Лазерна епіляція світлого волосся: яка підходить і видаляє назавжди

Розкішні темні, світлі, руді кучері або благородна сивина – незалежно від кольору і типу волосся, кожна дівчина хоче, щоб на голові їх було побільше, а по тілу не було зовсім. 

Сучасна косметологія обіцяє просто, швидко, безболісно і назавжди позбавити від небажаного волосся будь-якого кольору, типу і зони росту. У цій статті ми розповімо, чи так це насправді. А також який метод апаратного видалення волосся – нано, елос, електро, лазерна або фотоепіляція – назавжди прибирає і краще підходить для тонкого, світлого і сивого волосся. І звичайно ви зможете заощадити на процедурі завдяки знижкам від Покупона до 90% на сучасні та ефективні способи епіляції.

Читайте у статті:

Чи можна видалити волосся раз і назавжди?

Волосся росте за рахунок поділу живих клітин волосяної цибулини. Кожна волосина проходить три стадії росту:

  • анаген – період формування нової волосяної цибулини;
  • катаген – регресивна стадія, коли фолікул зморщується, скорочується і призводить до випадіння волосся;
  • телоген – фаза спокою волосся.

Згідно з дослідженнями, в стадії анагена одночасно перебувають до 40% волосся. При цьому стадії зростання окремих волосків ніяк не пов’язані, тому жоден спосіб епіляції не здатний позбавити від усього волосся за один сеанс.

Як би не хотілося скоріше отримати бажаний результат, не варто квапити події: оптимальний інтервал між процедурами повинен становити 3-5 тижнів.

Кількість сеансів, необхідних для повного позбавлення від волосся, залежить від їх кольору і структури, типу шкіри, інших індивідуальних особливостей. Рекламні обіцянки позбавити вас від небажаного волосся за 1-2 сеансу назавжди – це маркетинговий хід, а не чудеса техніки і технологій.

Як колір волосся впливає на ефективність лазерної епіляції

Зважившись раз і назавжди позбутися від непотрібної «рослинності», треба відповідально підійти до вибору методу видалення. Далеко не кожен спосіб епіляції підходить для рудого, світлого або сивого волосся. Тим більш важко точно сказати, скільки процедур потрібно для отримання ідеального результату. Про що потрібно знати і до чого бути готовою, маючи на меті позбутися зайвого волосся надовго?

У природі існує 6 основних кольорів волосся і близько 30 варіантів їх комбінацій. Натуральний колір волосся визначається генетично і залежить від поєднання білків. За інтенсивність кольору відповідає меланін, а сам відтінок залежить від двох інших пігментів – еумеланіна і феомеланіна.

Еумеланін надає волоссю чорно-коричневий колір, якщо ж його немає – виходить блонд. Активне вироблення феомеланіна обумовлює рудий колір. Влітку волосся вигорає під дією ультрафіолету. Еумеланін руйнується швидше, тому після тривалого перебування на сонці брюнетки стають рудуватими.Крім того колір може змінюватися в результаті гормональних змін, стресів, нехватки вітамінів і багатьох інших факторів. З віком організм припиняє виробляти меланін, і волосся сивіє.

Від натурального кольору волосся залежить їх густота: руде волосся найтовстіше і відповідно рідке, світле – навпаки тонке, але густе. Темне волосся по тілу, мабуть, доставляє найбільший естетичний дискомфорт – воно помітне неозброєним оком відразу після проростання на шкірі. Але є і плюси: з темними волосками ефективно справляється практично будь-який вид епіляції. А ось власницям рудого і світлого волосся набагато складніше підібрати ефективний спосіб. Складно, але можна.

Види епіляціі для рудого і світлого волосся: яка видаляє ефективно і назавжди

На відміну від апаратних технологій під час косметичної депіляції воском або цукровою пастою видаляється тільки сам волосок, а корінь зберігається. Епіляція ж заснована на принципі руйнування волосяного фолікула. Тому будь-який спосіб епіляції буде мати більш тривалий результат.

Фотоепіляція

В процесі фотоепіляції апарат випромінює світловий пучок широкого діапазону, який нагріває волосяні фолікули до високих температур і руйнує їх. Фотоепіляція ефективна в боротьбі з темним волоссям на світлій шкірі. З її допомогою можна позбутися від волосся на обличчі, але пушкове волосся їй не під силу. Крім того процедура фотоепіляції досить болюча. Її не рекомендують проводити на чутливих ділянках шкіри.

Покращеною версією фотоепіляції є технологія AFT (Advanced Fluorescence Technology). AFT епіляція включає елементи лазерної та фотоепіляції, і заснована на застосуванні інтенсивного світлового імпульсу з великим флюенсом. За рахунок використання унікального фільтру травматичність зведена до мінімуму. Через відсутність болісних відчуттів AFT епіляція часто використовується для видалення волосся в зоні бікіні. 

Цей метод підходить для видалення світлого і темного волосся, рудого і сивого, товстого і тонкого, незалежно від кольора шкіри.

Щоб позбутися від зайвих волосків раз і назавжди, потрібно пройти курс з 4-5 сеансів. Але при великій густоті можуть бути призначені ще 2-3 додаткові процедури.

Лазерна епіляція

Лазерні методики засновані на впливі монохромного променя певної довжини хвилі на меланін, який міститься в волосині. Тому чим світліше волосся, тим гірше воно руйнується під дією світлового променя. Але результат залежить не тільки від кольору і товщини волосся, але і від виду самого лазера. На Покупоні ви знайдете знижки до 90% на сучасні та ефективні види лазерної епіляції. Наприклад, один сеанс видалення волосся SHR лазером в будь-якій малій зоні (міжбрів’я, верхня губа, підборіддя, лінія чола, шия, щоки, віскі, коліна, пальці стопи, бікіні екстра, пахові області, біла лінія живота) за сертифікатом обійдеться всього в 89 грн замість 420 грн. 

Зверніть увагу, що лазерна епіляція, як і будь-яка апаратна процедура, має протипоказання.

Читайте також наші статті:

Elos-епіляція

Елос-епіляція – це «подвійний удар» по фолікулу і волоссю високочастотним світловим імпульсом і струмом. Елос епіляція дає результат при будь-якому типі дерми і кольорі волосся. Але блондинкам і дамам з сивиною доведеться пройти велику кількість сеансів (в середньому 8-12), щоб отримати бажаний результат. Але з Покупоном можна пристойно заощадити. Зі знижками до 90% на elos-епіляцію три сеанси елос-епіляції будь-якої малої зони обійдуться вам всього в 259 грн замість 1350 грн. Курс з 5 процедур епіляції ніг повністю буде коштувати всього 1399 грн замість 4000 грн.

Нано-епіляція

Тим, хто з недовірою ставиться до лазерного впливу на організм, сучасна косметологія пропонує альтернативний спосіб видалення волосся – нано-епіляцію. Метод заснований на хімічній реакції спеціального розчину з волосяним покровом. Нано епіляція підходить для волосся будь-якого типу і кольору. Процедура дає тривалий ефект, але навіть після повного курсу можливо проростання нових волосків. Тому періодично доведеться повторювати курс підтримуючих процедур. 

Електроепіляція

Електроепіляція видаляє волосся невеликими розрядами струму, які за допомогою маленької голочки направляються в зону фолікула. На місці введення зонда з часом утворюється рубець, звідки ніколи не виростає нове волосся. При електроепіляції провідником виступає голка-зонд, тому на ефективність процедури не впливають колір і структура волосся. Даний вид епіляції видаляє світлі і руді, сиві і пофарбовані, жорсткі і пушкові волоски. Крім того це єдиний спосіб епіляції, який позбавляє від проблеми назавжди. Для повного видалення волосся необхідно пройти як мінімум три повних курсу по 5-15 процедур в кожному (залежно від жорсткості, густоти і інтенсивності росту).

Лазерна епіляція світлого волосся – який спосіб найбільш ефективний

Лазерна епіляція ефективно вирішує проблему зайвої рослинності, причому без неприємних наслідків, таких як лущення, чорні точки, врослі волоски і подразнення шкіри. Існують десятки лазерів різних видів. Але їх всі можна віднести до декількох типів: рубіновий, олександритовий, діодний, неодимовий. Який з них найбільш ефективний для видалення світлого, рудого, сивого волосся, розбираємося далі. Скільки процедур знадобиться для повного позбавлення від волосся, читайте в статті. Щоб боротьба з рослинністю не вдарила по кишені, користуйтеся знижками від Покупона на епіляцію до 90%

Рубіновий лазер

Короткі промені (694 нм), які випромінює рубіновий лазер, погано поглинаються меланіном. Тому він видаляє тільки темне волосся зі світлою шкіри. До того ж люди з темною або засмаглою шкірою можуть отримати опіки. У сучасній косметології рубінові лазери використовуються вкрай рідко.

Олександритовий лазер

Олександритовий лазер випромінює довші світлові хвилі(755 нм), які краще поглинаються меланіном і руйнують фолікули. Такий спосіб підходить для будь-якого типу шкіри і волосся, в тому числі і світлошкірим блондинкам і темношкірим брюнеткам. Курс включає від 8 до 10 сеансів і призначається фахівцем в залежності від індивідуальних особливостей.

Сучасні моделі олександритовий лазерів укомплектовані системою охолодження, яка робить процедуру менш болючою. Тому його рекомендують використовувати на чутливих ділянках тіла, таких як зона бікіні.

Діодний лазер

Длинні хвилі діодного лазера (800-810 нм) повністю поглинаються меланіном і руйнують корінь. Для повного видалення волосся необхідний курс з 7-10 процедур. Після 4 процедур майстер може зробити більш точний прогноз по загальній тривалості курсу в залежності від індивідуальних особливостей. Перші сеанси лазерної епіляції на діодному лазері проводяться раз на місяць, в подальшому, в міру уповільнення росту волосся, один раз в 6-7 тижнів.

Однак, в боротьбі з волоссям, позбавленими пігменту, діодний лазер безсилий: світлові промені від них відбиваються, не нагріваючи фолікул. Тому для видалення світлого волосся цей варіант лазерної епіляції не підходить.

Неодимова епіляція

Неодимовий лазер має найвищу потужність. Хвилі великої довжини (1064 нм) впливають безпосередньо на судини, за рахунок яких відбувається живлення волосся. У результаті відбувається коагуляція судин, волосся і фолікул відмирають. Неодимовий лазер здатний видалити руді, світлі, сиві волоски. Але є значний недолік: процедура досить болюча в порівнянні з іншими лазерними методиками.

Щоб позбутися від волосся на тілі в середньому потрібно пройти 6-8 сеансів. Точне число залежить від типу шкіри, структури волосся, особливостей кровообігу, методів епіляції, використаних раніше і інших чинників. Скільки процедур епіляції потрібно, може визначити лікар-косметолог при особистій консультації.

Вивчивши особливості сучасних методів радикальної боротьби з небажаними волоссям, очевидно, що немає ідеального і універсального рецепта. Кожен окремий випадок – індивідуальний.

Перед тим, як записатися на процедуру епіляції, варто проконсультуватися з професійним лікарем-косметологом. Спеціаліст визначить, який вид епіляції буде ефективний конкретно у вашому випадку. Бажано попередньо пройти обстеження і у сімейного лікаря, щоб переконатися у відсутності протипоказань. На Покупоні ви знайдете знижки на консультацію терапевта до 70%: обстеження у фахівця буде коштувати від 99 грн замість 300 грн.

Альтернативні способи видалити світлі і руде волосся

Якщо у вас є протипоказання для лазерної епіляції або інші причини, за якими не хочете видаляти волосся цим методом, не обов’язково щодня боротися з щетиною за допомогою станка для гоління. Є інші альтернативні способи епіляції, які подарують вашій шкірі гладкість на більш тривалий термін.

Електробритви і епілятори більш зручні у використанні і ними неможливо порізатися. 

За допомогою крему для депіляції можна вирішити проблему небажаного волосся на 10-14 днів. Але це досить агресивний метод, і перед нанесенням варто зробити тест на чутливість до препарату.

Шугарінг і воскову депіляцію можна не тільки робити в салоні зі знижкою до 70%, але і в домашніх умовах. Щоб результат був, як після відвідування косметолога, ознайомтеся з нашими порадами щодо цукрової депіляції і придбайте необхідні матеріали і аксесуари з кешбек-знижкою від Покупона і доставкою від Нової пошти. 

Тепер ви знаєте все про депіляцію і епіляцію, і зможете вибрати найбільш ефективний метод видалення волосся. 

У прагненні до бездоганної гладкості шкіри, не забувайте про власну безпеку. Вибираючи салон або клініку для проведення епіляції, переконайтеся в наявності медичної ліцензії і поцікавтеся кваліфікацією фахівців. 

А яке у вас волосся, чи пробували ви вже якісь види епіляції? Діліться досвідом у коментарях.

2 коментарів
  • Julia

    Я рыженькая. Перепробовала все, вот все практически из самого популярного. Но только лазерная меня спасла. Я и забыла, что у меня где-то волос росли на теле.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *