Стрижка піксі – стиль та сміливість

Стрижка пикси – стиль и смелость

Не кожна дівчина здатна зважитися на радикальну зміну образу – особливо якщо йдеться про стрижку піксі. Але часто сміливий крок виправдовує себе: варто побачити своє перевтілення, як усі сумніви залишаються позаду. Піксі кардинально змінює зовнішність, надає їй зухвалих ноток і підвищує сексапільність до рівня Евересту. У чому її особливості, кому вона підійде? І чому іноді варто відійти від звичних шаблонів і зважитися на екстремальні зміни в іміджі: від довгого волосся до короткого? BlogPokuponTeam розібралася у цих та інших питаннях ?

Акції
Жіноча стрижка з укладкою в «Alena Beauty Salon»
Київ, Леся Курбаса проспект, 18
-50%
350 грн
249.0 грн
Стрижка з фарбуванням від Ігоря Ніколаєва
Київ, Михайлівський провулок, 20
-43%
450 грн
279.0 грн
Показати всі
9 акцій

Особливості стрижки піксі

Особливості стрижки піксі

Піксі – не просто модна жіноча стрижка, свого часу вона була символом сексуальної революції та боротьби за жіночі права. У 60-ті роки вона справила справжній фурор, ставши фірмовою фішкою ікон стилю того часу: Одрі Хепберн, Твіггі, Міі Ферроу. Сьогодні піксі – це спосіб привнести в образ трохи хлопчачого хуліганства та романтичної кокетливості, втілення свободи та почуття незалежності.

А тепер про особливості зачіски:

  • Безпрограшний варіант на коротке і середнє пряме волосся.
  • Прядки різної довжини – подовжені на маківці та укорочені на скронях та потилиці. Класична версія виглядає саме так, але існує багато видів піксі, з чубчиком і без.
  • За рахунок нерівномірної довжини прядок стрижка піксі візуально додасть об’єму. Якщо у вас тонке волосся – вона стане для вас рятівним колом.
  • Коротка стрижка підкреслить красу дівчат із вузьким обличчям, виразними рисами та великими очима.
  • Приковує увагу до обличчя. Варто відмовитися від подібного експерименту, якщо ви часто нехтуєте макіяжем і не робите навіть легкий  мейк-ап.
  • Не підійде дівчатам з масивними рисами обличчя і відтопиреними вушками через акцент на голову.
  • Власницям дрібних, тугих і неслухняних кучериків варто відмовитися від цієї стрижки – вони просто стирчатимуть у різні боки, а про класичну текстуру піксі залишиться лише мріяти. Якщо у вас просто хвилясте і не дуже слухняне волосся, обов’язково порадьтеся з перукарем: він поділиться з вами спеціальними техніками укладки і скаже, чи варто взагалі так стригтися.
  • Для повненьких ця стрижка теж не найкраще рішення. Головка виглядатиме дуже мініатюрною на тлі пишних форм.

Стрижка піксі, як і раніше, на піку популярності. Лише за останні кілька років її носили такі знаменитості світового масштабу, як Зої Кравіц, Демі Ловато та Cardi B.

Акції
Ламінування, відновлення волосся в «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-60%
2500 грн
1119.0 грн
Ламінування, реконструкція і полірування волосся
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-58%
1000 грн
499.0 грн
Показати всі
80 акцій

Як вибрати вид стрижки за типом обличчя

Як вибрати вид стрижки за типом обличчя

По-перше, варто відійти від стереотипу, що існують тільки круг, квадрат и трикутник. Форм обличчя є більше:

  • Для овального обличчя не існує обмежень, ви – щасливиці!
  • Володаркам прямокутної форми обличчя обов’язково зробити стрижку з чубчиком, причому косим, з укладкою на бік. Це стосується і квадратного обличчя з характерним широким лобом, який бажано чимось прикрити. Рваний, подовжений (і чим довше, тим краще) чубчик – відмінний вибір. 
  • Асиметричний чубчик та подовжені прядки на скронях візуально «витягнуть» обличчя круглої форми.
  • У вас трикутне або серцевидне обличчя? Обирайте косий чубчик довжиною до мочки вуха і робіть акцент на маківці (чим більший об’єм, тим краще). Відмовтесь від довгих прядок на скронях.
  • Якщо у вас ромбовидне обличчя, обирайте стрижку з чубчиком і об’ємом ззаду на потилиці.

Види піксі

Крім класичного варіанта (подовжені пасма на маківці та укорочені на скронях і потилиці), існують й інші різновиди піксі. Читайте описи, дивіться фото стрижок з усіх боків і зберігайте в закладки найцікавіші ідеї, щоб показати своєму майстру ?

З косим чубчиком

Одна з найпопулярніших варіацій зачіски та наймодніша вікова стрижка піксі, яка скине з вас десяток зайвих років, а то й більше. Чубчик надає жіночності злегка хуліганському образу. Стрижка з чубчиком підійде дівчатам із круглою формою обличчя, бо візуально його подовжує. Якщо форма обличчя більше нагадує овал, а чубок хочеться – робіть його коротшим.

Піксі на тонке та хвилясте волосся

Ми вже говорили, що така стрижка – ідеальний варіант для власниць тонкого волосся. За рахунок створення об’єму на маківці шевелюра виглядає густішою. Зробивши таку стрижку на хвилясте волосся, можна не переживати щодо укладання. Досить нанести невелику кількість засобу для стайлінга локонів та збити їх руками. Стиль just from the bed нескоро вийде з моди.

Акції
Чистка обличчя «Hydrofacial» у «Територія краси»
Київ, Академіка Палладіна проспект, 32/34
-56%
800 грн
399.0 грн
Чистка обличчя з маскою в «Територія краси»
Київ, Академіка Палладіна проспект, 32/34
-50%
800 грн
399.0 грн
Показати всі
522 акцій

З виголеною скронею

Найбільш хуліганський різновид стрижки, є гарним не тільки для юних дівчат, але і для жінок 40+. На нього варто звернути увагу тим, кому кортить урізноманітнити класичний варіант (ще більше креативу додасть якийсь незвичайний колір фарбування) і витрачати мінімальну кількість часу на укладку волосся.

Піксі-боб

Подовжена стрижка піксі-боб або піксі лонг – це, по суті, класичний боб, доповнений елементами піксі: рваними текстурними пасмами та зрізами. Виглядає це як асиметрична зачіска з помітним об’ємом на маківці та незвичайною геометрією (наприклад, довгою косою чолкою). Спокійніша варіація цієї стрижки доволі близька до звичайного автомобіля: без рваної текстури, з рівним зрізом і гладкою укладкою.

Сьогодні стрижка піксі – не тільки і не стільки про боротьбу з ґендерними стереотипами та красу без кордонів, скільки про свободу самовираження, оригінальний стиль та відсутність страху перед кардинальними змінами.

Ультракоротка піксі

Задерикувата стрижка, майже позбавлена довжини, – те що треба для сміливого і яскравого образу. Ультракоротка піксі схожа на стрижку «під хлопчика», але виглядає все ж ніжніше і динамічніше завдяки рваним прядкам та об’ємній текстурі. Цікавих акцентів надасть зачісці фарбування, а від укладки залежить, виглядатиме стрижка елегантно чи зухвало.

З поголеною потилицею

Любите відчуття свободи та легкості? Доповніть стрижку поголеною потилицею і отримайте одразу кілька плюсів: приємний на дотик замшевий їжачок, візуально стрункішу шию і супер-стильний вигляд. Піксі з поголеною потилицею – круте рішення для модниць, а якщо класичне гоління замінити на фігурне, то ще й оригінальне.

Колір волосся для стрижки піксі

Піксі – це стрижка, яку дуже бажано поєднувати з цікавим фарбуванням. Незвичайні кольори та техніки зроблять її ще більш виразною, підкреслять текстуру та об’єм, нададуть образу особливої особливості. Які відтінки вибрати?

  • Платинові відтінки. Платина завоювала серця білявок. Додайте до неї лілові тони і отримаєте ультрамодне поєднання.
  • Полуничний блонд. Коментарі зайві. Рожево-карамельний відтінок підходить практично всім.
  • Молочний шоколад. Відтінки горіхового та світлий коньячний вигідно підкреслять карі або зелені очі.
  • «Веселка єдинорога». Якщо поєднати всі сміливі кольорові тренди в одній стрижці, ризикуєте опинитися у центрі уваги. Перш, ніж кинути виклик, переконайтеся, що ви до цього морально готові. 
Акції
Складне фарбування волосся в студії «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-53%
1900 грн
999.0 грн
Однотонне фарбування волосся від І. Ніколаєва
Київ, Михайлівський провулок, 20
-46%
750 грн
509.0 грн
Показати всі
12 акцій

Укладка для піксі

Варіацій може бути багато. Пропонуємо найбільш популярні.

Хаотична укладка just from the bed

Найбільш проста і найбільш популярна. Щоб «спорудити» такий творчий безлад на голові, потрібно лише трохи мусу або геля для укладки.

Чубчик наверх

Якщо у вас стрижка з чубчиком, додайте стайлінговий засіб сильної фіксації, укладіть її наверх та зафіксуйте лаком для волосся.

Укладка в стилі романтік

Додайте трохи хвилі: декілька завитків за допомогою плойки або утюжка, трохи лаку – і готово.

Акції
Жіноча стрижка з укладкою у «Pastel Beauty»
Київ, Миколи Ушакова вулиця, 1В
-34%
400 грн
299.0 грн
Жіноча стрижка з укладкою в «Alena Beauty Salon»
Київ, Леся Курбаса проспект, 18
-50%
350 грн
249.0 грн
Показати всі
25 акцій

Читайте також:
? Модні кольори та техніки фарбування волосся
? Тренди жіночих стрижок
? Актуальні чубчики на будь-яку зачіску
? Модні тренди весна-літо
? Актуальні тренди макіяжу
? Модний літній манікюр
? Ідеї педикюру на літо 

Короткої довжини боятися – з піксі не експериментувати. Волосся має властивість відростати, тому не варто відмовлятися від змін, навіть кардинальних, тим більше, що вони можуть дати суперський ефект.

Який із варіантів модної стрижки піксі вам сподобався? Чи готові поекспериментувати зі своїм волоссям? Діліться у коментарях ?

2 коментарів
  • Каріна

    на дівчатах мені стрижка піксі ну дуже подобається, але собі настільки коротко зробити не наважуюсь, довге волосся люблю сильніше :))

  • Яна

    Я несколько лет назад решилась на короткую стильную стрижку, отрезав при этом длинные волосы. И ни капли не жалею) Волосы отрастают быстро и стрижка – отличный способ дать им отдохнуть от повседневных укладок) Поэтому не бойтесь перемен!

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *