Млинці на молоці, на воді, на кефірі – смачні рецепти на Масляну

Млинці на молоці, на воді, на кефірі – смачні рецепти на Масляну

Млинці – одна з найулюбленіших страв українців не тільки на Масляну, яка до речі в 2024 році припадає на 11-17 березня, а й на кожен день. Налисники на молоці, бліни на кефірі, млинці на воді – рецептів безліч. Але щоб вийшло смачно і гарно – готувати треба правильно. 

BlogPokuponTeam розкаже, як зробити смачні млинці вдома, щоб вони були ажурні, в дірочку, ніжні, тонкі, товсті, пишні. А якщо хочете поласувати готовою стравою у ресторані – користуйтеся знижками до 65% від Покупон.

Акції
Знижка 55% на суші-сет «Смакота» від «Sushitta»
Київ, Героїв Дніпра вулиця, 31А
-55%
0 грн
30 грн
Знижка 56% на суші-сет «Гранд прі» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-56%
0 грн
30 грн
Показати всі
36 акцій

Читайте в огляді:

Млинці на молоці – тонкі і ніжні

За традицією в Україні млинці пекли в опарний спосіб, на дріжджах, і виходили вони пишними і товстими. А тонкі блинчики на молоці і без дріжджів прийшли до нас із Франції. І настільки прижилися, що тепер на Масляну чи у звичайний день найчастіше готують саме на французький манер. Ідеальне тісто для налисників готується на звичайному коров’ячому молоці: рецепт досить простий, а коржі гарантовано виходять тонкі, ажурні і з хрусткими краєчками. 

Аналогічно можна випікати млинці на кокосовому молоці. Воно не тільки ароматне, а й найкорисніше з усіх, багате магнієм, залізом, селеном, вітаміном С, калієм, білками, насиченими рослинними жирами і лауриновою, олеїновою, миристиновою і пальмітиновою кислотами.

Млинцева сковорідка

В тонкий млинець загортають різні начинки: дуже смачно з м’ясом, з сиром, з грибами, зеленню, ікрою, червоною рибою. Але й солодкі млинці з бананом чи порожні зі сметаною або медом – справжні ласощі!

Тісто на млинці – складові:

  • 0,5 літра молока.
  • 3 яйця.
  • 1 склянка борошна.
  • 1 ст.  л. цукру, рафінованої соняшникової олії і вершкового масла.
  • Півтори чайної ложки розпушувача.
  • Сіль за смаком.
Млинці на молоці

Як зробити блинчики:

  • Змішайте сирі яйця, сіль, цукор, просіяне борошно та півпорції молока і збийте вінчиком або міксером до однорідної маси, без грудочок.
  • Не перестаючи помішувати, влийте залишок молока, щоб у результаті вийшла суміш рідкої однорідної сметани.
  • У готове тісто залийте соняшникову олію, щоб млинці не приставали до сковороди, навіть якщо смажити без олії.
  • Млинну сковороду добре розігрійте і змастіть олією. Наберіть в ополоник тісто, вилийте його у центр і рівномірно розподіліть по поверхні.
  • Смажте млинці до рум’яного кольору із двох боків, акуратно перевертаючи, щоб не порвати тонке тісто.
  • Спечені млинці викладіть на таріль, промазуючи шматочком вершкового масла.

Як готувати тонкі млинці на молоці дивіться на відео від Клопотенко:

До речі, цей рецепт підходить і для випікання млинців у мультиварці, якщо з якихось причин у вас немає під рукою сковорідки і навіть плити. Головне призвичаїтися обережно розподіляти тісто по дну чаші. А можна також посмажити блінчики на молоці у вафельниці – швидко і без клопоту. 

Вафельница
Акції
Знижка 50% на піци від служби доставки «Sushitta»
Харків, Волонтерська вулиця, 65
-50%
0 грн
30 грн
Знижка до 50% на сети піци та суші в «Story Pizza»
Київ, Михайла Драгоманова вулиця, 2А
-50%
0 грн
40 грн
Показати всі
23 акцій

Ажурні заварні млинці на кефірі і воді

Хочете приготувати дуже тонкі, мереживні налисники на кефірі, щоб не рвалися при смаженні? Ось перевірений рецепт тіста, завареного окропом. А для ажурного ефекту знадобиться сода.

Щоб приготувати бліни на кефірі або кислому молоці потрібно:

  • Кефір, або кисле молоко – 0,5 л.
  • Вода – 0,4 літри.
  • Борошно – 0,3 кг (приблизно дві склянки по 250 мл).
  • 2 яйця.
  • Цукор – 1-4 ст.л. за смаком.
  • Олія рослинна рафінована – 4 ст. л.
  • Сіль – 0,5 чайної ложки.
  • Сода (для пишності) – 1 чайна ложка.
Ажурні заварні блинчики на воді та кефірі
Ажурні заварні блинчики на воді та кефірі

Як приготувати блінчики:

  • Вінчиком збиваємо яйця з цукром та сіллю, додаємо кефір та борошно.
  • Кип’ятимо воду. Соду просіюємо через сито і всипаємо в окріп.
  • Вливаємо гарячу воду тонкою цівкою у тісто, ретельно перемішуючи в процесі.
  • Даємо масі настоятися 10 хвилин – за цей час клейковина у борошні набухає, і коржики при смаженні не рвуться.
  • Заливаємо олію.
  • Розігріваємо антипригарну сковороду і починаємо пекти, вперше змастивши олією, далі – без олії.

Як посмажити заварні млинці на кефірі, дивіться у відео:

Масляна – прекрасний привід не тільки вдома напекти смачних оладок, але і сходити на дегустацію до кафе чи ресторанчику зі знижкою від Покупону до 65%.

Ніжні млинці на кислому молоці (сироватці)

На відміну від млинців на звичайному молоці, рецепт з кислого молока додає млинцям ніжності, вони буквально тануть у роті!

Складові:

  • 6 яєць.
  • 6 ст. л. цукру.
  • Сіль за смаком.
  • 1 ч.л. соди.
  • 1 ст. л. рослинної олії.
  • 50-60 г вершкового масла.
  • 1 л домашнього кислого молока (тільки не замішуйте тісто на йогурті – для нього цей рецепт не підходить, млинчики будуть прилипати).
  • Борошно – 15 ст. л. з невеликою гіркою.
Ніжні млинці на кисляку
Ніжні млинці на кисляку

Як зробити млинці:

  • Відокремте яєчні білки і відправте у холодильник. Жовтки розітріть із цукром і розм’якшеним вершковим маслом. Повинна вийти пишна суміш; не страшно, якщо на цьому етапі є грудочки.
  • Додайте кисляк, соду і перемішайте – якщо утворюються бульбашки, значить млинці вийдуть пишними.
  • Всипте борошно, просіюючи через сито, потім перемішайте і додайте рослинну олію.
  • Дістаньте охолоджені білки, посоліть, збийте міксером до утворення піни та змішайте з тістом. Якщо з’являться грудочки, збийте міксером ще 10-15 секунд.
  • Тісто має вийти в міру густе, щось середнє між тим, що готується на оладки, і рідкою сметаною (як за рецептом на молоці). Процес випікання млинців з такого тіста вимагає певної вправності. Якщо трохи переллєш молока – можуть рватися, тоді додайте трохи борошна. Але не переборщіть, щоб були все ж таки млинці, а не оладки😉
  • Печіть млинці на добре розігрітій сковорідці по півхвилини з обох боків. За необхідності, перед кожним млинцем можете змастити сковороду шматочком несолоного сала.
  • Кожен випечений млинець викладіть на тарілку і змастіть вершковим маслом.

А на цьому відео рецепт дуже смачних млинців на кислому молоці:

Акції
1 година в ігровій кімнаті «Світ Паровозів»
Київ, Архітектора Вербицького вулиця, 1
-29%
140 грн
99.0 грн
До 16 занять Break dance у «FitMotion»
Київ, Срібнокільська вулиця, 12
-50%
550 грн
319.0 грн
Показати всі
25 акцій

Млинець на майонезі

Рецепт млинців на майонезі досить оригінальний, простий у приготуванні та чудово підійде для кулінарів-початківців. А самі блінчики виходять дуже гарні – тісто міцне, не рветься під час приготування. У майонезні налиснички можна загорнути все, що побажаєте. Для начинки підійде і м’ясо, і сир, і картопля з грибами.

Млинці на майонезі
Млинці на майонезі

Для тіста знадобиться:

  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез, цукор, олія – по 2 ст. л.
  • По пів чайної ложки розпушувача, солі, ваніліну (для солодких млинчиків).
  • Вода – 0,5 л.
  • Борошно – 9 ст. л.

Покрокове приготування млинців на майонезі дивіться на відео:

Акції
Відвідування анти-кінотеатру в «Darwin Space»
Київ, проспект Леся Курбаса, 5
-25%
800 грн
600.0 грн
Квиток на «Шоу Тесла» 24.11
Київ, Миколи Бажана проспект, 14
-30%
350 грн
245.0 грн
Показати всі
22 акцій

Дріжджові ажурні млинці на кип’ятку і молоці

Здобні млинці в дірочку можна приготувати з додаванням дріжджів. Густа опара не дає тісту перекисати, блінчики виходять без кислого присмаку, солодкі і дуже смачні.

Складові:

  • Молоко – 300 мл.
  • Борошно – 300 г.
  • Окріп – 200-230 мл.
  • Дріжджі пресовані – 15 г.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Яйця – 3 шт.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Соняшникова олія – ​​60 мл.
Дріжджові ажурні млинці на окропі
Дріжджові ажурні млинці на окропі

Як готувати млинці на кип’ятку:

  • Спочатку робимо опару. У теплому молоці розводимо дріжджі, додаємо 1 ч. л. цукру, борошно, розмішуємо вінчиком і отримуємо густу, щільну масу. Накриваємо ємність, ставимо у тепло на 1,5 години. Кожні півгодини заміс потрібно перемішувати.
  • За 10 хвилин до готовності опари змішуємо в мисці яйця з сіллю, додаємо цукор та ваніль і знову перемішуємо. Все це виливаємо в опару, збиваємо міксером або вінчиком до однорідності.
  • Потроху додаємо в тісто окропу, стежимо, щоб воно не було надто густим або надміру рідким. В ідеалі – трохи густішим, ніж для блінчиків на молоці.
  • Додаємо олію, накриваємо і даємо підійти в теплому місці ще 20-30 хвилин.
  • Далі беремо сковороду, наливаємо порцію та випікаємо на середньому вогні.
Акції
Знижка 40% на меню кухні в ресторані «Мітла»
Київ, Прорізна вулиця, 21
-40%
0 грн
30 грн
Знижка до 35% на меню кухні у ресторані «Дубаї»
Київ, Велика Васильківська вулиця, 1-3
-35%
0 грн
25.0 грн
Показати всі
78 акцій

Млинці на мінеральній воді (з дірочками)

Щоб досягти ефекту «мережива», пишної та пористої текстури, використовуйте рецепт млинців на мінералці. Пропорції та склад інгредієнтів – як у більшості рецептів, єдине, що на 2 склянки пшеничного борошна додають газовану мінералку та молоко у співвідношенні 2:1 (по 250 мл). Або без молока та яєць, якщо хочете зробити пісні млинці (на 2 склянки води – 1,5 склянки борошна).

Щоб приготувати млинці на воді, мінералку потрібно вводити в два підходи – одну частину на початку при змішуванні рідини, яєць, солі та цукру, потім другу порцію – після додавання просіяного борошна і повного розчинення всіх грудочок.

Акції
Манікюр та педикюр з гель-лаком у салоні «Mix»
Київ, Жмеринська вулиця, 30/8
-41%
500 грн
339.0 грн
Манікюр та педикюр у студії «Xuxunails Service»
Київ, Левка Мацієвича вулиця, 24/1
-67%
300 грн
139.0 грн
Показати всі
23 акцій

Найкращі ПХ рецепти

Число адептів правильного харчування зростає. І це добре, адже здоров’я і краса тіла безпосередньо залежить від того, що людина їсть. Калорійність страви для вас – не порожній звук, і ви часто обмежуєте себе в таких задоволеннях, як млинці на Масляну?  Або переконані, що пшеничне борошно – не найдієтичніший і корисний продукт? Не проблема: культову страву готують з вівсяного, кукурудзяного, кокосового борошна, на гречаному, рисовому борошні і зовсім без нього!

Акції
Від 1 ночі у готелі «Classic Hotel» у Харкові
Харків, Мистецтв вулиця, 14
-59%
2470 грн
1100.0 грн
Від 1 ночі в «Optima Дворжець» у Львові
Львів, Городоцька вулиця, 107
-15%
1761 грн
1495.0 грн
Показати всі
128 акцій

Млинці на кукурудзяному, гречаному та інших видах борошна

Млинці на гречаному борошні
Млинці на гречаному борошні

Що знадобиться:

  • Яйця – 2 шт.
  • Мікс з кукурудзяного (100 г) і гречаного (300 г) борошна. Ці млинці можна приготувати і на рисовому борошні, борошні з кіноа або будь-якому іншому безглютеновому.
  • Соєве молоко – 800 г (підійде також рисове, мигдальне або вівсяне).
  • Сіль – 2 г.
  • Цукор – 50 г.
  • Ваніль – 1 г.
  • Рослинна олія (рапсова або соняшникова рафінована) – 50 г.

Як зробити млинці:

  • Розбиваємо яйця в ємність, збиваємо міксером, додаємо цукор, ваніль та сіль. Добиваємося однорідної консистенції без грудочок.
  • У яєчну суміш засипаємо кукурудзяне та гречане борошно, заливаємо півпорції рослинного молока, змішуємо за допомогою міксера.
  • Залишок молока трохи підігріваємо та вливаємо в тісто, розмішуємо міксером.
  • Додаємо масло, щоб млинці не чіплялися до сковороди. Печемо, як класичні млинці, подаємо з джемом, кленовим сиропом або медом, з ягідною або фруктовою начинкою.

А ось простий відеорецепт безглютенових млинчиків:

Акції
Квест «Ліфт» у будні дні від «Logikum»
Київ, Оболонський проспект, 1Б
-25%
700 грн
525.0 грн
Квест «Гаррі Поттер» у будні від «Logikum»
Київ, Оболонський проспект, 1Б
-25%
700 грн
525.0 грн
Показати всі
33 акцій

ПХ млинці з цільнозернового борошна

Цільнозернове борошно – дуже корисний продукт, багатий на клітковину, вітаміни і мінерали, чому його і вподобали прихильники ПХ. Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, то просто зобов’язані спробувати цей рецепт страви як на Масляну, так і на кожен день.

Що потрібно:

  • 7 ст. ложок цільнозернового житнього борошна.
  • 2 яйця.
  • по 250 мл води і молока
  • 2 ст. л. клейковини пшеничної, щоб тісто було більш еластичне, і млинці не рвалися (житнє борошно не утворює клейковину).
  • Цукрозамінник і сіль за смаком.
  • 1/4 ч.л соди.

Як приготувати блінчики: змішуємо всі продукти, даємо суміші настоятися близько півгодини і печемо млинці на цільнозерновому борошні, як будь-які інші. У них можна загорнути будь-яку начинку і використовувати як корисний перекус.

Акції
Від 2 ночей з харчуванням та лазнею у «Snow Star»
Ясіня (Закарпатська область), Драгобрат курорт
-25%
5700 грн
4249.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням та лазнею в «Dobosh»
Ясіня (Закарпатська область), Драгобрат курорт
-25%
6100 грн
4549.0 грн
Показати всі
7 акцій

Веганські коржі без молока і яєць

Млинці на воді і борошні готувати зовсім просто, для цього не потрібні яйця і молоко.  Підійде всім, хто дотримується суворої дієти, посту, веганам і тим, у кого на даний момент не виявилося більше інших продуктів, а млинчиків дуже хочеться🥞

Інгредієнти:

  • Вода кип’ячена охолоджена – 0,5 л.
  • Борошно – 250 г.
  • Цукор (або цукрозамінник) – 1-2 столові ложки за смаком.
  • Олія – ​​2 ст. ложки.
  • Сода – 2 г.
  • Щіпка солі.

Рецепт млинців на воді:

  • У попередньо просіяне через сито борошно додаємо цукор, сіль та соду.
  • У суху суміш поступово доливаємо воду, розмішуємо тісто вінчиком до однорідності. Консистенція – рідка сметана.
  • Додаємо олію.
  • Змащуємо сковороду олією, печемо млинці. Вони виходять без дірочок, але не менш красиві. Можна їсти з варенням, медом, джемом.

Млинці без борошна і цукру

Складові:

  • 1 яйце.
  • 125 мл теплої води.
  • Дріпка солі.
  • 1 ст.л. розтопленого меду і рослинної олії.
  • 75 мл теплого рослинного молока.
  • 75 г кукурудзяного крохмалю.

Приготування дуже просте: все змішати і пекти як будь-які млинці. Один нюанс: перед кожним набиранням порції всю масу треба перемішувати.

Як спекти млинці без яєць, борошна і цукру – дивіться на відео:

Акції
Арт-бокс для створення картин від «MkgalleryArt»
Киев, вулиця Шолуденка, 1
-25%
900 грн
675.0 грн
До 12 занять живописом в арт-студії «Tvorcha»
Київ, Січових Стрільців вулиця, 1-5
-63%
400 грн
299.0 грн
Показати всі
7 акцій

Млинці в духовці

І на закуску – трохи нестандартний для нас спосіб приготування млинців. Цей рецепт десерту з лимонним кремом прийшов до нас з голландської кухні, і випікають його у духовці!

Млинці в духовці
Млинці в духовці

Для випікання 2 порцій знадобиться дві чавунні сковороди (які не бояться жару духовки) і такий набір продуктів:

  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 130 г.
  • Молоко – 240 мл.
  • Ваніль – 1 ч.л.
  • Сіль –1/4 ч.л.
  • Вершкове масло – 25 г.

Для лимонної начинки:

  • Лимонний сік – 150 г.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 150 г.
  • Крохмаль – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – 40 г.
Акції
Від 2 ночей восени у «Пацьорка» поблизу Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Олекси Довбуша вулиця, 84
-31%
5800 грн
3999.0 грн
Від 2 ночей з басейном в «Рута» під Буковелем
Татарів (Івано-Франківська область), Шевченка вулиця, 735
-25%
3900 грн
2925.0 грн
Показати всі
24 акцій

Читайте також:
✔️Куди піти на Масляну 2024 у Києві
✔️Модні брови: які тренди актуальні у цьому сезоні
✔️Манікюр: круті ідеї нейл-дизайну з фото
✔️Їдемо в Ужгород: що подивитися і де зупинитися
✔️Топ-21 доставок та ресторанів суші у Києві
✔️Останні новинки кіно – фільми, які варто подивитися

Пригледіли собі кілька рецептів? Тоді запасайтеся продуктами, готуйте млинцеву сковорідку – і вперед, випікати найсмачніші млинці! А про свої кулінарні шедеври пишіть у відгуках😉

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *