Орбітрек: який вибрати і як правильно на ньому займатися

Орбітрек — найефективніший кардіотренажер для схуднення, розвитку витривалості, зміцнення серця і всього організму. BlogPokuponTeam розповість в чому його користь, переваги і як на ньому тренуватися. А ще підкинемо знижки до 80% на заняття в тренажерному залі чи фітнес-клубі, і підкажемо як вибрати відповідний орбітрек, якщо у вас вдома для нього знайдеться місце :)

Акції
До 12 занять фітнесом в студії «GlamShape»
Київ, Братиславська вулиця, 14Б
-49%
1050 грн
399.0 грн
До 6 місяців безлімітних тренувань у «Sport Star»
Київ, Якуба Коласа вулиця, 10
-56%
850 грн
425.0 грн
Показати всі
23 акцій

Читайте:

Заняття на орбітреку — переваги та протипоказання

Орбітрек або, як його ще часто називають, еліптичний тренажер, призначений для високоінтенсивного кардіотренування й зміцнення серцево-судинної та дихальної системи, спалювання жиру, тонізації м’язових волокон і шкіри. Унікальність його в тому, що в процесі тренування задіюється максимальна кількість м’язів (преса, спини, ніг), суглоби гомілковостопів, колін, рук, плечей. Це більше ніж у тренажерів, аналогічних за принципом навантаження, таких як степер, гребний, велотренажер і навіть бігова доріжка. Тобто, система поєднує відразу кілька технологій, а також:

  • Завдяки конструкційній специфіці, орбітрек виключає момент удару стопи об поверхню, чого не уникнути при звичайному бігу по тротуару або на біговій доріжці. А значить на тренажері можна без обмежень займатися при проблемах з колінами й людям у віці.
  • Сучасні моделі орбітреків дозволяють змінювати інтенсивність навантаження безпосередньо під час тренування.
    Багато тренерів вважають орбітрек кращим тренажером для жіночої фігури, адже найбільшому навантаженню піддаються м’язи стегон і сідниць, і включають його в програми для схуднення. Високий коефіцієнт жироспалювання тренажера корисний і для чоловіків.
  • Заняття на орбітреку мають позитивний вплив при порушеннях серцево-судинної й скелетно-м’язової систем. Низькоінтенсивні тренування дозволяють зберегти рухливість суглобів, зміцнити загальний стан здоров’я і підвищити тонус організму, особливо для людей старшого віку.
  • У порівнянні з велотренажером і біговою доріжкою, орбітрек досить компактний, тому користується популярністю як домашній кардіотренажер. Хоча багато хто вважають за краще заняття в тренажерних залах в силу більшої вмотивованості та організованості.
Заняття на орбітреку

Нечисленні мінуси еліптичного тренажера — це протипоказання до такого роду тренувань при:

  • Гіпертонії (підвищений артеріальний тиск) і систематичних гіпертонічних криз.
  • Астматичних нападів.
  • Інфекційних та серцевих захворювань.
  • Підвищеній температурі тіла.
  • Загостреннях хронічних захворювань.
  • Під час вагітності при підвищеному тонусі матки (виникає ризик викидня).

Не впевнені, що вам можна тренуватися на орбітреку? Проконсультуйтеся з сімейним лікарем, при необхідності пройдіть комплексне обстеження організму, щоб виключити будь-які ризики для здоров’я. На Покупоні можна знайти вигідні пропозиції, куди включена консультація потрібного фахівця, аналізи, УЗД та інші види діагностики.

Акції
До 3 місяців тренувань в «Tiger Fitness»
Київ, Івана Дьяченко вулиця, 20А
-41%
680 грн
399.0 грн
Відвідування тренажерного залу в «Atlant GYM»
Київ, Вадима Гетьмана вулиця, 46Б
-51%
800 грн
559.0 грн
Показати всі
17 акцій

Також рекомендуємо придбати фітнес-браслет або смарт-годинник з функцією пульсометра, щоб контролювати свій пульс під час тренувань.

Читайте також:
Як накачати ноги
Як швидко накачати ідеальну попу
Вправи для хребта

Як вибрати орбітрек

Сучасний модельний ряд орбітреків радує різноманітністю. Вибираючи тренажер додому, в першу чергу зверніть увагу на такі технічні характеристики:

  • Кількість режимів навантаження. Якщо купуєте орбітрек тільки собі, моделі з 2 необхідними рівнями — для розминки й самого тренування — буде вдосталь. Для використання всіма членами сім’ї — краще вибрати тренажер з великою кількістю опцій, щоб кожен міг підібрати навантаження індивідуально.
  • Відстань між педалями орбітрека. Чим більше відстань, тим більше м’язів тренуються одночасно. Але для людей ростом нижче середнього цей показник не повинен перевищувати 7 см. Тому уважно вивчіть характеристики цікавої моделі, якщо купуєте онлайн. Раціональніше «приміряти» тренажер в магазині, а ще краще придбати модель з регульованим налаштуванням — так-так, такі є :)
  • Розташування і вага приводу. Існують передньопривідні, задньопривідні та середньопривідні моделі. Відрізняються вони вагою і межею максимально допустимого навантаження на тренажер: чим важче, тим, відповідно, витримує більше.

Серед додаткових функцій в орбітреку можуть бути — вбудований пульсометр, датчик граничного навантаження, регулювання нахилу педалей і положення ручок. Все це, природно, впливає на ціну, так що придивляйтеся уважно — що потрібно, а без чого можна й обійтися. Запишіться на заняття в тренажерному залі зі знижками від Покупона до 80% і протестуйте різні моделі орбітреків. Тоді точно будете знати яка модель підходить саме вам, коли зберетеся купувати тренажер собі додому.

Чим корисні заняття на орбітреку

Тепер нумо розберімося які є види орбітреків і розглянемо їх основні плюси та мінуси.

Механічний орбітрек

Механічний орбітрек приводиться в дію маховиком та ременем. Основні переваги механіки — компактність, бюджетність і незалежність від електромережі.

Як обрати орбітрек

Мінус механічного орбітрека — значний шум і відносна жорсткість при роботі, що швидше за все не сподобається початківцям.

Магнітний орбітрек

У магнітному орбітреку навантаження створюється за рахунок опору маховика магнітному полю від електромагніта. Перехід між режимами на такому тренажері дуже плавний, а робота практично безшумна.

Який орбітрек підійде для занять вдома

Мінус орбітрека такого типу ㅡ неможливість створити сильне навантаження, а значить він не підійде тим, хто розраховує на хардкорні тренування. Але для початківців — те, що треба!

Електромагнітний орбітрек

Працює тренажер аналогічно попередньому, але перемикання навантаження відбувається шляхом вбудованої електричної системи. Таке спортивне обладнання має багато корисних додаткових функцій, програм, що імітують біг на різній місцевості, і датчиків для відстеження метрики під час тренувань.

Як правильно тренуватися на орбітреці

Мінус ㅡ ціна. Тренажер далеко не бюджетний в порівнянні з більш простими моделями.

Акції
До 12 занять фітнесом, ТRX або табатою в «Le’Fit»
Київ, Володимира Івасюка вулиця, 8А
-58%
700 грн
369.0 грн
До 5 місяців відвідування мережі клубів MalibuFIT
Київ, Володимира Івасюка проспект, 16В
-65%
880 грн
480.0 грн
Показати всі
30 акцій

Правильне тренування на орбітреку

Навантаження під час занять прямо пропорційне висоті рампи. Чим вона вища, тим інтенсивніше будуть працювати м’язи сідниць і стегон, квадріцепси, коліна. А щоб стати володаркою красивих ніжок, рампу, навпаки, варто опустити нижче.

Ефективне тренування має тривати від 25 до 60 хвилин в залежності від вашого рівня підготовки. Найкраще займатися вранці перед сніданком або ввечері за кілька годин до сну. Якщо мета — жироспалювальне тренування, критично важливо паралельно дотримуватися правильного харчування.

Пульс під час навантаження повинен знаходитися в межах рекомендованої норми від максимально допустимого. Розраховується індивідуальний показник за формулою:

  • верхній поріг (220 мінус ваш вік) х 0,8;
  • нижній поріг (220 мінус ваш вік) х 0,6.

Оптимальний діапазон для початківців і людей у ​​віці — 60-70%. Якщо в орбітрек немає вбудованого пульсометра, стежити за частотою роботи серця допоможе фітнес-браслет або смарт-годинник з функцією пульсометра.

Програма тренувань на орбітреку

Правильну техніку тренування на еліптичному тренажері дивіться у відео:

Читайте також: Що їсти до і після тренування

А ви тренуєтесь на орбітреку? Діліться в коментарях в яких цілях плануєте займатися :)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *