Як правильно підібрати колір волосся: за кольоротипом, структурою, віком

Який колір волосся не візьми, на кожному він буде виглядати по-різному. І справа тут не в професіоналізмі майстра (хоч це безперечно важлива деталь). Для початку потрібно визначити, чи підійде вашому обличчю обрана палітра. #BlogPokuponTeam розповість як вибрати колірну гаму, щоб виглядати яскравіше і молодше, на що варто звернути увагу під час вибору фарби. А ще допоможе заощадити ー ловіть знижки до 70% від кращих майстрів колористів вашого міста.  

Читайте в статті:

Як підібрати колір волосся за підтоном шкіри

Знання свого тону шкіри може кардинальним чином змінити життя при виборі відтінку волосся, макіяжу та одягу ? Існує 3 підтона шкіри: 

  • холодний,
  • теплий,
  • нейтральний.

Щоб дізнатися свій тип, потрібно подивитися на зап’ястя при денному світлі і визначити колір вен. Якщо вони сині, сірувато-бузкові ー це холодний підтон, а якщо колір віддає зеленим, оливковим ー теплий. Буває і так, що складно чітко сказати, якого кольору вени, тоді швидше за все ー це нейтральний підтон. 

Ще один спосіб ー приміряти прикраси з срібним і золотим фінішем. Якщо на тлі яскравості золотого шкіра не блякне, починає сяяти, то ваш підтон теплий. І аналогічно зі сріблом: коли така прикраса додає вашому обличчю красивий контраст і насиченість ー це холодний підтон. Люди, яким пасують прикраси з золотим і срібним фінішем, мають нейтральний підтон.

Останній метод ー прикласти білий аркуш паперу. Дуже важливо робити ці експерименти при денному освітленні, щоб світло лампи не спотворювало тони. Прикладіть аркуш паперу до шиї, білий завжди підсвічує і відбиває промені світла. Подивіться, як заграла ваша шкіра: віддає розовинкою, трохи синявою ー холодний підтон, жовтизною ー теплий.

Будь-який колір може бути холодним чи теплим. З урахуванням кольоротипу до кожного кольору волосся можна підібрати вірний підтон. 

Відтінки блонда

Блонд з легкою блакиттю, попелястий прекрасно підійде холодному підтону. Обирайте фарби без жовтизни. Також можна спробувати модний в цьому сезоні рожевий блонд ー відмінний варіант, якщо звичне фарбування набридло.

Пшеничний, бурштиновий блонд відмінний варіант для жінок з теплим підтоном шкіри. Але тут важливо вибрати забарвлення, що не сильно віддає жовтизною: такі відтінки виглядають штучно і не гармонійно. Золотий, карамельний, медовий ー буде кращим вибором.

Відтінки темного

М’які відтінки коричневого ー підійдуть теплому підтону, вибирайте кольори мокко, шоколадні, каштанові. Дуже красиво виглядає шоколадний в техніці балаяж, коли кілька відтінків однієї гами переливаються в пасмах. 

Читайте також:
✔️Модні техніки фарбування
✔️Модні тренди в фарбуванні волосся 2021

Якщо в темному кольорі присутній сірий, синій ー це холодні тони. Чорний, попелястий сірий, сіро-коричневий підійде дівчатам з холодним підтоном.

Жінкам, які від природи світленькі, при виборі чорного важливо враховувати, що темний може трохи додавати віку. Тому затемнювати волосся радимо не дуже сильно: на 1-2 тони.

Відтінки рудого

Натуральний рудий підійде тільки дівчатам з теплим підтоном шкіри. Можна попросити у колориста змішати кілька типів фарби і домогтися трохи холодного переливу, але він не буде справжнім насиченим рудим, швидше за все стане ближче до русявого.

Відтінки русявого

Русявий буває теплий ー пшеничний і холодний ー попелясто-русявий. Прекрасно виглядає з меліруванням: світлі пасма гармонійно переливаються і здається, ніби локони природно вигоріли на сонці.

Підбір тону фарби за кольоротипом

Крім підтону шкіри, виділяють 4 кольоротипи, за якими можна визначити відповідний колір волосся. Кольоротип визначають виходячи з зовнішніх натуральних даних: природного кольору локонів, очей, брів і шкіри.

Кольоротип весна

Один з найяскравіших кольоротипів. Для нього характерна тонка, майже прозора шкіра, світле волосся в теплих відтінках. Очі світло-блакитні, сірі, світло-зелені, їх обрамляють світлі брови і вії. Люди з кольоротипом весна швидко згорають на сонці, влітку у них з’являються веснянки. 

Для фарбування підійдуть всі відтінки мідного, рудого, золотистого, пшеничного і бурштинового-русявого. 

Кольоротип літо

Дівчата з кольоротипом літо не бояться сонця і відмінно переносять засмагу, відразу стають бронзовими. Шкіра ー від світло-рожевої до світло-сірої; волосся ー світло-русяве або холодного попелястого відтінку. Цьому кольоротипу більше підходить фарбування в холодних тонах: попелясто-русявий, холодний блонд, коричневий з сіруватим відтінком.

Кольоротип осінь

Для цього кольоротипу характерний теплий підтон шкіри і волосся. Шкіра золотистих відтінків, локони мідні від золотистого до яскраво-рудого і іноді червоного, теплий відтінок очей (бурштинові, коричневі). Дівчата кольоротипу осінь погано переносять засмагу, але легкий бронзовий відтінок відмінно підкреслює їх красу.

Дівчатам з таким кольоротипом найкраще фарбуватися в усі відтінки рудого, мідно-коричневого, теплого каштанового і янтарно-русявого.

Кольоротип зима

За логікою назви, дівчата з кольоротипом зима мають білу, фарфорову шкіру, що дуже чутлива до засмаги. Волосся темне в холодних відтінках і темно-карі, сині або зелені очі. 

Дівчатам з таким кольоротипом підійде чорний колір локонів, холодні відтінки коричневого і темно-русявого.

Підбір фарбування за якістю волосся

Якщо ви вже визначилися з кольором і підібрали відповідний відтінок, важливо ще врахувати стан шевелюри. Далеко не будь-яке волосся може перенести знебарвлення або фарбування в світлий. Якщо від природи локони пушаться або кучеряві, то вони дуже пористі і фарба буде відмінно лягати, але знебарвлення може сильно зашкодити їх структурі. Перед тим як вибрати світлий колір, порадьтеся з майстром, він підкаже як краще провести процедуру, щоб зберегти здоров’я волосся

Якщо від природи волосся гладке, грубе і пряме, то воно дрібнопористе. Це означає, що фарба буде погано братися до пасм, тому що лусочки максимально закриті та барвнику складно їх заповнити. Тут колористи пропонують висвітлення, а потім вже фарбування в потрібний відтінок. Простежте за тим, щоб освітлення було тільки якісними матеріалами, наприклад щадним порошком з додаванням доглядового комплексу олаплекс, і зроблено професіоналом. Уточніть в салоні, які матеріали використовують, досвід майстра, наявність сертифікатів про освіту. Покупон піклується про вас і заздалегідь вказує таку інформацію в акціях, а ще збирає відгуки про перукарні і салони краси з усього інтернету, щоб ви могли обрати найкращий.

Читайте також:
✔️Тренди осінь-зима 2021-2022
✔️Як підібрати ідеальну форму брів

Який колір волосся допомагає виглядати молодшою

Щоб виглядати молодшою, мало відвідувати косметолога і робити процедури краси, важливо правильно підібрати колір волосся. Молодим дівчатам характерна чиста і гладка шкіра без зморшок. Обличчя їх завжди яскравіше, тому що між бровами, волоссям, кольором шкіри і губ є контраст. З роками цей контраст стає тьмяним і жінки помічаючи це, починають сильно «перефарбовувати» брови, волосся і губи, а в результаті обличчя виглядає занадто різким. Навіть якщо в молодому віці ви носили натуральний насичено каштановий, на жаль, він не буде підходити, коли вам вже за 50. Шкіра не така яскрава і свіжа, її тон змінюється з роками, втрачається пігмент не тільки в локонах (вони сивіють), але й по всьому тілі. Відповідно, підібирати колір шевелюри потрібно на тон або два світліше, ніж у вас був натуральний в молодості.

Гармонійно підібраний відтінок зачіски робить молодшою
Більш м’який відтінок приховує зморшки і не робить їх контрастними на тлі тьмяного обличчя

Що означають цифри на упаковці фарби

На кожній коробочці з фарбою є цифри написані через крапку або дріб, які позначають колір і тон фарбування. Ми звикли, що інколи доводиться перебрати сотню фарб, поекспериментувати, і тільки потім запам’ятати, який номер підходить і виглядає доречно. Але якщо розібратися, що ці цифри означають, то експерименти не знадобляться ?

Перша цифра вказує на тон (основний барвник): чим вище цифра, тим світліший тон. Після неї може йти крапка або дріб і ще одна або кілька цифр. Вони вказують на додавання в основний барвник пігментів.

Більше ніж одна цифра після крапки вказуює на кілька пігментів у фарбі, і чим ближче значення до крапки, тим більше цього пігменту у складі.

Зміна іміджу, в тому числі кольору зачіски, іноді може здаватися поганою ідеєю, особливо, якщо вже був провальний досвід. Використовуйте наші підказки, і локони будуть вашим козирем: додадуть краси, витонченості, миловидності і підкреслять достоїнства, а не видадуть недоліки. Але завжди пам’ятайте, щоб не говорили оточуючі і які б поради не давали професіонали, перше що потрібно зробити ー це вибрати колір волосся спираючись тільки на свій смак і в підсумку полюбити нову себе.

Діліться з нами в коментарях, чи хочете змінювати колір волосся? Який відтінок підібрали? 

Читайте також:
✔️Ботокс для волосся: види, плюси і мінуси
✔️Тренди жіночих стрижок 2021
✔️Як підібрати одяг по типу фігури

3 коментарів
  • Anna Lait

    Мой цвет – это серебристый блонд, самый мой любимый вариант. Главноt что бы к лицу цвет подходил, к его цвету и форме, ну и стрижка тоже думаю имеет большое значение.

  • Nikoletta

    Очень нравятся рыжие волосы, ну прям мечта! Один раз попробовала тоником покраситься в темно-шоколадный с рыжим подтоном – и вроде ничего так получилось, но когда вся эта красота начала вымываться, волосы приобрели зеленоватый оттенок и я стала похожа на болотную кикимору)))
    Но я поняла, что мой родной цвет (русый) все-таки мне больше всего идет. У меня цветотип холодное лето, и к нему сложно подобрать такие цвета, которые бы мне нравились. А если говорить о рыжем, то тем более

  • Катюша

    У меня волосы до попы, очень густые и темные ,Люблю радужное окрашивание, быть яркой. но понимаю что это не практично для меня))))) Решила просто покрасить кончики в мой любимый цвет – розовый, да и не возиться с этим.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *