Як зробити жіночу стрижку вдома ㅡ наводимо красу

Как сделать женскую стрижку дома ㅡ наводим красоту

Погодьтеся, що за 3 тижні карантину ви сумуєте за своїм перукарем майже як за своїми кращим подружками. Але треба тримати себе в тонусі, тому пропонуємо самим підстригти і привести волосся до ладу.

У статті ми розповіли все, що потрібно знати, перш ніж підстригтися вдома, уважно читаємо:

З цими ж порадами ви зможете підстригти свою доньку (інструкції по чоловічим стрижкам шукайте в окремому огляді).

Сухе або вологе ㅡ як правильно стригти волосся

Технічно вірної відповіді на це питання немає. Найчастіше вид стрижки залежить від техніки, в якій працює перукар. Хоча є й певні закономірності.

Якщо ви плануєте гладку стрижку з рівними зрізами ㅡ волосся стрижуть вологим. Так ви отримаєте найбільш акуратні кінчики.

Сухие или мокрые ㅡ как правильно стричь волосы
Сухе або вологе ㅡ як правильно стригти волосся

Стрижку кучерявого волосся можна проводити тільки в сухому вигляді. Кудрі після висихання значно «підскакують», а отже якщо ви підстрижете їх мокрими, ризикуєте отримати зовсім не ту довжину, на яку розраховували.

Багаторівневі стрижки теж краще робити на сухе волосся. Так ви відразу будете приблизно бачити кінцевий результат. Після первинної стрижки на суху ви можете зволожити волосся і підрівняти зрізи.

Якщо не впевнені, що краще для домашньої стрижки, згадайте як вас підстригають в салоні і зробіть так само.

Чи можна стригтися непрофесійними ножицями

Ні, ні і ще раз ні, навіть не намагайтеся стригтися за допомогою канцелярських або кухонних ножиць. Є причина, по якій перукарі професіонали використовують спеціальні ножиці ㅡ тонкі і гострі відточені леза допомагають отримати акуратні зрізи і плавне філірування.

Можно ли стричься не профессиональными ножницами
Чи можна стригтися непрофесійними ножицями

Якщо ви будете використовувати пару звичайних ножиць, ризикуєте отримати неакуратні пошкоджені кінці, які стануть ще гіршими, ніж до стрижки. Тому обов’язково купуйте професійні ножиці. Купити ножиці для стрижки та філірування волосся можна на Покупоні онлайн з вигідним кешбеком і зручною доставкою додому.

Крім цього для стрижки вам знадобляться гребені з тонкими і широкими зубцями, резинки і зажими для волосся.

Як самій підстригти чубчик

Как самой подстричь челку
Як самій підстригти чубчик

В карантин дівчатам з чубчиком не позаздриш, адже за місяць він вже напевно лізе в очі. Але не треба засмучуватися, давайте спробуємо допомогти собі самі. 

Щоб вкоротити чубчик в домашніх умовах, подивіться відео майстер-клас. Для роботи вам знадобляться гострі ножиці, пульверизатор з водою, 2 шпильки. Будьте уважні і знімайте довжину поступово. А ще дотримуйтеся форми і контурів чубчика, які були зроблені вашим перукарем.

У цьому майстер-класі показано як зробити стильний «корейський» чубчик у вигляді півкола. Для цього вам знадобляться гребінець, ножиці, кілька шпильок-затискачів

Стрижка піксі своїми руками

Стрижка піксі вимагає частого поновлення, як мінімум один раз на місяць, інакше ви будете заростати, а стрижка втратить форму. Але піксі ㅡ досить складна зачіска, тому ми дуже не радимо вам сильно переробляти ваш варіант.

У цьому відео показано як оновити свою зачіску піксі за допомогою машинки для стрижки. Для цього вам стануть у нагоді шпильки для фіксації верхнього шару волосся, гребінець і машинка. 

Зверніть увагу, що модель на відео дуже чітко слідує формі зачіски, яка визначена перукарем. І при цьому не чіпає верхній шар волосся, освіжаючи тільки низ стрижки. 

У цьому відео показують як можна оновити і верх піксі. Стрижка проводиться небезпечною бритвою. А значить верхній шар у вас вийде з рваними та асиметричними пасмами.

Стрижка каре вдома

Каре ㅡ дуже поширена і стильна стрижка, яка вимагає регулярного оновлення. Щоб підстригти каре самостійно, знадобляться:

  • Ножиці
  • 4 тонких резинки
  • Плаский гребінь

Процес стрижки показаний у відео.

Зверніть увагу, що за допомогою регулювання резинок ви можете зробити вдома асиметричне або рівне каре. І ще один важливий момент, обов’язково знімайте довжину потрошки, так у вас буде можливість підрівняти огріхи самостійної стрижки.

Як рівно підрізати кінчики

Хочете просто підстригти кінчики і при цьому отримати рівну лінію? 

Скористайтеся цими методами з відео. У першому за допомогою резинок і затискачів для волосся, перукарських ножиць і техніки перекидання пасмів ви отримаєте ідеальні зрізи, м’яке симетричне півколо і зможете легко підрівняти кінці. 

Другий метод передбачає допомогу іншої людини. За допомогою машинки півколо легко вирівнюється в ідеальну лінію.

Підстригаємо кучеряве волосся

Кучеряве волосся ㅡ особливий всесвіт. Нагадуємо, що локони можна стригти тільки в сухому вигляді. Для такого волосся через пористу структуру особливо важливі професійні ножиці.

У відео показаний майстер-клас для стрижки кучерявого волосся середньої довжини. Зверніть увагу на техніку стрижки ㅡ волосся зрізається по завитку. Так зберігається красива форма ваших локонів.

У цьому відео показано як підстригти кучеряве волосся з рівним зрізом. З такою стрижкою ви зможете носити вашу зачіску як з природними локонами, так і вирівнявши їх випрямляючими щипцями чи термощіткою.

Багатошарова стрижка в домашніх умовах

Текстурна об’ємна стрижка можлива і в домашніх умовах. Для цього вам потрібно розділити волосся на кілька секторів і підстригати кожен з них на необхідну вам довжину. 

Наприклад в цьому відео показано як підстригти волосся каскадом в 3 рівня, зробивши зачіску структурною і полегшивши собі укладку. Для цього вам знадобиться 2 гребінці, шпильки або резинки і хороші професійні ножиці

Альтернатива стрижці ㅡ чекаємо перукаря

І все ж кращий варіант стрижки ㅡ у професіонала. Так цілішими будуть ваші нерви і волосся. Як можна уникнути самостійної стрижки? 

По-перше, деякі перукарні продовжують працювати  у карантин, а навіть якщо і ні, то купіть купончик з відмінною знижкою на майбутнє і отримайте додатковий бонус від 25 до 250 грн. Всі знижки діятимуть протягом місяця після офіційного завершення карантину. 

По-друге, для довгого волосся стрижка насамперед підтримує здоров’я кінчиків. Тому під час карантину зосередьтеся на відновленні вашої шевелюри.

Альтернатива стрижке
Альтернатива стрижці

У цьому вам допоможуть домашні маски для волосся (кращі рецепти ви знайдете в нашому окремому огляді). Більш дієвий метод ㅡ професійна косметика для волосся. Наприклад шампуні і маски для пошкодженого волосся допоможуть відновити структуру волоса по всій довжині і відстрочити час стрижки.

Зміцнює шевелюру не тільки обробка волосся масками і сироватками. Періодична укладка та фарбування волосся теж значно подовжують проміжок часу між стрижками.

Для фарбування волосся краще скористатися спеціальною щіткою, яка допоможе рівномірно розподілити фарбу по всій довжині і отримати рівний колір без смужок і плям. Окей, видихнули, взяли себе в руки і зважилися на стрижку. Ну або краще подзвонили до перукаря і привели себе в порядок з приємними знижками від Покупона, не забувши надіти маску і двічі помивши ручки. Вирішувати вам ;)

6 коментарів
  • Мария

    У меня каре, стричься сама не рискну, тк потом только разве что налысо ровнять))) пусть растут, пока не критично, тем более никуда не выхожу. Единственное, отросшие корни немного раздражают, буду сама подкрашивать, краску уже купила, буду пробовать

  • Ida,Wd

    Я тоже хожу только на стрижку кончиков волос, и всегда было проблемой найти где это сделать. Это же пять минут дела, а стоимость как за полноценную стрижку. в одном из салонов мне даже машинкой волосы подравнивали, и действительно срез получился идеально ровным и намного дольше не секлись, чем после стрижки ножницами. Наверное попрошу мужа подстричь меня)

  • lory

    классные советы, но я все же не рискну и не советовала бы девченкам пытаться повторить это в домашних условиях без особых навыков. Используйте заколки, чтобы убрать отросшие волосы с лица) скоро мы все займем очередь у своим любимым парикмахерам.

  • Ольга

    На короткую стрижку вряд ли б решилась, руки есть но обе левые))) но у меня длинные, кончики за зиму подустали, нужно привести в порядок, судя по видео, ничего сложного, сегодня-завтра буду пробовать

  • Мирослава

    классная статья, очень хочу уже к парикхмахеру, но попаду видно еще не скоро. у меня длинные волосы, не знаю получится ли подстричь концы, но если еще месяц посижу дома, вообще сделаю каре)))

  • Катя

    Ого, ця стаття справді в “тему”. В мене легкий варіант – підстригти кінці. Вже руки чесалися, але боялася, що буде криво. Знайшла цю статтю, думаю сьогодні все-таки спробую))

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *