Де купатися в Кирилівці: огляд пляжів курорту

На півдні Запоріжжя є чудове селище Кирилівка – півострів, який омивається водами Азовського моря, Утлюкського і Молочного лиманів. Уздовж узбережжя на десятки кілометрів простягаються вузькі піщані коси: з одного боку – Федотова, а з іншого – Пересип. В яких районах Кирилівки найкомфортніше відпочивати, де купатися і які пляжі найкращі – про це, а також про супер-вигідні знижки до 45% на відпочинок, з задоволенням розповість BlogPokuponTeam.

Трохи про Кирилівку

Найцінніше, що робить Кирилівку пляжним курортом – це Азовське море. Неглибоке, навіть наймілководніше в світі, воно прогрівається дуже швидко, зберігаючи теплу температуру з травня по вересень. Води Азовського моря – найтепліші в Україні, до того ж славляться своїми лікувальними властивостями. На морському дні і навіть в піску на узбережжі міститься безліч хімічних елементів, які благотворно впливають на організм. 

У Кирилівці м’який і приємний клімат. Опадів влітку вкрай мало. Курорт може позмагатися навіть з Ялтою за кількістю сонячних днів, проте виснажливої ​​спеки немає. На морі тиша й гладь, тільки до вересня приходять шторми, а влітку – майже завжди штиль. Рясної рослинності і буйної зелені в Кирилівці не зустріти – лише безмежні піщані пляжі і помірно розсіяні верби і чагарники.

Пляжі Кирилівки

Найважливіша особливість кирилівських пляжів – всі вони безкоштовні. На курорті знайдуться розваги як для спокійного сімейного відпочинку з дітьми, так і для активної компанії молоді, важливо лише правильно вибрати пляж і район курорту. 

Особливо часто на пляжі Кирилівки їздять з дітьми і для оздоровлення. Навіть педіатри рекомендують везти дітей саме на Азовське море. Отже, поїхали, починаємо пляжний огляд Кирилівки – центру і кіс. За допомогою нашої статті вам буде простіше розібратися, куди найкраще поїхати, порівняно з вашими бажаннями і можливостями. А про розваги і чим зайнятися в Кирилівці детально зможете дізнатися з нашого окремого огляду.

Пляжі центру Кирилівки

Пляж

У центрі Кирилівки зосереджені мало не всі доступні блага цивілізації: ринки, продуктові магазини і супермаркети, сувенірні лавки, аптеки, поштові відділення, банкомати, адміністративні будівлі, автовокзал, екскурсійні бюро, кафе та інше. З визначних пам’яток і розваг центру смт – тактильний зоопарк, селфі зона I Love Kirillovka, пам’ятник рибалці, океанаріум, 9Д кіно, прокат квадроциклів. На кордоні з косою Пересип – парк «Адреналін-Шоу».

Якщо на косах виключно пісок, то в центрі, крім головного піщаного є ще пляж з глиняним обривом біля ДОЦ. ім. Валентини Терешкової. 

Велика частина житла перебуває на другій і третій береговій лінії, на відстані від 10 до 40 хвилин ходьби. В основному це гостьові будинки, апартаменти і приватні міні-готелі, де можна відпочити за порівняно невеликі гроші. Правда, вибираючи економію, доведеться поборотися за вільне місце на центральному пляжі. Це найбагатолюдніша зона на всій береговій лінії Кирилівки.

Читайте також: Куди поїхати на море в Україні: курорти на Чорноморському та Азовському узбережжі

Найкращі готелі центру

Готель «Золотий Лев», 300 м від моря  – від 1499 (2000) грн за 3 дні відпочинку для двох у серпні і вересні. У вартість сертифіката включено проживання в номерах люкс, користування відкритим басейном і лежаками, кухнею, дитячим ігровим майданчиком, парковкою і Wi-Fi. Можете підсумувати купони і відпочити за знижкою довше.

Готель «Villa Maria» на березі моря: від 1569 грн (2100) грн за 4 дні відпочинку для двох у кінці серпня і у вересні. Ціна сертифікату включає проживання в номері люкс, користування відкритим басейном з шезлонгами і зоною відпочинку, загальною кухнею, мангалом, дитячою кімнатою і майданчиком з гойдалками та гірками, Wi-Fi, цілодобова охорона і відеоспостереження. Сертифікати від Покупона можна підсумувати. 

Комплекс «Азовушка»: від 539 (840) грн за 3 дні бюджетного відпочинку для двох. У вартість сертифіката входить проживання в номері економ, користування мангалом, приладдям для барбекю, дитячим ігровим майданчиком, вуличним паркуванням. Є можливість продовжити відпочинок без переплати, підсумувавши сертифікати. 

Пляжі мікрорайону «Санаторний»

Якщо ви приїхали в Кирилівку, щоб, в першу чергу, оздоровитися, тоді мікрорайон «Санаторний» – ідеальна зона. Тут розташований санаторій з бальнеологічними послугами «Кирилівка», якому вже майже 100 років.

Санаторій на грязе-бальнеологічному курорті Кирилівка
Cанаторій на грязе-бальнеологічному курорті Кирилівка

Мікрорайон знаходиться в місті і примикає до Федотової коси, біля берегів затоки, багатої лікувальними грязями. У цій локації також зосереджено безліч розваг на будь-який смак – найбільший аквапарк «Острів Скарбів», дельфінарій «Оскар», кінний цирк «Кирилівська Січ», а для любителів нічного життя – культовий заклад «Aquadance».

Найкращі готелі «Санаторного» 

Готель «Піна»: від 2099 (2800) грн за 5 днів відпочинку для двох. В ціну сертифіката включено проживання в номері люкс, користування кухнею, дитячим ігровим майданчиком, басейном і лежаками, Wi-Fi, приватним паркуванням. Можна підсумувати сертифікати. 

готель Піна

База «Максима» в зеленій зоні Кирилівки, в 300 м від моря: від 1360 (1700) грн за 3 дні відпочинку для двох. У вартість сертифіката включено проживання в номерах люкс з балконом або терасою, користування дитячою кімнатою та майданчиком, альтанкою, мангалом і приладдям для барбекю, паркуванням, Wi-Fi. На території бази є кафе, де можна замовити комплексне триразове харчування.

Пляжі мікрорайону «Царське село»

«Царське село» вважається найпершим туристичним районом, де зароджувалося курортне і оздоровче життя Кирилівки в 90-і роки.

Пляж

До центру від цього мікрорайону 6-7 хвилин, тому там відносно спокійно і тихо. «Царське село» впритул прилягає до санаторію, що теж зручно, якщо ви будете ходити на процедури. Всі готелі розташовані на 2 і 3 лінії, дорога до пляжу проходить через парк санаторію – йти 10-15 хвилин неспішним прогулянковим кроком.

Читайте також: Куди поїхати на море з дитиною

Пляжі коси Пересип

Коса Пересип омивається Молочним лиманом і Азовським морем. Раніше на косі була безліч дитячих оздоровчих таборів, профспілкових баз відпочинку. Але минув час, і зараз це вже сучасний курорт з багатою інфраструктурою.

По всій береговій лінії простягаються широкі піщані пляжі, немає жодної домішки глини, і більше зеленої рослинності, на відміну від центру та інших районів Кирилівки. Відпочинок на косі Пересип негласно вважається виключно сімейним. Тут добре любителям пляжної класики – тільки білий оксамитовий пісок і блакитний блиск моря. Сюди приїжджають за тим, щоб просто засмагати, купатися і гратися з дітьми на пляжі. 

На Пересипу є ринок, пивні та продовольчі магазини, аптека, банкомат. Житловий фонд  – бази відпочинку, турбази, кемпінги, оздоровчі центри, готелі, дитячі табори. Головним чином житло розташоване на узбережжі відкритого моря.

Цікавою пам’яткою є вимоїна Молочного лиману, що з’єднує затоку з Азовським морем, в самому кінці коси Пересип. Після розчищення промоїни лиман наповнився водою і рибою. Тут можна зробити дуже красиві фото. 

Промоїна

Якщо зупинилися на Пересипу, і хочете потусити в найближчому нічному клубі – за відгуками, найкращий з них «Пелікан», розташований на початку коси, ближче до центру Кирилівки.

Найкращі готелі на косі Пересип

Пансіонат «Перлина моря» на самому узбережжі з власним пляжем, навісами і шезлонгами від 1139 (2000) грн за 3 дні відпочинку для двох. Сюди входить проживання в номері стандарт А, можливість готувати на загальній кухні, користування дитячим та спортивним майданчиком, зоною відпочинку з лавочками і столиками. Сертифікати від Покупона можна підсумувати. 

Пляжі Федотової коси

Федотова коса – найпопулярніше місце в Кирилівці, омивається Азовським морем і лиманом Утлюкський. Пляжі піщані, але з невеликою домішкою мушлі, глини і обривів – немає. Крім тих, що біля моря, на косі є упорядковані пляжі біля лиману, на випадок морського шторму. Якщо порівнювати з Пересипом, на Федотової косі куди багатолюдніше, але все одно не так тісно і шумно як в центрі.

Федотова коса умовно ділиться на наступні зони: 

  • Початок і центр коси – осередок розважального життя Кирилівки, саме тут тусить у великій кількості молодь і любителі веселого дозвілля. Є лунапарк при базі відпочинку «Водний світ», культові заклади «М’ята beach club» та «Техас», кальян бари, прокат SUP бордів і човнів. 
  • Середня частина коси – тут знаходиться великий ринок і багато продуктових магазинів. У цій зоні не так багатолюдно, як на початку і в центрі коси, а тому відпочивати тут значно спокійніше. З розваг – школа віндсерфінгу, кайтбордінгу і SUP-бордингу «Windforce», прогулянки по Утлюкського лиману на ретро-кораблі «Ластівка». 
  • Мікрорайон Степок – в кінці Федотової коси, на кордоні з заповідником острів Бірючий. Тут сподобається всім, хто вважає за краще тихий, спокійний відпочинок далеко від великого скупчення людей. Пустельні, чисті пляжі, недороге житло біля моря – основні бонуси, які залучають відпочиваючих в цю зону курорту. 
  • Острів Бірючий – найширша, південна частина коси, поєднана з нею вузьким перешийком. Велика частина цієї території відноситься до природного парку – заповідника з чистою природою, який можна відвідати з екскурсією. Невелика ділянка курортної зони з сучасними готелями є тільки на початку острова з боку азовського узбережжя. Розваг і інших благ цивілізації на Бірючому немає, тож якщо давно мрієте відпочити дикуном, хапайте намет і їдьте сюди. Для бажаючих засмагати голяка навіть є нудистський пляж. 
Федотова коса

Найкращі готелі на Федотової косі 

База відпочинку «Техас» у моря, поруч з нічним клубом: від 2160 (2700) грн за 4 дні відпочинку для двох у липні та серпні. У вартість сертифіката включено проживання в номері стандарт з верандою в корпусі №6 на пляжі, користування відкритим басейном загальною площею 350 кв. м, парковкою, загальною кухнею і мангалом, дитячим майданчиком, Wi-Fi, пінні вечірки на пляжі. Можна підсумувати сертифікати. 

Новий готель «Біла акула» на початку Федотової коси: від 2160 (2700) грн за 3 дні відпочинку для двох у вересні.В ціну сертифіката входить проживання в номері люкс (на 2 і 3 поверсі  – з балконами з видом на море і Утлюкський лиман), користування великим басейном з очищеної морською водою, шезлонгами і парасольками, дитячим батутом і гойдалками, можливість відпочинку в альтанці, користування мангалом , Wi-Fi, паркуванням. На території готелю працює кафе. 

Читайте також:

Гайд по Кирилівці: як дістатися і де розважитися

Пляжі Генічеська та Арабатської стрілки 

Де купатися в Бердянську: огляд пляжів 

Як правильно засмагати без шкоди для шкіри 

А ви вже відпочивали в Кирилівці чи тільки збираєтеся? Діліться планами і враженнями про цей курорт Азовського моря.

1 коментар
  • Наталья

    Моя родная Кирилловка! Отдыхаю там с 2 лет, потому что в 3 часах езды от Запорожья, где я живу. Нет ничего проще – встал пораньше, и к завтраку уже на море!
    Любой район этого курорта хорош, но мне больше всего нравятся отдаленные уголки Пересыпи, чистые широкие пляжи Бирючего. Особенно, если штиль, и вода тихая и прозрачная.
    Но есть своя прелесть и в шумном центре, где всегда можно вкусно поесть, а вечером развлечься. Кому как нравится:)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *