Куди поїхати на вихідні зі Львова ㅡ цікаві місця недалеко від міста

Львів – одне з найкрасивіших міст України, але не менш прекрасні і його околиці. Цікаві природні пам’ятки, пам’ятники архітектури та оздоровчі курорти – на все це безперечно варто подивитися тим, хто полює за свіжими враженнями. #PokuponBlogTeam розповість, куди поїхати і де відпочити на вихідних за межами Львова, і поділиться знижками до 50% на проживання в кращих готелях міста та області.

Акції
Тур «Карпати-Трускавець» на 7 днів
Трускавець (Львівська область), Дрогобицька вулиця, 7
-35%
13000 грн
8449.0 грн
Показати всі
1 акцій

Історичні пам’ятки під Львовом

Місто Жовква

Одне з семи чудес України розташоване всього в кількох годинах їзди від Львова. Середньовічне місто Жовква побудоване в рамках концепції «ідеального містобудування», яка широко використовувалась в епоху Ренесансу.

Відпочинок у місті Жовква, Львів

Обов’язково подивіться головну площу Вічову, старовинні брами міста (Звіринецьку і Глинську), костел Святого Лаврентія та храм Серця Христового. Ну і, звичайно ж, родовий Замок Жолкевських ㅡ прекрасний зразок європейської легкості і вишуканості.

Відпочивати в Жовкві можна не тільки на екскурсіях по численних визначних пам’ятках, а й в одному з відкритих кафе на головній площі або на пікніку в центральному парку міста.

Відпочинок у місті Жовква для всієї родини, Львів

Доїхати до Жовкви можна як на машині, так і на громадському транспорті. Зі Львова до містечка регулярно ходять автобуси з автостанції №2 і проходять електрички з центрального залізничного вокзалу.

Акції
Знижка 30% на відвідування квесту «В'язні дракули»
Львів, Гетьмана Мазепи вулиця, 26
-30%
0 грн
15.0 грн
Знижка 30% на квест «Галерея ілюзій»
Львів, Гетьмана Мазепи вулиця, 26
-30%
0 грн
15.0 грн
Показати всі
98 акцій

Турка

Бойки ㅡ одна з малих народностей України. Столиця бойків – Турка (або, по-старому, Турка-над-Стриєм) – знаходиться у Львівській області та славиться красивою архітектурою і великою кількістю парків. А ще прекрасним видом на річку Стрий.

Столиця бойків – Турка – гарне місце для відпочинку під Львовом

У місті знаходиться багато історичних пам’яток. Перш за все варто оглянути старовинні релігійні будівлі: дерев’яну церкву святого Миколи, Успенський костел, церкву Успіння Святої Богородиці.

Наполегливо радимо відвідати Музей Бойківщини, де зібрано величезну кількість предметів побуту бойків: костюми, посуд, знаряддя праці і предмети мистецтва. Піти до музею краще з екскурсією, адже таким чином вся колекція старовини бойків оживе в цікавих історіях цього регіону і традиціях народу.

І як же без прогулянок природою ㅡ численні парки роблять місто дійсно унікальним і насичено зеленим.м

Акції
Знижка 50% на вхідний квиток до аквапарку «Пляж»
Львів, Княгині Ольги вулиця, 114
-50%
0 грн
25.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками та аква-зоною у «Європа»
Соломонове (Закарпатська область), Головна вулиця, 89
-20%
2800 грн
2239.0 грн
Показати всі
2 акцій

Італійський парк в Підгірцях

Як ви уявляєте собі село? Красиві акуратні будиночки, навколо яких пасуться гусі? Щоб зруйнувати шаблон, їдьте до села Підгірці на Львівщині, адже тут розташований справжній український Версаль.

Італійський парк в Підгірцях недалеко від Львова

Підгорецький замок побудований в 17 столітті і оточений старовинним парком з віковими деревами і красивими газонами. На території замку є пам’ятки ㅡ кілька церков, що відносяться до періоду ренесансу. Парк досить відокремлений, тому відмінно підходить для пікніків всією родиною та довгих прогулянок околицями.

Підгорецький замок, Львівська область

Замок Добромиль

Добромильський замок – один з найбільш високогірних замків України – знаходиться зовсім недалеко від Львова. З 1450 року замкова гора облаштовувалася родом Гербуртів як родовий маєток, кам’яний замок починає свою історію з 1566 року.

Замок – класичний форпост з великою кам’яною стіною, бійницями, цікавими фортифікаційними спорудами. А ще з нього відкриваються неймовірні краєвиди: з гори можна побачити Перемишль.

Добромильський замок – гарне місце для відпочинку у вихідні недалеко від Львова

Відстань від міста робить замок Добромиль безлюдним. Тож, за бажання, у вас вийде погуляти на самоті без зайвого натовпу навіть на свята.

Добромильський замок – гарне місце для відпочинку з дітьми, Львівська область
Акції
Знижка 40% на суші-сети з доставкою від «ArtSushi»
Львів, Івана Пулюя вулиця, 40
-40%
0 грн
30 грн
Знижка 55% на суші, роли та сети від «Arena Sushi»
Львів, Сихівська вулиця, 7
-55%
0 грн
40 грн
Показати всі
6 акцій

Куди поїхати на природу недалеко від Львова

Грот Прийма

Дивовижний грот під Миколаєвом у Львівській області відомий перш за все тим, що в цьому місці археологами була виявлена найдавніша стоянка неандертальців в Україні. Але навіть без знання історичних фактів печери в приймах вражають уяву.

Дивовижний грот під Миколаєвом у Львівській області

Космічний інопланетний ландшафт, доповнений зеленими лісами і рікою, створюють просто неймовірну комбінацію. Печери ніби складені з величезних кісток, а з верхніх ярусів відкривається прекрасний вид на скелі.

Приділіть екскурсії гротом цілий день, адже тут можна оглянути не тільки печери, а й погуляти у красивому дикому лісі. Якщо вам посміхнеться вдача, на прогулянці зустрінуться олені, зайці і фазани. У прохолодну погоду сюди можна сходити за грибами.

Дивовижний грот під Миколаєвом у Львівській області підійде для відпочинку

Тустань ㅡ місце сили

Магічна Тустань ㅡ одна з найстаріших фортець під Львовом. В оточенні древніх скель знаходиться напівзруйнований замок, музей і культурний центр «Хата в Глибокому», куди обов’язково треба сходити на екскурсію.

Магічна Тустань ㅡ одна з найстаріших фортець під Львовом

Першими «жителями» Тустані вважаються хорвати, які залишили на території фортеці велику кількість петрогліфів (малюнків на скелях), серед яких зустрічаються солярні знаки. Замок перебудовувався з ХХ століття і кілька століть залишався найважливішим захисним укріпленням на порозі Європи.

Зараз до Уричу їздять більше помилуватися краєвидами, ніж замком. Стародавні скелі зберігають на собі відбиток морів: тут можна знайти відбитки коралів та іншої морської флори і фауни.

Тустань в Уричі ㅡ популярне туристичне місце у Львівській області

Тустань в Уричі ㅡ популярне туристичне місце, тому їхати сюди варто з раннього ранку, щоб спокійно пофотографуватися на тлі безлюдних пейзажів. Великий плюс локації в тому, що сюди зручно добиратися автівкою – до фортеці веде відмінна відремонтована дорога. Урич знаходиться в 108 км від Львова, а це означає, що їхати доведеться не більше 2 годин.

Акції
Від 2 ночей з харчуванням в «Вілла Ігнатьєва»
Східниця (Львівська область), Шевченка вулиця, 99
-25%
1560 грн
1170.0 грн
Виграй літній відпочинок на віллі «Оберіг» у Східниці
Східниця (Львівська область), Бориславська вулиця, 30
-0%
0 грн
20 грн
Показати всі
8 акцій

Озеро Муроване

У спекотні дні краще відпочивати біля водойми. Львів’янам пощастило, адже недалеко від міста є багато озер, і одне з них – озеро Муроване. Сюди можна запросто приїхати з дитиною, адже тут є багато тіні, зручний і чистий піщаний пляж, до того ж малолюдно.

Озеро Муроване цікаве місце для відпочинку недалеко від Львова

Прикметна риса озера ㅡ мальовничий острів по центру водойми. Для відмінного вікенду можна орендувати альтанку з мангалом.

Доїхати до озера можна як машиною, так і громадським транспортом. Від ринку «Південний» ходить маршрутка №114, виходьте на зупинці ТЕЦ-2. Пляж платний, але вартість входу чисто символічна ㅡ всього 20 грн.

Сколівські Бескиди

Величезний природний заповідник Сколівські Бескиди ㅡ це красиві мальовничі скелі, швидкі гірські річки і неймовірні водоспади всього в 3 годинах їзди від Львова. Ідеально їхати сюди на пару днів із наметом або зупинитися в готелі неподалік, щоб встигнути насолодитися всією красою природи.

Величезний природний заповідник Сколівські Бескиди ㅡ це красиві мальовничі скелі, швидкі гірські річки і неймовірні водоспади всього в 3 годинах їзди від Львова

У заповіднику варто подивитися на стародавні букові ліси, Кам’янецький водоспад, і зійти на вершину Парашка (звідки в гарну погоду можна помилуватися Львовом). На території Сколівських Бескид розташовані джерела цілющої води, склад якої дуже нагадує «Нафтусю». 

Величезний природний заповідник Сколівські Бескиди недалеко від Львова

Скелі Довбуша 

Велетні, що нависають над землею, та пам’ятають ще праокеан на території України ㅡ це скелі Довбуша. Названі на честь великого галицького повстанця скелі служили надійним укриттям для багатьох поколінь борців за свободу України.

Скелі Довбуша недалеко від Львову

На території заповідника є кілька простих туристичних стежок з дуже красивими видами на гори і скелі. Не пропустіть можливість у вихідні помилуватися кам’яними Тюльпаном, Книгою, Вітрилом, Бронею всього в 3 годинах їзди від Львова. Крім скель Довбуша ви можете піднятися на довколишні вершини чи просто насолодитися відпочинком на тлі прекрасних пейзажів і гуцульського колориту.

Скелі Довбуша недалеко від Львову гарне місце для відпочинку

Домажир

Любите тварин? Тоді вам обов’язково треба відвідати реабілітаційний центр для бурих ведмедів «Домажир» у селі. Приїхавши в гості до ведмедиків, ви не тільки отримаєте масу позитивних емоцій, але й зробите свій внесок у допомогу тваринам, які пережили важкий досвід перебування в притравочних станціях, пересувних зоопарках, цирках. У заповіднику є не лише ведмеді, а й круті розваги для дітей та дорослих: мотузковий парк, дитячий майданчик, кафе, сувенірна крамничка.

Реабілітаційний центр для бурих ведмедів «Домажир» під Львовом

Потрапити до «Домажиру» можна будь-якої пори року, крім зими – з настанням холодів ведмедики йдуть у сплячку, а центр закривають для відвідувачів.

Графік роботи: Ср-Сб 9:00-18:00
Вартість вхідного квитка: від 120 грн

Чортів камінь

Справжнє місце сили, що незмінно привертає увагу туристів, – Чортів камінь, природна пам’ятка, камінь заввишки 16 метрів, що стоїть на невеликому пагорбі серед полів і пролісів. Місцеві вірять, що це місце має особливу енергетику, вчені ж вважають, що Чортів камінь – це все, що залишилося від коралових рифів Сарматського моря, що плескалося тут 10-15 мільйонів років тому.

Чортів камінь, природна пам'ятка під Львовом

Згідно з повір’ями, раніше у цих місцях влаштовували свої ритуали язичники. Зараз же до Чортового каменю приїжджають, щоб відпочити на природі, влаштувати пікнік з гарним краєвидом та наробити ефектних світлин на тлі незвичайної пам’ятки.

Неподалік від Чортового каменю розташовані поховання XVII століття, а ще – печери, в яких середньовічні ченці облаштовували свої келії. Власне сама пам’ятка знаходиться практично в селі Підкамінь, де можна побачити ще й старовинний домініканський монастир. А на північний захід від Чортового каменю ви знайдете невелике місто Броди: воно славиться гарно збереженими руїнами палацу Станіслава Потоцького, який традиційно називають Бродівським замком.

Поїхати на вихідних зі Львова до Бродівського замка

Читайте також:
? Екскурсія Львовом
? 10 старовинних замків України
? Що подивитися у Західній Україні
? Найзахопливіші тури та екскурсії Україною

Оздоровчі курорти

Курорт Трускавець

Місто-курорт Трускавець манить на відпочинок людей з усієї України. Львів’яни усього лише за пару годин шляху можуть подихати цілющим повітрям і помилуватися віковими соснами Трускавця.

Трускавець рясніє зеленими зонами, парки тут дуже доглянуті. Окремо варто подивитися центральний парк, де розташовані найстаріші бювети, і акуратну набережну з численними кафе.

Курорт у Трускавці недалеко від Львова

Їхати на курорт краще на пару днів. Комфортний відпочинок в Трускавці допоможе забезпечити Покупон. Вибирайте готелі зі знижками до 50% і насолоджуйтеся не тільки прогулянками містом, а й спа-процедурами.

А якщо є можливість взяти відпустку та вирушити до Трускавця на довше – пропонуємо захоплюючий семиденний тур «Карпати-Трускавець». У тур входить трансфер, проживання, харчування, розваги та захоплюючі екскурсії найзнаковішими місцями Карпат, Львівщини та Закарпаття. Обійдеться така подорож для одного за 8449 13000 грн зі знижкою від Покупон.

Акції
Тур «Карпати-Трускавець» на 7 днів
Трускавець (Львівська область), Дрогобицька вулиця, 7
-35%
13000 грн
8449.0 грн
Від 2 ночей в квітні в готелі «Royal Grand Hotel»
Трускавець (Львівська область), Суховоля вулиця, 61
-20%
3132 грн
2505.0 грн
Показати всі
12 акцій

Моршин

Ще одна перлина Львівської області – Моршин – ідеально підходить для відпочинку у вихідні подалі від міської суєти. Місто дуже зелене, наповнене парками, скверами, оточене лісами. Але найбільше воно відоме як бальнеологічний курорт з корисною водою, яка зміцнює імунітет і лікує багато хвороб.

Моршин – ідеально підходить для відпочинку у вихідні подалі від міської суєти зі Львова

У Моршині варто подивитися центральний курортний парк, по-справжньому європейський, дуже доглянутий і акуратний. Ще зазирніть до санаторію «Мармуровий палац», який захоплює багатством архітектурних ансамблів і красою оздоблення. Ну і звичайно ж варті уваги околиці міста, з величезними мальовничими луками і лісами.

Читайте також:
? Що подивитися у Моршині
? Місто здоров’я Трускавець
? Чим зайнятися на курорті Східниця
? Найкрасивіші водоспади Карпат

Вікенд в готелях Львова і області

Якщо плануєте виїзд із ночівлею або на кілька днів, заздалегідь подумайте, де зупинитися. Це може бути готель у Львові (для туристів, які планують робити короткі вилазки в область, щоб подивитися визначні пам’ятки, а решту часу проводити у місті) або затишний заміський комплекс в області (якщо ви місцевий мешканець і хочете змінити обстановку, але немає можливості виїхати далеко).

Рекомендуємо ?  

Львів

«Reikartz Medievale Lviv 4*»: 1 доба відпочинку для одного за 1669 1965 грн із сніданками «шведська лінія».

«Екотель»: 2 дні проживання для двох за 1140 1600 грн з усіма зручностями. 

«Відень»: 1 доба проживання для одного за 988 1900 грн. з усіма необхідними зручностями.

Славське

«Калина»: 2 дні відпочинку для двох за 1699 2800 грн – зі сніданками та вечерями, грою в більярд та орендою альтанки з мангалом. 

«Зербань»: 2 доби проживання для двох за 1399 2460 грн – з дворазовим харчуванням та відпочинком у альтанці з мангалом.

Акції
Від 2 ночей з харчуванням у «Соламія» у Трускавці
Трускавець (Львівська область), Лисенка вулиця, 15
-20%
4000 грн
3199.0 грн
Від 2 ночей в квітні в готелі «Royal Grand Hotel»
Трускавець (Львівська область), Суховоля вулиця, 61
-20%
3132 грн
2505.0 грн
Показати всі
30 акцій

Оздоровчі курорти Львівської області

«Алексік» (Трускавець): 2 доби відпочинку для одного за 1399 1760 грн – зі сніданками, безлімітним відвідуванням контрастного басейну та критого з підігрівом, релаксом у фінській та інфрачервоній сауні, орендою мангалу.

no images were found

«Соламія» (Трускавець): 2 дні проживання для двох за 2559 3200 грн – з триразовим харчуванням та всіма необхідними зручностями.   

Читайте також:
? Кращі сервіси доставки у Львові 
? Куди піти з дівчиною у Львові
? Де відзначити дитячий день народження у Львові
? Відпочинок у Карпатах з дітьми 
? Як оригінально відзначити день народження

А які пам’ятки Львівської області вразили особисто вас? Які цікаві місця привернули увагу, куди б хотіли поїхати, що подивитися? Діліться у коментарях ?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *