Що подивитися в Карпатах – пам’ятки і найкрасивіші місця Західної України

Україна – найбільша країна Європи, її культурні та природні надбання безмежні. Вам знадобиться не одна відпустка, щоб пізнати її всю і ознайомитися з усіма визначними пам’ятками. Обираючи для подорожей Карпати і Західну Україну, ви не тільки можете відпочити і оздоровитися серед Карпатських гір, а й зануритися в історію і самобутню культуру тамтешнього краю.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
3600 грн
2519.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Показати всі
88 акцій

Читайте у нашій статті:

Пам’ятки Чернівецької області

Чернівецька область лежить в передгір’ях Карпат і багата архітектурними і природними пам’ятками.

Хотинська фортеця

Як і більшість замків західної України, Хотинська фортеця за 10 століть існування змінила безліч власників. Спорудження твердині нероздільно пов’язують з ім’ям князя Данила Галицького. Переживши, щонайменше, 4 масштабні битви і 5 тривалих облог, побувавши у владі молдаван, поляків і турків, Хотинської фортеці є про що розповісти туристам. 

Історико-архітектурний заповідник займає 22 га. Крім кам’яних споруд, що стали декораціями багатьох художніх фільмів, подорожуючі можуть насолодитися чудовими панорамами пагорбів і річки. Детально про одну з найбільш значущих пам’яток середньовічної архітектури Буковини читайте в нашому окремому огляді.

Хотинська фортеця, Чернівецька область
Хотинська фортеця, Чернівецька область
Хотинська фортеця, Хотин
Хотинська фортеця, Хотин

Як дістатися: В Хотин можна доїхати прямим автобусом з Києва, Хмельницького та інших великих міст України. Або до Кам’янець-Подільського автобусом чи поїздом з пересадкою на маршрутку до Хотина. Зручніше за все, звичайно, подорожувати на машині.

Де знаходиться

Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича

Будівлю Резиденції митрополитів Буковини і Далмації було зведено ще на початку XIX століття. Схожий на величезний замок, архітектурний ансамбль Чернівецького університету ім. Ю. Федьковича внесений до списку спадщини ЮНЕСКО. Пам’ятка Прикарпаття стала улюбленим місцем для фотосесій та зйомок художніх фільмів.

Чернівецький університет
Чернівецький університет

Як дістатися: крім особистого транспорту з Києва, Дніпра, Харкова, Запоріжжя, Кривого Рогу, Одеси, Львова, Івано-Франківська та інших міст до Чернівців можна доїхати на автобусі або поїзді.

Де знаходиться

Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 1 ночі з басейном в «Forest Camp»
Мигово (Чернівецька область), Довбуша вулиця, 15Б
-34%
5500 грн
3799.0 грн
Показати всі
3 акцій

Собор Святого Миколи Чудотворця

Православний Миколаївський кафедральний храм – унікальний пам’ятник архітектури в неорумунському стилі, неоромінеск. Ніде в Україні, крім як в Чернівцях, ви не побачите подібних будівель. Собор зведений у першій третині XX століття, і прикрашають його купола незвичайної крученої форми. Дивлячись на церкву, створюється ілюзія, що колони ось-ось впадуть, від чого місцеві жителі прозвали собор «п’яним».

Собор Миколи Чудотворця в Чернівцях унікальний архітектурною формою у стилі неоромінеск і крученими колонами
Собор Миколи Чудотворця в Чернівцях унікальний архітектурною формою у стилі неоромінеск і крученими колонами

Печери Попелюшка

Буковинська печера входить до двадцятки найкрасивіших місць Карпат. Підземні ходи печери Попелюшка тягнуться на 88,5 км по території Прикарпаття з України до Молдови. Шахти до кінця не вивчені, тому не виключено, що підземний простір може виявитися ще більше. Поки додаткові ходи не відкриті, Попелюшка займає 25-е місце в рейтингу найдовших печер світу і 3-тє по довжині в світі серед гіпсових печер. Природна пам’ятка знаходиться недалеко від селища Подвірне Новоселицького району.

Печера Попелюшка
Печера Попелюшка

Як дістатися: через Хотин (приблизно 35 км) або Чернівці (близько 65 км) на машині.

Що подивитися у Львівській області

Львівська область асоціюється в першу чергу з культурною столицею України – Львовом. Але крім самого містечка околиці багаті архітектурними і природними пам’ятками.

Старий Львів

Центральна площа Львова, його історична частина, – мало не головна визначна пам’ятка України і улюблене місце українців та іноземних туристів. Серед знакових локацій:

Львів завжди зустрічає гостей з розкритими обіймами. А ще на Покупоні ви знайдете круті знижки до 50% на проживання в кращих готелях міста.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Едем» у Львові
Львів, Городоцька вулиця, 95А
-38%
5400 грн
3519.0 грн
Від 1 ночі в «Optima Дворжець» у Львові
Львів, Городоцька вулиця, 107
-15%
1761 грн
1495.0 грн
Показати всі
12 акцій
Старий центр Львова
Старий центр Львова

Як дістатися: зі східних областей України їхати до Львова на машині краще через Київ, по трасі Київ-Чоп. З півдня – через Умань або Білу Церкву. З будь-якого великого міста також відправляються рейсові автобуси, поїзди. Літаком до Львова можна долетіти з Києва, Харкова, Дніпра.

Читайте також:
✔️Що подивитися у Львові за 2 дні
✔️Ідеальні місця для вікенду під Львовом

Підгорецький замок

Підгорецький замок у селі Підгірці Львівської області, збудований у XVII столітті, – одна з добре збережених пам’яток епохи пізнього ренесансу і бароко в Україні. З 1939 року замок був закритий для відвідування і прийшов в занепад, але в 2018 році частково відреставровану будівлю нарешті відкрили для туристів – такий шанс просто неможливо упустити. А біля замку відкривається чудовий майданчик для прогулянок – Підгорецький сад, або як його ще називають Італійський парк.

Замок в Підгірцях
Замок в Підгірцях

Парк відмінно підходить для пікніків всією сім’єю і довгих прогулянок по околицях. Місце досить відокремлене, тому візьміть із собою воду і перекус.

Підгорецький замок, Львівська область
Підгорецький замок, Львівська область

Якщо ви любитель замкових турне і пригод, читайте також про інші найкращі замки України.

Як дістатися: машиною з Києва по Житомирській трасі через Рівне, не доїжджаючи до Львова близько 100 км. З Одеси машиною через Умань або Білу Церкву. До Львова можна долетіти літаком або доїхати на поїзді з пересадкою на приміську маршрутку або рейсовий автобус Броди-Золочів.

Де знаходиться

Костел Воздвиження та святого Йосипа

У Підгірцях, в 850 метрах від замку, знаходиться ще одна архітектурна пам’ятка, зразок італійського бароко – римсько-католицький костел Воздвиження і св. Йосипа. Фасад і інтер’єр – результат роботи команди місцевих та іноземних архітекторів, скульпторів, живописців, теслярів і майстрів. Серед них такі відомі імена як Романус, Фесінгер, Леблан, Шимон Чехович, Твардовський.

Костел Воздвиження та святого Йосипа в Підгірцях
Костел Воздвиження та святого Йосипа в Підгірцях

Як дістатися: До Львова поїздом або літаком з пересадкою на приміський автобус. Або на машині.

Де знаходиться

Акції
Від 2 ночей в готелі «Славський» у Карпатах
Славське (Львівська область), Устияновича вулиця, 35
-15%
3300 грн
2809.0 грн
Від 2 ночей відпочинку з харчуванням у «Дзвінка»
Славське (Львівська область), Івана Франка вулиця, 67Б
-53%
3240 грн
1599.0 грн
Показати всі
9 акцій

Село Підкамінь

Це однозначно одне з найкрасивіших і цікавих місць Західної України завдяки двом знаковим пам’яткам, які приваблюють мільйони туристів. На пагорбі розташований величезний 16-метровий камінь, який в первісні часи служив племенам обителлю. На території збереглися навіть деякі поховання XVII століття. 

Село Підкамінь, Львівська область
Село Підкамінь, Львівська область

Як дістатися: зі Львова з автовокзалу «Північний» вирушає рейсовий автобус Львів-Підгірці, шлях займає трохи більше 3-х годин їзди. Машиною можна доїхати з будь-якого міста України прямо до місця призначення.

Де знаходиться

Монастир Походження Древа Хреста Господнього

У 25 км від міста Броди, в Підкамені на Львівщині, знаходиться неймовірної краси архітектурний ансамбль, цілий комплекс історичних будівель: залишки домініканського монастиря, величезний келійний корпус, костел, Параскевська каплиця, коринфська колона. 

Домініканський монастир XVIII століття
Домініканський монастир XVIII століття

Пам’ятник релігійної архітектури XVII-XVIII століть припаде до душі допитливим туристам, цінителям древніх святинь.

Келійний корпус монастиря в Підкамені
Келійний корпус монастиря в Підкамені
Домініканський монастир на Львівщині
Домініканський монастир на Львівщині

Як дістатися: з Києва на машині в об’їзд міста Рівне, через Броди, або Через Кременець і Почаїв. Зі Львова 125 км на машині, з Одеси – через Хмельницький та Тернопіль. З Києва і Львова курсують рейсові автобуси до міста Броди з пересадкою на приміський маршрут.

Де знаходиться

Акції
Тур «Карпати-Трускавець» на 7 днів
Трускавець (Львівська область), Дрогобицька вулиця, 7
-35%
13000 грн
8449.0 грн
Від 2 ночей в квітні в готелі «Royal Grand Hotel»
Трускавець (Львівська область), Суховоля вулиця, 61
-20%
3132 грн
2505.0 грн
Показати всі
12 акцій

Прийма-1, або грот неандертальців

Грот Прийма

Грот у селищі Прийма під Миколаєвом Львівської області відомий перш за все виявленою археологами найдавнішою стоянкою неандертальців в Україні. Але навіть без знання історичних фактів печери в Приймі вражають уяву.

Космічний інопланетний ландшафт, доповнений лісами і рікою, створюють просто неймовірну комбінацію. Печери ніби складені з величезних кісток, а з верхніх ярусів відривається прекрасний вид на скелі. Тут красиво і влітку, і навесні, і восени.

Пам’ятник археології біля села Прийма Львівської області

За відгуками – неймовірно таємниче, енергетичне місце, яке однозначно варто подивитися.

Як дістатися: грот не позначений жодними покажчиками, тому орієнтуйтеся на опис маршруту бувалих туристів. Доїхати можна до Миколаєва, потім йти пішки близько 4 км, приблизно 30-40 хвилин. Від дороги до гроту веде стежка через яр і річку. Для такої прогулянки краще одягати зручний одяг і взуття.

Де знаходиться

Найкрасивіші місця Івано-Франківської області

Франик, він же Івано-Франківськ, «малий Львів» та ворота в Карпати, – культурний центр Західної України. Архітектурно оригінальне місто і Івано-Франківська область в цілому є одним з найпопулярніших туристичних регіонів.

Буковель 

Один з найпопулярніших гірськолижних курортів Буковель в селі Поляниця Івано-Франківської області давно перестав бути центром виключно зимового відпочинку. Влітку ви знайдете тут не тільки красиві і цікаві місця, але й розваги. І коли б ви не вирішили сюди приїхати, Покупон завжди запропонує круті знижки на проживання з комплексом послуг в кращих готелях Буковеля.

Вид на Буковель з оглядового майданчика
Вид на Буковель з оглядового майданчика
Озеро Молодості з екстремальними розвагами: тролей, роуп-джампінг
Озеро Молодості з екстремальними розвагами: тролей, роуп-джампінг
Водоспад Женецький Гук в Татарові
Водоспад Женецький Гук в Татарові
Перевернутий будиночок в Поляниці
Перевернутий будиночок в Поляниці
Акції
Від 2 ночей SPA-відпочинку у «Kasimir Resort»
Буковель (Івано-Франківська область), Вишня урочище, 230
-45%
6400 грн
3499.0 грн
Від 2 ночей влітку у «Пацьорка» поблизу Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Олекси Довбуша вулиця, 84
-30%
5400 грн
3779.0 грн
Показати всі
24 акцій

Читайте також: Що можна побачити і чим зайнятися в Буковелі

Говерла

Говерла – найвища точка України (2061 м), в околицях якої був знятий один з кращих у світі художніх фільмів – «Тіні забутих предків» режисера Сергія Параджанова. До підніжжя гори можна підійти пішки, під’їхати на машині або автобусі. Найближчі населені пункти: Ворохта, Верховина, Яблуниця, Татарів. І, зрозуміло, знижки від Покупона в кращі готелі Прикарпаття для бюджетного та комфортного відпочинку.

Вид на Говерлу
Вид на Говерлу

Цікаві і мальовничі, прості і більш складні маршрути до вершини гори підійдуть для туристів різного рівня підготовки. А в рамках готових туристичних походів трекінг можна поєднати з не менш захоплюючим і екстремальним рафтингом.

Також турпохід з наметами на Говерлу можна продовжити маршрутом на гору Петрос або Хом’як.

Сходження на Говерлу
Сходження на Говерлу

Читайте також: Маршрути для підкорювачів Говерли

Скелі Довбуша

Знамениті скелі Довбуша, мабуть, найбільш таємниче місце в Карпатах. Олекса Довбуш був ватажком опришків, його називали українським Робіном Гудом. Саме серед цих скель нерідко ховалися від погоні повстанці, ділячи награбоване і готуючи войовничі плани на завтра. Деякі легенди свідчать, що Довбуш був мольфаром – чаклуном – і між каменів пробив вхід в потойбічний світ.

Печерний комплекс Скелі Довбуша, Івано-Франківська область
Печерний комплекс Скелі Довбуша, Івано-Франківська область

Як дістатися: пішим маршрутом з Болехова, йти приблизно 15 км. До районного центру можна доїхати рейсовим автобусом з міст Івано-Франківськ (близько 80 км), Стрий (25 км), Трускавець (60 км). 

Де знаходяться

Цікаві місця на Волині

Україна на північному заході також насичена культурно-історичними пам’ятками. У Волинській області можна не тільки відвідати цікаві та красиві місця, але й влаштувати пляжний відпочинок влітку на Шацьких озерах. А Редакція Покупона розповість про найзнаковіші локації.

Замок Любарта

Замок Любарта
Замок Любарта

Перший форт для захисту західних земель Київської Русі в Луцьку був зведений ще князем Володимиром Великим в 1000 році. Пізніше на місці дерев’яної твердині за наказом литовського князя Любарта виросли кам’яні мури. Він був головною резиденцією багатьох князів, тут пройшла не одна зустріч західних монархів. Майже 600 років замок Любарта вважався неприступним, витримавши неодноразові натиски поляків і татар, поки 1595 року місто Луцьк не захопило військо Северина Наливайка.

Де знаходиться

Акції
Тур вихідного дня в Закарпаття з Miracle Travels
Вся Україна
-21%
6700 грн
5244.0 грн
Від 1 ночі з басейном в «Forest Camp»
Мигово (Чернівецька область), Довбуша вулиця, 15Б
-34%
5500 грн
3799.0 грн
Показати всі
71 акцій

Будинок Голованя

Якщо ви проїздом або відпочиваєте у Луцьку, неодмінно відвідайте будинок скульптора Голованя, в 800 метрах від Замку Любарта. Це справжній арт шедевр, створений особисто архітектором. 

Будинок архітектора Голованя в Луцьку
Будинок архітектора Голованя в Луцьку

Позбавлений житла за часів радянської влади, Микола Головань не переставав мріяти про власний будинок. І тільки через 20 років копіткої праці йому виділили заболочений шматочок землі на території заповідника «Старий Луцьк». Тут архітектор і побудував будинок, який одночасно служить йому майстернею. 

Будинок-майстерня Голованя
Будинок-майстерня Голованя

Будинок Голованя – одне з найважливіших культурних надбань Луцька. Скульптор Не бере плати за відвідування своєї садиби. А доброзичливі гості можуть навіть потрапити на екскурсію будинком.

Де знаходиться

Шацькі озера

Природний заповідник об’єднує 30 озер в єдину систему водойм. Найбільше і найглибше з них і на Україні в цілому – озеро Світязь, неодноразово описане польським поетом Адамом Міцкевичем. Його глибина в 4 рази перевищує глибину Азовського моря і становить 58 метрів. Влітку Шацькі озера перетворюються в популярний красивий пляжний курорт, де можна насолодитися чистою водою, відсутністю штормів, медуз і маси водоростей.

На курортах Світязь і Пульмо знаходиться багато санаторіїв, баз відпочинку, житла в приватному секторі.

Де знаходиться

Що подивитися в Тернопільській області

Тернопільська область – один з найменших регіонів України. Проте саме тут знаходяться 34 старовинних замки, виявлено понад 100 печер (п’ята частина від вірогідної природної спадщини), а ландшафт рясніє кам’янистим ландшафтом. 

Акції
Від 2 ночей відпочинку в готелі «Nester-House»
Світязь (Волинська область), 8 Березня вулиця, 8Б
-32%
3400 грн
2299.0 грн
Показати всі
1 акцій

Замок Збараж

Збаразький замок в стилі пізнього Ренесансу був збудований на початку XVII століття і став візитною карткою Тернопільщини. 

Збаразький Замок, Тернопільська область
Збаразький Замок, Тернопільська область

Простий за своєю архітектурою замок витримав Неабияку облогу війська Богдана Хмельницького, коли козацькій державі довелося прийняти невигідний Зборівський договір. Ці події описані в книзі Генріка Сенкевича «Вогнем і мечем», після екранізації якої замок почали «осаджувати» вже туристи.

Замок Збараж, обов'язково, треба відвідати на Тернопільщіні

Де знаходиться

Печера Млинки

Якщо ви любитель спортивного туризму і мрієте відвідати найкрасивіші і цікаві місця західної України (і не тільки), ви неодмінно вподобаєте спелеоподорожі. Серед визначних пам’яток Тернопільської області варто виділити гіпсову печеру Млинки в селищі Залісся. 

Печера Млинки
Печера Млинки

Підземна порожнина утворилася на дні прадавнього Сарматського моря. Ходи печери розкинулися лабіринтом на 35 км, а висота варіюється від 0,5 до 20 метрів. Вологість всередині становить майже 100%. Стіни Млинки вкриті неймовірними гіпсовими кристалами і здається, що ви насправді опинилися у фантастичній історії.

Спелеотур в печеру Млинки, Тернопільська область
Спелеотур в печеру Млинки, Тернопільська область

Заходити в печеру рекомендують тільки з професійними гідами-спелеологами. Екскурсію можна замовити на місці або завчасно в турагентстві. Усередині вас чекають величезні зали разом з вузькими проходами, красиві тріщини, кажани, темрява і вогкість. Тому обов’язково одягайтеся в спеціальну екіпіровку, беріть налобний ліхтарик, змінне взуття і рукавички.

Печера Млинки
Печера Млинки

Де знаходиться

Джуринський водоспад

Існує кілька версій виникнення Джуринського водоспаду. Перша з них говорить, що він виник на місці штучно вирізаного турками кам’яного кряжа у спробі захопити Красноградський замок. Інша розповідає про те, що водоспад спорудили, як перлину ландшафтного парку під час будівництва маєтку в цих краях. Як би там не було каскад, перепади висот якого досягають 16 метрів, залишається найбільшим рівнинним водоспадом в Україні. 

Джуринський водоспад
Джуринський водоспад

Як дістатися: від Тернополя та Івано-Франківська близько 100 км машиною до Ниркова. 

Знаходиться природна пам’ятка західної України у Ниркові Заліщицького району Тернопільської області.

Заліщики і Дністровський каньйон

До красивих та цікавих місць західної України варто віднести і селище Заліщики. Природним чином річка Дністер омиває його півколом, відкриваючи шикарну панораму з навколишніх пагорбів.

На тлі міста Заліщики виходять неймовірно красиві оригінальні фото
На тлі міста Заліщики виходять неймовірно красиві оригінальні фото

Тут же знаходиться і національний парк – Дністровський каньйон. Найбільший каньйон в Україні і Європі. Його довжина становить 250 км, а територія займає частини чотирьох областей: Івано-Франківську, Тернопільську, Чернівецьку та Хмельницьку.

Дністровський каньйон
Дністровський каньйон
Оглядовий майданчик, вид на Заліщики
Оглядовий майданчик, вид на Заліщики

Де знаходиться

Пам’ятки Закарпаття

Закарпаття як туристичний регіон західної України примітний красивими озерами, термальними здравницями, архітектурними пам’ятками та вершинами Карпат.

Замок Паланок

Спочатку в XI столітті замок Паланок в Мукачево був панською вежею донжон, збудованою на вулканічній горі висотою 65 метрів. Вже за часів правління короля Карла Роберта і трансільванських князів Ракоці у XVII столітті твердиню розширили і надали їй сучасного вигляду. 

Замок Паланок на Закарпатті
Замок Паланок на Закарпатті

Про Мукачівський замок Паланок ходить багато легенд. За однією з них у дворі дуже довго рили колодязь, але вода не з’являлася. Тоді князь пішов на угоду з чортом, щоб в замок надходила вода, але обдурив його. Розлютившись, нечисть оселилася в колодязі, і воду з нього так і не пили.

Де знаходиться

Читайте докладніше: Історія і легенди Мукачівського замку Паланок

Замок Сент-Міклош

Чинадіївський замок «Сент-Міклош» – пам’ятник архітектури XIV-XIX століть. Після століть розквіту військова фортеця і розкішна резиденція занепала, перетворившись у в’язницю, а пізніше – в сільраду. Завдяки художнику Йосипу Бармош і його дружині, в руки яких замок був переданий по концесії в 2001 році, вдалося відреставрувати фасад і інтер’єр першого поверху. Сьогодні тут проходять мистецькі заходи. 

Замок в Чинадієво, Закарпатська область
Замок в Чинадієво, Закарпатська область
Акції
Від 3 ночей в квітні зі SPA у «VitaPark Поляна»
Поляна (Закарпатська область), Європейська вулиця, 25
-15%
7818 грн
6645.0 грн
Від 3 ночей в травні з харчуванням у «VitaPark»
Поляна (Закарпатська область), Європейська вулиця, 25
-15%
8412 грн
7149.0 грн
Показати всі
7 акцій

Замок графів Шенборнів

Цей палац безсумнівно прикрашає Карпати поряд з багатою архітектурною спадщиною регіону. Історія замку почалася з невеликого дерев’яного будиночка в урочищі Берегвар, 1840 року будови. У тому вигляді, в якому можна сьогодні милуватися палацом, його створив граф Ервін Фрідріх Шенборн, в 1890-1895 роках. 

Архітектурній споруді притаманні мотиви ренесансу. У будівлі 365 вікон, 52 кімнати і 12 входів – як днів, тижнів і місяців в календарному році.

Розкішний мисливський замок роду Шенборнів прикрашає гарний англійський дендропарк з екзотичними рослинами (тюльпанові дерева, сосни Веймутова, гліцинія китайська, сакура) і декоративним ставком, який своєю формою нагадує Австро-Угорську імперію. 

Замок роду Шенборнів
Замок роду Шенборнів

Де знаходиться

Ужгородський Замок

Одна із знакових пам’яток західної України – Ужгородський замок. Він більше строгий і стриманий, ніж помпезний і розкішний. Але архітектура заслуговує на увагу. На території замку знаходиться Закарпатський краєзнавчий музей, винний дегустаційний зал, «кімната тортур» в казематах, статуї.

Зупинитися в Ужгороді можна в кращих готелях міста або забронювати номер в одному з найближчих готелів на Закарпатті зі знижкою до 50% від Покупона.

Ужгородський замок, Закарпаття
Ужгородський замок, Закарпаття

Термальні джерела Берегово

Закарпаття славиться термальними здравницями. Завдяки високій температурі води з лікувальними властивостями, такі курорти як Косино і Берегово користуються популярністю в українців круглий рік.

Термальні басейни Берегово
Термальні басейни Берегово

Читайте також: Термальні джерела України

Озеро Синевир 

Озеро Синевир на Закарпатті має гдолибину до 22 метрів, його називають Оком Карпат. Існує легенда, що воно утворилося від потоку сліз графської доньки Синь після вбивства її коханого – пастуха Вира. Озеро розташоване на території однойменного національного парку. Недалеко від Синевира знаходиться центр реабілітації бурих ведмедів, якими туристи можуть помилуватися через сітку під час годування звірів. 

Акції
Тур вихідного дня до Карпат з «Miracle Travels»
Вся Україна
-22%
6500 грн
5015.0 грн
Тур вихідного дня в Закарпаття з Miracle Travels
Вся Україна
-21%
6700 грн
5244.0 грн
Показати всі
3 акцій

Читайте також:
✔️Заповідник і озеро Синевир
✔️ТОП 30+ пам’яток України
✔️Відпочинок в Карпатах восени: 12 найкращих курортів

Західна Україна сповнена сюрпризів і, якщо ви обрали для відпустки цей напрямок, будьте певні, поблизу точно знайдеться джерело історії, культурне надбання або чудо природи. А де ви були в Карпатах, що цікавого бачили і що можете порекомендувати допитливому туристу?

3 коментарів
  • Таисия

    Шесть лет с сестрой ездим в санаторий “Горная Тиса”, но были только на экскурсии в Буковели .Хотелось бы посмотреть достопримечательности Западной Украины, пребывая в санатории в августе 2022г. Есои окжите содействие, буду благодарна.

    • {:ru}Дарья Погребная{:}{:uk}Дар'я Погребна{:}

      Здравствуйте, Таисия! Карпаты действительно прекрасны, однозначно стоит исследовать их по максимуму. Летний отпуск в санатории – отличная идея! Обратите внимание на лечебные курорты Карпат, где можно комфортно и недорого отдохнуть по акции от Pokupon. Спасибо, что читаете наш блог ?

  • Настя

    Как же я люблю западную Украину, это что-то невероятно прекрасное. К большому сожалению я ниразу не была в Карпатах, хотя неоднократно ездила во Львов, а это уже совсем рядом. Во Львове своя атмосфера, свой дух города и невероятная архитектура. И люди, которые там живут, они совсем другие, добрее и дружелюбней что ли… приезжая из Киева туда чувствуешь себя совсем иначе. Теперь я хочу доехать до Карпат, Покупон вы умеете вдохновлять) Ваша статья попала, лично мне, в самую точку. В этом году я обязательно исполню свою маленькую горную мечту)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *