Ботокс для волосся: різновиди процедури, плюси та мінуси, результат

Миттєве оздоровлення та гарний живий блиск локонів – не фантазія, а реальність, яку робить доступною така процедура, як ботокс волосся. У чому користь ботоксу? Які бувають види цієї процедури і як її роблять? Чим ботокс відрізняється від кератинового випрямлення, відновлення (реконструкції) та ламінування, у чому плюси та мінуси? Кому можна робити процедуру, а кому не можна, і як доглядати волосся після неї? Ці питання турбують багатьох, але #PokuponBlogTeam розставить усі крапки над «і» ?

Акції
Ламінування, відновлення волосся в «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-60%
2500 грн
1119.0 грн
Відновлення волосся у студії «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-60%
2000 грн
899.0 грн
Показати всі
17 акцій

Що таке ботокс для волосся та як працює

Ботокс – ефективна б’юті-процедура глибокого відновлення волосся, яка рятує від пухнастості, посічених кінчиків і ще безлічі інших проблем, що заважають кучерям виглядати красивими і живими. Найприємніший плюс і перевага будь-якої процедури із застосуванням ботоксу – те, що результат видно відразу після першого сеансу, ефект «тут і зараз»

Що робить процедура:

  • Усуває сухість і перетворює волосся з «мочалки» на красиві гладкі і блискучі локони.
  • Насичує волосся вологою, чому ті стають більш щільними, шовковистими і менш схильними до ламкості.
  • Розгладжує кутикулу волосини, зміцнює її захисну функцію і, таким чином, запобігає січенню кінчиків. Якщо ваші кінці вже посічені – їх треба зістригти, оскільки засіб не прибере проблему, але запобігатиме її повторній появі.
  • Нейтралізує жовтизну на забарвлених чи освітлених у блонд локонах. Ботокс для волосся з таким ефектом – справжній порятунок для блондинок, але лише сполуки з антижовтою формулою (з синім пігментом).
  • Розгладжує структуру волосся за тим же принципом, що ін’єкції ботулотоксину, призначені для розгладження зморшок на обличчі.
Волосся після ботоксу випромінює красу
Волосся після ботоксу випромінює красу

Секрет «ботоксного» відновлення криється у складі препаратів, куди зазвичай входять:

  • Молекули інтра-силану або цистеїну (органічно-мінеральні речовини, здатні проникати до стрижня волосся, заповнювати прогалини та відновлювати його структуру на глибокому рівні).
  • Вітаміни груп А, В, Е, С, омега-6 та 9.
  • Кератин.
  • Еластин.
  • Амінокислоти.
  • Олії (найкориснішими для волосся вважаються арганова, соєва, кокосова, олія ши).
  • Гіалуронова кислота.
  • Пептиди, що відповідають за пружність, зміцнення та зволоженість волосся.
  • Молочна кислота, що активує вуглецевий процес.
  • Протеїни пшениці, вівса, шовку (служать для глибокого зволоження та утримання вологи).
  • Екстракти зеленого чаю, алое вера та інші залежно від засобу.

Лікувальна формула впливає на волосяні стрижні зсередини, відновлюючи їх на молекулярному рівні, повертаючи їм пружність, гнучкість, об’єм та здоровий блиск. Також завдяки діючим речовинам препарату активізуються метаболічні процеси та прискорюється ріст волосся.

Нанесення засобу на волосся у салоні
Нанесення засобу на волосся у салоні

Холодний ботокс

Головна особливість холодного ботоксу – його роблять без праски, тож волосся не піддається впливу високих температур. Він ідеально підійде власницям тонкого, ослабленого волосся, яке погано переносить агресивну термічну обробку. Також ця процедура – відмінний варіант для блондованих (у тій чи іншій мірі травмованих) локонів.

Вплив тепла, нарівні з ультрафіолетом, сприяє окисленню та появі жовтизни, а холодний ботокс не просто надасть шевелюрі гладкості та блиску, але й захистить ваш блонд від відходу в жовтий.

Як роблять ботокс для волосся:

  • На чисте, ретельно розчесане волосся за допомогою шприца-дозатора рівномірно наноситься відновлюючий розчин-сироватка. У салонах часто користуються брендами L`Oreal, Inoar, Cadiveu.
  • Суміш залишають на голові трохи довше за півгодини, після чого «запечатують» зміцнюючим засобом – щоб усі поживні компоненти залишилися всередині волосяних стрижнів.
  • Через 5 хвилин препарат змивають, наноситься доглядова маска.
  • Ще через 15 хвилин волосся знову миють і висушують феном.

Результат – локони не тільки виглядають зовні здоровими, а й відновлюються зсередини, стаючи міцнішими, еластичнішими, стійкішими до впливу навколишнього середовища.

Тримається ефект близько 1-1,5 місяців, за умови правильного догляду та дотримання майстром поетапної технології.

Ботокс: до і після
Ботокс: до і після
Акції
Глибока реконструкція волосся у кабінеті «Ma-Belle»
Київ, Героїв Дніпра вулиця, 20А
-40%
1050 грн
629 грн
Ламінування, відновлення волосся в «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-60%
2500 грн
1119.0 грн
Показати всі
8 акцій

Вибираючи процедуру, враховуючи її плюси та мінуси, пам’ятайте, що холодний ботокс не сумісний із хімічною завивкою.

Ботокс на фарбований блонд: до і після
Ботокс на фарбований блонд: до і після
Акції
Консультація трихолога, трихоскопія у «Medic Hair»
Київ, Саксаганського вулиця, 125
-69%
1557 грн
469.0 грн
Консультація лікаря-трихолога в «Резонанс»
Київ, Лесі Українки бульвар, 26Б
-56%
350 грн
249.0 грн
Показати всі
6 акцій

Гаряче відновлення

Гарячий ботокс призначений для тих, кого крім оздоровлення цікавить ще й випрямлення кучерявих, неслухняних, пухнастих пасм. Після процедури волосся стає рівним і гладким, майже як після кератинового випрямлення.

Ботокс: до і після
Ботокс: до і після

Етапи: 

  • На вимите м’яким безсульфатним шампунем і висушене волосся наноситься за допомогою шприца-дозатора розчин, що містить молекули інтра-силану, які заповнюють порожнечі в структурі стрижнів і повертають їм щільність і насиченість.
  • Після цього наноситься вітамінна сироватка, яка насичує волосся вітамінами, гіалуроновою кислотою та білками (саме в їх застосуванні – основна користь), одягається поліетиленова шапочка, суміш витримується 30-40 хвилин.
  • Потім майстер повністю висушує прядки феном і витягує їх праскою, пропускаючи кожен локон між гарячими пластинами не менше ніж 7 разів.
  • Через 1,5 години голову обполіскують чистою водою і знову висушують феном.

Що потрібно знати

  • Не рекомендується робити при інтенсивному випаданні волосся. Засіб лише зайво навантажує цибулини, ускладнюючи проблему. Найкраще спрямувати зусилля на лікування алопеції – наприклад, за допомогою мезотерапії. Більше порад, як вилікувати ослаблене волосся та виправити проблему випадання, читайте у нашій статті.
  • Процедуру ботоксу не можна робити відразу після фарбування: активні речовини складу руйнують свіжонанесений забарвлюючий пігмент, а той, у свою чергу, заповнює кортекс волосся і не дає корисним речовинам вбратися. Інакше кажучи, відбувається взаємна нейтралізація фарби та ботоксу, що призводить до втрати інтенсивності кольору та відсутності очікуваного лікувального ефекту – волосся виглядатиме неакуратно та блякло. Найкращий час, коли можна фарбуватися перед ботоксом – не пізніше ніж за 7 днів до процедури.
  • Небажано робити на коротку стрижку, щоб уникнути опіків.
Акції
Ламінування, відновлення волосся в «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-60%
2500 грн
1119.0 грн
Ламінування, реконструкція і полірування волосся
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-58%
1000 грн
499.0 грн
Показати всі
4 акцій

Ботокс, кератин чи ламінування – що краще?

Деякі стилісти акцентують увагу на схожості ботоксу з такими процедурами, як кератинове випрямлення та ламінування.

Загальні риси у них справді є: черговість етапів, нанесення живильних засобів, застосування високих температур (для гарячої техніки).

Але є й відмінності:

  • Ботокс рекомендують для зміцнення коріння та відновлення локонів зсередини, його наносять на пасма, а також на шкіру голови. Головним інгредієнтом складів є молекули інтра-силану (у нано-ботоксі – нано-молекули, вони ще глибше проникають у волосся), які «запечатують» пошкоджені ділянки волосяних стрижнів і розгладжують їхню структуру. Першочергове призначення ботоксу – лікування волосся, а поліпшення їхнього зовнішнього вигляду – наслідок оздоровлення.
  • Кератинове випрямлення передбачає впровадження у структуру волосся кератину та обов’язкове закріплення результату за допомогою впливу високих температур. Призначення процедури – радикальне випрямлення та ущільнення кучерявого, хвилястого, січеного та тонкого волосся за допомогою зміни їх структури. Кератин зробить ідеально рівними навіть буйні кучері, які не здатні втихомирити ботокс. 
  • Ламінування – ідеальна процедура для тих, хто шукає спосіб якнайдовше зберегти колір, отриманий в результаті фарбування. Ламінування обволікає стрижні волосся захисною плівкою з целюлози, олій та вітамінів, перешкоджає вимиванню пігменту. Основний ефект – захисний і косметичний, тому процедуру не роблять на «вбите» волосся, яке потребує відновлення зсередини.

Як бачите, незважаючи на подібність, ці три методики дають різні результати: кератин робить волосся ідеально рівним і гладким, ламінування забезпечує поверхневий захист від зовнішніх факторів і вимивання фарби, і тільки ботокс не тільки покращує зовнішній вигляд локонів, але і лікує його зсередини. Тож якщо ви шукаєте відповідь на запитання: «що краще – ботокс чи кератин», виходьте з того, яку мету ви переслідуєте – чисто зовнішній ефект із випрямленням або оздоровленням зсередини без випрямлення, але з розгладженими блискучими локонами.

Як робити процедуру ботоксу для волосся в домашніх умовах

Зважаючи на доступність препаратів для ботоксу та ламінування, чимало дівчат готові провести процедуру самостійно в домашніх умовах.

Для досягнення результату, який дає ботокс, можна використовувати як спеціальні професійні засоби, так і їх замінники, які легко застосовувати навіть якщо у вас немає досвіду у виконанні подібних процедур. Зазвичай це засоби сегменту мас-маркет з ефектом інтенсивного лікування та реконструкції (наприклад, філери для волосся), в яких у великій кількості містяться колаген, протеїн, кератин, пептиди.

Перед початком процедури приготуйте рушник, фен, затискачі для волосся, захисну накидку, поліетиленову шапочку, ємність і пензлик для розчину, гребінець, праску (для гарячого методу). До речі, тим, хто часто практикує різні маніпуляції з волоссям, професіонали рекомендують користуватися інфрачервоною праскою – вона менше сушить волосся та сприяє кращому вбиранню лікувальних складів.

Домашнє відновлення ботоксом передбачає кілька етапів, як і в салоні: миття голови, нанесення розчину, витримування його протягом певного часу, термообробка (при необхідності), миття без шампуню та сушіння феном. Але бувають нюанси в залежності від засобу, тому дуже важливо читати інструкцію на упаковці.

Процедура ботоксу волосся в домашніх умовах має свої плюси та мінуси. Мінус у тому, що, через брак професійного досвіду, ви можете зробити щось не так і нашкодити волоссю. Як мінімум, досвідчений майстер не допустить попадання суміші на шкіру. А якщо у вас довге волосся, то зайве казати, що довірити їх фахівцеві буде набагато зручніше, ніж самостійно намагатися правильно нанести засіб попрядно, відступивши 1-2 см від коріння.

Термообробка
Термообробка

Важливо пам’ятати і про рекомендації перукарів-фахівців щодо оптимальної температури праски, якщо ви робитимете гарячий ботокс: для тонкого ослабленого волосся вона не повинна перевищувати 180 градусів, для нормального і пофарбованого – не вище 210 градусів, а для щільних жорстких верхня межа – 230 градусів.

Акції
Відновлення волосся «BTX» від Ігоря Ніколаєва
Київ, Михайлівський провулок, 20
-55%
1500 грн
769.0 грн
Чоловіча стрижка від барбера Ігоря Ніколаєва
Київ, Михайлівський провулок, 20
-42%
300 грн
199.0 грн
Показати всі
42 акцій

Як правильно виконати процедуру ботоксу своїми руками вдома та повернути волоссю доглянутий вигляд, дивіться у відео:

Як доглядати за волоссям після ботоксу

Щоб властивості, які дарує волоссю процедура ботоксу, протрималися якнайдовше, необхідно дотримуватися наступних рекомендацій:

  • Протягом 3-4 годин після відновлення не розчісуйте пасма, не надягайте головні убори, не лягайте спати, щоб не пошкодити гладку відновлену структуру.
  • Протягом 10 днів уникайте прямих сонячних променів, відвідування солярію чи сауни – перепади температури негативно позначаються на стані волосяних лусочок.
  • Уникайте тривалого впливу вологи на волосся, щоб ефект не зійшов нанівець до пори.
  • Мити голову можна не раніше ніж через 3 дні, бажано безсульфатним шампунем.
  • Не забувайте про маски, мастила, бальзами, які допоможуть зберегти результат на більш тривалий термін.
  • Розчісуйте волосся тільки після їх повного висихання, щоб не пошкодити стрижні (коли вони вологі, лусочки відкриваються і стають більш чутливими до механічного впливу, що призводить до ламкості і слабкості стрижнів).
  • Замість звичайних віддавайте перевагу іонізуючим фенам.
  • Мінімально використовуйте засоби для укладки.
  • Утримайтеся від фарбування до наступної процедури: фарба розпушує структуру волосся, завдяки чому вона виглядає так, ніби ніякого ботоксу і не було.
Розчісуємо пасма після їх висихання
Розчісуємо пасма після їх висихання

Коли краще і як часто робити ботокс для волосся

Процедура ботоксу для волосся спрямована на відновлення та оздоровлення локонів і зазвичай дає довготривалий результат: ефекту вистачає на 2-3 місяці. У більшості інструкцій до засобів ботоксу зазначено, що повторювати процедуру можна не частіше ніж раз на три місяці. Такої ж думки дотримуються майстри та лікарі.

Часте повторення ботокса (зокрема, це стосується гарячого методу) може призвести до того, що ваші локони стануть сухими, ламкими та неслухняними, а це зовсім не той ефект, якого ви прагнете. Для холодного ботоксу немає таких обмежень, оскільки він виключає використання лужних шампунів та впливу високих температур, а отже, повністю безпечний.

Чи шкідливо робити ботокс для волосся

Багатьох цікавить питання, чи небезпечний ботокс для волосся, чи не шкідливо його робити. Сама по собі процедура небезпеки ні для ваших локонів, ні для здоров’я в цілому не несе, проте є нюанси.

Як і будь-яка хімічна речовина, ботокс при зіткненні зі шкірою може викликати алергічну реакцію, яка може мати будь-які прояви: висипання, плями, почервоніння, свербіж і навіть лупа.

Щоб переконатися, що вам не нашкодить склад живильного засобу, який ви плануєте нанести на волосся, капніть невелику кількість сироватки на внутрішню сторону ліктьового згину і простежте за реакцією. Якщо протягом 10-15 хвилин нічого не сталося, можете сміливо розпочинати процедуру. В іншому випадку (з’явилося роздратування, почервоніння, свербіж), швидко змийте засіб прохолодною водою і прийміть протиалергенний препарат.  

Зробіть пробу на алергію
Зробіть пробу на алергію

Кому не можна робити ботокс

Багатьох цікавить, які є протипоказання для ботоксу, чи можна робити його вагітним та годуючим. Розповідаємо, коли не можна виконувати процедуру:

  • При вагітності та гв (грудному вигодовуванні).
  • Під час місячних.
  • Якщо у вас алопеція (у цьому випадку потрібне лікування від випадіння волосся, а не ботокс).
  • При псоріазі.
  • В разі себореї
  • Якщо є лупа.
  • За наявності індивідуальної непереносимості компонентів складу.
Акції
Обстеження у дерматолога у центрі «Велес»
Київ, Анни Ахматової вулиця, 13В
-64%
600 грн
239.0 грн
Консультація дерматолога у центрі «Прайм+»
Вишневе, Святошинська вулиця, 27Б/70
-43%
490 грн
279 грн
Показати всі
17 акцій

Читайте також:
? Особливості хімічної завивки
? Як пофарбувати волосся в домашніх умовах
? Що робити, якщо випадає волосся
? Ламінування волосся
? Модні жіночі стрижки
? Як зміцнити волосся
? Що робити, аби швидко відросло волосся

А ви робили ботокс для волосся чи тільки збираєтесь? Чи відчули позитивний ефект після? Діліться досвідом у коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *