Як навчитися танцювати, навіть самим дерев’яним

Якщо ви жодного разу не займалися танцями, ймовірно ви скуті забобонами. Переконані, що не володієте достатньою гнучкістю, природним почуттям ритму або вже зовсім дорослі, щоб починати вчитися танцю. Самокритика — це добре, якщо вона здорова. Хвороблива ж самокритика стає перепоною на шляху до нового. Слід усвідомити, що навчитися танцювати може кожен і в будь-якому віці. Головний секрет успіху — постійна практика та завзятість.

З чого почати?

Для початку, знайдіть цікавий для себе стиль, який близький вашому темпераменту. Дізнайтеся про нього все, що можна знайти в інтернеті. Знайдіть відеоролики з танцюристами цього напрямку, подивіться батли та фестивалі. Пориньте з головою в історію та філософію обраного танцювального напрямку.

Розуміючи, що вам потрібно, почніть шукати шляхи для втілення своєї мети. Знайдіть танцювальні студії, які навчають обраному стилю. Дізнайтеся про хореографів, які дають індивідуальні заняття. Відвідайте танцювальні майстер-класи вашого міста. Там можна поспілкуватися з досвідченими танцюристами, викладачами та порадитися з ними, де краще почати вчитися.

Навчитися танцю вдома по відеоурокам — не найпростіше завдання, але досяжне. Потрібна самодисципліна, невичерпна мотивація та наполегливість. У танцювальних студіях або на індивідуальних заняттях тренер сприяє мотивації та дисципліни. Він об’єктивно оцінює ваші досягнення й помилки, що спрощує ситуацію.

Який найпродуктивніший спосіб навчання?

Коли питання про стиль та місце навчання вирішені, потрібно скласти план, який допоможе розвиватися. Нижче список дій, якому потрібно слідувати, щоб досягти успіху в танцях.

  • Відвідуйте уроки танців не рідше трьох разів на тиждень.
  • Слідкуйте за активністю авторитетів танцювальної індустрії в соціальних мережах. Будьте в курсі новин та на хвилі хореографічних трендів.
  • Дивіться відеоролики професіоналів – надихайтеся та намагайтеся повторювати рухи й прийоми.
  • Не упускайте можливості танцювати. Практикуйте всюди, де дозволяють обставини, йдіть на музичні вечірки, фестивалі.

Які танцювальні напрямки найпопулярніші

На порозі відкриття своїх хореографічних талантів, саме час обирати свій танцювальний стиль. Існує багато танцювальних напрямків, які охоплюють різні культури та епохи. Кожен знайде собі щось до душі. Найпоширеніші напрямки — європейські, латиноамериканські, сучасні, східні, класичні та фітнес танці. Напрямки розбиті на розмаїття стилів, найпопулярніші розберемо нижче.

Сучасні танці

  • Контемпорарі — це танець, який допоможе рухами розповісти свою унікальну історію. Контемп підійде для натур чуттєвих і ліричних.
  • Джаз фанк поєднує в собі різні хореографічні школи. Він хаотичний, непередбачуваний та злегка манірний.
  • Хіп-хоп — це ціла культура, частиною якої є танець. Цьому динамічному й ритмічному стилю віддають перевагу діти та підлітки.

Парні танці

  • Іспанське фламенко унікальне тим, що чоловік і жінка не доторкаються один до одного, але зберігають глибокий зоровий контакт.
  • Сальса не спирається на змагальний інтерес. Головне в цьому стилі — любов і свобода. Танець дозволяє, навіть заохочує, будь-який прояв імпульсивності та легковажності.
  • Аргентинське танго — це самий пристрасний танець, він експансивний, палкий та стрімкий. Якщо порівнювати з іспанським фламенко, танго не так стримане в дотиках, навпаки – самий тактильний з парних танців.

Танці спокушання

  • Танець живота розкриває жіночність і грацію. Крім естетичної виразності, танець живота покращує жіноче здоров’я та фігуру.
  • Стрип-пластика допомагає розкріпачитися та полюбити своє тіло. Заняття стрип-пластикою — це інтенсивне силове та кардіо тренування, завдяки чому тіло стає стрункішим й більш спортивним.

Сучасне навчання танцям — це не підготовка олімпійських чемпіонів, звичайно, що теж не виключено. У танцю є й інші цілі: розкріпачення, реалізація, самовираження та гармонія з тілом. Крім цього, танцювальні уроки — це гарна постава, хода і поліпшення пропорцій тіла. Тому, немає ніяких перешкод, щоб вчитися танцювати всім, у кого є бажання.

Поділіться в коментарях, якщо ви вже визначилися, якому танцювальному стилю ви хочете навчитися?

1 коментар
Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *