Як зробити шугарінг вдома ㅡ цукрова депіляція для новачків

Как сделать шугаринг дома

Шугаринг ㅡ простий та недорогий метод епіляції. Найзручніше робити цю процедуру у майстра в салоні, це дасть гарантію, що волосся видалять швидко і професійно. Але якщо ви вирішили спробувати зробити шугаринг вдома самостійно, то повинні знати про тонкощі процедури, як краще та правильно видаляти волосся цукровою пастою і що для цього знадобиться ?

Акції
Шугаринг або воскова депіляція в Storchak beauty
Київ, Саксаганського вулиця, 143
-50%
300 грн
179.0 грн
Цукрова депіляція у кабінеті «Natalimage»
Київ, Перемоги проспект, 67
-49%
230 грн
139.0 грн
Показати всі
2 акцій

Що таке шугаринг

Шугаринг ㅡ один із найдавніших способів епіляції, який полюбляли і єгипетські цариці, і грецькі жриці. В основі методики видалення волосся з коренем за допомогою спеціальної цукрової пасти. Її використовують, щоб позбутися небажаної рослинності і на тілі, і на обличчі. За допомогою шугарингу можна видалити волоски не тільки в пахвових западинах, на ногах, руках або в зоні бікіні, але й зробити корекцію брів, міжбрів’я, вусиків над верхньою губою.

Багато хто задається питанням, що краще, віск чи шугаринг. Обидва варіанти гарні для різних ситуацій. Цукрова паста більше підійде тим, в кого низький больовий поріг: на відміну від воску, вона видаляється зі шкіри в напрямку роста волосся, що робить процедуру менш болісною. Також шугаринг ефективніший, якщо йдеться про видалення найжорсткішого волосся на тілі – у зоні бікіні.

Ефект від шугарингу триває від 2 до 4 тижнів залежно від індивідуальних особливостей. Тож ця процедура явно не з тих, які забезпечать гладку шкіру на максимально довгий термін. Якщо вам хочеться позбутися волосків назавжди, краще вибрати апаратні методи на кшталт лазерної епіляції.

Що таке шугаринг
Що таке шугаринг

Цукрову епіляцію можна робити як у салоні, так і вдома. Головна перевага салонної ㅡ у її швидкості, комфорті та безболісності. До того ж вам не доведеться сильно витрачатися на процедуру – вартість сеансу стартує від 150 грн, або від 99 грн, якщо скористатися знижками Покупону, щоб заощадити ще більше.

Акції
Знижка до 60% на лазерну епіляцію в «Monolaser»
Київ, Євгена Чикаленка вулиця, 20А
-60%
0 грн
30 грн
Знижка до 50% на лазерну епіляцію в «ЛазерОК»
Київ, Золотоворітська вулиця, 8/4
-0%
0 грн
30 грн
Показати всі
34 акцій

Що потрібно, щоб зробити шугаринг вдома

Для проведення шугарингу в домашніх умовах вам знадобиться цілий список засобів, оскільки, крім власне епіляції, необхідно ще знезаразити шкіру і знизити її чутливість до процедури.

Отже, вам знадобиться:

  • Цукрова паста. Її можна купити готову чи приготувати самостійно. Зрозуміло, магазинна паста – найпростіший варіант, але вибирати її потрібно з урахуванням типу волосся. Для жорстких у зоні бікіні краще брати жорстку чи середню, з нею також простіше працювати новачкам – її текстура не надто «примхлива». Для ніжної чутливої ​​шкіри з тонким пушковим волоссям (наприклад, якщо робити епіляцію підлітку) краще брати м’яку або ультрам’яку пасту.
  • Лосьйон для очищення шкіри перед процедурою: його призначенням є знезараження та делікатне відлущування ороговілого шару, що дозволить уникнути вростання волосся після видалення. Найкраще вибрати крем-гель з ментолом або з АНА-кислотами. Звичайний тонік або міцелярка не підійдуть, оскільки зволожують шкіру, через що цукрова паста просто зісковзуватиме з поверхні. Обробка спиртом теж категорично заборонена, оскільки звужує пори і пересушує шкіру – волосся видалятиметься набагато болючіше.
  • Косметичний тальк для депіляції – вбирає зайву вологу, видаляє надлишок жиру зі шкіри і тим самим допомагає цукровій пасті чіплятися краще. Завдяки тальку, за один раз ви видалите більше волосся, а процедура пройде швидше.
  • Засіб для догляду за шкірою після епіляції. Найчастіше з цією метою використовують тоніки із заспокійливим, пом’якшуючим, антисептичним ефектом – вони ефективно видаляють залишки цукру, не забиваючи пори. За компанію з тоніком можете використовувати поживне молочко, яке допоможе швидше відновити шкіру та повернути їй м’якість та ніжність.
  • Не забудьте придбати спеціальну косметику проти вростання волосся – нею можна починати користуватися вже через 2 дні після шугарингу.
  • Смужки для депіляції, якщо ви плануєте робити шугаринг в бандажній техніці.
Що потрібно для шугарингу: паста, тальк, засіб до та після догляду
Що потрібно для шугарингу: паста, тальк, засіб до та після догляду
Акції
До 5 сеансів антицелюлітного масажу
Київ, Академіка Палладіна проспект, 18/30
-46%
1500 грн
999.0 грн
До 10 сеансів ручного антицелюлітного масажу
Київ, Михайла Ломоносова вулиця, 36А
-68%
400 грн
259.0 грн
Показати всі
69 акцій

Як приготувати цукрову пасту в домашніх умовах

Цукрову пасту можна зварити власноруч. Рецепт, на перший погляд, дуже доступний і простий, але будьте уважні, найменші відхилення від нього виллються у проблеми: від зіпсованої каструлі до пасти, яка намертво прилипне до шкіри або залишить після себе запалені ділянки. Приготуйтеся до того, що ідеальна консистенція вийде далеко не з першого разу.

Рецепт домашньої пасти для шугарингу
Рецепт домашньої пасти для шугарингу

Цукрова паста для шугарингу робиться з цукру, води і лимонного соку. Сік грає роль стабілізатора і допомагає досягти необхідної консистенції пасти.

Для пасти для шугарінгу вам знадобиться:

  • 1 склянка цукру.
  • ¼ склянки лимонного соку
  • ¼ склянки води

Змішайте всі інгредієнти в сухій ємності (краще використовувати каструлю з товстим дном). Обов’язково простежте, щоб на стінках не залишилося кристалів цукру, і він весь був покритий рідиною. Тепер, постійно помішуючи, нагрійте масу на водяній бані або невеликому вогні до легкого кипіння і зміни кольору на світло-коричневий.

В жодному разі не використовуйте масу відразу після приготування, щоб не обпектися. Дочекайтеся її охолодження до кімнатної температури.

Як визначити ступінь готовності пасти? Вона має добре тримати форму і не бути надто рідкою. Якщо з краплі виходить сформувати кульку, то паста готова і вогонь можна вимикати.

І ще трохи лайфхаків:

  • Не варіть пасту без лимона та не замінюйте лимонний сік кислотою. Тільки натуральний продукт здатний зробити пластичну пасту, тоді як вода з розведеним в ньому порошком лимонної кислоти просто випарується, зробивши масу непридатною для шугарингу.
  • Ви можете регулювати щільність пасти, додаючи в неї більше або менше лимонного соку. При цьому обов’язково зберігайте пропорцію рідини і цукру.
  • Завжди працюйте з пастою охолодженою, приблизно до температури тіла.

У відео докладно показаний спосіб приготування цукрової пасти

Акції
Чистка обличчя у «Студії естетичної косметології»
Київ, Срібнокільська вулиця, 22А
-41%
500 грн
329.0 грн
Чистка обличчя з маскою в «Souland Body studio»
Київ, Лесі Українки бульвар, 34
-53%
600 грн
349.0 грн
Показати всі
59 акцій

Як правильно самостійно робити шугаринг

Матеріали підготували – тепер переходимо до самої процедури:

  • Переконайтеся, що волосся досягає довжини від 0,5 до 1 см (короткі волоски складно захопити пастою, а через більшу довжину процедура може бути болючішою). Ваша шкіра повинна бути сухою та чистою.
  • Візьміть пасту. Якщо ви приготували її нещодавно, нагадуємо про те, що вона має охолонути. Куплену в магазині потрібно розігріти прямо в картриджі в мікрохвильовій печі або спеціальному воскоплаві до температури +37-40°C. Перед використанням обов’язково перевірте, щоб маса не була гарячою.
  • Шпателем або сухими чистими руками візьміть трохи пасти і нанесіть на шкіру в напрямку росту волосся (касетна наноситься безпосередньо роликом). Добре розкатайте по шкірі таким чином, щоб вона «прилипла» до неї якомога щільніше.
  • У місці зриву однією рукою відтягніть шкіру в протилежний бік, а іншою різко відірвіть пасту у напрямку росту волосся. Намагайтеся відривати її так, щоб рух руки був максимально паралельним тілу, тобто не треба тягнути пасту сильно вгору або під кутом.
  • Після цього помніть кульку цукрової пасти і прикладіть її до нової ділянки шкіри. Її можна використовувати доти, доки вона не втратить липкість.
  • Після процедури змийте залишки пасти теплою водою. У першу добу після шугарингу не приймайте гарячий душ, відмовтеся від спорту (на шкірі, що спітніла, легше з’являється роздратування). У жодному разі не застосовуйте спиртовмісні лосьйони або препарати для дезінфекції шкіри.
  • Через 48 годин після шугарингу обов’язково проскрабуйте шкіру на ділянці, де ви робили шугаринг. Пілінг бажано робити 2-3 рази на тиждень, таким чином ви знизите ймовірність того, що нові волоски у міру появи будуть вростати.

Крім стандартної, або мануальної техніки проведення шугарингу, існує ще бандажна. Принцип її не сильно відрізняється, просто зверху на шар пасти накладається спеціальна смужка (найчастіше зі спанбонду). Її потрібно розгладити, добре притиснути, підтягнути, після чого, зафіксувавши шкіру в місці зриву, зняти різким рухом.

Як зробити шугаринг власноруч – відео:

На відео розбирають найпоширеніші помилки домашнього шугарінгу.

Шугаринг здається простою процедурою, яку можна зробити вдома самостійно, але не у всіх і не завжди вона виходить ідеально. Часто виникають проблеми з тим, аби дістатися до зони глибокого бікіні або правильно проепілювати ніжну шкіру пахв, не вистачає сили або техніки, щоб правильно зірвати пасту – а це призводить до травмування. У таких випадках не заощаджуйте на красі та нервах – звертайтеся до косметолога, а знижки на шугаринг від Покупон дозволять зробити це дешевше.

Акції
Манікюр та педикюр з покриттям у «Lina Nails»
Київ, Вадима Гетьмана вулиця, 27
-43%
400 грн
269.0 грн
Манікюр та педикюр у студії «Xuxunails Service»
Київ, Новгород-Сіверська вулиця, 1
-67%
300 грн
139.0 грн
Показати всі
17 акцій

Протипоказання до шугарингу

Шугаринг – один із найбільш щадних методів епіляції. Однак і ця процедура має ряд протипоказань. Не можна робити цукрову епіляцію за таких станів:

  • Алергія (обов’язково зробіть тест пасти на зап’ясті та простежте за реакцією шкіри через 3-4 години).
  • Цукровий діабет.
  • Рани, шкірні захворювання або новоутворення на оброблюваній поверхні.

Також є думка, що не можна робити шугаринг при варикозі, проте це не зовсім так. На початковій стадії, коли захворювання виражене лише дрібними судинними зірочками на ногах, шугаринг робити можна, причому будь-якою технікою. Починаючи з першої стадії варикозу (характерні ознаки – набряклість та підвищена втомлюваність ніг, видима сітка вен та судинні зірочки), можна використовувати лише мануальну методику, шпательна та бандажна можуть виявитися травматичними. Яка б стадія варикозу у вас не була, важливо, щоб процедура була виконана дбайливо та обережно, а на це здатний лише досвідчений майстер, та обов’язково після консультації з флебологом.

Читайте також:
? Епіляція або депіляція – що вибрати
? Лазерна епіляція світлого волосся
? Чи шкідлива лазерна епіляція
? Як правильно підготуватись до лазерної епіляції
? Коли випадає волосся після лазерної епіляції
? Скільки процедур лазерної епіляції потрібно для ідеального результату

Акції
Ламінування брів і вій в «Rogacheva Brows»
Київ, Кирилівська вулиця, 160Б
-45%
300 грн
209.0 грн
Ламінування брів у «Flamingo beauty studio»
Київ, Героїв полку Азов вулиця, 32
-50%
400 грн
229.0 грн
Показати всі
8 акцій

А у вас виходить робити шугаринг самостійно? Які зони вимагають епіляції та чи подобається вам саме такий метод видалення волосся? Діліться у коментарях ?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *