Види масажу для тіла і душі: релакс VS оздоровлення:

У вас, напевно, не раз було бажання записатися на масаж. І ось ви заходите на сайт масажного салону, а очі розбігаються — який вибрати? Для початку зазначимо, що умовно масажі можна поділити на лікувальні (які, як правило, досить болючі) і розслаблюючі, спрямовані на позбавлення від затисків і стресів, зняття нервової напруги, більшою мірою сподобаються нашій шкірі, ніж м’язам. Далі ми розглянемо найпопулярніші різновиди масажів, коротко опишемо їх специфіку і користь для вашого організму, а також відкриємо невеликий секрет, як заощадити на процедурах і пройти курс з відчутною знижкою.

Класифікація видів масажу за призначенням

Безумовно, способи масажу, які ми вибираємо собі самі набагато приємніше, але іноді курс масажів може бути необхідністю, про яку повідомляє лікар. Розглянемо масажі базових видів і деякі їх техніки, які переслідують різні цілі.

Лікувальний масаж

Лікувальні масажі використовуються в двох цілях: лікування захворювань і реабілітація після перенесених хвороб і травм. Також можливі в якості профілактики, щоб не дати посилитися вже наявними захворювань. Такі масажі можуть призначати лікарі практично будь-якого фаху, проводить масажист-медик або в рідкісних випадках той же лікар, що і призначив його. Іноді це може бути масаж всього тіла, але частіше призначають рефлекторно-сегментарний масаж конкретної зони, оскільки його мета — боротьба з певним недугом.

Лікувальний масаж
Лікувальний масаж проводять лікарі та фахівці з медичною освітою

Основні системи лікувального масажу:

  • Російська. Така система також називається класичною. Вона використовує чотири основних прийоми масажної техніки: погладжування, розтирання, розминання та вібрацію (або ударні техніки). Класична з’єднує всі кращі техніки інших систем. Головна її особливість в тому, що вона приділяє увагу всім системам і органам, а прийоми диференційовані під кожну зону тіла, враховуючи її особливості.
  • Фінська. Основним прийомом є розминка подушечкою великого пальця, що особливо добре при масажуванні плоских м’язів.
  • Шведська. Використовує розтирання як основний прийом в поєднанні з гімнастикою і погладжуванням. Направлена ​​на розтягування м’язів і нервово-судинних пучків, розтирання ущільнених тканин.
  • Східна. Значно відрізняється від європейських технік, спрямована на звільнення м’язів від венозної крові і поліпшення роботи суглобів. Може проводитися як руками, так і ногами.

На Покупоні ви знайдете знижкові пропозиції на курси лікувального масажу. Нагадуємо, що такий масаж краще проходити за призначенням лікаря, тому попередньо запишіться на діагностику до відповідного фахівця, також зі знижкою від Покупона. Якщо ви хочете записатися на масаж в зв’язку з проблемами зі спиною або іншими неврологічними захворюваннями, щоб не витрачати час і гроші на кілька походів, відразу можете зробити МРТ і прийти до лікаря з готовим знімком. Що це таке і як підготуватися до процедури читайте в окремій статті. Процедура часто дорога навіть у державних лікарнях, але на Покупоні ви знайдете знижки, що дозволяють значно заощадити.

Нерідко лікувальні масажі призначаються в рамках курсу оздоровлення на лікувальних курортах, поряд з дієтами та іншими процедурами. Про кращі оздоровчі курорти України з термальними джерелами ви можете прочитати з нашої статті. Якщо щось сподобається, то перейшовши за посиланням, ви зможете заощадити і сплатити тур за вигіднішою ціною завдяки знижкам Покупона.

Спортивний масаж

Спортивний масаж

Масаж, який призначають професійним спортсменам і тим, хто регулярно займається спортом на аматорському рівні. Такий масаж може прописати спортивний лікар або тренер. Спортивний масаж використовується в підготовчих цілях, наприклад, перед серйозними змаганнями, щоб підвищити працездатність і знизити ризик отримання травм при інтенсивних тренуваннях. Також існує відновлюючий спортивний масаж, призначений для якнайшвидшої реабілітації після отриманих травм і відновлення нормальної працездатності після змагань.

Гігієнічний масаж

Гігієнічний масаж

Проводиться з метою профілактики захворювань і зміцнення здоров’я. Підвищує імунітет і покращує загальний стан організму. Може бути загальним або локальним — для окремих частин тіла. Нерідко є самомасажем, з використанням ручних масажерів. Домашні ручні масажери для очей, суглобів, хребта, спини, шиї та інші можна придбати з кешбеком на Покупоні.

Косметологічний масаж

Виключно локальний масаж, спрямований на догляд за нормальною, неушкодженою шкірою. Ефективно застосовується для профілактики старіння шкіри, позбавлення від сухості, поліпшення її кольору і загального стану. В якості лікувальної процедури допомагає позбутися дрібних зморшок, а більш глибокі зробити менш помітними, усуває набряклість, жирові відкладення і складки. У рідкісних випадках використовується як пластична процедура в боротьбі з глибокими зморшками, для відновлення тонусу і еластичності шкіри.

Апаратний масаж

Що природно, такий масаж відрізняється від ручного використанням додаткових технічних приладів. Апаратні техніки краще опрацьовують тканини, більш інтенсивні, покращують мікроциркуляцію і стимулюють вироблення еластину і колагену. Систему можна налаштувати індивідуально під кожного клієнта, а за один сеанс опрацьовується більше різних ділянок.

Апаратний масаж
В апаратному масажі використовують механічні пристрої та прилади

Апаратний масаж має тонізуючий ефект, оптимізує мікроциркуляцію і обмін речовин в тканинах, стимулює ефективне виведення шлаків, підвищує захисні властивості організму і витривалість при високих фізичних навантаженнях.

Типи апаратного масажу:

  • Вібромасаж. Ефект досягається спеціальною технікою або кріслами з вібротодами, які виробляють точковий або загальний подразнюючий ефект. У другому випадку можна налаштовувати траєкторію їх дії по організму.
  • Вакуумний. За допомогою спеціальних присосок чергується накачування і відкачування повітря з оброблюваної поверхні. Однією з різновидів є вакуумно-роликовий LPG-масаж для схуднення, спрямований на руйнування жирових клітин. Знижки на LPG-масаж і інші види вакуумно-роликових процедур дивіться на Покупоні.
  • Лімфодренаж. Впливає на лімфатичні капіляри в верхніх шарах шкіри. Одним з різновидів є пресотерапія, при якій клієнт надягає костюм, куди по черзі закачується і відкачується повітря. Така процедура є альтернативою ліпосакції. Шукайте акційні пропозиції на курс пресотерапії на Покупоні.
  • Міостимуляція. Вплив на шкіру та м’язи відбувається за рахунок електричних імпульсів, які змушують тканини скорочуватися. За тим же принципом діють EMS-тренування, про які ми писали раніше. Міостимулятори для дому ви можете придбати з кешбеком на Покупоні.
  • Гідромасаж. На тіло діють потоки води. Це можуть бути як спеціальні масажні ванни, так і лікувальні душі, наприклад, душ Шарко. Акційні ціни на гідромасаж в вашому місті шукайте на Покупоні. Ці процедури нерідко використовують і в медицині або в рамках оздоровлення на курортах з мінеральними водами, наприклад, в Моршині, Шаяні, Східниці, Сваляві, Трускавці, більше інформації про які ви можете дізнатися з наших оглядів.

На Покупоні ви знайдете знижки на апаратні процедури, спрямовані на безопераційну корекцію фігури.

Масаж для релаксації

Масаж для релаксації

Такий масаж не має серйозного впливу на організм, тому до нього не часто можна зустріти протипоказання. Про протипоказання, які можуть виникнути на деякі типи масажів, можете дізнатися більше з нашої статті. Основна мета — розслабити м’язи і звільнити голову від побутових думок. Такі масажі не проводяться в клініках або інших оздоровчих закладах, зате часто входять в список процедур SPA-комплексів. На Покупоні зібрані кращі багатоетапні SPA-програми класичні і з екзотичних країн, які дозволяють максимально розслабитися, поки фахівці працюють над красою вашого тіла.

Які бувають методики масажів

Методику масажу визначають використовувані прийоми, а також додатковий інвентар. Існує неймовірна кількість різних технік, ми ж вибрали найпопулярніші і незвичайні — про них і розповімо далі. До слова, на Покупоні ви можете самі вибрати незвичайні варіанти релаксирующих масажів зі знижкою від кращих масажних салонів і SPA-центрів вашого міста.

Антицелюлітний

Антицелюлітний масаж
  • У чому суть: глибоке опрацювання підшкірно-жирових клітин в зоні стегон, сідниць, живота. Незважаючи на підготовче розтирання і активізацію кровотоку, процедура може бути досить болючою.
  • Користь: поліпшення кровообігу і обміну речовин в оброблюваній зоні, ліквідація жирових клітин, попереджає розростання сполучних тканин і ефект “апельсинової шкірки”.
  • Протипоказання: захворювання серця, варикоз, тромбоз, захворювання крові, вагітність.

Шукайте антицелюлітний масаж зі знижкою на Покупоні.

Ліфтинг-масаж

Ліфтинг-масаж
Ліфтинг-масажі спрямовані на підтягування шкіри і корекцію фігури і контуру обличчя
  • У чому суть: інтенсивний масаж з використанням вібраційних і накочуючих рухів, спрямований на опрацювання підшкірних шарів жиру, вироблення еластину і колагену.
  • Користь: тонізує і підтягує шкіру, прискорює метаболізм, що призводить до «згорання» жирових клітин. Буває також ліфтинг-масаж обличчя з підтягуючим ефектом і позбавленням від дрібних зморшок.
  • Порада: якщо записалися на масаж з метою схуднення, найкраще проводити його після інтенсивного фітнес-тренування. На Покупоні ви знайдете знижки в найкращі фітнес-клуби вашого міста, в тому числі на персональні заняття з тренером.

Шукайте ліфтинг-масаж для тіла і обличчя зі знижкою на Покупоні.

Лімфодренажний

  • У чому суть: ручний або апаратний вплив на лімфатичні вузли і лімфоток. Розслабляючий масаж, заспокоює, розкриває пори, прогріває лімфу.
  • Користь: прискорює виведення з організму токсинів, продуктів розпаду і води. Ефективний в якості додаткової процедури для схуднення. Прибирає набряклість, прискорює регенерацію клітин, сприяє корекції фігури.
  • Протипоказання: серцево-судинні та неврологічні захворювання, будь-які запалення і дерматологічні захворювання, тромбоз і тромбофлебіт, наявність онкологічних новоутворень, вагітність.

Шукайте лімфодренажний масаж зі знижкою на Покупоні.

Рефлексогенний

Рефлексогенний масаж
  • У чому суть: східний акупунктурний масаж стоп при якому майстер впливає на певні точки, пов’язані з різними системами і органами.
  • Користь: по енергетичних каналах, які починаються на стопах, відбувається вплив на окремі органи і загальний стан тіла. Також буде вкрай корисний і приємний людям, які багато часу проводять на ногах.
  • Перевага: не має ніяких протипоказань, можна проводити в якості самомасажу. Масажери для акупунктурного масажу в домашніх умовах можна придбати з кешбеком на Покупоні або скористатися вигідними пропозиціями масажу стоп на Покупоні зі знижкою.

Аюрведичний

Аюрведичний масаж
  • У чому суть: аюрведичні техніки масажу засновані на глибоке опрацювання м’яких тканин: шкіра, м’язи, внутрішні органи зі стимуляцією кровообігу і лімфотоку. Сеанс проводиться з приглушеним світлом, приємною музикою і великою кількістю ароматичних масел для максимального розслаблення. Одна з різновидів аб’янга — масаж від верхівки до кінчиків пальців ніг.
  • Користь: зняття м’язового і нервового напруження, поліпшення метаболізму на клітинному рівні, нормалізація енергетичних потоків. Часто клієнти спостерігають значне послаблення симптомів мігрені і остеохондрозу.

Шукайте аюрведичний масаж зі знижкою на Покупоні.

Тайський

Тайський масаж
У тайському масажі використовуються елементи пасивної гімнастики
  • У чому суть: масаж поєднує в собі пасивну йогу, розтягування м’язів і відкриття суглобів, погойдують, прийоми тайського масажу перегукуються з рефлексогенної акупунктурою і аюрведической техніками без використання масел або інших масажних засобів. Тайські майстри проводять роботу з тілом в чотирьох позиціях: ззаду, спереду, збоку і сидячи. Вам видають спеціальний легкий костюм, в якому ви перебуваєте весь час масажу. Більше інформації про цю чудо-техніці читайте в окремій статті.
  • Користь: зняття напруги м’язів і суглобів, полегшення симптомів деяких неврологічних захворювань, позбавлення від затискачів і стресу, поліпшення рухливості, кровообігу і метаболізму, виведення шлаків і токсинів, наповнення життєвою енергією.

Шукайте тайський масаж зі знижкою на Покупоні.

Балийский

  • У чому суть: заснований на точковому впливі на м’язи. Поєднує елементи лікувального шведського масажу, акупресури і аюрведического масажу з використанням великої кількості масел.
  • Користь: крім м’язового розслаблення і зняття нервової напруги, балийский масаж використовується для лікування спортивних травм, мігрені, безсоння, зменшує симптоми деяких неврологічних захворювань. Є відгуки, які відзначають благотворний вплив балийской техніки на позбавлення від депресії, астми, алергії і навіть гастриту.

Шукайте балийский масаж зі знижкою на Покупоні.

Рейки

Рейки
  • У чому суть: східний метод для зняття напруги і відновлення енергетичних потоків за рахунок точкового впливу на певні зони тіла. Вважається методом нетрадиційної медицини, які працюють з енергетичними вібраціями, інформаційними потоками і біологічним полем людини. За весь сеанс майстер практично не стосується вашого тіла.
  • Користь: з медичної точки зору ефективність рейки складно пояснити, але ті, хто практикує техніку зі справжніми східними майстрами, відзначають поліпшення загального стан здоров’я, позитивні зміни в процесі оздоровлення внутрішніх органів.

Шиатсу

  • У чому суть: точковий вплив пальцями, пензлями або ліктями на енергетичні центри в тілі або область поряд з ними з метою релаксації і вивільнення енергії.
  • Користь: за рахунок зняття нервової і м’язової напруги і нормалізації енергетичних потоків в тілі ця японська техніка допомагає організму самостійно позбутися від накопичених захворювань і наповнитись життєвою енергією і силами.

Ви можете знайти сеанс шиатсу зі знижкою серед східних технік масажу на Покупоні.

Іспанський

  • У чому суть: масаж спрямований на повне м’язове розслаблення за допомогою плавних рухів і впливу на тіло всією поверхнею долоні, що нагадує приємні погладжування. Особливість масажу полягає в поєднанні величезної кількості технік і адаптації під проблеми клієнта. Використовуваних прийомів настільки багато, що тіло не встигає звикнути, а відчуття постійно змінюються.
  • Користь: зняття м’язового і нервового напруження, поліпшення стану суглобів і серцево-судинної системи, позбавлення від стресу, точкове рішення індивідуальних проблем. Техніка застосовується також для косметологічного масажу обличчя.

Шукайте іспанський масаж зі знижкою на Покупоні.

Китайський

Китайський масаж
  • У чому суть: масаж більше схожий на пасивну йогу. Ви одягаєте спеціальну м’яку одяг, а майстер проводить маніпуляції з вашим тілом, спрямовані на розтягування і скручування. Основні елементи взяті з гімнастики ушу.
  • Користь: зняття затискачів в тілі, розтягування суглобів, розминка м’язів, поліпшення кровообігу, позбавлення від болю і деяких неврологічних симптомів.

Чи-Ней-Цзан

Масаж Чи-Ней-Цзан
Мета техніки чи-ней-цзан в тому, щоб впливати на внутрішні органи через масаж черевної зони
  • У чому суть: м’яка, але глибока проробка внутрішніх органів майже всіх систем організму. У цій китайській техніці основна робоча зона — черевна порожнина.
  • Користь: нормалізація роботи органів і систем організму, підвищення їх працездатності, виведення токсинів, емоційна розрядка.

Колон-масаж

  • У чому суть: масаж передньої черевної стінки з метою нормалізації кровотоку і впливу на товстий кишечник.
  • Користь: нормалізація кровообігу в органах черевної порожнини, прискорення метаболізму, підвищення ефективності роботи кишечника.

Масаж інтимних зон

  • У чому суть: що природно, існує два типи масажу інтимних зон: жіночий — йоні, і чоловічий — лингам. Обидві техніки мають індійське походження. На відміну від медичного гінекологічного та урологічного масажу, індійські практики куди приємніше, мають більш широкий спектр дії і націлені на розкриття енергетичного потенціалу жіночої і чоловічої сексуальної сили сили. Особливо масаж буде корисний тим у кого є які-небудь проблеми в сексуальному житті. Лінгам або йоні можна практикувати і в домашніх умовах зі своїм партнером.
  • Користь: пробудження сексуальної енергії, відродження сексуальної сили, зняття затискачів у всьому тілі, емоційна розрядка, відновлення внутрішньої гармонії, пізнання більш широкого спектра сексуальних насолод.

Шукайте масаж лингам або йоні зі знижкою на Покупоні.

Асахі

  • У чому суть: японський лімфодренажний масаж обличчя, часто проводиться, як самомасаж з впливом на лімфатичні вузли.
  • Користь: усунення набряклості, поліпшення циркуляції крові, нормалізація обміну речовин на клітинному рівні, повернення тонусу шкірі, позбавлення від деяких вікових змін.

Шукайте знижки на ручні і апаратні масажі обличчя з використанням різних технік на Покупоні.

Букальний масаж обличчя

  • У чому суть: скульптурна техніка, яка реалізується через інтенсивний вплив на м’язи обличчя через ротову порожнину.
  • Користь: має підтягаючий ліфтинг-ефект, покращує метаболізм на клітинному рівні, позбавляє від жирових відкладень в області обличчя, призводить м’язи в тонус, сприяє омолодженню шкіри.

Широдхара

  • У чому суть: цю індійську аюрведичний техніку називають ще масажем третього ока, оскільки головна її особливість — підігріте масло, яке безперервно ллється в одну точку на лобі весь час сеансу. Багато студій з’єднують процедуру з аромамасажу.
  • Користь: позбавлення від стресу, безсоння і головного болю, поліпшує стан шкіри обличчя і волосся, покращує функціонування щитовидної залози, пробуджує творчі здібності. Більше про Шіродхара можна дізнатися з відео нижче:

Ароматичний масаж

Ароматичний масаж
  • У чому суть: масаж усього тіла для релаксації, де основним прийомом є погладжують руху. У процедурі використовується велика кількість ароматичних масел, які не тільки чудово впливають на шкіру, але і знімають емоційну напругу.
  • Користь: позбавлення від стресу, розслаблення, відновлення енергетичних потоків, поліпшення стану шкіри.

Шукайте аромамассаж зі знижкою на Покупоні.

Цигун-масаж

  • У чому суть: також іменований Даосский масаж. З’єднання точкового масажу з плавними рухами уздовж енергетичних каналів. Має медитативний властивість і заснований на обміні енергією між майстром і клієнтом.
  • Користь: позбавлення від втоми і дратівливості, емоційна перезавантаження, нормалізація кровообігу, очищення Лімфоток, зняття м’язових болів і спазмів, вивільнення суглобів, сприяє підвищенню імунітету.

Ломі-ломі

  • У чому суть: священна гавайська техніка спрямована на глибоке опрацювання м’язів і має лімфодренажний ефект. Незважаючи на інтенсивність, сам масаж досить м’який і приємний, назва перекладається як «м’яке дотик оксамитової лапи задоволеного кота». Майстер використовує всю поверхню рук від подушечок пальців до ліктів для опрацювання всіх зон тіла.
  • Користь: має заспокійливий ефект, покращує кровообіг і роботу серця, доброчинний для роботи імунної та видільної систем і печінки, наповнює тіло енергією, створює гармонію тілесного та емоційного стану людини.

Шукайте масаж ломі-ломі та інші екзотичні техніки зі знижкою на Покупоні.

Стоунтерапія

Стоунтерапія
Для стоун-масажу використовуються спеціальні камені вулканічного походження
  • У чому суть: масаж проводиться з використанням теплих каменів вулканічного походження, багатих мікро- і макроелементами, які впливають на тіло. Вібраційний тип масажу використовується для опрацювання великих м’язів шиї, спини, ніг.
  • Користь: зняття затискачів і напруги з оброблюваних м’язів, поліпшення обміну речовин в тканинах.

Шукайте стоун-масаж зі знижкою на Покупоні.

Масаж трав’яними мішечками

Масаж трав'яними мішечками
  • У чому суть: м’який точковий тайський масаж з використанням спеціальних мішечків, наповнених сушеними лікувальними травами.
  • Користь: позбавлення від нервового напруження і больових відчуттів в м’язах, нормалізація кровообігу, поліпшення стану шкіри.

Масаж бамбуковими палицями

  • У чому суть: креольська (або ще її називають бразильської) техніка масажу з використанням бамбукових паличок, наполовину заповнених піском або крупою. Майстер виготовляє ритмічні дуже швидкі постукування по тілу, попередньо рясно змащеному маслами.
  • Користь: поліпшення крово- і лімфообігу, лімфодренажний і антицелюлітний ефект, корекція контурів тіла, позбавлення від нервового напруження.

Шукайте масаж бамбуковими палицями зі знижкою на Покупоні.

Масаж ложками

  • У чому суть: масаж проводиться з використанням звичайних столових ложок, які обробляють обрану зону за годинниковою стрілкою. Попередньо тіло змащується масажним кремом або олією. Використовується як для масажу обличчя, так і всього тіла. Охолоджені ложки знімають набряклість, а гарячі допомагають боротися з целюлітом.
  • Користь: розгладження дрібних зморшок, позбавлення від набряклості, усунення розтяжок на грудях, боротьба з целюлітом.

Медовий

Медовий масаж
  • У чому суть: назва говорить сама за себе. Різноманітні техніки масажу доповнюються використанням цілющих властивостей меду різних сортів і витримки.
  • Користь: сприяє швидкому відновленню після травм і захворювань, допомагає при лікуванні хвороб легенів. Останнім часом все частіше застосовується для тонізуючого і антицелюлітного ефекту.

Шукайте медовий масаж зі знижкою на Покупоні.

Турецький мильний

Турецький мильний масаж
Турецький масаж невіддільний від розпарювання в хаммаме
  • У чому суть: майстер покриває тіло рясно піною з ароматичних масел, а потім ретельно опрацьовує кожен сантиметр тіла. Основні прийоми розтирання, погладжування і потряхивания поєднуються з особливими маніпуляціями для відновлення суглобів. Також може використовуватися спеціальна жорстка рукавичка кесе для пілінгу тіла.
  • Користь: покращує роботу опорно-рухового апарату, відновлює м’язи після інтенсивних тренувань, має заспокійливу дію, позбавляє від безсоння, усуває набряклість, нормалізує обмінні процеси, робить шкіру м’якою і шовковистою.
  • Порада: для посилення ефекту використовуйте SPA-програму з попередніми розпарювання в турецькому хаммаме.

Шукайте турецький SPA-комплекс зі знижкою на Покупоні.

Тибетськими чашами

  • У чому суть: назвати таку процедуру масажем в класичному розумінні слова досить складно, однак він має не тільки емоційний, але і фізичний вплив на організм. Процедура проводиться в спеціальному вільному костюмі. Майстер розставляє тибетські чаші навколо вас і на вашому тілі в енергетичних центрах. За певного впливу чаші виробляють гуде звук, вібрації якого впливають на тіло.
  • Користь: відновлює психо-емоційний ефект, нормалізація артеріального тиску і обміну речовин на клітинному рівні, позбавлення від стресу, збалансована робота правого і лівого півкулі.

Баночний масаж

Баночний масаж
  • У чому суть: за допомогою спеціальних скляних, пластикових або силіконових баночок над поверхнею шкіри створюється вакуум, який підсилює приплив крові і лімфодренаж. Може проводитися на будь-яких частинах тіла. Баночний масаж можна робити і в домашніх умовах. Щоб не витрачати багато часу на пошуки спеціального інвентарю, пропонуємо перейти за посиланням і придбати баночки на Покупоні, та ще й кешбек за швидкість отримати!
  • Користь: допомагає боротися з целюлітом, розганяє рідини в тканинах, виводить токсини, зміцнює шкіру, допомагає боротися з розтяжками, знімає набряклість, підтягує шкіру, допомагає позбутися від напруги в м’язах і крепатури. Про інші методи боротьби з крепатура читайте в нашій статті.
  • Протипоказання: захворювання серцево-судинної системи, запалення на шкірі, варикоз в зоні проведення масажу, тромбоз, діабет, вагітність і лактація.

Шукайте вакуумно-баночний масаж зі знижкою на Покупоні.

Гуа-ша

  • У чому суть: один з методів китайської альтернативної медицини, при якому шкіра зішкрябується практично до синців. Вплив нефритовим скребком на тіло проводиться в акупунктурних точках або по траєкторії енергетичних потоків.
  • Користь: поліпшення кровообігу, що позитивно позначається на роботі всіх систем організму, виводить токсини і продукти розпаду, сприяє виробленню гормонів «щастя» — ендорфіну, серотоніну, дофаміну. Окремі фахівці по слідах на шкірі після процедури можуть визначити патології і запальні процеси в тілі.

Чи часто ви балуєте себе масажами і які цілі перед собою ставите? Розкажіть в коментарях, на яких масажах доводилося бувати і який ваш улюблений.

6 коментарів
  • Каролина

    Всегда выбираю легкий оздоровительный массаж, в итоге получаю и оздоровление, и некий релакс.

  • Валерия

    Очень часто врач посылает пойти на массаж тела, а я вот думаю на какой именно, ведь сейчас такая разновидность массажа. Спасибо помогли разобраться с выбором.

  • Надя

    Массажами себя не балуем,хотя очень бы хотелось.Но всегда либо нет времени, либо средств) Давно проходила курс массажа спины и швз, конечно, ощущения приятные. И турецкий массаж тоже. а, наверное любой массаж-это классно)Если без болевых ощущений. Ведь некоторые техники знаю, довольно сильно ощущаются, не каждый вытерпит))

  • Елена

    Массажи безусловно все хороши, все виды массажа какую то пользу для организма точно несут, я вот как раз хотела написать про массаж головы, очень и очень помог от начинающиеся мигрени у знакомой. Если делать массаж как расписано и четко следуя правилась, то обязательно эффект будет. Я думаю многие люди не понимают массаж от того что сами не правильно его делают и ничего соответственно после процедуры не чувствуют.

  • даша

    Я много какого массажа испробовала. Антицеллюлитный, рейки, асахи, банки, мед, тайский, балийский, обычный, камнями, бамбуком… Люблю я это дело) А тут на покупоне рай для таких как я. Жду скидку на тайский в четыре руки. Когда уже вы сделаете?

  • даша

    Я многие много какого массажа испробовала. Антицеллюлитный, рейки, асахи, банки, мед, тайский, балийский, обычный, камнями, бамбуком… Люблю я это дело) А тут на покупоне рай для таких как я. Жду скидку на тайский в четыре руки. Когда уже вы сделаете?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *