Пляжі Одеси: фото та відгуки про кращі місця для морського релаксу

Одеса знаходиться на березі Чорного моря, тому де як не тут бути величезній кількості пляжів ?! ? Платні і безкоштовні, дикі та зі зручною інфраструктурою – на 30 км берегової лінії знайдуться будь-які. Національні ресторанчики, водні атракціони, лежаки і парасольки стануть приємним доповненням до морського відпочинку. #PokuponBlogTeam розповість, який пляж найкращий – від Фонтанки до Рибного порту, для дітей, сімей та молоді. А для повного цимесу ловите знижку Покупону на відпочинок в кращих готелях і ресторанах міста біля моря!

Відпочинок на платних пляжах Одеси

Чимало одеситів і гостей міста вибирають для відпочинку приватні пляжі. Причина проста – платні зони з фіксованими цінами за день перебування на пляжі з можливістю купатися і загоряти зазвичай найчистіші.

Пляжні комплекси Лузановки

Лузанівка
Лузанівка розтягнулася вздовж зелені гідропарку

Велика частина пляжу Лузанівка простора і безкоштовна, крім декількох комплексів, які дуже схожі між собою. Це території:

Тут можна орендувати шезлонги або намети і перекусити в найближчих кафе і ресторанах комплексів. Ціни тут набагато нижчі, ніж в південних районах Одеси. Так, наприклад, вартість оренди шезлонгів стартує від 80 грн.

Private Elling

Private Elling

Private Elling – закритий пляжний комплекс, обладнаний для сімейного відпочинку. Тут є два глибоких басейни з морською водою і два дитячих з водними гірками. Атмосфера нагадує елітні закордонні курорти, тому Приват Елінг є досить популярним серед туристів, хоча він і розташований подалі від центральних районів міста. Вартість шезлонгу в 2021 році починається від 200 грн, а бунгало – від 600 грн. Неподалік цінителі комфортного відпочинку знайдуть стильний сучасний готель «Raziotel Marenero», який додасть відпустці ще більше яскравих фарб.

Як дістатися: на трамваях №1, №6, №7 та №22 їдемо до зупинки «Площа Ярмака».

Читайте також: Де смачно поїсти в Одесі

Брайтон

Брайтон

Bright On Beach — це місце для молодіжної тусовки вдень і вночі, тут не буває тихо або безлюдно, а рожеві фламінго і дизайн в стилі кращих днів Каліфорнії 80-х років минулого століття – чудовий майданчик для оригінальних фотосесій. Відгуки задоволених відвідувачів, які відзначають супер-атмосферу і високий рівень обслуговування, це підтверджують.

Bright On Beach

Знайти пляжний клуб простіше простого: зліва від Жовтого каменю з написом «Отрада» на однойменному пляжі. У сезон 2021 ціни на шезлонг стартують від 150 грн, на намет – від 700 грн.

True Man Hot Boat

True Man Hot Boat

Арт-клуб «True Man Hot Boat» у найпівденнішій точці пляжу Дельфін вдень ​​заманює білосніжними гамаками і бунгало поруч із хвилями, а ввечері приваблює любителів потанцювати, послухати живі виступи рок-музикантів або покурити кальян в м’яких кріслах-мішках на березі. По вівторках тут збираються кіномани для перегляду улюблених фільмів під відкритим небом. Шезлонг на пляжі буде коштувати близько 150 грн у 2021 році. 

Noir

Noir

Малинові матраци і парасольки з бахромою неможливо ні з чим переплутати.  Пляжний комплекс «Noir», розташований на території Дельфіну, може похвалитися смачною кухнею і якісним обслуговуванням. Ввечері лаунж-зона перетворюється в місце для літньої вечірки. Шезлонг обійдеться в 150 грн в 2020 році, а ліжко зі столиком — від 400 грн. 

Agharti

Agharti

Клуб у стилі хіпі сховався на відповідному тихому Чкаловському пляжі. Солом’яні парасольки на березі моря, бар під солом’яною стріхою, затишні дерев’яні бунгало з м’якими кріслами-мішками і столиками створюють абсолютно мирну і розслаблену атмосферу, яка лише доповнюється електронною музикою. Кафе Agharti славиться любов’ю до здорової їжі і веганської кухні. Тут також проводяться вечори кіно і є арт-галерея, які, якщо вірити відгукам, допомагають відключитися від рутини на всі 100%.

Калетон

Калетон

Пляжний комплекс «Калетон» на Трасі здоров’я удостоєний Блакитного прапора за чистоту і відмінний сервіс. Щоранку тут проходять заняття йогою прямо на дерев’яному пірсі (розклад і вартість краще уточнити у адміністрації). На вході вас зустрічає статуя носорога яскравого кольору, який час від часу змінюється. «Калетон» – це дійсно великий комплекс, відокремлений від решти пляжів, де є простора зона відпочинку, власний великий ресторан і нічний клуб. Вартість оренди шезлонга стартує від 150 грн, на намет – від 1000 грн.

Як дістатися: на трамваї №5 доїжджаємо до зупинки «Санаторій Аркадія», а звідти йдемо по шампанському провулку, перетинаємо Трасу здоров’я і спускаємося через парк вниз до моря.

Аркадія

Аркадія

Можна було б віднести Аркадію до категорії безкоштовних пляжів, але безкоштовний клаптик берега настільки малий і тісний, що ви не отримаєте задоволення від відпочинку на ньому. Аркадію давно розбито на приватні володіння, які відмінно підійдуть для галасливого і молодіжного відпочинку, а ось інтровертам і сім’ям з дітьми тут навряд чи сподобається. Зате прогулятися по новій алеї до пляжу Аркадія — обов’язковий пункт сезонної програми для туриста в Одесі, або можна проїхатися на скутері, електросамокаті або сігвеї, який тут можна без проблем орендувати. Орендувати шезлонг тут можна в середньому за 200-250 грн.

Як дістатися: трамваєм №5, тролейбусом № 5 або №13, маршруткою №168 або №198 до зупинки «Аркадія», а звідти вниз до моря по шикарній новій алеї.

Якщо вам хочеться не просто поплавати в морі, а спробувати весь спектр водних розваг, не відмовте собі в поході до аквапарку. Аквапарк «Одеса» – це мега-поєднання крутих знижок, якісного сервісу і веселих адреналінових пригод на водних атракціонах.

Bono Beach Club

Bono Beach Club

Закритий пляжний клуб в лівому крилі Аркадії розроблений для мега-відпочинку всієї сім’єю. Тут знайдуть для себе розваги як діти, так і дорослі. Із заходом сонця Боно перетворюється в центр нічного клубного життя з танцями і виступами відомих артистів і діджеїв. Вхід на територію буде коштувати від 100 грн, але деталі краще уточнювати у адміністрації клубу. 

Ітака

Ітака

Пляжний комплекс з клубом Ітака в стилі Стародавньої Греції підійде для розкішного відпочинку в колі сім’ї, друзів або з метою завести нові знайомства. Вдень тут можна відпочити під музику відомих ді-джеїв, а ввечері потанцювати або просто послухати поп-зірок наживо. Шезлонг в 2021 році обійдеться в 250-300 грн, бунгало – 700 грн.

Ібіца

Ібіца

Стильний білий дизайн клубу і пляжної зони Ібіца засвітився в кінці фільму «Про що говорять чоловіки». Тут дійсно мешкає модна молодь, яка днем ​​відпочиває з коктейлем біля басейну, а вночі тусується під музику популярних діджеїв або відомих виконавців – в Ібіці часто проводяться концерти. Шезлонг на пляжі в 2021 році можна взяти за 200-300 грн, бунгало біля басейну – 1200 грн.

Відгуки про Ібіцу – найпозитивніші. Відвідувачі як один відзначають душевну атмосферу місця, хвалять вибір музики на вечірках і надані клубом пляжні зручності.

Мантра

Мантра

Ще один пляж, назва якого добре знайома відпочивальникам в Одесі. Стильний біло-коричневий еко-дизайн клубу Мантра і його атмосфера релаксу трансформуються з йога-студії вранці і пляжного комплексу вдень ​​в лаундж ввечері, а вночі — в популярний клуб з шаленими вечірками. Прайс тут не з дешевих: щоб повалятися собі на втіху на шезлонгу, вам доведеться викласти 450 грн, а бунгало на двох обійдеться в 1600 грн.

Варадеро

Варадеро

Один з пляжів Великого Фонтану, що відкрився при ресторані «Варадеро» з відмінною кухнею, вже встиг завоювати славу комфортного місця для морського відпочинку. Перед і після відвідування ресторану можна розташуватися і позасмагати на дерев’яних тапчанах вартістю від 100 грн або наметах від 400 грн.

Зебра

Зебра

Приватна територія, облаштована на «Чайці» (10-а станція Великого Фонтану), успішно функціонує і приймає гостей. Пляж має всі переваги «Чайки», при цьому тут за додаткову плату можна орендувати шезлонг або намет, відпочити в ресторані «Зебра», а діти зможуть пограти на облаштованій дитячому майданчику. Територія прибирається щодня. Ціни на вхід необхідно уточнювати на місці.

Читайте також:
Кращі курорти Чорного і Азовського моря
Куди поїхати на море з дитиною

Безкоштовні одеські пляжі

Далеко не всім по кишені дорогі приватні пляжі, а хтось просто прагне усамітнитися «дикуном» подалі від людей і галасливих прибережних ресторанів і дискотек.

Проте, багато хто вважає, що частина берега, яка знаходиться у відкритому доступі для всіх бажаючих, не відрізняється особливою чистотою і тому не заслуговує на увагу. Але це не завжди так. У більшості випадків безкоштовні пляжі регулярно прибираються (повністю або частково) власниками закладів, готелів на набережній, а також пунктів прокату шезлонгів.

Фонтанка

пляж Фонтанка
На дикому пляжі Фонтанки можна усамітнитися і позасмагати голяка

В селищі Фонтанка, яке вже фактично стало частиною Одеси, є два популярних пляжі. Фонтанка-1 – дикий і кам’янистий, без особливої інфраструктури, підійде для інтровертів. За відгуками, це одна з улюблених місцин серед любителів усамітненого відпочинку. До того ж по буднях тут так мало людей, що можна спокійно позасмагати голяка між камінням. Унікальний степовий клімат і вітер з моря забезпечать кліматотерапію і сприятливо вплинуть на нервову і серцево-судинну системи та органи дихання.

Нова облаштована Фонтанка-2, яку також називають «Занзібар», – для тих, кому важливий комфорт та якісний сервіс. Навесні 2018 року він отримав «Блакитний прапор» — світовий знак якості серед пляжних сервісів, який враховує комфорт і безпеку пляжу, якість води і піску, послуги що надаються. Цей пляж відмінно підійде для спокійного сімейного відпочинку, а також сподобається спортсменам, тому що тут кілька новеньких спортивних майданчиків. Неподалік знаходиться один з найбільших торгово-розважальних центрів України — «Рів’єра».  

Як дістатися: з Одеси можна доїхати на маршрутці М14 до Фонтанки або на безкоштовній маршрутці до ТРЦ «Рів’єра» (але звідти в будь-якому випадку доведеться пройтися пішки хвилин 20).

Ліски

Пляж Ліски
На пляжі Ліски мало відвідувачів, оскільки добиратися сюди незручно

«Ліски» – майже пустельний пляж біля підніжжя обриву. На пагорбі розташувались маленькі котеджі та ліс, де теж можна відпочити в саму спеку. Берег тут переважно гальковий, або місцями піщано-гальковий, навколо багато мальовничих валунів. Людей тут небагато, оскільки добиратися до цих місць не дуже зручно. Незважаючи на те, що туристи далеко не завжди прибирають за собою, в основному на пляжі «Ліски» чистий як берег, так і вода.

Як дістатися: маршрутками, які їдуть у Фонтанку, вийти біля ТРЦ «Рів’єра», потім прогулятися близько 15 хвилин в бік моря повз КПП селища «Сосновий берег».

Дикі пляжі – просто ідеальна локація для літніх фотосесій. Природний рельєф берега, великі камені в прозорій воді, обриви, вкриті травою, створюють особливу, романтичну атмосферу. Подаруйте собі індивідуальну зйомку або ефектну лав сторі, щоб зберегти максимум спогадів про літо. Зі знижкою Покупону 67% ваша мрія про красиві фото на морі стане реальністю!

Крижанівка

пляж Крижанівка
Крижанівка — відмінне місце для риболовлі

Пляж «Крижанівка» не найдоглянутіший, а в розпал сезону сюди намиває багато водоростей, проте його дика первозданна краса компенсує ці недоліки. А якщо пройтися уздовж берега, можна знайти затишне містечко з камінням біля входу в воду. Це не найкраще місце для відпочинку з дітьми, зате є де купатися і засмагати на самоті. На пірсі можна порибалити в своє задоволення.

Як дістатися: з Приморського району маршрутками №120 і № 242 до зупинки «Крижанівка». 

Лузанівка

Лузанівка
Лузанівка на порядок дешевше своїх південних сусідів

Це, мабуть, найдемократичніший пляж Одеси, на якому майже відсутні приватні території. Клуби та заклади громадського харчування на «Лузанівці» значно дешевші, ніж на розкрученій Аркадії. Тягнеться набережна лінія вздовж зеленої зони гідропарку. Завдяки пологому піщаному заходу в море тут безпечно відпочивати з дітками.

Як дістатися: на трамваях №1 або №7 (йдуть від Пересипського мосту), або на одній з незліченних маршруток до зупинки «Лузанівка».

Куяльник

Куяльник
Бажаючі можуть оздоровитися грязями курорту Куяльник

Не тільки Чорне море омиває одеські береги. Пляж на лимані Куяльник – один з найстаріших курортів міста. Сюди здебільшого приїжджають не просто поціновувачі пляжного релаксу, а бажаючі оздоровитися лікувальними грязями або соляною ропою.

Як дістатися: на маршрутках від залізничного вокзалу або автовокзалу до зупинки «Зерновий», а далі автобусом №110.

Читайте також:
Що подивитися в Одесі за 2 дні
Куди поїхати на вихідних з Одеси

Зерновий

Зерновий пляж
Щоб знайти Зерновий пляж, потрібно знати про стежку між будівлями промзони

Пляж цей непопулярний і інфраструктурою похвалитися не може, хоча відгуки у нього в основному позитивні: люди відзначають чистоту води і усамітненість, тут приємно купатися. Дорога до «Зернового» проходить вузькою стежкоюі між будівлями промзони. Можна розташуватися на пісочку, змішаному з галькою, або на сухій траві подалі від берега.

Як дістатися: на трамваях №1, №6, №7 або №22, а також будь-якою маршруткою, яка їде до зупинки «Фабрика нетканих матеріалів», а звідти по 1-му Ключовому провулку протискуємося до моря.

Ланжерон

Ланжерон
Ланжерон — найвідоміший пляж Одеси

«Ланжерон» – найстаріший пляж міста на території колишньої дачі графа Ланжерона, який заповів садибу місту. З парку Шевченка поруч відкривається приголомшливий вид на затоку і одеський порт. Засмагати можна на піску або бетонних плитах. Діти з радістю відвідають популярний дельфінарій «Немо» поблизу.

Як дістатися: підійде будь-який трамвай, тролейбус або маршрутка, які їдуть до зупинки «Парк Шевченка», або можна прогулятися пішки від історичного центру міста.

Відрада (Міський пляж)

пляж відрада
Вхід на Відраду позначений величезною жовтим каменем

На «Відраду» можна спуститися канатною дорогою з Французького бульвару. Вода тут зазвичай прохолодна, оскільки тут прямо в море стікає крижаним потоком маленька підземна річка. Любителі розкішного відпочинку можуть орендувати судно в місцевому яхт-клубі, який випустив в море чимало відомих капітанів. А вечорами у «Відраді» проводяться кіносеанси прямо під відкритим небом – хапайте сертифікати Покупону і приходьте в «Sunset cinema» дивитися круті фільми під улюблений коктейль, поп-корн або піцу.

Як дістатися: пішки з ЖД вокзалу або на трамваї №5 до зупинки «Пироговська».

Собачий

Собачий пляж
Собачий пляж полюбився собачникам Одеси

Тихе, доволі чисте і майже дике місцесховалося на Трасі здоров’я між переповненими Відрадою і Дельфіном. Безкоштовний Собачий пляж досить широкий з тінистими заростями на пагорбах. Назву отримав через популярність серед собачників, які приходять сюди зі своїми улюбленцями.

Як дістатися: з Французького бульвару звертаємо на Трасу здоров’я і спускаємось вниз по крутих прихованих заростями сходах. Якщо дійшли до Відради і Дельфіна, значить пропустили спуск.

Дельфін

Дельфін
Дельфін один з найчистіших і популярних пляжів перлини біля моря

«Дельфін» розташований під тінистим спуском від Французького бульвару. Для автомобілістів тут облаштована стоянка, для мам з колясками – зручний пологий спуск. Також можна піднятися по мозаїчному тунелю до санаторію «Магнолія».

Як дістатися: їдемо на трамваї №5 до «Шампанського провулку».

Чкалівський

Чкалівський пляж
Чкалівському пляжу віддають перевагу нудисти

Пляж санаторію ім. Чкалова невеликий, але і людей тут не дуже багато. Пляж захований за пагорбом, порослим деревами, недалеко від хвилеріза. Дно пологе, так що можна купатися тут з дітьми. Інфраструктура скромна, зате можна орендувати альтанку з мангалом для пікніка. Не дивуйтеся, якщо зустрінете тут абсолютно голих людей, адже це місце давно вже є популярним серед нудистів. 

Як дістатися: трамваєм № 5 до зупинки «Санаторій ім. Чкалова» або на тролейбусі №5, №7 або №9 до зупинки «Палац спорту», а звідти прогулятися повз Олімпійський сквер і Ботанічний сад до спуску на пляж.

Росія

Пляж санаторію «Росія»
Санаторію «Росія» давно вже немає, тому багато туристів забули про цей пляж

Пляж цей колись був частиною території санаторію «Росія», на місці якого зараз розташувалися елітні бізнес-центри і котеджі. Місце це відрізняється малолюдністю і просторістю. Правда, на ньому ви не знайдете лежаки та інші платні зручності.

Як дістатися: там, де закінчується Французький бульвар, круто повертаємо на 180 градусів на Трасу здоров’я і шукаємо пляж за рестораном Santorini

Великий Фонтан

Великий Фонтан
Всі пляжі Великого Фонтану різні, тому можна вибрати той, що вам до душі

Берегова лінія Великого Фонтану об’єднує кілька пляжів, як муніципальних, так і приватних з платним входом. Пляжі на 10-й і 13-й станції – найвідоміші на Великому Фонтані. Вони є улюбленим місцем відпочинку тусовщиків і молоді, завдяки безлічі кафе, атракціонів і шезлонгів. Влітку тут тісно і не дуже-то чисто, аби купатися. А на 9-й станції ви знайдете малолюдний безкоштовний гальковий пляж, що ідеально підходить для любителів тиші та спокою.

Як дістатися: їдете на трамваї №18 до тієї станції Великого Фонтану, яка вам до душі.

Чайка (10-я станція)

Чайка (10-я станція)
Пляж своїми обрисами нагадує птаха в польоті

Тут зручний заїзд на пляж для мам з колясками, а діти зможуть спокійно купатися на мілководді з пологим спуском і піщаним дном. Крім того, тут є дитячий майданчик і різні атракціони. Через популярність місця в розпал сезону зазвичай тісно, тож краще займати місця заздалегідь, якщо хочете відпочити саме на «Чайці». До речі, «Чайкою» пляж названий, тому що його обриси нагадують птаха в польоті, що прагне в море.

Рів’єра (12-я станція)

Рів'єра
Рів’єра доступна, як бюджетним туристам, так і тим, хто віддає перевагу лакшері-відпочинку

На «Рів’єрі» є платна зона з шезлонгами, басейном і барами, яка вночі перетворюється в нічний клуб, а є безкоштовна, де можна скромно розташуватися на своєму рушнику. Тут регулярно прибирають, захід у чисте море пологий, а дно м’яке і приємне. «Рів’єру» люблять і самі одесити, правда, в розпал сезону городян не зустріти на жодному пляжі.

Курортний (13-а станція)

Курортний не такий багатолюдний, як його товариші Великого Фонтану

На відміну від своїх шикарних сусідів, Курортний скромніше. Тут не таке активне денне і нічне життя, проте всі переваги чистих пляжів Великого Фонтану він має. Курортний — широкий, просторий і не забитий недоречними приватними об’єктами інфраструктури. Тут прекрасно відпочивається з дітьми. 

Санаторій ім. Горького (14-я станція)

Уздовж пляжу санаторію тягнеться променаду

Пляж санаторію ім. Горького на 14-й станції закриває лінію пляжів великого Фонтану. Людей тут небагато, можливо, тому, що потрібно прогулятися від зупинки транспорту в бік Золотого берега (чи навпаки, якщо їдете з більш південних районів міста) і пройти наскрізь через всю територію санаторію. Місце чисте з досить непоганою інфраструктурою. Відмінний варіант для сімейного релаксу. 

Золотий берег

Золотий берег
Золотий берег — улюблений пляж одеситів

Цей пляж можна за правом назвати одним з найулюбленіших у одеситів – варто тільки почитати позитивні відгуки, щоб в цьому переконатися. Звичайною для літньої Одеси товкучки на «Золотому березі» ви не побачите, а чистий світлий пісок підійде для спокійного відпочинку з дітьми.

Як дістатися: трамваєм №18 або №19, або маршруткою № 220 до зупинки «Дача Ковалевського».

У 411 батареї

На 411-батареї
До пляжу незручно добиратися, тому туристи тут не фігурують

Пляж біля 411 батареї загублений за дачними ділянками одеситів. Відпочивають тут в основному жителі найближчих будинків. туристи сюди добираються рідко — по-перше, інфраструктури тут особливо ​​немає і добиратись незручно — потрібно прогулятись від зупинки по вузьким дачним вуличкам. Зате пляж просторий, а дно чисте.

Як дістатися: на маршрутці №191, №185 або №175 до 411 батареї, а далі між дачними ділянками в бік моря пішки.

Чорноморка (колиш. Люстдорф)

Люстдорф
На березі уздовж Люстдорфа забудовують елітні котеджі

Інфраструктуру на «Люстдорфі» поки що важко назвати дуже розвинутою. Пляж без хвилерізів знаходиться за затокою на рівнині, тому з відкритого моря постійно дме прохолодний вітер. Місце відмінно підійде для морської риболовлі та сонячних ванн.

Як дістатися: трамваєм №31 або маршруткою №215 або №223 до Чорноморки.

Совіньйон

Пляж Совіньон
Пляж Совіньон обростає елітними котеджними комплексами, але поки вхід на пляж безкоштовний

Лінія розкішних пляжів, розташованих на виїзді з Одеси неподалік від Рибного порту. Берег тут небагатолюдний та чистий. Є платні приватні зони з шезлонгами, але можна і просто розстелити свої підстилки на безкоштовних ділянках, якщо хочете купатися і засмагати, чи не витрачаючи великі гроші. Совіньйон не підійде для галасливої тусовки, але тут відмінно можна відпочити в колі сім’ї.

Як дістатися: трамваями №27 або №31 до Люстдорф, або маршруткою №220 до Совіньона.

Читайте також:
Що подивитися в Затоці
Гайд по Коблево

Розкажіть, чи доводилося вам бувати в Одесі, які пляжі і заклади на набережній ваші улюблені, у чому їх «родзинка»? Поділіться, де можна відчути одеську самобутність в повній мірі.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *