Курорт Східниця: що подивитись і де відпочити в краю цілющих джерел

Своєю появою курорт Східниця зобов’язаний відставному військовому Омеляну Стоцькому і лікарю Степану Дуді, які в 60-х роках ХХ століття відкрили тут джерела мінеральних вод «Нафтуся». Саме завдяки їхнім старанням в наш час лікувальні санаторії Східниці щорічно приймають тисячі туристів, які хочуть відпочити і оздоровитися цілющою водою. BlogPokuponTeam розповість, чим приваблює відпочинок у Східниці, від чого лікує вода «Нафтуся», коли краще їхати на курорт, чим себе розважити на час відпустки і де зупинитися зі знижками до 25%.

Акції
Від 2 ночей з харчуванням в «Вілла Ігнатьєва»
Східниця (Львівська область), Шевченка вулиця, 99
-25%
1560 грн
1170.0 грн
Виграй літній відпочинок на віллі «Оберіг» у Східниці
Східниця (Львівська область), Бориславська вулиця, 30
-0%
0 грн
20 грн
Показати всі
8 акцій

Читайте у нашому огляді:

Що лікують на курорті

У Східниці 38 джерел та 17 свердловин. Мінеральний склад води у кожному джерелі відрізняється, завдяки цьому розмаїттю на курорті можна лікувати широкий спектр недуг. Яке джерело найкраще вам підійде, підкажуть місцеві лікарі, а до цього можете пройти обстеження та здати загальні аналізи у вашому місті зі знижкою від Покупону до 80%.

Від чого лікують води Східниці

  • Захворювання видільної системи, в тому числі хронічного характеру: сечокам’яна хвороба, хвороби нирок (наприклад, пієлонефрит), цистит, нетуберкульозний пієлоцистит (ускладнення після циститу), ремісія не туберкульозного простатиту.
  • Захворювання жовчовивідних шляхів, холангіт, холецистит, ангіохоліт (запалення жовчних проток), гепатит, жовчнокам’яна хвороба, хронічні захворювання печінки і жовчного міхура, реабілітаційний період після операцій на нирках.
  • Проблеми травної системи: гастрит, ентерит, коліт, захворювання шлунка зі зниженою кислотністю, виразкові хвороби та інші захворювання кишечника.
  • Літогенний діатез.
  • Залізодефіцит.
  • Інтоксикації, променева хвороба.
  • Цукровий діабет.
  • Екзема, дерматози, профілактика передчасного старіння — гліцеринова вода джерела №357 покращує стан шкіри обличчя та тіла.

Варто зазначити, що оздоровлення відбувається не тільки за рахунок вживання мінеральної води, а й за рахунок спа-процедур на її основі: гідромасаж, лікувальні душі та ванни, клізмотерапія тощо.

Від чого лікують води Східниці
Акції
Від 2 ночей в квітні в готелі «Royal Grand Hotel»
Трускавець (Львівська область), Суховоля вулиця, 61
-20%
3132 грн
2505.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням у «Соламія» у Трускавці
Трускавець (Львівська область), Лисенка вулиця, 15
-20%
4000 грн
3199.0 грн
Показати всі
12 акцій

Протипоказання до вживання мінеральної води

На жаль, є стани, за яких лікувальну мінеральну воду вживати протипоказано. Це:

  • Гіпертонія 2-го і 3-го ступеня.
  • Постінфарктний стан.
  • Внутрішня кровотеча.
  • Серцево-судинні захворювання із порушенням кровообігу.

Мапа джерел у Східниці

Усі джерела у Східниці перерахувати неможливо – їх дуже багато, і кожен із них має своє призначення.

Показання до застосування:

  • Джерело №1: мінеральна вода типу «Нафтуся», показана при сечокам’яній хворобі, пієлонефриті, проблемах із жовчно-видільною системою. 
  • №1С: тип води – «Нафтуся», призначається для лікування цукрового діабету, панкреатиту, хвороб сечовивідних шляхів, печінки. 
  • Скважина №2С: содова вода типу «Боржомі» з підвищеним вмістом мікроелементів, йоду, брому, кремнієвої кислоти, рекомендується при захворюваннях ШКТ, виразковій хворобі, хронічних панкреатитах, колітах, гастритах із нормальною та підвищеною кислотністю. 
  • Джерело №3: вода типу «Нафтуся», з високим вмістом йоду, цинку та міді – має сечогінні та протизапальні властивості, покращує циркуляцію крові, сприяє відновленню функції нирок, допомагає в лікуванні цукрового діабету та покращує апетит. 
  • №5,6:  насичене органічними речовинами, застосовується при лікуванні сечокам’яної хвороби, хронічних захворюваннях сечовивідних та жовчовивідних шляхів.
  • №8,9,10: збагачене кремнієвою кислотою, залізом, марганцем та сріблом, показане при захворюваннях печінки, жовчних шляхів, нирок, хронічного холециститу, жовчнокам’яної хвороби, хронічних гепатитах, сечокам’яної хвороби та пієлонефриті.
  • Джерело №13: залізиста вода, яка не має аналогів в Україні, покращує секреторну функцію шлункових залоз, прискорює утворення еритроцитів у крові, підвищує гемоглобін.
  • №15: близький за складом до джерела №13, відноситься до типу «Залізиста», що призначається при хронічних пієлонефритах, низькокислотних захворюваннях шлунка, хронічних циститах, залізодефіцитній анемії.
  • №18: мінеральна вода з підвищеним вмістом мікроелементів, має слабкий запах сірководню. Покращує вироблення жовчі, стимулює регенерацію тканин печінки, знижує рівень і концентрацію холестерину в жовчі, знімає запалення в нирках і посилює їх функцію виділення.
  • №25 и №26: за складом близький до вод типу «Нафтуся», рекомендується при хронічному пієлонефриті, гастритах, холангітах, гепатитах, холециститах, сечокам’яній хворобі, літогенних діатезах, хронічних захворюваннях сечовивідних шляхів та нирок, після хвороби Боткіна та операцій на нирках. 
  • №118: лужна вода, близька до типу «Боржомі», показана при гастритах з підвищеною та нормальною кислотністю, виразковій хворобі, хронічних панкреатитах та поліпах.  

Для зручності вам знадобиться мапа, на якій відмічені найпопулярніші мінеральні джерела Східниці:

Акції
Від 2 ночей з харчуванням у «Соламія» у Трускавці
Трускавець (Львівська область), Лисенка вулиця, 15
-20%
4000 грн
3199.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням в «Вілла Ігнатьєва»
Східниця (Львівська область), Шевченка вулиця, 99
-25%
1560 грн
1170.0 грн
Показати всі
29 акцій

Скільки коштує відпочинок у Східниці

Курорт Східниця може порадувати туристів демократичними цінами та широким вибором житла, що здається в оренду. Відпочиваючим пропонуються санаторії, готелі, бази відпочинку, садиби та будиночки, також можна зняти віллу чи котедж під ключ у приватному секторі на сім’ю чи невелику компанію. Ціни на проживання у санаторіях у середньому коливаються в межах 950-1500 грн за добу відпочинку на двох із харчуванням та лікуванням. Ніч у двомісному номері готелю коштуватиме приблизно 1500-2100 грн. Вартість відпочинку може змінюватись в залежності від набору зручностей, наявності харчування, додаткових послуг та спа в пакеті.

На Покупон можна забронювати відпочинок зі знижкою до 25% від початкової вартості готелю. Пропозиції на Покупоні оновлюються щодня, що дає можливість у будь-який момент підібрати житло дешевше, ніж у середньому по курорту. Відгуки на сайті допоможуть визначитися із вибором готелю.

Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 3 ночей SPA-відпочинку в «VitaPark Карпати»
Жденієво (Закарпатська область), Шевченка вулиця, 257
-15%
8544 грн
7259.0 грн
Показати всі
79 акцій

Де зупинитися недорого

Шукаєте бюджетний варіант для відпочинку у Східниці? Пропонуємо варіанти, де можна зупинитися дешево, але з комфортом ?

  • «Villa Grand» – готель з усіма зручностями, сауною та більярдом. Зі знижкою Покупону доба проживання на одного з дворазовим харчуванням та сауною коштуватиме 960 1200 грн.
  • «Вілла Ігнатьєва» – оздоровчий комплекс, що включає сауну на дровах з басейном, соляну кімнату і широкий асортимент розваг. Акція Покупону дозволить заплатити всього 624 780 грн за добу проживання на одного з дворазовим харчуванням.
  • «Оберіг» – затишна вілла в оточенні хвойного лісу за 400 метрів від джерел мінеральної води №1, №13, №10. Завдяки Покупону вартість однієї ночі відпочинку для двох з харчуванням дорівнює 1050 1400 грн.     
  • «Три сини та донька» – 4-х та 5-ти зіркові готелі в Східниці, які пропонують туристам комфорт, смачне харчування та сервіс європейського рівня. 
  • «Київська Русь» – готельний комплекс широкого профілю. Тут можна і просто добре відпочити, і оздоровитися в медичному центрі при готелі, і влаштувати собі незабутній спа-релакс.
Акції
Обстеження у терапевта з ЕКГ у «Pharmaclinic»
Київ, Бастіонна вулиця, 2/1
-61%
590 грн
299.0 грн
Невропатолог або терапевт у клініці «Медпроф»
Київ, Вишгородська вулиця, 31
-57%
500 грн
239.0 грн
Показати всі
26 акцій

Що можна побачити у Східниці

У Східниці та її околицях є чимало цікавих пам’яток, які заслуговують на щирий інтерес. Дивіться фотографії, читайте описи, де знаходиться кожна локація, – і плануйте свій екскурсійний маршрут.

Скелі Довбуша

Ми вже неодноразово розповідали про це унікальне місце, але просто неможливо не згадати знову, тим більше, що від Східниці до них лише година їзди! Неймовірна локація з величезними валунами-скелями посеред гір була лігвом банди українських Робінів Гудів — опришків — під проводом знаменитого Олекси Довбуша.

GPS-координати місця: 49°02’36.2″N 23°40’54.0″E.

Меморіальний музей Омеляна Стоцького

Якщо вас цікавить історія Східниці, обов’язково завітайте до музею Омеляна Стоцького. Його експозиція присвячена життю та діяльності людини, яка відкрила Східницьке родовище мінеральних вод. У музеї ви побачите фотографії, особисті речі Стоцького, зокрема його особистий портфель, чорний рояль і крісло, в якому полюбляла сидіти його дружина.

Де знаходиться музей: 49°14’04.9″N 23°20’40.5″E 

Тустань 

Руїни легендарного замку на скелі в Тустані знаходяться зовсім поруч від Східниці — всього 8 км, які при великому бажанні можна подолати в якості прогулянки. При таких умовах цю пам’ятку просто не можна не відвідати. Місто-форт на скелях функціонував протягом ІХ-ХVІ століть, поки не втратив актуальності і не зруйнувався. Але їхати все ж таки варто, хоча б заради того, щоб відчути дух часу і насолодитися неймовірною панорамою, яка колись відкривалася з його стін. Поруч зі скелею працює історичний музей «Тустань», де ви зможете побачити, як виглядала твердиня.

Історичний музей «Тустань»

Тустанський замок: 49°11’31.7″N 23°24’34.8″E.

Скелі Юшкова яма

Скелі Юшкова яма — не на слуху у туристів, хоча це найбільший скельний комплекс у Львівській області. Тут немає протоптаних стежок і натовпів туристів, зате є первозданна природа, загадкові валуни, вище довколишніх гір, ну і прекрасна локація для неповторних світлин.

Скелі Юшкова яма

Юшкова Яма: 49°10’40.4″N 23°27’04.0″E.

Перед тим, як вирушити до Східниці, уточніть, яка там буде найближчим часом погода – це допоможе вам правильно зібрати валізу. На сайті «Синоптик» можна переглянути прогноз погоди на 10 днів, а на «Гісметео» – на 14 днів і на місяць (щоправда, чим далі ви заглядаєте, тим умовнішим буде метеозведення).

Акції
Аналізи у мережі лабораторій «Дніпролаб»
Київ, Ялтинська вулиця, 8
-40%
180 грн
108.0 грн
Аналіз визначення COVID-19 в мережі «Ескулаб»
Київ, Олександра Довженка вулиця, 3
-25%
200 грн
178.0 грн
Показати всі
90 акцій

Гора Героїв Небесної сотні

Гора недалеко від села Рибник (10 км на захід від Східниці) височить над долиною і річкою Стрий. Шлях нагору не буде найлегшим, але з зупинками його зможуть подолати і непідготовлені туристи. На вершині встановлено кілька пам’ятних знаків, пам’ятників і меморіальних табличок. З висоти пташиного польоту перед вами відкриється приголомшливий вид на околиці.

Координати вершини: 49°09’53.4″N 23°18’06.0″E.

Гора Героїв Небесної сотні

Сімейна садиба Івана Франка в Нагуєвичах

Приблизно за 27 км від Східниці знаходяться Нагуєвичі – рідне село знаменитого українського класика Івана Франка. Там же знаходиться Літературно-меморіальний музей Івана Франка, присвячений його життю та творчості. Багата експозиція включає метричні та амбарні книги, прижиттєві видання автора, його посмертну маску і багато іншого. Один із найцінніших скарбів музею – «золота книга» Дрогобицької василіанської нормальної школи ХІХ століття із записаним усередині ім’ям Івана Франка, її учня.

GPS-координати музею: 49°21’59.7″N 23°21’44.5″E

Водоспади

Якщо ви фанат тривалих прогулянок по горах, прагнете своїми очима побачити чудеса природи або хочете помедитувати в місці з унікальною енергією, то вам несказанно пощастило. Шум води відноситься до так званого «білого шуму», здатному заспокоїти і позбавити від стресу. На околицях Східниці можна знайти як мінімум 5 відомих водоспадів: 

Восени такі тривалі прогулянки можна поєднати з грибним полюванням та збиранням диких ягід (малин, чорниць, брусниці).

Ландшафтний парк Пантелеймона Цілителя

Парк був відкритий у Східниці у 2013 році та названий дуже символічно, як для оздоровчого курорту, адже святий Пантелеймон лікував людей безоплатно. На площі у 8 га, висаджені каштани і магнолії, вимощені доріжки, встановлені лавочки, ліхтарі і скульптурні композиції, що нагадують про важливі події в історії Східниці. Тут можна просто відпочивати на траві, гуляти, грати із дітьми, займатися спортом.

Ландшафтний парк Пантелеймона Цілителя

GPS-координати: 49°13’44.7″N 23°20’23.7″E.

Дрогобич

Костел Святого Варфоломея, міська ратуша, будинок Бруно Шульца, будівля старого книжного магазину Хальпернів і багато інших визначних пам’яток подарує вам Дрогобич — одне з найстаріших міст Західної України.

Дрогобич

GPS-координати центру: 49°21’13.9″N 23°30’27.0″E.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками у «Срібний Водограй»
Поляна (Закрпатська область), Курортна вулиця, 27
-30%
3400 грн
2379.0 грн
Від 3 ночей в квітні зі SPA у «VitaPark Поляна»
Поляна (Закарпатська область), Європейська вулиця, 25
-15%
7818 грн
6645.0 грн
Показати всі
5 акцій

Читайте також:
? Водоспади Західної України
? Відпочинок у Трускавці – оздоровчому курорті
? Розваги Славського, про які ви ще не знали
? Чим так приваблює курорт Буковель

Чим зайнятися в Східниці: розваги взимку, влітку і в міжсезоння

Аквапарк

Єдиний в Східниці аквапарк знаходиться в готелі «Три сини та донька». Він включає чотири кручених гірки і швидкий спуск, зону з басейнами, в тому числі великий дитячий з маленькими гірками. Аквапарк – відкритого типу, тому працює тільки в теплу пору року з 10:00 до 19:00 і закривається з настанням осені. Для постояльців готелю відвідування безкоштовне, для інших відвідувачів вартість квитка складе 700 (у будні дні) і 850 грн у вихідні та святкові дні, дитячий квиток — 300 грн.

Аквапарк в готелі «Три сини та донька»

Адреса: Східниця, вул. Котляревського, 109, 49°14’09.5″N 23°20’41.8″E.

Боулінг і більярд

У тому ж готелі «Три сини та донька» всі бажаючі можуть орендувати доріжку для боулінгу. Всього їх три, тому домовлятися краще заздалегідь і розраховувати кількість гравців. Що стосується більярду, то стіл для гри можна знайти в кожному другому готелі Східниці.

Бильярд в готелі «Три сини та донька»

Адреса: Східниця, вул. Котляревського, 109, 49°14’09.5″N 23°20’41.8″E.

Риболовля

12 км від Східниці (15 хвилин їзди на автомобілі) в селі Опака розташована однойменна база відпочинку — найкраще місце в регіоні для лову форелі. Спійману рибу можна замовити на обід або вечерю, при цьому на відміну від багатьох подібних сервісів, ви можете самі вибрати, як вам її приготують: на багатті, закоптять, посмажать, нафарширують або зварять юшку. 

Ви можете орендувати альтанку або банкетний зал, залишитися ночувати в номері або (увага, ексклюзив) на сіновалі. Вартість лову: 390 грн за 1 кг форелі і 590 грн за 1 кг осетра; чистка і приготування оплачуються окремо. Також є послуга трансферу зі Східниці (700 гривень за машину туди і назад).

Риболовля в с. Опака

Адреса: с. Опака, 49°17’23.3″N 23°17’31.2″E.

Кінотеатр

У Східниці є два приватних кінозали, які розташовані в готелях «Київська Русь» і «Три сини та донька». Зал в «Київській Русі» має зручні м’які крісла і вміщує до 40 осіб. Також він підходить для конференцій та навчальних заходів.

Кінозал в «Київській Русі»

Адреса: Східниця, вул. Шевченко, 2-А, 49°13’48.6″N 23°20’12.9″E.

У готелі «Три сини та донька» кінозал облаштований в конференц-залі, де є проектор і великий екран. Тут щодня йдуть планові сеанси, але можна забронювати зал для приватного перегляду, наприклад, в компанії друзів або в якості романтичного побачення.

Кінозал у  готелі «Три сини та донька»

Адреса: Східниця, вул. Котляревського, 109, 49°14’09.5″N 23°20’41.8″E.

Кінні прогулянки

Також можна замовити прогулянку в одному з готелів Східниці або поруч (наприклад, такі послуги пропонує «Таор»). У провідників розроблено безліч мальовничих маршрутів різних рівнів складності по горах, лісах, полях і річках. Вартість однієї години прогулянки в середньому становить 300-400 гривень із особи. Початківцям пропонують уроки верхової їзди.

Кінні прогулянки в Східниці

Адреса: с. Орів, 49°13’12.5″N 23°26’12.5″E.

Велосипедні маршрути

Поблизу Східниці уторовані два основних маршрути. Перший нескладний і підійде любителям велоспорту — дорога зі Східниці в Тустань. Другий більш складний сподобається екстремалам — парк Сколівські бескиди (починається прямо з міста Сколе). Відзначимо, що покататися можна і просто по місту або околицях. В Східниці шанобливо ставляться до велосипедистів, є спеціально обладнані доріжки і стежки в лісах.

Велосипедні прогулянки

GPS-координати Сколівських Бескидів: 49°01’46.2″N 23°30’38.5″E.

Квадроцикли та велокартинг

Всі три драйвових послуги можна замовити в готельному комплексі «Таор» в селі Ластівка (15 км від Східниці). Вам можуть запропонувати тривалі екскурсійні тури на квадроциклах по 2 особи (1400 грн/год). Якщо ви не каталися на велокарті по непідготовленій дорозі під відкритим небом, то ці відчуття просто потрібно пережити. Вартість 30 хвилин катання на карті — 80 грн.

Адреса: с. Ластівка, вул. Івана Франка, 33, 49°12’09.9″N 23°14’12.0″E.

Пейнтбол

Всупереч очікуванням, пейнтбол в Карпатах проходить також на обмеженій території. Тобто, втекти відстрілюватися в ліс не вийде. Ми підкажемо дві локації, де вам можуть запропонувати дану послугу, тим більше ми вже про них згадували:

Рафтинг

У 33 км від Східниці в селі Дубина починається сплав по річках Опір та Стрий, довжиною в 15 км. Сплав на туристичних катамаранах відмінно підійде навіть для новачків, які зважилися на рафтинг вперше, оскільки складні ділянки змінюються спокійними водами, і ви можете милуватися красотами, які постають перед вами. Вся програма займає близько 9 години, ціна починається від 400 гривень з людини. 

Рафтинг

GPS-координати стартової точки: 49°03’23.5 “N 23°32’42.7” E.

Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі у будні у «У Марусі» під Києвом
Миколаївка (Київська область)
-20%
900 грн
719.0 грн
Показати всі
73 акцій

Гірськолижні курорти поруч зі Східницею

Східниця – в першу чергу лікувальний курорт: сюди приїжджають, щоб привести в порядок здоров’я і розслабитися. У самому селищі немає гірськолижних трас, проте в околицях Східниці можна знайти чимало підйомників, лижних спусків і тюбінгу, невеликих зручних схилів, куди зручно добиратися:

  • Курорт «Буковиця» – розташований у Бориславі, у 15 км від Східниці. Тут на вас чекають бугельні підйомники, три траси по 200, 300 та 700 м. На схилах працюють снігопушки для якісного покриття. Вартість дня катання від 480 грн. Є траса для сноутюбінгу.
  • Гірськолижний центр «Крутогір» також знаходиться у Бориславі. Тут є 1 бугельний підйомник і 1 мультиліфт, 2 траси низької (200 м) і середньої (400 м) складності. Вартість денного абонементу — 300, разового підйому — 10 грн. Ще тут є підготовлена ​​санна гірка.
  • На курорт «Карпатські полонини» їдьте до Орову, що розташований у 20 км від Східниці. Тут на любителів лижного відпочинку чекає 1 бугельний підйомник завдовжки в 300 м та траса, що підійде новачкам. Вартість денного абонементу — 150 гривень.
  • Гірськолижний курорт Звенів-Орявчик у селі Орявчик (50 км від Східниці) являє собою дві бази відпочинку «Звенів» і «Орявчик» зі своїми підйомниками, розташованими недалеко від траси Київ – Чоп. До комплексу «Звенів» відноситься 1 бугель (950 м) і мультиліфт (350 м), до «Орявчик» – бугель на 450 м. Всього налічується 5 досить розлогих трас, ідеальних для новачків. В наявності лижна школа, де можна взяти урок з інструктором. Вартість одного підйому 25-40, скі пасс на день близько 400 грн.
  • Плай – курорт в однойменному селі на відстані 64 км від Східниці. Він включає в себе 1 бугельний і 2 крісельних підйомника, найдовший з яких 1200 м. Всього налічується 5 трас різної складності і навчальна зона з мультиліфтом. Вартість денного скі пасу 600-720, один підйом на кріслі від 60 грн.
  • Тисовець – ще один курорт в селі Орявчик. Там ви знайдете крісельний підйомник, три траси довжиною 500-800 м (для новачків і середньої складності), трасу для могула і зону для фрістайлу. Є зона для початківців і сноутюбінгу. Ціна денного абонементу на підйомник стартує від 400 грн.

Гірськолижний курорт Славське відділяє від Східниці 61 км. У Славському та околицях є мінімум 5 гір, на яких встановлені підйомники і обладнані траси різної довжини.

Тисовець
Акції
Осінній тур в Буковель від «Miracle Travels»
Вся Україна
-24%
12500 грн
9999.0 грн
До 2 години мото-туру на ендуро від «Kvadro_bro»
Бровари (Київська область), Молодіжна вулиця, 6
-25%
1500 грн
1129.0 грн
Показати всі
88 акцій

Читайте також:
? Де в Карпатах відпочити з дітьми
? Чому восени обов’язково варто поїхати до Карпат

Де перекусити

Складно уявити собі відпочинок на курорті без посиденьок у затишному кафе. Тим більше, що після лікувальних процедур і активних розваг на зразок верхової їзди, прогулянок лісом і пригод на квадроциклах завжди розігрується звірячий апетит. У Східниці є чимало симпатичних закладів з недорогим, але дуже смачним меню, тож коли ви зголодніли, перекус не стане для вас проблемою. Особливо якщо ви виберете місця, найкласніші за співвідношенням ціна-якість:

  • «Panetteria Bakery&Pizza» – затишне кафе, де подають ідеальну піцу (вул. Золота Лазня 5а/4);
  • «Тріумф» – ресторан української та європейської кухні у стилі бароко (вул. 16 Липня, 10);
  • «Явори» – рекреаційна шашлична зона на свіжому повітрі з автентичним духом та ситною національною їжею (вул. Тараса Шевченка, навпроти джерела №25 та 26);
  • «BBQ GRILL» – стильний заклад з дивовижним гриль-меню (Бориславська міськрада);
  • «Колиба Східницька» – ресторан традиційної української кухні у мальовничому місці біля озера (вул. Бориславська, 81-Е);

Як дістатися до Східниці з усіх куточків України

Найпростіший шлях до Східниці для тих, хто добирається громадським транспортом лежить через Трускавець. Доїхати до Трускавця можна прямим поїздом з Києва, Львова та Дніпра. 

А ось мешканцям Одеси, Запоріжжя, Кременчука та Харкова, щоб поїхати до Трускавця, треба буде робити пересадку у Києві. Простіше їхати до Львова прямим потягом (рейси відправляються майже з усіх великих міст України) і пересідати на автобус Львів-Східниця (їде 2,5 години від львівського залізничного-вокзалу, вартість квитків 230 грн). Також автобусом можна дістатися з Дрогобича та Стрия. Щоб уточнити час відправлення, дивіться розклад автобусів в інтернеті.

Подорожуючим автівкою найкраще їхати по міжнародній трасі «Київ – Чоп» (дороги Київ – Львів Е40 і Львів – Стрий Е471). Доїхавши до Стрия, зверніть на Дрогобич і далі через Борислав на Східницю. Якщо ваш шлях лежить із південних областей через Івано-Франківськ, то до Стрия можна дістатися через Калуш. Західна Україна не славиться шикарними дорогами, тому враховуйте, що швидкість вашого пересування серпантинами Карпат може бути в півтора-два рази повільнішою, ніж хотілося б.

А чим вас приваблює Східниця? Діліться у коментарях ?

6 коментарів
  • Вика

    тут достаточно много интересных вариантов проживания, хочу в сходницу вернуться обязательно.

  • Ираида

    вообще-то в Сходницу я не собиралась, но честно говоря после прочтения статьи заинтересовалась. вижу что там красиво, вкусная лечебная минеральная вода, к тому же есть где посидеть и чем заняться. думаю стоит всерьез рассмотреть такую поездку

  • Саша Паша

    ох эти горы, я обожаю наши Карпаты и Закарпатье. даже всерьез с мужем обдумывали чтобы переехать и пожить, все равно вся работа у нас удаленная. верю что это произойдет и хотя бы лето поживем в окружении этой красоты

  • Саша Гаренко

    вот где я накаталась на велосипеде так это в Сходнице. друзья нашли уютный отель, к сожалению не помню названия. там был велопрокат, за символическую цену мы катались целыми днями (владелец сделал скидку как “для своих”), какая замечательная природа, и попадались очень приятные и веселые местные жители.

  • DivaOlivaa

    спасибо, как раз искали куда поехать весной чтоб была красивая природа. кажется пришло время посетить сходницу

  • Диана

    Очень понравилось в Сходнице, чудесный воздух и природа. мы устроили себе тур: сходница-трускавец-дрогобыч. Очень удобно тем более что от трускавца до дрогобыча всего лишь минут 20 на автобусе.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *