Ламінування волосся – відповіді на найбільш популярні питання

Ламінування волосся – часто незамінний і потрібний догляд. Саме поняття передбачає нанесення спеціального покриття, здатного надати шевелюрі глянсового блиску і гладкості. Мета процедури ламінування волосся – захистити волосся від шкідливого впливу зовнішнього середовища, зробити його візуально здоровим і доглянутим. BlogPokuponTeam розповість, як косметична ламінація та полірування перетворюють виснажені, неживі пасма на розкішну шевелюру, як проходить сама процедура в салоні, чи можна її повторити в домашніх умовах і на який ефект можна розраховувати, кому можна, а кому не варто її робити.

Акції
Ламінування, відновлення волосся в «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-60%
2500 грн
1119.0 грн
Ламінування, реконструкція і полірування волосся
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-58%
1000 грн
499.0 грн
Показати всі
4 акцій

Який ефект дає ламінування

Інакше цю процедуру називають запаюванням, тому що саме таку асоціацію викликає ефект після нанесення спеціального засобу. Активний компонент при контакті зі стрижнем волосся утворює целюлозну «плівку», що дихає, пригладжуючи лусочки і надаючи волоссю гладкість. Ламінування – в першу чергу, косметична процедура, що надає шевелюрі доглянутого та здорового вигляду і впливає тільки на верхній шар стрижнів – кутикулу. Вона не є лікувальною, і нижче ми пояснимо, чому це важливо враховувати перед візитом до салону.

У салонах зустрічається два варіанти – звичайне та біоламінування волосся. Різниця лише в тому, що в біо- натуральний склад компонентів, тому і ціна на нього буде значно вищою.

Плюси ламінування волосся

  • Локони, покриті захисною плівкою, отримують блиск і сяйво, як у рекламах шампуню.
  • Кінчики, що сікуться, візуально стають більш гладенькими (але якщо у вас надмірно січеться волосся, перед процедурою краще його підстригти, оскільки ламінування його не лікує, а тільки маскує, запаюючи лусочки і згладжуючи рухлу текстуру).
  • Захист від температурних перепадів: ламінування надійно оберігає пасма – взимку від морозів, влітку від спеки та шкідливого впливу ультрафіолету.
  • Процедура нешкідлива для шкіри голови і самого волосся.
  • Відтінок фарбованого волосся стає більш насиченим, фарба тримається довше і не змивається при першому митті голови.
  • Волосся, яке кучерявиться від природи, пушиться, стає більш слухняним – тепер вам набагато легше буде робити складні зачіски і плетіння, не переймаючись щодо волосків, які лізуть в усі сторони.

Мінуси процедури:

  • Заламінували волосся? Забудьте про фарбування. Після процедури це категорично не рекомендують. Або зміните послідовність: спочатку фарбування, потім ламінування.
  • Кучері та заламіноване волосся – не зовсім вдалий тандем. Після запаювання волосся стає більш щільним і важким. Щоб накрутити локони, потрібно або дуже багато засобів для укладки, або завитки протримаються не дуже довго: десь з годинку – не більше.
  • Доведеться придбати спеціальні доглядові засоби: безсульфатні шампуні, професійні (неорганічні) ополіскувачі або кондиціонери. Використання стайлінгів та звичних вам доглядових засобів скоротить ефект від процедури в кілька разів, також ви можете спокійно відмовитися від масок та бальзамів (після ламінування вони просто не потрібні).
  • У деяких випадках на обтяженому ламінуючим складом волоссі забруднення проступає сильніше. Може здатися, що голова брудниться та жирніє швидше. Якщо це про вас, обов’язково скажіть про це своєму майстру.

Дуже поширене питання: у чому різниця між ламінуванням і ботоксом. Візуальний ефект у них схожий, практично однаковий, проте ботокс, в першу чергу, спрямований на лікування волосся, насичуючи його зсередини вітамінами та корисними речовинами, а ламінування забезпечує пасмам надійний захист від зовнішніх факторів. Зокрема, тому ламінування рекомендують робити на фарбоване волосся – воно допомагає зберегти яскравість пігменту на більш тривалий термін, оберігаючи його від вимивання.

Акції
Ламінування, відновлення волосся в «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-60%
2500 грн
1119.0 грн
Відновлення волосся у студії «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-60%
2000 грн
899.0 грн
Показати всі
17 акцій

Кому рекомендовано робити ламінування

Процедура ламінування вирішує багато проблем і дає миттєвий вау-ефект, особливо на волоссі, яке до цього виглядало тьмяним і «втомленим».

У яких випадках ламінування стане порятунком:

  • Якщо волосся сухе, позбавлене блиску.
  • Коли локони занадто пушаться, легко електризуються, і у вас не вдається впоратися з цією проблемою самостійно.
  • Для тонких стрижнів, яким кортить додати щільності, візуально зробити міцнішим і густішим.
  • На пофарбовані локони, якщо ви маєте за мету надовго зберегти яскравість кольору. 

Протипоказання до ламінування

Процедура ламінування надає волоссю блиску, гладкості, живого вигляду, перетворює сухі пасма на ідеальну шевелюру з реклами шампунів. Однак у деяких випадках вона може не тільки не допомогти вирішити косметичні проблеми, але й погіршити стан ваших локонів.

Кому не можна робити ламінування: 

  • Коли стрижні надто стоншені, ослаблені і потребують радше радикальної стрижки, ніж косметичного «маскування» – якщо на таких провести процедуру, вони стануть занадто важкими і просто посипляться. Тому перш ніж ламінувати «стомлені» пасма, зробіть реконструкцію волосся.
  • У разі інтенсивного випадіння волосся.
  • При захворюваннях шкіри голови, наявності ранок, алергії, запальних процесів.
  • При алергії на окремі компоненти засобу.
  • Дівчатам з азіатським типом волосся, його характерні відмінності – підвищена жорсткість, висока щільність та товщина стрижнів.
  • Вважається, що ламінування не варто робити вагітним і годуючим. Насправді ці стани не є абсолютними протипоказаннями до проведення процедури. Якщо ви вагітні, вам просто варто зробити тест на алергію, щоб переконатися в тому, чи можна робити ламінування. Після пологів єдиною причиною відмовитись від ламінації може стати посилене випадання волосся, яке часто спостерігається у молодих мам.

Крім звичайного ламінування є ще кольорове (або семиперманентне) ламінування. За своєю дією воно нічим не відрізняється від стандартного, крім одного – в результаті ви отримуєте не просто красиві блискучі пасма, а пофарбовані в бажаний відтінок. Спеціальний склад «припечатує» колір до стрижнів, покриваючи їх захисною плівкою, при цьому не ушкоджується структура локонів.

Акції
Складне фарбування волосся в студії «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-53%
1900 грн
999.0 грн
Однотонне фарбування волосся від І. Ніколаєва
Київ, Михайлівський провулок, 20
-46%
750 грн
509.0 грн
Показати всі
24 акцій

Ламінування волосся в домашніх умовах

Ціна на ламінування у салоні складає в середньому 1000-1500 грн – у вартість, крім роботи майстра, входить ціна професійних салонних засобів.

Якщо раптом зараз немає можливості витратити таку суму, або якщо волосся виглядає непогано і немає необхідності в насичених активними компонентами складах, можна спробувати обійтися звичайними підручними засобами. Використовуючи народні та домашні засоби, не розраховуйте на миттєвий та тривалий результат – але на кілька днів ваша шевелюра точно стане більш блискучою та шовковистою.

Желатинове полірування-ламінування

Практично у будь-яких запропонованих в інтернеті рецептах для ламінування в домашніх умовах ви знайдете у складі желатин. Наш рецепт – не виняток. Вам знадобляться 2 упаковки желатину, кип’ячена вода, маска або бальзам. Чи готові? Приступаємо.

Як приготувати?

  • Залийте желатин 6 столовими ложками теплої кип’яченої води. Розмішайте, щоб не було грудочок, до однорідної маси.
  • Залишіть желатин набухати на 20 хвилин. За цей час вимийте голову та злегка підсушіть. Пасма для процедури повинні бути злегка вологими.
  • Додайте до желатину столову ложку маски або бальзаму і перемішайте до стану густої сметани.
  • Нанесіть маску по всій довжині, відступивши 1-2 см від коріння.
  • Накрийте голову шапочкою для душу та рушником.
  • Прогрійте головою феном протягом 10 хвилин і залиште маску на 40 хвилин.
  • Через вказаний час змийте її теплою водою, без шампуню і покладіть волосся як завжди.
Акції
Глибока реконструкція волосся у кабінеті «Ma-Belle»
Київ, Героїв Дніпра вулиця, 20А
-40%
1050 грн
629 грн
Відновлення волосся у студії «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-60%
2000 грн
899.0 грн
Показати всі
5 акцій

Ламінування крохмалем

Ще один досить популярний метод домашнього ламінування – за допомогою крохмалю. Це максимально бюджетний спосіб у короткі терміни зробити волосся блискучим і шовковистим. З інгредієнтів вам знадобляться картопляний крохмаль, кип’ячена вода та будь-яка маска або бальзам для волосся.

Як зробити маску:

  • Добре розмішайте 1 столову ложку крохмалю у 100 мл холодної води до утворення однорідної маси.
  • Поставте отриману суміш на вогонь і доведіть до кипіння (крохмаль повинен загуснути і стати майже прозорим).
  • Знявши з вогню, остудіть засіб до кімнатної температури і додайте столову ложку бальзаму, добре перемішайте.
  • Нанесіть суміш на вологе чисте волосся, трохи відступаючи від коріння. Важливо добре розподілити її по волоссю.
  • Замотайте волосся у харчову плівку і прогрійте феном 10-15 хвилин.
  • Надягніть на голову рушник для збереження тепла.
  • Через 30-40 хвилин зніміть рушник та плівку і змийте маску теплою водою без шампуню.

Ефект від процедур буде помітний відразу, але довговічним його не назвеш. Залежно від стану ваших кучерів, ламінування протримається від кількох днів до кількох тижнів. Щоб підтримувати результат, користуйтеся спеціальними комплексами догляду за волоссям – практично будь-яка марка має лінійку засобів з ефектом lamination.

Як роблять ламінування волосся в салоні

Головною відмінністю процедури у салоні є використання професійних засобів. Основа професійної суміші – натуральна целюлоза, протеїнові комплекси та рослинні інгредієнти. Після її нанесення на волоссі утворюється целюлозна плівка, яка надає ефект ламінування.

Ламінація волосся в салонах краси відбувається у наступний спосіб: 

  • Спочатку волосся ретельно промивається (у багатьох виробників до лінійок засобів для ламінування входять спеціальні шампуні), потім рушником видаляють зайву вологу.
  • На пасма, з відступом на 1-2 сантиметри від коріння, пензлем наноситься поживний склад. Волосся акуратно розчісується, після чого його загортають у поліетиленову шапочку і прогрівають феном, праскою або під спеціальною лампою (клімазоном) близько 20 хвилин. Прогрівання робиться для того, щоб розширити судини шкіри голови, покращити кровообіг, розкрити кутикулу волосяних стрижнів – і таким чином прискорити доставку компонентів ламінуючого засобу до цибулини та структури волосся.
  • Після другого етапу на пасма наноситься відновлююча маска – вона розгладжує їх, закриває лусочки на стрижнях, запечатуючи в них ламінуючий склад. Маску витримують на пасмах близько 10 хвилин.
  • В кінці волосся промивають з використанням бальзаму і сушать – без стайлінгу. Після завершення процедури ефект до та після салонної процедури має виглядати, як на фото нижче.
ламінування до і після
Акції
Жіноча стрижка з укладкою в «Alena Beauty Salon»
Київ, Леся Курбаса проспект, 18
-50%
350 грн
249.0 грн
Стрижка з фарбуванням від Ігоря Ніколаєва
Київ, Михайлівський провулок, 20
-43%
450 грн
279.0 грн
Показати всі
9 акцій

Скільки тримається ефект

Салонної процедури зазвичай вистачає на період від 1 до 1,5 місяців (у деяких випадках результат тримається навіть 2-3 місяці). Все залежить від початкового стану волосся. Не існує обмежень щодо частоти процедури ламінування. Ви не ризикуєте завдати волоссю шкоди, вони «забирають» на себе рівно стільки суміші, скільки їм необхідно.

Читайте також:
? Як прискорити ріст волосся
? Ботокс для волосся – у чому сутність процедури
? Що робити, якщо випадає волосся
? Догляд за пофарбованим волоссям
? Як доглядати за волоссям
? Рятуємо сухе та ламке волосся

Ви вже робили ламінування? Які переваги виділили для себе? Діліться досвідом у коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *