцій

Джаз фанк

У цьому стилі домінують дрібні рухи, що плавно, але швидко перетікають одни в інший. Хвилі, ковзання, махи руками, повороти, нахили і акценти на стегна, плечі і лікті. Джаз-фанк — завзятий грайливий танець, в якому виконавець ніби заграє з глядачем. Шукайте абонементи на заняття Jazz-funk зі знижкою до 70% від Pokupon.

Джампстайл

Назва говорить сама за себе (з англ. «Джамп» — «стрибок»). У танці переважають кроки, на зразок шафла, і безліч стрибків. Досить енергійний у виконанні і вимагає хорошої витривалості. Виник в бельгійських нічних клубах з появою електронної музики.

Апрок і топрок

Попередники брейк-дансу. Багато фанатів кажуть, що без апрока і топрока не було б і брейка. Сьогодні майже не виконуються, як окремий вид, але популярні серед брейкерів для вступів і зв’язок. Апрок танцювали під латиноамериканські ритми і виник через змішання всіх відомих напрямків латинських танців.

Джеркинг

Джеркинг виник в кінці 2000-х, а широку популярність здобув завдяки співаку Джастіну Біберу, який використовував рухи в своїх імпровізаціях на сцені. Цьому стилю властиві швидкі кроки, стрибки і присідання, головний акцент на рухи ніг. Танцюристів можна впізнати по вузьких джинсах і різнобарвним яскравим кедам.

Терфінг

Танець виник в штаті Окленд серед афроамериканського населення, як форма протесту проти утиску прав темношкірих і жорстокості поліції штату. Терфінг — це імпровізація на побутові теми, яка включає в себе роботизовані руху, застигання в різних позах, ковзання по підлозі, хвилі і агресію, властиву крампу.

Денсхолл

Танець ямайських вечірок під музику в стилі реггі, рухи якого розповідають про повсякденне життя і духовні зв’язки людей. Денсхолл є імпровізацією, тому набір використовуваних па постійно доповнюється завдяки кожному окремому танцюристу. Йому властиві пересування по підлозі і рухи всього тіла від обличчя і голови до стоп і пальців на руках.

Акції
Цілий день розваг у мережі парків «Fly Park»
Київ, Оболонський проспект, 21Б
-30%
250 грн
175.0 грн
День у парку розваг «Мадагаскар» у Блокбастері
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
Показати всі
210 акцій

Вейвінг

Назва танцю походить від англійського «хвиля». Танцюрист, ніби перетікає з одного положення в інше, працюючи абсолютно всім тілом. Вперше «хвилі» почали виконуватися в паппінгу, але пізніше виділились в окремий стиль.

Локінг

Танець виник випадково, коли танцюрист Дон Кемпбелл хотів зімпровізувати в нічному клубі, але через брак досвіду весь час збивався і «застигав». Публіка вирішила, що це його фішка і швидко її перейняла, назвавши паузи в танці «замками». Якщо ви побачите танцюриста в смугастих гольфах, рукавичках і капелюсі, який постійно несподівано зупиняється посеред зв’язки — це локінг.

Хаус

З’явився на танцполах відразу за музикою хаус. Як і хіп-хоп хаус змішав всі можливі латинські і афроамериканських стилі танців. В основі лежить джекінг — особливий рух корпусом, на який і накладаються па головою, руками і ногами.

Паппінг

Щоб зрозуміти, що таке паппінг, досить уявити старий добрий танець роботів, але модернізований в професійному виконанні. Особливість паппінга саме в механічних рухах, досить складних у виконанні, так як все тіло повинно бути напружене, а окремі його частини рухаються ізольовано від інших.

Електрик-бугі

Виник від паппінга і інших схожих стилів, але танцюристи електрик-бугі прибрали застигання і переривчасті рухи, зробивши танець більш плавним. В основі стилю залишилися хвилі, ізоляції та властиві паппінгу кроки.

Дабстеп (Dubstep)

Як і хаус, дабстеп з’явився завдяки новому популярному стилю в музиці, який увібрав в себе всі свіжі тренди і основні рухи урбаністичних стилів 2000-х, особливо електрик-бугі. Танець досить емоційний і агресивний з амплітудними рухами всім тілом.

Стилі клубних танців

Шафл

Базові рухи танцю взяті з класичного степу, спрощені і перероблені на сучасний манер. Замість вистукування тут ковзаючі кроки і ефект польоту виконавця над танцполом. Цей клубний танець підійде навіть новачкам, які хочуть «блиснути» перед друзями на танцполі. Виконується під хаус, техно і навіть транс.

Флекс

Хоча танець включає в себе безліч рухів з вуличних танців, але походить не від хіп-хопу, а від ямайських танців під музику реггі. Акцент робиться на амплітудні енергійні і особливі пластичні рухи — танцюрист наче постійно звивається всім тілом.

Electro-Dance

Танець виник з популяризацією в нічних клубах музики в стилі електро-хаус. В електро-денс корпус виконавця постійно хитається з боку в бік, танцюрист виконує нескладні кроки і безліч амплітудних або дрібних рухів руками у всіх площинах. Ви також можете знати цей танець під брендом тектонік. Електро-денс став прабатьком безлічі стилів клубних танців.

C-walk

Танець мігрував з вулиць у нічні клуби. Як і в шафлі, акцент робиться більше на рухи стоп — танцюрист виписує на підлозі букви і навіть цілі слова. Коли танець тільки з’явився, в ньому використовувалися виключно рухи зрозумілі дуже вузькому колу виконавців. Деякі рухи цього танцю навіть використовуються в знаменитій грі Фортнайт (FORTNITE), відомій танцювальними па персонажів.

Танці на подіумі

Vogue

Основні руху та форми танцю взяті з модних подіумів: модельна хода і позування. Всі рухи вог перебільшені і емоційні. Танцю властиві швидкі махи руками, химерність і безліч обертань. Ідеально підходить для виконання під музику хаус.

Go-Go

Танець піджейок в нічних клубах. Він призначений, щоб завести публіку, задати ритм і наповнити зал енергією. Історія танцю походить з 1960-тих, коли власники барів наймали танцівниць, танцюючих на барних стійках, спеціальних подіумах або зовсім в підвішених до стелі клітках, щоб залучити в клуби чоловічу аудиторію. Після відкриття перших нічних клубів гоу-гоу танцівниці перекочували туди. Швидкі рухи з широкою амплітудою є основою танцю. Часто на танцюристів мінімум одягу або дуже яскраві костюми, що доповнюють атмосферу клубу.

Waacking

Суміш латиноамериканських і африканських мотивів в хореографії. Вакінг з’явився ще в середині 1970-х в американських гей-клубах. На відміну від інших танців в стилі диско йому властива особлива жіночність. Ногами танцівник виконує нескладні кроки, а основний акцент у вакінгу робиться на хореографію рук.

Танці зваблення

Heels Dance (High Heels) і стрип-пластика

Раніше у багатьох ці назви асоціювалися зі стриптизом, але як танцювальні напрями вони не мають нічого спільного з роздяганням на публіку, хіба що ви вирішите камерно спокусити свого чоловіка приватним танцем – для себе, для своєї пари ??

Ці стилі танців для дорослих на підборах (heels – підбори) дуже схожі. Тільки Хай Хілс танцюється в основному стоячи, з великою кількістю проходок та рухів нагорі, тоді як Strip – лежачи, сидячи, максимально в партері (на підлозі). Чіткого розмежування немає, ви можете міксувати рухи як завгодно і навіть не помітити, коли стрип пластика переходить у High Heels чи навпаки. Тільки враховуйте той момент, що у кожному з цих танців зручно танцювати у спеціальному взутті: у туфлях для хілс, схожих візуально на звичайні ботильйони, та у стріпах на високій платформі для стрип пластики.
High Heels, як і стріп, вимагає гнучкості тіла, тому танцюючи, не забувайте приділяти достатньо уваги розтяжці (стретчингу). Так і хвильки і шпагатики у вас будуть глибшими.

Танець живота

Класичний східний танець спокушання Belly Dance, який наложниці танцювали своїм султанам. Танець живота не такий відвертий, як американські або європейські танці для спокушання, але неймовірна пластичність тіла і чаруючі рукхи рук безсумнівно заворожують чоловіків. Якщо на стрип-пластиці або танцях на пілоні ще можна зустріти представників протилежної статі, то східні танці – істинно жіноче мистецтво. Існує сучасний напрямок трайбл, засноване на імпровізації, що поєднує рухи танцю живота, фламенко і народних індійських танців.

Східний танець живота

Pole-dance

Pole dance, Exotic або танці на пілоні перестали бути чимось вульгарним, і перетворилися на вид спорту і справжнє акробатичне мистецтво. Крім незвичайної хореографії, у вас є можливість поліпшити свою розтяжку і прокачати м’язи тіла, адже щоб утриматися на пілоні довго, знадобляться міцні, сильні м’язи і хороша фізична підготовка. Навчання танцям на пілоні проходить в спеціально обладнаних залах, де встановлені пілони, повітряні полотна (стрічки) і кільця.

Акції
До 8 занять Pole dance в студії «FreeLady»
Київ, Академіка Богомольця вулиця, 7/14
-46%
700 грн
399.0 грн
До 12 групових занять танцями в «Узор душі»
Київ, Харківське шосе, 17А
-39%
800 грн
549.0 грн
Показати всі
4 акцій

Twerk

Головний акцент тверка – на сідницях, рухах попою: кругових, вниз-вгору, сидячи, стоячи. Головний танцювальний елемент взятий із класичного реггетону – афроамериканського танцю, який передував хіп-хопу, і надзвичайно розкріпачує та прокачує сексуальність. Виглядає дуже динамічно, зухвало і стає неймовірно популярним у молодіжному середовищі. Пробувати танцювати можна вже з 16 років.

Тверк танець

Піти на свій перший урок хореографії можна у будь-якому віці – почати танцювати ніколи не пізно. Якщо всередині вас прокинулося бажання та дозволяє фізична форма – вибирайте напрямок до душі та записуйтесь у найкращі школи танців вашого міста зі знижкою від Pokupon.

Акції
До 12 групових занять стретчингом у «Dark Side»
Київ, Ревуцького вулиця, 42В
-53%
1299 грн
749.0 грн
До 16 групових занять танцями у студії «Glide»
Київ, Ярославська вулиця, 56А
-30%
1000 грн
699.0 грн
Показати всі
15 акцій

Читайте також:

Як сісти на шпагат з нуля: ефективні вправи для початківців 

Пілатес – сила і гнучкість тіла у комплексі

Йога: як почати займатися

Принципи правильного харчування

А ви вмієте танцювати і якому танцю хотіли б навчитися? Діліться в коментарях, який стиль вам до душі.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *