Догляд за волоссям – вибір засобів і поради на кожен день

Як доглядати за волоссям: секрети здорових і красивих локонів

З проблемою посічених кінчиків, випадінням і виснаженням волосся стикається чи не кожна дівчина. Причина може бути будь-яка: від стресу до шкідливого впливу прямих сонячних променів. Що повинен включати в себе правильний щоденний догляд за волоссям, щоб воно залишалося густим, міцним, сяючим і здоровим? PokuponBlogTeam зібрала найкращі поради, як правильно доглядати за волоссям у домашніх умовах – за сухим, жирним, нормальним, тонким, кучерявим, у будь-яку пору року (взимку, навесні, влітку і восени), при пошкодженні барвниками та хімічними складами.

Акції
Ламінування, відновлення волосся в «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-60%
2500 грн
1119.0 грн
Відновлення волосся у студії «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-60%
2000 грн
899.0 грн
Показати всі
17 акцій

Миття голови

Миття волосся – обов’язковий природний процес для всіх. Здавалося б, що у ньому складного? Але навіть така рутинна процедура має свої правила, яких потрібно дотримуватися, щоб не травмувати структуру волосся і не пересушувати шкіру.

Частота миття

Позбавтеся звички мити голову щодня. Дерматологи рекомендують робити це не частіше, ніж через день, а то й раз на три дні. Основна причина сухості та ламкості волосся полягає в тому, що при частому митті з поверхні голови змивається не тільки бруд, але й себум – захисний жирний секрет. Від частого миття шкіра пересушується, сальні залози починають працювати активніше, в результаті чого волосся швидше жирніє.

Жирні корені та суха лупа – часта проблема не тільки в підлітковому віці, коли сальні залози працюють «за двох», а й у дівчат, які зловживають миттям волосся.

Рекомендації як часто мити волосся
Акції
Жіноча стрижка з укладкою в «Alena Beauty Salon»
Київ, Леся Курбаса проспект, 18
-50%
350 грн
249.0 грн
Стрижка з фарбуванням від Ігоря Ніколаєва
Київ, Михайлівський провулок, 20
-43%
450 грн
279.0 грн
Показати всі
9 акцій

Вибір шампуня

Підбирайте шампунь за типом волосся: для жирного, сухого, нормального, кучерявого. Неправильно підібраний шампунь може виявитися не тільки неефективним, а й шкідливим. Наприклад, компоненти, що входять до складу шампуню для жирного волосся, сухе волосся зроблять ще більш ламким і тьмяним. А шампунь для сухого волосся, що містить поживні та зволожуючі інгредієнти, погіршить ситуацію з жирним волоссям.

Особливу увагу приділіть вибору миючого засобу для фарбованого волосся. У процесі фарбування лусочки на волосяних стрижнях піднімаються; якщо їх не закрити за допомогою спеціальних засобів, колір буде вимиватися надто швидко. Використовуйте спеціальні професійні шампуні без силікону, що містять полімери та протеїни – вони обволікають волосся, згладжують, прикривають лусочки і тим самим забезпечують не тільки повільніше вимивання кольору, але й додатковий захист від сонця та жорсткої проточної води.

Якщо ви доглядаєте за ламінованим волоссям, волоссям після біозавивки, кератину, ботоксу, освітлення вибирайте шампуні без вмісту сульфатів і парабенів.

Акції
Консультація трихолога, трихоскопія у «Medic Hair»
Київ, Саксаганського вулиця, 125
-69%
1557 грн
469.0 грн
Лікування волосся в салоні краси «ES Beauty Bar»
Київ, Бориса Грінченка вулиця, 4
-52%
2500 грн
1199.0 грн
Показати всі
23 акцій

Етапи миття голови

Як правильно мити волосся поетапно, що наносити після миття голови – все це важливі питання для тих, хто хоче зберегти локони здоровими та міцними. Перевірте, чи дотримуєтеся ви базових правил 👇:

  • Перед миттям добре розчешіть волосся, щоб уникнути їх травмування під час намилювання.
  • Намочивши волосся, не наносьте шампунь відразу: дайте лусочкам 2-3 хвилини насититися вологою і розкритися. У такий спосіб засіб краще очистить волосся від забруднень.
  • Намагайтеся не мити голову гарячою водою. Це провокує посилену роботу сальних залоз, через що волосся швидше жирніє.
  • Перш ніж нанести шампунь на волосся, добре спіньте його в руках, потім масажними рухами розподіліть від потилиці по всій довжині. На кінчики достатньо використати піну. Не варто намилювати волосся двічі протягом одного миття, це ще більше розпушує його структуру і призводить до виснаження і посічених кінчиків.
  • Щоб нейтралізувати дію жорсткої водопровідної води та наситити волосяні стрижні поживними та зволожуючими речовинами, після миття шампунем використовуйте бальзам-ополіскувач. Найчастіше його необхідно витримати на волоссі якийсь час (зазвичай до десяти хвилин) і змити.
  • Після закінчення миття промийте волосся холодною водою: вона закриє лусочки, пригладить кутикулу, додасть блиск і шовковистість.
  • Завершальним етапом догляду за волоссям може стати нанесення незмивного кондиціонеру, який забезпечить їм додатковий захист та полегшить розчісування. І бальзам-ополіскувач, і кондиціонер необхідно наносити, відступивши щонайменше 10 сантиметрів від коренів, особливо дівчатам зі схильним до жирності волоссям.

Обираючи додаткові засоби догляду, звертайте увагу на їх маркування і вибирайте ті з них, які відповідають вашому типу волосся. Справжній професійний догляд волоссям передбачає, щоб шампунь, бальзам, кондиціонер і маска були з однієї серії. 

Засоби після миття та правила їх застосування
Акції
Чистка обличчя у «Студії естетичної косметології»
Київ, Срібнокільська вулиця, 22А
-41%
500 грн
329.0 грн
Чистка обличчя з маскою в «Souland Body studio»
Київ, Лесі Українки бульвар, 34
-53%
600 грн
349.0 грн
Показати всі
59 акцій

Як правильно сушити волосся

Найкращим способом висушити волосся було і залишається природне висушування без допоміжних засобів та приладів, особливо якщо ви хочете якомога довше зберегти ефектний блонд, отриманий за допомогою освітлення та фарбування. Не варто перетримувати волосся у скрученому, просоченому вологою рушнику. Після миття злегка промокніть волосся і дайте висохнути у природний спосіб.

Що робити, якщо потрібно терміново висушити волосся і зробити гарну укладку феном чи плойкою? Дотримуйтесь наступних правил 👇

  • Не сушіть волосся феном відразу після миття.
  • Розчісуйте пасма рукою, а коли вони трохи підсохнуть – гребінцем з рідкими зубцями.
  • Починайте сушити з коріння, не сильно затримуйтеся на кінчиках – вони і так висохнуть швидше, але можуть стати ламкими, якщо їх пересушити.
  • Не використовуйте гарячий режим, намагайтеся сушити волосся рівномірно.
  • Не тримайте фен під прямим кутом, інакше є ризик перепалити волосся.
  • Використовуйте термозахисні засоби під час укладання.
  • Якщо є час, робіть перерви у процесі висушування, щоб дати волоссю трохи відпочити від сухого повітря (особливо це актуально для жінок з освітленим і сивим волоссям).
Як правильно сушити волосся
Акції
Ламінування брів у «Flamingo beauty studio»
Київ, Героїв полку Азов вулиця, 32
-50%
400 грн
229.0 грн
Ламінування брів та вій в «Haimanova Browmaster»
Київ, Басейна вулиця, 9А
-49%
500 грн
299.0 грн
Показати всі
13 акцій

Читайте також:
🔷 Правила догляду за фарбованим волоссям
🔶 8 ідей, як розпалити пристрасть у стосунках
🔷 Як самостійно вивчити англійську
🔶 Кератин для волосся: що це за процедура
🔷 Кому і коли приймати вітамін D

Як правильно розчісувати

Правильне миття голови – далеко не єдине, що ви можете зробити для свого волосся в домашніх умовах. Існують різноманітні способи профілактики слабкості, ламкості та тьмяного кольору.

Якщо ви хочете зберегти волосся красивим і здоровим, зверніть увагу, як ви його розчісує. Найпоширеніша помилка – розчісування волосся від коренів, тоді як правильно починати з кінчиків, особливо якщо у вас довге, тонке, неслухняне і кучеряве волосся.

Перед розчісуванням нанесіть зволожуючий спрей-догляд або незмивну сироватку і розділіть волосся на пасма. У процесі не поспішайте, розчісуйте обережно та неквапливо, щоб не нашкодити локонам; гребінець необхідно регулярно мити, щоб він був чистим і не забруднив волосся.

Важливо, щоб гребінець підходив до вашого типу волосся 👇:

  • Дівчатам з густим кучерявим або хвилястим волоссям підійдуть гребінці з рідкими зубами.
  • Для тонкого волосся – з дерев’яними чи м’якими пластиковими зубчиками.
  • Щоб кінчики не сіклися і нарощене волосся довго трималося, використовуйте гребінці з натуральною щетиною.

Не рекомендується користуватися гребінцями з металевими зубцями – вони електризують волосся, пошкоджують його і дряпають шкіру. Загальне правило, що діє при доборі гребінців: зубці мають бути закругленими.

Розчісування волосся
Акції
Арт-бокс для створення картин від «MkgalleryArt»
Киев, вулиця Шолуденка, 1
-25%
900 грн
675.0 грн
Майстер-клас виготовлення годинника «MkgalleryArt»
Київ, Завальна вулиця, 10В
-53%
1800 грн
969.0 грн
Показати всі
2 акцій

Масаж голови

Універсальна рекомендація на кожен день для тих, хто піклується про здоров’я свого волосся і хоче, щоб воно швидше росло: робіть масаж голови. Щоб зробити волосся густим і блискучим, достатньо щодня після душу самостійно масажувати собі голову. Ця нескладна процедура покращує кровообіг шкіри голови та живить волосяні цибулини.

Починайте масажувати голову подушечками пальців від шийного відділу, від лінії росту волосся, поступово піднімаючись вгору до потилиці, маківки та скронь – так, щоб захопити кожну ділянку.

Якщо ви часто заплітаєтесь, носите пучки та тугі хвости, на ніч обов’язково розпускайте волосся, давайте цибулинам відпочити, а кровообігу – відновитися.

Акції
SPA-програма на вибір в «Эстетика»
Київ, Тургенєвська вулиця, 52-58
-56%
800 грн
349.0 грн
SPA-програма «Мінестрель» у «Дана-Віта»
Київ, Анни Ахматової вулиця, 13В
-42%
1900 грн
1099 грн
Показати всі
37 акцій

Олійки та маски

Повноцінний професійний догляд за волоссям, особливо за довгим, неможливо уявити без поживних та зволожуючих олій та масок.

Добре живлять шкіру голови і оздоровлюють кутикулу волосся арганова, оливкова та кокосова олії – в них містяться цінні речовини, амінокислоти та вітаміни, які при регулярному використанні позбавляють таких проблем, як сухість шкіри голови, свербіж, подразнення, тьмяний колір.

  • Дівчатам з пошкодженим та випадаючим волоссям ідеально підходять розмаринова олія та олія авокадо – вони не тільки позитивно впливають на шкіру голови, але й покращують стан кутикули волоса, закриваючи лусочки, згладжуючи пошкодження та збагачуючи локони вітамінами й корисними жирами. 
  • Для укріплення коренів і стимуляції швидкого росту волосся ідеально підійде касторова олія: вітамін Е, протеїни і мінерали в її складі позитивно впливають на корені та волосяні стрижні, роблячи їх гладкими та сильними. Маску з касторової олії краще за все робити восени та навесні, коли волосся найбільш схильне до випадання.
  • Щоб не сіклись кінчики, добре використовувати кокосову та мигдальну олії – вони не обтяжують волосся, легко й швидко змиваються, але при цьому створюють захисний бар’єр, який оберігає локони від шкідливого впливу зовнішніх факторів. В кокосовій олії міститься лауринова кислота, корисна своїми зволожуючими властивостями. Кокосова та мигдальна олії можна наносити як в вигляді маски, так і просто на кінчики перед миттям голови або навіть після.
Акції
До 5 сеансів антицелюлітного масажу
Київ, Академіка Палладіна проспект, 18/30
-46%
1500 грн
999.0 грн
До 10 сеансів ручного антицелюлітного масажу
Київ, Михайла Ломоносова вулиця, 36А
-68%
400 грн
259.0 грн
Показати всі
73 акцій
Олії та маски для волосся

Гарні магазинні маски для волосся, зазвичай, включають вищеперелічені масла, але їхня дія додатково посилюється допоміжними компонентами. У домашніх умовах можна використовувати народні методи, опанувавши прості рецепти з натуральних інгредієнтів.

Для тонкого, з посіченими кінцями волосся ідеально підійде маска на основі оливкової олії та меду: для отримання ефекту необхідно змішати чайну ложку оливкової олії з чайною ложкою меда, а отриману суміш нанести на кінці волосся та залишити їх на годин, обгорнувши харчовою плівкою. Для змивання підійде тепла проточна вода. 

Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі у будні у «У Марусі» під Києвом
Миколаївка (Київська область)
-20%
900 грн
719.0 грн
Показати всі
73 акцій

Професійний догляд за волоссям 

Домашній догляд – це добре, але не варто забувати і про салонні процедури, яких час від часу можуть потребувати ваші локони. Салони краси пропонують сучасні способи догляду за волоссям, які допомагають підтримувати або відновлювати їх здоровий стан.

Ламінування
  • Ботокс – робить волосся гладким, щільним і блискучим шляхом введення в структуру стрижнів молекули інтрасилану та обробки пасм спеціальним лікувальним лосьйоном з кератином, амінокислотами та вітамінами у складі. Особливо рекомендується для фарбованих білявок з ослабленим внаслідок освітлення волоссям. 
  • Кератинове випрямлення (або кератинування) – нагадує ботокс, проте, на відміну останнього, має переважно косметичний характер. Щоб повернути волоссю силу, гладкість і блиск, косметологи обробляють локони кератиновим розчином, який вбудовується в структуру кожної волосини, а потім «запаюють» його за допомогою впливу високої температури. 
  • Нанопластика волосся – процедура, яка, завдяки винятковій безпеці компонентів у складі активного препарату, підходить дівчатам і жінкам різного віку, жінкам, які годують, та вагітним. Спеціальний розчин містить корисні амінокислоти, колаген, протеїни шовку та пшениці, натуральні олії. В результаті процедури волосся стає слухняним, гладким і доглянутим. Єдиним побічним ефектом може стати освітлення локонів на один-три тони через дію амінокислот.
  • Ламінування – ще одна процедура, яка зробить ваше волосся доглянутим і блискучим. Суть її полягає в наступному: на волосся наноситься спеціальний розчин, що містить біологічно активні компоненти та вітамін В12. Засіб залишається на волоссі як захисна плівка, що заповнює лусочки і пошкодження в структурі волосся, і, таким чином, забезпечує локонам гладкість і блиск на строк до восьми тижнів.
  • Мезотерапія – методика, яка передбачає оздоровлення шкіри голови за допомогою ін’єкцій із корисними речовинами. Лікувальний розчин вводиться під шкіру, де безпосередньо живить волосяні цибулини, стимулюючи ріст гарних та здорових локонів. 
  • Плазмолифтинг – процедура, близька за принципом до мезотерапії, але для ін’єкції використовується власна плазма крові пацієнта. Вважається, що ця частина крові насичена корисними амінокислотами, вітамінами та мінералами. Методику використовують для стимуляції росту волосся та лікування алопеції.
Акції
Знижка на мезотерапію шкіри голови у «Neko»
Київ, Академіка Вільямса вулиця, 5А
-56%
0 грн
119.0 грн
До 3 сеансів відновлення волосся з мезотерапією
Київ, Велика Китаївська вулиця, 10А
-53%
4750 грн
2199.0 грн
Показати всі
4 акцій

Читайте також:
🔷 Що треба знати про ламінування волосся
🔶 Незабутній відпочинок на курорті Буковель
🔷 Ботокс для волосся: як роблять і для чого
🔶 Які аналізи треба здавати щороку
🔷 Кращі нові фільми: що дивитися у кіно 

Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
55 акцій

Сподобалась стаття? Залишайте коментарі та діліться своїми правилами догляду за волоссям.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *