Теми для розмови з дівчиною – про що говорити при знайомстві, на побаченні

О чем говорить с девушкой – полезный гайд для разговора при встрече на первом свидании

Збираєтесь на перше побачення з дівчиною та не знаєте, про що розмовляти? Як познайомитись і поводитися при першій зустрічі, щоб зацікавити та запросити на побачення? На які теми можна розмовляти під час побачення, а про що не варто говорити, щоб не натрапити на різницю у поглядах і не зіпсувати настрій?

Не біда! По-перше, ви не самотні. По-друге, команда BlogPokupon підкаже: як спілкуватися із симпатичною вам дівчиною; як правильно вести цікаву розмову, щоб дівчина не занудьгувала і захотіла побачитися знову, як навчитися під час спілкування з жінками бути найкращою версією себе, але залишатися собою.

Акції
Вхідний квиток на «Швидкі побачення» в Speedating
Київ, Софіївська вулиця, 14
-48%
698 грн
369.0 грн
Романтичне побачення на даху від «Altecho»
Київ, Юрія Шумського вулиця, 5
-25%
2100 грн
1559.0 грн
Показати всі
3 акцій

Чому при знайомстві виникає незручність?

Напевно, кожному хлопцеві знайоме це неприємне почуття боязкості та невпевненості у собі під час розмови із симпатичною дівчиною. З чого розпочати розмову? Яких тем можна торкатися, а про що краще навіть не говорити? Куди подіти руки та очі? І що робити, щоб у погляді співрозмовниці читалося не німе питання, а захоплення та щира зацікавленість?

Давайте розберемося з основними причинами, які так часто заважають молодим людям впевнено почуватися під час розмови з представницями прекрасної половини людства ?

Комплекси

Так-так, вони, рідні. Навіть якщо ви не замислювалися про їхнє існування або просто не надавали значення, на першому побаченні (а іноді і на другому, і на третьому) вони обов’язково спливуть, якщо їх не розпізнати та не роззброїти заздалегідь.

До речі, особливо яскраво комплекси себе проявляють, якщо дівчина, яку ви наважилися дізнатися ближче, є справжньою красунею або перевершує вас у чомусь (на вашу думку) – саме поруч із впевненими, красивими, доглянутими та ерудованими дівчатами невпевнені у собі хлопці зазвичай починають тушуватись.

Чоловік і жінка на першому побаченні

Найчастіше причиною цього стає елементарна недосвідченість, юний вік і просте для підліткового віку невміння адекватно співвіднести чужі гідності зі своїми. Але іноді буває і так, що комплекси ростуть разом з нами, заважаючи нормально сприймати себе та оточуючих людей, особливо представників протилежної статі. Тому, щоб розкритися, важливо опрацьовувати свої слабкі сторони, підвищувати самооцінку та навчитись бачити у собі переваги. Зробити це можна самостійно, прочитавши відповідну літературу з психології, записавшись на тренінг особистісного зросту або, якщо самому розібратися в собі не виходить, звернутися за допомогою до психолога.

Завищені очікування

«Не сотвори собі кумира» – корисна заповідь не тільки для релігійних людей, але й для будь-якої дорослої людини, яка прагне дивитися на світ тверезо, а не через рожеві окуляри. Але, на жаль, це правило частенько перестає працювати, коли очі затьмарює закоханість: дівчина, що стала об’єктом зітхання, зводиться на п’єдестал, перетворюючись на ідеал і досконалість, а потім раптово виявляється, що вона – цілком проста людина, яка, як і всі, їсть, п’є, хворіє і має пару-трійку прозаїчних недоліків. Але це потім. А спочатку потрібно пережити кілька перших побачень, нерідко емоційно напружених і незручних саме з тієї причини, що хлопець надто багато нафантазував про дівчину і боїться виявитися негідним намальованого в уяві ідеального образу. Пам’ятайте, ідеальних людей не існує. Уявіть, що ви спілкуєтесь зі своєю давньою подругою, або згадайте дівчину, яка вам подобалась раніше, але до стосунків так і не дійшло, максимум до дружби. Невже після років знайомства і спілкування ви будете стверджувати, що ті дівчата ідеальні? Звісно ні, вони звичайні люди. 

Акції
До 2 години прокату квадроциклів від «Kvadro_bro»
Бровари (Київська область), Молодіжна вулиця, 6
-25%
1200 грн
899.0 грн
До 2 годин прокату квадроциклів від «Wild Kvadro»
Зазим'я (Київська область)
-20%
900 грн
719.0 грн
Показати всі
9 акцій

Повільність

Несміливим хлопцям і чоловікам властива деяка повільність у всьому, що стосується спілкування з протилежною статтю: невпевненість у собі породжує страх перед активною дією. В результаті ви боїтеся почати розмову, задати питання, що вас цікавить, вперше доторкнутися до симпатичної вам дівчини, навіть якщо момент і настрій до цього спонукають.

Правила спілкування на першому побаченні

Із таких ситуацій є три варіанти виходу:

  • перебороти свій страх і піддатися внутрішньому імпульсу, не роздумуючи по десять хвилин, перш ніж наважитися, наприклад, запросити в кіно;
  • дочекатися, поки дівчина сама проявить ініціативу (так, іноді таке трапляється);
  • змиритися з тим, що всі лаври дістануться іншому, сміливішому і впевненішому у собі.

Як набратися впевненості, щоб легко знайомитися та спілкуватися з дівчатами

Не падайте духом. Будь-яке завдання можна вирішити, і всі ці психологічні затиски, боязкість на початку знайомства, незручність при зустрічі з яскравою і красивою дівчиною можна перемогти. Щоб почуватися впевненіше та розкутіше у процесі спілкування, бажано мати у своєму арсеналі кілька корисних психологічних прийомів. А якщо все зовсім погано, і страх виявляється сильнішим за вас, не соромтеся для початку сходити до психотерапевта.

Що розповісти дівчині на першому побаченні
Акції
Показати всі
35 акцій

Отже, як спілкуватися з дівчиною, яка вам сподобалася, як зробити розмову цікавішою і не перетворити побачення на похмурий обмін формальними репліками? Розповідаємо:

  • Якщо ваше спілкування наразі на стадії листування в інтернеті, то ви маєте унікальну можливість краще дізнатися про інтереси та захоплення дівчини до того, як зустрінетеся з нею в офлайні. Головне – не перетворювати розмову на допит. Додайте розмові більше емоцій, не закидайте дівчину сухими питаннями про місце роботи або навчання, тему дисертації та професійні плани на найближчі десять років. Запитуйте про враження, смаки та інтереси, розкажіть про свої захоплення, шукайте точки дотику, які можна буде обговорити при живому спілкуванні.
  • Живе спілкування – особливий процес, і це, звичайно, складніше, ніж листування в соцмережах і месенджерах, особливо для молоді, яка звикла більшу частину часу спілкуватися в мережі. Готуючись до особистої зустрічі, запам’ятайте головне: не варто боятися мовчання, паузи – це нормально, якщо не ставитись до них із забобонним жахом. Просто не затягуйте їх, а коротке мовчання використовуйте для перезавантаження мозку та генерації ідей для подальшої розмови. Щоб ваша розмова не наповнилася похмурою тишею, ставте більше відкритих питань, на які не можна відповісти одним словом.
  • Говоріть про себе. Ні, це не заклик до хвастощів або вигадування бравурних історій про ваші фантастичні пригоди. Дівчата не люблять, коли перед ними відверто «випендрюються», тому ідеальним варіантом для автобіографічного оповідання стане якась забавна історія з дитинства чи недавнього минулого, спогад про захоплюючу подорож чи гумористична замальовка з життя вашого універу чи офісу. Однак не перегинайте палицю – не варто перетворювати розмову на монолог, присвячений виключно вашій персоні.
  • Вмійте говорити «ні про що». Якщо ваша розмова не сповнена високим духовним змістом, це не означає, що вона не має права на життя! Ну а дівчина повинна зрозуміти, що з вами можна не тільки обговорювати серйозні теми, а й поговорити про якусь кумедну нісенітницю, розслабитися і розвантажити мозок.
  • Складайте так звану карту розмови – ця вправа допоможе вам правильно вибудувати розмову з будь-якої вихідної точки. За основу візьміть якийсь факт, який ви дізналися про дівчину, або який вона вам відкрила про себе. Наприклад: що вона працює вихователькою у дитячому садку. Ваше завдання – не засипати її питаннями на кшталт «а коли в тебе починається зміна?» або «скільки років ти там працюєш?», а зробити так, щоб розмова пішла шляхом емоцій. Запитайте дівчину, чи подобається їй її робота, чи не втомлює її спілкування з дітьми, чому вона обрала саме цей шлях, зробіть комплімент, припустивши, що ваша співрозмовниця, ймовірно, дуже терпляча і добра, раз у неї вистачає сил на постійне спілкування з дітьми. Згадайте, чи немає у вас знайомих чи родичів зі схожою професією, розкажіть про свій досвід спілкування з дітьми.
Акції
Курс НЛП-Практик від центру НЛП «Alter Systems»
Київ, Михайла Омеляновича-Павленка вулиця, 18/20
-36%
4600 грн
2899.0 грн
Показати всі
2 акцій

Про що не варто говорити на початку знайомства

Про що не варто говорити на початку знайомства

Правильно кажуть, краще обговорити погоду, ніж посваритися через політику, субкультуру чи релігію. Тож ловіть список тем і прийомів, яких краще не торкатися спочатку спілкування з симпатичною вам дівчиною:

  • Політика. Колись вам, можливо, і доведеться її торкнутися, але не зараз. Залишіть гострі дискусії політологам, а самі навіть не думайте питати дівчину про те, за кого вона голосуватиме на наступних виборах, інакше ризикуєте розпалити сварку.
  • Релігія. Про неї можна говорити, тільки якщо ви познайомилися в релігійному гуртку, в іншому випадку відкладіть з’ясування конфесійної приналежності вашої співрозмовниці до того моменту, поки не зрозумієте, що хочете поглибити відносини і будувати спільне майбутнє.
  • Колишні. По можливості краще про це спочатку не говорити. Можливо, коли ви перейдете на більш тісне спілкування, станете парою, у вас не буде секретів один від одного і вам цікаво буде це дізнатися, можете поспілкуватися з дівчиною про її минулі стосунки. Але на перших побаченнях заводити розмову про колишніх, це все одно, що бурхливої ночі назвати партнерку чужим ім’ям. Буде приблизно так само соромно та дивно. Це може виявитися для дівчини болісною темою, а якщо не болісною, то навіщо копатися в чужій брудній білизні, коли потрібно зосередитися на своєму з нею контакті та розвитку взаємин? Звичайно, буває і так, що дівчина сама може порушити цю тему. Найкраще, якщо ви не хочете говорити про минуле, скажіть прямо про свої почуття, що вам неприємно. Уточнити про стосунки доречно тоді, коли ви дізналися, що дівчина була у шлюбі і з якихось причин підтримує спілкування з колишнім. У такому разі кілька важливих для вас питань можна поставити, але не тисніть і не наполягайте на довгій дискусії.
  • Скарги на будь-що і на кого завгодно. Негативу і скигленню не місце на перших побаченнях, адже ви ж не хочете залишити в дівчини враження сумного невдахи, який обожнює скаржитися на життя?! Говоріть про хороше, щоб співрозмовниця перейнялася вашим оптимізмом, не паразитуйте на чужому співчутті, а якщо вже й доведеться говорити про невдачі, розповідайте про них, як про пригоди.
  • Вульгарний і недоречний гумор. Всім відомо, що дівчата люблять гуморних хлопців, які вміють жартувати та здатні легко розрядити обстановку, але це не означає, що перед побаченням вам потрібно завчити напам’ять томик анекдотів або проінспектувати всі актуальні меми. І вже тим більше не варто бравувати вульгарними жартами, від яких в’януть вуха і пропадає бажання підтримувати подальшу розмову (а багато хлопців, опинившись у компанії і намагаючись привернути увагу симпатичної дівчини або піддаючись сильній нервовій напрузі, зловживають саме цим). Будьте собою, імпровізуйте та вимкніть надмірну серйозність. Націльтеся на добрий гумор і не соромтеся посміятися і з себе.
  • Інтимні теми. Розмова про сексуальні уподобання точно не для першого побачення. Це може насторожити та відлякати дівчину. Не наштовхуйте співрозмовницю на стереотип: «Чоловікам потрібен тільки секс». Розмову про інтимне краще відкласти на тиждень тісного спілкування. Тема доречна, якщо ви обоє виявитеся шанувальниками відкритих відносин і взаємно захочете просвітити потенційного партнера про свої інтимні уподобання та погляди.

Читайте також:
✔️Як підвищити самооцінку
✔️Топ книг з психології та саморозвитку
✔️Що цікавого почитати на дозвіллі
✔️Останні новинки кіно

Теми для розмови з дівчиною

І ось ми підібралися до найцікавішого – до тем, на які можна і треба говорити на першому, другому та наступних побаченнях, щоб спілкування протікало невимушено і викликало взаємну зацікавленість. Ці теми чудово підійдуть і для спілкування в листуванні, і для самотньої розмови на вечірці, і для романтичної прогулянки ввечері містом.

Про що поговорити з дівчиною на першому побаченні:

  • Книги
  • Кіно.
  • Музика.
  • Подорожі.
  • Їжа та кулінарія.
  • Творчість.
  • Хобі.
  • Домашні тварини.
  • Дитинство.
  • «За життя».

Детальніше про те, що саме можна обговорити і як підтримувати розмову читайте далі ?

Книги

У вас, напевно, є улюблена книга, і у дівчини, з якою ви спілкуєтеся, теж, і навіть не одна. Присвятіть частину розмови для обговорення літератури.

Наприклад, дізнайтеся:

  • Яким жанрам віддає перевагу ваша прекрасна співрозмовниця.
  • Чому саме такі жанри, що їй близько в них.
  • Хто її улюблений письменник, який улюблений твір.
Поговорити про книги на першому побаченні

Кіно

Ще одна безпрограшна тема, особливо на випадок, якщо ви зустрічаєтеся наодинці вперше. З’ясувавши, які фільми дівчині подобаються найбільше, ви отримаєте унікальну можливість наступне побачення перенести в зал кінотеатру або в кіно просто неба. До того ж, напевно, знайдуться кіношки, які бачили і ви і вона, а тут уже обговорювати можна годинами.

Перше побачення у кінотеатрі
Акції
Квиток у кінотеатр просто неба «Кінодром»
Київ, Олександра Довженка вулиця, 4
-25%
200 грн
149 грн
Показати всі
1 акцій

Музика

Розповісти один одному про свої музичні уподобання теж важливо. Але будьте готові до того, що ваші музичні уподобання можуть різнитися. А якщо ні, то є шанс, що наступна ваша зустріч буде на концерті або в барі, де грає улюблений кавер гурт.

Про що запитати:

  • Який стиль музики подобається обраниці.
  • Хто улюблений виконавець.
  • Чи вона любить ходити на концерти. Якщо так: як давно була на виступі, які враження отримала, що найбільше запам’яталося.
Хлопець та дівчина разом слухають музику у навушниках

Подорожі

Поділіться один з одним досвідом подорожей цікавими містами України та інших країн, розкажіть про найяскравіші туристичні враження, обговоріть які пам’ятки вам сподобалися найбільше, покажіть, по можливості, фотографії з найцікавіших поїздок та обов’язково поцікавтеся, куди ще хоче поїхати співрозмовниця. Як знати, раптом вам судилося бути міцною парою – на цей випадок бажано мати в запасі кілька хороших ідей для спільної подорожі ;)

Акції
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
3600 грн
2519.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Показати всі
89 акцій

Їжа та кулінарія

Кулінарні уподобання – у всіх сенсах ласа тема. Почати розмову про їжу та особливості улюбленої кухні можна під час прогулянки на свіжому повітрі, а продовжити – у затишній кафешці, ресторані чи барі. А можливо, ви самі любите готувати? Тоді розкажіть їй про свої кулінарні шедеври. Повірте, дівчат неймовірно приваблюють чоловіки, які вправно пораються на кухні та вміють смачно готувати ?

Пара п'є каву на першому побаченні
Акції
Знижка 40% на меню кухні в ресторані «Мітла»
Київ, Прорізна вулиця, 21
-40%
0 грн
30 грн
Знижка до 35% на меню кухні у ресторані «Дубаї»
Київ, Велика Васильківська вулиця, 1-3
-35%
0 грн
25.0 грн
Показати всі
78 акцій

Творчість

Про мистецтво можна говорити довго, ця тема поза часом. Розмова у цьому випадку може обмежитися, хіба що, вашими знаннями та уподобаннями.

Що обговорити:

  • Театр: які подобаються вистави; який театр любите відвідувати; хто улюблений актор.
  • Художників, як класичних так і сучасних – вуличних: улюблені картини чи мурали.
  • Арт-інсталяції: яким арт-центрам обраниця віддає перевагу; який напрямок сучасних виставок подобається найбільше.

Хобі

Ближче дізнатися співрозмовницю і навіть, у деяких випадках, риси характеру можна з улюбленого заняття. Запитайте, що дівчина любить робити у вільний час, чим вона захоплюється зараз або займалася раніше, чому закинула або почала те чи інше заняття. Наприклад, якщо дівчина любить малювати, збирати пазли, щось плести, то це каже, що у неї хороша посидючість, концентрація і, найімовірніше, вона досить стресостійка. Віддає перевагу активному відпочинку, спорту, танцям – легка на підйом. Нічим зараз не захоплюється? Теж не біда. Можливо, вона всі сили віддає роботі та саморозвитку, що говорить про її цілеспрямованість, освіченість, амбітність, честолюбство.

Акції
До 8 занять живописом для дітей у «Безмежність»
Київ, Метрологічна вулиця, 111
-51%
160 грн
99.0 грн
До 12 занять живописом в арт-студії «Tvorcha»
Київ, Січових Стрільців вулиця, 1-5
-63%
400 грн
299.0 грн
Показати всі
10 акцій

Домашні тварини

Домашні тварини чудова тема розмови на першому побаченні

Хвостаті – зближують. Якщо ваша співрозмовниця любить тварин або у неї є свій чотирилапий член сім’ї, то торкнувшись цієї теми, ви дівчину вже не зупините – вона сама розкаже все без залишку ;) Ви можете ставити навідні, уточнюючі питання, щоб дружелюбно підтримувати взаємну розмову і таким чином висловлювати інтерес до того, про що дівчина розповідає.

Дитинство

Якщо ви заговорили про дитинство, ви автоматично підвищили взаємну довіру, адже далеко не з кожним ми відкриваємось і ділимося спогадами про ранні етапи життя та дорослішання. Забавні історії, серйозні одкровення, спогади про школу, веселі дитячі витівки та підліткові проблеми – такі теми справді зближують, і навіть якщо романтичні стосунки у вас не складуться, дівчина може стати вам гарною подругою, з якою можна поговорити про особисте та наболіле.

Говорити про дитинство на першому побаченні

«За життя»

Чому б не торкнутися якоїсь серйозної та цікавої теми на кшталт сенсу життя, цілей, мрій, пошуку покликання, особистого досвіду у відносинах з різними людьми? Варіантів питань для спільного філософствування дуже багато, складно порадити щось конкретне. Головне – будьте щирим, не занудьте і не скочуйтесь в моралізаторство, таке мало якій дівчині сподобається.

Щирі розмови про життя на першому побаченні

Ось кілька прикладів, що можна запитати у дівчини:

  • Як ти гадаєш, ти знайшла своє покликання в житті.
  • Заради чого, на твою думку, варто жити.
  • Ким ти себе бачиш у майбутньому.
  • Що для тебе означає сім’я.
  • До кого ти звертаєшся, якщо потрібна чесна порада. Чому саме ця людина.
  • Який твій найбільший страх і чому.
  • Що чи хто тебе надихає.
  • Якби ти могла відмотати час назад, чи багато хотіла б змінити.

Навідні питання

Зрозуміло, будь-якому хлопцю та чоловікові хочеться дізнатися свою співрозмовницю ближче. І ні, ми зараз не про вульгарності ?, а про натуру та особистість. Але ставити прямі питання «в лоб», наприклад, про корисливість, ставлення до грошей чи інших цінностей – некоректно та незручно, особливо під час першої зустрічі. А сподіватися на чесну відповідь – наївно.

Тому, щоб хоч трохи зрозуміти людину, можна поміж справою ставити, на перший погляд, нейтральні та кумедні, але водночас відмінно характеризуючі особистість, питання. Наприклад:

  • Як би ти вчинила, якби побачила на вулиці людину, якій погано.
  • Що б ти зробила, якби гроші були не проблемою.
  • Ти б розповіла подрузі/другу про те, що хтось із близького оточення її/його дурить.
  • Якби ти могла вибрати суперсилу, що б це було і чому.
  • А ти повертала знайдені речі.
  • Як би ти вчинила, якби почула, що когось із твоїх друзів чи близьких обмовили.
  • Якби в будинку була пожежа і ти могла б врятувати тільки три речі, що б це було.

Звичайно, вам здасться, що такі питання просто так не вставиш у розмову. Для цього будьте трохи креативнішими. Розповідаючи історію про себе, якщо ситуація підходяща, запитаєте, а як би вчинила ти?

Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
55 акцій

Читайте також:
✔️Найкращі парки Києва та передмістя для прогулянок
✔️Де відпочити в горах в Україні
✔️Куди піти на побачення з дівчиною у Києві
✔️Як займатися віртуальним сексом
✔️Як вибрати свого психолога

А про що ви зазвичай говорите, знайомлячись із дівчиною? Чи знайоме вам почуття збентеження, скованості, у яких випадках воно виникає? Чи були у вас ситуації, коли на побаченні ви розуміли, що вам не цікаво спілкуватися, як виходили зі становища? Діліться у коментарях.

2 коментарів
  • Дмитро

    Класні поради, дякую!

  • Люда

    Совет для парней – не говорите о политике на первом свидании) Никогда!!) да и вообще – политика не лучшая тема для разговора, так как у разных людей разные взгляды и так далее. поинтересуйтесь чем увлекается собеседник, расскажите о себе, своих увлечениях, но не начинайте диалог со слов “…Ох, а ты видела новогоднее поздравление президента?”
    не надо))

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *