Коли випадає волосся після лазерної епіляції

Випадання волосся після епіляції безпосередньо пов’язане з його типом, фазами росту і видом лазера. BlogPokuponTeam розповість, коли воно починає випадати і чи усе волосся зникає після першої процедури, а також подарує знижки до 90% на лазерну епіляцію в найкращих салонах вашого міста. 

Читайте в нашому огляді: 

Як діє лазерна епіляція 

У питанні видалення небажаного волосся на обличчі і тілі епіляція лазером дає якісний і довгостроковий результат за рахунок руйнування коренів – волосяних цибулин. Саме вони, взаємодіючи з гормонами, нейропептидами і імунними клітинами, регулюють ріст волосся. 

Лазерний промінь реагує на пігмент у фолікулі – меланін – і направляє на нього світлову енергію, яка в свою чергу перетворюється в теплову, нагріває і руйнує його. При цьому, завдяки селективному фототермолізу в сучасних видах лазера, сусідні тканини – шкіра, судини, сальні залози, лімфовузли – не зачіпаються. 

Ефект швидкого і максимального випадання робить лазерну епіляцію популярною процедурою серед тих, кому набридло щоденне гоління, врослі волоски після ваксингу, хто хоче раз і назавжди позбутися зайвого волосся на ногах, в зонах пахв або бікіні. 

Пошкоджене лазером волосся гарантовано випаде протягом перших 7-10 днів відразу після першої процедури, але через деякий час знову росте нове. Чому так відбувається? – Відповідь на питання криється в стадіях життєвого циклу клітин ??

Схема дії лазерного проміню на волосяний фолікул
Вплив лазера: чому волосся перестає рости і випадає

Читайте також:
✔️  Проблема врослого волосся: як позбутися і запобігти 
✔️ Лазерна епіляція: за і проти 

Фази росту, або чому залишилося волосся 

Найчастіше питання у багатьох, хто робить лазерну епіляцію вперше: чому не випадають все оброблені волоски відразу, за один сеанс? Як ми вже говорили, лазерний промінь впливає тільки на меланін, точніше на його найбільшу кількість (так він добре прогрівається), а це залежить від фаз росту. Виділяють всього три: 

  • Анаген – період активного росту волосся і максимального накопичення меланіну, це найкращий час для лазерної епіляції. Тривалість анагену в різних зонах тіла відрізняється: гомілки, стегна, пахви – 16 тижнів, бікіні – до 4 тижнів, підборіддя – 52 тижні, верхня губа – 16 тижнів. 
  • Катаген – перехідний етап, волосся поступово перестає рости, вироблення пігменту сповільнюється. Волосок «засинає», і вплив на нього лазером неефективний. Тривалість стадії катагена від декількох днів до 2-3 тижнів. 
  • Телоген – стадія «спокою», підготовка до випадання: волосся остаточно відділяється від судин, що його живлять. Триває ця фаза від 3 до 6 місяців: в зоні бікіні і пахв – до 3 місяців, на ногах – до 24 тижнів. 
Фази росту волосся 
Фази росту волосся 

Кожна волосина має свій індивідуальний життєвий цикл, не синхронізований з етапами зростання сусідніх волосків. Ось чому роблячи епіляцію навіть на маленькій ділянці тіла, немає гарантії, що всі вони знаходяться в активній стадії і зникнуть після одного сеансу. Все одно знайдуться ті, що «дрімають» і через час знову почнуть рости, або ті, що скоро випадуть природним чином. 

Щоб повністю позбутися волосяного покриву, необхідно пройти курс процедур (в середньому 7-9) з інтервалами в 1-2 місяці. За цей термін волоски переходять з фази сну в стадію активного зростання, що робить можливим процес їх видалення лазером. 

Ви помітите результат вже після першого сеансу: волоски, які були в активній фазі (а це 15-30% рослинності на оброблюваній зоні), випадуть. Залежно від типу лазера, вони або пропадають відразу під час процедури, або протягом 7-14 днів пройдуть стадію «помилкового зростання»: мертві волоски зі зруйнованими фолікулами виштовхуються шкірою, немов зростають, і потім випадають. Якщо вони дуже добре відходять, і ви їх можете легко вищипнути пальцями, то лазер подіяв, і волосинки почали випадати. Якщо міцно сидять в цибулинах, значить росте волосся, яке було в сплячому стані – його висмикувати не можна.

Волоски, які залишилися після епіляції і щільно сидять в цибулинах, висмикувати і прибирати не можна 
Волоски, які залишилися після епіляції і щільно сидять в цибулинах, висмикувати і прибирати не можна 

В гормонозалежних зонах (у жінок – пахви і бікіні, у чоловіків – щоки і підборіддя) зазвичай набагато більше волосків на етапі активного росту (до 50%), ніж на інших ділянках (15-30%). Тому і результат буде більш помітний з першого сеансу. Але через те, що гормони надають потужний вплив на зростання волосся, ці зони доведеться епілювати частіше за інші. 

Жінці роблять лазерну епіляцію зони пахв
Не все волосся починає випадати після першого сеансу

Тип волосся 

Лазер діє виключно на меланін. Чим темніше (чорне, шатен, русяве) і жорсткіше волосся, тим прицільніше б’є промінь і ефективніше відбувається випадання. З кожною наступною процедурою волосся буде відростати все світлішим і тоншим, поки не перестане рости зовсім і не випаде назавжди. 

Щоб видалити сиве, біле волосся або світлий пушок, рекомендують доповнювати лазерну процедуру іншими видами: 

  • Нано-епіляцією – ефект досягається за рахунок руйнування волосяних цибулин спеціальними кератолітичними кремами; 
  • Елос – об’єднує лазерну і фотоепіляцію; 
  • Електроепіляцією: в кожен окремий волосяний фолікул вводиться тонка голочка, куди подається високочастотний змінний струм, що припікає росткову зону волоса, від чого той більше не росте. Ще один підвид цієї процедури – електроліз: руйнування досягається в ході хімічної реакції на кінці голки електрода при проходженні постійного електричного струму. Утворюється луг, що руйнує фолікул незалежно від якості і стадії росту волосся, і воно випадає назавжди.

Через деякий час після епіляції подекуди можуть вирости нові, ослаблені волоски. Тому раз на півроку-рік знадобиться процедура корекції для видалення одиничних «героїв», яким вдалося прорости після впливу лазера. 

Жінці роблять лазерну епіляцію ніг
При регулярній обробці лазером, волоски перестануть відростати і пропадуть назавжди

Незважаючи на те, що після першої процедури не все волосся пропадає і перестає рости, ефект від курсу вартий зусиль. Ціна 1 сеансу лазерної епіляції (по Києву) в середньому: 

  • глибокого бікіні 700-1000 ₴, а зі знижкою від Pokupon від 220 ₴. 
  • пахв – 300-500 ₴, а за акцією від Покупона – від 79 ₴. 

Вигідніше завжди купувати курс від 5-10 сеансів або сертифікат на кілька зон. 

Читайте також:
✔️ Лазерна епіляція світлого волосся: яка видаляє назавжди
✔️ Інтервали між сеансами лазерної епіляції та Скільки процедур знадобиться 

Після якого лазера волосся випаде швидше 

Ефективність випадання небажаного волосся залежить також від виду лазера. Вони відрізняються довжиною хвилі, потужністю і діаметром світлового плями. У косметології найбільш популярні різновиди апаратів  – діодний і олександритовий. У чому їхня відмінність? 

  • Довжина хвилі діодного лазера (800-980 нм) більше, ніж олександритового (755 нм), тому діод проникає глибше в епідерміс і видаляє навіть ті волоски, яких немає на поверхні шкіри. Більш довга хвиля діодника дозволяє домагатися результату у клієнтів будь-яких фототипів (різних кольорів шкіри і волосся від темного до дуже світлого, крім сивого і пушкового), а також видаляти судинні патології. Олександритовий ефективний тільки для володарів темного волосся (на світлі і тонкі волоски не діє). Цей вид лазера також використовують при видаленні доброякісних шкірних утворень
  • Олександрит більш потужний (до 2000 Вт) і випалює не тільки волосяні фолікули, а й стрижні. Виходить, що не треба чекати, поки волоски випадуть, – шкіра стає гладкою відразу після сеансу. На цю процедуру навіть допускається щетина завдовжки 1-2 мм. Потужність діодного лазера менше (500-1200 Вт), і руйнує він тільки цибулини: самі волоски залишаються, але вони випадуть протягом 7-14 днів після процедури. 
  • Діаметр світлової плями у діодного – 9 мм, у олександритового – до 18 мм, тобто за 1 імпульс можна обробити вдвічі більшу площу, і процедура займає в 2 рази менше часу. 
Довжина хвилі діодного і олександритового лазера 

Сучасні гібридні моделі, наприклад Soprano, поєднують кілька видів лазера (олександрит, діод, неодим). Це дозволяє косметологу вибрати потрібну довжину хвилі, підлаштовуючись під індивідуальні особливості клієнта (колір шкіри, волосся, рівень чутливості, наявність пігментних плям і доброякісних утворень). 

Чим новіша технологія, тим дорожче буде коштувати процедура. Ціни за 1 сеанс зі знижкою від Покупона, епіляція пахв: 

Чому волосся не випадає 

Буває, що волосся після епіляції веде себе не так як очікувалося: не припиняє рости, не випадає, а наполегливо з’являється знову і знову, хоча і стає з кожною процедурою менш жорстким і відростає повільніше. Причина може критися в гормональному фоні. В результаті ендокринних порушень у жінок може розвинутися гірсутизм – ріст волосся за чоловічим типом над верхньою губою, на підборідді, в області грудей, рук, на животі, верхній частині спини, внутрішній поверхні стегон. У цьому випадку необхідно звернутися до ендокринолога, перевірити гормональний фон і в разі відхилень – пройти курс лікування. 

Паралельно з лікуванням можна підключити лазерну епіляцію. За умови налагодження гормонального фону, курс процедур дає позитивний результат. Але ефект випадання волосся досягається не так швидко, як при нормальному зростанні. 

Саме через вплив гормонів лазерна епіляція у чоловіків – завдання не з легких, особливо на обличчі. Але все ж у процедурі є сенс, особливо для чоловіків-володарів шкіри, надчутливої ​​до гоління і схильної до подразнення при використанні косметичних засобів для депіляції. Очікувати, що волосся зникне раз і назавжди не варто, треба ставитися до лазерної епіляції як до доглядової процедури на постійній основі. 

Позбутися небажаної рослинності назавжди чоловікам практично неможливо через гормони
Позбутися небажаної рослинності назавжди чоловікам практично неможливо через гормони, але можна спростити і полегшити щоденне гоління 

Читайте також: Як підготуватися до епіляції лазером 

А ви пробували лазерну епіляцію? Чи задоволені ефектом? Як реагували волоски і через який час вони повністю випали? Діліться досвідом в коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *