Налаштування розпізнавання обличчя на телефоні ㅡ як розблокувати телефон в масці

Настройка распознавания лица на телефоне ㅡ как разблокировать телефон в маске

Карантинні будні диктують свої умови. Як мінімум ще кілька місяців, поки епідемія COVID-19 не вщухне, українці будуть змушені носити медичні маски в громадських місцях. 

Особливі незручності це приносить власникам телефонів Xiaomi, Huawei, iPhone з функцією Face ID, адже розблокувати телефон на вулиці без зняття маски неможливо. Оскільки на останніх моделях відсутні датчики відбитків пальців, користувачі змушені вводити свої паролі десятки разів в день.

«Неможливо» ㅡ застаріле слово для нових технологій. У статті ми розповімо як налаштувати Face ID, щоб він впізнавав вас у масці.

Маленькие лайфхаки для смартов с Face ID
Як налаштувати Face ID

Як налаштувати Face ID

Для налаштування Face ID з розпізнаванням обличчя у масці вам необхідно встановити новий ідентифікатор обличчя.

  • Перед тим як змінювати налаштування обов’язково протріть камеру. Під час сканування обличчя утримуйте телефон на відстані витягнутої руки від голови.
  • Зайдіть у налаштування. В iPhone це вкладка «Face Id і код пароль». В Samsung – розділ безпека. У Xiaomi – вкладка «Система і пристрій», в ній необхідно перейти на «Блокування екрану і пароль» або «Блокування і захист». В налаштуваннях Huawei перейдіть на пункт «Безпека та конфіденційність», а звідти в «Розблокування розпізнаванням обличчя». 
  • Складіть маску навпіл і прикладіть її до лівої чи правої половини обличчя, чітко виконуючи вказівки інструкції реєстрації.
  • Покрутіть головою перед камерою з маскою і упевніться, що ваш ідентифікатор прийняв і зберіг нові дані. За відгуками, це не завжди виходить з першого разу, тому не переживайте і спробуйте ще.

У перші дні після установки нового ідентифікатора телефон може не реагувати на ваше обличчя в масці і вимагати пін-код. На другий-третій день штучний інтелект, який вбудований в Face ID починає ідентифікувати ваше обличчя в захисній масці. І ура, прощавайте складнощі з розблокуванням.

У відео ви знайдете докладну інструкцію як налаштувати фейс айді для розпізнавання обличчя в масці.

Не забувайте, що після кожного виходу з дому телефон треба обов’язково дезінфікувати. Інструкцію з чищення телефону ви знайдете в нашому окремому огляді (на забудьте подивитися як чистити після вулиці взуття та одяг).

Маленькі лайфхаки для смартів з Face ID

Ми підготували для вас ще кілька лайфхаків та цікавинок. Наприклад, щоб розблокувати телефон за допомогою пароля і не знімати при цьому рукавички, купіть спеціальну модель рукавичок, яка взаємодіє з сенсорними екранами.

Художниця Даніель Баскин запропонувала ще один оригінальний варіант розблокування телефону. Ви можете замовити маску, на якій буде відображено ваше обличчя. А значить і проблема розблокування вирішена! 

Маленькие лайфхаки для смартов с Face ID
Маленькі лайфхаки для смартів з Face ID

Поки такі ексклюзивні маски ще в розробці і їх ціна невідома. Проте інстаграм художниці вже завалений замовленнями.

Ну і ще один варіант дизайнерської маски, яка допоможе вашому телефону безперешкодно вас впізнавати.

Маленькие лайфхаки для смартов с Face ID
Маленькі лайфхаки для смартів з Face ID

Яка вам більше до смаку? ;)

Купити медичні маски зі знижкою і зручною доставкою додому можна на Покупоні. Тож поповнюйте запаси і бережіть себе і свою родину.

А ще діліться з нами, чи вийшло налаштувати роботу Face ID, чекаємо на ваші коментарі.

5 коментарів
  • Тимур

    ну у меня с моим самсунгом такой проблемы нет. Но статья очень интересная, и вдохновила заказать маску с принтом, может даже каким-то смешным. Буду ходить поднимать настроение людям в магазине))

  • Ольга

    Супер! Настроила, буду тестить) А первая масочка с лицом ниче так смотрится, при желании можно фотошопом губы увеличить или носик подправить)))

  • Ольга Маркова

    оооо, весь карантин об этом думаю)) особенно, когда в магазине нужно смотреть на список продуктов и каждый раз вводить этот пароль, очень сильно бесит
    буду тестить эти варики, спасибо за идеи

  • Яна

    Хорошие подсказки, спасибо. Уже пользуюсь!

  • Віка

    Нереально проста інструкція для таких чайників як я)) велике дякую)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *