Курорт Татарів: відпочинок, розваги та пам’ятки

Татарів Україна – мальовниче курортне село в Івано-Франківській області, куди багато хто любить приїжджати на відпочинок. В огляді від BlogPokuponTeam ви дізнаєтеся, які є в Татарові розваги, визначні місця, куди піти і що подивитися в Татарові та які готелі краще вибрати для вашої ідеальної відпустки в Карпатах. А на сайті Покупон можна підібрати та забронювати класне Татарів житло зі знижками до 35%.

Татарів відпочинок – найцікавіше про курорт

Відпочинок у Татарові обіцяє вам безліч позитивних вражень. Село розтягнуте на 25 кілометрів уздовж долини річки Прут. Це гостинний низькогірний курорт, оточений мальовничими горами та чарівними краєвидами Карпатського національного парку.

Село Татарів – садиба Татарів в оточенні мальовничих гір
Село Татарів – садиба Татарів в оточенні мальовничих гір

Татаріов славиться чистим цілющим повітрям, яке позитивно впливає на імунну та нервову систему, покращує вентиляцію легень та нормалізує кровообіг. Лікарі вважають, що навіть 10-14 днів, проведених у Татарові, достатньо, щоби відчути себе краще. На курорт їздять спеціально для лікування та профілактики захворювань верхніх дихальних шляхів та нервових розладів.

Карпати Татарів – мальовничі краєвиди курорту
Карпати Татарів – мальовничі краєвиди курорту
Акції
Путівка на 10 днів у літній табір «River Camp»
Микуличин (Івано-Франківська область), Лесі Українки вулиця, 50
-15%
12995 грн
11045.0 грн
10 днів у дитячому таборі Clever Camp Severynivka
Северинівка (Київська область), Богдана Хмельницького вул., 2А
-19%
17900 грн
14499 грн
Показати всі
5 акцій

Татарів житло – де зупинитися недорого

Курорт Татарів забезпечений крутою зручною інфраструктурою: тут можна знайти номер у затишному готелі, котеджі, орендувати житло у приватному секторі.

Готелі Татарів зняти житло на курорті в Карпатах
Готелі Татарів зняти житло на курорті в Карпатах

Покупон пропонує найкращі готелі Татарів, житло з басейном, котеджі з басейном зі знижками до 35% і поділиться з вами де найкомфортніший відпочинок у Татарові 🤩👇

Пацьорка Татарів – комплекс відпочинку в оточенні мальовничої природи з відкритим басейном, сауною та рестораном, де подають страви гуцульської кухні. Готель Пацьорка Татарів при бронюванні на pokupon.ua обійдеться вам всього у 3549 грн за 2 дні проживання. У вартість входить також дворазове харчування (сніданки та вечері), користування басейном, релакс у сауні або чані.

Готель Рута Татарів – ідеальна для відпустки локація: з басейном просто неба і можливістю розслабитися в соляній кімнаті, фітобочці, сауні. Ціни на відпочинок у готелі «Рута» стартують від 2799 4000 грн за 2 доби проживання зі сніданками, відпочинком у сауні, настільним тенісом та орендою барбекю-зони.  

Готель Ольга Татарів – затишне місце з номерами в заміському стилі, спа-комплексом з басейном та широким асортиментом розваг на зразок тенісу, більярду, верхової їзди. Кухня комплексу потішить апетитними гуцульськими стравами. Ціни в готелі «Ольга» стартують від 2519 3600 грн за 2 доби відпочинку зі сніданками та всіма зручностями.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Milli & Jon»
Поляниця (Івано-Франківська область), Вишня урочище
-25%
5500 грн
4125.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням в готелі «White House»
Яблуниця (Івано-Франківська область), Горишків ділянка, 379
-34%
3800 грн
2499.0 грн
Показати всі
11 акцій

Татарів пам’ятки

Водоспад Женецький Гук

Серед цікавих місць Татарова можна відзначити чудовий водоспад Женецький Гук, розташований на потоці Женець між хребтами Яворника і Хом’яка-Синяка за 7 км від центру курорту. Його висота складає 15 метрів. До водоспаду можна дістатися будь-яким зручним способом – хоч пішки, хоч на велосипеді. Автівкою також можна, але під’їхати прямо до водоспаду не вийде – там стоїть шлагбаум. Взимку є екзотичний варіант доїхати на ґринджолах – гуцульських широких санях, запряжених кіньми. У будь-якому випадку вам доведеться ще метрів 200 пройтися пішки. Поряд із водоспадом є невеликий ринок сувенірів та закарпатських ласощів.

Татарів відпочинок влітку – обов'язково сходіть до водоспаду Женецький Гук
Татарів відпочинок влітку – обов’язково сходіть до водоспаду Женецький Гук
Акції
Знижка 40% у мотузковому парку «Активна країна»
Київ, Оболонська набережна
-40%
0 грн
10 грн
Знижка до 40% у мотузковому парку «Літландія»
Київ, Броварський проспект, 2
-40%
150 грн
10.0 грн
Показати всі
3 акцій

Церква Дмитра Солунського

Одна з найяскравіших пам’яток Татарова – церква Дмитра Солунського, красивий дерев’яний храм, збудований у XIX столітті, між 1856 та 1870 роками. П’ятизрубна хрестоподібна церква споруджена з ялинових брусів, прикрашена красивим фігурним різьбленням і в цілому втілює найяскравіші традиції гуцульської архітектури. Усередині храму ви побачите унікальний темперний живопис та іконостас, розписаний Антонієм Оржеховським.

Татарів куди піти – церква Дмитра Солунського
Татарів куди піти – церква Дмитра Солунського

Залізнична станція Татарів-Буковель

Що подивитися у Татарові ще – зверніть увагу на будівлю залізничної станції Татарів-Буковель. Вперше поїзди проїхали через Татарів ще у 1894 році, але саму будівлю було збудовано лише у 1932-му. Свого часу ця станція вважалася однією з найкращих залізничних споруд в Україні – і навіть Друга Світова війна практично не зашкодила їй. Після реставрації у 2021 році вона приймає пасажирські потяги з 12 вагонами та обладнана LED-освітленням.

Що подивитися в Татарові – залізнична станція
Що подивитися в Татарові – залізнична станція
Акції
До 2 години прокату квадроциклів від Шо-Шо?Поїхали
Погреби (Київська область), Погребський шлях вулиця, 58
-20%
1200 грн
959.0 грн
До 2 годин прокату баггі від «Шо-Шо? Поїхали!»
Погреби (Київська область), Погребський шлях вулиця, 58
-20%
2000 грн
1599.0 грн
Показати всі
8 акцій

Церква Святого Духа

Ще одна пам’ятка старовинної архітектури – дерев’яна церква Святого Духа у бойківському стилі. Зведена у 1748 році, вона виглядає дуже просто, але красиво, як і належить карпатським храмам Західної України. Обов’язково зайдіть до церкви, щоб помилуватися фресками та іконостасом XVIII століття.

Замок Чепел

Подивитися в Татарові варто замок Чепел або, точніше, музей народної архітектури та побуту, що знаходиться на його місці. Сам замок був збудований у XVII столітті і перебував у власності сімейства Чепелів. У 1939 році будівлю знищила пожежа, але не до кінця – деякі частини її збереглися, їх можна побачити і сьогодні.

Руїни замку Чепел – відпочинок у Татарові
Руїни замку Чепел – відпочинок у Татарові
Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
56 акцій

Біла гора

За 7 км від села Татарів височіє Біла гора, яка приваблює туристів своєю красою та видами Карпат, що з неї відкриваються. На Білій горі вашому погляду відкриється чудова панорама навколишніх сіл та гірських вершин, від якої перехоплює подих.

Музей гуцульского побуту

На території комплексу відпочинку «Коруна» на вас чекає занурення у традиційний колорит гуцулів – в етнографічному музеї гуцульського побуту. В експозиції ви побачите рушники, посуд, дитячу колиску, ткацький верстат та інші повсякденні предмети. Сама виставка знаходиться у справжній гуцульській хаті – пам’ятці народної архітектури.

Комплекс «Коруна» – Татарів відпочинок
Комплекс «Коруна» – Татарів відпочинок

Пагорб Левандівка

Хочете насолодитися краєвидами, як на картині, і побачити найнезабутніші у вашому житті світанки? Тоді вам на пагорб Левандівка, який розташований за 5 км від Татарова. З нього відкриваються захоплюючі краєвиди на гори та полонину річки Прут.

Татарів, що подивитися – цікаві місця поблизу

Відпочинок у Карпатах Татарів – що подивитися поруч
Відпочинок у Карпатах Татарів – що подивитися поруч

Якщо в Татарові ви вже все подивилися і хочете погуляти околицями, то знайте: поблизу села теж є чимало пам’яток та цікавих локацій:

  • Поляниця – село, де знаходиться знаменитий курорт Буковель. Приїжджати туди можна і взимку, і влітку – у будь-яку пору року знайдуться розваги. Відстань до Поляниці від Татарова – 15 км. Дістатися нескладно: таксі Татарів-Буковель ціна орієнтовано 200-300 грн, їхати близько 20 хвилин.
  • Ворохта – невелике село одразу за Татаровим, уславлене гарними старовинними віадуками. Крім них, туристам тут будуть цікаві канатна дорога та занедбаний лижний трамплін. Відстань до Ворохти – 8 км.
  • Микуличин – колоритний курорт, де можна скуштувати смачного та свіжого карпатського пива у гуцульській пивоварні та побачити дерев’яні вілли часів Австро-Угорської імперії. До Микуличина від Татарова – 12,5 км.
  • Яремче – затишне карпатське містечко, популярне серед туристів. Головна фішка Яремче – великий сувенірний ринок, де можна закупитись пам’ятними речами та традиційними смаколиками. Поблизу курорта пролягають екологічні стежки, неподалік знаходяться водоспад Пробій та Скелі Довбуша. Відстань до Яремче – 26 км. 
  • Говерла – найвища гора українських Карпат та найвища точка України взагалі. Кожен, хто освоює гірський туризм, намагається включити Говерлу до свого списку підкорених вершин, тим більше, що зійти на неї не так уже й складно, особливо з досвідченим гідом. До Говерли від Татарова – 34 км.
Акції
Відвідування басейну у комплексі «Райський дворик»
Погреби (Київська область), Погребський Шлях, 26
-22%
450 грн
360.0 грн
Знижка 15% на басейн в екопарку «Ясногородка»
Ясногородка, Підлісна вулиця, 32
-15%
0 грн
20 грн
Показати всі
41 акцій

Розваги у Татарові – чим зайнятися

Татарів відпочинок та розваги – джипінг у горах
Татарів відпочинок та розваги – джипінг у горах

Як організувати відпочинок у Татарові, щоб отримати весь спектр емоцій та відчуттів, від драйву до релаксу? Розповідаємо, які є розваги у Татарові:

  • Чани Татарів – ідеальний спосіб оздоровитись та розслабитися після походу в гори. Особливо добре викупатися у чані ввечері, якщо хочете міцно спати.
  • Квадроцикли Татарів для любителів драйву та екстриму, обов’язково варто спробувати, якщо ви не хочете обмежуватись пішими прогулянками по горах.
  • Джипінг Татарів – підійде для тих, хто хоче швидко і з вітерцем проїхатися Татаровим і околицями. Організатори джипінг-турів пропонують різні цікаві маршрути околицями Татарова та на сусідні курорти.
  • Гастрономічний туризм – у Татарові багато де можна смачно поїсти, і це буде не банальна звична для вас їжа, а з місцевим колоритом. Замовте в одній із місцевих кафешок ситний бограч та банош, спробуйте деруни з грибами, випийте узвару – буде смачно, обіцяємо.
  • Риболовля – класична розвага для тих, хто любить відпочивати повільно, але з азартом. На березі річки Прут можна наловити риби, а улов – посмажити чи зварити з нього юшку, хто як любить. У місцевих водах чого тільки не водиться: форель, гольян, піскар, стрімчанка, дунайський лосось, вусач, бички, чоп та інші види річкової риби. Основний сезон риболовлі в Карпатах – літо та осінь.
  • Прогулянки верхи – справжня романтична пригода, яка принесе вам купу позитивних емоцій і запам’ятається надовго. Що може бути прекраснішим, ніж проїхатися на коні гірською стежкою на заході сонця?
  • Рафтинг – дозвілля для справжніх екстремалів, які найбільше цінують адреналін. Найкращий час для спусків річкою – весна чи осінь, коли рівень води досить високий.
  • Татарів екскурсії – відмінний варіант провести час у Татарові та околицях, якщо вам хочеться більше дізнатися про природу, традиції та історію цих місць. 
Акції
Знижка 40% на спуски на тюбінг-гірках
Київ, Голосіївський проспект, 98/2
-40%
0 грн
15.0 грн
До 3 занять великим тенісом від KAMON Tennis
Київ, Академіка Вернадського бульвар, 32
-50%
440 грн
255.0 грн
Показати всі
45 акцій

Татарів пішохідні маршрути

Не можна просто так взяти і, приїхавши до Карпат, не вирушити у похід. З Татарова є кілька нескладних пішохідних маршрутів, які прикрасять вам дозвілля та подарують чимало приємних вражень.

Гора Хом’як

Відстань: 5,9 км
Час: 3 години

Легкий маршрут для початківців від роздоріжжя Поляниця, Яблуниця, Татарів на гору Хом’як, який легко долають навіть діти, особливо влітку. По дорозі на вершину зверніть увагу на капличку в долині, дерева-«клюшки» та незвичайні буки на схилах.

Хом’як з Татарова

Відстань: 12,9 км
Час: 5 годин

Цей маршрут довший за попередній, але теж особливих труднощів не обіцяє – здолати його може і новачок. Стартує він від самого Татарова та веде на гору Хом’як. Окрім згаданих вище визначних пам’яток, вам зустрінуться Наринецький водоспад і водоспад Гук.

Татарів-Микуличин

Відстань: 16,5 км
Час: 8 годин

Захоплюючий маршрут на весь день з Татарова до Микуличина чи навпаки – через вершини Ягідна, Лиснів, Куніклива. Дорогою ви побачите кам’яні хрести, струмок та Татарівське природоохоронне науково-дослідне відділення.

Читайте також:
✔️Де відпочити біля басейну у Києві і за містом
✔️Добропарк – чим приваблює найбільший дендропарк під Києвом
✔️Куди піти з дитиною у Києві
✔️Цікаві розваги для дітей у Львові
✔️Нові серіали 2024, які варто подивитися
✔️Дитячі табори: куди відправити дитину на відпочинок
✔️Кращі курорти Карпат для відпочинку з дітьми
✔️Які аналізи потрібно здавати щороку
✔️Як вчасно розпізнати депресію і впоратися з нею

Татарів як доїхати

Доїхати до Татарова можна кількома способами:

  • Потягом. На сьогодні актуальними є напрямки Київ-Ворохта, Львів-Рахів, Івано-Франківськ-Рахів, Харків-Рахів, Полтава-Ворохта. Татарів у цих залізничних маршрутах – не кінцева, а проміжна станція.
  • Будь-яким автобусом з Івано-Франківська у напрямку Буковеля чи Ворохти. Є й рейсові автобуси Івано-Франківськ-Татарів та Яремче-Татарів.
  • На власному авто. Зі Львова треба їхати до Івано-Франківська, після чого повернути у бік Надвірної та проїхати через Делятин та Яремче – за ними буде Татарів. Якщо їдете з Житомира, вам потрібно буде проїхати за маршрутом Житомир-Хмельницький-Чортків-Коломия-Делятин. Шлях до Татарова з Ужгорода проходить через Мукачеве-Хуст-Тячів-Рахів-Ясиню.

А ви вже були в Татарові чи тільки плануєте подорож? Діліться планами та враженнями 🤗

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *