Куди поїхати на вихідні з Одеси: насолоджуємося природою та культурою

Засиділися вдома, мозок вимагає розвантаження та свіжих вражень? Здається, настав час влаштувати собі невелику подорож ? Одеса прекрасна, але й поряд з нею є багато цікавих місцинок та пам’яток, які безперечно варто побачити кожному жителю «перлини біля моря». BlogPokuponTeam із задоволенням розповість, куди поїхати та що подивитися на вихідних на Одещині.

Акції
Від 3 ночей влітку на базі «Міраж» під Одесою
Коблево (Миколаївська область), Курортний проспект, 50А
-24%
2580 грн
2059.0 грн
Від 3 ночей на базі відпочинку «Міраж» під Одесою
Коблево (Миколаївська область), Курортний проспект, 50А
-20%
1800 грн
1439.0 грн
Показати всі
6 акцій

Заміський відпочинок під Одесою

Під Одесою чимало класних готелів, де можна розслабитися і відновити сили. Бронюйте номери зі знижкою Покупону та відпочивайте з максимальним комфортом ??

База відпочинку «Зелений кампус»: 2 дні для двох за 1359 1700 грн – з літнім релаксом у басейні (є дорослий та дитячий), сонячними ваннами на шезлонгах, користуванням лаунж-зоною та барбекю.  

«Reikartz Miramar Чорноморськ»: 3 доби проживання для одного за 7319 8616 грн – зі сніданками за системою «шведський стіл» та відпочинком у басейні з шезлонгами.

Екоглемпінг-парк «Долина Хюгге» (Чорноморськ): 2 дні відпочинку для двох за 2700 3600 грн з плаванням у басейні та релаксом на шезлонгах під сонечком.

Акції
Знижка 30% на картинг «KartFreedom» в Одесі
Одеса, Південна дорога, 101А
-30%
0 грн
30 грн
Знижка 40% на заїзди на картингу «Drift Karting»
Одеса, Степова вулиця, 9
-40%
0 грн
20.0 грн
Показати всі
43 акцій

Пам’ятки Одеської області

Якщо ви любите активний відпочинок, новий досвід та яскраві фотки, якщо не терпиться поповнити скарбничку подорожей та дізнатися щось новеньке про рідні краї, у нас є ідеї ? Ловіть список must-see визначних пам’яток Одеської області та вирушайте за свіжими враженнями ?

Білгород-Дністровська фортеця – Аккерман

Справжню середньовічну фортецю на зразок тих, якими добряче прикрашена Західна Україна, можна побачити і поруч з Одесою. Це – Аккерманська фортеця, будівництво якої почалося в далекому ХІІІ столітті. Крім багатої історії це місце насичене веселими розвагами, які будуть особливо доречними, якщо ви подорожуєте з дитиною: стрільба з луку, фотосесії в історичних костюмах, фудкорти з традиційними смаколиками, а також страшенно захоплюючий міні-музей тортур. Дістатися фортеці можна електричкою, рейсовим автобусом або своєю автівкою.

Аккерманська фортеця

Як доїхати машиною: трасою Р-70.
Відстань: 72,1 км.
Час у дорозі: 1 година 36 хвилин.

Акції
Вхідний квиток для дитини у центрі «Sky Park»
Одеса, Люстдорфська дорога, 55з
-45%
290 грн
159.0 грн
Квиток на цілий день у «Країна Мрій» у Котовського
Одеса, Семена Палія вулиця, 99В
-26%
270 грн
199.0 грн
Показати всі
105 акцій

Центр культури вина Шабо

Центр культури вина Шабо відчинений для всіх бажаючих з 2009 року. Тут можна подивитись, як зливаються в єдине ціле стародавні виноробні традиції, що сягають корінням в античність, та сучасні технології. На екскурсії вам покажуть, як працює підприємство, заведуть у старовинні винні погреби, пригостять кращими сортами напою в дегустаційній залі та відкриють таємниці історії в Музеї вина та виноробства. А якщо зайдете у місцеву фірмову крамницю, то гарантовано повернетесь додому не з пустими руками, а з пам’ятними сувенірами  ?

Центр культури вина Шабо

Як доїхати машиною: трасою Р-70.
Відстань: 78 км.
Час у дорозі: 1 година 29 хвилин.

Вилкове

Хто не чув про українську Венецію? Вилкове варто побачити всім, хто сумує за романтикою, красою природи та простим сільським побутом. Звісно, місто не все стоїть у воді, але в старих районах і по сьогодні зручніше за все пересуватися на човнах. Недалеко від міста розташований Дунайський біосферний заповідник, вражаючий розмаїттям видів птиць та тварин. А якщо вас цікавлять культурно-історичні пам’ятки, зверніть увагу на старовинні старообрядницькі церкви.

Вилково

Як доїхати машиною: трасами Е87/М15.
Відстань: 212,9 км.
Час у дорозі: 3 години 36 хвилин.

Акції
Знижка 40% на все меню піци від «Freshtime»
Одеса, Посмитного вулиця, 2
-40%
0 грн
40 грн
Знижка 50% на суші-сети від «Emoji Sushi»
Одеса, Базарна вулиця, 69
-50%
0 грн
40 грн
Показати всі
21 акцій

Палац-садиба Курісів

Відчути себе героєм старовинного роману можна, здійснивши прогулянку руїнами колишньої садиби дворянського сімейства Курісів, яка стала однією з перших будівель в Україні, збудованих у стилі романтизму. Для цього не потрібно їхати далеко – володіння Курісів знаходиться у селі Петрівка під Одесою. 

Еклектична суміш готики та східних мотивів придає палацові особливий шарм, помітний навіть незважаючи на його занедбаний вигляд. На території садиби ви також знайдете залишки англійського парку, руїни господарського корпуса, а біля неї – Покровську церкву, що працює і в наші дні. 

Палац садиба Курісів

Як доїхати машиною: трасами Р14/Р55.
Відстань: 61,8 км.
Час у дорозі: 1 година 16 хвилин.

Читайте також:
? Що подивитись в Одесі за 2 дні
? Що подивитись у Вилковому
? Що подивитись у Білгороді-Дністровському

Красиві місця та парки під Одесою

Єднання з природою, споглядання незайманих людиною краєвидів, свіже повітря лісів та ланів – що може бути краще для заручника офісу, який скучив за активним відпочинком та широкими просторами? ?

Куяльник

Варто від’їхати усього 5 кілометрів від Одеси – і ви вже у найнижчій точці України. Однак не тільки цим славний лиман: у першу чергу туристів приваблює унікальний склад лікувальних грязей на його берегах, можливість оздоровитись у місцевому санаторії і, звісно ж, краса оточуючих пейзажів. Мальовничий вид Куяльника у будь-яку пору року приваблює фотографів, і особливо – у період розмноження водоростей Dunaliella salina (кінець літа-початок осені), коли вода забарвлюється у красивий рожевий колір.

Куяльницький лиман

Як доїхати машиною: об’їзною дорогою.
Відстань: 39,9 км.
Час у дорозі: 1 година 3 хвилини.

Каньйони 

Каньйон Диявола, Арбузинський каньйон, чарівний Трикратський ліс – дивовижні, неймовірно красиві природні дива Миколаївщини. Якщо ви хочете подивитись на великі гранітні скали, почути шум води, прогулятися дикими тропами віковічних лісних заростей, їдьте у бік Вознесенську. Саме там, в районі сел Трикрати та Актово на вас чекає незабутній відпочинок в оточенні первозданної природи.  

Каньйони Миколаївщини

Як доїхати машиною: трасою Р-55.
Відстань: 169 км.
Час у дорозі: 3 години 41 хвилина.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
3600 грн
2519.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Показати всі
85 акцій

Радонове озеро

Недалеко від села Мигія в Миколаївській області розкинулося дуже гарне радонове озеро, оточене крутими обривами і порослими чагарником схилами. І хоча ця красива водойма ідеально вписується в навколишні краєвиди, насправді вона має рукотворне походження. Колись на місці озера був гранітний кар’єр: з часом його залишили, а вода, що прибуває з підземних джерел, – затопила, перетворивши на прозоре блакитне озеро з 40-метровою глибиною.

Радонове озеро

Як доїхати машиною: трасою E95/М05.
Відстань: 243 км.
Час у дорозі: 3 години 53 хвилини.

Де класно відпочити в самому місті

Якщо жодні гарні місця із запропонованих вище не знайшли у вашій душі відгуку, тоді, можливо, ви захочете цікаво відпочити та провести час у самій Одесі? Головне підійти до організації відпочинку правильно ?☝️ Сховайтеся в одному із затишних одеських готельчиків з крутою економією від Покупон. Комфортний відпочинок у близькості до моря – що може бути крутішим, якщо хочеться розслабитися, але немає бажання кудись їхати?

«Asiya Hotel»: 2 дні проживання для двох за 1599 2000 грн з усіма необхідними зручностями (парковка, Wi-Fi, дитячий майданчик).

Акції
Від 1 ночі зі сніданками у «Optima Одеса 4*»
Одеса, Пантелеймонівська вулиця, 25
-15%
1104 грн
935.0 грн
Авто-квест «Пізнай Одесу IV» від компанії «OQRoomS
Одеса, Дюківська вулиця, 14
-40%
1200 грн
719.0 грн
Показати всі
142 акцій

Читайте також:
? Що подивитись в Одесі
? Красиві місця для фотосесій в Одесі
? Де посмажити шашлики в Одесі
? Відпочинок у Карпатах влітку
? Де відпочити в Карпатах з дітьми
? Розваги курорту Буковель 

А ви вже вирішили, що будете робити на вихідних? Будете сидіти вдома або влаштуєте собі маленьку подорож? Діліться планами у коментарях ?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *