Як легко та швидко прокинутися вранці

Кожному знайомий той самий момент, коли з солодкого сну вириває звук будильника. У такі хвилини найбільше на світі хочеться просто залишитися в затишному ліжку і забути про все… Але ж попереду стільки важливих і потрібних справ, що довше поспати не вийде. Як же змусити себе встати і не зненавидіти весь світ? Ми поділимося з вами легкими, але дієвими способами, як прокинутися швидко і з задоволенням навіть в похмуру зимку.

Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі відпочинку у комплексі «Krakow»
Київ, Брест-Литовське шосе, 8А
-26%
1195 грн
885.0 грн
Показати всі
72 акцій

Ніяких «ще 5 хвилиночок»!

Відкладаючи пробудження і засинаючи ще на деякий час, ви значно ускладнюєте вихід організму із сну. Цим самим ви даєте йому сигнал відбою і засинаєте ще міцніше, ніж спали до цього.

У той же час, це не означає що потрібно швидко підніматися з ліжка відразу після дзвінка будильника. Головне – не дати собі знову заснути і повільно прокидатися. Полежіть в ліжку ще якийсь час, глибоко потягніться і добре позіхніть. Починайте робити більш глибокі вдихи, помасажуйте потилицю, скроневу зону і м’язи обличчя. Так ви поліпшите кровообіг, внаслідок чого організм почне повільно прокидатися. Подумайте про смачний сніданок, який вас чекає, про приємні зустрічі і важливі справи майбутнього дня.

дівчина у кроваті
Акції
Аналізи у мережі лабораторій «Дніпролаб»
Київ, Ялтинська вулиця, 8
-40%
180 грн
108.0 грн
Аналіз визначення COVID-19 в мережі «Ескулаб»
Київ, Олександра Довженка вулиця, 3
-25%
200 грн
178.0 грн
Показати всі
90 акцій

Повільний підйом

Через чотири хвилини прийміть сидяче положення і ще гарненько потягніться. Запам’ятайте: прокидатися занадто швидко не можна. Різкий підйом обернеться стресом для організму, який ще не відійшов від нічного відпочинку.

Вода – початок життя! Після того, як ви протягом п’яти хвилин плавно і повільно відривалися від ліжка, випийте склянку води кімнатної температури. Це запустить процес травлення і підготує шлунок до прийдешнього сніданку. Просто візьміть за звичку випивати натще склянку звичайної води і ви помітите, як зміниться не тільки ваш ранок, а й самопочуття.

ранковий підйом
Акції
Показати всі
5 акцій

Головне – почати рухатися

Вставши з ліжка, починайте повільно ходити, потягуватися. Підійдіть до вікна і зробіть контрольне глибоке потягування, тим самим вітаючи новий день.

дівчина підтгується
Акції
До 10 занять стретчингом у студії «FreeLady»
Київ, Академіка Богомольця вулиця, 7/14
-51%
700 грн
399.0 грн
До 8 занять Pole dance в студії «FreeLady»
Київ, Академіка Богомольця вулиця, 7/14
-46%
700 грн
399.0 грн
Показати всі
161 акцій

Музику, будь ласка!

Навіть в самий похмурий і дощовий ранок життя буде сяяти яскравіше, якщо прокидатися в супроводі улюбленої музики. Вона зарядить вас бадьорістю і гарним настроєм на весь день, додасть сил для здійснення важливих справ.

Ранкова гімнастика

Коли приємні ритми улюблених мелодій повернули вас до життя, час і розім’ятися. Для ранкової гімнастики підійдуть найпростіші і нескладні рухи: нахили, повороти, махи руками і ногами. Головне, наситити м’язи кров’ю і збагатити організм киснем. Не беріться за занадто серйозні вправи, так як вони можуть виявитися не під силу м’язам, які тільки відійшли від сну. Виконуємо прості рухи, вкладаючись в 5-10 хвилин. Якщо у вас вистачає часу і натхнення ー вийдіть на ранкову пробіжку. Це допоможе не тільки підбадьоритися, але і отримати заряд енергії та мотивації на цілий день! Якщо ви хочете, але не знаєте, як почати бігати, читайте в нашій статті.

ранкова зарядка
Акції
Показати всі
11 акцій

Сніданок

Тепер ви гарненько підбадьорилися і зарядилися позитивним настроєм від улюбленої музики. А це значить, що пора ситно та смачно поїсти. Ні в якому разі не можна пропускати сніданок, так як саме перший прийом їжі є основним енергетичним ресурсом на весь день. Вибирайте для сніданку висококалорійні страви з вмістом складних вуглеводів: каші, млинці, сирники, омлет. Це забезпечить відчуття ситості і забезпечить ваше тіло необхідною йому енергією. Якщо дотримуватися всіх попередніх порад, то ранкова кава вам і не знадобиться. А якщо і знадобиться, у нас є чудовий рецепт як приготувати смачний і ароматний заварний кави в турці.

вівсянка
Вівсянка з ягодами – класика корисного і багатого енергією сніданку

Як прийти до тями в екстреній ситуації

Так склалося, що вечір затягнувся і ви лягли спати надто пізно. А ще гірше, ー випитий напередодні алкоголь не давав заснути вночі, і на ранок ви відчуваєте себе розбитим і втомленим. Можливості відлежатися в ліжку немає, тому приступаємо до радикальної терапії пробудження:

  • Якщо причина вашого ранкового нездужання зелений змій, прийміть таблетку аспірину. Так кров стане розріджувати, і спирти покинуть ваше тіло набагато швидше.
  • Пийте багато води. Дуже багато води. Це допоможе прискорити обмінні процеси і швидше відновитися після п’янки.
  • Перед виходом з дому обов’язково поснідайте, навіть якщо не хочеться. Вам потрібні поживні речовини щоб підтримувати стомлений організм.
  • Контрастний або холодний душ неодмінно приведе вас і ваше тіло до тями. Він поліпшить кровообіг і допоможе швидко підбадьорити організм.

І пам’ятайте, краще не глумитися над своїм здоров’ям і уникати таких ситуацій. Якщо причиною вашого недосипання є безсоння, ー в нашій статті ви дізнаєтеся як навчитися швидко засипати без всяких препаратів.

контрасний душ
Акції
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
3600 грн
2519.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Показати всі
86 акцій

Читайте також: 
✔️Правильне харчування — запорука здорового життя
✔️Як і чим підвищити імунітет
✔️Як відновити міцний сон
✔️7 причин зайнятися йогою
✔️Які аналізи потрібно здавати кожен рік
✔️Буковель: розваги та пам’ятки

Ці прийоми для легкого пробудження можна без перебільшення назвати надійними. Вони допоможуть прийти в себе навіть після п’янки або коли не вдалося виспатися. Зробіть ці способи своєю звичкою і ви навчитеся прокидатися легко і з веселим настроєм в будь-який час року! А що допомагає вам легко і швидко прокидатися і створює атмосферу доброго ранку? Діліться в коментарях.

2 коментарів
  • Оля

    стакан теплої води з лимоном і імбирем! мій рецепт

  • Полина

    Чтобы проснутся, если мало спала, мне помогает контрастное умывание и если плоховато помогает, то добавляю сверху еще несколько подходов только холодной водой. А после натуральный кофе в турке и вроде ок, но думаю, попробую какой-то из предложенных вариантов в статье, интересно же)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *