День Святого Патрика: як і коли святкують

День Святого Патрика: як і коли святкують

Щороку у світі люди вбираються у зелені відтінки та спалахують веселим настроєм, зустрічаючи День Святого Патрика. Свято, яке засноване на честь Святого Патрика, символізує прийняття християнства в Ірландії, і стало символом ірландської культури та національної єдності. Але незважаючи на те, що офіційно День Патрика – ірландське свято, в Україні та інших країнах багато людей з радістю його відзначають.

Якого числа день Патріка? – BlogPokuponTeam розповість про історію, традиції та символіку свята ☘️ А також поділиться знижками до 65% на ресторани та кафе, де можна скуштувати пінного на честь святкового дня.

Акції
Знижка до 30% на меню кухні в кафе «Паштет»
Київ, Перемоги проспект, 18
-30%
0 грн
30 грн
До 60 хвилин гри в PlayStation у «Friend`s point»
Софіївська Борщагівка (Київська область), Мартинова проспект, 13
-50%
100 грн
59.0 грн
Показати всі
28 акцій

Коли святкують День Святого Патрика

День Патрика щорічно відзначається 17 березня. І незважаючи на те, що Saint Patrick’s Day вважається офіційним лише в Ірландії, на острові Монтсеррат та в канадській провінції Ньюфаундленд та Лабрадор, в Україні його також святкують. Адже обмінюватися культурними традиціями – цілком нормально та цікаво. І якщо ви серед тих, кому до вподоби це свято – ловіть знижку 45% у лаунж-бар «GUSTOU» у Києві, тут гарний вибір пива та смачний димний кальян.

17 березня – дата святкування Дня Патрика
17 березня – дата святкування Дня Патрика
Акції
Фірмовий кальян з чаєм у барі «Doit» на ВДНГ
Київ, Голосіївський проспект, 130/57
-31%
340 грн
249.0 грн
Показати всі
1 акцій

Історія свята

Святий Патрик, за переказами, народився у Римській Британії наприкінці IV століття. У дитинстві його викрали пірати і продали у рабство до Ірландії. Там, в ізоляції та суворих умовах, Патрик звернувся до християнства і став місіонером, проповідуючи Євангеліє по всій Ірландії, тим самим ставши родоначальником християнської культури в країні.

За ще однією легендою, Патрик вигнав змій з Ірландії, чим теж заслужив повагу місцевих жителів.

За його внесок у культуру та релігію 17 березня – день смерті Святого – став днем пам’яті та святкування як в Ірландії, так і за її межами.

Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 40% на доставку від ресторану «Шашличок»
Доставка по Києву та області до 30 км
-40%
0 грн
30 грн
Показати всі
59 акцій

Куди піти на День Патрика – традиції і звичаї свята

Традиції на День Патрика
Традиції на День Патрика

Найяскравіша традиція сучасності – святкувати Saint Patrick’s Day парадами, фестивалями, музикою та танцями. Також невід’ємна частина урочистостей – піти в пивний бар, паб і від душі насолодитися ірландським пивом, особливо «Гіннес», яке вважається національним напоєм країни.

Незважаючи на те, що в Україні День Патрика не так грандіозно відзначають, як, наприклад, у США, це не завадить вам сходити з друзями у бар, відкрити для себе нові сорти пінного або просто відпочити за келихом улюбленого пива. А якщо хочете заощадити – користуйтесь знижками до 65% у кафе та ресторани вашого міста від Покупон.

Але якщо заглибитись в історію, у святкуванні цього дня тісно переплітаються християнські та язичницькі традиції. Деякі люди щорічно вирушають у паломництво у Чистилище Святого Патрика, де йому було бачення, що всі, хто туди потрапить, отримають прощення за гріхи. Інші – піднімаються на святу гору Croagh Patrick, з вершини якої, за переказами, Патрік вигнав усіх змій. І взагалі, свято Патрика вважається днем відвідування церкви та часу, який проводять із сім’єю. Але незважаючи на своє релігійне походження, все ж багато молодих людей віддають перевагу веселощам і міським гулянням.

Акції
Знижка 56% на суші-сети «5 хітів» та «Маскарад»
Київ, Симиренка вулиця, 22Б
-56%
0 грн
40 грн
Знижка 53% на суші-сет «Сушіманія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-53%
0 грн
30 грн
Показати всі
31 акцій

Символіка Дня Патрика

Для дітей та дорослих День Патрика – одне з найулюбленіших свят у році
Для дітей та дорослих День Патрика – одне з найулюбленіших свят у році

Зелений колір вважається кольором весни та самої Ірландії. Саме тому одяг, прикраси на вулицях, у барах і навіть водоймища міст насичені всіма відтінками зелені.

Крім перетворення у зелений, ще два важливі атрибути свята – трилисник та змії. За легендою, Святий Патрик використав конюшину, щоб пояснити людям поняття Трійці: «Так само як три листки можуть рости з одного стебла, так і Бог може бути єдиним у трьох обличчях». З того часу ця рослина набула особливого значення і стала невід’ємною частиною урочистостей у день пам’яті Святого. А щодо змій, вище ми писали, що саме їх Патрик вигнав з Ірландії, чим заслужив повагу.

Лепрекони також є частиною свята через тісний зв’язок з ірландським фольклором і міфологією. Цих маленьких, веселих чарівних істот зазвичай зображують у зелених костюмах та циліндрах. Вони являють собою свого роду гномів або карликів, які часто асоціюються зі зберіганням скарбів.

По суті, лепрекони не мають жодного стосунку до Святого Патрика. Але через те, що вони втілюють дух веселощів та пригод, гномики чудово доповнюють атмосферу чарівництва та радості, яка супроводжує святкування Дня Святого Патрика.

Акції
Знижка 50% на піци від служби доставки «Sushitta»
Київ, Анни Ахматової вулиця, 46
-50%
0 грн
30 грн
Знижка 65% на набори піци від мережі «Mister Cat»
Доставка по Києву
-65%
0 грн
40 грн
Показати всі
15 акцій

Читайте також:
✔️Піша прогулянка Києвом: найцікавіші маршрути
✔️Як зварити пиво у домашніх умовах
✔️Музеї Києва: 18 найцікавіших експозицій
✔️Де посмажити шашлики у Києві та під Києвом
✔️Модні чоловічі стрижки цього сезону
✔️Топ доставок та ресторанів суші у Києві
✔️Новинки кіно, які варто подивитися

А ви відзначаєте День Св. Патрика? Діліться у коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *